Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 16 din 5 ianuarie 2006  PREPARATE DIN CARNE, DIN PESTE SAU DIN CRUSTACEE, DIN MOLUSTE SAU DIN ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 16 din 5 ianuarie 2006 PREPARATE DIN CARNE, DIN PESTE SAU DIN CRUSTACEE, DIN MOLUSTE SAU DIN ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 48 bis din 19 ianuarie 2006

PREPARATE DIN CARNE, DIN PESTE SAU DIN
CRUSTACEE, DIN MOLUSTE SAU DIN ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE

Note de Capitol
1. Capitolul nu cuprinde carnea, organele, pestii, crustaceele, molustele si alte nevertebrate acvatice, preparate sau conservate prin procedeele enumerate in Capitolele 2, 3 sau la pozitia 05.04.
2. Preparatele alimentare se clasifica la acest Capitol cu conditia ca sa contina peste 20% din greutate, carnati, carnaciori, carne, organe, sange, peste sau crustacee, moluste sau alte nevertebrate acvatice sau o combinatie a acestor produse. In cazurile in care preparatele contin doua sau mai multe din produsele mentionate mai sus, acestea se clasifica la pozitia din Capitolul 16 care corespunde componentei care predomina in greutate. Aceste prevederi nu se aplica nici la produsele umplute de la pozitia 19.02, nici preparatelor de la pozitiile 21.03 sau 21.04.
Pentru preparatele care contin ficat, prevederile celei de-a doua fraze nu se aplica pentru determinarea subpozitiilor in interiorul pozitiilor 16.01 si 16.02

Note de subpozitii
1. In sensul prevederilor subpozitiei 1602.10, prin expresia preparate omogenizate se intelege preparatele din carne, din organe sau din sange, fin omogenizate, conditionate pentru vanzarea cu amanuntul ca alimente pentru copii sau in scopuri dietetice, ambalate in recipiente cu continut de maximum 250 g. Pentru aplicarea acestei definitii, nu se tine seama de diferitele ingrediente adaugate, dupa caz, la preparare, in cantitati mici, pentru asezonare sau pentru a asigura conservarea sau in alte scopuri. Aceste preparate pot contine, in cantitati mici, fragmente vizibile de carne sau de organe. Subpozitia 1602.10 se aplica cu prioritate fata de toate celelalte subpozitii din cadrul pozitiei 16.02.
2. Pestii si crustaceele mentionate la subpozitiile de la pozitiile 16.04 sau 16.05, numai prin numele lor comun, apartin acelorasi specii ca acelea care sunt mentionate la Capitolul 3 sub aceleasi denumiri.

Note complementare
1. In sensul codurilor 1602.31.11, 1602.32.11, 1602.39.21, 1602.50.10, 1602.90.61, 1602.90.72 si 1602.90.74, sunt considerate ca "nefierte" produsele care nu au fost supuse unui tratament termic sau care au fost supuse unui tratament termic insuficient pentru a asigura coagularea proteinelor din carne in totalitatea produsului si care, din acest motiv, in cazul codurilor 1602.50.10, 1602.90.61, 1602.90.72 si 1602.90.74, prezinta urme de lichid roz pe suprafata taiata cand produsul este taiat de-a lungul unui plan care trece prin partea sa cea mai groasa.
2. In sensul codurilor 1602.41.10, 1602.42.10 si de la 1602.49.11 pana la 1602.49.15, expresia "parti din acestea" se aplica numai preparatelor si conservelor din carne care, datorita marimii si caracteristicilor coerente ale tesutului muscular sunt identificabile ca fiind obtinute din jambon, spinare, coloana vertebrala, sau spata de porc domestic, dupa caz.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea marfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamala│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │1601.00 │Carnati, carnaciori, salamuri si produse similare, din carne, │ │ │
│ │ │din organe sau din sange; preparate alimentare pe baza acestor │ │ │
│ │ │produse: │ │ │
│ │1601.00.10│- Din ficat │ - │ 180 │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │1601.00.91│-- Carnati si carnaciori, uscati sau pentru tartine, nefierti │ - │ 180 │
│ │1601.00.99│-- Altele │ - │ 180 │
│ │16.02 │Alte preparate si conserve din carne, din organe sau din sange: │ │ │
│ │1602.10.00│- Preparate omogenizate │ - │ 180 │
│ │1602.20 │- Din ficat de orice animal: │ │ │
│ │ │-- De ficat de gasca sau rata: │ │ │


│ │1602.20.19│--- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.20.90│-- Altele │ - │ 180 │
│ │ │- Din pasari de curte de la pozitia 01.05: │ │ │
│ │1602.31 │-- Din curcani: │ │ │
│ │ │--- Care contin carne sau organe de pasari de curte in proportie│ │ │
│ │ │de minimum 57% din greutate*1): │ │ │
│ │1602.31.11│---- Care contin numai carne de curcan nefiarta │ - │ 180 │
│ │1602.31.19│---- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.31.30│--- Care contin carne sau organe de pasari de curte in proportie│ - │ 180 │
│ │ │de minimum 25%, dar sub 57% din greutate*1) │ │ │
│ │1602.31.90│--- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.32 │-- Din cocosi sau gaini (specia Gallus domesticus): │ │ │
│ │ │--- Care contin carne sau organe de pasari de curte in proportie│ │ │
│ │ │de minimum 57% din greutate*1): │ │ │
│ │1602.32.11│---- Nefierte │ - │ 180 │
│ │1602.32.19│---- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.32.30│--- Continand carne sau organe de pasari de curte in proportie │ - │ 180 │
│ │ │de minimum 25% dar sub 57% din greutate*1) │ │ │
│ │1602.32.90│--- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.39 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Care contin carne sau organe de pasari de curte in proportie│ │ │
│ │ │de minimum 57% din greutate*1): │ │ │
│ │1602.39.21│---- Nefierte │ - │ 180 │
│ │1602.39.29│---- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.39.40│--- Care contin carne sau organe de pasari de curte in proportie│ - │ 180 │
│ │ │de minimum 25% dar sub 57% din greutate*1) │ │ │
│ │1602.39.80│--- Altele │ - │ 180 │
│ │ │- Din specia porcine: │ │ │
│ │1602.41 │-- Jamboane si parti din acestea: │ │ │
│ │1602.41.10│--- Din specia porcine domestice │ - │ 225 │
│ │1602.41.90│--- Altele │ - │ 225 │
│ │1602.42 │-- Spete si parti din acestea: │ │ │
│ │1602.42.10│--- Din specia porcine domestice │ - │ 225 │
│ │1602.42.90│--- Altele │ - │ 225 │
│ │1602.49 │-- Altele, inclusiv amestecurile: │ │ │
│ │ │--- Din specia porcine domestice: │ │ │
│ │ │---- Care contin carne sau organe de orice fel, inclusiv grasimi│ │ │
│ │ │de orice natura sau origine, in proportie de minimum 80% din │ │ │
│ │ │greutate: │ │ │
│ │1602.49.11│----- Spinari (fara coloana vertebrala) si parti din acestea, │ - │ 225 │
│ │ │inclusiv amestecuri de spinari si jamboane │ │ │
│ │1602.49.13│----- Coloana vertebrala si parti din aceasta, inclusiv │ - │ 225 │
│ │ │amestecuri de coloana vertebrala si spete │ │ │
│ │1602.49.15│----- Alte amestecuri care contin jamboane, spete sau spinari si│ - │ 225 │
│ │ │parti din acestea │ │ │
│ │1602.49.19│----- Altele │ - │ 225 │
│ │1602.49.30│---- Care contin carne sau organe de orice fel, inclusiv grasimi│ - │ 225 │
│ │ │de orice natura sau origine, in proportie de minimum 40%, dar │ │ │
│ │ │sub 80%, din greutate │ │ │
│ │1602.49.50│---- Care contin carne sau organe de orice fel, inclusiv grasimi│ - │ 225 │
│ │ │de orice natura sau origine, sub 40% din greutate │ │ │
│ │1602.49.90│--- Altele │ - │ 225 │
│ │1602.50 │- Din specia bovine: │ │ │
│ │1602.50.10│-- Nefierte; amestecuri de carne sau organe fierte si de carne │ - │ 180 │
│ │ │sau organe nefierte │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- In recipiente inchise ermetic: │ │ │
│ │1602.50.31│---- "Corned beef" │ - │ 180 │
│ │1602.50.39│---- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.50.80│--- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.90 │- Altele, inclusiv preparate din sange de orice animal: │ │ │
│ │1602.90.10│-- Preparate din sange de orice animal │ - │ 180 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1602.90.31│--- De vanat sau de iepure │ - │ 180 │
│ │1602.90.41│--- De ren │ - │ 180 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1602.90.51│---- Care contin carne si organe din specia porcine domestice │ - │ 180 │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │ │----- Care contin carne sau organe din specia bovine: │ │ │
│ │1602.90.61│------ Nefierte; amestecuri de carne sau organe fierte si de │ - │ 180 │
│ │ │carne sau organe nefierte │ │ │
│ │1602.90.69│------ Altele │ - │ 180 │
│ │ │----- Altele: │ │ │
│ │ │------ De ovine sau de caprine: │ │ │
│ │ │------- Nefierte; amestecuri de carne sau organe fierte si de │ │ │
│ │ │carne sau organe nefierte: │ │ │
│ │1602.90.72│-------- De ovine │ - │ 180 │
│ │1602.90.74│-------- De caprine │ - │ 180 │
│ │ │------- Altele: │ │ │
│ │1602.90.76│-------- De ovine │ - │ 180 │
│ │1602.90.78│-------- De caprine │ - │ 180 │
│ │1602.90.98│------ Altele │ - │ 180 │
│ │1603.00 │Extracte si sucuri de carne, de pesti sau de crustacee, de │ │ │
│ │ │moluste sau de alte nevertebrate acvatice: │ │ │
│ │1603.00.10│- In ambalaje directe, cu un continut net de maximum 1 kg │ - │ 25 │
│ │1603.00.80│- Altele │ - │ 25 │
│ │16.04 │Preparate si conserve din peste; caviar si inlocuitorii sai │ │ │
│ │ │preparati din icre de peste: │ │ │
│ │ │- Pesti, intregi sau bucati, cu exceptia pestilor tocati: │ │ │
│ │1604.11.00│-- Somoni │ - │ 25 │
│ │1604.12 │-- Heringi: │ │ │
│ │1604.12.10│--- File crud, acoperit doar cu aluat sau pesmet (pane), chiar │ - │ 25 │
│ │ │preprajit in ulei, congelat │ │ │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1604.12.91│---- In recipiente inchise ermetic │ - │ 25 │
│ │1604.12.99│---- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.13 │-- Sardine, sardinele si sproturi: │ │ │
│ │ │--- Sardine: │ │ │
│ │1604.13.11│---- In ulei de masline │ - │ 25 │
│ │1604.13.19│---- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.13.90│--- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.14 │-- Toni, pesti saritori si bonite (Sarda spp.): │ │ │
│ │ │--- Toni si pesti saritori: │ │ │
│ │1604.14.11│---- In ulei vegetal │ - │ 25 │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1604.14.16│----- File denumit "spate" │ - │ 25 │
│ │1604.14.18│----- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.14.90│--- Bonite (Sarda spp.) │ - │ 25 │
│ │1604.15 │-- Scrumbii: │ │ │
│ │ │--- Din specia Scomber scombrus si Scomber japonicus: │ │ │
│ │1604.15.11│---- File │ - │ 25 │
│ │1604.15.19│---- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.15.90│--- Din specia Scomber australasicus │ - │ 25 │
│ │1604.16.00│-- Hamsii (ansoa) (Engraulis eurasicholus) │ - │ 25 │
│ │1604.19 │-- Altele: │ │ │
│ │1604.19.10│--- Salmonide, altele decat somoni │ - │ 25 │
│ │ │--- Pesti de genul Euthynnus, altii decat pestii saritori │ │ │
│ │ │[Euthynnus (katsuwonus) pelamis): │ │ │
│ │1604.19.31│---- File denumit "spate" │ - │ 25 │
│ │1604.19.39│---- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.19.50│--- Pesti din specia Orcynopsis unicolor │ - │ 25 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1604.19.91│---- File crud, doar acoperit cu aluat sau pesmet (pane), chiar │ - │ 25 │
│ │ │preprajit in ulei, congelat │ │ │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1604.19.92│----- Cod (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) │ - │ 25 │
│ │1604.19.93│----- Pesti marini din specia Pollachius virens │ - │ 25 │
│ │1604.19.94│----- Merlucius (Merluccius spp., Urophycis spp.) │ - │ 25 │
│ │1604.19.95│----- Pesti marini de Alaska (Theragra chalcogramma) si pesti │ - │ 25 │
│ │ │marini din specia Pollachius pollachius │ │ │
│ │1604.19.98│----- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.20 │- Alte preparate si conserve din peste: │ │ │
│ │1604.20.05│-- Preparate din surimi │ - │ 25 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1604.20.10│--- De somoni │ - │ 25 │
│ │1604.20.30│--- De salmonide, altele decat somonii │ - │ 25 │
│ │1604.20.40│--- De hamsii (ansoa) (Engraulis eurasicholus) │ - │ 25 │
│ │1604.20.50│--- De sardine, de bonite, de scrumbii din specia Scombeor │ - │ 25 │
│ │ │scombrus si Scomber japonicus si de pesti din specia Orcynopsis │ │ │
│ │ │unicolor │ │ │
│ │1604.20.70│--- De toni, de pesti saritori si de alti pesti de genul │ - │ 25 │
│ │ │Euthynnus │ │ │
│ │1604.20.90│--- De alti pesti │ - │ 25 │
│ │1604.30 │- Caviar si inlocuitorii sai: │ │ │
│ │1604.30.10│-- Caviar (icre de sturion) │ - │ 25 │
│ │1604.30.90│-- Inlocuitori de caviar │ - │ 25 │
│ │16.05 │Crustacee, moluste si alte nevertebrate acvatice, preparate sau │ │ │
│ │ │conservate: │ │ │
│ │1605.10.00│- Crabi │ - │ 20 │
│ │1605.20 │- Creveti: │ │ │
│ │1605.20.10│-- In recipiente inchise ermetic │ - │ 20 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1605.20.91│--- In ambalaje directe cu un continut net de maximum 2 kg │ - │ 20 │
│ │1605.20.99│--- Altele │ - │ 20 │
│ │1605.30 │- Homari: │ │ │
│ │1605.30.10│-- Carne de homari preparata pentru fabricarea untului de homar │ - │ 20 │
│ │ │sau a pastelor, pateurilor, supelor sau sosurilor de homar │ │ │
│ │1605.30.90│-- Altele │ - │ 20 │
│ │1605.40.00│- Alte crustacee │ - │ 20 │
│ │1605.90 │- Altele: │ │ │
│ │ │-- Moluste: │ │ │
│ │ │--- Midii (Mytilus spp., Perna spp.): │ │ │
│ │1605.90.11│---- In recipiente inchise ermetic │ - │ 20 │
│ │1605.90.19│---- Altele │ - │ 20 │
│ │1605.90.30│--- Altele │ - │ 20 │
│ │1605.90.90│-- Alte nevertebrate acvatice │ - │ 20 │


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘


*1) Pentru determinarea procentului de carne de pasare, greutatea oaselor nu se ia in
considerare.


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016