Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
SEMINTE SI FRUCTE OLEAGINOASE; SEMINTE SI FRUCTE DIVERSE; PLANTE INDUSTRIALE SAU MEDICINALE; PAIE SI FURAJE Note de Capitol 1. Pozitia 12.07 cuprinde mai ales nuci si miez de palmier, seminte de bumbac, seminte de ricin, seminte de susan, seminte de mustar, seminte de sofran, seminte de mac si seminte de Karite, considerate ca seminte oleaginoase. Din contra, sunt excluse produsele de la pozitiile 08.01 sau 08.02, ca si maslinele (Capitolul 7 sau Capitolul 20). 2. Pozitia 12.08 cuprinde nu numai faina nedegresata, ci si faina partial degresata sau care a fost degresata, iar ulterior a fost complet sau partial reunsa cu uleiurile initiale. Din contra, reziduurile de la pozitiile de la 23.04 pana la 23.06, sunt excluse. 3. Semintele de sfecla, de ierburi pentru pasuni si fanete, de flori ornamentale, de zarzavaturi, de arbori forestieri sau pomi fructiferi, de mazariche (altele decat cele din specia Vicia faba) si de lupin, sunt considerate ca seminte destinate insamantarii in sensul pozitiei 12.09. Din contra, de la aceasta pozitie sunt excluse, chiar daca sunt destinate insamantarii: a) legumele cu pastaie si porumbul dulce (Capitolul 7); b) mirodeniile si alte produse de la Capitolul 9; c) cerealele (Capitolul 10); d) produsele de la pozitiile 12.01 pana la 12.07 sau de la pozitia 12.11. 4. Pozitia 12.11 cuprinde, mai ales, plantele si partile din plante ale urmatoarelor specii: busuioc, limba mielului (Borrago officinale), ginseng, isop (Issopus officinalis), lemn dulce (Glycyrrhiza echinata), diverse specii de menta, rosmarin, virnant (Ruta graveoleus), salvie (Salvia officinalis) si pelin (Artemisia absinthium). Din contra, sunt excluse: a) produsele farmaceutice de la Capitolul 30; b) produsele preparate de parfumerie sau toaleta si preparatele cosmetice de la Capitolul 33; c) insecticidele, fungicidele, erbicidele, dezinfectantele si produsele similare de la pozitia 38.08. 5. In sensul pozitiei 12.12, termenul de alge nu cuprinde: a) microorganismele monocelulare moarte de la pozitia 21.02; b) culturile de microorganisme de la pozitia 30.02; c) ingrasamintele de la pozitiile 31.01 sau 31.05. Nota de Subpozitie 1. In sensul subpozitiei 1205.10, prin expresia "seminte de rapita si rapita salbatica cu un continut redus de acid erucic" se intelege semintele de rapita si rapita salbatica continand un ulei stabilizat care are un continut de acid erucic sub 2% din greutate si o componenta solida care contine mai putin de 30 micromolecule de glucosinol/gram.
┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea marfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamala│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │1201.00 │Boabe de soia, chiar sfaramate: │ │ │
│ │1201.00.10│- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │1201.00.90│- Altele │ - │ 25 │
│ │12.02 │Arahide, neprajite si nici altfel preparate termic, chiar │ │ │
│ │ │decorticate sau sfaramate: │ │ │
│ │1202.10 │- In coaja: │ │ │
│ │1202.10.10│-- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │1202.10.90│-- Altele │ - │ 25 │
│ │1202.20.00│- Decorticate, chiar sfaramate │ - │ 25 │
│ │1203.00.00│Copra │ - │ 25 │
│ │1204.00 │Seminte de in, chiar sfaramate: │ │ │
│ │1204.00.10│- Destinate insamantarii │ - │ 30 │
│ │1204.00.90│- Altele │ - │ 30 │
│ │12.05 │Seminte de rapita sau de rapita salbatica, chiar sfaramate: │ │ │
│ │1205.10 │- Seminte de rapita sau de rapita salbatica cu un continut redus│ │ │
│ │ │de acid erucic: │ │ │
│ │1205.10.10│-- Destinate insamantarii │ - │ 30 │
│ │1205.10.90│-- Altele │ - │ 30 │
│ │1205.90.00│- Altele │ - │ 30 │
│ │1206.00 │Seminte de floarea-soarelui, chiar sfaramate: │ │ │
│ │1206.00.10│- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │1206.00.91│-- Decorticate; in coji cu dungi albe sau gri │ - │ 160 │
│ │1206.00.99│-- Altele │ - │ 160 │
│ │12.07 │Alte fructe si seminte oleaginoase, chiar sfaramate: │ │ │
│ │1207.10 │- Nuci si samburi de nuci, de palmier: │ │ │
│ │1207.10.10│-- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │1207.10.90│-- Altele │ - │ 25 │
│ │1207.20 │- Seminte de bumbac: │ │ │
│ │1207.20.10│-- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │1207.20.90│-- Altele │ - │ 25 │
│ │1207.30 │- Seminte de ricin: │ │ │
│ │1207.30.10│-- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │1207.30.90│-- Altele │ - │ 25 │
│ │1207.40 │- Seminte de susan: │ │ │
│ │1207.40.10│-- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │1207.40.90│-- Altele │ - │ 25 │
│ │1207.50 │- Seminte de mustar: │ │ │
│ │1207.50.10│-- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │1207.50.90│-- Altele │ - │ 25 │
│ │1207.60 │- Seminte de sofran: │ │ │
│ │1207.60.10│-- Destinate insamantarii │ - │ 25 │
│ │1207.60.90│-- Altele │ - │ 25 │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │1207.91 │-- Seminte de mac: │ │ │
│ │1207.91.90│--- Altele │ - │ 25 ││ │1207.99 │-- Altele: │ │ ││ │1207.99.20│--- Destinate insamantarii │ - │ 25 ││ │ │--- Altele: │ │ ││ │1207.99.91│---- Seminte de canepa │ - │ 25 ││ │1207.99.98│---- Altele │ - │ 25 ││ │12.08 │Faina si gris din fructe si seminte oleaginoase, altele decat │ │ ││ │ │cele de mustar: │ │ ││ │1208.10.00│- Din boabe de soia │ - │ 25 ││ │1208.90.00│- Altele │ - │ 25 ││ │12.09 │Seminte, fructe si spori, destinate insamantarii: │ │ ││ │1209.10.00│- Seminte de sfecla de zahar │ - │ 18 ││ │ │- Seminte de plante furajere: │ │ ││ │1209.21.00│-- De lucerna │ - │ 18 ││ │1209.22 │-- De trifoi (Trifolium spp): │ │ ││ │1209.22.10│--- De trifoi rosu (Trifolium pratense L.) │ - │ 18 ││ │1209.22.80│--- Altele │ - │ 18 ││ │1209.23 │-- De iarba: │ │ ││ │1209.23.11│--- De iarba pentru fanete (Festuca pratensis Huds.) │ - │ 18 ││ │1209.23.15│--- De iarba rosie (Festuca rubra L.) │ - │ 18 ││ │1209.23.80│--- Altele │ - │ 18 ││ │1209.24.00│-- De planta furajera de Kentucky (Poapratensis L.) │ - │ 18 ││ │1209.25 │-- De raigras (Lolium multiflorum Lam, Lolium perenne L.): │ │ ││ │1209.25.10│--- De raigras aristat (Lolium multiflorum Lam) │ - │ 18 ││ │1209.25.90│--- De raigras peren (Lolium perenne L.) │ - │ 18 ││ │1209.26.00│-- De timoftica │ - │ 18 ││ │1209.29 │-- Altele: │ │ ││ │1209.29.10│--- Mazariche; firuta de balta (Poa palustris L.) si suvar de │ - │ 18 ││ │ │munte (Poa trivialis L.); golomat (Dactylis glomerata); iarba │ │ ││ │ │vantului (Agrostis) │ │ ││ │1209.29.50│--- Seminte de lupin │ - │ 18 ││ │1209.29.60│--- Seminte de sfecla furajera (Beta vulgaris var. alba) │ - │ 18 ││ │1209.29.80│--- Altele │ - │ 18 ││ │1209.30.00│- Seminte de plante erbacee cultivate in principal pentru flori │ - │ 18 ││ │ │- Altele: │ │ ││ │1209.91 │-- Seminte de legume: │ │ ││ │1209.91.10│--- Seminte de gulii (Brassica oleracea, var. caulorapa si │ - │ 18 ││ │ │gongylodes L.) │ │ ││ │1209.91.30│--- Seminte de sfecla rosie (Beta vulgaris var. conditiva) │ - │ 18 ││ │1209.91.90│--- Altele │ - │ 18 ││ │1209.99 │-- Altele: │ │ ││ │1209.99.10│--- Seminte de arbori de padure │ - │ 18 ││ │ │--- Altele: │ │ ││ │1209.99.91│---- Seminte de plante cultivate in principal pentru florile │ - │ 18 ││ │ │lor, altele decat cele mentionate la subpozitia 1209.30 │ │ ││ │1209.99.99│---- Altele │ - │ 18 ││ │12.10 │Conuri de hamei, proaspete sau uscate, chiar sfaramate, macinate│ │ ││ │ │sau sub forma de pulbere sau pelete; lupulina: │ │ ││ │1210.10.00│- Conuri de hamei, nemacinate si nici sub forma de pulbere sau │ - │ 170 ││ │ │pelete │ │ ││ │1210.20 │- Conuri de hamei, macinate sau sub forma de pulbere sau pelete;│ │ ││ │ │lupulina: │ │ ││ │1210.20.10│-- Conuri de hamei, macinate sau sub forma de pulbere sau │ - │ 170 ││ │ │pelete, cu un continut ridicat de lupulina; lupulina │ │ ││ │1210.20.90│-- Altele │ - │ 170 ││ │12.11 │Plante si parti de plante, seminte si fructe din speciile │ │ ││ │ │folosite in principal in parfumerie, medicina sau ca │ │ ││ │ │insecticide, fungicide sau in scopuri similare, proaspete sau │ │ ││ │ │uscate, chiar taiate, sfaramate sau sub forma de pulbere: │ │ ││ │1211.10.00│- Radacini de lemn dulce │ - │ 25 ││ │1211.20.00│- Radacini de ginseng │ - │ 25 ││ │1211.30.00│- Frunze de coca │ - │ 25 ││ │1211.40.00│- Tulpini de mac │ - │ 25 ││ │1211.90 │- Altele: │ │ ││ │1211.90.30│-- Seminte de tonka │ - │ 25 ││ │1211.90.97│-- Altele │ - │ 25 ││ │12.12 │Roscove, alge, sfecla de zahar si trestie de zahar, proaspete, │ │ ││ │ │refrigerate, congelate sau uscate, chiar pulverizate; samburi si│ │ ││ │ │miez de samburi de fructe si alte produse vegetale (inclusiv │ │ ││ │ │radacini de cicoare neprajite din varietatea Cichorium intybus │ │ ││ │ │sativum) destinate in principal alimentatiei umane, nedenumite │ │ ││ │ │si necuprinse in alta parte: │ │ ││ │1212.10 │- Roscove, inclusiv boabe de roscove: │ │ ││ │1212.10.10│-- Roscove │ - │ 25 ││ │ │-- Boabe de roscove: │ │ ││ │1212.10.91│--- Nedecorticate, nezdrobite, nemacinate │ - │ 25 ││ │1212.10.99│--- Altele │ - │ 25 ││ │1212.20.00│- Alge │ - │ 25 ││ │1212.30.00│- Samburi si miez de samburi de caise, piersici (inclusiv │ - │ 25 ││ │ │piersici fara puf si nectarine) sau prune │ │ ││ │ │- Altele: │ │ ││ │1212.91 │-- Sfecla de zahar: │ │ ││ │1212.91.20│--- Uscata, chiar macinata │ - │ 120 ││ │1212.91.80│--- Altele │ - │ 120 ││ │1212.99 │-- Altele: │ │ ││ │1212.99.20│--- Trestie de zahar │ - │ 105 ││ │1212.99.80│--- Altele │ - │ 105 ││ │1213.00.00│Paie si pleava de cereale brute, chiar tocate, macinate, presate│ - │ 80 ││ │ │sau aglomerate sub forma de pelete │ │ ││ │12.14 │Gulii furajere, sfecla furajera, napi furajeri, fan, lucerna, │ │ ││ │ │trifoi, sparceta, varza furajera, lupin, mazariche si alte │ │ ││ │ │produse furajere similare, chiar aglomerate sub forma de pelete:│ │ ││ │1214.10.00│- Faina si aglomerate sub forma de pelete de lucerna │ - │ 45 ││ │1214.90 │- Altele: │ │ ││ │1214.90.10│-- Sfecla furajera, gulii furajere si alte radacini furajere │ - │ 45 ││ │1214.90.90│-- Altele │ - │ 45 │
└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.