Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 11 din 5 ianuarie 2006  PRODUSE ALE INDUSTRIEI MORARITULUI; MALT; AMIDON SI FECULE; INULINA; GLUTEN DE GRAU    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 11 din 5 ianuarie 2006 PRODUSE ALE INDUSTRIEI MORARITULUI; MALT; AMIDON SI FECULE; INULINA; GLUTEN DE GRAU

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 48 bis din 19 ianuarie 2006
PRODUSE ALE INDUSTRIEI MORARITULUI; MALT; AMIDON SI FECULE;
INULINA; GLUTEN DE GRAU

Note de Capitol
1. Capitolul nu cuprinde:
a) maltul prajit, folosit drept inlocuitor de cafea (pozitia 09.01 sau 21.01, dupa caz);
b) faina, crupele, grisul, amidonul si feculele preparate de la pozitia 19.01;
c) cornflakes (fulgi de porumb) si alte produse de la pozitia 19.04;
d) legumele preparate sau conservate de la pozitiile 20.01, 20.04 sau 20.05;
e) produsele farmaceutice (Capitolul 30);
f) amidonul si feculele avand caracter de produse de parfumerie sau de toaleta preparate sau preparate cosmetice (Capitolul 33);
2.
A) Produsele care provin din macinatul cerealelor mentionate in tabelul de mai jos se clasifica la acest Capitol, daca au, simultan, in greutate si pe produs uscat:
a) un continut de amidon (determinat prin metoda polarimetrica Ewers modificata) superior celui indicat in coloana (2);
b) un continut de cenusa (scazandu-se substantele minerale care ar fi putut fi adaugate) care sa nu depaseasca pe cel mentionat in coloana (3).
Cele care nu indeplinesc conditiile de mai sus se clasifica la pozitia 23.02. Totusi, germenii de cereale, intregi, aplatizati, sub forma de fulgi sau macinati se clasifica in toate cazurile la pozitia 11.04.
B) Produsele de felul celor prevazute in acest Capitol, in virtutea dispozitiilor de mai sus, se clasifica la pozitiile 11.01 sau 11.02, atunci cand coeficientul de trecere printr-o sita de plasa metalica cu ochiuri ale caror dimensiuni corespund celor indicate in coloanele (4) sau (5), dupa caz, este egal sau mai mare (in greutate), decat cel mentionat pentru cereala respectiva.
In caz contrar, se clasifica la pozitiile 11.03 sau 11.04.


┌───────────────────────┬─────────┬─────────┬──────────────────────────────────┐
│ │ │ │Coeficient de trecere prin sita cu│
│ │ │ │ ochiuri de: │
│ Felul cerealei │Continut │Continut ├─────────────────┬────────────────┤
│ │ in │ in │ 315 │ 500 │
│ │ amidon │ cenusa │ micrometri │ micrometri │
│ │ │ │ (microni) │ (microni) │
│ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Grau si secara │ 45% │ 2,5% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Orz │ 45% │ 3% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Ovaz │ 45% │ 5% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Porumb si boabe de sorg│ 45% │ 2% │ - │ 90% │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Orez │ 45% │ 1,6% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Hrisca │ 45% │ 4% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Alte cereale │ 45% │ 2% │ 50% │ - │
└───────────────────────┴─────────┴─────────┴─────────────────┴────────────────┘



3. In sensul pozitiei 11.03, prin termenii crupe si gris se intelege produsele obtinute prin fragmentarea (sfaramarea) boabelor de cereale in urmatoarele conditii:
a) produsele din porumb trebuie sa treaca printr-o sita din plasa metalica cu ochiuri de 2 mm, in proportie de minimum 95% din greutate;
b) produsele din alte cereale trebuie sa treaca printr-o sita din plasa metalica cu ochiuri de 1,25 mm in proportie de minimum 95% din greutate.

Nota complementara
I. In sensul pozitiei 11.06, sunt considerate ca "faina, gris si pudra", produsele, altele decat nucile de cocos faramate si deshidratate, obtinute, prin macinare sau prin alte procese de fragmentare, din legume cu pastaie uscate de la pozitia 07.13, din sago, din radacini, din tuberculi de la pozitia 07.14 sau din produsele de la Capitolul 8, si care corespund urmatoarelor conditii:
a) in cazul legumelor cu pastaie uscate, sago, radacinilor, tuberculilor si produselor de la Capitolul 8 (cu exceptia fructelor in coaja de la pozitiile 08.01 si 08.02), minimum 95%, din greutate, trece printr-o sita din plasa metalica cu ochiuri de 2 mm;
b) in cazul fructelor in coaja de la pozitiile 08.01 si 08.02, minimum 50%, din greutate, trece printr-o sita din plasa metalica cu ochiuri de 2,5 mm.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea marfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamala│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │1101.00 │Faina de grau sau de meslin: │ │ │
│ │ │- Faina de grau: │ │ │
│ │1101.00.11│-- De grau dur │ - │ 240 │
│ │1101.00.15│-- De grau comun si alac │ - │ 240 │
│ │1101.00.90│- Faina de meslin │ - │ 240 │
│ │11.02 │Faina de cereale, alta decat de grau sau de meslin: │ │ │
│ │1102.10.00│- Faina de secara │ - │ 240 │
│ │1102.20 │- Faina de porumb: │ │ │
│ │1102.20.10│-- Cu un continut de grasimi de maximum 1,5% din greutate │ - │ 240 │
│ │1102.20.90│-- Altele │ - │ 240 │
│ │1102.30.00│- Faina de orez │ - │ 240 │
│ │1102.90 │- Altele: │ │ │
│ │1102.90.10│-- De orz │ - │ 240 │
│ │1102.90.30│-- De ovaz │ - │ 240 │
│ │1102.90.90│-- Altele │ - │ 240 │
│ │11.03 │Crupe, gris si aglomerate sub forma de pelete, din cereale: │ │ │
│ │ │- Crupe si gris: │ │ │
│ │1103.11 │-- Din grau: │ │ │


│ │1103.11.90│--- Din grau comun si din alac (Triticum spelta) │ - │ 135 │
│ │1103.13 │-- Din porumb: │ │ │
│ │1103.13.10│--- Cu un continut de grasimi de maximum 1,5% din greutate │ - │ 135 │
│ │1103.13.90│--- Altele │ - │ 135 │
│ │1103.19 │-- Din alte cereale: │ │ │
│ │1103.19.10│--- Din secara │ - │ 135 │
│ │1103.19.30│--- Din orz │ - │ 135 │
│ │1103.19.40│--- Din ovaz │ - │ 135 │
│ │1103.19.50│--- Din orez │ - │ 135 │
│ │1103.19.90│--- Altele │ - │ 135 │
│ │1103.20 │- Aglomerate sub forma de pelete: │ │ │
│ │1103.20.10│-- Din secara │ - │ 135 │
│ │1103.20.20│-- Din orz │ - │ 135 │
│ │1103.20.30│-- Din ovaz │ - │ 135 │
│ │1103.20.40│-- Din porumb │ - │ 135 │
│ │1103.20.50│-- Din orez │ - │ 135 │
│ │1103.20.60│-- Din grau │ - │ 135 │
│ │1103.20.90│-- Altele │ - │ 135 │
│ │11.04 │Boabe de cereale altfel prelucrate (de exemplu decojite, │ │ │
│ │ │presate, sub forma de fulgi, lustruite, taiate sau zdrobite), cu│ │ │
│ │ │exceptia orezului de la pozitia 10.06; germeni de cereale, │ │ │
│ │ │intregi, presati, sub forma de fulgi sau zdrobiti: │ │ │
│ │ │- Boabe presate sau sub forma de fulgi: │ │ │
│ │1104.12 │-- De ovaz: │ │ │
│ │1104.12.10│--- Boabe presate │ - │ 135 │
│ │1104.12.90│--- Sub forma de fulgi │ - │ 135 │
│ │1104.19 │-- De alte cereale: │ │ │
│ │1104.19.10│--- De grau │ - │ 135 │
│ │1104.19.30│--- De secara │ - │ 135 │
│ │1104.19.50│--- De porumb │ - │ 135 │
│ │ │--- De orz: │ │ │
│ │1104.19.61│---- Boabe presate │ - │ 135 │
│ │1104.19.69│---- Sub forma de fulgi │ - │ 135 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1104.19.91│---- Fulgi de orez │ - │ 135 │
│ │1104.19.99│---- Altele │ - │ 135 │
│ │ │- Alte boabe prelucrate (de exemplu decojite, lustruite, taiate │ │ │
│ │ │sau zdrobite): │ │ │
│ │1104.22 │-- De ovaz: │ │ │
│ │1104.22.20│--- Decojite (decorticate) │ - │ 135 │
│ │1104.22.30│--- Decojite, taiate sau zdrobite (numite Grutze sau Grutten) │ - │ 135 │
│ │1104.22.50│--- Lustruite │ - │ 135 │
│ │1104.22.90│--- Numai zdrobite │ - │ 135 │
│ │1104.22.98│--- Altele │ - │ 135 │
│ │1104.23 │-- De porumb: │ │ │
│ │1104.23.10│--- Decojite (decorticate), chiar taiate sau zdrobite │ - │ 135 │
│ │1104.23.30│--- Lustruite │ - │ 135 │
│ │1104.23.90│--- Numai zdrobite │ - │ 135 │
│ │1104.23.99│--- Altele │ - │ 135 │
│ │1104.29 │-- De alte cereale: │ │ │
│ │ │--- De orz: │ │ │
│ │1104.29.01│---- Decojite (decorticate) │ - │ 135 │
│ │1104.29.03│---- Decojite, taiate sau zdrobite (numite Grutze sau Grutten) │ - │ 135 │
│ │1104.29.05│---- Lustruite │ - │ 135 │
│ │1104.29.07│---- Numai zdrobite │ - │ 135 │
│ │1104.29.09│---- Altele │ - │ 135 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │ │---- Decojite (decorticate), chiar taiate sau zdrobite: │ │ │
│ │1104.29.11│----- De grau │ - │ 135 │
│ *│1104.29.18│----- Altele │ - │ 135 │
│ *│1104.29.30│---- Lustruite │ - │ 135 │
│ │ │---- Numai zdrobite: │ │ │
│ │1104.29.51│----- De grau │ - │ 135 │
│ │1104.29.55│----- De secara │ - │ 135 │
│ │1104.29.59│----- Altele │ - │ 135 │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1104.29.81│----- De grau │ - │ 135 │
│ │1104.29.85│----- De secara │ - │ 135 │
│ │1104.29.89│----- Altele │ - │ 135 │
│ │1104.30 │- Germeni de cereale, intregi, presati, sub forma de fulgi sau │ │ │
│ │ │zdobiti: │ │ │
│ │1104.30.10│-- De grau │ - │ 135 │
│ │1104.30.90│-- De alte cereale │ - │ 135 │
│ │11.05 │Faina, gris, pudra, fulgi, granule si aglomerate sub forma de │ │ │
│ │ │pelete, din cartofi: │ │ │
│ │1105.10.00│- Faina, gris si pudra │ - │ 135 │
│ │1105.20.00│- Fulgi, granule si aglomerate sub forma de pelete │ - │ 135 │
│ │11.06 │Faina, gris si pudra din legume cu pastaie uscate, de la pozitia│ │ │
│ │ │07.13, din Sago sau din radacini sau tuberculi de la pozitia │ │ │
│ │ │07.14 si din produsele de la Capitolul 8: │ │ │
│ │1106.10.00│- Din legume cu pastaie uscate de la pozitia 07.13 │ - │ 75 │
│ │1106.20 │- Din Sago, sau din radacini sau tuberculi de la pozitia 07.14: │ │ │
│ │1106.20.10│-- Denaturate │ - │ 75 │
│ │1106.20.90│-- Altele │ - │ 75 │
│ │1106.30 │- Din produse de la Capitolul 8: │ │ │
│ │1106.30.10│-- Din banane │ - │ 75 │
│ │1106.30.90│-- Altele │ - │ 75 │
│ │11.07 │Malt, chiar prajit: │ │ │
│ │1107.10 │- Neprajit: │ │ │
│ │ │-- De grau: │ │ │
│ │1107.10.11│--- Prezentat sub forma de faina │ - │ 200 │
│ │1107.10.19│--- Altele │ - │ 200 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1107.10.91│--- Prezentate sub forma de faina │ - │ 200 │
│ │1107.10.99│--- Altele │ - │ 200 │
│ │1107.20.00│- Prajit │ - │ 200 │
│ │11.08 │Amidon si fecule; inulina: │ │ │
│ │ │- Amidon si fecule: │ │ │
│ │1108.11.00│-- Amidon de grau │ - │ 135 │
│ │1108.12.00│-- Amidon de porumb │ - │ 135 │
│ │1108.13.00│-- Fecule de cartofi │ - │ 135 │
│ │1108.14.00│-- Fecule de manioc │ - │ 135 │
│ │1108.19 │-- Alte tipuri de amidon si fecule: │ │ │
│ │1108.19.10│--- Amidon de orez │ - │ 135 │
│ │1108.19.90│--- Altele │ - │ 135 │
│ │1108.20.00│- Inulina │ - │ 25 │
│ │1109.00.00│Gluten de grau, chiar uscat │ - │ 160 │


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016