Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA din 23 decembrie 2002  la Normele metodologice privind constituirea si utilizarea veniturilor cu destinatie speciala pentru drumurile publice*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA din 23 decembrie 2002 la Normele metodologice privind constituirea si utilizarea veniturilor cu destinatie speciala pentru drumurile publice*)

EMITENT: MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR SI LOCUINTEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 450 bis din 25 iunie 2003
------------
*) Fac parte din <>Norma metodologicã Nr. 4.404/MM din 23 decembrie 2002 şi Nr. 15.510 din 28 ianuarie 2003 publicate în Monitorul Oficial al României, Nr. 450 din 25 iunie 2003.

ANEXA 1
--------
la normele metodologice
-----------------------

LISTA
principalelor cheltuieli finanţate din veniturile cu destinaţie
specialã pentru drumurile publice

I. CHELTUIELI CURENTE
din care:
1. Cheltuieli pentru administrare, întreţinere şi reparaţii curente şi periodice la drumurile publice, lucrãrile de arta, construcţiile, utilajele, echipamentele şi mijloacele de transport specifice sectorului de drumuri, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuielile pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente;
din care:
- cheltuieli cu salariile personalului care executa lucrãri de întreţinere şi reparaţii la drumurile naţionale cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
- rambursãri de credite externe şi plati de dobânzi şi comisioane la creditele externe contractate de ordonatorii de credite pentru lucrãrile de întreţinere şi reparaţii curente şi periodice la drumurile publice, lucrãrile de arta, construcţiile, utilajele, echipamentele şi mijloacele de transport specifice sectorului de drumuri.
- rambursãri de credite interne şi plati de dobânzi şi comisioane la creditele interne pentru lucrãrile de întreţinere şi reparaţii curente şi periodice la drumurile publice, lucrãrile de arta, construcţiile, utilajele, echipamentele şi mijloacele de transport specifice sectorului de drumuri.
2. Cheltuieli pentru reparaţii capitale la drumurile publice, lucrãri de arta şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuielile pentru licitaţii, achiziţii de terenuri, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente;
din care:
- cheltuieli cu salariile personalului care executa lucrãri de reparaţii capitale şi reparaţii cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
- contribuţia cu fonduri a partii romane la realizarea lucrãrilor de reabilitare a drumurilor naţionale.
- rambursãri de credite externe şi plati de dobânzi şi comisioane la creditele externe contractate de ordonatorii de credite pentru lucrãrile de reparaţii capitale la drumurile publice, lucrãri de arta şi construcţii.
- rambursãri de credite interne şi plati de dobânzi şi comisioane la creditele interne pentru lucrãrile de reparaţii capitale la drumurile publice, lucrãri de arta şi construcţii.

II. CHELTUIELILE DE CAPITAL
din care:
- cheltuieli de capital pentru drumurile publice, autostrazi, lucrãri de arta şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuielile pentru licitaţii, achiziţii de terenuri, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente.
- rambursãri de credite externe şi plati de dobânzi şi comisioane la creditele externe contractate de ordonatorii de credite pentru lucrãrile de investiţii pentru drumurile publice, autostrazi, lucrãri de arta şi construcţii.
- rambursãri de credite interne şi plati de dobânzi şi comisioane la creditele interne pentru lucrãrile de investiţii pentru drumurile publice, autostrazi, lucrãri de arta şi construcţii.

ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------


LISTA
principalelor cheltuieli finanţate din veniturile
cu destinaţie specialã pentru drumurile publice judeţene,
comunale şi pentru strazile ce se vor amenaja în
perimetrele destinate amplasarii construcţiilor
de locuinţe noi din localitãţile rurale şi urbane

I. CHELTUIELI CURENTE
din care:
1. Cheltuieli pentru întreţinere şi reparaţii curente şi periodice la drumurile publice, lucrãrile de arta, construcţiile, utilajele, echipamentele şi mijloacele de transport specifice sectorului de drumuri, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuielile pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente;
2. Cheltuieli pentru reparaţii capitale la drumurile publice, lucrãri de arta şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuielile pentru licitaţii, achiziţii de terenuri, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente;

II. CHELTUIELILE DE CAPITAL
din care:
- cheltuieli de capital pentru drumurile publice, lucrãri de arta şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare, acordate potrivit prevederilor legale, cheltuielile pentru licitaţii, achiziţii de terenuri, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente.

ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------

CRITERIILE
de repartizare a veniturilor cu destinaţie specialã pentru
drumurile publice, în cadrul programelor anuale

a) Pentru drumurile naţionale din administrarea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România - R.A.
Repartizarea surselor financiare anuale pentru drumurile naţionale se face pe luna şi activitãţi, în conformitate cu anexa nr. 1 la Normele metodologice, în funcţie de lungimea reţelei de administrare şi de necesitãţile reţelei, pe categorii de lucrãri.
b) Pentru drumurile judeţene şi comunale din administrarea consiliilor judeţene şi municipale
Repartizarea surselor financiare anuale se face de cãtre Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în conformitate cu anexa nr. 2 şi în baza propunerilor consiliilor judeţene sau locale dupã caz, în funcţie de starea tehnica a reţelei, de datele din recensãmântul de trafic şi lungimea reţelei din administrare, folosind urmãtoarele elemente:
K1 = l x mza/L x MZA
l = lungimea totalã a drumurilor locale de pe raza judeţului
mza = media zilnica anuala (vehicul etalon/24 ore) pe raza judeţului
L = lungimea totalã a drumurilor locale din România
MZA = media zilnica anuala pe drumurilor locale din România
K2 = rezultat în baza stãrii tehnice a reţelei şi a urgentelor stabilite de judeţe
K = K1 x K2
În cadrul cheltuielilor curente se va prevedea o cota de minimum 15% din totalul volumului acestora pentru acţiuni şi lucrãri privind siguranta circulaţiei rutiere.
c) Pentru perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi prin consiliile judeţene şi locale
Repartizarea surselor financiare anuale se face de cãtre Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în funcţie de proiectele de viabilizare a respectivelor perimetre.

ANEXA 4a)
---------
la normele metodologice
-----------------------



DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI ŞI PODURI
Nr. .........../data ..................


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuieli curente care
se finanţeazã din venituri cu destinaţie specialã
pentru drumurile publice,
pentru luna ....... anul ......

(mii lei)
┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ din care │
│Nr. │ ──────────────────────┤
│crt.│ Explicaţii Total Întreţinere Reparaţii│
│ │ şi capitale │
│ │ reparaţii │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │Valoarea programului anual aprobat │
│ 2 │Valoarea programului cumulat pana la │
│ │finele lunii pentru care se face │
│ │solicitarea │
│ 3 │Valoarea realiz. cumulate de la începutul │
│ │anului pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea │
│ 4 │Sumele cumulate de la începutul anului, │
│ │alocate pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea în baza │
│ │cererilor justificative anterioare │
│ 5 │Sumele de alocat conform programului (2-4) │
│ 6 │Sumele primite în plus fata de decontul │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │
│ │precedente lunii în care se face │
│ │solicitarea │
│ 7 │Sumele de alocat conform programului │
│ │corectat cu sumele primite în plus (5-6) │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Datele se confirma pe rãspunderea noastrã

D.R.D.P.

Director Director economic,



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate cu precizarea pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 4b)
---------
la normele metodologice
-----------------------



DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI ŞI PODURI
Nr. ......../data .............


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuieli de capital care
se finanţeazã din venituri cu destinaţie specialã pentru
drumurile publice,
pentru luna ...... anul .......

(mii lei)
┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │
│crt.│ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │Valoarea programului anual aprobat │
│ 2 │Valoarea programului cumulat pana la finele │
│ │lunii pentru care se face solicitarea │
│ 3 │Valoarea realiz. cumulate de la începutul │
│ │anului pana la finele lunii precedente lunii │
│ │în care se face solicitarea │
│ 4 │Sumele cumulate de la începutul anului, │
│ │alocate pana la finele lunii precedente lunii │
│ │în care se face solicitarea în baza cererilor │
│ │justificative anterioare │
│ 5 │Sumele de alocat conform programului (2-4) │
│ 6 │Sumele primite în plus fata de decontul │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │
│ │precedente lunii în care se face solicitarea │
│ 7 │Sumele de alocat conform programului corectat │
│ │cu sumele primite în plus (5-6) │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã

D.R.D.P.

Director Director economic,



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate cu precizarea pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 4c)
---------
la normele metodologice
-----------------------



CONSILIUL JUDEŢEAN ........................
CONSILIUL MUNICIPAL .......................
Nr. ............/data .....................


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind transferuri primite de la bugetul de stat necesare
pentru cheltuieli curente care se finanţeazã din venituri
cu destinaţie specialã pentru drumurile publice
pentru luna ..... anul .......

(mii lei)
┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ din care │
│crt.│ ──────────────────────┤
│ │ Explicaţii Total Întreţinere Reparaţii│
│ │ şi capitale │
│ │ reparaţii │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │Valoarea programului anual aprobat │
│ 2 │Valoarea programului cumulat pana la │
│ │finele lunii pentru care se face │
│ │solicitarea │
│ 3 │Valoarea realiz. cumulate de la începutul │
│ │anului pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea │
│ 4 │Sumele cumulate de la începutul anului, │
│ │alocate pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea în baza │
│ │cererilor justificative anterioare │
│ 5 │Sumele de alocat conform programului (2-4) │
│ 6 │Sumele primite în plus fata de decontul │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │
│ │precedente lunii în care se face │
│ │solicitarea │
│ 7 │Sumele de alocat conform programului │
│ │corectat cu sumele primite în plus (5-6) │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã

CONSILIUL JUDEŢEAN

PREŞEDINTE CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR - CONTABIL
sau

CONSILIUL MUNICIPAL

PRIMAR CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR - CONTABIL



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate cu precizarea pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 4d)
---------
la normele metodologice
-----------------------



CONSILIUL JUDEŢEAN .........................
CONSILIUL MUNICIPAL ........................
Nr. .........../data .......................

Aprobat
────────
Ministru

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind transferuri primite de la bugetul de stat
necesare pentru cheltuieli de capital care se
finanţeazã din venituri cu destinaţie
specialã pentru drumurile publice
pentru luna ...... anul .....

(mii lei)
┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │
│crt.│ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │Valoarea programului anual aprobat │
│ 2 │Valoarea programului cumulat pana la finele │
│ │lunii pentru care se face solicitarea │
│ 3 │Valoarea realiz. cumulate de la începutul │
│ │anului pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea │
│ 4 │Sumele cumulate de la începutul anului, │
│ │alocate pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea în baza │
│ │cererilor justificative anterioare │
│ 5 │Sumele de alocat conform programului (2-4) │
│ 6 │Sumele primite în plus fata de decontul │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │
│ │precedente lunii în care se face solicitarea │
│ 7 │Sumele de alocat conform programului │
│ │corectat cu sumele primite în plus (5-6) │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã

CONSILIUL JUDEŢEAN

PREŞEDINTE CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR - CONTABIL
sau

CONSILIUL MUNICIPAL

PRIMAR CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR - CONTABIL



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate cu precizarea pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 4e)
---------
la normele metodologice
-----------------------



DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI ŞI PODURI ....................
Nr. ........./data ..................


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuieli aferente
strazilor care se vor amenaja în perimetrele destinate
construcţiilor de cvartale de locuinţe noi construite
prin Agenţia Nationala pentru locuinţe finanţate din
venituri cu destinaţie specialã pentru drumurile publice,
pentru luna ...... anul .....

(mii lei)
┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │
│crt.│ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │Valoarea programului anual aprobat │
│ 2 │Valoarea programului cumulat pana la finele │
│ │lunii pentru care se face solicitarea │
│ 3 │Valoarea realiz. cumulate de la începutul │
│ │anului pana la finele lunii precedente lunii │
│ │în care se face solicitarea │
│ 4 │Sumele cumulate de la începutul anului, │
│ │alocate pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea în baza │
│ │cererilor justificative anterioare │
│ 5 │Sumele de alocat conform programului (2-4) │
│ 6 │Sumele primite în plus fata de decontul │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │
│ │precedente lunii în care se face solicitarea │
│ 7 │Sumele de alocat conform programului │
│ │corectat cu sumele primite în plus (5-6) │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Datele se confirma pe rãspunderea noastrã

D.R.D.P.

Director Director economic,



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate cu precizarea pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 4f)
---------
la normele metodologice
-----------------------



CONSILIUL JUDEŢEAN .........................
CONSILIUL MUNICIPAL ........................
Nr. .........../data .......................


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind transferuri de la bugetul de stat necesare
pentru cheltuieli aferente strazilor care se vor
amenaja în perimetrele destinate construcţiilor
de cvartale de locuinţe noi finanţate din venituri
cu destinaţie specialã pentru drumurile publice,
pentru luna ...... anul .........

(mii lei)
┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │
│crt.│ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │Valoarea programului anual aprobat │
│ 2 │Valoarea programului cumulat pana la finele │
│ │lunii pentru care se face solicitarea │
│ 3 │Valoarea realiz. cumulate de la începutul │
│ │anului pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea │
│ 4 │Sumele cumulate de la începutul anului, │
│ │alocate pana la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea în baza │
│ │cererilor justificative anterioare │
│ 5 │Sumele de alocat conform programului (2-4) │
│ 6 │Sumele primite în plus fata de decontul │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │
│ │precedente lunii în care se face solicitarea │
│ 7 │Sumele de alocat conform programului │
│ │corectat cu sumele primite în plus (5-6) │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã

CONSILIUL JUDEŢEAN

PREŞEDINTE CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR - CONTABIL
sau

CONSILIUL MUNICIPAL

PRIMAR CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR - CONTABIL



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate cu precizarea pentru fiecare poziţie în parte a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.

ANEXA 5a)
---------
la normele metodologice
-----------------------



ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Nr. .........../data ....................

Aprobat,
────────
Ministru


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuieli curente
care se finanţeazã din venituri cu destinaţie
specialã pentru drumurile publice privind drumurile
naţionale, drumurile locale, strãzi
pentru luna ....... anul ...........

- mii lei -
┌────┬─────────────────────────────────────────────┬─────┬─────────────────────┐
│ │ │ │ din care: │
│Nr. │ │ ├───────────┬─────────┤
│crt.│ Explicaţii │TOTAL│Întreţinere│Reparaţii│
│ │ │ │ şi │capitale │
│ │ │ │ reparaţii │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼─────┼───────────┼─────────┤
│ 1 │Valoarea programului anual aprobat │ │ │ │
│ 2 │Valoarea programului cumulat pana la finele │ │ │ │
│ │lunii pentru care se face solicitarea │ │ │ │
│ 3 │Valoarea realizarilor cumulate de la │ │ │ │
│ │începutul anului pana la finele lunii │ │ │ │
│ │precedente lunii în care se face solicitarea │ │ │ │
│ 4 │Sumele cumulate de la începutul anului, │ │ │ │
│ │alocate pana la finele lunii precedente lunii│ │ │ │
│ │pentru care se face solicitarea în baza │ │ │ │
│ │cererilor justificative anterioare │ │ │ │
│ 5 │Sume de alocat conform programului (2-4) │ │ │ │
│ 6 │Sume primite în plus fata de decontul │ │ │ │
│ │justificativ prezentat la finele lunii │ │ │ │
│ │precedente lunii în care se face solicitarea │ │ │ │
│ 7 │Sume de alocat conform programului │ │ │ │
│ │corectat cu sumele primite în plus (5-6) │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────┴─────┴───────────┴─────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Avizat
──────
Secretar de stat, Direcţii de specialitate



NOTA:
În anexa se va prezenta, pentru drumurile naţionale, repartizarea sumelor de alocat în limita disponibilului pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Administraţia Nationala a Drumurilor din România întocmeşte separat pentru drumurile locale şi strãzi o anexa în care prezintã centralizat pentru fiecare consiliu judeţean şi local în parte indicatorii 1-7.

ANEXA 5b)
---------
la normele metodologice
-----------------------



ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Nr. .........../data ..................

Aprobat
────────
Ministru


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuieli de capital
care se finanţeazã din venituri cu destinaţie specialã
pentru drumurile publice privind
drumurile naţionale, drumurile locale, strãzi
pentru luna ....... anul ...........

(mii lei)
┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │
│crt.│ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │Valoarea programului anual aprobat │
│ 2 │Valoarea programului cumulat pana la finele │
│ │lunii pentru care se face solicitarea │
│ 3 │Valoarea realiz. cumulate de la începutul anului │
│ │pana la finele lunii precedente lunii în care se │
│ │face solicitarea │
│ 4 │Sumele cumulate de la începutul anului, alocate │
│ │pana la finele lunii precedente lunii în care se │
│ │face solicitarea în baza cererilor justificative │
│ │anterioare │
│ 5 │Sumele de alocat conform programului (2-4) │
│ 6 │Sumele primite în plus fata de decontul │
│ │justificativ prezentat la finele lunii precedente │
│ │lunii în care se face solicitarea │
│ 7 │Sumele de alocat conform programului corectat cu │
│ │sumele primite în plus (5-6) │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã

Director general, Director economic,

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Avizat
──────
Secretar de stat, Direcţii de specialitate



NOTA:
În anexa se va prezenta, pentru drumurile naţionale, repartizarea sumelor de alocat în limita disponibilului pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Administraţia Nationala a Drumurilor din România întocmeşte separat pentru drumurile locale şi strãzi o anexa în care prezintã centralizat pentru fiecare consiliu judeţean şi local în parte indicatorii 1-7.

ANEXA 6a)
---------
la normele metodologice
-----------------------



DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI ŞI PODURI ............
NR. ......./DATA .............


DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din venituri cu destinaţie specialã pentru
drumurile publice pentru luna ................ 200...

- mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ luna Cumulat │
│Nr. Explicaţii pentru de la │
│crt. care se începutul│
│ justifica anului │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│I. Sume alocate din venituri cu destinaţie specialã │
│ pentru drumurile publice, pentru efectuarea de: │
│A) Cheltuieli curente, din care │
│ - Reparaţii, întreţinere şi administrare │
│ - Reparaţii capitale │
│B) Cheltuieli de capital │
│II. Sume utilizate pentru cheltuieli totale, din care: │
│A) Cheltuieli curente, din care │
│ - Reparaţii, întreţinere şi administrare │
│ - Reparaţii capitale │
│B) Cheltuieli de capital │
│III. Diferenţa de regularizat (I-II) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

D.R.D.P.
DIRECTOR DIRECTOR ECONOMIC



NOTA:
În anexa se va prezenta:
● pentru cheltuieli curente - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
● pentru cheltuieli de capital - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri conform programelor aprobate.

ANEXA 6b)
---------
la normele metodologice
-----------------------



ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA - R.A.
NR. ....../DATA ..........

Aprobat
────────
Ministru

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din venituri cu destinaţie specialã
pentru drumurile naţionale pentru luna ...............

- mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ luna pentru Cumulat │
│Nr. Explicaţii care de la │
│crt. se justifica începutul│
│ anului │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ I. Sume alocate din venituri cu destinaţie specialã │
│ pentru drumurile naţionale, pentru efectuarea │
│ de: │
│ A) Cheltuieli curente, din care │
│ - Reparaţii, întreţinere şi administrare │
│ - Reparaţii capitale │
│ B) Cheltuieli de capital │
│II. Sume utilizate din venituri cu destinaţie │
│ specialã pentru drumuri naţionale total, din │
│ care: │
│ A) Cheltuieli curente, din care │
│ - Reparaţii, întreţinere şi administrare │
│ - Reparaţii capitale │
│ B) Cheltuieli de capital │
│IV. Diferenţe de regularizat (I-II-III) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

DIRECTOR GENERAL DIRECTOR ECONOMIC

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

AVIZAT
──────
SECRETAR DE STAT DIRECŢII DE SPECIALITATE



NOTA:
În anexa se va prezenta:
● pentru cheltuieli curente - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
● pentru cheltuieli de capital - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri conform programelor aprobate.

ANEXA 6c)
---------
la normele metodologice
-----------------------



CONSILIUL JUDEŢEAN ............................
CONSILIUL MUNICIPAL ...........................
NR. ......./DATA .............


DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din venituri cu destinaţie specialã pentru
drumurile publice pentru luna .......... 200...

- mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. luna pentru Cumulat de │
│crt. Explicaţii care se la începutul│
│ justifica anului │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ I. Sume alocate din venituri cu destinaţie │
│ specialã pentru drumurile publice, pentru │
│ efectuarea de: │
│ A) Cheltuieli curente, din care │
│ - Reparaţii, întreţinere şi administrare │
│ - Reparaţii capitale │
│ B) Cheltuieli de capital │
│II. Sume utilizate pentru cheltuieli totale, din │
│ care: │
│ A) Cheltuieli curente, din care │
│ - Reparaţii, întreţinere şi administrare │
│ - Reparaţii capitale │
│ B) Cheltuieli de capital │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│III. Diferenţa de regularizat (I-II) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

CONSILIUL JUDEŢEAN

PREŞEDINTE CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR-CONTABIL

CONSILIUL MUNICIPAL

PRIMAR CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
FINANCIAR-CONTABIL



NOTA:
În anexa se va prezenta:
● pentru cheltuieli curente - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
● pentru cheltuieli de capital - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri conform programelor aprobate.

ANEXA 6d)
---------
la normele metodologice
-----------------------



ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA - R.A.
NR. ......./DATA ............


DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din venituri cu destinaţie
specialã pentru drumurile judeţene şi comunale/strãzi
pentru luna ............. 200...

- mii lei -
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. luna pentru Cumulat de │
│crt. Explicaţii care se la începutul│
│ justifica anului │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ I. Sume alocate din venituri cu destinaţie │
│ specialã pentru drumurile publice, pentru │
│ efectuarea de: │
│ A) Cheltuieli curente, din care │
│ - Reparaţii, întreţinere şi administrare │
│ - Reparaţii capitale │
│ B) Cheltuieli de capital │
│II. Sume utilizate pentru cheltuieli totale, din │
│ care: │
│ A) Cheltuieli curente, din care │
│ - Reparaţii, întreţinere şi administrare │
│ - Reparaţii capitale │
│ B) Cheltuieli de capital │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│III. Diferenţa de regularizat (I-II) │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

DIRECTOR GENERAL DIRECTOR ECONOMIC

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

AVIZAT
──────
SECRETAR DE STAT DIRECŢII DE SPECIALITATE



NOTA:
În anexa se va prezenta:
● pentru cheltuieli curente - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
● pentru cheltuieli de capital - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri conform programelor aprobate.
● Administraţia Nationala a Drumurilor din România - R.A. întocmeşte separat pentru drumurile locale şi strãzi o anexa în care se prezintã centralizat pentru fiecare consiliu judeţean şi local în parte justificarea cheltuielilor.

ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------

Nr. şi data de înregistrare


CERERE DE RESTITUIRE
a sumelor reprezentând cota unica aferentã cantitãţilor de
carburant auto achiziţionate în luna .........../20...,
pentru utilizare în domeniul ......................

Subsemnatul*) ...................., reprezentat prin ......................., în calitate de .................., legitimat cu ......, seria ..., nr. ........, eliberat de ................., la data de ..........., solicit restituirea sumei de ...... lei reprezentând contravaloarea cotei aferentã cantitãţii de ......... tone benzina şi .......... tone motorina, conform urmãtoarelor documente anexate în baza art. 19 din Normele metodologice privind constituirea şi utilizarea veniturilor cu destinaţie specialã pentru drumurile publice nr. .... .
(Se vor enumera documentele anexate).
Solicit restituirea în contul numãrul ..........................., deschis la banca ..........................., pe numele ..........................., sau pe adresa ....................................................................... .
1. Declar pe propria rãspundere ca nu am mai solicitat restituirea parţialã a contravalorii cotei unice la data de ............, cu cererea nr. ..........**).
2. Declar pe propria rãspundere ca nu am mai solicitat şi nu mi-a fost restituitã contravaloarea cotei unice în baza acestor documente**).
În cazul constatãrii, de cãtre organele de control abilitate prin lege, a neadevarului celor declarate, ma oblig sa suport consecinţele juridice ce decurg din sãvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevãzutã de art. 292 C.p., precum şi sa achit la bugetul de stat sumele rezultate din aplicarea cotei unice asupra cantitãţii de carburanţi auto utilizaţi la alimentarea autovehiculelor, inclusiv a majorãrilor de întârziere calculate potrivit legislaţiei fiscale în vigoare.

Semnatura, Vizat,***)

------------
*) Numele şi prenumele pentru persoane fizice sau denumirea pentru persoane juridice.
**) Se taie ce nu este valabil.
***) Dupã caz

- Direcţia Generalã Reglementãri şi Calitatea Serviciilor în Transportul Feroviar
- Direcţia Generalã a Transporturilor Maritime, pe Dunare şi Cai Navigabile
- Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale

ANEXA 7a)
---------
la normele metodologice
-----------------------



Solicitant*) .........................
Nr. şi data de înregistrare ..........


SITUAŢIA
sumelor solicitate pentru restituire pentru activitatea
de transport feroviar

┌────┬────────────────────┬────────────┬───────────────┬───────────────────────┐
│ │ Sortimentul de │ Cantitatea │ Suma │ Documentele în care │
│Nr. │ carburant auto │ utilizata │ solicitatã a │ se regãsesc datele │
│crt.│utilizat în perioada│ - tone - │ fi restituitã │ privind cantitãţile │
│ │ ................. │ │ - lei - │ utilizate │
├────┼────────────────────┼────────────┼───────────────┼───────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼────────────────────┼────────────┼───────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴────────────┴───────────────┴───────────────────────┘


*) Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în
declaraţii, confirm pe proprie rãspundere datele prezentate.

Semnatura, Vizat,
Direcţia Generalã Reglementãri şi Calitatea
Serviciilor în Transportul Feroviar

------------
*) Numele şi prenumele pentru persoane fizice sau denumirea pentru persoane juridice.

ANEXA 7b)
---------
la normele metodologice
-----------------------



Solicitant*) ......................
Nr. şi data de înregistrare .......


SITUAŢIA
sumelor solicitate pentru restituire pentru
activitatea de transport naval

┌────┬────────────────────┬────────────┬───────────────┬───────────────────────┐
│ │ Sortimentul de │ Cantitatea │ Suma │ Documentele în care │
│Nr. │ carburant auto │ utilizata │ solicitatã a │ se regãsesc datele │
│crt.│utilizat în perioada│ - tone - │ fi restituitã │ privind cantitãţile │
│ │ ............... │ │ - lei - │ utilizate │
├────┼────────────────────┼────────────┼───────────────┼───────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼────────────────────┼────────────┼───────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴────────────┴───────────────┴───────────────────────┘


*) Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în
declaraţii, confirm pe proprie rãspundere datele prezentate.

Semnatura, Vizat,
Direcţia Generalã a Transporturilor Maritime,
pe Dunare şi Cai Navigabile

------------
*) Numele şi prenumele pentru persoane fizice sau denumirea pentru persoane juridice.

ANEXA 7c)
---------
la normele metodologice
-----------------------



Solicitant*) .......................
Nr. şi data de înregistrare ........

SITUAŢIA
sumelor solicitate pentru restituire pentru activitatea
în domeniul apãrãrii naţionale

┌────┬────────────────────┬────────────┬───────────────┬───────────────────────┐
│ │ Sortimentul de │ Cantitatea │ Suma │ Documentele în care │
│Nr. │ carburant auto │ utilizata │ solicitatã a │ se regãsesc datele │
│crt.│utilizat în perioada│ - tone - │ fi restituitã │ privind cantitãţile │
│ │ ............... │ │ - lei - │ utilizate │
├────┼────────────────────┼────────────┼───────────────┼───────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼────────────────────┼────────────┼───────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴────────────┴───────────────┴───────────────────────┘


*) Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în
declaraţii, confirm pe proprie rãspundere datele prezentate.

Semnatura, Vizat*)

------------
*) Viza va fi data de direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale, care coordoneazã activitatea respectiva.





ANEXA 8


la normele metodologice
-----------------------



┌────────────────────────────────┬─────────┬──────────────────────────────────────┬───────┐
│ GUVERNUL ROMÂNIEI │ E S │(v i GUVERNUL ROMÂNIEI │ │
│ ┌─────┐ Ministerul lucrãrilor │ L E │ a n ┌─────┐ Ministerul lucrãrilor │ │
│ │ │ Publice Transporturilor│ E C │ l │ │ Publice Transporturilor│ │
│ │Stema│ şi Locuinţei │ M U │ o c │Stema│ şi Locuinţei │ │
│ │ │ │ E R │ a i │ │ │ELEMENT│
│ │ │ BON VALORIC │ N I │ r f │ │ BON VALORIC │ DE │
│ └─────┘ (valoarea în cifre) │ T Z │ e r └─────┘ (valoarea în litere) │SECURI-│
│ (valoarea în litere) │ A │ a e) │ZARE │
│Seria A nr. │ D R │ Seria A nr. │ │
│Data .............. │ E E │ Data .............. │ │
└────────────────────────────────┴─────────┴──────────────────────────────────────┴───────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Beneficiar │
│ │
│Semnatura şi ştampila direcţiei agricole │
│ VÂNZAREA ACESTUI BON VALORIC ESTE INTERZISĂ│
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 8a)
---------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL AGRICULTURII,
ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
Direcţia Generalã de Patrimoniu Public
şi de Gestiune a Mijloacelor Financiare
Nr. ............/Data .............


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind necesarul de bonuri valorice pe trim. ....200....

┌───────────┬───────────────┬────────────────┬───────────┬──────────┬──────────┐
│ │ Nr. bonuri │ Nr. bonuri │Nr. bonuri │Nr. bonuri│Nr. bonuri│
│ Structura │ valorice │ valorice │ valorice │ valorice │ Valorice │
│ bonurilor │ primite în │ utilizate în │ rãmase │ necesar │solicitat │
│ valorice │ perioada │ perioada │neutilizate│ pentru │ pentru │
│- lei/bon -│ anterioarã │ anterioarã │- cumulat -│trim. ... │trim. ... │
│ │ - cumulat - │ - cumulat - │ │ │ │
├───────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ A │ 1 │ 2 │ 3 = 1 - 2 │ 4 │5 = 4 - 3 │
├───────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ 10.000│ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ 50.000│ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ 100.000│ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ 500.000│ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ 1.000.000│ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ Total│ │ │ │ │ │
└───────────┴───────────────┴────────────────┴───────────┴──────────┴──────────┘

DIRECTOR GENERAL,



ANEXA 8b)
---------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL AGRICULTURII,
ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
Direcţia Generalã de Patrimoniu Public
şi de Gestiune a Mijloacelor Financiare
Nr. ........../Data .............


SITUAŢIA JUSTIFICATIVĂ
privind necesarul de bonuri valorice în anul ........

┌──────────────────┬─────────────────┬──────────────────┬─────────────────────┐
│ Structura │ Nr. bonuri │ Nr. bonuri │ Nr. bonuri valorice │
│bonurilor valorice│valorice primite │valorice utilizate│rãmase neutilizate la│
│ - lei/bon - │în cursul anului │ în cursul anului │ finele anului │
├──────────────────┼─────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│ A │ 1 │ 2 │ 3 = 1 - 2 │
├──────────────────┼─────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│ 10.000│ │ │ │
├──────────────────┼─────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│ 50.000│ │ │ │
├──────────────────┼─────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│ 100.000│ │ │ │
├──────────────────┼─────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│ 500.000│ │ │ │
├──────────────────┼─────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│ 1.000.000│ │ │ │
├──────────────────┼─────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│ Total│ │ │ │
└──────────────────┴─────────────────┴──────────────────┴─────────────────────┘

DIRECTOR GENERAL,


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016