Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENTE din 24 mai 1990  la Codul IGC, adoptate de Organizatia Maritima Internationala prin Rezolutia MSC. 17(58) a Comitetului Securitatii Maritime la Londra*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AMENDAMENTE din 24 mai 1990 la Codul IGC, adoptate de Organizatia Maritima Internationala prin Rezolutia MSC. 17(58) a Comitetului Securitatii Maritime la Londra*)

EMITENT: ORGANIZATIA MARITIMA INTERNATIONALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 193 bis din 26 martie 2003
---------
*) Acceptate de <>Legea nr. 71 din 11 martie 2003 , publicatã în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 193 din 26 martie 2003


1.3 Definiţii

Noua definitie trebuie adãugatã astfel:
"1.3.3.3 "Data de aniversare" înseamnã ziua şi luna fiecãrui an care vor corespunde datei de expirare a Certificatului internaţional de conformitate pentru transportul în vrac al gazelor lichefiate",

1.5 Inspecţii şi certificare
Textul existent al secţiunii 1.5 trebuie înlocuit cu urmãtorul:

"1.5.1 Procedura de inspecţie"
1.5.1.1 Inspecţia navelor, în ceea ce priveşte aplicarea prevederilor prezentelor reguli şi acordarea de scutiri de la acestea, trebuie efectuatã de cãtre inspectorii Administraţiei. Totuşi, Administraţia poate incredinta inspectiile fie inspectorilor numiţi în acest scop, fie organizaţiilor recunoscute de ea.
l.5.1.2 Administraţia care numeşte inspectori sau recunoaşte organizaţii pentru efectuarea inspectiilor trebuie ca cel puţin sa imputerniceasca orice inspector numit sau organizaţie recunoscuta pentru ca sa:
●1 sa solicite reparaţii la nava; şi
●2 sa efectueze inspecţii dacã sunt solicitate de autoritãţile respective ale statului portului.
Administraţia trebuie sa notifice Organizaţiei responsabilitãţile specifice şi condiţiile delegarii autoritãţii inspectorilor numiţi sau organizaţiilor recunoscute pentru a fi difuzate guvernelor contractante.
1.5.1.3 Dacã un inspector numit sau o organizaţie recunoscuta stabileşte ca starea tehnica a navei sau a echipamentului sau nu corespunde de fapt mentiunilor din Certificatul internaţional de conformitate pentru transportul în vrac al gazelor lichefiate sau este în asa fel încât nava nu poate ieşi în mare fãrã pericol pentru ea însãşi sau persoanele aflate la bord sau fãrã sa prezinte pericol exagerat pentru mediul marin, acest inspector sau organizaţia trebuie sa se asigure imediat ca sunt luate mãsuri de remediere şi trebuie sa comunice Administraţiei în timp util. Dacã nu sunt luate aceste mãsuri de remediere, certificatul respectiv trebuie sa fie retras, iar Administraţia informatã imediat; şi, dacã nava se afla într-un port al unui alt guvern contractant, autoritãţile respective ale statului portului trebuie, de asemenea, sa fie informate imediat. Dacã un inspector al Administraţiei, un inspector numit sau o organizaţie recunoscuta a informat autoritãţile respective ale statului portului, guvernul statului portului respectiv trebuie sa acorde orice sprijin necesar acestui inspector sau organizaţiei pentru a-şi îndeplini obligaţiile prevãzute de acest paragraf. Dacã este cazul, guvernul statului portului respectiv trebuie sa ia mãsuri pentru a se asigura ca nava nu va ieşi în mare sau nu va pãrãsi portul în scopul îndreptãrii cãtre cel mai apropiat şantier de reparaţii disponibil decât în cazul în care nu exista pericol pentru nava sau persoanele aflate la bord sau nu prezintã pericol exagerat pentru mediul marin.
1.5.1.4 În fiecare caz, Administraţia trebuie sa garanteze efectuarea completa şi eficienta a inspecţiei şi trebuie sa se angajeze sa asigure mãsurile necesare pentru îndeplinirea acestei obligaţii.

1.5.2 Cerinţe de inspecţie
1.5.2.1 În cazul unei nave care transporta gaze, structura, echipamentul, instalaţiile, amenajãrile şi materialele (altele decât elementele pentru care s-au eliberat Certificatul de siguranta a construcţiei pentru nava de marfa, Certificatul de siguranta a echipamentului pentru nava de marfa şi Certificatul de siguranta radio pentru nava de marfa sau Certificatul de siguranta pentru nava de marfa) trebuie sa fie supuse urmãtoarelor inspecţii:
●1 O inspecţie iniţialã, efectuatã înainte ca nava sa fie pusã în exploatare sau înainte de a i se elibera pentru prima data Certificatul internaţional de conformitate pentru transportul în vrac al gazelor lichefiate, care trebuie sa includã o examinare completa a structurii sale, a echipamentului, instalaţiilor, amenajãrilor şi materialelor sale în mãsura în care acest Cod se aplica navei. Aceasta inspecţie trebuie sa fie astfel încât sa se asigure ca structura navei, echipamentul, instalaţiile, amenajãrile şi materialele corespund în întregime prevederilor aplicabile ale acestui Cod.
●2 O inspecţie de reinnoire la intervalele specificate de cãtre Administraţie, dar fãrã a depãşi cinci ani, cu excepţia cazului când se aplica regula 1.5.6.2.2, 1.5.6.5, 1.5.6.6 sau 1.5.6.7. Inspecţia de reinnoire trebuie sa fie astfel încât sa se asigure ca structura, echipamentul, instalaţiile, amenajãrile şi materialele corespund în întregime prevederilor aplicabile ale Codului.
●3 O inspecţie intermediara într-un interval de 3 luni înainte sau dupã cea de-a doua data de aniversare sau într-un interval de 3 luni înainte sau dupã cea de-a treia data de aniversare a Certificatului care trebuie sa ţinã locul uneia din inspectiile anuale menţionate la 1.5.2.1.4. Inspecţia intermediara trebuie sa fie astfel încât sa se asigure ca echipamentul de siguranta şi alte echipamente, precum şi pompele şi instalaţiile de tubulatura aferente, corespund în întregime prevederilor aplicabile ale Codului şi ca sunt în stare buna de funcţionare. Aceste inspecţii intermediare trebuie sa facã obiectul unei menţiuni în Certificatul eliberat în virtutea prevederilor paragrafului 1.5.4 sau 1.5.5.
●4 O inspecţie anuala într-un interval de trei luni înainte sau dupã fiecare data de aniversare a Certificatului, care va include o examinare generalã a structurii, echipamentului, instalaţiilor, amenajãrilor şi materialelor menţionate la 1.5.2.1.1 pentru a se asigura ca ele au fost menţinute conform prevederilor paragrafului 1.5.3 şi ca rãmân corespunzãtoare din toate punctele de vedere exploatãrii pentru care este destinatã nava. Aceasta inspecţie anuala trebuie sa facã obiectul unei menţiuni în Certificatul eliberat în virtutea prevederilor paragrafului 1.5.4 sau 1.5.5.
●5 O inspecţie suplimentarã, generalã sau parţialã dupã caz, care trebuie sa fie efectuatã dacã se considera necesar dupã o ancheta conform subparagrafului 1.5.3.3, sau ori de câte ori nava suferã reparaţii sau înlocuiri importante. Aceasta inspecţie trebuie sa fie astfel încât sa se asigure ca reparaţiile sau inlocuirile necesare au fost efectiv realizate, ca materialele folosite la aceste reparaţii sau înlocuiri şi calitatea execuţiei acestora sunt satisfãcãtoare, şi ca nava poate sa iasa în mare fãrã pericol pentru ea însãşi sau persoanele aflate la bord sau fãrã a prezenta pericol exagerat pentru mediul marin.

1.5.3 Menţinerea stãrii tehnice a navei dupã efectuarea inspecţiei
1.5.3.1 Starea tehnica a navei şi a echipamentului sau trebuie menţinute conform prevederilor Codului astfel încât nava sa poatã ieşi în mare fãrã pericol pentru ea însãşi sau persoanele aflate la bord sau fãrã a prezenta pericol exagerat pentru mediul marin.
1.5.3.2 Dupã efectuarea oricãrei inspecţii a navei prevãzutã la paragraful 1.5.2, nu trebuie facuta nici o modificare la structura, echipamentul, instalaţiile, amenajãrile şi materialele care au fãcut obiectul inspecţiei, fãrã autorizaţia Administraţiei, cu excepţia înlocuirii directe a acestora.
1.5.3.3 Ori de câte ori se produce un accident la o nava sau este descoperitã o defectiune, care fie afecteazã siguranta navei, fie eficienta sau integralitatea mijloacelor sale de salvare sau a unui alt echipament prevãzut de Cod, comandantul sau armatorul navei trebuie sa informeze cu prima ocazie Administraţia, inspectorul numit sau organizaţia recunoscuta rãspunzãtoare pentru eliberarea certificatului respectiv, care trebuie sa initieze o ancheta pentru a stabili dacã este necesarã o inspecţie conform prevederilor subparagrafului 1.5.2.1.5. Dacã nava se afla în portul unui alt guvern contractant, comandantul navei sau armatorul trebuie, de asemenea, sa informeze imediat autoritãţile respective ale statului portului, iar inspectorul numit sau organizaţia recunoscuta trebuie sa se convingã ca aceasta informare a fost facuta.

1.5.4 Eliberarea sau vizarea Certificatului internaţional de conformitate
1.5.4.1 Un certificat numit Certificat internaţional de conformitate pentru transportul în vrac al gazelor lichefiate se va elibera dupã o inspecţie iniţialã sau de reinnoire unei nave care transporta gaze angajata în voiaje internaţionale şi care corespunde prevederilor respective ale Codului.
1.5.4.2 Un Certificat internaţional de conformitate pentru transportul în vrac al gazelor lichefiate trebuie redactat sub forma modelului dat în Apendice. Dacã limba utilizata nu este nici engleza nici franceza, textul trebuie sa includã traducerea în una din aceste limbi.
1.5.4.3 Certificatul eliberat conform prevederilor acestei secţiuni trebuie sa fie disponibil la bordul navei pentru examinare în orice moment.
1.5.4.4 Indiferent de orice alte prevederi ale amendamentelor la acest Cod, adoptate de Comitetul Securitãţii Maritime (MSC) prin rezoluţia MSC. 17(58), orice Certificat internaţional de conformitate pentru transportul în vrac al gazelor lichefiate care este valabil în momentul intrãrii în vigoare al acestor amendamente, trebuie sa rãmânã valabil pana la expirarea sa conform prevederilor acestui cod înaintea intrãrii în vigoare a amendamentelor.

1.5.5 Eliberarea sau vizarea Certificatului internaţional de conformitate de cãtre un alt guvern
1.5.5.1 Un Guvern contractant la Convenţia SOLAS 1974 poate, la cererea unui alt guvern, sa dispunã inspectarea unei nave autorizata sa arboreze pavilionul altui stat şi, dacã se convinge ca sunt respectate prevederile Codului, el va elibera sau autoriza eliberarea unui Certificat internaţional de conformitate pentru transportul în vrac al gazelor lichefiate şi, dacã este cazul, va viza sau autoriza vizarea certificatului navei în conformitate cu prevederile Codului. Orice certificat astfel eliberat va cuprinde o declaraţie în sensul ca a fost eliberat la cererea guvernului statului al cãrui pavilion nava este autorizata sa-l arboreze.

1.5.6 Durata şi valabilitatea Certificatului internaţional de conformitate
1.5.6.1 Un Certificat internaţional de conformitate pentru transportul în vrac al gazelor lichefiate trebuie eliberat pentru o perioada specificatã de Administraţie, care nu va depãşi cinci ani.
1.5.6.2.1 Fãrã a tine seama de cerinţele paragrafului 1.5.6.1 a acestei reguli, când inspecţia de reinnoire este încheiatã în decurs de 3 luni înainte de data expirãrii certificatului existent, noul certificat va fi valabil de la data încheierii inspecţiei de reinnoire pana la o data ce nu va depãşi 5 ani de la data expirãrii certificatului existent.
1.5.6.2.2 Când inspecţia de reinnoire este încheiatã dupã data expirãrii certificatului existent, noul certificat va fi valabil de la data încheierii inspecţiei de reinnoire pana la o data ce nu va depãşi 5 ani de la data expirãrii certificatului existent.
1.5.6.2.3 Când inspecţia de reinnoire este încheiatã cu mai mult de 3 luni înainte de data expirãrii certificatului existent, noul certificat va fi valabil de la data încheierii inspecţiei de reinnoire pana la o data ce nu va depãşi 5 ani de la data încheierii inspecţiei de reinnoire.
1.5.6.3 Dacã un certificat este eliberat pentru o perioada mai mica de 5 ani, Administraţia poate extinde valabilitatea certificatului dupã data expirãrii pana la perioada maxima specificatã la paragraful 1.5.6.1, cu condiţia ca inspectiile menţionate la regulile 1.5.2.1.3 şi 1.5.2.1.4, aplicabile când este eliberat un certificat pentru o perioada de 5 ani, sa fie efectuate corespunzãtor.
1.5.6.4 Dacã s-a efectuat o inspecţie de reinnoire şi nu se poate elibera sau pune la dispoziţie bordului navei un nou certificat înainte de data expirãrii certificatului existent, persoana sau organizaţia autorizata de cãtre Administraţie poate sa vizeze certificatul existent şi acest certificat trebuie acceptat ca valabil pentru o perioada suplimentarã ce nu va depãşi 5 luni de la data expirãrii.
1.5.6.5 Dacã la data expirãrii unui certificat nava nu se afla într-un port în care urmeazã sa fie inspectata, Administraţia poate prelungi perioada de valabilitate a certificatului, dar aceasta prelungire va fi acordatã numai pentru a-i permite navei sa-şi termine voiajul spre portul în care va fi inspectata, şi aceasta numai în cazurile în care aceasta mãsura este oportuna şi rezonabila. Nici un certificat nu se va prelungi pentru o perioada mai mare de 3 luni, iar o nava cãreia i s-a acordat o prelungire nu trebuie, la sosirea sa în portul unde urmeazã sa fie inspectata, sa se creadã indreptatita în virtutea acestei prelungiri, sa pãrãseascã portul fãrã sa aibã un certificat nou. Când inspecţia de reinnoire este încheiatã, noul certificat va fi valabil pana la o data ce nu va depãşi 5 ani de la data expirãrii certificatului existent înainte de acordarea prelungirii.
1.5.6.6 Un certificat eliberat unei nave angajata în voiaje scurte, ce nu a fost prelungit conform prevederilor mai sus menţionate în aceasta secţiune, poate fi prelungit de cãtre Administraţie pentru o perioada de graţie de maximum o luna de la data expirãrii menţionatã pe acesta. Când este încheiatã inspecţia de reinnoire, noul certificatul va fi valabil pana la o data ce nu va depãşi 5 ani de la data expirãrii certificatului existent înainte de acordarea prelungirii.
1.5.6.7 În situaţii speciale, dupã cum hotãrãşte Administraţia, un certificat nou nu este nevoie sa fie datat de la data expirãrii certificatului existent, asa cum se prevede la paragrafele 1.5.6.2.2, 1.5.6.5 sau 1.5.6.6. În aceste situaţii speciale, noul certificat va fi valabil pana la o data ce nu va depãşi 5 ani de la data încheierii inspecţiei de reinnoire.
1.5.6.8 Dacã o inspecţie anuala sau intermediara se încheie înainte de perioada specificatã la paragraful 1.5.2, atunci:
●1 data de aniversare indicatã pe certificat va fi modificatã prin vizare cu o data ce nu va depãşi 3 luni de la data la care s-a încheiat inspecţia;
●2 inspecţia anuala sau intermediara ulterioara, prevãzutã conform 1.5.2, trebuie sa fie efectuatã la intervalele prevãzute de acea secţiune, utilizând noua data de aniversare;
●3 data de expirare poate rãmâne neschimbata cu condiţia ca una sau mai multe inspecţii anuale sau intermediare, dupã caz, sa fie efectuate în asa fel încât intervalele maxime dintre inspectiile prevãzute la 1.5.2, sa nu fie depasite.
1.5.6.9 Un certificat eliberat conform prevederilor paragrafului 1.5.4 sau 1.5.5 îşi va pierde valabilitatea în oricare din urmãtoarele cazuri:
●1 dacã inspectiile pertinente nu sunt încheiate în perioadele specificate la paragraful 1.5.2;
●2 dacã certificatul nu este vizat în conformitate cu prevederile paragrafului 1.5.2.1.3 sau 1.5.2.1.4;
●3 la transferul navei sub pavilionul altui stat. Un nou certificat se va elibera numai când guvernul ce elibereazã noul certificat este pe deplin convins ca nava corespunde prevederilor paragrafelor 1.5.3.1 şi 1.5.3.2. În cazul unui transfer de pavilion între guverne contractante, dacã cererea se face în decurs de 3 luni de la data la care a avut loc transferul, guvernul statului al cãrui pavilion a fost anterior autorizata nava sa-l arboreze, trebuie sa transmitã, cat mai curând posibil, Administraţiei copii de pe certificatul aflat la bordul navei înainte de transfer şi, dacã este posibil, copii de pe rapoartele de inspecţie pertinente."

Apendice

MODEL DE CERTIFICAT INTERNAŢIONAL DE CONFORMITATE PENTRU
TRANSPORTUL ÎN VRAC AL GAZELOR LICHEFIATE

Modelul de certificat existent trebuie înlocuit cu urmãtorul:

"CERTIFICAT INTERNAŢIONAL DE CONFORMITATE PENTRU TRANSPORTUL
ÎN VRAC AL GAZELOR LICHEFIATE
(sigiliul oficial)

Eliberat în virtutea prevederilor din

CODUL INTERNAŢIONAL
PENTRU CONSTRUCŢIA ŞI ECHIPAMENTUL NAVELOR PENTRU TRANSPORTUL
ÎN VRAC AL GAZELOR LICHEFIATE
(rezoluţia MSC.5(48), asa cum a fost amendata de rezoluţia
MSC. 17(58))

sub autoritatea Guvernului
......................................................
(Numele oficial complet al tarii)
de cãtre
......................................................
(titlul oficial complet al persoanei competente sau
organizaţiei autorizata conform prevederilor Codului)

Caracteristicile navei*1)
Numele navei......................................
Numãrul sau literele distinctive.. ...............
Portul de înmatriculare ..........................
Capacitate marfa (mc) ............................
Tipul de nava (paragraful 2.1.2 din Cod)
Numãr IMO*2) .....................................

Data la care s-a pus chila sau la care nava era
într-un stadiu similar de construcţie sau, în cazul
unei nave transformate, data la care a început
transformarea în nava pentru transportul
gazelor ...........................................

Nava corespunde, de asemenea, în întregime urmãtoarelor amendamente la Cod:
.........................................................................

Nava este scutitã de la aplicarea urmãtoarelor prevederi ale Codului:
.........................................................................

SE CERTIFICA PRIN PREZENTUL CA:
1. 1 Nava a fost inspectata în conformitate cu prevederile secţiunii l.5 a Codului;
2 În urma acestei inspecţii s-a constatat ca structura, echipamentul, instalaţiile, amenajãrile şi materialele navei şi starea lor tehnica sunt satisfãcãtoare din toate punctele de vedere şi ca nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului.
2 Au fost utilizate urmãtoarele criterii de proiectare:
1 temperatura aerului ambiant .......................... °C
2 temperatura apei ambiante ............................ °C


3
┌────────────────┬──────────────────────────┬────────────┬───────────────┐
│Tipul şi numãrul│Coeficienţi de tensiune │Materiale │ MARVS │
│ tancului ├──────┬─────┬──────┬──────┤ │ │
│ │ A │ B │ C │ D │ │ │
├────────────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────────────┼───────────────┤
│ Tubulaturi │ │ │ │ │ │ │
│ de marfa │ │ │ │ │ │ │
└────────────────┴──────┴─────┴──────┴──────┴────────────┴───────────────┘



Nota:
Numerele tancurilor la care se face referire în aceasta lista corespund celor din planul tancului semnat şi datat, care figureazã la Suplimentul 2.

4 proprietãţile mecanice ale materialului tancurilor de marfa au fost determinate la .................................°C.
3 Nava poate transporta în vrac urmãtoarele produse, dacã sunt respectate toate regulile de exploatare pertinente ale Codului:



┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Produse │ Condiţii de transport (numerele de tanc, etc.) │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┴────────────────────────────────────────────────────────┤
│Continuare în Suplimentul 1*3). │
│Numerele tancurilor la care se face referire în aceasta lista corespund │
│celor din Suplimentul 2. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



4 În conformitate cu secţiunea 1.4/paragraful 2.8.2*3), prevederile Codului în legatura cu nava au fost modificate în urmãtorul mod:

5 Nava trebuie sa fie încãrcatã:
1 în conformitate cu condiţiile de încãrcare prevãzute în Manualul de încãrcare aprobat, stampilat şi datat .......... şi semnat de un inspector responsabil al Administraţiei sau al unei organizaţii recunoscuta de cãtre Administraţie*3";
2 în conformitate cu condiţiile limita de încãrcare anexate prezentului certificat.
Dacã este necesarã încãrcarea navei altfel decât în conformitate cu, instrucţiunile mai sus menţionate, calculele necesare pentru a se justifica condiţiile de încãrcare propuse trebuie sa fie comunicate Administraţiei care a eliberat certificatul, care poate autoriza în scris adoptarea condiţiilor de încãrcare propuse*4).

Prezentul certificat este valabil pana la ..................*5) sub rezerva inspectiilor prevãzute conform secţiunii 1.5 din Cod.

Eliberat la ...............................................
(Locul eliberãrii certificatului)

................. .....................................
(Data eliberãrii) (Semnatura persoanei oficiale
autorizata sa elibereze certificatul)

(sigiliul sau ştampila autoritãţii, dupã caz)

Observaţii privind modul de completare a certificatului:

1 "Tipul de nava": orice indicaţie din aceasta coloana trebuie sa corespundã tuturor recomandãrilor pertinente, spre exemplu menţiunea "Tip 2 G" trebuie sa desemneze o nava conformã din toate punctele de vedere cu prevederile Codului referitoare la tipul 2G.
2 Paragrafele 2.1 şi 2.2: se vor mentiona temperaturile ambiante acceptate sau cerute de cãtre Administraţie pentru aplicarea paragrafului 4.8.1 al Codului.
3 Paragraful 2.3: se vor mentiona coeficienţii de siguranta şi materialele acceptate sau prevãzute de cãtre Administraţie pentru aplicarea paragrafelor 4.5.1.4 şi 4.5.1.6 ale Codului.
4 Paragraful 2.4: se va mentiona temperatura acceptatã de cãtre Administraţie pentru aplicarea paragrafului 4.5.1.7.

5 Paragraful 3: trebuie sa fie menţionate numai produsele enumerate în lista de la capitolul 19 al Codului sau produsele ale cãror condiţii de transport au fost definite de cãtre Administraţie în conformitate cu paragraful 1.1.6 al Codului sau amestecurile compatibile ale acestor produse care au proprietãţi fizice ce respecta limitele impuse de proiectarea tancurilor de marfa. În ceea ce priveşte ultima categorie de produse "noi", trebuie luate în considerare numai prevederile speciale stipulate cu titlu provizoriu.

ATESTAREA INSPECTIILOR ANUALE ŞI INTERMEDIARE

SE CERTIFICA PRIN PREZENTUL ca în urma unei inspecţii prevãzutã la paragraful 1.5.2 din Cod s-a constatat ca nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului:

Inspecţia anuala: Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ..........................................
Data ..........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

Inspecţia
anuala/
intermediara*3): Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ..........................................
Data ..........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

Inspecţia
anuala/
intermediara*3): Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ..........................................
Data ..........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

Inspecţia
anuala: Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ..........................................
Data ..........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

Inspecţia anuala/intermediara în conformitate cu prevederile paragrafului 1.5.6.8.3

SE CERTIFICA PRIN PREZENTUL CA în urma unei inspecţii anuale/intermediare*3) prevãzutã la paragraful 1.5.6.8.3 din Cod s-a constatat ca nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului.

Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ..........................................
Data ..........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

Aviz pentru extinderea certificatului dacã acesta este valabil mai puţin de 5 ani în cazul când se aplica prevederile paragrafului 1.5.6.3
Nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului şi, în conformitate cu prevederile paragrafului 1.5.6.3 din Cod, acest certificat se accepta ca fiind valabil pana la..............................

Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ...........................................
Data ...........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

Aviz pentru extinderea certificatului dupã ce s-a efectuat inspecţia de reinnoire şi în cazul când se aplica prevederile paragrafului 1.5.6.4

Nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului şi, în conformitate cu prevederile paragrafului 1.5.6.4 din Cod, acest certificat se accepta ca fiind valabil pana la..............................


Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ...........................................
Data ...........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

Aviz pentru extinderea valabilitãţii certificatului pana când nava va ajunge în portul de inspecţie sau pentru perioada de graţie în cazul când se aplica prevederile paragrafului 1.5.6.5/1.5.6.6

În conformitate cu prevederile paragrafului 1.5.6.5/1.5.6.6*3) din Cod, acest certificat se accepta ca fiind valabil pana la........................

Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ...........................................
Data ...........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

Aviz privind avansarea datei de aniversare în cazul când se aplica prevederile paragrafului 1.5.6.8

În conformitate cu prevederile paragrafului 1.5.6.8 din Cod, noua data de aniversare este ................


Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ...........................................
Data ...........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)

În conformitate cu prevederile paragrafului 1.5.6.8 din Cod, noua data de aniversare este ................

Semnat .........................................
(semnatura persoanei oficiale autorizate)
Locul ...........................................
Data ...........................................

(Ştampila sau sigiliul autoritãţii, dupã caz)



──────────────────
*1) Alternativ, caracteristicile navei pot fi introduse orizontal în casute.
*2) În conformitate cu rezoluţia A. 600(15) - Schema privind numãrul de identificare IMO - aceasta informaţie poate fi inclusã în mod voluntar.
*3) Se şterge dupã caz.
*4) În loc de a fi introdus în certificat, acest text poate fi anexat certificatului dacã este semnat şi stampilat.
*5) Data de expirare asa cum se specifica de cãtre Administraţie în conformitate cu prevederile paragrafului 1.5.6.1 din Cod. Ziua şi luna acestei date corespund datei de aniversare asa cum s-a definit la paragraful 1.3.3.3 din Cod, dacã nu s-a modificat în conformitate cu paragraful 1.5.6.8 din Cod.


SUPLIMENTUL I
LA CERTIFICATUL INTERNAŢIONAL DE CONFORMITATE PENTRU TRANSPORTUL
ÎN VRAC AL GAZELOR LICHEFIATE

Continuarea listei produselor specificate în secţiunea 3 şi condiţiile de transport ale acestora.





┌───────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│ Produse │ Condiţii de transport │
│ │ (numerele de tanc etc.) │
├───────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
└───────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘



Data .....................................
(identicã cu cea din certificat)

.................................................
(Semnatura persoanei oficiale
şi/sau sigiliul sau ştampila autoritãţii emitente)


SUPLIMENTUL 2
LA CERTIFICATUL INTERNAŢIONAL DE CONFORMITATE PENTRU
TRANSPORTUL ÎN VRAC AL GAZELOR LICHEFIATE

PLANUL TANCULUI (specimen)

Numele navei .....................................
Numãrul sau literele distinctive .................




│ <──────────────── zona de marfa ───────────────────> │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────┤
│ Planul schematic al tancului se va introduce │
│ în aceasta zona │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────┘


Data .....................................
(identicã cu cea din certificat)

....................................
(Semnatura persoanei oficiale care
elibereazã certificatul şi/sau
sigiliul autoritãţii emitente)




Data .....................................
(identicã cu cea din certificat)
(Semnatura persoanei oficiale
şi/sau sigiliul sau ştampila autoritãţii emitente)"

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016