Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD INTERPROFESIONAL din 20 aprilie 2007  pentru sfecla de zahar - recolta anului de comercializare 2007-2008    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD INTERPROFESIONAL din 20 aprilie 2007 pentru sfecla de zahar - recolta anului de comercializare 2007-2008

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 286 din 2 mai 2007
ACORD INTERPROFESIONAL din 20 aprilie 2007
pentru sfecla de zahãr - recolta anului de comercializare 2007-2008
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 286 din 2 mai 2007


Membrii Organizaţiei Interprofesionale Naţionale "Zahãrul" din România, denumitã în continuare O.I.N.Z.R., şi anume Federaţia Cultivatorilor de Sfeclã de Zahãr din România şi Asociaţia "Patronatul Zahãrului din Româniaş, în baza art. 8 alin. 7 lit. k) din statutul O.I.N.Z.R., au încheiat prezentul acord interprofesional, denumit în continuare AIP, privind contractarea, producerea, transportul, recepţia şi plata sfeclei de zahãr din recolta anului de piaţã 2007-2008, destinatã industrializãrii.
Având în vedere aderarea României la Uniunea Europeanã la 1 ianuarie 2007 şi integrarea sectorului zahãr în regimul european de producere şi comercializare a zahãrului şi izoglucozei, AIP s-a elaborat în conformitate cu regulamentele comunitare în domeniu, respectiv: Regulamentul Consiliului (CE) nr. 318/2006 , Regulamentul Consiliului (CE) nr. 319/2006 , Regulamentul Comisiei (CE) nr. 950/2006 , Regulamentul Comisiei (CE) nr. 951/2006 şi Regulamentul Comisiei (CE) nr. 952/2006 .
ART. 1
Obiectivele şi durata AIP
1.1. AIP îşi propune sã reglementeze de o manierã unitarã la nivel naţional relaţiile dintre parteneri (cultivatori de sfeclã de zahãr, respectiv societãţi producãtoare de zahãr).
1.2. AIP îşi propune sã asigure contractul de bazã privind producerea, cumpãrarea, livrarea şi plata sfeclei de zahãr, precum şi clauzele generale ale acestuia, respectând interesele generale ale partenerilor din filiera zahãrului.
1.3. AIP îşi propune sã asigure cadrul general de funcţionare şi dezvoltare a industriei zahãrului din România, cu respectarea regulamentelor comunitare din domeniu.
1.4. AIP îşi propune sã asigure durabilitate sectorului agroindustrial al filierei zahãrului, pentru stabilizarea pieţei şi asigurarea unui nivel de trai echitabil producãtorilor agricoli din sectorul zahãrului.
1.5. AIP este valabil pentru campania de sfeclã de zahãr din recolta anului de comercializare 2007-2008, clauzele generale putând fi modificate prin negocieri între cei 2 membri ai O.I.N.Z.R., care vor fi apoi supuse recunoaşterii de cãtre Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pânã cel târziu la 25 aprilie 2007.
1.6. Respectarea clauzelor AIP este obligatorie pentru toţi membrii afiliaţi celor douã structuri profesionale semnatare.
1.7. AIP este aprobat anual de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi pus în aplicare prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale.

Definiţii:
An de comercializare 2007-2008 - perioadã cuprinsã între 1 octombrie 2007 şi 30 septembrie 2008;
Societate producãtoare de zahãr - o organizaţie economicã independentã şi constituitã legal care deţine una sau mai multe fabrici de zahãr. Societãţile producãtoare de zahãr au fost acreditate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, conform legislaţiei în vigoare.
ART. 2
Clauze generale
2.1.1. Pãrţile au cãzut de acord ca pentru recolta anului de comercializare 2007-2008 sã colaboreze în vederea obţinerii unei cantitãţi de zahãr alb din sfeclã de zahãr, corespunzãtoare cotei naţionale alocate, ţinând cont de prevederile Regulamentului Comisiei (CE) nr. 247/2007 privind amendarea anexei III la Regulamentul Consiliului (CE) 318/2006 , pentru anul comercial 2007-2008, precum şi ale Regulamentului Comisiei (CE) nr. 290/2007 care stabileşte procentul prevãzut la art. 19 din Regulamentul Consiliului 318/2006 .
2.1.2. Pentru eventuale cantitãţi de zahãr din afara cotei (industrial sau în exces), pãrţile au convenit sã li se aplice prevederile legale în vigoare.
2.2. În funcţie de cotele de producţie alocate, societãţile producãtoare de zahãr vor determina cantitatea minimã dezirabilã de sfeclã de zahãr şi suprafaţa necesarã a fi contractatã, pe care le vor comunica asociaţiilor de cultivatori de sfeclã de zahãr din zona de aprovizionare, pânã la începerea campaniei de contractare a sfeclei.
2.3. Între cultivator şi societatea producãtoare de zahãr va fi întocmit un contract de producere, cumpãrare, livrare şi platã (denumit în continuare CPCLP, anexat la prezentul acord), recunoscut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale, ca instrument legal pentru aplicarea schemelor de sprijin pentru agricultori pentru recolta anului de comercializare 2007-2008.
2.4. CPCLP se vor încheia pânã la data de 1 mai 2007, iar situaţia finalã, conform prevederilor pct. 2.2, va fi transmisã la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pânã la data de 15 mai 2007, prin intermediul Asociaţiei "Patronatul Zahãrului din România".
2.5. CPCLP este semnat de ambii parteneri şi este obligatoriu în toate atributele sale pentru aceştia.
2.6. CPCLP este documentul în care se stabilesc clauze contractuale speciale privind relaţia dintre un cultivator definit şi societatea producãtoare cu care acesta a încheiat angajamentul.
2.7. Clauzele CPCLP nu pot anula clauzele generale ale AIP, care îl însoţesc de drept pe toatã perioada valabilitãţii lui.
2.8. Partenerii CPCLP pot denunţa în caz de litigiu doar clauzele derivate din acesta, nu şi clauzele AIP.
2.9. CPCLP şi AIP pot fi utilizate în relaţii comerciale şi de parteneri neafiliaţi celor douã structuri reprezentative, cu menţiunea cã aceştia nu beneficiazã de clauzele privind concilierea interprofesionalã.
ART. 3
Modul de aplicare a AIP
3.1. Prezentul AIP reprezintã voinţa partenerilor asociaţi în structuri profesionale reprezentative, clauzele acestuia fiind obligatorii din momentul semnãrii lui.
3.2. AIP poate fi modificat anual prin negocieri între cei 2 parteneri semnatari, în perioada desemnatã la pct. 1.5.
3.3. Partenerii vor supraveghea aplicarea AIP în toate cazurile în care unul sau mai mulţi membri ai structurii profesionale reprezentative sunt implicaţi într-o activitate contractualã derivatã din prezentul acord şi pasibilã de atingerea de o manierã pãgubitoare a uneia dintre pãrţi.
3.4. CPCLP poate cuprinde clauze complementare specifice, care au caracter limitat la cei 2 parteneri semnatari, care nu anuleazã stipulaţiile AIP, nici în litera şi nici în spiritul lor, şi care nu modificã convenţia de bazã privind respectarea intereselor generale ale partenerilor.
3.5. Clauzele speciale ale CPCLP sunt negociate între cei 2 parteneri şi pot fi modificate de cãtre aceştia prin acte adiţionale, pentru clauzele care nu afecteazã parametrii de producţie; clauzele speciale ale CPCLP nu pot fi extinse asupra AIP aferent campaniei din care acesta a fost derivat.
ART. 4
Forţa majorã
4.1. În caz de forţã majorã, AIP înceteazã parţial sau total sã producã efecte. Forţa majorã poate fi invocatã de cãtre oricare dintre pãrţi şi se rãsfrânge şi asupra CPCLP.
ART. 5
Concilierea şi arbitrajul
5.1. Litigiile referitoare la aplicarea AIP şi a CPCLP se supun reglementãrilor în vigoare cu privire la conciliere şi arbitraj. Pãrţile convin ca litigiile sã fie soluţionate pe cale amiabilã şi sã se adreseze instanţei numai dupã epuizarea procedurilor de conciliere.
ART. 6
Cotizaţiile profesionale şi interprofesionale
6.1. Pãrţile semnatare ale AIP au convenit asupra necesitãţii ca societãţile producãtoare de zahãr sã opereze în numele cultivatorilor de sfeclã de zahãr la prelevarea cotizaţiei profesionale în cuantum de 0,8 lei/tonã de sfeclã predatã neto de platã. Aceastã prevedere va fi inclusã obligatoriu în CPCLP al fiecãrei societãţi producãtoare de zahãr. Suma încasatã va fi viratã astfel: 49% cãtre Federaţia Naţionalã a Cultivatorilor de Sfeclã de Zahãr din România, 2% cãtre Organizaţia Interprofesionalã Naţionalã "Zahãrul" din România şi 49% asociaţiilor cultivatorilor din zona fiecãrei societãţi producãtoare. Sumele încasate vor fi incluse în bugetul de venituri şi cheltuieli al fiecãrei organizaţii.
6.2. Plata cotizaţiilor se face pânã la sfârşitul campaniei de recoltare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2007. În cazurile în care recoltarea sau predarea sfeclei de zahãr la societatea producãtoare de zahãr se prelungeşte dupã aceastã datã, termenul-limitã se poate prelungi, dar nu mai târziu de 15 februarie 2008.
6.3. Calcularea cotizaţiilor se face la tona netã de platã, livratã de cãtre cultivator societãţii producãtoare de zahãr şi recepţionatã prin aplicarea baremului de echivalenţã, atât pentru sfecla de zahãr din cotã, cât şi pentru cel din afara cotei.
ART. 7
Producerea/cultivarea sfeclei de zahãr
7.1. În CPCLP se specificã atât suprafaţa cultivatã, cât şi producţia netã de zahãr alb scontatã a se obţine, în cotã şi, eventual, o producţie în afara cotei.
Contractanţii de sfeclã de zahãr, asociaţi sau neasociaţi în structuri profesionale sau interprofesionale, şi societãţile producãtoare de zahãr pot sã asigure (contra cost):
- sãmânţã de sfeclã de zahãr necesarã înfiinţãrii culturii pentru suprafaţa contractatã, direct sau prin societãţi comerciale specializate;
- serviciile de îndrumare tehnologicã a cultivatorilor, indiferent de suprafaţa/cantitatea contractatã.
7.2. Sãmânţa de sfeclã de zahãr asiguratã de societatea producãtoare de zahãr va fi pusã la dispoziţia cultivatorului pânã la data stipulatã în CPCLP şi, eventual, va fi tratatã standard cu insecticide şi fungicide.
7.3. Cultivatorii se obligã sã respecte tehnologia recomandatã de societatea producãtoare de zahãr şi sã permitã accesul reprezentanţilor acesteia pentru a executa monitorizarea evoluţiei culturii, obligându-se sã execute lucrãrile tehnologice solicitate de aceştia la termenele stabilite.
7.4. Periodic, de la începerea contractãrii şi pânã la terminarea recoltãrii şi prelucrãrii sfeclei de zahãr, societãţile producãtoare de zahãr se obligã sã transmitã datele statistice specifice cãtre Asociaţia "Patronatul Zahãrului din România". Ca un minim de informaţii necesar, fiecare societate producãtoare de zahãr are obligaţia transmiterii de date privind cantitãţile de zahãr din sfeclã în cotã pentru care s-au încheiat contracte de livrare, conţinutul de zahãr stipulat şi estimat, dar şi randamentul preconizat. Autoritãţile competente au dreptul sã cearã şi sã obţinã şi alte informaţii pe care le considerã necesare.
ART. 8
Recoltarea sfeclei de zahãr
8.1. Recoltarea sfeclei de zahãr se face din iniţiativa societãţii producãtoare care va notifica cultivatorii.
8.2. Cultivatorii se obligã sã respecte datele de începere a recoltãrii şi de punere la dispoziţie a sfeclei de zahãr, dacã acestea le-au fost aduse la cunoştinţã, conform graficelor convenite.
8.3. Societatea producãtoare de zahãr poate stabili data-limitã a terminãrii recoltatului şi a recepţiei.
8.4. Depãşirea cu douã zile a datei-limitã de recepţie poate atrage refuzul societãţii producãtoare de a recepţiona sfecla de zahãr, cantitãţile aferente decãzând din clauzele AIP şi CPCLP, sub rezerva înţelegerilor particulare ale pãrţilor semnatare ale CPCLP de extindere a perioadei respective.
ART. 9
Transportul sfeclei de zahãr
9.1. Transportul sfeclei de zahãr de pe câmp la bazele de preluare pentru transport cu mijloacele societãţii producãtoare se efectueazã şi se suportã de cãtre cultivator. Transportul sfeclei de zahãr de la bazele de preluare la societatea producãtoare de zahãr se efectueazã şi suportã de societatea producãtoare de zahãr.
9.2. Sub rezerva convenţiilor particulare rãspunzând regulilor sau obiceiurilor locale valabile înaintea campaniei agricole a anului de comercializare 2007-2008, CPCLP pot deroga de la prevederile pct. 9.1.
ART. 10
Recepţia sfeclei de zahãr
10.1. Partenerii au convenit ca recepţia sfeclei de zahãr din recolta anului de comercializare 2007-2008 sã fie efectuatã cantitativ şi calitativ, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind calitatea-tip a sfeclei de zahãr.
10.2. CPCLP va preciza modul în care se face recepţia sfeclei de zahãr, atât calitativ, cât şi cantitativ.
Pentru recolta anului de piaţã 2007-2008, sfecla de zahãr de calitate standard trebuie sã fie:
- de calitate bunã, sãnãtoasã şi prezentatã în condiţii acceptabile de comercializare;
- cu un conţinut de zahãr de 16% la punctul de recepţie.
ART. 11
Preţul sfeclei de zahãr
Sfecla de zahãr din cotã
11.1. Pãrţile au convenit cã pentru recolta anului de comercializare 2007-2008 preţul minim pentru sfecla de zahãr din cotã, de calitate standard, sã fie de 29,78 euro/tonã, conform art. 5 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 318/2006 , în condiţia de livrare ex-loc de recepţie convenit cu producãtorul. Preţul se calculeazã în lei, la cursul de schimb mediu al Bãncii Naţionale a României din luna în care s-a livrat sfecla de zahãr, conform proceselor-verbale de recepţie.
11.2. Preţul sfeclei de zahãr se poate majora/diminua în funcţie de conţinutul în zahãr, astfel:
a) pentru fiecare 0,1% conţinut de zaharozã, preţul se majoreazã cu minimum:
(i) 0,9% pentru conţinut de zaharozã peste 16%, dar nu mai mult de 18%;
(ii) 0,7% pentru conţinut de zaharozã peste 18%, dar nu mai mult de 19%;
(iii) 0,5% pentru conţinut de zaharozã peste 19%, dar nu mai mult de 20%;
b) pentru fiecare 0,1% conţinut de zaharozã, preţul se diminueazã cu maximum:
(i) 0,9% pentru conţinut de zaharozã sub 16%, dar nu mai puţin de 15,5%;
(ii) 1% pentru conţinut de zaharozã sub 15,5%, dar nu mai puţin de 14,5%.
Preţul pentru sfecla de zahãr cu un conţinut de zaharozã peste 20% nu trebuie sã fie mai mic decât preţul minimum ajustat conform lit. a) pct. (iii).
În completarea celor de mai sus, pentru sfecla de zahãr cu un conţinut de zaharozã peste 20% şi sub 14,5%, CPCLP-ul poate stipula alte procente de creştere/diminuare.
11.3. Preţurile minime sus-menţionate se aplicã cantitãţilor nete de sfeclã de zahãr predate şi recepţionate de societãţile producãtoare de zahãr în conformitate cu stipulaţiile CPCLP privind conţinutul de corpuri strãine şi pãmânt aderent.
Se stabileşte ca sfecla de zahãr acceptabilã pentru prelucrare sã aibã un conţinut minim de zaharozã de 13,5%. Pentru sfecla de zahãr cu un conţinut de zaharozã sub pragul minim acceptabil mai sus menţionat, societãţile producãtoare de zahãr au dreptul de a refuza preluarea acesteia.
Sfecla de zahãr din afara cotei (dacã este cazul)
Pentru cantitãţile de sfeclã de zahãr în afara cotei, preţul şi condiţiile de achiziţie sunt stipulate separat în CPCLP şi se negociazã fãrã restricţii între pãrţile implicate. Societatea producãtoare de zahãr are dreptul de a decide dacã şi condiţiile în care acceptã o cantitate de sfeclã de zahãr în afara cotei de producţie.
Excepţie de la paragraful de mai sus fac cantitãţile de sfeclã de zahãr achiziţionate/contractate care fac obiectul procesãrii de zahãr industrial sau în exces, care se încadreazã în prevederile art. 15 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 318/2006 , pentru care preţul de achiziţie va fi cel puţin egal preţului minim al sfeclei de zahãr pentru zahãrul în cotã.
Dacã societatea producãtoare de zahãr nu a încheiat CPCLP (pânã la data-limitã menţionatã la pct. 2.4) pentru întreaga cantitate de sfeclã de zahãr necesarã producerii cotei de producţie alocate şi la preţul minim, aceasta este obligatã sã plãteascã preţul minim stipulat mai sus pentru întreaga cantitate de sfeclã de zahãr pe care o proceseazã în anul de comercializare 2007-2008.
ART. 12
Plata materiei prime
12.1. Pãrţile au convenit ca plata materiei prime recepţionate sã se facã:
- 1/3 pânã la data de 30 decembrie 2007;
- 1/3 pânã la data de 31 ianuarie 2008;
- integral pânã la data de 31 martie 2008.
12.2. Sub rezerva convenţiilor particulare ce rãspund regulilor sau obiceiurilor locale valabile înaintea campaniei agricole a anului de comercializare 2007-2008, CPCLP pot deroga de la prevederile pct. 12.1.
12.3. Modalitatea de platã convenitã de pãrţi se negociazã între pãrţi şi se va stipula în CPCLP.
ART. 13
Alte drepturi ale cultivatorilor
13.1. În privinţa borhotului rezultat în urma procesãrii sfeclei de zahãr, CPCLP poate prevedea ca:
a) borhotul umed corespunzãtor prelucrãrii întregii cantitãţi de sfeclã de zahãr livrate cãtre societatea producãtoare de zahãr va fi livrat gratuit cãtre furnizorii de sfeclã de zahãr în condiţia de livrare ex-fabrica;
b) numai o parte a borhotului, presat, uscat sau uscat şi amestecat cu melasã, va fi livrat gratuit de societatea producãtoare cãtre furnizorii de sfeclã de zahãr în condiţia de livrare ex-fabrica;
c) borhotul presat sau uscat va fi livrat gratuit cãtre furnizorii de sfeclã de zahãr în condiţia de livrare ex-fabrica, dar cu plata costurilor de presare sau uscare;
d) societatea producãtoare de zahãr va plãti furnizorului de sfeclã de zahãr compensaţii care sã ţinã cont de posibilitãţile de vânzare a borhotului.
În cazul în care mai multe prevederi se pot aplica cantitãţilor de sfeclã de zahãr livrabile, CPCLP trebuie sã menţioneze toate punctele care se pot aplica.
ART. 14
Alocarea cotei de cultivare a sfeclei de zahãr din cotã
Societãţile producãtoare de zahãr vor încheia contracte de livrare de sfeclã de zahãr în cotã luând în considerare eficienţa agricolã în ceea ce priveşte costurile de transport şi randamentul culturii sfeclei de zahãr. Având în vedere creşterea competitivitãţii în acest sector şi necesitatea de a atinge performanţele agriculturii europene, procesatorii de zahãr din sfecla de zahãr au libertatea de a-şi modifica politica de achiziţie a sfeclei de zahãr dupã fiecare an de comercializare şi de a reconsidera contractele de livrare a sfeclei de zahãr pentru furnizorii care nu sunt competitivi.
Cotele de producţie zahãr, implicit şi cele de cultivare a sfeclei de zahãr, pot suferi modificãri de la un an la altul şi, în consecinţã, societãţile producãtoare de zahãr pot sã modifice cantitãţile de sfeclã de zahãr în funcţie de modificãrile de cotã impuse de regulamentele europene.
ART. 15
taxe şi alte obligaţii financiare
Ambele pãrţi se obligã sã plãteascã la timp şi în cuantumul cerut taxele sau alte obligaţii financiare care provin din aplicarea politicilor agricole ale Uniunii Europene şi care sunt stipulate de regulamentele şi legislaţia româneascã, cum ar fi taxa de producţie, achiziţia de noi cote de producţie etc. CPCLP trebuie sã prevadã modul de colectare şi repartizare a acestor obligaţii financiare, în conformitate cu prevederile legale şi/sau conform înţelegerii dintre pãrţi.

Pentru Federaţia Naţionalã
a Cultivatorilor de Sfeclã de Zahãr
din România,
Ion Gherman,
preşedinte

Pentru Asociaţia "Patronatul
Zahãrului din România",
Ioan Armenean,
preşedinte

Pentru Organizaţia Interprofesionalã
Naţionalã "Zahãrul" O.I.N.Z.R.,
Emilian Dobrescu,
preşedinte


ANEXÃ
-----
la acord
--------

CONTRACT
de producere, cumpãrare, livrare şi platã
a rãdãcinilor de sfeclã de zahãr
(CPCLP)

Prezentul CPCLP este încheiat în baza pct. 1.2 din Acordul interprofesional pentru sfecla de zahãr - recolta anului de comercializare 2007-2008
Între:
Beneficiar: Societatea Comercialã ............. - S.A., cu sediul în ..........., str. ........... nr. ......., reprezentatã prin .......,(numele, prenumele şi funcţia)...........
şi
................(numele, prenumele şi funcţia)..................
având contul ........., deschis la .........., înregistratã în registrul comerţului sub nr. ........,
şi
Furnizor: .........../Proprietar ........., cu sediul/domiciliul în ........., str. ......... nr. ....., tel./fax ......., reprezentat prin ...........(numele, prenumele şi funcţia)..............
şi
..............(numele, prenumele şi funcţia)....................
având contul ............, deschis la ........., înregistratã în registrul comerţului la poziţia ......... nr. ........,
a intervenit urmãtorul contract, cu valoare de contract bilateral, privind producerea, cumpãrarea, livrarea şi plata rãdãcinilor de sfeclã de zahãr.
Sfecla de zahãr din cotã
Furnizorul se obligã sã cultive o suprafaţã de ....... ha cu sfeclã de zahãr, în scopul realizãrii unei producţii nete de platã de .......... tone, care va fi predatã beneficiarului conform graficului de livrare care va fi comunicat de cãtre beneficiar.
Beneficiarul se obligã sã cumpere de la furnizor o cantitate de ........... tone rãdãcini de sfeclã de zahãr, la un preţ de ............ lei/tonã de sfeclã de zahãr, în condiţiile calitãţii standard (de calitate bunã, sãnãtoasã şi prezentatã în condiţii acceptabile de comercializare, cu un conţinut de zahãr de 16% la punctul de recepţie).
Preţul mai sus menţionat se poate modifica în funcţie de conţinutul de zaharozã la punctul de livrare, conform tabelului anexã la prezentul contract.
Conţinutul de zahãr minim acceptabil pentru sfecla de zahãr destinatã procesãrii este de 13,5%. Beneficiarul are dreptul sã refuze orice cantitate de sfeclã de zahãr livratã şi având sub conţinutul minim de zaharozã mai sus menţionat.
Sfecla de zahãr în afara cotei (dacã este cazul):
Beneficiarul se angajeazã sã cumpere o cantitate de ......... sfeclã de zahãr în afara cotei de producţie, la preţul de .......... lei/tonã, în condiţiile de livrare ..........., pusã la dispoziţie de furnizor. Punctele de colectare pentru sfecla de zahãr a anului de comercializare 2007-2008 sunt:
Livrãrile de sfeclã se desfãşoarã de regulã în perioada ............ .
Recepţia cantitativã şi controlul calitãţii sfeclei de zahãr
Recepţia cantitativã şi controlul calitãţii sfeclei de zahãr se fac la ........., de cãtre .......... , prin metoda ........., în prezenţa .......... .
Datele se vor consemna/înregistra în ............... .
Alte drepturi ale cultivatorilor:
Beneficiarul va livra, iar furnizorul de sfeclã de zahãr va primi o cantitate de borhot (tãiţei) în urmãtoarele condiţii: .........................................
Plata taxelor şi obligaţiilor financiare: .............................
Furnizorul de sfeclã îl mandateazã pe beneficiar ca la plata sfeclei sã îi reţinã cotizaţia de membru al Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclã de Zahãr din România în valoare de 0,8 lei/tonã de sfeclã predatã neto de platã şi sã verse aceste sume în contul şi pe cheltuiala Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclã de Zahãr din România (conform art. 6.1 din acord).
Noi, semnatarii prezentului CPCLP, declarãm cã avem cunoştinţã de prevederile Acordului interprofesional pentru sfecla de zahãr - recolta anului de comercializare 2007-2008 şi de prevederile Regulamentului Consiliului (CE) 318/2006 (tabel) - campania agricolã a anului de comercializare 2007-2008 - şi ne angajãm sã le respectãm în litera şi în spiritul lor.

Încheiat astãzi, ........., în ....... exemplare, toate cu valoare de original.


Beneficiar, Furnizor,
............ .............
(numele, prenumele (numele, prenumele
şi semnãtura) şi semnãtura)


ANEXÃ
-----
la contract
-----------


TABEL
de echivalenţã a preţului minim pe tonã
de sfeclã de zahãr, în funcţie de conţinutul
de zaharozã determinat la punctul de colectare

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Conţinutul Conţinutul Preţul minim
Nr. de sucrozã Preţul minim Nr. de sucrozã pentru sfecla
crt. la punctul pentru sfecla crt. la punctul de zahãr
de colectare de zahãr de colectare (euro/tonã)
(%) (euro/tonã) (%)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 13,5 CPCLP 36 17 32,46
2. 13,6 CPCLP 37 17,1 32,73
3. 13,7 CPCLP 38 17,2 33,00
4. 13,8 CPCLP 39 17,3 33,26
5. 13,9 CPCLP 40 17,4 33,53
6. 14 CPCLP 41 17,5 33,80
7. 14,1 CPCLP 42 17,6 34,07
8. 14,2 CPCLP 43 17,7 34,34
9. 14,3 CPCLP 44 17,8 34,60
10. 14,4 CPCLP 45 17,9 34,87
11. 14,5 25,46 46 18 35,14
12. 14,6 25,76 47 18,1 35,35
13. 14,7 26,06 48 18,2 35,56
14. 14,8 26,36 49 18,3 35,77
15. 14,9 26,65 50 18,4 35,97
16. 15 26,95 51 18,5 36,18
17. 15,1 27,25 52 18,6 36,39
18. 15,2 27,55 53 18,7 36,60
19. 15,3 27,84 54 18,8 36,81
20. 15,4 28,14 55 18,9 37,02
21. 15,5 28,44 56 19 37,23
22. 15,6 28,71 57 19,1 37,37
23. 15,7 28,98 58 19,2 37,52
24. 15,8 29,24 59 19,3 37,67
25. 15,9 29,51 60 19,4 37,82
26. 16 29,78 61 19,5 37,97
27. 16,1 30,05 62 19,6 38,12
28. 16,2 30,32 63 19,7 38,27
29. 16,3 30,58 64 19,8 38,42
30. 16,4 30,85 65 19,9 38,57
31. 16,5 31,12
32. 16,6 31,39
33. 16,7 31,66
34. 16,8 31,92
35. 16,9 32,19
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016