Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD din 17 februarie 2004  intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Turcia privind calatoriile reciproce ale cetatenilor lor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD din 17 februarie 2004 intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Turcia privind calatoriile reciproce ale cetatenilor lor

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 259 din 24 martie 2004

Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia, denumite în continuare pãrţi contractante,
animate de dorinţa de a dezvolta în continuare relaţiile dintre cele douã state şi de a promova cu bunã-credinţã afacerile conduse de cãtre cetãţenii lor pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante,
în vederea facilitãrii şi reglementãrii cãlãtoriilor reciproce ale cetãţenilor celor douã state,
au convenit urmãtoarele:

ART. 1
(1) Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, deţinãtori de paşapoarte diplomatice, de serviciu sau speciale valabile, pot intra şi rãmâne pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, fãrã vizã, pentru o perioadã de şedere de pânã la 90 (nouãzeci) de zile.
(2) Lista documentelor de cãlãtorie folosite de cãtre cetãţenii statelor pãrţilor contractante este prezentatã în anexa nr. 1 la prezentul acord.
ART. 2
(1) Membrii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale statelor pãrţilor contractante pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, deţinãtori de paşapoarte diplomatice, de serviciu sau speciale valabile, precum şi membrii familiilor lor sunt scutiţi de vize pe toatã durata misiunii titularilor.
(2) Membrii delegaţiilor oficiale ale oricãreia dintre pãrţile contractante şi persoanele care însoţesc delegaţiile vor intra fãrã vizã pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante. Lista privind componenţa delegaţiei şi persoanele ce o însoţesc va fi comunicatã în avans celeilalte pãrţi contractante.
(3) Prevederile alin. (1) al prezentului articol se aplicã, de asemenea, cetãţenilor statelor pãrţilor contractante care sunt angajaţi, acreditaţi pe lângã reprezentanţele organizaţiilor internaţionale care au sediul pe teritoriile statelor pãrţilor contractante, indiferent de tipul paşaportului, dupã notificarea prealabilã a reprezentanţei în cauzã.
ART. 3
(1) Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, membri ai echipajelor navelor şi aeronavelor şi ai echipelor de cãi ferate, aparţinând companiilor celor douã ţãri, care efectueazã curse regulate, sunt scutiţi de vize pe bazã de liste nominale.
(2) Scutirile de vizã se aplicã şi cetãţenilor statelor pãrţilor contractante, angajaţi ai companiilor din statul unei pãrţi contractante, care desfãşoarã în mod regulat activitãţi de transport pe calea aerului, apei sau cãile ferate, cu condiţia ca aceste persoane sã fie notificate de companiile respective cã sunt reprezentanţii acestora sau cã lucreazã în cadrul unui birou al companiei respective care funcţioneazã pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante.
(3) În cazul unui schimb obligatoriu de personal (îmbolnãvire, rãnire, moarte, defecţiune tehnicã, condiţii meteorologice proaste), membrii echipajului şi înlocuitorii acestora vor fi scutiţi de vizã.
ART. 4
(1) Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, deţinãtori de paşapoarte simple valabile, eliberate de autoritãţile competente naţionale, pot intra şi rãmâne pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante numai pe bazã de vize.
(2) Vizele se elibereazã numai de cãtre misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale celor douã state, cu plata taxelor consulare, în conformitate cu legislaţia din statul fiecãrei pãrţi contractante.
(3) Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, deţinãtori ai unui permis de şedere valabil eliberat de un stat membru al Uniunii Europene, Elveţia, Canada, S.U.A. sau Japonia, pot intra şi rãmâne pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, fãrã vizã, pentru o perioadã de pânã la 30 (treizeci) de zile.
(4) Cererile de vizã înaintate de cãtre cetãţenii statelor pãrţilor contractante în scopuri turistice, care nu cad sub incidenţa prevederilor alin. (3) al prezentului articol, vor fi procesate în termen de pânã la 15 (cincisprezece) zile lucrãtoare.
ART. 5
(1) Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, conducãtori de mijloace de transport auto de marfã sau persoane, vor obţine vizã cu multiple intrãri valabile pentru un an, cu drept de şedere pânã la 5 (cinci) zile de la data intrãrii, pe bazã de liste schimbate pe cale diplomaticã. Durata totalã a şederilor nu va putea depãşi 90 (nouãzeci) de zile într-un interval de 6 (şase) luni. Solicitãrile de vizã vor fi procesate în termen de maximum 5 (cinci) zile lucrãtoare.
(2) Cetãţenii turci, deţinãtori ai unei vize Schengen valabile, vor tranzita teritoriul României fãrã vizã, în maximum 5 (cinci) zile, dar fãrã a depãşi termenul de valabilitate al vizei Schengen.
(3) Cetãţenii români posesori de vize ale statului de destinaţie vor tranzita teritoriul Republicii Turcia în maximum 5 (cinci) zile, fãrã vizã.
ART. 6
(1) Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, oameni de afaceri sau reprezentanţi ai companiilor comerciale, vor obţine vize de scurtã şedere cu multiple intrãri, valabile pe o perioadã de un an, cu drept de şedere pentru maximum 90 (nouãzeci) de zile într-o perioadã de 6 (şase) luni de la data primei intrãri, cu un document de cãlãtorie valabil şi numai în baza unei scrisori de recomandare din partea camerelor de comerţ sau a altor comitete economice relevante menţionate în anexa nr. 2 la prezentul acord. Anexa nr. 2 va fi actualizatã în timp util prin note schimbate pe cãi diplomatice. Scrisorile de recomandare vor fi eliberate în conformitate cu criteriile prevãzute în anexa nr. 3 la prezentul acord. Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale pãrţilor contractante vor acorda vizele, de regulã, în termen de o zi lucrãtoare.
(2) Cetãţenii statelor pãrţilor contractante, oameni de afaceri sau reprezentanţi ai companiilor comerciale, deţinãtori ai unui permis de şedere valabil eliberat de un stat membru al Uniunii Europene, Elveţia, Canada, S.U.A. sau Japonia, vor putea intra şi rãmâne pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, în scop de afaceri, fãrã vizã, pentru o perioadã de pânã la 30 (treizeci) de zile, dar fãrã sã depãşeascã perioada de valabilitate a permisului de şedere.
ART. 7
Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale statelor pãrţilor contractante vor acorda, cu avizul autoritãţilor competente ale pãrţilor contractante, vize de lungã şedere lectorilor, cadrelor didactice, reprezentanţilor cultelor religioase care desfãşoarã activitãţi pe teritoriile statelor celor douã pãrţi contractante în baza unor acorduri bilaterale şi/sau programe de schimb în concordanţã cu acordurile încheiate între cele douã state/guverne, precum şi pentru corespondenţii rezidenţi ai mass-media. Pentru deţinãtorii acestui tip de vizã, autoritãţile competente ale pãrţilor contractante vor putea elibera permise de şedere temporarã, valabile pentru cel mult 2 (doi) ani, cu posibilitatea prelungirii succesive pentru perioade similare.
ART. 8
Pãrţile contractante vor acorda prioritate procesãrii solicitãrilor de vizã pentru reunificarea familialã.
ART. 9
(1) Cetãţenii statului unei pãrţi contractante sunt obligaţi sã respecte legislaţia în vigoare pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante.
(2) Persoanele care încalcã prevederile prezentului acord se vor supune sancţiunilor stabilite de legislaţia naţionalã a pãrţilor contractante şi procedurilor de readmisie.
ART. 10
Prezentul acord nu aduce atingere dreptului pãrţilor contractante de a refuza intrarea sau şederea, pe teritoriile statelor lor, persoanelor declarate indezirabile, respectiv acelor persoane care nu îndeplinesc condiţiile de intrare sau şedere.
ART. 11
Cetãţenii statului oricãreia dintre pãrţile contractante, ale cãror documente de cãlãtorie au fost pierdute, deteriorate, distruse ori au dispãrut pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, sunt obligaţi sã prezinte o declaraţie la autoritãţile competente ale acestui stat, care vor elibera o adeverinţã în acest sens, pe baza cãreia reprezentanţa diplomaticã sau consularã a statului ai cãrui cetãţeni sunt persoanele în cauzã le va elibera un nou document de cãlãtorie. Ieşirea de pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante se face pe baza noului document de cãlãtorie şi a adeverinţei eliberate de cãtre autoritãţile competente, nefiind necesar nici un alt permis.
ART. 12
Aplicarea prezentului acord poate fi suspendatã temporar, în parte sau în totalitate, de cãtre oricare dintre pãrţile contractante, pentru motive ce ţin de ordinea publicã, siguranţã sau sãnãtate publicã. Partea contractantã care a iniţiat suspendarea, respectiv încetarea suspendãrii, notificã imediat celeilalte pãrţi contractante luarea acestei mãsuri, în scris, pe cale diplomaticã. Suspendarea, respectiv încetarea suspendãrii, intrã în vigoare de la data primirii notificãrii de cãtre cealaltã parte contractantã.
ART. 13
(1) În decurs de 30 (treizeci) de zile de la semnarea prezentului acord, pãrţile contractante îşi vor trimite reciproc, pe cale diplomaticã, specimenele documentelor de cãlãtorie menţionate în anexa nr. 1, precum şi descrierea acestora.
(2) În cazul în care, dupã intrarea în vigoare a prezentului acord, oricare dintre pãrţile contractante modificã documentele de cãlãtorie menţionate în anexa nr. 1 sau introduce noi documente de cãlãtorie, aceasta va notifica celeilalte pãrţi contractante, pe cale diplomaticã, cu 30 (treizeci) de zile înainte de punerea lor în circulaţie, anexând specimenele, precum şi descrierea acestora.
ART. 14
Pãrţile contractante îşi vor notifica reciproc, pe cãi diplomatice, îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare a prezentului acord. Prezentul acord intrã în vigoare la data primirii ultimei notificãri.
ART. 15
Prezentul acord îşi poate înceta valabilitatea prin acordul comun al pãrţilor contractante sau poate fi denunţat de cãtre oricare dintre pãrţile contractante printr-o notã verbalã adresatã celeilalte pãrţi contractante. În acest caz acordul îşi înceteazã valabilitatea în cea de-a 60-a zi dupã primirea notificãrii.
Semnat la Bucureşti la 17 februarie 2004, în douã exemplare originale, fiecare în limbile românã, turcã şi englezã, toate textele fiind egal autentice. În cazul divergenţelor în interpretarea prevederilor prezentului acord, textul în limba englezã prevaleazã.

Pentru Guvernul României,
Cristian Diaconescu,
secretar de stat

Pentru Guvernul Republicii Turcia,
Omer Zeytinoglu,
ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti

ANEXA 1

Lista documentelor de cãlãtorie utilizate de cetãţenii români:

a) paşaport simplu;
b) paşaport diplomatic;
c) paşaport de serviciu;
d) paşaport consular/titlu de cãlãtorie;
e) carnet de marinar;
f) certificat de apartenenţã la un echipaj.

Lista documentelor de cãlãtorie utilizate de cetãţenii turci:

a) paşaport simplu;
b) paşaport diplomatic;
c) paşaport special;
d) paşaport de serviciu;
e) paşaport consular/titlu de cãlãtorie;
f) carnet de marinar;
g) certificat de apartenenţã la un echipaj;
h) certificat de cale feratã.

ANEXA 2

LISTA CAMERELOR DE COMERŢ SAU ALTOR COMITETE
ECONOMICE RELEVANTE
A. ROMÂNIA


──────────
1. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - ALBA
2. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - ARGEŞ
3. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - ARAD
4. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - BACĂU
5. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - BIHOR
6. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - NĂSĂUD, BIROUL BISTRIŢA
7. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - BOTOŞANI
8. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - BRAŞOV
9. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - BRĂILA
10. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - BUZĂU
11. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - CARAS SEVERIN
12. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - CĂLĂRAŞI
13. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - CLUJ
14. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - CLUJ, BIROUL DEJ
15. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - CLUJ, BIROUL HUEDIN
16. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ - CLUJ, BIROUL TURDA
17. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE, NAVIGAŢIE ŞI AGRICULTURĂ - CONSTANŢA
18. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE, NAVIGAŢIE ŞI AGRICULTURĂ - CONSTANŢA, BIROUL CONSTANŢA
19. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE, NAVIGAŢIE ŞI AGRICULTURĂ - CONSTANŢA, BIROUL MANGALIA
20. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - COVASNA
21. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - DÂMBOVIŢA
22. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - DOLJ
23. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - GALAŢI
24. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - GALAŢI, BIROUL TECUCI
25. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - GIURGIU
26. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - GORJ
27. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - HARGHITA
28. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - HUNEDOARA
29. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - HUNEDOARA, BIROUL PETROŞANI
30. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - IALOMIŢA
31. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - IAŞI
32. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - IAŞI, BIROUL PAŞCANI
33. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - ILFOV
34. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - MARAMUREŞ
35. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - MEHEDINŢI
36. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - MUREŞ
37. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - NEAMŢ
38. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - OLT
39. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - PRAHOVA
40. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - SAŢU MARE
41. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - SĂLAJ
42. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - SIBIU
43. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - SUCEAVA
44. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - TELEORMAN
45. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - TIMIŞ
46. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - TIMIŞ, BIROUL LUGOJ
47. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - TULCEA
48. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - VASLUI
49. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE - VÂLCEA
50. CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURA - VRANCEA
51. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A ROMÂNIEI ŞI A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
52. ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A EXPORTATORILOR ŞI IMPORTATORILOR A ROMÂNIEI (ANEIR)
53. ASOCIAŢIA PENTRU TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI COMUNICAŢIILOR A ROMÂNIEI
54. ASOCIAŢIA PENTRU PROMOVAREA PRODUSELOR ŞI SERVICIILOR ROMÂNEŞTI
55. ASOCIAŢIA FABRICANŢILOR DE MOBILĂ A ROMÂNIEI
56. ASOCIAŢIA ORGANIZATORILOR ROMÂNI DE TÂRGURI ŞI EXPOZIŢII
57. ASOCIAŢIA FABRICANTELOR ŞI IMPORTATORILOR DE AUTOMOBILE (APIA)
58. ASOCIAŢIA OAMENILOR DE AFACERI A ROMÂNIEI
59. ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A FURNIZORILOR DE SERVICII DE INTERNET (ANISP)
60. ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A AGENŢIILOR ROMÂNE DE TURISM
61. ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ DE TURISM RURAL, ECOLOGIC ŞI CULTURAL (ANTREC)
62. ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A FURNIZORILOR DE SERVICH DE SECURITATE
63. ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A INDUSTRIEI PRODUCĂTOARE DE SOFT ŞI SERVICII
64. UNIUNEA NAŢIONALĂ A TRANSPORTATORILOR DIN ROMÂNIA
65. ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU CALITATE
66. ASOCIAŢIILE ROMÂNEŞTI PENTRU OPERAŢIUNI BANCARE

B. REPUBLICA TURCIA
────────────────────

UNIUNI ALE EXPORTATORILOR

1. UNIUNEA EXPORTATORILOR TEXTILIŞTI ÎSTANBUL
2. UNIUNEA EXPORTATORILOR EGEENI
3. UNIUNEA EXPORTATORILOR MEDITERANEENI
4. UNIUNEA EXPORTATORILOR - ULUDAG
5. UNIUNEA EXPORTATORILOR - ANTALYA
6. UNIUNEA EXPORTATORILOR DIN ANATOLIA DE SUD-EST
7. UNIUNEA EXPORTATORILOR TEXTILIŞTI - DENIZLI
8. UNIUNEA EXPORTATORILOR DIN BAZINUL MĂRII NEGRE
9. UNIUNEA EXPORTATORILOR DIN ANATOLIA CENTRALĂ
10. UNIUNEA EXPORTATORILOR DIN ANATOLIA DE EST
11. UNIUNEA EXPORTATORILOR - ISTANBUL
12. UNIUNEA EXPORTATORILOR DE MINERALE ŞI METALE -ISTANBUL
13. UNIUNEA EXPORTATORILOR DIN ESTUL MĂRII NEGRE

CAMERE DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE

1. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ADAPAZARI
2. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE AFYON
3. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE AKSARAY
4. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ALANYA
5. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE AMASYA
6. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ANAMUR
7. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ANTAKYA
8. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ANTALYA
9. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE BABAESKI
10. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE BIGA
11. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE BILECIK
12. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE BOLU
13. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE BURSA
14. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE CANAKKALE
15. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE CORLU
16. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE CORUM
17. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE DIYARBAKIR
18. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE DUZCE
19. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE EDIRNE
20. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ELAZIG
21. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ELBISTAN
22. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ERDEMLI
23. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ERZINCAN
24. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ERZURUM
25. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE GELIBOLU
26. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE GEMLIK
27. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE GEREDE
28. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE GIRESUN
29. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE HAYRABOLU
30. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ISKENDERUN
31. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ISPARTA
32. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE KAHRAMANMARAS
33. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE KARABUK
34. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE KESAN
35. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE KIRKLARELI
36. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE KUTĂHYA
37. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE LULEBURGAZ
38. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE MALATYA
39. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE MALKARÂ
40. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE MANISA
41. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE MERŞIN
42. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE NEVSEHIR
43. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ORHANGAZI
44. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE SALIHLI
45. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE SAMSUN
46. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE TARSUS
47. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE TEKIRDAG
48. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE TRABZON
49. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE TURGUTLU
50. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE USAK
51. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE YALOVA
52. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ZONGULDAK
53. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE CERKEZKOY
54. CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE IZNIK

CAMERE DE INDUSTRIE

1. CAMERA DE INDUSTRIE ADANA
2. CAMERA DE INDUSTRIE ANKARA
3. CAMERA DE INDUSTRIE BALIKEŞIR
4. CAMERA DE INDUSTRIE DENIZLI
5. CAMERA DE INDUSTRIE A REGIUNII EGE
6. CAMERA DE INDUSTRIE ESKISEHIR
7. CAMERA DE INDUSTRIE GAZIANTEP
8. CAMERA DE INDUSTRIE ISTANBUL
9. CAMERA DE INDUSTRIE AYSERI
10. CAMERA DE INDUSTRIE KOCAELI
11. CAMERA DE INDUSTRIE KONYA

CAMERE DE COMERŢ

1. CAMERA DE COMERŢ ADANA
2. CAMERA DE COMERŢ ALIAGA
3. CAMERA DE COMERŢ ANKARA
4. CAMERA DE COMERŢ AYDIN
5. CAMERA DE COMERŢ BALIKEŞIR
6. CAMERA DE COMERŢ BODRUM
7. CAMERA DE COMERŢ BULDAN
8. CAMERA DE COMERŢ CEYHAN
9. CAMERA DE COMERŢ DENIZLI
10. CAMERA DE COMERŢ ESKISEHIR
11. CAMERA DE COMERŢ GAZIANTEP
12. CAMERA DE COMERŢ GEBZE
13. CAMERA DE COMERŢ ISTANBUL
14. CAMERA DE COMERŢ IZMIR
15. CAMERA DE COMERŢ IZMIT
16. CAMERA DE COMERŢ KAYSERI
17. CAMERA DE COMERŢ KONYA
18. CAMERA DE COMERŢ KUSADAŞI
19. CAMERA DE COMERŢ KORFEZ
20. CAMERA DE COMERŢ MARMARIS
21. CAMERA DE COMERŢ MUGLA
22. CAMERA DE COMERŢ NAZILLI
23. CAMERA DE COMERŢ ODEMIS
24. CAMERA DE COMERŢ SEREFLIKOCHISAR
25. CAMERA DE COMERŢ SOKE

CAMERE DE NAVIGAŢIE

1. CAMERA DE NAVIGAŢIE A REGIUNILOR IST MARMARA. EGE. ADZ. KDZ.
2. CAMERA DE NAVIGAŢIE MERŞIN

ALTE INSTITUŢII

1. ASOCIAŢIA OAMENILOR DE AFACERI ŞI INDUSTRIAŞILOR TURCI (TUSIAD)
2. COMITETUL PENTRU RELAŢII ECONOMICE INTERNAŢIONALE (DEIK)
3. BURSA DE VALORI ISTANBUL (IMKB)
4. ASOCIAŢIA AGENŢIILOR DE TURISM DIN TURCIA (TURSAB)
5. UNIUNEA CAMERELOR DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI COMERŢ MARITIM (TOBB)
6. ASOCIAŢIA EXPORTATORILOR TURCI (TIM)
7. ASOCIAŢIA TRANSPORTATORILOR INTERNAŢIONALI RUTIERI (UND)
8. ASOCIAŢIA CONSTRUCTORILOR TURCI (TMB)
9. ASOCIAŢIA BĂNCILOR DIN TURCIA (TBB)
10. ASOCIAŢIA RO-RO A OPERATORILOR NAVALI ŞI A TRANSPORTATORILOR MICŞTI
11. UNIUNEA CAMERELOR INGINERILOR ŞI ARHITECŢILOR DIN TURCIA (TMMOB)


ANEXA 3

Criteriile pentru eliberarea scrisorilor de recomandare menţionate la art. 6, de cãtre organizaţiile prevãzute în anexa nr. 2, sunt:
- poziţia solicitantului în cadrul companiei;
- profilul companiei (date despre natura, locul şi durata activitãţii sale);
- ultimul bilanţ disponibil al companiei;
- compania sã fie membrã de cel puţin un an a camerei de comerţ sau a altor organizaţii economice relevante;
- scopul specific al şederii pe teritoriul statului celeilalte pãrţi contractante, incluzând numele partenerilor locali, dacã este cazul.


______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016