Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD din 13 noiembrie 1970  intre Guvernul Republicii Socialiste Romania, pe de-o parte, si Guvernul Regatului Belgiei si Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg, pe de alta parte, privind reglementarea problemelor financiare in suspensie*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD din 13 noiembrie 1970 intre Guvernul Republicii Socialiste Romania, pe de-o parte, si Guvernul Regatului Belgiei si Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg, pe de alta parte, privind reglementarea problemelor financiare in suspensie*)

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 179 din 7 martie 2008 ───────── *) Traducere

Guvernul Republicii Socialiste România, pe de-o parte, şi Guvernul Regatului Belgiei şi Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg, pe de altã parte,
animate de dorinţa de a promova relaţiile dintre statele lor şi de a favoriza dezvoltarea relaţiilor economice,
au convenit a reglementa definitiv problemele lor financiare în suspensie, dupã cum urmeazã:

ART. 1
Guvernul Republicii Socialiste România va plãti guvernelor Regatului Belgiei şi al Marelui Ducat de Luxemburg suma forfetarã de 157.219.971 (o sutã cincizeci şi şapte de milioane douã sute nouãsprezece mii nouã sute şaptezeci şi unu) franci belgieni cu titlu de indemnizaţie globalã şi definitivã.
Aceastã sumã va acoperi toate pretenţiile, de orice naturã, ale Regatului Belgiei şi Marelui Ducat de Luxemburg, precum şi cele ale persoanelor fizice şi juridice belgiene şi luxemburgheze faţã de Republica Socialistã România şi persoanele fizice şi juridice române, având ca obiect:
a) bunurile, drepturile şi interesele belgiene şi luxemburgheze atinse de o mãsurã româneascã de naţionalizare, de expropiere, de luare în administrare sau de orice altã mãsurã legislativã ori administrativã similarã, anterioarã datei de semnare a prezentului acord, precum şi creanţele financiare şi comerciale belgiene şi luxemburgheze stabilite înaintea mãsurilor menţionate;
b) titlurile de datorie publicã externã româneascã, incluzând obligaţiile emise de persoane juridice de drept public român.
ART. 2
Sunt considerate bunuri, drepturi, interese şi creanţe belgiene şi luxemburgheze, în condiţiile art. 1, bunurile, drepturile, interesele şi creanţele aparţinând în totalitate sau în parte, direct ori indirect, fie statului belgian ori statului luxemburghez, fie persoanelor fizice sau morale deţinând naţionalitate belgianã sau luxemburghezã atât la data mãsurilor româneşti vizate la art. 1, cât şi la data semnãrii prezentului acord.
ART. 3
Plata sumei forfetare prevãzute la art. 1 se va efectua pe baza dispoziţiilor Protocolului de executare, care face parte integrantã din prezentul acord.
ART. 4
Prin plata integralã a sumei forfetare menţionate la art. 1 guvernele belgian şi luxemburghez vor considera toate pretenţiile definite prin prezentul acord ca fiind definitiv şi integral reglementate.
Aceastã reglementare va avea efect liberatoriu pentru statul român şi pentru persoanele fizice şi juridice române faţã de statul belgian şi statul luxemburghez, precum şi faţã de persoanele fizice şi juridice belgiene şi luxemburgheze.
Guvernul belgian şi Guvernul luxemburghez se angajeazã sã nu mai prezinte sau sã nu mai susţinã, sub nicio formã, pe lângã Guvernul român şi persoanele fizice şi juridice române pretenţiile definite în art. 1.
Resortisanţii belgieni şi luxemburghezi beneficiari ai prezentului acord nu se vor supune niciunei taxe fiscale sau obligaţiilor financiare de orice fel, rezultând din dispoziţii româneşti şi care se raporteazã la bunuri, drepturi, interese, creanţe şi obligaţii, menţionate la art. 1.
ART. 5
Guvernul belgian şi Guvernul luxemburghez vor autoriza transferul în România a tuturor sumelor în conturi româneşti care se aflã în Regatul Belgiei şi în Marele Ducat al Luxemburgului.
ART. 6
Distribuirea indemnitãţii prevãzute la art. 1 între persoanele cu drepturi belgiene şi luxemburgheze reiese exclusiv din competenţa şi responsabilitatea guvernelor belgian şi luxemburghez şi nu angajeazã în niciun fel rãspunderea Guvernului român.
În vederea facilitãrii procesului de distribuire a acestei indemnitãţi, Guvernul român va furniza, la cererea guvernelor belgian sau luxemburghez şi în mãsura posibilitãţilor, toate informaţiile necesare, raportate la bunurile, drepturile, interesele şi creanţele vizate de prezentul acord.
ART. 7
Într-o perioadã de maximum 3 ani de la plata integralã a indemnitãţii menţionate la art. 1, guvernele belgian şi luxemburghez vor transmite Guvernului român titlurile de proprietate de bunuri, drepturi, interese şi creanţe definite la art. 1, lit. a), pe baza cãrora beneficiarii au fost indemnizaţi în aplicarea prezentului acord, precum şi toate titlurile de datorie publicã externã româneascã a cãror reglementare a fost prevãzutã la art. 1 lit. b).
În cazul în care Guvernul belgian sau Guvernul luxemburghez va fi în imposibilitate de a transmite titlurile menţionate la alineatul precedent, raportate la interesele definite la art. 1 lit. a), Guvernul român va primi documente conforme liberatorii semnate de beneficiari.
ART. 8
În cazul unui diferend cu privire la executarea prezentului acord, guvernele interesate vor cãuta o soluţie amiabilã în cadrul unei comisii interguvernamentale, alcãtuitã dintr-un numãr egal de membri români, pe de-o parte, şi de membri belgieni şi luxemburghezi, pe de altã parte.
Aceastã comisie se va reuni la cererea uneia dintre pãrţi, într-o perioadã de 6 sãptãmâni, calculatã de la data primirii/ comunicãrii diferendului.
ART. 9
Protocolul financiar semnat la Bucureşti la 30 septembrie 1960 dintre Republica Popularã Românã, pe de-o parte, şi Regatul Belgiei şi Marele Ducat de Luxemburg, pe de altã parte, este abrogat la data intrãrii în vigoare a prezentului acord.
Vãrsãmintele prevãzute la art. 1 din Protocolul financiar sunt suspendate din momentul în care contul "Fondurile Protocolului financiar 1960" a atins suma de 83.962.648 (optzeci şi trei de milioane nouã sute şaizeci şi douã de mii şase sute patruzeci şi opt) franci belgieni.
ART. 10
Prezentul acord va intra în vigoare la data la care pãrţile contractante îşi vor comunica îndeplinirea formalitãţilor cerute de legislaţia lor.
Încheiat la Bruxelles, la 13 noiembrie 1970, în 3 exemplare originale în limba francezã.

Pentru Guvernul
Republicii Socialiste România,
(Semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul
Regatului Belgiei,
(Semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul
Marelui Ducat de Luxemburg,
(Semnãturã indescifrabilã)

PROTOCOL DE EXECUTARE
a Acordului dintre Guvernul Republicii Socialiste România,
pe de-o parte, şi Guvernul Regatului Belgiei şi Guvernul
Marelui Ducat de Luxemburg, pe de altã parte, privind
reglementarea problemelor financiare în suspensie,
semnat la Bruxelles la data de 13 noiembrie 1970*)
────────
*) Traducere

Guvernul Republicii Socialiste România, pe de-o parte, şi Guvernul Regatului Belgiei şi Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg, pe de altã parte,
au convenit dupã cum urmeazã:

ART. 1
Reglementarea indemnitãţii globale şi forfetare de 157.219.971 (o sutã cincizeci şi şapte de milioane douã sute nouãsprezece mii nouã sute şaptezeci şi unu) franci belgieni, prevãzutã la art. 1 din acordul semnat astãzi, denumit în continuare Acordul, va fi efectuatã dupã modalitãţile prevãzute în prezentul protocol.
ART. 2
Va fi deschis un cont intitulat "Indemnizaţie-România", în numele Trezoreriei belgiene, la Banca Naţionalã a Regatului Belgiei; acesta va fi alimentat în maniera urmãtoare:
a) prin transferul produsului vãrsãmintelor trimestriale efectuate de Guvernul român în aplicarea Protocolului financiar, încheiat la 30 septembrie 1960 între Republica Popularã Românã, pe de-o parte, şi Regatul Belgiei şi Marele Ducat de Luxemburg, pe de altã parte;
b) prin transferul în cont al sumelor deţinute de fosta Bancã Naţionalã a României cãtre Banca Naţionalã a Regatului Belgiei;
c) prin transferul sumei creanţei fostei Bãnci Româneşti privind fostul Ajutor de Iarnã al Belgiei.
ART. 3
La data intrãrii în vigoare a Acordului, soldul creditor de 83.962.648 (optzeci şi trei de milioane nouã sute şaizeci şi douã de mii şase sute patruzeci şi opt) franci belgieni din contul "Fondurile Protocolului financiar 1960", deschis la Banca Naţionalã a Regatului Belgiei în numele Bãncii Române de Comerţ Exterior, în contul Guvernului român, va fi transferat din oficiu în creditul contului "Indemnizaţie-România", prevãzut la art. 2.
ART. 4
La data intrãrii în vigoare a Acordului, suma de 1.819.823 (un milion opt sute nouãsprezece mii opt sute douãzeci şi trei) franci belgieni, înscrisã în creditul conturilor speciale ale fostei Bãnci Naţionale a României la Banca Naţionalã a Regatului Belgiei, va fi transferatã din oficiu în creditul contului "Indemnizaţie-România".
ART. 5
La data intrãrii în vigoare a Acordului, Guvernul belgian va vãrsa în contul "Indemnizaţie-România" suma de 71.437.500 (şaptezeci şi unu de milioane patru sute treizeci şi şapte de mii cinci sute) franci belgieni cu titlu de reglementare a creanţei fostei Bãnci Româneşti privind fostul Ajutor de Iarnã al Belgiei, care face obiectul Aranjamentului anexat la prezentul protocol.
ART. 6
Prezentul protocol intrã în vigoare în acelaşi timp cu Acordul dintre Guvernul Republicii Socialiste România, pe de-o parte, şi Guvernul Regatului Belgiei şi Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg, pe de altã parte, privind reglementarea problemelor financiare în suspensie, din care face parte integrantã.
Încheiat la Bruxelles la 13 noiembrie 1970, în 3 exemplare originale în limba francezã.

Pentru Guvernul
Republicii Socialiste România,
(Semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul
Regatului Belgiei,
(Semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul
Marelui Ducat de Luxemburg,
(Semnãturã indescifrabilã)

ANEXĂ

la Protocolul de executare
--------------------------

ARANJAMENT
între Guvernul Republicii Socialiste România şi
Guvernul Regatului Belgiei privind reglementarea
creanţei fostei Bãnci Româneşti privind
fostul Ajutor de Iarnã al Belgiei*)


───────
*) Traducere

În cursul negocierilor care au condus la încheierea Acordului dintre Guvernul Republicii Socialiste România, pe de-o parte, şi Guvernul Regatului Belgiei şi Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg, pe de altã parte, privind reglementarea problemelor financiare în suspensie, semnat astãzi, Guvernul român şi Guvernul belgian au convenit dupã cum urmeazã:
a) suma creanţei fostei Bãncii Româneşti privind fostul Ajutor de Iarnã al Belgiei, rezultatã din creditul oferit de banca românã menţionatã organismului belgian menţionat, în vederea cumpãrãrii de produse în România, în cadrul schimbului de scrisori din 11 şi 30 noiembrie 1943, s-a stabilit definitiv la 71.437.500 (şaptezeci şi unu de milioane patru sute treizeci şi şapte de mii cinci sute) franci belgieni;
b) vãrsarea sumei de 71.437.500 (şaptezeci şi unu de milioane patru sute treizeci şi şapte de mii cinci sute) franci belgieni va fi efectuatã de Guvernul belgian, conform prevederilor art. 2 lit. c) şi art. 5 din Protocolul de executare a Acordului dintre Guvernul Republicii Socialiste România, pe de-o parte, şi Guvernul Regatului Belgiei şi Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg, pe de altã parte, privind reglementarea problemelor financiare în suspensie.
Din momentul executãrii vãrsãmântului prevãzut la lit. b), Guvernul belgian, Comitetul de Lichidare a fostului Ajutor de Iarnã al Belgiei şi bãncile private belgiene, cauţiuni solidare pentru rambursarea creditului în discuţie, vor fi libere de toate obligaţiile care le incumbau din acordul de credit care face obiectul schimbului de scrisori din 11 şi 30 noiembrie 1943 şi din orice alte acte aferente acestuia.
Prin semnarea prezentului aranjament, reglementarea creditului menţionat la lit. a) este consideratã definitivã.
Încheiat la Bruxelles, la 13 noiembrie 1970, în douã exemplare originale în limba francezã.

Pentru Guvernul Republicii Socialiste România,
(Semnãturã indescifrabilã)

Pentru Guvernul Regatului Belgiei,
(Semnãturã indescifrabilã)

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016