Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD DE ÎMPRUMUT din 19 iulie 2022  (Prima finanţare programatică pentru politici de dezvoltare pentru creştere verde şi incluzivă)  între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ACORD DE ÎMPRUMUT din 19 iulie 2022 (Prima finanţare programatică pentru politici de dezvoltare pentru creştere verde şi incluzivă) între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

EMITENT: Act Internaţional
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1123 din 22 noiembrie 2022
──────────
    Ratificat prin LEGEA nr. 312 din 17 noiembrie 2022, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1123 din 22 noiembrie 2022.
──────────
    Împrumut nr. 9431-RO
    Acord de la Data semnării, încheiat între România (Împrumutatul) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) în scopul asigurării unei finanţări în vederea sprijinirii Programului (astfel cum este definit în Apendicele la prezentul acord)
    Având în vedere că:
    (A) Banca, în calitate de administrator al Fondului BIRD pentru Soluţii Inovatoare privind Bunurile Publice Globale, şi România au încheiat un Acord privind asistenţa financiară nerambursabilă (Acord privind asistenţa financiară nerambursabilă) la data semnării, în scopul asigurării unei finanţări nerambursabile, care nu va depăşi douăzeci şi patru de milioane două sute de mii Dolari americani (24.200.000 USD), pentru a susţine finanţarea Programului (astfel cum este definit în Apendicele la prezentul acord) în termenii şi condiţiile stipulate în respectivul Acord privind asistenţa financiară nerambursabilă;
    (B) Banca a convenit să ofere Împrumutatului o asistenţă de dezvoltare, sub forma unui împrumut, în baza termenilor şi condiţiilor descrise mai jos; şi
    (C) Banca a decis să acorde această finanţare, inter alia, în baza: (i) acţiunilor pe care Împrumutatul le-a întreprins deja în cadrul Programului şi care sunt descrise în secţiunea I a anexei nr. 1 la prezentul acord; şi (ii) menţinerii de către Împrumutat a unui cadru adecvat de politici macroeconomice.

    Drept care, Împrumutatul şi Banca convin prin prezentul acord următoarele:
    ART. I
    Condiţii generale. Definiţii
    1.01. Condiţiile generale (aşa cum sunt definite în Apendicele la prezentul acord) se aplică şi fac parte integrantă din prezentul acord.
    1.02. În afara cazului în care din context reiese un alt înţeles, termenii scrişi cu majuscule utilizaţi în prezentul acord au înţelesul care le-a fost atribuit în Condiţiile generale sau în Apendicele la prezentul acord.

    ART. II
    Împrumut
    2.01. Banca este de acord să împrumute Împrumutatului suma de şase sute milioane euro (600.000.000 EUR), sumă care poate fi convertită din când în când printr-o operaţiune de conversie de valută (Împrumut).
    2.02. Comisionul iniţial plătit este o pătrime dintr-un procent (0,25%) din valoarea împrumutului.
    2.03. Comisionul de angajament va fi egal cu o pătrime dintrun procent (0,25%) pe an, aplicat la soldul netras din împrumut.
    2.04. Rata dobânzii este Rata de referinţă plus Marja variabilă sau acea rată, aşa cum se poate aplica în urma Conversiei, conform secţiunii 3.02(e) din Condiţiile generale.
    2.05. Datele de plată sunt 15 martie şi 15 septembrie ale fiecărui an.
    2.06. Suma capitalului împrumutului va fi rambursată în conformitate cu prevederile anexei nr. 2 la prezentul acord.
    2.07. Fără limitarea la prevederile secţiunii 5.05 din Condiţiile generale, Împrumutatul va transmite prompt Băncii acele informaţii legate de prevederile prezentului articol II, după cum Banca le poate solicita periodic în mod rezonabil.

    ART. III
    Program
    3.01. Împrumutatul îşi declară angajamentul faţă de Program şi implementarea acestuia. În acest scop şi în baza secţiunii 5.05 din Condiţiile generale:
    (a) Împrumutatul şi Banca, periodic, la solicitarea oricăreia dintre părţi, vor schimba puncte de vedere în ceea ce priveşte cadrul de politici macroeconomice al Împrumutatului şi progresul înregistrat în implementarea Programului;
    (b) înaintea fiecărui schimb de puncte de vedere, Împrumutatul va transmite Băncii, spre analiză şi comentarii, un raport privind progresul realizat în îndeplinirea Programului, la acel nivel de detaliu pe care Banca îl va solicita în mod rezonabil; şi
    (c) fără a se limita la prevederile paragrafelor (a) şi (b) ale prezentei secţiuni, Împrumutatul va informa cu promptitudine Banca asupra oricărei situaţii care ar putea avea ca efect schimbarea materială a obiectivelor Programului sau asupra oricărei acţiuni întreprinse în cadrul Programului, incluzând orice acţiune specificată în secţiunea I din anexa nr. 1 la prezentul acord.


    ART. IV
    Remedii ale Băncii
    4.01. Evenimentul suplimentar de suspendare constă în următorul, respectiv a apărut o situaţie care va determina improbabilitatea realizării Programului sau a unei părţi semnificative a acestuia.
    4.02. Evenimentul suplimentar de accelerare constă în următorul, respectiv evenimentul prevăzut în secţiunea 4.01 a acestui acord a apărut şi continuă mai mult de 60 de zile de la notificarea evenimentului transmisă Împrumutatului de către Bancă.

    ART. V
    Intrare în vigoare. Terminare
    5.01. Condiţia suplimentară de intrare în vigoare constă în următoarea: Banca este mulţumită de progresul obţinut de Împrumutat în realizarea Programului şi de cadrul adecvat de politici macroeconomice al Împrumutatului.
    5.02. Termenul-limită de intrare în vigoare este de o sută optzeci de zile (180 de zile) de la Data semnării.

    ART. VI
    Reprezentant. Adrese
    6.01. Reprezentantul Împrumutatului este ministrul finanţelor sau orice persoană delegată cu această autoritate de către ministru.
    6.02. În scopul secţiunii 10.01 a Condiţiilor generale:
    (a) adresa Împrumutatului este:
    Ministerul Finanţelor
    Bulevardul Libertăţii nr. 16, sectorul 5
    Bucureşti, 050706
    România;
    şi

    (b) adresa electronică a Împrumutatului este:
    Fax:
    402 1312 6792
    E-mail:
    cabinet.ministru@mfinante.gov.ro


    6.03. În scopul secţiunii 10.01 a Condiţiilor generale:
    (a) adresa Băncii este:
    Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
    1818 H Street, N.W.
    Washington, D.C. 20433
    Statele Unite ale Americii; şi

    (b) adresa electronică a Băncii este:
    Telex:
    248423(MCI) sau
    64145(MCI)
    Fax:
    1-202-477-6391
    E-mail:
    gvincelette@worldbank.org



    Convenit la Data semnării.
    ROMÂNIA


                    Prin reprezentant autorizat
                    Numele: Adrian Câciu
                    Funcţia: ministrul finanţelor
                    Data: 19 iulie 2022, Bucureşti
                    BANCA INTERNAŢIONALĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
                    Prin reprezentant autorizat
                    Numele: Ann Akhalkatsi
                    Funcţia: manager de ţară

    Data: 19 iulie 2022
    ANEXA 1

    Acţiunile Programului. Disponibilitatea sumelor împrumutului
    SECŢIUNEA I
    Acţiuni întreprinse în baza Programului
    Acţiunile întreprinse de către Împrumutat în baza Programului includ următoarele:

    Pilonul I: Consolidarea incluziunii şi a administrării fiscale
    (1) Împrumutatul: (i) a asigurat protecţie temporară persoanelor strămutate forţat din Ucraina (PSF din Ucraina), astfel cum este prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 367/2022; şi (ii) a permis PSF din Ucraina accesul la servicii publice, cum ar fi servicii de sănătate, educaţie, locuinţe şi asistenţă socială, în special pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi persoanele cu dizabilităţi, persoanele în vârstă şi minori, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022, după cum a fost modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2022 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2022.
    (2) Împrumutatul a stabilit proceduri pentru angajarea PSF din Ucraina prin: (i) reducerea barierelor la angajare, cum sunt cele privind cerinţele legate de deţinerea permiselor de muncă şi a vizei de muncă; (ii) eliminarea barierelor de recunoaştere a competenţelor; şi (iii) facilitarea accesului la sistemul de asigurări de şomaj, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2022.
    (3) Împrumutatul a asigurat angajarea de personal la nivel guvernamental, fără concurs, pentru o perioadă de până la 3 ani (sau până la 90 de zile de la data încetării situaţiei care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina) pentru a sprijini extinderea serviciilor în domeniul migraţiei şi al gestionării crizelor, precum şi furnizarea de servicii sociale la nivel central şi local, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2022.
    (4) Împrumutatul a adoptat reglementări (i) pentru implementarea bugetării pe bază de programe, astfel cum este prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 467/2022; (ii) pentru asigurarea obligativităţii înregistrării companiilor pe platforma electronică creată în acest scop de Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa Guvernului nr. 11/2021; şi (iii) pentru implementarea sistemului naţional pentru facturare electronică, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021.
    (5) Împrumutatul a crescut contribuţiile angajaţilor la pilonul II de pensii în vederea asigurării sustenabilităţii sistemului de pensii, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2022.

    Pilonul II: Susţinerea decarbonizării şi rezilienţei climatice
    (6) Împrumutatul a aprobat modificări la Legea energiei electrice şi a gazelor naturale pentru a încuraja energia din surse regenerabile şi participarea sectorului privat în acest domeniu pentru (i) a permite contracte de hedging şi contracte bilaterale care protejează dezvoltatorii de energie regenerabilă faţă de volatilitatea preţurilor de pe piaţă; (ii) încorporarea măsurilor de echilibrare şi de flexibilitate a pieţei de energie (cum ar fi permiterea participării consumatorilor activi în mecanisme flexibile) în vederea creşterii capacităţii sectorului de a gestiona cote mai mari de energie din surse regenerabile; şi (iii) stimularea implementării sistemelor de măsurare inteligente, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 143/2021.
    (7) Împrumutatul, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a aprobat (i) o creştere ambiţioasă a măsurilor de renovare energetică pentru reducerea consumului de energie termică cu cel puţin cincizeci (50) la sută în clădiri rezidenţiale multifamiliale (CRM); şi (ii) regulile şi condiţiile pentru a permite eficienţă energetică şi rezilienţă în CRM şi în clădirile publice, astfel cum este prevăzut prin Ordinul nr. 440/2022, Ordinul nr. 441/2022, Ordinul nr. 442/2022, Ordinul nr. 443/2022, Ordinul nr. 444/2022.
    (8) Împrumutatul a adoptat cadrul legislativ prin care se prevăd stimulente pentru accelerarea împăduririi şi reîmpăduririi pe anumite categorii de terenuri, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 35/2022.
    SECŢIUNEA II
    Disponibilitatea sumelor împrumutului
    A. Generalităţi. Împrumutatul poate trage sumele din împrumut în conformitate cu prevederile prezentei secţiuni şi ale acelor instrucţiuni suplimentare pe care Banca le poate specifica prin notificarea Împrumutatului.
    B. Alocarea sumelor din împrumut. Împrumutul este alocat într-o tranşă unică, din care Împrumutatul va putea trage sumele împrumutului. Alocarea sumelor din împrumut în acest scop este descrisă în tabelul de mai jos:

┌──────────┬───────────────────────────┐
│Alocări │Suma împrumutului alocată │
│ │(exprimată în euro) │
├──────────┼───────────────────────────┤
│(1) Tranşă│600.000.000 │
│unică │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│Suma │600.000.000 │
│totală │ │
└──────────┴───────────────────────────┘


    C. Condiţiile de eliberare a tranşei
    Nicio tragere nu va fi efectuată din tranşa unică dacă Banca nu este mulţumită de: a) programul realizat de Împrumutat; şi b) conformitatea cadrului de politici macroeconomice al Împrumutatului.

    D. Depunerea sumelor împrumutului
    În termen de treizeci (30) de zile de la tragerea împrumutului din Contul împrumutului, Împrumutatul va raporta Băncii: (a) suma exactă primită în contul menţionat la secţiunea 2.03(a) din Condiţiile generale; şi (b) înregistrarea că o sumă echivalentă a fost contabilizată în sistemele de management al bugetului ale Împrumutatului.

    E. Data-limită de tragere
    Data limită de tragere este 30 septembrie 2023.


    ANEXA 2

    Graficul de amortizare a rambursării împrumutului
    Următorul tabel prevede Datele de plată a Ratelor de capital şi procentul din totalul capitalului Împrumutului plătibil la fiecare Dată de plată (Rata).
    Rambursare în rate egale

┌────────────────────────────────┬─────┐
│Data de plată a capitalului │Rata │
│ │(%) │
├────────────────────────────────┼─────┤
│La fiecare 15 martie şi 15 │ │
│septembrie, începând cu 15 │7,14%│
│septembrie 2027 până la 15 │ │
│septembrie 2033 │ │
├────────────────────────────────┼─────┤
│La 15 martie 2034 │7,18%│
└────────────────────────────────┴─────┘



    Apendice

    SECŢIUNEA I
    Definiţii
    1. „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021“ înseamnă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120 din 4 octombrie 2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piaţă, punerii la dispoziţie pe piaţă, înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi supravegherea pieţei pentru acestea, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 960 din data de 7 octombrie 2021.
    2. „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 143/2021“ înseamnă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 143 din 28 decembrie 2021 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, precum şi pentru modificarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1259 din data de 31 decembrie 2021.
    3. „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022“ înseamnă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15 din 27 februarie 2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 193 din data de 27 februarie 2022.
    4. „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2022“ înseamnă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20 din 7 martie 2022 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de sprijin şi asistenţă umanitară, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 231 din data de 8 martie 2022.
    5. „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2022“ înseamnă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23 din 16 martie 2022 pentru completarea art. 43 din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 259 din data de 16 martie 2022.
    6. „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2022“ înseamnă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28 din 23 martie 2022 pentru modificarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 282 din data de 23 martie 2022.
    7. „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 35/2022“ înseamnă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 35 din 6 aprilie 2022 pentru aprobarea măsurilor necesare realizării campaniei naţionale de împădurire şi reîmpădurire prevăzute în Planul naţional de redresare şi rezilienţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 340 din data de 7 aprilie 2022.
    8. „PSF din Ucraina“ înseamnă persoanele strămutate forţat care vin din zona conflictului armat din Ucraina, care beneficiază de protecţie temporară conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 367/2022.
    9. „Condiţii generale“ înseamnă Condiţiile generale ale „Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru Finanţare acordată de BIRD, Finanţare pentru Politici de Dezvoltare“ din 14 decembrie 2018 (revizuite la 1 august 2020, 21 decembrie 2020, 1 aprilie 2021 şi 1 ianuarie 2022).
    10. „Guvern“ înseamnă Guvernul României.
    11. „Hotărârea Guvernului nr. 367/2022“ înseamnă Hotărârea Guvernului nr. 367 din 18 martie 2022 privind stabilirea unor condiţii de asigurare a protecţiei temporare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul străinilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr 268 din data de 18 martie 2022.
    12. „Hotărârea Guvernului nr. 467/2022“ înseamnă Hotărârea Guvernului nr. 467 din 6 aprilie 2022 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare şi execuţie a programelor bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 368 din 14 aprilie 2022.
    13. „Acord privind asistenţa financiară nerambursabilă GPG“ înseamnă Acordul privind Asistenţa financiară nerambursabilă dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care acţionează în calitate de administrator al Fondului BIRD pentru Soluţii Inovatoare privind Bunuri Publice Globale, în legătură cu Programul (Asistenţa financiară nerambursabilă GPG număr TF0B8881-RO).
    14. „Legea energiei electrice şi a gazelor naturale“ înseamnă Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr 485 din data de 16 iulie 2012, cu modificările şi completările ulterioare.
    15. Acronimul „MDLPA“ înseamnă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei al Împrumutatului, precum şi succesorii acestuia.
    16. „Agenţia Naţională de Administrare Fiscală“ înseamnă agenţia Împrumutatului responsabilă cu activităţile legate de colectarea veniturilor statului.
    17. „Ordinul nr. 440/2022“ înseamnă Ordinul MDLPA nr. 440 din 24 martie 2022 pentru aprobarea Ghidului specific privind regulile şi condiţiile aplicabile finanţării din fondurile europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.1/1, componenta 5 - Valul renovării, axa 2 - Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice, operaţiunea B.1: Renovarea integrată (consolidare seismică şi renovare energetică moderată) a clădirilor publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 286 din 25 martie 2022.
    18. „Ordinul nr. 441/2022“ înseamnă Ordinul MDLPA nr. 441 din 24 martie 2022 pentru aprobarea Ghidului specific privind regulile şi condiţiile aplicabile finanţării din fondurile europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, PNRR/2022/C5/B.2.2/1, componenta 5 - Valul renovării, axa 2 - Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice, operaţiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 289 din 25 martie 2022.
    19. „Ordinul nr. 442/2022“ înseamnă Ordinul MDLPA nr. 442 din 24 martie 2022 pentru aprobarea Ghidului specific - Condiţii de accesare a fondurilor europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/1/A.1/1, componenta 5 - Valul renovării, axa 1 - Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri rezidenţiale multifamiliale, operaţiunea A.1 - Renovarea integrată (consolidare seismică şi renovarea energetică moderată) a clădirilor rezidenţiale multifamiliale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 290 din 25 martie 2022.
    20. „Ordinul nr. 443/2022“ înseamnă Ordinul MDLPA nr. 443 din 24 martie 2022 pentru aprobarea Ghidului specific - Condiţii de accesare a fondurilor europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/1/A.2/1, componenta 5 - Valul renovării, axa 1 - Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri rezidenţiale multifamiliale, operaţiunea A.2 - Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale pentru comunităţi expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 291 din 25 martie 2022.
    21. „Ordinul nr. 444/2022“ înseamnă Ordinul MDLPA nr. 444 din 24 martie 2022 pentru aprobarea Ghidului specific - Condiţii de accesare a fondurilor europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/ 2022/C5/1/A.3.1/1, PNRR/2022/C5/1/A.3.2/1, componenta 5 - Valul renovării, axa 1 - Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri rezidenţiale multifamiliale, operaţiunea A.3 - Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 292 din 25 martie 2022.
    22. „Ordonanţa Guvernului nr. 11/2021“ înseamnă Ordonanţa Guvernului nr. 11 din 30 august 2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi reglementarea unor măsuri fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 832 din data de 31 august 2021.
    23. „Pilonul II al sistemului de pensii“ înseamnă sistemul obligatoriu de pensii reglementat prin Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care constă într-un sistem obligatoriu privind fondurile de pensii administrate privat.
    24. „Program“ înseamnă programul obiectivelor, politicilor şi acţiunilor prevăzute sau menţionate în scrisoarea din data de 10 iunie 2022 transmisă Băncii de către Împrumutat, prin care se declară angajamentul Împrumutatului faţă de realizarea Programului şi se solicită asistenţă din partea Băncii pentru susţinerea Programului pe durata implementării acestuia şi care include acţiunile întreprinse, inclusiv cele prevăzute în secţiunea I a anexei nr. 1 la prezentul acord, şi acţiunile care urmează a fi întreprinse conform obiectivelor Programului.
    25. „Data semnării“ înseamnă ultima dată dintre data la care România a semnat acest acord, împreună cu Acordul privind asistenţa financiară nerambursabilă, şi data la care Banca a semnat acest acord şi Acordul privind asistenţa financiară nerambursabilă, iar această definiţie se aplică tuturor referinţelor la „data Acordului de împrumut“ din Condiţiile generale.
    26. „Tranşă unică“ înseamnă suma Împrumutului alocată categoriei intitulate „Tranşă unică“ din tabelul prevăzut în partea B a secţiunii II din anexa nr. 1 la prezentul acord.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016