Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD DE GARANTARE din 12 aprilie 2023  în conformitate cu articolul 10 din Decizia (UE) 2022/1.628 a Parlamentului European şi a Consiliului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ACORD DE GARANTARE din 12 aprilie 2023 în conformitate cu articolul 10 din Decizia (UE) 2022/1.628 a Parlamentului European şi a Consiliului

EMITENT: Act Internaţional
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 321 din 18 aprilie 2023
──────────
    Conţinut de LEGEA nr. 92 din 12 aprilie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 321 din 18 aprilie 2023.
──────────
    COMISIA EUROPEANĂ
    şi
    ROMÂNIA
    ACORD DE GARANTARE
 în conformitate cu articolul 10 din Decizia (UE) 2022/1.628 a Parlamentului European şi a Consiliului
    Cuprins
    Clauză
    1. Garanţie şi despăgubire
    2. Păstrarea drepturilor
    3. Obligaţii de informare
    4. Beneficiul Acordului de garantare
    5. Expirarea garanţiei
    6. Interpretarea conformă şi invaliditate parţială
    7. Notificări
    8. Interpretare
    9. Legislaţie şi jurisdicţie

    Acest acord de garantare este încheiat între
    (1) România („Garant“) şi
    (2) Comisia Europeană („Comisia“)
    Fiecare, o parte la acest acord.
    Întrucât
    (A) Decizia (UE) 2022/1.201 a Parlamentului European şi a Consiliului din 12 iulie 2022 privind acordarea de asistenţă macrofinanciară excepţională Ucrainei [„Decizia (UE) 2022/1.201“] permite Uniunii, în circumstanţele prevăzute în aceasta, să pună la dispoziţia Ucrainei o asistenţă macrofinanciară excepţională în valoare maximă de 1.000.000.000 EUR, sub formă de împrumut.
    (B) Decizia (UE) 2022/1.628 a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 septembrie 2022 privind acordarea de asistenţă macrofinanciară excepţională Ucrainei şi consolidarea fondului comun de provizionare prin garanţii din partea statelor membre şi prin provizionare specifică pentru anumite datorii financiare legate de Ucraina garantate în temeiul Deciziei nr. 466/2014/UE şi de modificare a Deciziei (UE) 2022/1.201[Decizia (UE) 2022/1.628] completează Decizia (UE) 2022/1.201, permiţând Uniunii, în circumstanţele prevăzute în aceasta, să pună la dispoziţia Ucrainei o nouă asistenţă macrofinanciară excepţională, în valoare maximă de 5.000.000.000 EUR, sub formă de împrumuturi.
    (C) Condiţiile financiare detaliate ale asistenţei macrofinanciare excepţionale acordate în temeiul Deciziei (UE) 2022/1.201 şi al Deciziei (UE) 2022/1.628 sunt stabilite în acordurile de împrumut respective, încheiate între Comisie şi Ucraina (fiecare dintre acestea fiind un „Acord de împrumut“).
    (D) Decizia (UE) 2022/1.201 şi Decizia (UE) 2022/1.628 au împuternicit Comisia, în numele Uniunii, să se împrumute de pe pieţele de capital sau de la instituţii financiare pentru a finanţa asistenţa macrofinanciară excepţională acordată Ucrainei („Împrumuturi“).
    (E) În cazul unei neplăţi parţiale sau totale în cadrul unui Acord de împrumut, Uniunea riscă să nu dispună de resurse suficiente în cadrul planificării bugetare actuale pentru a îndeplini obligaţiile de plată care decurg din Împrumuturi.
    (F) Decizia (UE) 2022/1.628 prevede că statele membre ale Uniunii Europene (denumite împreună „Garanţi“) pot completa provizionarea pentru asistenţa macrofinanciară păstrată în fondul comun de provizionare, prin furnizarea de garanţii până la suma totală de 3.660.000.000 EUR în ceea ce priveşte asistenţa macrofinanciară excepţională a Uniunii pentru Ucraina în temeiul articolului 1 din Decizia (UE) 2022/1.628 şi al Deciziei (UE) 2022/1.201. Aceste garanţii sunt irevocabile, necondiţionate şi la cerere. Articolul 9 alineatul (2) din Decizia (UE) 2022/1.628 prevede că Comisia trebuie să încheie un acord cu un stat membru care contribuie la garanţia irevocabilă, necondiţionată şi la cerere (un „Acord de garantare“). Articolul 10 prevede elementele esenţiale ale acestor acorduri de garantare.
    (G) Decizia (UE) 2022/1.628 prevede că sunt necesare contribuţii din partea statelor membre sub formă de garanţii, o măsură suplimentară de protecţie pentru bugetul Uniunii, pe lângă provizionarea de 9% deja prevăzută în buget. Analiza probabilităţii de nerambursare şi a pierderilor în caz de nerambursare a identificat o acoperire suplimentară de 61% din valoarea împrumuturilor ca fiind o măsură suplimentară de protecţie, solidă şi conservatoare pentru aceste împrumuturi. Cota fiecărui stat membru în această garanţie suplimentară corespunde cotei relative a statului membru respectiv în venitul naţional brut total al Uniunii, astfel cum rezultă din bugetul pentru anul 2022, iar sumele nominale ale garanţiei fiecărui stat membru sunt prevăzute în anexa la prezentul acord.
    (H) Capacitatea de a solicita resurse de la statele membre pentru aceste sume este necesară pentru a face faţă unei situaţii în care Uniunea nu ar primi la timp o plată din partea Ucrainei în cadrul asistenţei macrofinanciare acordate în temeiul Deciziei (UE) 2022/1.201 şi alDeciziei (UE) 2022/1.628, pentru a îndeplini obligaţiile financiare ale Uniunii care decurg din obligaţiunile emise pentru a finanţa împrumuturile sau în cazul în care calendarul de plată a împrumuturilor acordate în temeiul prezentei decizii şi al Deciziei (UE) 2022/1.201 va fi fost modificat. Comisia ar cere executarea garanţiei numai în cazul în care pierderile viitoare în cadrul noii asistenţe macrofinanciare acordate Ucrainei depăşesc provizioanele disponibile rezervate pentru asistenţa macrofinanciară în temeiul Deciziei (UE) 2022/1.201 şi al Deciziei (UE) 2022/1.628, odată ce sumele globale din provizionarea iniţială rezervate în fondul comun de provizionare în ceea ce priveşte răspunderea financiară care decurge din asistenţa macrofinanciară acoperită au fost sau urmează să fie trase integral.
    (I) Decizia (UE) 2022/1.201 şi Decizia (UE) 2022/1.628 prevăd că Ucraina poate solicita o subvenţie a ratei dobânzii şi acoperirea costurilor administrative de către Uniune în ceea ce priveşte asistenţa macrofinanciară excepţională în temeiul deciziei respective, un pachet fiind prevăzut pentru Cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027. Prin urmare, neplata dobânzilor în această perioadă nu va conduce la executarea garanţiilor, deoarece acestea sunt deja acoperite de buget, cu condiţia ca Ucraina să primească subvenţia la dobândă şi acoperirea costurilor administrative de către Uniune.
    (J) Asistenţa macrofinanciară excepţională în temeiul acordurilor de împrumut şi garantată în temeiul prezentului acord de garantare ar trebui să fie plătită în tranşe, fiecare dintre acestea putând fi plătită în una sau mai multe subtranşe şi finanţată prin obligaţiuni emise cu o serie de scadenţe pe termen lung. Obligaţiile privind informarea, monitorizarea şi raportarea prevăzute de Regulamentul financiar se vor aplica în ceea ce priveşte asistenţa macrofinanciară în temeiul acordurilor de împrumut şi provizioanele aferente constituite în fondul comun de provizionare.
    (K) Fiecare stat membru al Uniunii Europene rămâne pe deplin şi individual răspunzător pentru angajamentele pe care şi le-a asumat în cadrul unui Acord de garantare.
    1. Garanţie şi despăgubire
    1.1. Garanţie
    Prin prezenta, Garantul garantează în mod necondiţionat şi irevocabil Uniunii plata datorată şi punctuală, la cerere, a până la 100% din contribuţia sa („Contribuţia garantată“) şi, în consecinţă, se angajează să plătească Uniunii, în termen de 20 (douăzeci) de zile lucrătoare de la primirea unei cereri scrise din partea Comisiei în conformitate cu prezentul acord de garantare (o „Cerere“), până la 100% din Contribuţia garantată a acestuia.

    1.2. Prezentul acord de garantare se referă exclusiv la Împrumuturile şi la Acordurile de împrumut asociate, care sunt autorizate prin Decizia (UE) 2022/1.201 şi Decizia (UE) 2022/1.628. Orice alte împrumuturi contractate de Uniune de pe pieţele de capital şi de la instituţii financiare, precum şi alte acorduri de împrumut nu dau naştere la nicio creanţă sau obligaţie în temeiul prezentului Acord de garantare.
    1.3. Contribuţia garantată a Garantului este egală cu valoarea prevăzută în coloana „Suma (EUR)“ în dreptul numelui Garantului, din anexa la prezentul acord de garantare. Cheia de Contribuţie garantată a Garantului este egală cu cota indicată în coloana „Cheia VNB“ prevăzută în dreptul numelui Garantului, în anexa la prezentul acord de garantare.
    1.4. Valoarea totală cumulată a oricăreia sau a tuturor sumelor solicitate (aşa cum sunt definite la clauza 1.6) de la Garant nu poate depăşi niciodată Contribuţia garantată a Garantului. Garantul nu va fi obligat să plătească o sumă care depăşeşte Contribuţia garantată a acestuia.
    1.5. Obligaţiile Garantului în temeiul prezentului acord de garantare şi ale celorlalţi Garanţi în temeiul Acordurilor de garantare respective sunt individuale.
    1.6. O Cerere în temeiul prezentei garanţii poate fi făcută de către Comisie în orice moment, înainte sau după o plată a principalului sau, după caz, o plată a dobânzii sau orice altă sumă datorată în cadrul Împrumuturilor (împreună „Suma datorată“), dacă:
    (i) Uniunea (indiferent de motiv) nu a primit integral o plată la scadenţă în cadrul unui Acord de împrumut sau este notificată de Ucraina sau ia cunoştinţă de faptul că Ucraina nu va efectua sau nu va fi în măsură să efectueze plata integrală în cadrul unui astfel de Acord de împrumut, la scadenţă, sau că graficul de plată stabilit într-un Acord de împrumut a fost sau urmează să fie modificat din orice motiv; şi
    (ii) Comisia a informat sau informează Garantul cu privire la faptul că sumele totale ale provizionului iniţial sau ale provizionului realimentat ulterior, rezervate în fondul comun de provizionare, autorizat în temeiul Deciziei (UE) 2022/1.628 în ceea ce priveşte asistenţa macrofinanciară pentru Ucraina, autorizată în temeiul Deciziei (UE) 2022/1.201 şi al Deciziei (UE) 2022/1.628, au fost sau vor fi trase în integralitate.
Într-un astfel de caz, Comisia stabileşte, la propria sa discreţie, o sumă care urmează să fie solicitată de la Garanţi („suma solicitată a fi executată“), până la valoarea totală maximă a Contribuţiilor garantate, pentru a se asigura că Uniunea dispune de resurse suficiente pentru a-şi îndeplini obligaţiile de plată care decurg din împrumuturi, în conformitate cu principiul bunei gestiuni financiare. În special, la stabilirea sumei solicitate a fi executate, Comisia urmăreşte să dispună de resurse suficiente pentru a plăti suma executată şi să realimenteze fondul comun de provizionare pentru a atinge nivelul de provizionare asigurat în conformitate cu art. 11 alin. (1) din a doua teză din Decizia (UE) 2022/1.628. Comisia formulează cereri către toţi Garanţii. Cererile sunt proporţionale cu cota-parte a fiecărui Garant în cheia de Contribuţie a garanţiei.
    Orice Cerere trebuie să precizeze suma datorată, măsura în care sumele puse deoparte în fondul comun de provizionare au fost sau vor fi utilizate, precum şi suma solicitată a fi executată şi trebuie să solicite în scris Garantului să transfere o sumă egală cu cheia de Contribuţie la garanţie a acestuia din suma solicitată a fi executată (această sumă fiind „suma solicitată“), în fondurile disponibile în contul menţionat la clauza 1.8. Suma solicitată trebuie să fie conformă cu prevederile clauzei 1.4. Garantul garantează în mod necondiţionat şi irevocabil Comisiei plata corectă şi punctuală a sumei solicitate la cerere, iar Garantul transferă suma solicitată în conformitate cu termenii acelei Cereri. Transferul se efectuează în termen de 20 de zile lucrătoare de la primirea Cererii din partea Comisiei. Garantul care nu a onorat Cererea rămâne obligat să o onoreze.

    1.7. Comisia rambursează Garantului din sumele recuperate de Comisie în legătură cu Acordul (Acordurile) de împrumut, proporţional cu sumele solicitate plătite de Garant în suma (sumele) solicitată (solicitate) a fi executată (executate). Totalul sumelor rambursate Garantului nu trebuie să depăşească totalul sumelor solicitate, plătite de Garant.
    În scopul rambursării, Comisia solicită, printr-o notificare, detaliile de plată ale Garantului şi, după primirea acestora, rambursează Garantului, în termen de 10 zile lucrătoare, orice sumă primită în cadrul cererii respective.

    1.8. Plăţile în temeiul prezentului Acord de garantare se efectuează în contul identificat în fiecare Cerere.
    1.9. Garantul nu are dreptul de a compensa sau de a deduce sumele care îi sunt datorate de către Uniune din plăţile datorate de Garant în temeiul prezentului acord de garantare.

    2. Păstrarea drepturilor
    2.1. Obligaţii continue
    Obligaţiile Garantului cuprinse în prezentul document constituie şi sunt obligaţii continue, indiferent de orice decontare sau de orice alt aspect sau lucru şi nu se consideră îndeplinite prin nicio plată intermediară sau prin satisfacerea tuturor sau a oricăreia dintre obligaţiile Uniunii în temeiul sau în legătură cu orice Împrumut şi continuă să fie în vigoare şi să producă efecte depline atât timp cât şi până când toate sumele datorate de Uniune în legătură cu Împrumuturile au fost plătite şi toate celelalte obligaţii reale sau contingente ale Uniunii, în temeiul acestora sau în legătură cu acestea, au fost achitate integral, cu condiţia ca fiecare Garant să fie răspunzător doar pentru Contribuţia garantată a acestuia.

    2.2. Nedescărcarea de obligaţii
    Obligaţiile Garantului cuprinse în prezentul document nu vor fi descărcate, diminuate sau afectate în alt mod de:
    2.2.1. Păsuire, renunţări sau consimţăminte: timpul sau altă păsuire sau orice renunţare sau consimţământ care se acordă sau se convine să fie acordat Uniunii sau Comisiei în ceea ce priveşte oricare dintre obligaţiile sale în temeiul sau în legătură cu orice Împrumuturi şi/sau Acord de împrumut; sau
    2.2.2. Amendament: orice amendament, novaţie, adăugare, prelungire (fie că este vorba de scadenţă sau de altă natură) sau reafirmare (în fiecare caz, indiferent de natura şi de caracterul său) sau înlocuire, renunţare sau eliberare a orice obligaţie a Uniunii în temeiul sau în legătură cu orice Împrumut sau orice garanţie sau altă garanţie sau despăgubire în legătură cu acestea, inclusiv, fără a se limita la orice prelungire sau orice majorare a obligaţiilor Uniunii în legătură cu orice Împrumut sau adăugarea de noi obligaţii pentru Uniune, cu condiţia ca niciuna dintre cele de mai sus să nu aibă ca rezultat o creştere a răspunderii Garantului în temeiul prezentului Acord de garantare.


    2.3. Pari passu
    Garantul se angajează ca obligaţiile sale în temeiul prezentului document să aibă în orice moment rang pari passu cu toate celelalte obligaţii prezente şi viitoare, directe, necondiţionate, nesubordonate şi negarantate ale Garantului în cauză.

    2.4. Subrogarea drepturilor Garantului
    Recunoscând că acest acord de garantare nu garantează rambursarea Acordurilor de împrumut, Garantul recunoaşte că nu este îndreptăţit la niciun drept de subrogare.


    3. Obligaţii de informare
    3.1. Comisia informează Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene cu privire la semnarea Acordului de garantare.
    3.2. Comisia notifică imediat Garanţii de îndată ce ia cunoştinţă de orice eveniment care se poate aştepta în mod rezonabil să ducă la o Cerere de executare a garanţiei în temeiul Acordului de garantare.
    3.3. Comisia informează trimestrial Garanţii cu privire la creanţele restante în cadrul Acordurilor de împrumut şi la obligaţiile în cadrul împrumuturilor (inclusiv plăţile planificate ale dobânzii şi ale principalului) în ceea ce priveşte asistenţa macrofinanciară în temeiul Deciziei (UE) 2022/1.201 şi al Deciziei (UE) 2022/1.628.

    4. Beneficiul Acordului de garantare
    4.1. Beneficiu
    Garantul va onora prezentul acord de garantare la cerere.

    4.2. Cesionare
    Garantul nu este îndreptăţit să cesioneze sau să transfere toate sau oricare dintre drepturile, beneficiile şi obligaţiile care îi revin în temeiul prezentului acord.


    5. Expirarea Garanţiei
    5.1. Sub rezerva clauzei 5.2, prezentul acord de garantare va expira la data („Data de expirare“) care este cea mai devreme dintre (i) data la care toate Împrumuturile au fost plătite integral în mod irevocabil, nu mai pot fi emise alte Împrumuturi în temeiul Deciziei (UE) 2022/1.628 şi toate obligaţiile Garantului au fost plătite integral şi irevocabil şi (ii) 31 decembrie 2058.
    5.2. În cazul oricărei cereri în temeiul prezentului acord de garantare, obligaţia Comisiei de a rambursa Garantului din sumele recuperate în conformitate cu clauza 1.7 continuă până la rambursarea integrală, indiferent de data de expirare.

    6. Interpretarea conformă şi invaliditate parţială
    În caz de dubiu, toate dispoziţiile prezentului document se interpretează în conformitate cu legislaţia aplicabilă. În cazul în care, în orice moment, oricare dintre dispoziţiile prezentului contract este sau devine ilegală, invalidă sau inaplicabilă în conformitate cu legislaţia aplicabilă, legalitatea, validitatea sau aplicabilitatea celorlalte dispoziţii ale prezentului acord nu vor fi afectate sau diminuate în niciun fel de acestea.

    7. Notificări
    7.1. Adresa pentru notificări
    Toate înştiinţările, cererile şi alte comunicări către Garant în temeiul prezentului document se vor face în scris (prin scrisoare, fax sau e-mail) şi vor fi transmise Garantului la adresa:
    Adresa: Ministerul Finanţelor, Bulevardul Libertăţii nr. 16, sectorul 5, cod poştal 050706, Bucureşti, România
    E-mail: cabinet.ministru@mfinante.gov.ro, secretariat.dgrfi@mfinante.gov.ro, backoffice.extern@mfinante.gov.ro
    În atenţia: Direcţia generală relaţii financiare internaţionale
    Direcţia generală trezorerie şi datorie publică
    Cu o copie la: Comisia Europeană
    Fax: BUDG-Fax-E2@ec.europa.eu
    E-mail: budg-e-back-office@ec.europa.eu
    În atenţia: BUDG E Back Office
    sau, în ceea ce priveşte Garantul, la o altă adresă sau număr de fax sau în atenţia unei alte persoane sau a unui alt departament pe care Garantul l-a notificat Comisiei în modul prevăzut pentru transmiterea de notificări.

    7.2. Efectivitate
    Orice notificare, cerere sau altă comunicare transmisă în conformitate cu clauza 7.1 (adresa pentru notificări) va deveni efectivă la primirea acesteia de către Garant; cu condiţia ca orice astfel de notificare, cerere sau altă comunicare care, în caz contrar, ar deveni efectivă după ora 4.00 p.m. într-o anumită zi sau într-o zi care nu este o zi lucrătoare, să nu devină efectivă până la ora 10.00 a.m. în ziua lucrătoare imediat următoare.


    8. Interpretare
    8.1. Definiţii
    În acest acord de garantare:
    "zi lucrătoare" înseamnă o zi în care sistemul de plată TARGET2 este deschis pentru operaţiuni.


    8.2. Alte înţelegeri
    Toate trimiterile din prezentul acord de garantare la un acord, instrument sau alt document se interpretează ca o trimitere la respectivul acord, instrument sau alt document, astfel cum poate fi modificat, completat, reafirmat, extins, înlocuit sau novat din când în când.


    9. Legislaţie şi jurisdicţie
    9.1. Legislaţia aplicabilă
    Prezentul acord de garantare şi orice obligaţii necontractuale care decurg din acesta sau în legătură cu acesta sunt guvernate şi se interpretează în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene, completat, dacă este necesar, de dreptul luxemburghez.

    9.2. Jurisdicţia exclusivă
    Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în conformitate cu articolul 272 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, are competenţa exclusivă de a soluţiona orice litigiu (un „Litigiu“) care decurge din sau în legătură cu prezentul acord de garantare (inclusiv un litigiu referitor la existenţa, valabilitatea sau rezilierea prezentului acord de garantare sau a oricărei obligaţii necontractuale care decurge din sau în legătură cu prezentul acord de garantare) sau la consecinţele nulităţii acestuia.
    Toate clauzele şi condiţiile stipulate în prezentul document au fost luate la cunoştinţă şi aprobate în mod corespunzător de către România şi Comisie. Prezentul acord de garantare intră în vigoare la data semnării acestuia de ambele părţi şi de îndată ce România a înştiinţat Comisia că au fost întrunite toate formalităţile în conformitate cu prevederile constituţionale şi legale în vederea asumării valide a tuturor obligaţiilor sale în cadrul Acordului de garantare.
    Întocmit în două exemplare originale, unul pentru Garant şi unul pentru Comisie.

    SEMNAT ca o garanţie
    de către România
    Reprezentată de: [NUME]/[FUNCŢIE]/[DATA SEMNĂRII]
    SEMNAT ca o garanţie
    de către Comisia Europeană
    Reprezentată de:

    ANEXA 1

    Contribuţii garantate

┌─────────────┬─────────────────┬─────────────┐
│Stat membru │Cheia VNB │Suma (EUR) │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Regatul │0,034000174878957│124.440.640 │
│Belgiei │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,004550449681350│16.654.646 │
│Bulgaria │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,015687822964194│57.417.432 │
│Cehă │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Regatul │0,023558303784917│86.223.392 │
│Danemarcei │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │ │ │
│Federală │0,253247029326755│926.884.129 │
│Germania │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,002022510226741│7.402.387 │
│Estonia │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Irlanda │0,021021584078222│76.938.998 │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,012368780107407│45.269.735 │
│Elenă │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Regatul │0,087654863376925│320.816.800 │
│Spaniei │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,174521278940931│638.747.881 │
│Franceză │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,003837286143212│14.044.467 │
│Croaţia │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,124701335288098│456.406.887 │
│Italiană │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,001503305549774│5.502.098 │
│Cipru │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,002211957947675│8.095.766 │
│Letonia │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,003544290610155│12.972.104 │
│Lituania │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Marele Ducat │ │ │
│al │0,003118952609779│11.415.367 │
│Luxemburgului│ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Ungaria │0,010378150397812│37.984.030 │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,000908164465981│3.323.882 │
│Malta │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Regatul │ │ │
│Ţărilor de │0,058849700115398│215.389.902 │
│Jos │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,027837527042134│101.885.349 │
│Austria │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,037802158492532│138.355.900 │
│Polonă │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,015023098718768│54.984.541 │
│Portugheză │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│România │0,016517449218175│60.453.864 │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,003417205537271│12.506.972 │
│Slovenia │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,006853712838507│25.084.589 │
│Slovacă │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,017546264835718│64.219.329 │
│Finlanda │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Regatul │0,037316642822613│136.578.913 │
│Suediei │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│UE-27 │ │3.660.000.000│
└─────────────┴─────────────────┴─────────────┘



    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016