Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD DE COOPERARE STIINTIFICA SI TEHNOLOGICA din 25 iunie 1997  intre ministrul cercetarii si tehnologiei din Romania, pe de o parte, si ministrul relatiilor internationale al Comunitatii franceze din Belgia, ministrul relatiilor internationale al Regiunii Valone, pe de alta parte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD DE COOPERARE STIINTIFICA SI TEHNOLOGICA din 25 iunie 1997 intre ministrul cercetarii si tehnologiei din Romania, pe de o parte, si ministrul relatiilor internationale al Comunitatii franceze din Belgia, ministrul relatiilor internationale al Regiunii Valone, pe de alta parte

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 524 din 28 octombrie 1999

Ministrul cercetarii si tehnologiei din Romania, pe de o parte, si ministrul relatiilor internationale al Comunitatii franceze din Belgia, ministrul relatiilor internationale al Regiunii Valone, pe de alta parte, denumiti in continuare parti,
au convenit urmatoarele:

ART. 1
Bazandu-se pe dispozitiile lor constitutionale si respectand obligatiile lor internationale si in ceea ce priveste Comunitatea franceza din Belgia si Regiunea Valona si cele supranationale, partile vor sprijini si vor dezvolta cooperarea in domeniul stiintei si tehnologiei intre centre de cercetare, institutii si unitati tehnologice, conform prevederilor prezentului acord, legislatiei si reglementarilor in vigoare din fiecare tara.
Aceasta cooperare va respecta urmatoarele principii:
1. sustinerea proiectelor provenite de la echipele bilaterale si depuse la cele doua parti;
2. orientarea proiectelor catre organisme multilaterale si, in special, catre Uniunea Europeana si francofonie; in acest spirit sustinerea proiectelor va fi limitata la o durata de maximum 3 ani;
3. definirea in comun a sectoarelor prioritare;
4. concordanta in interventiile celor doua parti.
ART. 2
Cooperarea preconizata va include urmatoarele modalitati:
1. elaborarea si realizarea de proiecte comune de cercetare-dezvoltare, precum si de programe de studii, inclusiv schimbul rezultatelor obtinute si schimbul de oameni de stiinta si cercetatori, in cadrul respectivelor proiecte;
2. organizarea si participarea la conferinte, simpozioane, cursuri si expozitii stiintifice etc.;
3. schimbul de informatii stiintifice si tehnologice, de documentatie si de echipamente;
4. utilizarea in comun a dotarilor de cercetare-dezvoltare si a echipamentului stiintific;
5. alte forme de cooperare stiintifica si tehnologica ce pot fi convenite.
ART. 3
Partile instituie o comisie mixta pentru cooperare stiintifica si tehnologica, alcatuita din experti numiti de acestea.
Sarcinile comisiei mixte sunt urmatoarele:
1. convenirea domeniilor de cooperare;
2. crearea conditiilor favorabile pentru punerea in aplicare a prezentului acord si mai ales asigurarea informatiei interne asupra posibilitatilor pe care le ofera;
3. selectionarea definitiva a proiectelor de cooperare si determinarea duratei lor;
4. repartizarea volumului anual de schimburi. In acest sens fiecare parte va finanta proiectele convenite prin sustinerea unui numar global echivalent de vizite si de stagii de schimb de experienta;
5. evaluarea, pe baza rapoartelor, a bunului mers al cooperarii in curs;
6. efectuarea unui schimb de opinii asupra perspectivelor generale ale cooperarii stiintifice si tehnologice bilaterale si examinarea de noi propuneri pentru dezvoltarea cooperarii.
Comisia mixta se va reuni la fiecare 2 ani, alternativ in Romania, pe de o parte, si in Valonia sau la Bruxelles, pe de alta parte.
Comisia mixta se va intruni, de asemenea, ori de cate ori este necesar.
Coordonarea va fi asigurata:
- pentru Comunitatea franceza din Belgia, de catre Comisariatul General al Relatiilor Internationale;
- pentru Regiunea Valona, de catre Administratia Relatiilor Internationale;
- pentru partea romana, de catre Ministerul Cercetarii si Tehnologiei.
ART. 4
Cele doua parti vor incuraja stabilirea de legaturi directe si stabile intre institutii, universitati, asociatii, societati si alte centre de cercetare si dezvoltare, denumite in continuare parteneri de cooperare. In scopul realizarii obiectivelor convenite partenerii de cooperare vor incheia programe comune de lucru pe teme specifice.
ART. 5
Partenerii de cooperare au obligatia sa prezinte fiecareia dintre parti, cu cel putin 4 luni inainte de reuniunea comisiei mixte, documentatia privind realizarea proiectelor de cercetare.
Elementele din dosarele acestor proiecte, intocmite conform anexei la acord, vor fi convenite intre parti, care se vor stradui sa utilizeze formulare comune.
Partenerii de cooperare au obligatia sa prezinte raportul lor de activitate autoritatii partii de origine cu cel putin 4 luni inainte de reuniunea comisiei mixte, pentru a putea continua proiectul de cercetare in cadrul prezentului acord si pentru a putea propune un nou proiect de cercetare.
Fiecare parte va examina, in cadrul unui comitet de experti, proiectele introduse.
Dosarele preselectionate vor fi transmise celeilalte parti spre examinare cel tarziu cu doua luni inainte de data reuniunii comisiei mixte. Vor fi examinate numai proiectele introduse de ambele parti.
ART. 6
Cheltuielile pentru executia acestui acord, care rezulta din schimbul de experti, oameni de stiinta si alti specialisti sau din deplasarea reprezentantilor partilor semnatare, vor fi suportate dupa cum urmeaza:
- partea trimitatoare va suporta cheltuielile de transport international intre capitalele celor doua tari;
- partea primitoare va suporta cheltuielile cu cazarea, masa, transportul pe teritoriul tarii gazda si cu asistenta medicala, conform modalitatilor convenite de comisia mixta si reglementarilor in vigoare. In acest sens protocoalele comisiilor mixte vor preciza conditiile financiare ale stagiilor de schimb de experienta si ale burselor.
Inainte de trimiterea persoanelor desemnate in cadrul comisiei mixte partea trimitatoare va comunica partii primitoare, cu doua luni inainte, informatiile utile. Partea primitoare va face cunoscut raspunsul sau cu cel putin 15 zile inainte de data prevazuta pentru sosire.
ART. 7
Informatiile stiintifice si tehnice provenite din activitatile de cercetare ce se desfasoara in cadrul prezentului acord nu vor fi folosite in mod unilateral, in scop comercial sau industrial, fara acordul partenerilor.
In caz de exploatare industriala si comerciala a rezultatelor obtinute prin activitatile de cercetare comuna, desfasurate in cadrul acestui acord, partenerii de cooperare vor conveni incheierea unor acorduri separate pentru reglementarea drepturilor si obligatiilor fiecaruia.
ART. 8
Gestionarea prezentului acord va fi asigurata:
- pentru Romania, de Ministerul Cercetarii si Tehnologiei;
- pentru Comunitatea franceza din Belgia, de Comisariatul General al Relatiilor Internationale si Fondul National al Cercetarii Stiintifice;
- pentru Regiunea Valona, de Administratia Relatiilor Internationale si Directia generala a tehnologiilor, cercetarii si energiei (DGTRE).
ART. 9
Orice divergente legate de interpretarea acestui acord vor fi solutionate prin consultari intre parti sau in cadrul comisiei mixte.
ART. 10
In ceea ce priveste activitatile de cooperare stabilite in cadrul prezentului acord fiecare parte va lua toate masurile necesare, conform legislatiei si reglementarilor din tara sa, pentru asigurarea desfasurarii acestora in cele mai bune conditii.
ART. 11
Acordul va intra in vigoare la data la care partile isi vor fi notificat reciproc indeplinirea procedurilor interne necesare in vederea intrarii in vigoare a acestuia. Data ultimei notificari este considerata data intrarii in vigoare a acordului.
Acest acord va fi valabil pentru o perioada de 5 ani si va fi prelungit pentru perioade de 3 ani, daca nici una dintre parti nu il va denunta in scris cu cel putin 6 luni inainte de expirarea perioadei de valabilitate.
Incetarea valabilitatii prezentului acord nu va influenta proiectele sau programele convenite in acest cadru si neexecutate integral la data incetarii valabilitatii.
Semnat la Bruxelles la 25 iunie 1997, in trei exemplare originale, fiecare in limbile romana si franceza, cele trei texte fiind egal autentice.


Ministrul
cercetarii si tehnologiei
din Romania,
Bujor Bogdan Teodoriu

Ministrul
relatiilor internationale
al Comunitatii franceze din Belgia,
ministrul relatiilor internationale
al Regiunii Valone,
William Ancion

ANEXA 1

Elementele necesare pentru a fi mentionate in formularele proiectelor de cooperare:
- scopul precis si detaliile proiectului de cercetare;
- durata dorita pentru proiectul de cercetare;
- curriculum vitae al persoanei careia ii apartine proiectul de cercetare;
- adresa de la birou, numerele de telefon, telex, fax ale persoanei in sarcina careia revine proiectul;
- planul de lucru detaliat al proiectului de cercetare;
- o lista cuprinzand publicatiile, daca este cazul;
- mentionarea centrului de cercetare in care proiectul va fi executat;
- acordul oficial al autoritatilor partilor de origine;
- numarul, durata si perioada vizitelor dorite.

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016