Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD DE CONTRIBUŢIE din 2 noiembrie 2023  în temeiul art. 7 din Regulamentul (UE) 2022/2.463 al Parlamentului European şi al Consiliului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ACORD DE CONTRIBUŢIE din 2 noiembrie 2023 în temeiul art. 7 din Regulamentul (UE) 2022/2.463 al Parlamentului European şi al Consiliului

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1003 din 3 noiembrie 2023
──────────
    Conţinut de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 95 din 2 noiembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.003 din 3 noiembrie 2023.
──────────
    COMISIA EUROPEANĂ ŞI [STATUL MEMBRU]
    ACORD DE CONTRIBUŢIE
    în temeiul art. 7 din Regulamentul (UE) 2022/2.463 al Parlamentului European şi al Consiliului
    Prezentul Acord de contribuţie este încheiat între
    (1) [statul membru] (denumit în continuare contributor); şi
    (2) Comisia Europeană (denumită în continuare Comisia),
    respectiv o parte la prezentul acord.
    Întrucât
    (A) Regulamentul (UE) 2022/2.463 al Parlamentului European şi al Consiliului din 14 decembrie 2022 de instituire a unui instrument (denumit în continuare Instrumentul) pentru acordarea de sprijin Ucrainei pentru 2023 (asistenţă macro-financiară +) [Regulamentul (UE) 2022/2.463] autorizează Comisia să pună la dispoziţia Ucrainei un sprijin din partea Uniunii sub formă de împrumuturi cu o valoare maximă de până la 18.000.000.000 euro, sprijin nerambursabil, şi subvenţionarea ratei dobânzii.
    (B) La 16 ianuarie 2023, Comisia şi Ucraina au semnat un Memorandum de înţelegere (denumit în continuare MdÎ) care detaliază condiţiile de acordare a sprijinului.
    (C) Condiţiile financiare detaliate ale sprijinului acordat în cadrul Instrumentului sub formă de împrumuturi acordate în temeiul Regulamentului (UE) 2022/2.463 sunt stabilite în acordul de împrumut încheiat între Comisie şi Ucraina la 16 ianuarie 2023 (denumit în continuare Acordul de împrumut).
    (D) Regulamentul (UE) 2022/2.463 prevede că Ucraina poate solicita în fiecare an o subvenţie pentru rata dobânzii şi acoperirea costurilor administrative de către Uniune în ceea ce priveşte sprijinul acordat în cadrul Instrumentului. Acordul de împrumut specifică faptul că, la cererea Ucrainei, Uniunea Europeană poate acorda o astfel de subvenţie (denumită în continuare subvenţia pentru costurile împrumutului) care acoperă costurile de finanţare, costurile de gestionare a lichidităţilor şi costurile serviciului, astfel cum sunt definite în Decizia de punere în aplicare (UE, Euratom) 2022/2.545 a Comisiei din 19 decembrie 2022 de stabilire a cadrului pentru alocarea costurilor legate de operaţiunile de împrumut şi de gestionare a datoriei în cadrul strategiei de finanţare diversificată^1, astfel cum a fost modificată sau înlocuită, după caz (denumită în continuare metodologia de alocare a costurilor).
    ^1 JO L 328, 22.12.2022, p. 123.

    (E) Sprijinul suplimentar în temeiul Regulamentului (UE) 2022/2.463 urmează să fie disponibil pentru acoperirea subvenţiei pentru costurile de împrumut pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2023 şi 31 decembrie 2027, cu excepţia costurilor legate de rambursarea anticipată a împrumutului, în ceea ce priveşte împrumuturile acordate în temeiul Regulamentului (UE) 2022/2.463 (denumit în continuare sprijinul acoperit).
    (F) Astfel cum se prevede în declaraţia Comisiei din 9 decembrie 2022 privind contribuţiile statelor membre la subvenţia pentru dobândă pentru împrumuturile AMF+ acordate Ucrainei (denumită în continuare Declaraţia), contribuţiile acoperă numai subvenţia pentru dobândă, şi anume costul de finanţare şi costul de gestionare a lichidităţilor, şi nu costurile administrative legate de operaţiunile de împrumut şi de creditare, şi anume costul serviciilor.
    (G) Regulamentul (UE) 2022/2.463 prevede că statele membre ale Uniunii Europene (denumite împreună contributori) pot contribui la sprijinul acoperit, în măsura în care acesta nu este acoperit de alte resurse. În acest sens, acestea au emis la 16 decembrie 2022 o declaraţie privind sprijinul financiar pentru Ucraina^2 prin care şi-au exprimat disponibilitatea de a încheia acorduri de contribuţie cu Comisia în conformitate cu procedurile naţionale aplicabile şi sub rezerva îndeplinirii acestora, atunci când sumele necesare nu pot fi puse la dispoziţie integral sau parţial din bugetul Uniunii.
    ^2 Declaraţia reprezentanţilor statelor membre, reuniţi în marja Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi, cu privire la sprijinul financiar acordat Ucrainei, 16170/22.

    (H) În declaraţia sa, Comisia s-a angajat să examineze, în contextul procedurii bugetare anuale, disponibilităţile din cadrul bugetului Uniunii în limitele resurselor disponibile, asigurând în acelaşi timp necesitatea de a menţine suficiente marje şi flexibilităţi pentru a face faţă unor evenimente neprevăzute în cursul exerciţiului financiar. Această examinare se efectuează cu intenţia de a propune o sumă minimă, iar rezultatele se vor reflecta în proiectul de buget anual al Comisiei pentru fiecare an în care acordurile de contribuţie rămân în vigoare. Sumele care urmează să fie solicitate de la contributori pentru fiecare an în parte în temeiul fiecărui acord de contribuţie vor fi cunoscute, inter alia, la încheierea procedurii bugetare anuale de către autoritatea bugetară. După ce sunt cunoscute sumele care urmează să fie plătite din bugetul Uniunii şi orice sume rămase de furnizat de către statele membre, Comisia va comunica fiecărui contributor sumele care urmează să fie solicitate în temeiul fiecărui acord de contribuţie.
    (I) Prin acordul lor de contribuţie, contributorii ar trebui să se angajeze în mod irevocabil şi necondiţionat să pună contribuţiile la dispoziţia Comisiei, la cerere, prin încheierea unui acord de contribuţie cu Comisia în sensul articolului 22 alineatul (2) din Regulamentul (UE, Euratom) 2018/1.046 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iulie 2018 privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii, de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 1.296/2013, (UE), nr. 1.301/2013, (UE) nr. 1.303/2013, (UE)nr. 1.304/2013, (UE) nr. 1.309/2013, (UE) nr. 1.316/2013, (UE) nr. 223/2014, (UE) nr. 283/2014 şi a Deciziei nr. 541/2014/UE şi de abrogare a Regulamentului (UE, Euratom) nr. 966/2012^3 (Regulamentul financiar). Aceste calităţi ale Acordului de contribuţie sunt necesare pentru a se asigura că Uniunea este în măsură să îşi îndeplinească angajamentele faţă de Ucraina de a acoperi integral subvenţia pentru costurile împrumutului şi pentru a stabili încrederea că toţi contributoriii sunt obligaţi să respecte acelaşi angajament clar şi neechivoc. Articolul 7 alineatul (1) al doilea subparagraf din Regulamentul (UE) 2022/2.463 prevede că contribuţiile statelor membre devin disponibile pentru orice sumă stabilită într-un acord cu statul membru respectiv după intrarea în vigoare a acordului respectiv.
    ^3 JO L 193, 30.7.2018, p. 1.

    (J) Fiecare contributor rămâne pe deplin şi individual responsabil pentru angajamentele pe care şi le-a asumat în cadrul unui acord de contribuţie. În special, contributorul nu va fi solicitat să compenseze pentru neîndeplinirea contribuţiei de către un alt stat membru.
    (K) Aceste contribuţii trebuie să constituie venituri alocate externe în conformitate cu articolul 21 alineatul (2) litera (a) punctul (ii) din Regulamentul financiar.
    (L) Strategia de finanţare a Comisiei, prevăzută la articolul 220a din Regulamentul financiar (denumită în continuare Strategia de finanţare diversificată), se aplică, în conformitate cu articolul 16 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2022/2.463, finanţării sprijinului sub formă de împrumut, furnizat în temeiul regulamentului respectiv. Comisia va furniza contributorilor informaţii adecvate, pe baza unei cereri scrise, pentru a-i sprijini în vederea îndeplinirii oricăror obligaţii legale naţionale.
    (M) În conformitate cu articolul 7 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2022/2.463, cheia VNB pentru contribuţiile fiecărui contributor într-un anumit an se va stabili în funcţie de contribuţiile bazate pe VNB ale fiecărui contributor la bugetul UE pentru anul precedent, conform ultimului buget anual sau buget anual rectificativ adoptat. Pentru a facilita pregătirea bugetelor naţionale anuale şi multianuale pentru perioada acoperită de prezentul acord de contribuţie, se anexează o listă care indică sumele maxime care pot fi plătite de fiecare stat membru. Aceste sume se bazează pe ipoteze prudente privind ratele dobânzii pentru fondurile colectate.
    (N) Până în iunie 2023, Comisia va comunica Parlamentului European şi Consiliului sumele maxime estimate care ar putea fi solicitate de la statele membre în 2024 pe baza costurilor cunoscute stabilite în legătură cu sumele deja plătite şi a unor ipoteze prudente privind costurile potenţiale pentru sumele rămase în cadrul Acordului de împrumut.
    (O) Comisia va comunica Parlamentului European şi Consiliului, fără întârziere, la începutul anului 2024, cifrele finale ale contribuţiilor maxime preconizate, şi anume după ce ratele dobânzilor la împrumuturi vor fi complet stabilite şi nu vor mai face obiectul unor modificări sau incertitudini ulterioare. În cazul în care evoluţiile ratelor dobânzii sunt mai nefavorabile decât cele utilizate pentru a determina sumele maxime, determinând astfel ca sumele maxime în temeiul prezentului acord de contribuţie să fie mai mici decât cele care ar putea fi necesare pentru a acoperi costul de finanţare al împrumuturilor, Comisia va informa fără întârziere Consiliul şi Parlamentul European. Pe această bază, Comisia poate iniţia o revizuire a tuturor acordurilor de contribuţie pentru a asigura acoperirea sumei maxime revizuite, suma fiecărui stat membru continuând să fie stabilită pe baza cotei sale proporţionale din VNB. La încheierea unei astfel de revizuiri, organizarea şi calendarul de finalizare a oricăror modificări ale acordurilor de contribuţie vor fi supuse cerinţelor şi procedurilor naţionale relevante.
    (P) Pentru restul anilor care fac obiectul prezentului acord de contribuţie, Comisia va comunica sumele care urmează să fie solicitate de la contributori, inter alia, la încheierea procedurii bugetare anuale de către autoritatea bugetară pentru anul următor. În timp ce costul de finanţare al împrumuturilor acordate Ucrainei va fi constant pentru toţi anii rămaşi, sumele care urmează să fie solicitate de la contributori pot fi comunicate numai după ce se cunoaşte cota de costuri care urmează să fie acoperită de bugetul Uniunii şi de contributori.
    (Q) Acordul va expira la 31 decembrie 2027, cu excepţia cazului în care părţile la prezentul acord de contribuţie decid altfel. Ar trebui să fie posibilă revizuirea contribuţiilor în cazul în care ar exista evoluţii ulterioare sau reînnoirea contribuţiilor din partea statelor membre după 2027, cu excepţia cazului în care acestea sunt acoperite prin alte mijloace în cadrele financiare multianuale viitoare.
    1. Contribuţia
    1.1. Contribuţia
    Prin prezenta, contributorul pune la dispoziţia Uniunii, în mod necondiţionat şi irevocabil, până la 100% din contribuţia sa la sprijinul acoperit, care va acoperi costul de finanţare şi costul gestionării lichidităţilor şi va exclude costul serviciului (denumită în continuare contribuţia), şi, în consecinţă, se angajează să plătească Uniunii, în urma primirii unei cereri scrise emise începând cu 2024 şi până la data de expirare a prezentului acord (denumită în continuare cererea), suma solicitată de Comisie, care va fi de până la 100% din contribuţia sa, în conformitate cu prezentul acord de contribuţie (denumită în continuare suma solicitată).

    1.2. Prezentul acord de contribuţie este legat de Acordul de împrumut care este încheiat în temeiul articolului 16 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2022/2.463, în conformitate cu articolul 220 din Regulamentul financiar, şi de costurile alocate plăţilor în temeiul Acordului de împrumut în conformitate cu Metodologia de alocare a costurilor.
    1.3. Contribuţia nu va depăşi valoarea stabilită în coloana „Suma (EUR)“ de lângă numele contributorului din anexa la prezentul acord de contribuţie.
    1.4. În conformitate cu articolul 7 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2022/2.463, cheia de contribuţie pentru un anumit an se stabileşte în funcţie de contribuţiile bazate pe VNB ale contributorului la bugetul Uniunii pentru anul precedent, conform ultimului buget anual sau rectificativ adoptat (denumită în continuare cheia de contribuţie).
    1.5. Obligaţiile contributorului în temeiul prezentului acord de contribuţie şi ale celorlalţi contributori în temeiul acordurilor lor de contribuţie respective sunt doar individuale.
    1.6. Comisia determină suma solicitată ca fiind partea contributorului în conformitate cu cheia de contribuţie a facturii în temeiul Acordului de împrumut stabilită în conformitate cu Metodologia de alocare a costurilor, în măsura în care factura nu este plătită din alte resurse.
    1.7. Contributorul transferă suma solicitată în conformitate cu termenii cererii, în fonduri disponibile, în contul menţionat în cerere. Transferul va avea loc până în ziua indicată de Comisie în cerere (data transferului). Data transferului nu trebuie să fie mai devreme de 45 de zile lucrătoare de la data cererii. Contributorul care nu onorează cererea rămâne obligat să o onoreze.
    1.8. Contributorul nu are dreptul să compenseze sau să deducă sumele care îi sunt datorate de către Uniune din plăţile datorate de către contributor în temeiul prezentului acord de contribuţie.
    1.9. În cazul în care contributorul nu plăteşte vreo sumă plătibilă în temeiul cererii la data transferului, contributorul plăteşte în plus dobânda de întârziere pentru această sumă (sau, după caz, pentru suma datorată şi neplătită) Comisiei de la data transferului până la data plăţii efective şi integrale, calculată în funcţie de perioadele succesive de dobândă (fiecare dintre acestea având o durată pe care Comisia o poate alege din când în când, prima perioadă începând la data transferului în cauză şi, ori de câte ori este posibil, durata unei astfel de perioade va fi de o săptămână) pentru suma întârziată, la cea mai mare dintre următoarele valori:
    (a) o rată anuală care reprezintă suma totală a
    (i) 350 de puncte de bază; şi
    (ii) rata aplicată de Banca Centrală Europeană la principalele sale operaţiuni de refinanţare; sau

    (b) 0 puncte de bază.
    Atât timp cât continuă neîndeplinirea obligaţiei de plată, rata se stabileşte din nou în conformitate cu dispoziţiile prezentului alineat din prezenta clauză 1.9 în ultima zi a fiecărei perioade de dobândă, iar dobânda neplătită în temeiul prezentei clauze 1.9 privind perioadele de dobândă anterioare se adaugă la valoarea dobânzii datorate la sfârşitul fiecărei perioade de dobândă. Dobânda de întârziere este imediat exigibilă şi plătibilă.


    1.10. Contributorul se angajează să plătească Comisiei toate dobânzile suplimentare şi toate costurile şi cheltuielile, inclusiv cheltuielile de judecată, suportate şi plătibile de către Comisie ca urmare a încălcării de către contributor a oricărei obligaţii în temeiul prezentului acord de contribuţie.

    2. Angajamente privind informarea
    2.1. Comisia informează Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene cu privire la semnarea Acordului de contribuţie.
    2.2. Comisia informează contributorii cu privire la creanţele restante în temeiul acordurilor de împrumut, inclusiv plăţile planificate ale dobânzii şi ale principalului, pe o bază anuală.
    2.3. Până cel târziu la 31 ianuarie 2024, Comisia notifică contributorului sumele totale care urmează să fie plătite în 2024.
    2.4. În ceilalţi ani care fac obiectul Acordului de contribuţie, Comisia notifică contributorului sumele totale care urmează să fie colectate într-un anumit an în termen de 20 de zile lucrătoare de la adoptarea definitivă a declaraţiei privind bugetul anual, în conformitate cu articolul 314 alineatul (9) din TFUE.
    2.5. Comisia informează contributorii cu privire la primirea unei cereri de subvenţie pentru costurile împrumutului din partea Ucrainei.

    3. Interpretare conformă şi nulitate parţială
    În caz de dubiu, toate dispoziţiile prezentului document se interpretează în conformitate cu legislaţia aplicabilă. În cazul în care, în orice moment, oricare dintre dispoziţiile prezentului document este sau devine ilegală, invalidă sau inaplicabilă în conformitate cu legislaţia aplicabilă, legalitatea, validitatea sau aplicabilitatea celorlalte dispoziţii ale prezentului document nu va fi afectată sau afectată în niciun fel.

    4. Data expirării
    Prezentul acord de contribuţie expiră la 31 decembrie 2027.

    5. Notificări
    5.1. Adresa pentru notificări
    Toate notificările, cererile şi alte comunicări către contributor în temeiul prezentului acord vor fi făcute în scris (prin scrisoare, fax sau e-mail) şi vor fi trimise contributorului la:
    […]
    […]
    […]

    Fax: […]
    E-mail: […]
    Atenţie: […]
    Cu o copie la: Comisia Europeană
    Fax: BUDG-Fax-E2@ec.europa.eu
    E-mail: budg-e-back-office@ec.europa.eu
    În atenţia: BUDG E Back Office
    sau, în ceea ce priveşte contributorul, la o altă adresă sau alt număr de fax sau în atenţia altei persoane sau altui departament pe care contributorul l-a notificat Comisiei în modul prevăzut pentru transmiterea notificărilor.

    5.2. Eficacitate
    Orice notificare, cerere sau altă comunicare trimisă în conformitate cu clauza 5.1 (Adresa pentru notificări) va intra în vigoare la primirea efectivă de către contributor, cu condiţia ca orice astfel de notificare, cerere sau altă comunicare care, în caz contrar, ar intra în vigoare după ora 16.00, ora Luxemburgului, într-o anumită zi sau într-o zi care nu este o zi lucrătoare, să nu intre în vigoare decât la ora 10.00, ora Luxemburgului, în ziua lucrătoare imediat următoare.


    6. Interpretare
    6.1. Definiţii
    În prezentul acord de contribuţie cu anexe:
    Zi lucrătoare înseamnă o zi în care sistemul de plăţi TARGET2 este deschis pentru activitate.

    6.2. Alte acorduri
    Toate trimiterile din prezentul acord de contribuţie la un acord, instrument sau alt document se interpretează ca o trimitere la respectivul acord, instrument sau alt document, astfel cum poate fi modificat, completat, reformulat, extins, înlocuit sau novatat din când în când.


    7. Legislaţie şi jurisdicţie
    7.1. Legislaţia aplicabilă
    Prezentul acord de contribuţie şi orice obligaţii necontractuale care decurg din acesta sau sunt legate de acesta sunt guvernate şi se interpretează în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene, completată, dacă este necesar, de legislaţia luxemburgheză.

    7.2. Jurisdicţie exclusivă
    Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în conformitate cu articolul 272 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, are competenţa exclusivă de a soluţiona orice litigiu (un litigiu) care decurge din sau în legătură cu prezentul acord de contribuţie (inclusiv un litigiu privind existenţa, valabilitatea sau rezilierea prezentului acord de contribuţie sau orice obligaţie necontractuală care decurge din sau în legătură cu prezentul acord de contribuţie) sau consecinţele nulităţii acestuia.


    8. Revizuire şi prelungire
    Prezentul acord de contribuţie face obiectul unei revizuiri după 31 decembrie 2023, în ultimă instanţă şi cu excepţia cazului în care este finanţat de la bugetul Uniunii, în cazul în care costurile finale ale subvenţiei pentru dobândă în temeiul Regulamentului (UE) 2022/2.463 depăşesc sumele prevăzute de toate acordurile de contribuţie. În special, odată ce costul finanţării din împrumuturile acordate în temeiul Acordului de împrumut este stabilit definitiv, Comisia comunică contributorilor valoarea eventuală a contribuţiilor majorate necesare pentru acoperirea costurile suplimentare faţă de cele indicate în calendarul anexat.
    Prezentul acord de contribuţie face obiectul unei reexaminări în vederea unei prelungiri pentru a furniza contribuţii la sprijinul suplimentar în temeiul Regulamentului (UE) 2022/2.463 pentru acoperirea subvenţiei pentru dobândă dincolo de 31 decembrie 2027, cu excepţia cazului în care sprijinul respectiv este acoperit prin alte mijloace în cadrele financiare multianuale viitoare.

    9. Amendamente
    Orice modificare a prezentului acord de contribuţie, inclusiv a listei anexate, trebuie să fie prezentată în scris într-un amendament semnat de Comisie şi de contributor.

    10. Intrarea în vigoare
    Prezentul acord de contribuţie intră în vigoare la data semnării de către ultima parte şi, dacă este cazul, sub rezerva notificării de către contributor că acesta a îndeplinit toate cerinţele prevăzute de legislaţia sa constituţională sau de altă natură pentru asumarea valabilă a tuturor obligaţiilor sale în temeiul acordului. Toate clauzele şi condiţiile stipulate în prezentul acord au fost notate şi aprobate în mod corespunzător de către [statul membru] şi Comisie.

    Întocmit în două exemplare originale în limba engleză, unul pentru contributor şi unul pentru Comisie.
    de către [statul membru]
    Reprezentat de:
    [Nume]
    [Funcţie]
    [Data semnării]
    Reprezentată de:

    ANEXA 1

    la Acordul de contribuţie
    LISTĂ
    contribuţii maxime per stat membru pentru perioada 2024-2027

┌──────────┬─────────────────┬─────────────┐
│Stat │ │Contribuţia │
│membru │Cheia VNB │garantată │
│ │ │(EUR) │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Belgia │0,034545093545251│96.726.262 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Bulgaria │0,004882374366316│13.670.648 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,017064891897066│47.781.697 │
│Cehă │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Danemarca │0,023155641433738│64.835.796 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Germania │0,253394975610951│709.505.932 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Estonia │0,002103795558836│5.890.628 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Irlanda │0,022723275588721│63.625.172 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Grecia │0,012847103934769│35.971.891 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Spania │0,084842324203730│237.558.508 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Franţa │0,171294798888959│479.625.437 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Croaţia │0,003901507855638│10.924.222 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Italia │0,122025596681370│341.671.671 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Cipru │0,001547257669073│4.332.321 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Letonia │0,002311162075974│6.471.254 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Lituania │0,003776710011764│10.574.788 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Luxemburg │0,003706405774364│10.377.936 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Ungaria │0,010248890252613│28.696.893 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Malta │0,000954699517702│2.673.159 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Olanda │0,059194038946719│165.743.309 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Austria │0,027911438723363│78.152.028 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Polonia │0,041157735014047│115.241.658 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Portugalia│0,014632349331283│40.970.578 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│România │0,017606907565873│49.299.341 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Slovenia │0,003633267035028│10.173.148 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Republica │0,007079861871162│19.823.613 │
│Slovacă │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Finlanda │0,017188603795393│48.128.091 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Suedia │0,036269292850298│101.554.020 │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┤
│UE-27 │ │2.800.000.000│
└──────────┴─────────────────┴─────────────┘


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016