Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD DE COFINANTARE din 16 mai 2007  privind implementarea proiectului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD DE COFINANTARE din 16 mai 2007 privind implementarea proiectului "O Romanie frumoasa" intre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 596 din 29 august 2007

În conformitate cu:
1. Acordul dintre Guvernul României şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare semnat la Bucureşti la 23 ianuarie 1991, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 113/1991 ,
2. Memorandumul de înţelegere dintre Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare privind componenta urbanã a proiectului "O Românie frumoasã", semnat la data de 16 mai 2007,
pãrţile:
1. Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, denumit în continuare MDLPL, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, cod 050741, cod fiscal 13646233 şi cont nr. RO98TREZ70023510120xxxxx, deschis la Direcţia de Trezorerie a Municipiului Bucureşti, reprezentat legal de cãtre domnul LâszlÎ Borbιly, ministrul dezvoltãrii, lucrãrilor publice şi locuinţelor, şi
2. Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, denumit în continuare PNUD, cu sediul în municipiul Bucureşti, Bd. Primãverii nr. 48A, sectorul 1, cont numãrul RO02BRDE450SV03466804500, deschis la B.R.D.-G.S.G. Sucursala Mari Clienţi Corporativi, Bucureşti, reprezentat legal de cãtre doamna Soknan Han Jung, reprezentant rezident,
au convenit urmãtoarele:

ART. 1
Obiectul acordului
1.1. Prezentul acord se referã la cofinanţarea şi administrarea de cãtre pãrţile semnatare, denumite în continuare MDLPL şi PNUD, a programului de activitãţi privind componenta urbanã a proiectului "O Românie frumoasã."
ART. 2
Durata acordului
2.1. Prezentul acord intrã în vigoare la data semnãrii de cãtre pãrţi.
2.2. Prezentul acord este valabil pânã la data de 31 decembrie 2008. Durata de valabilitate poate fi prelungitã prin acordul pãrţilor. Dupã data încetãrii valabilitãţii Acordului, PNUD va continua sã administreze plãţile neefectuate şi obligaţiile asumate în decursul implementãrii Proiectului, existente la data încetãrii valabilitãţii prezentului acord, pânã la finalizarea activitãţilor legate de Proiect.
ART. 3
Contribuţia financiarã
3.1. În conformitate cu prevederile Memorandumului de înţelegere (anexa 1), MDLPL va contribui de la bugetul de stat, în 2007-2008, cu suma de 400.000 USD/an (la rata de schimb a Bãncii Naţionale a României la data transferului) la fondul PNUD pentru implementarea componentei urbane a proiectului "O Românie frumoasã".
3.2. Datele plãţilor menţionate mai jos iau în considerare necesitatea ca acestea sã fie fãcute înainte de implementarea activitãţilor componentei urbane din cadrul Proiectului. Aceste date vor putea fi modificate printr-un amendament la prezentul acord, în funcţie de evoluţia implementãrii Proiectului.



Data plãţilor Suma (dolari USD)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
2007 mai 100.000 USD
2007 iunie 100.000 USD
2007 iulie 100.000 USD
2007 septembrie 100.000 USD
2008 ianuarie 100.000 USD
2008 martie 100.000 USD
2008 mai 100.000 USD
2008 iulie 100.000 USD
─────────────────────────────────────────────────────────────────────



3.3. PNUD va primi şi administra plãţile în conformitate cu regulamentul şi procedurile PNUD.
3.4. Toate evidenţele şi rapoartele financiare vor fi elaborate în dolari USD.
ART. 4
Dezvoltarea Proiectului
4.1. Administrarea fondurilor financiare şi managementul Proiectului vor fi asigurate de cãtre PNUD în conformitate cu documentul de proiect (anexa 2), cu Memorandumul de înţelegere dintre MDLPL şi PNUD (anexa 1), precum şi în conformitate cu regulamentul şi procedurile PNUD în vigoare.
4.2. Din contribuţia financiarã alocatã pentru Proiect 5% se vor utiliza atât pentru administrarea fondurilor, cât şi pentru managementul de Proiect de cãtre PNUD, în conformitate cu deciziile şi directivele Comitetului executiv al PNUD.
4.3. PNUD are responsabilitatea întocmirii raportului final care va conţine atât programul de activitãţi, cât şi datele financiare intermediare, incluzând documentaţia justificativã pentru acestea. De asemenea, PNUD, prin Departamentul de management şi control al PNUD, are responsabilitatea elaborãrii unui raport financiar certificat, privind finalizarea obiectivelor asumate de pãrţi, pânã la data de 31 decembrie 2007, respectiv 2008, dar nu mai târziu de data de 30 iunie a anului urmãtor.
ART. 5
Obligaţii şi responsabilitãţi
5.1. PNUD va informa MDLPL la terminarea tuturor activitãţilor din Proiect cofinanţate prin prezentul acord.
5.2. PNUD va decide în consultare cu MDLPL asupra rambursãrii oricãror sume ce rãmân neutilizate dupã ce s-au onorat toate angajamentele şi obligaţiile asumate.
ART. 6
Audit
6.1. Contribuţia financiarã va fi supusã exclusiv procedurilor interne şi externe de audit, astfel cum sunt ele menţionate în regulamentele şi procedurile financiare în vigoare în cadrul PNUD.
ART. 7
Forţa majorã
7.1. Niciuna din pãrţile semnatare ale prezentului acord nu va fi fãcutã responabilã de neîndeplinirea termenelor sau de execuţia inadecvatã a oricãror alte obligaţii asumate prin prezentul acord sau de neexecutarea anumitor obligaţii cauzate de forţa majorã, astfel cum este ea definitã prin lege.
7.2. În termen de 20 (douãzeci) de zile de la situaţia de forţã majorã, partea care invocã forţa majorã este obligatã sã notifice cealaltã parte.
ART. 8
Notificãri între pãrţi
8.1. Orice notificare trebuie transmisã ca scrisoare recomandatã (prin poştã), cu confirmare de primire, fiind consideratã primitã la data menţionatã de cãtre oficiul poştal unde a fost înregistratã.
8.2. Trimiterea prin fax sau telex va fi consideratã ca recepţionatã în prima zi lucrãtoare dupã ziua în care a fost trimisã.
8.3. Notificãrile verbale nu vor fi luate în considerare dacã nu sunt confirmate prin una dintre metodele precizate în paragrafele anterioare.
ART. 9
Rezolvarea litigiilor
9.1. Pãrţile convin ca toate neînţelegerile privind validitatea prezentului acord sau rezultând din interpretarea, implementarea sau încetarea prezentului acord sã fie rezolvate în mod amiabil de cãtre reprezentanţii lor.
9.2. În cazul în care litigiile nu pot fi rezolvate pe cale amiabilã, acestea vor fi transmise spre rezolvare prin proceduri juridice în conformitate cu legislaţia românã în vigoare.
ART. 10
Amendamente
10.1. Prezentul acord poate fi modificat prin întocmirea unor amendamente cu acordul scris al ambelor pãrţi.
ART. 11
Denunţarea acordului
11.1. Prezentului acord îi înceteazã valabilitatea la data îndeplinirii termenelor menţionate în art. 2.
11.2. Încetarea totalã sau parţialã a clauzelor prezentului acord nu va avea niciun efect asupra obligaţiilor dintre pãrţi şi nu va putea înlocui responsabilitatea pãrţii care prin vina proprie a cauzat încetarea prezentului acord.
11.3. Acordul poate fi denunţat de cãtre MDLPL şi/sau PNUD dupã consultãri între pãrţi, cu condiţia ca sumele care au fost deja avansate împreunã cu celelalte fonduri de care dispune Proiectul sã fie suficiente pentru a onora toate angajamentele fãcute şi responsabilitãţile asumate în cadrul implementãrii Proiectului.
11.4. Acordul va înceta sã mai fie în vigoare la 30 de zile dupã notificarea în scris a unei pãrţi de cãtre cealaltã parte, referitor la decizia acesteia de a denunţa prezentul acord.
ART. 12
Clauze finale
12.1. PNUD va fi proprietarul echipamentelor, materialelor şi altor bunuri finanţate din contribuţia financiarã a MDLPL, pe perioada Proiectului. La încheierea Proiectului, PNUD va transfera dreptul de proprietate asupra echipamentelor, materialelor şi celorlalte bunuri menţionate mai sus cãtre MDLPL, în conformitate cu regulile şi procedurile PNUD.
12.2. Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul acord.
12.3. Prezentul acord a fost semnat la Bucureşti la 16 mai 2007 în patru (4) exemplare originale, douã (2) în limba românã şi douã (2) în limba englezã, toate textele fiind egal autentice.

Din partea
Ministerului Dezvoltãrii,
lucrãrilor Publice şi Locuinţelor,
Laszlo Borbely,
ministrul dezvoltãrii,
lucrãrilor publice şi locuinţelor

Data .................

Din partea
Programului Naţiunilor Unite
pentru Dezvoltare,
Soknan Han Jung,
reprezentant rezident PNUD,
rezident coordonator ONU

Data ..............

ANEXĂ
-----
la Acordul de cofinanţare dintre MDLPL şi PNUD
----------------------------------------------

PROGRAM NAŢIONAL "O ROMÂNIE FRUMOASĂ" - 2007


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Finanţare Deţinãtor
crt. Denumirea construcţiei/Adresa MDLPL persoanã juridicã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Reabilitare itinerariu cultural 90.000 USD Primãria Municipiului
Cetate Alba Iulia - municipiul Alba Iulia
Alba Iulia
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Reabilitare spaţiu public 80.000 USD Primãria Municipiului Brãila
"Piaţa Poligon" - municipiul
Brãila
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Reabilitare şi punere în valoare 90.000 USD Primãria Municipiului
a spaţiului public Mãnãstirea Miercurea-Ciuc
Franciscanã - municipiul
Miercurea-Ciuc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Reabilitare spaţiu public 40.000 USD Primãria Municipiului
Cetate Sighişoara - municipiul Sighişoara
Sighişoara
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Reabilitare Zona centralã 40.000 USD Primãria Oraşului Sulina
protejatã - Spaţiu public
Strada 1 - oraşul Sulina
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Reabilitare Zona centralã Primãria Municipiului
protejatã - municipiul Târgovişte 60.000 USD Târgovişte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: 400.000 USD
(1.040.000
lei)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Curs de schimb pentru USD (media anualã 2007): 1 $ = 2,60 lei RON.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016