Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD-CADRU DE IMPRUMUT*) din 29 iulie 1999  intre Romania si Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD-CADRU DE IMPRUMUT*) din 29 iulie 1999 intre Romania si Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 418 din 31 august 1999

---------------
*) Traducere.

FONDUL DE DEZVOLTARE SOCIALA AL CONSILIULUI EUROPEI
Fond/Proiect 1.310 (1998)
Acord-cadru de imprumut

Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei (denumit in continuare Fond), Paris, pe de-o parte, si Romania, reprezentata prin Ministerul Finantelor (denumita in continuare Imprumutat), pe de alta parte,
avand in vedere:
. cererea Romaniei din 22 iunie 1998;
. Rezolutia Consiliului de administratie al Fondului nr. 1.424 (1997);
. cel de-al treilea Protocol aditional la Acordul general pentru privilegii si imunitati al Consiliului Europei;
. articolele Normelor de imprumut ale Fondului din 6 octombrie 1970, au convenit urmatoarele:

ART. 1
Acest imprumut este acordat in cadrul Conditiilor generale din Normele de imprumut curente ale Fondului si in cadrul Conditiilor speciale stabilite prin acest acord si prin anexele la acesta.
ART. 2
Proiectul
Fondul acorda Imprumutatului, care accepta, un imprumut pentru finantarea partiala a Proiectului 1.310 (1998), aprobat de catre Consiliul de administratie al Fondului la data de 28 ianuarie 1999, referitor la finantarea partiala a Proiectului privind extinderea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri.
Acest imprumut este acordat de Fond pe baza angajamentului ca Imprumutatul il va utiliza pentru a finanta numai proiectul descris in anexa nr. 1 si ca va realiza acest proiect prin Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri, in cadrul conditiilor care sunt detaliate in anexa mentionata anterior.
Orice schimbare a modului de utilizare a imprumutului, care nu a primit aprobarea Fondului, poate conduce la suspendarea, anularea sau la rambursarea imediata a imprumutului, conform prevederilor art. 13 din Normele de imprumut.
ART. 3
Imprumutul
3.1. Conditii financiare
Valoarea imprumutului acordat este in limita echivalentului de 1.670.000 USD (un milion sase sute saptezeci mii dolari S.U.A.).
Imprumutul va fi disponibilizat in mai multe transe.
Fiecare transa a imprumutului va fi pentru o perioada de cel mult 10 ani, din care 5 ani perioada de gratie.
Ratele de capital, dobanda, moneda, durata si data de disponibilizare vor fi stabilite de comun acord, pentru fiecare transa, intre Imprumutat, la cererea Consiliului Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri, si Fond, prin telex confirmat sau prin fax. Contul in care disponibilizarile vor fi efectuate va fi comunicat Fondului, in timp util, de catre Imprumutat.
3.2. Trageri
O scrisoare suplimentara la prezentul acord-cadru, specificand detaliile fiecarei transe, va fi semnata intre Imprumutat, la cererea Consiliului Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri, si Fond, pentru fiecare transa, in momentul disponibilizarii acesteia (anexa nr. 2).
3.3. Mobilizare
In scopul mobilizarii imprumutului, Imprumutatul va trimite Fondului, in timp util, un angajament de plata corespunzator fiecarei transe (anexa nr. 3). Angajamentul de plata este intocmit si platibil in moneda transei.
3.4. Domiciliere
Toate sumele datorate de Imprumutat in cadrul acestui imprumut sunt platibile Fondului in moneda fiecarei transe, la banca si in contul comunicat de catre Fond Imprumutatului la momentul tragerii fiecarei transe, prin notificare telex, care va fi trimisa Fondului de banca insarcinata de catre Imprumutat cu efectuarea platii cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de fiecare plata.
3.5. Date
Prevederile art. 3 fac obiectul intelegerii "Modificarea urmatoarei zile lucratoare", a carei definitie se regaseste in anexa nr. 4 la prezentul acord ("ziua lucratoare" in tara monedei).
ART. 4
Monitorizarea imprumutului si proiectul
4.1. Utilizarea imprumutului
Fiecare transa trebuie sa fie utilizata de catre Imprumutat, prin Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei- Ochiuri, pentru finantarea proiectului, in 6 luni de la disponibilizarea acesteia de catre Fond.
4.2. Implementarea proiectului
Pentru implementarea proiectului Imprumutatul desemneaza Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei- Ochiuri ca agentie de implementare. Imprumutatul, prin Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri, va depune toate eforturile si diligentele si va exercita toate metodele folosite in mod curent, in special metodele financiare, tehnice, sociale si manageriale, precum si cele referitoare la protectia mediului inconjurator, care vor fi necesare pentru implementarea corespunzatoare a proiectului.
In special, se va asigura - inaintea implementarii proiectului - ca toata finantarea, drepturile de proprietate asupra pamantului si imobiliare, care sunt necesare pentru aceasta, sunt disponibile si ca toate activele si instalatiile sunt permanent asigurate si intretinute.
In plus, Imprumutatul, prin Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri, se va asigura ca:
- proiectul corespunde prevederilor conventiilor in materie ale Consiliului Europei;
- proiectul respecta mediul inconjurator, potrivit conventiilor internationale in materie;
- finantarea partiala acordata de Fond nu depaseste 50% din costul total al proiectului, excluzand taxele, dobanda si comisioanele financiare;
- investitiile mai mari decat contravaloarea a 10 milioane EUR vor fi subiectul licitatiilor internationale.
4.3. Raportarile Imprumutatului
4.3.1. Raportul privind evolutia proiectului
Cel putin de doua ori pe an, de la tragerea imprumutului pana la finalizarea intregului proiect, Imprumutatul, prin Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri, va trimite Fondului un raport care detaliaza:
- stadiul utilizarii imprumutului;
- evolutia planului de finantare a proiectului;
- evolutia intregului proiect;
- detalii privind managementul proiectului.
Anexa nr. 5 specifica modelul formularelor de monitorizare a imprumutului si proiectului, care trebuie sa fie incluse ca o cerinta minima.
4.3.2. Raportul finalizarii proiectului
La finalizarea intregului proiect Imprumutatul, prin Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri, se va asigura ca Fondul primeste un raport final continand o evaluare a efectelor economice, financiare, sociale si asupra mediului inconjurator ale proiectului.
4.4. Furnizarea de informatii Fondului
Imprumutatul, prin Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri, va tine evidente contabile privind proiectul, care vor fi in conformitate cu standardele internationale, care vor arata in orice moment evolutia proiectului si care vor inregistra toate operatiunile facute si vor identifica activele si serviciile finantate cu ajutorul prezentului imprumut.
Imprumutatul se angajeaza sa primeasca orice misiune de informare efectuata de catre salariatii Fondului sau de consultanti externi angajati de Fond si sa asigure cooperarea necesara pentru misiunea de informare a acestora, prin facilitarea oricarei vizite posibile la amplasamentul proiectului. In special, Fondul poate efectua la fata locului o revizie contabila a contabilitatii proiectului, realizata de unul sau de mai multi consultanti, la alegerea acestuia, pe cheltuiala Imprumutatului, in cazul neonorarii la scadenta de catre Imprumutat a oricarei obligatii asumate in cadrul prezentului imprumut.
Imprumutatul se angajeaza sa raspunda intr-o perioada de timp rezonabila la orice informatie ceruta de Fond si sa furnizeze orice documentatie pe care Fondul o considera necesara pentru buna realizare a prezentului acord, in special in ceea ce priveste monitorizarea proiectului descris in anexa nr. 1 si utilizarea imprumutului.
Imprumutatul va informa imediat Fondul despre orice schimbare a legislatiei sau a normelor in sectorul economic relevant pentru proiectul descris in anexa nr. 1 si, in sens general, despre orice eveniment care poate avea vreo influenta asupra indeplinirii obligatiilor sale asumate in cadrul prezentului acord.
Orice schimbare a legislatiei sau a normelor in sectorul economic relevant pentru proiectul descris in anexa nr. 1 va constitui un eveniment inscris la art. 13 lit. h) al cap. 3 din Normele de imprumut ale Fondului si care poate da nastere la suspendarea, anularea sau la rambursarea imediata a imprumutului.
ART. 5
Incetarea obligatiilor Imprumutatului
Plata sumei datorate, stipulata in angajamentul de plata, elibereaza pe Imprumutat de orice obligatie definita la art. 3.
Dupa ce intreaga suma a imprumutului, toate dobanzile si alte cheltuieli care rezulta din acesta, in special sumele prevazute la art. 6 si 7, au fost platite corespunzator, Imprumutatul va fi pe deplin eliberat de obligatiile sale fata de Fond, cu exceptia celor stipulate la art. 4.
ART. 6
Dobanda pentru intarziere
Fara a contraveni oricarui alt posibil recurs al Fondului in cadrul prezentului acord si Normelor de imprumut sau, dupa caz, daca Imprumutatul nu plateste intreaga dobanda sau orice alta suma platibila potrivit prezentului acord de imprumut la ultima data de scadenta specificata, Imprumutatul trebuie sa plateasca o dobanda suplimentara la suma datorata si neplatita in totalitate, egala cu dobanda LIBOR la o luna pentru depozitele in moneda ultimei plati, la data scadenta (daca este sambata, duminica sau zi nelucratoare bancara, urmatoarea zi lucratoare), la ora 11,00 a.m. (ora locala a Londrei), plus 2,5% pe an, calculata de la data scadenta a acestei sume pana la data efectuarii platii. Rata LIBOR la o luna, aplicabila, va fi actualizata la fiecare 30 de zile.
ART. 7
Costuri asociate
Toate impozitele si taxele de orice fel, datorate si platite, si toate cheltuielile rezultate fie din incheierea, executarea, lichidarea, anularea sau suspendarea acestui acord, in totalitate sau partial, fie din garantarea sau refinantarea imprumutului acordat, impreuna cu toate cheltuielile din actiuni juridice si extrajuridice rezultate din imprumut vor fi suportate de catre Imprumutat prin Consiliul Local Gura Ocnitei - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri.
Totusi, se vor aplica prevederile art. 25 al cap. 4 din Normele de imprumut ale Fondului pentru costurile procedurilor de arbitraj mentionate la acest cap. 4.
ART. 8
Garantii
Imprumutatul declara ca nici un alt angajament nu a fost facut si nu va fi facut in viitor, care ar putea da unei terte parti un regim preferential, un drept preferential de plata, un colateral sau o garantie, de orice natura ar fi, care ar putea conferi mai multe drepturi celei de-a treia parti (denumita in continuare garantie).
Daca o astfel de garantie a fost totusi acordata unei terte parti, Imprumutatul este de acord sa intocmeasca sau sa furnizeze o garantie identica in favoarea Fondului sau, atunci cand este impiedicat sa o faca, sa ofere o garantie echivalenta si sa stipuleze formarea unei astfel de garantii in favoarea Fondului.
Neindeplinirea acestor prevederi ar reprezenta un caz de culpa, dupa cum se specifica la art. 13 lit. h) al cap. 3 din Normele de imprumut ale Fondului, si poate da nastere la suspendarea, anularea sau la rambursarea imediata a imprumutului.
ART. 9
Relatii cu tertii
Imprumutatul, in scopul utilizarii imprumutului, nu poate invoca nici un fapt referitor la relatiile sale cu terte parti, in vederea evitarii indeplinirii, totale sau partiale, a obligatiilor sale rezultate din acest acord. Fondul nu poate fi implicat in disputele care ar putea sa apara intre Imprumutat si terti, iar costurile, indiferent de natura lor, suportate de catre Fond din cauza oricarei dispute, si, in special, toate costurile legale sau de judecata vor fi pe cheltuiala Imprumutatului.
ART. 10
Intrarea in vigoare
Acest acord va intra in vigoare dupa ratificarea lui de catre Parlamentul Romaniei.
ART. 11
Legea aplicabila
Acest acord si garantiile negociabile legate de acesta vor fi guvernate de regulile Fondului, dupa cum este specificat in prevederile art. 1 paragraful 3 al celui de-al treilea Protocol aditional din 6 martie 1959 la Acordul general pentru privilegii si imunitati al Consiliului Europei din 2 septembrie 1949 si, in al doilea rand, daca este necesar, de legea franceza. Diferendele dintre parti privind acest acord vor face obiectul arbitrajului, in conditiile specificate la cap. 4 din Normele de imprumut ale Fondului.
ART. 12
Interpretarea acordului
Imprumutatul declara ca a luat cunostinta de Normele de imprumut ale Fondului si ca a primit o copie de pe acestea. Atunci cand exista o contradictie intre orice prevedere din Normele de imprumut ale Fondului si orice prevedere a acestui acord, vor prevala prevederile acestui acord. Titlurile paragrafelor, sectiunilor si ale capitolelor prezentului acord nu vor servi pentru interpretarea acestuia. In nici un caz nu se va presupune ca Fondul a renuntat tacit la vreun drept acordat prin prezentul acord.
ART. 13
Executarea unei hotarari de arbitraj
Partile contractante convin sa nu faca uz de nici un privilegiu, de nici o imunitate sau legislatie in fata oricarei autoritati jurisdictionale sau a altei autoritati, fie ea interna sau internationala, in vederea impiedicarii punerii in aplicare a unei decizii inmanate in conditiile specificate la cap. 4 din Normele de imprumut ale Fondului.
ART. 14
Reprezentare si certificari
Imprumutatul prezinta si certifica ca:
- autoritatile sale competente l-au autorizat sa intocmeasca prezentul acord si i-au dat in acest sens semnatarului(rilor) autorizarea pentru aceasta, in conformitate cu legile, decretele, regulamentele, articolele asocierii si cu alte texte aplicabile acestuia;
- intocmirea si executarea prezentului acord nu contravin legilor, decretelor, regulamentelor, articolelor asocierii si altor texte aplicabile acestuia si ca toate permisele, licentele si autorizatiile necesare acestuia au fost obtinute si vor ramane valabile pe toata durata imprumutului.
Orice schimbare referitoare la reprezentarile si certificarile de mai sus trebuie, pe toata durata imprumutului, sa fie notificata imediat Fondului si sa fie furnizate toate documentele justificative.
ART. 15
Acest acord este intocmit in doua exemplare originale, ambele fiind egal autentice.
Cate un original este pastrat de fiecare dintre partile contractante.


Pentru
Fondul de Dezvoltare Sociala
al Consiliului Europei,
Raphael Alomar,
guvernator

Pentru Romania,
Sabin Pop,
ambasador extraordinar
si plenipotentiar,
reprezentantul permanent al Romaniei
la Consiliul Europei

Paris, 29 iulie 1999


ANEXA 1

SINTEZA
Proiectului "Acord de imprumut individual"


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Fond/proiect │ 1.310 (1998) │
│ Beneficiar │ Centrul de Recuperare si Reabilitare │
│ │ Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri │
│ Imprumutat │ Romania │
│ Aprobat de catre │ │
│ Consiliul de │ │
│ administratie │ 28 ianuarie 1999 │
│ Suma aprobata │ 1.670.000 USD │
│────────────────────│─────────────────────────────────────────────────────────│
│────────────────────│─────────────────────────────────────────────────────────│
│ Domeniul │ Sanatate │
│ Lucrari planificate│ Extinderea Centrului de Recuperare si │
│ │ Reabilitare │
│ │ Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri: │
│ │ 1. construirea a 6 noi cladiri: │
│ │ - 4 cladiri pentru spitalizare; │
│ │ - o cladire de izolare; │
│ │ - o cladire cuprinzand: bucatarii, │
│ │ cantina, biblioteca, spalatorie, │
│ │ camera de recreere, sala de │
│ │ gimnastica, 4 cabinete medicale, o │
│ │ unitate de radiologie, un laborator │
│ │ medical, sali de asteptare, un │
│ │ cabinet stomatologic si un atelier │
│ │ de ergoterapie; │
│ │ 2. construirea a 5 locuinte de │
│ │ serviciu pentru personalul medical │
│────────────────────│─────────────────────────────────────────────────────────│
│ Localizarea │ Gura Ocnitei, judetul Dambovita │
│ │ │
│ Costul total │ │
│ estimat al │ │
│ proiectului │ 3.340.000 USD │
│ │ │
│ Costul distribuit │ USD % │
│ pe componente │ Planificarea si │
│ │ managementul 260.000 7,8 │
│ │ proiectului │
│ │ Pregatirea │
│ │ amplasamentului 300.000 9,0 │
│ │ Cladiri 2.220.000 66,5 │
│ │ Infrastructura 410.000 12,2 │
│ │ Cheltuieli │
│ │ neprevazute si 150.000 4,5 │
│ │ contingente │
│ │ TOTAL: 3.340.000 100,0 │
│────────────────────│─────────────────────────────────────────────────────────│
│ Planul de │ 1998 1999 2000 2001 Total │
│ finantare │Fond - 556.667 556.667 556.666 1.670.000│
│ estimat │Imprumutat 534.400 378.533 378.533 378.534 1.670.000│
│ │ TOTAL: 534.400 935.200 935.200 935.200 3.340.000│
│ │ │
│ Stadiul │ │
│ proiectului │ 16% din lucrari, finalizate conform cheltuielilor │
│ in momentul │ de angajate │
│ prezentarii │ │
│ initiale a cererii │ │
│ de imprumut │ │
│ Graficul lucrarilor│ 1998-2001 │
│──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────│
│──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────│
│ Efectele sociale Capacitatea spitalului va fi suplimentata │
│ estimate de la 280 la 470 de paturi. Spitalul va putea, │
│ de asemenea, sa preia 80 de tineri cu handicap │
│ de la Spitalul Neuropsihiatric Tuicani-Moreni, │
│ care au implinit varsta de 18 ani si nu mai │
│ pot fi spitalizati in continuare. In plus, dupa │
│ incheierea proiectului vor fi create 110 noi │
│ locuri de munca: │
│ a) personal administrativ - 32; │
│ b) personal medical - 78 │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2

FONDUL DE DEZVOLTARE SOCIALA AL CONSILIULUI EUROPEI
SCRISOARE SUPLIMENTARA
la Acordul-cadru din data [data] dintre Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei, denumit in continuare Fond, si Romania, denumita in continuare Imprumutat

Prezenta scrisoare suplimentara si acordul-cadru stabilesc termenii si conditiile convenite pentru prima tragere, asa cum este specificat la art. 3 din acordul-cadru mentionat.


Suma: USD [suma in cifre]
Durata imprumutului: nu mai mult de 10 ani, din care 5 ani
perioada de gratie
Pretul de disponibilizare: 100%
Pretul de rambursare: 100%
Dobanda: semianual
Rata dobanzii: [bazata pe rata LIBOR la 6 luni]
Numitorul fractiei: efectiv/360 de zile
Data de disponibilizare: [data de disponibilizare]
Conturile pentru remitere: [contul de referinta al Imprumutatului]


[Text referitor la conditiile imprumutului, mentionate mai sus]
Aceste prevederi fac obiectul intelegerii "Modificarea urmatoarei zile lucratoare", a carei definitie se gaseste in anexa nr. 4 la Acordul-cadru, semnat intre Fond si Imprumutat la data [data].
In vederea mobilizarii transei imprumutului, Imprumutatul va trimite, in timp util, Fondului, un angajament de plata corespunzator acestei transe [anexa].

Paris, [data] Paris, [data]
Pentru Fondul
de Dezvoltare Sociala
al Consiliului Europei, Pentru Romania,
Guvernator,

ANEXA 3

F/P 1310(1998) - [numar] transa Romania

ANGAJAMENT DE PLATA


<moneda><suma> <data imprumutului>
Pentru valoarea primita, subsemnatul:
Romania,
prin acest angajament de plata, promite sa plateasca Fondului de Dezvoltare
Sociala al Consiliului Europei sau altuia suma imprumutata de: ................
<suma in cifre> <moneda in litere>
in rate, la datele specificate in continuare, si dobanda specificata
la fiecare 6 luni.
La aceste date se va rambursa imprumutul, dupa cum se specifica in continuare:

Data Suma
<data> <moneda>


Platile de mai sus vor fi facute la:
[banca Fondului si contul de referinta]
in favoarea Fondului de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei, fara deducerea din sau fara luarea in considerare a oricaror taxe, impozite sau a altor costuri, prezente sau viitoare, datorate si percepute pentru acest angajament sau pentru sumele acestuia, de catre ori in cadrul: ...........
ROMANIEI
sau al oricarei alte entitati politice ori fiscale a acesteia.
Acest angajament de plata este legat de imprumutul acordat Romaniei de catre Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei
la data <data imprumutului>

In cazul neefectuarii platii, prompt si in totalitate, a oricarei dobanzi datorate prin acest angajament, intregul imprumut nerambursat si dobanda aferenta la data platii vor deveni imediat scadente si vor fi platite la optiunea si la cererea detinatorului acestuia.

Neexercitarea de catre detinatorul angajamentului a oricarui drept care rezulta din acesta nu va constitui in nici un caz o renuntare la nici unul dintre drepturile sale in aceasta sau in oricare alta circumstanta.
Pentru Romania,

ANEXA 4

Intelegerea "Modificarea urmatoarei zile lucratoare"
"Sectiunea 4.12. Conventia zilei lucratoare
a) Conventia zilei lucratoare inseamna conventia pentru modificarea oricarei date, daca aceasta ar cadea altfel, intr-o zi care nu este zi lucratoare. Urmatorii termeni, atunci cand sunt folositi impreuna cu termenul <<Conventia zilei lucratoare>> si <<o data>>, vor insemna ca o modificare va fi facuta, daca aceasta data ar cadea altfel, intr-o zi care nu este zi lucratoare, astfel incat:
(i) .......... se omite .........
(ii) daca termenii modificarea urmatoare sau modificat sunt specificati, acea data va fi prima zi care urmeaza si care este o zi lucratoare, cu exceptia cazului in care acea zi cade in urmatoarea luna calendaristica, situatie in care acea data va fi prima zi precedenta care este o zi lucratoare.
(iii) ......., se omite .......
b) ........... se omite ......."
(Asociatia Dealerilor Internationali Swap. 1991. Definitii)


ANEXA 5-01


──────────
Data .............





COSTURI
Cheltuieli efectuate in moneda locala


Tara: Romania
Proiectul: F/P 1.310, (1998) Centrul de Recuperare si Reabilitare
Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Posturile Luna I Luna Luna Luna Luna Luna Total % finalizat Modificari
bugetare a 2-a a 3-a a 4-a a 5-a a 6-a cheltuit din lucrari Comentarii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Planificarea si
managementul
proiectului

Pregatirea
amplasamentului

Cladiri
Infrastructura

Cheltuieli
neprevazute si
contingente

Total cheltuieli
(preturi curente)

Rata inflatiei (%)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 5-02


──────────
Data .............





COSTURI
Cheltuieli efectuate in moneda locala

Tara: Romania
Proiectul: F/P 1.310. (1998) Centrul de Recuperare si Reabilitare
Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Posturile Luna Luna Luna Luna Luna Luna Total Total Cos- Chel- Modi-
bugetare a 7-a a 8-a a 9-a a 10-a a 11-a a 12-a chel-chel- tul tu- ficari
tuie- tu- total ieli Comen-
li ieli al efec- tarii
vii- efec- pro- tuate/
toare tu- iec- cost
(A) ate tu- total
(B) lui (%)
(A+B)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Planificarea
si managementul
proiectului

Pregatirea
amplasamentului

Cladiri

Infrastructura

Cheltuieli
neprevazute
si contingente

Total cheltuieli
estimate
(preturi constante)

Rata inflatiei (%)

Total cheltuieli
estimate
(preturi curente)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 5-03


──────────





Imprumutul acordat de Fond


Tara: Romania Data .......................
Proiectul: F/P 1.310 (1998) Centrul Imprumut autorizat: 1.670.000 USD
de Recuperare si Rata de finantare de catre Fond ... %
Reabilitare Neuropsihiatrica
Gura Ocnitei-Ochiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Suma transei Rata de Contra- Denumi- Data Suma Rata Utili- Modifi-
c disponibili- schimb valoa- rea be- tran- tran- de zarea cari
r zate (in (la rea nefi- sfe- sfe- schi- impru- Comen-
t. valuta) data tran- cia- rului rata mb mutu- tarii
platii) sei rului catre catre (la lui
dispo- bene- bene- data
nibili- ficiar fici- tran-
zate (in ar sfe-
(in moneda (in ru
valu- loca- mone- lui)
ta) la) da
loca-
la)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 5-04


──────────





SURSE DE FINANTARE
Defalcarea fondurilor primite

-in moneda locala- Data .................

Tara: Romania
Proiectul: F/P 1.310 (1998) Centrul de Recuperare si Reabilitare
Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sursele Modificari
de finantare 1998 1999 2000 2001 Total Comentarii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Fond
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Imprumutat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 5-05


──────────





GRAFICUL LUCRARII
si progresul inregistrat

Tara: Romania
Proiectul: F/P 1.310/(1998) Centrul de Recuperare si Reabilitare
Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Posturile 1998 1999 2000 2001 % finalizat Modificari
bugetare din lucrari Comentarii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Planificarea si
managementul proiectului

Pregatirea amplasamentului

Cladiri

Infrastructura

Cheltuieli neprevazute
si contingente
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Graficul initial al lucrarii ...........................
Graficul revizuit al lucrarii ..........................
Lucrare finalizata .....................................



ANEXA 5-06


──────────

OBIECTIVE FIZICE SI SOCIALE






Tara: Romania
Proiectul: F/P 1.310/(1998) Centrul de Recuperare si Reabilitare
Neuropsihiatrica Gura Ocnitei-Ochiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Descrierea lucrarii Indicatorii Obiecti- Obiecti- Modificari
de infrastructura fizici si vele vele Comentarii
avute in vedere sociali pe avute realizate
tip de in
infrastruc- vedere
tura
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Construirea a 6 noi . Suprafata totala
cladiri: construita
= 3.233 mp
A. O cladire centrala
cuprinzand: bucatarii,
o cantina,
o biblioteca,
o spalatorie,
o camera de
recreere, o sala
de gimnastica,
4 cabinete
medicale,
o unitate de radiolo-
gie, un laborator
medical, sali de
asteptare, cabinet
stomatologic si un
atelier de ergotera-
pie

B. O cladire de izolare . Suprafata totala 1. Spitalul va
construita gazdui 470 de
= 577 mp pacienti, inclu-
. Va fi creat zand 80 de
spatiul persoane tinere
pentru inca 15 pa- cu handicap
turi: 4 camere cu psihic de la
3 paturi si 3 ca- Spitalul de Copii
mere cu un pat, cu Boli Psihice
fiecare camera fiind Tuicani-Moreni
dotata cu o baie
cu dus

C. Cladiri pentru . Suprafata totala con-
spitalizare
struita = 3.804 mp
(1.126 mp + 1.252 mp)
. Va fi creat spatiu
pentru inca 125 de
paturi: 25 de
camere cu 5 paturi;
fiecare camera va fi
dotata cu baie cu
dus

D. O cladire pentru . Suprafata totala 2. Vor fi create
spitalizarea construita 110 locuri de
adultilor = 547 mp munca perma-
. Va fi creat spatiu nente, incluzand
pentru inca 20 de 32 de persoane,
paturi; 4 camere personal admi-
cu 2 paturi si 3 nistrativ si 78 de
camere cu 4 paturi, cadre medicale
fiecare camera fiind
dotata cu baie cu
dus

E. O cladire pentru . Suprafata totala con-
spitalizarea struita = 879 mp
cuplurilor . Va fi creat spatiu
pentru inca 30 de
paturi; 15 camere cu
2 paturi, fiecare ca-
mera fiind dotata cu
baie cu dus

II. Construirea a . Suprafata totala
5 locuinte locuibila = 753 mp
de serviciu pentru (151 mp /unitate)
personalul medical . Suprafata totala
utilizabila = 886,5 mp
(177 mp /unitate)

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016