Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD-CADRU DE IMPRUMUT din 28 iulie 2005  intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD-CADRU DE IMPRUMUT din 28 iulie 2005 intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 844 din 19 septembrie 2005
---------
*) Traducere.


F/P 1524 (2005)


România, prin Ministerul Finanţelor Publice, Bucureşti, România (denumitã în continuare Împrumutat), pe de o parte, şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, organizaţie internaţionalã, Paris (denumitã în continuare BDCE), pe de altã parte,
având în vedere solicitarea prezentatã de cãtre membrul Guvernului României, datatã 9 iunie 2005,
având în vedere Rezoluţia Consiliului de administraţie al BDCE 1480 (2004),
având în vedere cel de-al treilea Protocol la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei,
având în vedere articolele Normelor de împrumut ale BDCE, datate octombrie 1970,
au convenit asupra urmãtoarelor:

ART. 1
Condiţii generale
Acest împrumut este acordat în baza condiţiilor generale din Normele de împrumut actuale ale BDCE şi în baza condiţiilor speciale stabilite în prezentul acord-cadru de împrumut, denumit în continuare Acord, în anexele sale şi în acordurile suplimentare, denumite în continuare scrisorile suplimentare.
ART. 2
Proiectul
BDCE acordã Împrumutatului, care acceptã, un împrumut pentru finanţarea parţialã a Proiectului F/P 1524 (2005), aprobat de Consiliul de administraţie al BDCE în 17-18 iunie 2005, care se referã la reabilitarea porţiunilor din reţeaua rutierã şi feroviarã deteriorate de inundaţiile din primãvara anului 2005 din România.
Acest împrumut este acordat de BDCE luându-se în considerare angajamentul pe care Împrumutatul şi l-a luat de a-l utiliza numai pentru finanţarea sectorului din Proiect descris în anexa nr. 1, denumit în continuare Proiect, şi de a realiza un astfel de Proiect în conformitate cu condiţiile detaliate în anexa menţionatã.
Orice modificare a modului de utilizare a împrumutului, care nu a primit aprobarea BDCE, poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului, conform condiţiilor stipulate în art. 13 din Normele de împrumut.
ART. 3
Împrumutul
3.1. Condiţii financiare
Valoarea împrumutului acordat este: 51.200.000 (cincizeci şi unu milioane douã sute mii) euro.
Potrivit condiţiilor prevãzute în anexa nr. 1, împrumutul va fi tras în tranşe. Fiecare tranşã a împrumutului va fi acordatã pentru o perioadã de maximum 20 de ani, incluzând o perioadã de graţie de 5 ani.
Pentru fiecare tranşã, valoarea, rata dobânzii, valuta, data tragerii, perioada de rambursare şi conturile de remitenţã ale fiecãrei pãrţi vor fi stabilite de comun acord de Împrumutat şi BDCE, prin fax.
O scrisoare suplimentarã la Acord, care precizeazã condiţiile pentru fiecare tranşã, va fi întocmitã la momentul tragerii în formatul prezentat în anexa nr. 2.
O ratã a dobânzii subvenţionatã din Fondul fiduciar selectiv, care nu va depãşi 2.000.000 euro, va fi aplicatã în baza condiţiilor de împrumut ale BDCE. În orice caz, rata dobânzii dupã deducerea subvenţiei pentru rata dobânzii nu trebuie sã scadã niciodatã sub zero.
3.2. Trageri
Tragerea împrumutului în mai multe tranşe va fi efectuatã în conformitate cu stadiul lucrãrilor Proiectului.
Prima tragere trebuie efectuatã în cel mult 18 luni de la data aprobãrii Proiectului.
O tranşã în avans de pânã la 30% din valoarea aprobatã a împrumutului va fi trasã într-un cont înregistrat care poate fi auditat de BDCE.
Tragerile urmãtoare se vor baza pe declaraţiile Împrumutatului referitoare la stadiul implementãrii Proiectului (şi pe previziunile referitoare la stadiul lucrãrilor în anul curent).
Tranşele ulterioare vor fi trase odatã ce 90% din tranşa anterioarã au fost utilizate.
3.3. Mobilizarea
În scopul mobilizãrii tranşelor de împrumut, Împrumutatul va trimite la BDCE, înaintea fiecãrei trageri, angajamentul de platã anexat (anexa nr. 3) pentru fiecare tranşã. Angajamentul de platã este emis şi plãtibil în moneda în care se plãteşte tranşa.
3.4. Domiciliul
Toate sumele datorate de împrumutat în cadrul acestui împrumut sunt plãtibile în valuta fiecãrei tranşe în contul al cãrui numãr va fi comunicat de BDCE Împrumutatului la momentul tragerii, cu notificare prin fax, ce urmeazã sã fie trimisã la BDCE de cãtre banca însãrcinatã de cãtre Împrumutat cu efectuarea plãţii, cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înaintea fiecãrei plãţi.
3.5. Date
Prevederile art. 3 fac obiectul convenţiei modificãrii urmãtoarei zile lucrãtoare. Modificarea urmãtoarei zile lucrãtoare înseamnã o convenţie prin care, dacã data specificatã va cãdea într-o zi care nu este lucrãtoare (zi lucrãtoare reprezintã o zi în care funcţioneazã sistemul TARGET - Sistemul de transfer rapid automat transeuropean cu privire la decontãrile brute în timp real), o astfel de datã va fi prima zi care urmeazã acelei zile care reprezintã o "zi lucrãtoare", cu condiţia ca acea zi sã nu cadã în urmãtoarea lunã calendaristicã, situaţie în care acea datã va fi prima zi care precedã acea zi care se considerã "zi lucrãtoare".
ART. 4
Monitorizarea împrumutului şi a Proiectului
4.1. Utilizarea împrumutului
4.1.1. Perioada
Suma fiecãrei tranşe din împrumut trebuie utilizatã de cãtre Împrumutat pentru finanţarea Proiectului, în termen de 12 luni de la disponibilizarea ei de cãtre BDCE.
4.1.2. Implementarea Proiectului
Împrumutatul va organiza managementul Proiectului astfel încât acesta se aflã în responsabilitatea a douã agenţii de implementare (denumite în continuare agenţii de implementare) ce funcţioneazã sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului:
- Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. (CNADNR), care va deţine responsabilitatea generalã pentru managementul lucrãrilor de reabilitare a reţelei de drumuri;
- Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A. (CFR-SA), care va avea responsabilitatea generalã pentru managementul lucrãrilor de reabilitare a reţelei de cãi ferate.
Pentru coordonarea şi supervizarea zilnicã a activitãţilor pentru implementarea Proiectului, fiecare dintre agenţiile de implementare va stabili o unitate de implementare a Proiectului (UIP).
Împrumutatul, prin agenţiile de implementare, va depune toate diligenţele şi va folosi toate mijloacele utilizate în mod obişnuit, în special mijloacele financiare, tehnice, sociale şi manageriale şi cele referitoare la protecţia mediului, care vor fi necesare pentru implementarea corespunzãtoare a Proiectului.
În cazul în care costurile Proiectului cresc sau vor fi revizuite dintr-un motiv oarecare, Împrumutatul se va asigura cã sunt disponibile resursele financiare suplimentare pentru finalizarea Proiectului.
Împrumutatul, prin agenţiile de implementare, se va angaja în plus cã:
- Proiectul corespunde convenţiilor în materie ale Consiliului Europei;
- Proiectul respectã mediul înconjurãtor, în baza cadrului legal relevant din România;
- Proiectul respectã criteriile de eligibilitate specificate în anexa nr. 1;
- finanţarea parţialã de cãtre BDCE nu depãşeşte 80% din costul total al Proiectului, exclusiv dobânda şi taxele, aşa cum se specificã în anexa nr. 1.
4.1.3. Achiziţii
Achiziţiile vor fi efectuate în conformitate cu cea mai recentã legislaţie în vigoare în România referitoare la achiziţii, cu condiţia ca o astfel de legislaţie şi proceduri sã nu se afle în conflict cu Ghidul de achiziţii al BDCE şi Pragurile LIC, aşa cum sunt definite în anexa nr. 4.
BDCE nu va emite nici o aprobare referitoare la aranjamentele cu privire la achiziţiile propuse de Împrumutat, inclusiv contractul de pachetizare şi procedurile aplicabile, dar îşi va rezerva dreptul de a proceda la o ante- sau postanalizã a documentaţiei de achiziţie pe bazã de eşantion.
În orice caz, responsabilitatea pentru implementarea Proiectului şi, prin urmare, responsabilitatea pentru adjudecarea şi administrarea contractelor în baza Proiectului revin Împrumutatului, prin agenţiile de implementare.
4.2. Rapoartele Împrumutatului
4.2.1. Rapoarte privind stadiul Proiectului
La fiecare 3 luni de la tragerea primei tranşe a împrumutului pânã la finalizarea întregului Proiect, Împrumutatul, prin intermediul agenţiilor de implementare, va transmite la BDCE un raport care specificã:
- situaţia utilizãrii împrumutului;
- stadiul planului de finanţare a Proiectului;
- stadiul Proiectului în sine;
- detalii asupra managementului Proiectului.
În anexa nr. 5 este prevãzutã macheta în care se specificã minimumul de informaţii solicitate de cãtre BDCE pentru rapoartele privind stadiul Proiectului. De asemenea, pot fi utilizate formulare alternative ce conţin aceleaşi informaţii.
4.2.2. Raportul privind finalizarea Proiectului
La finalizarea întregului Proiect, Împrumutatul, prin intermediul agenţiilor de implementare, va prezenta un raport final cuprinzând o evaluare a efectelor economice, financiare, sociale şi de mediu ale Proiectului.
4.3. Furnizarea de informaţii cãtre BDCE
Împrumutatul, prin intermediul agenţiilor de implementare, va ţine evidenţele contabile referitoare la Proiect, care vor trebui sã fie în conformitate cu standardele internaţionale, care vor arãta, în orice moment, evoluţia Proiectului şi care vor înregistra toate operaţiunile efectuate şi vor identifica serviciile finanţate cu ajutorul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin intermediul agenţiilor de implementare, se angajeazã sã primeascã într-un mod favorabil orice misiuni de informare efectuate de angajaţii BDCE sau de consultanţii externi angajaţi de BDCE şi sã asigure deplina cooperare, necesarã pentru misiunea de informare a acestora, prin facilitarea oricãror posibile vizite la amplasamentul Proiectului. În special, BDCE poate efectua la faţa locului un audit al contabilitãţii Proiectului, audit realizat de unul sau de mai mulţi consultanţi, la alegerea sa, pe cheltuiala Împrumutatului, în cazul neîndeplinirii de cãtre Împrumutat a vreuneia dintre obligaţiile sale în baza prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin intermediul agenţiilor de implementare, se angajeazã sã rãspundã într-un interval de timp rezonabil oricãrei solicitãri de informaţii din partea BDCE şi sã le punã la dispoziţia acesteia împreunã cu documentaţia pe care BDCE ar considera-o necesarã şi o poate solicita în mod rezonabil în scopul corespunzãtoarei implementãri a Acordului, în special în ceea ce priveşte monitorizarea Proiectului şi utilizarea împrumutului.
Împrumutatul va informa BDCE imediat în legãturã cu orice schimbare legislativã sau a normelor în sectorul economic relevant pentru Proiect şi, într-un sens general, cu privire la orice eveniment care poate influenţa realizarea obligaţiilor sale în cadrul Acordului. Orice modificare a legislaţiei sau a normelor din sectorul economic relevant pentru Proiect ar constitui un eveniment dupã cum este precizat în art. 13-h al cap. 3 din Normele de împrumut ale BDCE şi poate produce suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 5
Încetarea obligaţiilor Împrumutatului
Plata sumei datorate, stipulatã în angajamentul de platã, elibereazã Împrumutatul de obligaţiile sale, aşa cum se precizeazã în secţiunea 3.1.
Dupã ce întreaga sumã a acestui împrumut şi întreaga dobândã şi alte cheltuieli ce rezultã din acesta, în special acele sume menţionate în cadrul art. 6 şi 7, au fost în întregime plãtite, Împrumutatul va fi pe deplin eliberat de obligaţiile sale faţã de BDCE, cu excepţia celor definite la art. 4.
ART. 6
Dobânda pentru întârziere
Fãrã a contraveni oricãrui alt recurs disponibil BDCE în baza Acordului şi a Normelor de împrumut ale BDCE sau altfel, dacã Împrumutatul nu plãteşte întreaga dobândã sau orice altã sumã plãtibilã conform Acordului, cel mai târziu la data scadentã specificatã, Împrumutatul trebuie sã plãteascã dobânda suplimentarã la suma datoratã şi neplãtitã integral, la rata EURIBOR la o lunã pentru valuta plãţii întârziate la data scadentã (dacã nu este zi lucrãtoare TARGET, prima zi lucrãtoare care urmeazã), la ora 11,00 a.m. (ora localã la Bruxelles), plus 2,5% pe an, de la data scadenţei acestei sume pânã la data plãţii reale.
Rata EURIBOR la o lunã, aplicabilã, trebuie sã fie actualizatã la fiecare 30 de zile.
ART. 7
Costuri asociate
Toate taxele şi impozitele de orice fel, datorate şi plãtite, şi toate cheltuielile rezultate fie din încheierea, executarea, lichidarea, anularea sau suspendarea Acordului, în întregul lui ori în parte, fie din garanţia sau refinanţarea împrumutului acordat, împreunã cu toate acţiunile juridice sau extrajuridice pe care le are la origine acest împrumut, vor fi suportate de Împrumutat prin CNADNR şi CFR- SA.
În orice caz, prevederile art. 25 cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE vor fi aplicate în ceea ce priveşte costurile procedurii de arbitraj menţionate la cap. 4.
ART. 8
Garanţii
Împrumutatul declarã cã nu a fost fãcut şi nici nu va fi fãcut în viitor vreun alt angajament care ar putea da unei terţe pãrţi un regim preferenţial, un drept preferenţial de platã, o colateralã sau o garanţie de orice naturã ar fi, care ar putea sã confere drepturi sporite terţilor, denumitã în continuare garanţie.
Dacã o astfel de garanţie a fost totuşi acordatã unei terţe pãrţi, Împrumutatul este de acord sã întocmeascã ori sã furnizeze o garanţie identicã în favoarea BDCE sau, acolo unde este împiedicat sã procedeze astfel, o garanţie echivalentã şi sã stipuleze constituirea unei astfel de garanţii în favoarea BDCE.
Neconformarea cu aceste prevederi va reprezenta un caz de culpã, aşa cum se menţioneazã în art. 13-h cap. 3 din Normele de împrumut ale BDCE, şi poate provoca suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 9
Reprezentãri şi asigurãri
Împrumutatul declarã şi garanteazã cã:
- autoritãţile sale competente l-au autorizat sã încheie Acordul şi i-au dat autorizarea de semnare în acest scop, în conformitate cu legile, decretele, reglementãrile, articolele de asociere şi alte texte aplicabile acestuia;
- întocmirea şi semnarea Acordului nu contravine legilor, decretelor, reglementãrilor, articolelor de asociere şi altor texte aplicabile acestuia şi cã toate permisele, licenţele şi autorizaţiile necesare au fost obţinute şi vor rãmâne valabile pentru toatã perioada împrumutului.
Orice modificare în legãturã cu reprezentãrile şi certificãrile menţionate mai sus trebuie, pentru întreaga duratã a împrumutului, sã fie notificatã imediat cãtre BDCE şi orice document justificativ trebuie furnizat.
ART. 10
Relaţii cu terţi
Împrumutatul, în cadrul utilizãrii împrumutului, nu poate invoca nici un fapt referitor la relaţiile sale cu terţe pãrţi, în scopul evitãrii îndeplinirii, totale sau parţiale, a obligaţiilor rezultate din Acord.
BDCE nu are voie sã se implice în diferendele care pot apãrea între Împrumutat şi terţe pãrţi, iar costurile, indiferent de natura lor, survenite BDCE datoritã oricãrui diferend şi, în special, toate costurile juridice sau de judecatã se vor face pe cheltuiala Împrumutatului.
ART. 11
Interpretarea Acordului
Împrumutatul declarã cã a luat la cunoştinţã de Normele de împrumut ale BDCE, care sunt considerate parte integrantã a Acordului, şi cã a primit o copie a acestora.
Acolo unde existã o contradicţie între oricare dintre prevederile de orice fel ale Normelor de împrumut ale BDCE şi oricare dintre pevederile Acordului, va prevala prevederea din Acord.
Titlurile paragrafelor, secţiunilor şi capitolelor din Acord nu vor servi pentru interpretarea acestuia.
În nici un caz nu se presupune cã BDCE a renunţat în mod tacit la vreun drept care i s-a acordat prin Acord.
ART. 12
Legea aplicabilã
Acordul şi garanţiile negociabile aferente acestuia vor fi guvernate de regulile BDCE, aşa cum se specificã în prevederile art. 1 paragraful 3 din cel de-al treilea Protocol, datat 6 martie 1959, la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei, datat 2 septembrie 1949, şi, în al doilea rând, dacã este necesar, de legea francezã.
Diferendele dintre pãrţile la Acord vor face obiectul arbitrajului, în condiţiile specificate în cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 13
Executarea unei hotãrâri de arbitraj
Pãrţile contractante convin sã nu facã uz de nici un privilegiu, de nici o imunitate sau legislaţie în faţa oricãrei autoritãţi jurisdicţionale sau altei autoritãţi, fie ea naţionalã sau internaţionalã, pentru a obiecta faţã de vreo punere în aplicare a unei decizii date în condiţiile specificate în cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 14
Notificãri
Orice notificare sau altã comunicare ce urmeazã a fi datã sau întocmitã în baza Acordului cãtre BDCE sau Împrumutat va fi în scris şi se va considera pe deplin acordatã sau efectuatã atunci când a fost înmânatã personal, transmisã cu poşta aerianã sau prin fax de cãtre una dintre pãrţi celeilalte, la acea adresã a pãrţii specificatã mai jos.
Pentru Împrumutat:
Ministerul Finanţelor Publice
Str. Apolodor nr. 17, Bucureşti, România
În atenţia: ministrului finanţelor publice, secretarului de stat şi/sau directorului general al Direcţiei generale a finanţelor publice externe
Fax: +40 21 312.67.92
Pentru BDCE:
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
55 Avenue Kleber
75116 Paris
În atenţia: guvernatorului
Fax: +33 1 47 55.37.52
Toate comunicãrile ce urmeazã a fi date sau efectuate vor fi în limba englezã sau în limba francezã sau, dacã sunt într-o altã limbã, vor fi însoţite de o traducere în limba englezã sau în limba francezã.
ART. 15
Intrarea în vigoare
Acordul va intra în vigoare la data semnãrii de cãtre BDCE şi Împrumutat şi a aprobãrii lui de cãtre Guvernul României.
ART. 16
Exemplarele Acordului
Acordul este redactat în douã exemplare originale, fiecare dintre ele fiind egal autentic.
Câte un exemplar original este pãstrat de fiecare dintre pãrţile contractante.

Bucureşti, 28 iulie 2005. Paris, 1 august 2005.
Pentru România, Pentru BDCE,
Dragoş Neacşu, K.J. Ners,
secretar de stat viceguvernator


ANEXA 1


DESCRIEREA PROIECTULUI



┌──────────────────────────-┬────────────────────────────────────────────-┐
I. │F/P │1524(2005) │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Imprumutat: │Romania │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Aprobarea Consiliului de │16-17 iunie 2005 │
│Administratie: │CA/PV/237/2005 │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Suma aprobata │51.200.000 euro │
└──────────────────────────-┴────────────────────────────────────────────-┘

┌──────────────────────────-┬────────────────────────────────────────────-┐
II. │Zone de interventie: │Modernizare rurala │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Lucrari planificate: │Proiectul are ca scop reabilitarea portiunilor
│ │din reteaua rutiera si feroviara deteriorate │
│ │de inundatiile din primavara anului 2005 pe │
│ │tot cuprinsul tarii. │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Localizare: │Pe tot cuprinsul Romaniei │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Costul total al proiectarii│64.000.000 euro │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Cost distribuit pe articole│Componenta drumuri: 36.900.000 │
│ │Componenta cale ferata: 27.100.000 │
│ │Total: 64.000.000 │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Plan de finantare: │51.200.000 euro BDCE 80% │
│ │12.800.000 euro Bugetul Statului 20% │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Stadiul lucrarilor la data │0% │
│prezentarii cererii: │ │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Programarea lucrarilor: │2005-2007 │
├──────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────-┤
│Conditii specifice: │Pentru coordonarea si supervizarea zilnica a │
│ │activitatilor de implementare a Proiectului, │
│ │va fi constituita in cadrul fiecarei Agentii │
│ │de Implementare o Unitate de Implementare a │
│ │Proiectului (UIT), inaintea primei trageri │
│ │din imprumutul BDCE. │
│ │ │
│ │Costurile detaliate pentru fiecare sub-proiect
│ │vor fi comunicate BDCE, odata ce au fost │
│ │atribuite contractele de lucrari. │
└──────────────────────────-┴────────────────────────────────────────────-┘

┌──────────────────────────-┬────────────────────────────────────────────-┐
III. │Criterii de eligibilitate │Proiectul se conformeaza criteriilor de │
│(pe zone de interventie): │eligibilitate stabilite in Rez. 1480 (2004) │
│ │si contribuie astfel la coeziunea sociala in │
│ │tara. │
└──────────────────────────-┴────────────────────────────────────────────-┘

┌──────────────────────────-┬────────────────────────────────────────────-┐
IV. │Efecte sociale (pe zone de │In conformitate cu zonele prioritare de │
│interventie): │interventie ale BDCE, Proiectul va avea un │
│ │impact pozitiv major asupra populatiei locale│
│ │permitand reluarea activitatilor sociale si │
│ │economice prin restabilirea traficului si │
│ │conditiilor de siguranta pe retelele rutiere │
│ │si feroviare, contribuind astfel la evitarea │
│ │izolarii populatiei locale afectata de │
│ │inundatii. │
└──────────────────────────-┴────────────────────────────────────────────-┘




ANEXA 2


F/P 1524 - [numar] transa

BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI

SCRISOARE SUPLIMENTARA



La Acordul Cadru de imprumut din [data]

intre

BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI
(numita in continuare "BDCE")

si

ROMANIA
(numita in continuare "Imprumutat")

Prezenta Scrisoare Suplimentara si Acordul Cadru de Imprumut stabilesc
termenii si conditiile convenite pentru [numar] transa, asa cum este specificat
in articolul [numar] din Acordul Cadru de Imprumut.

Suma imprumutului [valuta si suma]

Perioada de acordare [numar ani] perioada totala de acordare
cu [numar ani] perioada de gratie [sau
(numar) - ani de rambursare)

EURIBOR (sau LIBOR) [inserati definitia EURIBOR sau LIBOR]

Rata variabila a dobanzii EURIBOR sau LIBOR 3 sau 6 plus sau minus
[numar] puncte de baza [net] pe an
(inclusiv o rata a dobanzii subventionata
din Fondul fiduciar selectiv conform
Articolului 3 din Acordul Cadru de
Imprumut)*1) (Telerate [referinta] sau
Reuters [referinta])


*1) Conform Art. 3 din Contractul Cadru de Imprumut "Rata dobanzii dupa
deducerea ratei dobanzii subventionate nu va scadea niciodata sub 0".


Plata dobanzii Trimestrial/Semestrial

Numitorul fractiei actual/360, Conventia de Modificare a
Zilei lucratoare urmatoare

Zi lucratoare (euro) va insemna o zi in care Sistemul de
transfer rapid automat transeuropean cu
privire la decontarile brute in timp real
(TARGET) functioneaza

sau (altele) va insemna o zi lucratoare a tarii
valutei respective

Data tragerii [data]

Instructiuni de plata Cont numar [numar] al [numele bancii si
[Imprumutat] localitatea). CODUL SWIFT: [cifru] prin
[numele Bancii corespunzatoare si al
orasului] CODUL SWIFT: [cifru]
Instructiuni de plata (BDCE) Conform Articolului 3.4 din Acordul
Cadru de Imprumut

[se va insera varianta potrivita]

[Text pentru rata de baza LIBOR si structura de amortizare a imprumutului

Rata dobanzii va fi calculata pentru fiecare perioada de [numar] luni,
incepand cu ziua din data tragerii. Dobanda va fi stabilita cu doua zile
lucratoare (in Londra) inaintea fiecarei noi perioade de dobanda. BDCE va
informa Imprumutatul despre dobanda platibila la fiecare [numar] luni. Plata
dobanzii va avea loc pe [zi, luna]*2) in fiecare an, si pentru prima data la
[data]. [se vor lista datele de rambursare fi valoarea ratei de capital datorata
pentru fiecare data]]

----------
*2) se mentioneaza 4 date pentru platile trimestriale si 2 date pentru
platile semestriale.

[Text pentru rata de baza LIBOR si structura imprumutului final

Rata dobanzii va fi calculata pentru fiecare perioada de [numar] luni,
incepand cu ziua din data tragerii. Dobanda va fi stabilita cu doua zile
lucratoare (in Londra) inaintea fiecarei noi perioade de dobanda. BDCE va
informa Imprumutatul despre dobanda platibila la fiecare [numar] luni. Plata
dobanzii va avea loc pe [zi, luna]*3) in fiecare an, si pentru prima data la
[data]. Capitalul va fi rambursat in intregime la [data]]

-------
*3) se mentioneaza 4 date pentru platile trimestriale si 2 dale pentru
platile semestriale.

[Text pentru rata de baza EURIBOR si structura de amortizare a imprumutului

Rata dobanzii va fi calculata pentru fiecare perioada de [numar] luni,
incepand cu ziua din data tragerii. Dobanda va fi stabilita cu doua zile
lucratoare inaintea fiecarei noi perioade de dobanda. BDCE va informa
Imprumutatul cu privire la dobanda de plata la fiecare [numar] luni. Plata
dobanzii va avea loc pe [zi, luna]*4) in fiecare an, si pentru prima data la
[data]. [se vor lista datele de rambursare si valoarea capitalului datorat
pentru fiecare data]]



────────
*4) se mentioneaza 4 date pentru platile trimestriale si 2 date pentru
platile semestriale.

[Text pentru rata de baza EURIBOR si structura imprumutului final

Rata dobanzii va fi calculata pentru fiecare perioada de [numar] luni,
incepand cu ziua din data tragerii. Dobanda va fi stabilita cu doua zile
lucratoare inaintea fiecarei noi perioade de dobanda. BDCE va informa
Imprumutatul cu privire la dobanda platibila la fiecare [numar] luni. Plata
dobanzii va avea loc pe [zi, luna]5) in fiecare an, si pentru prima data la
[data]. Capitalul va fi rambursat in intregime pe [data]]


*5) se mentioneaza 4 date pentru platile trimestriale si 2 date pentru
platile semestriale.

Toate platile vor fi facute in contul BDCE conform Instructiunilor de Plata
(BDCE) prezentate mai sus.
Aceste prevederi se afla sub incidenta acordului "Conventiei de Modificare
a Zilei lucratoare Urmatoare", a carui definitie este data in Articolul 3.5 din
Acordul Cadru de Imprumut, semnat intre BDCE si Imprumutat la [data].
In vederea mobilizarii acestei transe de imprumut, Imprumutatul va trimite,
in timp util, la BDCE un Angajament de plata corespunzator acestei transe [a
se vedea Anexa 3].

[Paris, data] [Bucuresti, data]
pentru Banca de Dezvoltare a pentru Romania
Consiliului Europei



ANEXA 3

F/P 1524 - [numar] transa

ANGAJAMENT DE PLATA



[VALUTA] [SUMA] [DATA]

PENTRU VALOAREA PRIMITA, semnatarul:

prin acest Angajament de plata promite sa plateasca Bancii de Dezvoltare a
Consiliului Europei sau altcuiva, suma imprumutata de:
[SUMA in litere] [VALUTA in litere],
in transe si cu dobanda dupa cum este specificat mai jos:

RATA DE CAPITAL DOBANDA
[DATA]: [VALUTA] [SUMA] [se introduce dobanda stipulata in
Scrisoarea Suplimentara]
[DATA]: [VALUTA] [SUMA]
[DATA]: [VALUTA] [SUMA]
[DATA]: [VALUTA] [SUMA]
.../...

Platile de mai sus vor fi facute la:
[BANCA CORESPONDENTA A BDCE SI CONTUL DE REFERINTA]
in favoarea Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, fara deducerea din
sau fara luarea in considerare a oricaror taxe, impozite sau a altor costuri
prezente sau viitoare, impuse sau percepute in baza acestui Angajament sau
sumele in legatura cu acesta de catre sau in cadrul [se insereaza numele
Statului] sau oricarei alte subdiviziuni politice sau fiscale a acestuia.

Acest Angajament de plata constituie o legatura cu un imprumut acordat de
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei Imprumutatului la

[DATA TRAGERII]

In cazul neefectuarii platii cu promptitudine si in totalitate a oricarei
sume cuvenite prin acest Angajament de plata, intreaga suma imprumutata si
dobanda aferenta la data platii vor deveni imediat scadente si vor fi platite
la optiunea si la cererea detinatorului acestuia.

Neexercitarea de catre detinatorul Biletului a oricarui drept care rezulta
din acesta nu va constitui renuntare la nici unul dintre drepturile sale in
aceasta sau in oricare alta instanta.

Pentru IMPRUMUTAT




ANEXA 4

Praguri LIC


┌────────────────────────-┬────────────────────────────────────────────────────┐
│SERVICII │>= 200.000 euro │
│ │Licitatie internationala restransa │
│ │Invitati 4 - 8 furnizori de servicii │
├────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────────────┤
│MATERIALE │>= 150.000 euro │
│ │Licitatie internationala competitiva (LIC) │
├────────────────────────-┼────────────────────────────────────────────────────┤
│LUCRARI │>= 5.000.000 euro │
│ │Licitatie internationala competitiva (LIC) │
└────────────────────────-┴────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 5

COSTURI




TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE CAI FERATE Data: .............

IN MILIOANE ROL (TVA exclus)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────-┬──────────-┬──────────────────────────-┬──────-┬──────────┐
│ │CHELTUIELI │ CHELTUIELI VIITOARE │ │ │
│ DESCRIERE │ EFECTUATE │ │ │ │
│ ├──────────-┼───────────┬────┬────┬────-┤COSTURI│COMENTARII│
│ │ 2005 │ 2005 │ │ │ │TOTALE │MODIFICARE│
├────┬────────────────────────────────┬──────────────-┬───────────────────-┼─────┬────-┼─────┬─────┤2006│2007│TOTAL│ │ │
│Nr. │ Linie │ Pozitie km │ Intre statii │APR- │TOTAL│IUL- │OCT- │ │ │ │ │ │
│crt.│ │ │ │ IUN │ │ SEP │ DEC │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼─────┼─────┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 1 │Linia 100 Orsova - Caransebes │434+800-434+900│Domasnea Cornea - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Poarta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 2 │Linia 100 Orsova - Caransebes │433+900-434+000│Domasnea Cornea - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Poarta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 3 │Linia 216 Ilia - Lugoj │ 25+350-25+450 │Holdea - Margina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 4 │Linia 116 Petrosani - Simeria │ 60+700-60+800 │Merisor - Crivadia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 5 │Linia 130 Berzovia - Oravita │ 44+500-44+800 │Gradinari - Oravita │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 6 │Linia 132 Timisoara │ 40-43 │Peciu Nou - Cruceni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Vest - Cruceni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 7 │Linia 134 Carpinis - Ionel │ 26-31 │Carpinis - Ionel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 8 │Linia 116 Filiasi - Petrosani │ 61+800-61+900 │Copacioasa - Lunca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Budieni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 9 │Linia 316 Brasov - Razboieni │422+200-422+300│Aiud - Unirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 10 │Linia 100 Bucuresti - Timisoara │ 290+650 │Gura Motrului - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Filiasi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 11 │Linia 100 Bucuresti - Timisoara │ 290+650 │Gura Motrului - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Filiasi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 12 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │114+402/114+533│Pietrele Albe - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Livezeni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 13 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │112+145-112+545│Strambuta - Pietrele│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Albe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 14 │Linia 412 Apahida - Baia Mare │174+500-174+750│Lapusel - Sasar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 15 │Linia 100 Bucuresti - Timisoara │556+500-557+700│Recas - Remetea Mare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 16 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │109+089-110+025│Pietrele Albe - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Strambuta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 17 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │112+030-112+425│Pietrele Albe - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Strambuta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 18 │Linia 203 Piatra Olt - Copsa │ 373+926 │Podu Olt - Talmaciu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Mica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 19 │Linia 203 Piatra Olt - Copsa │ 404+960 │Ocna Sibiului - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Mica │ │Loamnes │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 20 │Linia 210 Sibiu - Vintu de Jos │ 32+350-32+600 │Saliste - Tilisca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 21 │Linia 210 Sibiu - Vintu de Jos │ 61+950-62+300 │Cunta - Rahau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 22 │Linia 216 Ilia - Lugoj │ 27+500-27+600 │Holdea - Margina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 23 │Linia 216 Ilia - Lugoj │ 80+481 │Costeiu Mare - Lugoj│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 24 │Linia 100 Buc. Nord - Timisoara │470+050-470+990│Valea Timisului - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Balta Sarata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 25 │Linia 100 Buc. Nord - Timisoara │471+500-471+800│Valea Timisului - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Balta Sarata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 26 │Linia 311 Buda - Slanic │ 31+300-31+675 │Poiana Slanic - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Slanic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 27 │Linia 400 Ep. Bihor - Halmeu │676+700-678+700│Tamaseu - Rosiori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Bihor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 28 │Linia 412 Apahida - Baia Mare │ 151+680 │Ulmeni Salaj - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Miresul Mare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 29 │Linia 418 Deda - Beclean │ 28+000-28+120 │Beclean pe Somers - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Sintereag │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 30 │Linia 41B Deda - Beclean │ 30+650-30+750 │Beclean pe Somers - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Sintereag │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 31 │Linia 418 Deda - Beclean │ 44+700-44+800 │Magherus Sieu - PO │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Arcalia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 32 │Linia 511A Ilva Mica - Floreni │ 10+000-12+300 │Lesu Ilvei - Poiana │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Ilvei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 33 │Linia 600 Tecuci - Iasi │359+200-359+600│Barzesti - Buhaiesti│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 34 │Linia 600 Tecuci - Iasi │360+900-362+500│Barzesti - Buhaiesti│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 35 │Linia 813 Constanta - Mangalia │233+420-234+100│Agigea - Eforie Nord│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │linia I │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 36 │Linia 511A Ilva Mica - Floreni │ 43+800-44+950 │Silhoasa - Larion │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 37 │Linia 511A Ilva Mica - Floreni │ 16+500-20+900 │Magura Ilvei - Ilva │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Mare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 38 │Linia 511A Ilva Mica - Floreni │ 1+500-3+200 │Ilva Mica - Lesu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Ilvei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 39 │Linia 418 Deda - Beclean │ 18+950-18+939 │Sieu - Sieut │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 40 │Linia 412 Apahida - Baia Mare │ 93+350-93+400 │Rastoci - Letca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 41 │Linia 300 Buc. Nord - Ep. Bihor │628+800-629+000│Telechiu - Tileagd │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 42 │Linia 300 Buc. Nord - Ep. Bihor │624+950-625+050│Tetchea - Telechiu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 43 │Linia 300 Buc. Nord - Ep. Bihor │605+800-605+900│Tunel Pestera - Vadu│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Crisului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 44 │Linia 203 Piatra Olt - Copsa │415+300-415+400│Loamnes - Vesaud │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Mica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 45 │Linia 116 Livezeni - Simeria │ 60+080-60+200 │Merisor - Crivadia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 46 │Linia 116 Livezeni - Simeria │ 57+500-57+800 │Merisor - Crivadia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 47 │Linia 116 Livezeni - Simeria │ 59+500-59+625 │Merisor - Crivadia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 48 │Linia 116 Livezeni - Simeria │ 55+050-55+080 │Baru Mare - Crivadia│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 49 │Linia 116 Livezeni - Simeria │107+900-108+100│Pietrele Albe - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Strambuta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 50 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │106+496-106+845│Lainici - Pietrele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Albe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 51 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │ 88+000-89+600 │Bumbesti - Valea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Sadului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 52 │Linia 100 Buc. - Timisoara │447+900-448+042│Tunel Fenes- Armenis│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 53 │Linia 100 Buc. - Timisoara │475+760-477+270│Balta Sarata - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Caransebes │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 54 │Linia 100 Buc. - Timisoara │436+166-437+032│Tunel Poarta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 55 │Linia 100 Buc. - Timisoara │349+200-349+350│Valea Alba - Simian │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 56 │Linia 100 Buc. - Timisoara │ 349+471 │Valea Alba - Simian │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 57 │Linia 100 Buc. - Timisoara │ 137+125 │Draganesti - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Stoenesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 58 │Linia 100 Buc. - Timisoara │435+000-436+200│Domasnea Cornea - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Tunel Poarta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 59 │Linia 204 Babeni - Berbesti │ 22+500-22+800 │Popesti - Copaceni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 60 │Linia 500 Ploiesti - Vicsani │ 159+278 │Zoita - Rm. Sarat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 61 │Linia 300 Bucuresti - Brasov │ 91+880 │Floresti Prahova - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │Campina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼───────────────────-┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 62 │Linia 501 Buzau - Nehoiasu │ 60+600-60+800 │Patarlagele - Nehoiu│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 63 │Linia 813 Constanta - Mangalia │232+500-233+050│Agigea - Eforie Nord│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────-┼────────────────────┼─────┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 64 │Linia 813 Constanta - Mangalia │234+100-234+400│Agigea - Eforie Nord│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────────────────────────┴──────────────-┴────────────────────┼────-┼────-┼────-┼────-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ TOTAL RETEA CAI FERATE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────-┴────-┴────-┴────-┴────┴────┴────-┴──────-┴──────────┘

TABEL 1 - COSTURI Retea Cai Ferate




EVALUARE CONTRACT




TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE CAI FERATE Data: .............

TVA EXCLUS
┌────────-┬─────┬────────┬─────────┬──────────-┬────-┬────────┬──────────────────-┬────────-┬──────────┐
│ │ │Atribuit│Metoda de│ COST │Pret │ Suma │ Perioada de │ Data │ │
│Descriere│Data │ (nume │achiziti-│ │Fixat│ platita│ Implementare │receptiei│Comentarii│
│contract │con- │contrac-│ onare*) ├──────┬────┤(Y=Da│ ├────────┬──────────┤lucrarii │Modificare│
│ │tract│ tor) │ │Valuta│Suma│N=Nu)│de la...│Incepere│Finalizare│ │ │
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼─────┼───────-┼─────────┼──────┼────┼────-┼───────-┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
└────────-┴─────┴───────-┴─────────┴──────┴────┴────-┴───────-┴────────┴──────────┴────────-┴──────────┘

*) Legenda:
ICB = Licitatie Internationala Deschisa
LIB = Licitatie Internationala Restransa
NCB = Licitatie Nationala Deschisa
S = Cumparare
DC = Incredintare Directa
BOR = Resurse Proprii

TABEL 2 - CONTRACT Retea Cai Ferate




IMPRUMUTURI ACORDATE DE BDCE


Data: ............

TARA: ROMANIA IMPRUMUT AUTORIZAT: EUR 21.700.000
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA RATA FINANTARII
RETELEI DE CAI FERATE DE CATRE BANCA
┌──-┬──────-┬────────────┬────────┬──────────-┬───────────┬─────────┬──────────┐
│ │ │ │ DATA │ SUMA │ Rata de │ │ │
│ │ │ │TRANSFER│TRANSFERATA│ schimb la │UTILIZARE│ │
│N° │ DATA │SUMA TRANSEI│ CATRE │ CATRE │data platii│ IMPRUMUT│COMENTARII│
│ │PLATII │ DISPONIBI- │CFR-S.A.│CFR-S.A.*) │ catre │ (%) │MODIFICARE│
│ │ │ LIZATE │ │ (moneda │CN CFR S.A.│ │ │
│ │ │ │ │ locala) │ │ │ │
├──-┼──────-┼────────────┼────────┼──────────-┼───────────┼─────────┼──────────┤
├──-┼──────-┼────────────┼────────┼──────────-┼───────────┼─────────┼──────────┤
├──-┼──────-┼───────────-┼────────┼──────────-┼───────────┼─────────┼──────────┤
├──-┼──────-┼───────────-┼────────┼──────────-┼───────────┼─────────┼──────────┤
├──-┼──────-┼───────────-┼────────┼──────────-┼───────────┼─────────┼──────────┤
├──-┼──────-┼───────────-┼────────┼──────────-┼───────────┼─────────┼──────────┤
├──-┼──────-┼───────────-┼────────┼──────────-┼───────────┼─────────┼──────────┤
├──-┼──────-┼───────────-┼────────┼──────────-┼───────────┼─────────┼──────────┤
└──-┴──────-┴───────────-┴────────┴──────────-┴───────────┴─────────┴──────────┘

*) CFR-S.A. = Compania Nationala de Cai Ferate CFR S.A.
[ ] Sectiune pentru uzul intern BDCE
[ ] Sectiune ce urmeaza a fi completata de beneficiar

TABEL 3 - IMPRUMUT BDCE Retea Cai Ferate




SURSE FINANCIARE
Structura finantarii
IN MONEDA LOCALA


TARA: ROMANIA Data: ...............
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA RETELEI CAI FERATE

IN MILIOANE ROL (fara TVA)
┌──────────────────┬────────────────-┬────────────────────────┬────-┬──────────┐
│ │ PRIMIT │ URMEAZA A FI PRIMIT │ │ │
│ │ A │ B │ │ │
│ SURSE DE ├────────-┬──────-┼──────────┬──────┬──────┤TOTAL│COMENTARII│
│ FINANTARE │ 2005 │ TOTAL │ 2005 │ │ │C=A+B│MODIFICARE│
│ ├────────-┼──────-┤ IUL-DEC │ 2006 │ 2007 │ │ │
│ │ APR-IUN │ TOTAL │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────-┼──────-┼──────────┼──────┼──────┼────-┼──────────┤
│BDCE │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────-┼──────-┼──────────┼──────┼──────┼────-┼──────────┤
│BUGETUL DE STAT │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────────-┼──────-┼──────────┼──────┼──────┼────-┼──────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴────────-┴──────-┴──────────┴──────┴──────┴────-┴──────────┘

TABEL 4 - SURSE FINANTARE Retea Cai Ferate




PLANIFICAREA LUCRARILOR
Diagrama




TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE CAI FERATE Data: ..............

IN MILIOANE ROL
┌──────────────────────────────────────────────────────┬─────┬───────┬───────┬──────────┬──────────┐
│ DESCRIERE │2005 │ 2006 │ 2007 │ STADIUL │ │
├────┬────────────────────────────────-┬──────────────-┼─┬─┬─┼─┬─┬─┬─┼─┬─┬─┬─┤ FIZIC AL │COMENTARII│
│Nr. │ Linie │ Pozitie km │2│3│4│1│2│3│4│1│2│3│4│LUCRARILOR│MODIFICARE│
│crt.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ % │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 1 │Linia 100 Orsova - Caransebes │434+800-434+900│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 2 │Linia 100 Orsova - Caransebes │433+900-434+000│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 3 │Linia 216 Ilia - Lugoj │ 25+350-25+450 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 4 │Linia 116 Petrosani - Simeria │ 60+700-60+800 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 5 │Linia 130 Berzovia - Oravita │ 44+500-44+800 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 6 │Linia 132 Timisoara Vest - │ 40-43 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Cruceni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 7 │Linia 134 Carpinis - Ionel │ 26-31 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 8 │Linia 116 Filiasi - Petrosani │ 61+800-61+900 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 9 │Linia 316 Brasov - Razboieni │422+200-422+300│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 10 │Linia 100 Bucuresti - Timisoara │ 290+650 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 11 │Linia 100 Bucuresti - Timisoara │ 290+650 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 12 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │114+402/114+533│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 13 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │112+145-112+545│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 14 │Linia 412 Apahida - Baia Mare │174+500-174+750│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 15 │Linia 100 Bucuresti - Timisoara │556+500-557+700│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 16 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │109+089-110+025│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 17 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │112+030-112+425│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 18 │Linia 203 Piatra Olt - Copsa Mica│ 373+926 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 19 │Linia 203 Piatra Olt - Copsa Mica│ 404+960 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 20 │Linia 210 Sibiu - Vintu de Jos │ 32+350-32+600 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 21 │Linia 210 Sibiu - Vintu de Jos │ 61+950-62+300 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 22 │Linia 216 Ilia - Lugoj │ 27+500-27+600 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 23 │Linia 216 Ilia - Lugoj │ 80+481 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 24 │Linia 100 Buc. Nord - Timisoara │470+050-470+990│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 25 │Linia 100 Buc. Nord - Timisoara │471+500-471+800│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 26 │Linia 311 Buda - Slanic │ 31+300-31+675 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 27 │Linia 400 Ep. Bihor - Halmeu │676+700-678+700│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 28 │Linia 412 Apahida - Baia Mare │ 151+680 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 29 │Linia 418 Deda - Beclean │ 28+000-28+120 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 30 │Linia 418 Deda - Beclean │ 30+650-30+750 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 31 │Linia 418 Deda - Beclean │ 44+700-44+800 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 32 │Linia 511A Ilva Mica - Floreni │ 10+000-12+300 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 33 │Linia 600 Tecuci - Iasi │359+200-359+600│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 34 │Linia 600 Tecuci - Iasi │360+900-362+500│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 35 │Linia 813 Constanta - │233+420-234+100│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Mangalia linia I │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 36 │Linia 511A Ilva Mica - Floreni │ 43+800-44+950 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 37 │Linia 511A Ilva Mica - Floreni │ 18+500-20+900 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 38 │Linia 511A Ilva Mica - Floreni │ 1+500-3+200 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 39 │Linia 418 Deda - Beclean │ 18+950-18+939 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 40 │Linia 412 Apahida - Baia Mare │ 93+350-93+400 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 41 │Linia 300 Buc. Nord - Ep. Bihor │628+800-629+000│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 42 │Linia 300 Buc. Nord - Ep. Bihor │624+950-625+050│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 43 │Linia 300 Buc. Nord - Ep. Bihor │605+800-605+900│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 44 │Linia 203 Piatra Olt - Copsa Mica│415+300-415+400│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 45 │Linia 116 Livezeni - Simeria │ 60+080-60+200 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 46 │Linia 116 Livezeni - Simeria │ 57+500-57+800 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 47 │Linia 116 Livezeni - Simeria │ 59+500-59+625 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 48 │Linia 116 Livezeni - Simeria │ 55+050-55+030 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 49 │Linia 116 Livezeni - Simeria │107+900-108+100│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 50 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │106+496-106+845│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 51 │Linia 116 Filiasi - Livezeni │ 88+000-89+600 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 52 │Linia 100 Buc. - Timisoara │447+900-448+042│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 53 │Linia 100 Buc. - Timisoara │475+760-477+270│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 54 │Linia 100 Buc. - Timisoara │436+166-437+032│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 55 │Linia 100 Buc. - Timisoara │349+200-349+350│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 56 │Linia 100 Buc. - Timisoara │ 349+471 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 57 │Linia 100 Buc. - Timisoara │ 137+125 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 58 │Linia 100 Buc. - Timisoara │435+000-436+200│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 59 │Linia 204 Babeni - Berbesti │ 22+500-22+800 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 60 │Linia 500 Ploiesti - Vicsani │ 159+278 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 61 │Linia 300 Bucuresti - Brasov │ 91+880 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 62 │Linia 501 Buzau - Nehoiasu │ 60+600-60+800 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 63 │Linia 813 Constanta - Mangalia │232+500-233+050│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼───────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼──────────┤
│ 64 │Linia 813 Constanta - Mangalia │234+100-234+400│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────-┴──────────────-┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──────────┴──────────┘

........ Program de lucru initial
──────── Stadiul Lucrarilor
- - - - Program de lucru revizuit
TABEL 5 - PLANIFICARE Retea Cai Ferate




OBIECTIVE




TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE CAI FERATE Data: ............
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────┬──────────┐
│ DESCRIERE │ OBIECTIVE │ │
├────┬─────────────────────┬──────────────-┬──────────────────┼─────────────────────────────────────────┬──────────┤COMENTARII│
│Nr. │ Linie │ Pozitie km │ Intre statii │ PLANIFICAT │REALIZAT*)│MODIFICARE│
│crt.│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 1 │Linia 100 │434+800-434+900│Domasnea │50 m din taluzare (terasament) distrusi. │ │ │
│ │Orsova - Caransebes │ │Cornea - Poarta │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 2 │Linia 100 │433+900-434+000│Domasnea │Panta in alunecare. Zona periculoasa pt. │ │ │
│ │Orsova - Caransebes │ │Cornea - Poarta │trafic. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼────────────────────────────────────────-┼──────────┼──────────┤
│ 3 │Linia 216 │ 25+350-25+450 │Holdea - Margina │Terasament glisant. │ │ │
│ │Ilia - Lugoj │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 4 │Linia 116 │ 60+700-60+800 │Merisor - Crivadia│Zid de sprijin cazut cam 25 m peste linia│ │ │
│ │Petrosani - Simeria │ │ │I, cu tendinta de extindere pentru 100 m.│ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 5 │Linia 130 │ 44+500-44+800 │Gradinari - │Terasament spart pentru 100 m la o │ │ │
│ │Berzovia - Oravita │ │Oravita │înãlţime de 3 m sub piciorul traversei. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 6 │Linia 132 Timisoara │ 40-43 │Peciu Nou - │Linia inundata. │ │ │
│ │Vest - Cruceni │ │Cruceni │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 7 │Linia 134 │ 26-31 │Carpinis - Ionel │Linia inundata. │ │ │
│ │Carpinis - Ionel │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 8 │Linia 116 │ 61+800-61+900 │Copacioasa - Lunca│Terasament spart pentru 80 m. │ │ │
│ │Filiasi - Petrosani │ │Budieni │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 9 │Linia 316 │422+200-422+300│Aiud - Unirea │Glisari, caderi pamant si deformari ale │ │ │
│ │Brasov - Razboieni │ │ │corpului terasamentului. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 10 │Linia 100 │ 290+650 │Gura │Probleme ale infrastructurii si ale │ │ │
│ │Bucuresti - Timisoara│ │Motrului - Filiasi│suprastructurii podului linia I. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 11 │Linia 100 │ 290+650 │Gura │Probleme ale infrastructurii podului │ │ │
│ │Bucuresti - Timisoara│ │Motrului - Filiasi│linia II. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 12 │Linia 116 │114+402/114+533│Pietrele Albe - │Infiltratii cu consecinte grave asupra │ │ │
│ │Filiasi - Livezeni │ │Livezeni │constructiei de caramida la tunelul Alunis │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 13 │Linia 116 │112+145-112+545│Strambuta - │Infiltratii si daune la invelisul tune- │ │ │
│ │Filiasi - Livezeni │ │Pietrele Albe │lului Fabian III. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 14 │Linia 412 │174+500-174+750│Lapusel - Sasar │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Apahida - Baia Mare │ │ │umiditate, necesita lucrari de consoli- │ │ │
│ │ │ │ │dare si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 15 │Linia 100 │556+500-557+700│Recas - Remetea │Slabirea capacitatii de suportare a tera-│ │ │
│ │Bucuresti - Baia Mare│ │Mare │samentului si a aliniamentelor din cauza │ │ │
│ │ │ │ │umiditatii excesive,necesita consolidare.│ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 16 │Linia 116 │109+089-110+025│Pietrele Albe - │Ploaie puternica si zapada determina │ │ │
│ │Filiasi - Livezeni │ │Strambuta │frecvente caderi de pietre pe ecartamentul │ │
│ │ │ │ │liniei, e nevoie de lucrari pentru │ │ │
│ │ │ │ │siguranta traficului feroviar. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 17 │Linia 116 │112+030-112+425│Pietrele Albe - │Ploaie puternica si zapada determina │ │ │
│ │Filiasi - Livezeni │ │Strambuta │frecvente caderi de pietre pe ecartamentul │ │
│ │ │ │ │liniei, e nevoie de lucrari pentru │ │ │
│ │ │ │ │siguranta traficului feroviar. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 18 │Linia 203 │ 373+926 │Podu Olt - │Daune ale infrastructurii si probleme ale│ │ │
│ │Piatra Olt - Copsa │ │Talmaciu │capacitatii de suportare a etajului │ │ │
│ │Mica │ │ │metalic al podului. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 19 │Linia 203 Piatra │ 404+960 │Ocna Sibiului - │Aliniamente permanente ale terasamentului│ │ │
│ │Olt - Copsa Mica │ │Loamnes │la capetele podului si ale podului sfert │ │ │
│ │ │ │ │de con. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 20 │Linia 210 Sibiu - │ 32+350-32+600 │Saliste - Tilisca │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Vintu de Jos │ │ │umiditate necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 21 │Linia 210 Sibiu - │ 61+950-62+300 │Cunta - Rahau │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Vintu de Jos │ │ │umiditate necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 22 │Linia 216 Ilia - │ 27+500-27+600 │Holdea - Margina │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Lugoj │ │ │umiditate necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 23 │Linia 216 Ilia - │ 80+481 │Costeiu Mare - │Decaparea infrastructurii podului, nece- │ │ │
│ │Lugoj │ │Lugoj │sita lucrari de sprijinire si siguranta. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 24 │Linia 100 Buc. │470+050-470+990│Valea Timisului - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Nord - Timisoara │ │Balta Sarata │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 25 │Linia 100 Buc. │471+500-471+800│Valea Timisului - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Nord - Timisoara │ │Balta Sarata │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 26 │Linia 311 Buda - │ 31+300-31+675 │Poiana Slanic - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Slanic │ │Slanic │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 27 │Linia 400 Ep. Bihor -│676+700-678+700│Tamaseu - Rosiori │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Halmeu │ │Bihor │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 28 │Linia 412 Apahida - │ 151+680 │Ulmeni Slaj - │Eroziune si decapare a infrastructurii │ │ │
│ │Baia Mare │ │Miresul Mare │podului, necesita lucrari de protectie si│ │ │
│ │ │ │ │contraforti. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 29 │Linia 418 Deda - │ 28+000-28+120 │Beclean pe │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Beclean │ │Somers - Sintereag│umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │ si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 30 │Linia 418 Deda - │ 30+650-30+750 │Beclean pe │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Beclean │ │Somers - Sintereag│umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 31 │Linia 418 Deda - │ 44+700-44+800 │Magherus Sieu - PO│Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Beclean │ │Arcalia │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 32 │Linia 511A Ilva │ 10+000-12+300 │Lesu Ilvei - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Mica - Floreni │ │Poiana Ilvei │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 33 │Linia 600 Tecuci - │359+200-359+600│Barzesti - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Iasi │ │Buhaiesti │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 34 │Linia 600 Tecuci - │360+900-362+500│Barzesti - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Iaşi │ │Buhaiesti │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 35 │Linia 813 Constanta -│233+420-234+100│Agigea - Eforie │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Mangalia linia 1 │ │Nord │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 36 │Linie Linia 511A Ilva│ 43+800-44+950 │Silhoasa - Larion │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Mica - Floreni │ │ │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 37 │Linia 511A Ilva │ 18+500-20+900 │Magura Ilvei - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Mica - Floreni │ │Ilva Mare │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 38 │Linia 511A Ilva │ 1+500-3+200 │Ilva Mica - Lesu │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Mica - Floreni │ │Ilvei │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 39 │Linia 418 Deda - │ 18+950-18+939 │Sieu - Sieut │Decaparea si eroziunea infrastructurii │ │ │
│ │Beclean │ │ │podului. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 40 │Linia 412 Apahida - │ 93+350-93+400 │Rastoci - Letca │Eroziunea si decaparea infrastructurii, │ │ │
│ │Baia Mare │ │ │necesita lucrari pentru a fi facuta │ │ │
│ │ │ │ │sigura zona podului. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 41 │Linia 300 Buc. │628+800-629+000│Telechiu - Tileagd│Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Nord - Ep. Bihor │ │ │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 42 │Linia 300 Buc. │624+950-625+050│Tetchea - Telechiu│Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Nord - Ep. Bihor │ │ │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 43 │Linia 300 Buc. │605+800-605+900│Tunel Pestera - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Nord - Ep. Bihor │ │Vadu Crisului │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 44 │Linia 203 Piatra │415+300-415+400│Loamnes - Vesaud │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Olt - Copsa Mica │ │ │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 45 │Linia 116 │ 60+080-60+200 │Merisor - Crivadia│Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Livezeni - Simeria │ │ │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 46 │Linia 116 │ 57+500-57+800 │Merisor - Crivadia│Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Livezeni - Simeria │ │ │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 47 │Linia 116 │ 59+500-59+625 │Merisor - Crivadia│Ploaia puternica si zapada determina │ │ │
│ │Livezeni - Simeria │ │ │frecvente caderi de pietre pe ecartamentul │ │
│ │ │ │ │liniei, necesita lucrari pentru a face │ │ │
│ │ │ │ │traficul feroviar sigur. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 48 │Linia 116 │ 55+050-55+080 │Baru Mare - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Livezeni - Simeria │ │Crivadia │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 49 │Linia 116 │107+900-108+100│Pietrele Albe - │Ploaia puternica si zapada determina │ │ │
│ │Livezeni - Simeria │ │Strambuta │frecvente caderi de pietre pe ecartamentul │ │
│ │ │ │ │liniei, necesita lucrari pentru │ │ │
│ │ │ │ │asigurarea traficului feroviar. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 50 │Linia 116 │106+496-106+845│Lainici - Pietrele│Infiltratii cu grave consecinte asupra │ │ │
│ │Filiasi - Livezeni │ │Albe │lucrarilor de caramida de la tunelul │ │ │
│ │ │ │ │Paiusi. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 51 │Linia 116 │ 88+000-89+600 │Bumbesti - Valea │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Filiasi - Livezeni │ │Sadului │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 52 │Linia 100 Buc. - │447+900-448+042│Tunel Fenes - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Timisoara │ │Armenis │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 53 │Linia 100 Buc. - │475+760-477+270│Balta Sarata - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Timisoara │ │Caransebes │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 54 │Linia 100 Buc. - │436+166-437+032│Tunel Poarta │Infiltratii cu grave consecinte asupra │ │ │
│ │Timisoara │ │ │lucrarii in caramida de la tunelul Poarta│ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 55 │Linia 100 Buc. - │349+200-349+350│Valea Alba - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Timisoara │ │Simian │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 56 │Linia 100 Buc. - │ 349+471 │Valea Alba - │Lucrari de consolidare terasament, │ │ │
│ │Timisoara │ │Simian │contrafort in zona podului. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 57 │Linia 100 Buc. - │ 137+125 │Draganesti - │Alunecari de teren care afecteaza tera- │ │ │
│ │Timisoara │ │Stoenesti │samentul feroviar si canalele. Sunt ne- │ │ │
│ │ │ │ │cesare lucrari de consolidare a │ │ │
│ │ │ │ │canalelor si terasamentului. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 58 │Linia 100 Buc. - │435+000-436+200│Domasnea Cornea - │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Timisoara │ │Tunel Poarta │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 59 │Linia 204 │ 22+500-22+800 │Popesti - Copaceni│In zonele adiacente podului temporar, │ │ │
│ │Babeni - Berbesti │ │ │s-au creat aliniamente de terasament si │ │ │
│ │ │ │ │denivelari ale liniei. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 60 │Linia 500 │ 159+278 │Zoita - Rm. Sarat │Sunt necesare lucrari decapare pat si de │ │ │
│ │Ploiesti - Vicsani │ │ │protecţie a infrastructurii. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 61 │Linia 300 │ 91+880 │Floresti Prahova -│Curatarea aripei canalelor Linia 2, prin │ │ │
│ │Bucuresti - Brasov │ │Campina │torentul contra curentului. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 62 │Linia 501 Buzau - │ 60+600-60+800 │Patarlagele - │Prisma de piatra zdrobita curatata si │ │ │
│ │Nehoiasu │ │Nehoiu │terasament slabit. │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 63 │Linia 813 │232+500-233+050│Agigea - Eforie │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Constanta - Mangalia │ │Nord │umiditate, necesita lucrari de consolidare │ │
│ │ │ │ │si placaj de 1 filet (de surub). │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 64 │Linia 813 │234+100-234+400│Agigea - Eforie │Terasament slabit din cauza excesului de │ │ │
│ │Constanta - Mangalia │ │Nord │umiditate,necesita lucrari de consolidare│ │ │
│ │ │ │ │si placaj intre II fileturi (de suruburi)│ │ │
├────┴─────────────────────┴──────────────-┴──────────────────┴────────────────────────────────────────-┼──────────┼──────────┤
│ Total retea reabilitare cai ferate Km│ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ Persoanele implicate Numar│ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┘


*) Va rugam sa completati in aceasta coloana cu Da sau Nu. Daca s-a
realizat partial sau au fost anulate, va rugam sa explicati motivul in
coloana Modificare.
TABEL 6 - OBIECTIVE Retea Cai Ferate



COSTURI
TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE DRUMURI Data: ............




IN MILIOANE ROL (TVA exclus)
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────-┬──────────────────────-┬─────────────────────────-┬──────-┬──────────┐
│ │ CHELTUIELI EFECTUATE │ CHELTUIELI VIITOARE │ │ │
│ DESCRIERE ├──────────────────────-┼─────────-┬────┬────┬────-┤ │ │
│ │ 2005 │ 2005 │ │ │ │VALOARE│MODIFICARI│
├────┬──────────────────-┬────────────-┬────────────────-┬──────────────┼──────-┬──-┬────-┬────-┼────┬────┤2006│2007│TOTAL│TOTALA │COMENTARII│
│Nr. │ Regionala/DN │ Judet │ Sector Km │ Localitate │APRILIE│MAI│IUNIE│TOTAL│IUL-│OCT-│ │ │ │ │ │
│crt.│ │ │ │ │ │ │ │ │ SEP│ DEC│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┬────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼────┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 1 │DRDP Cluj │74 │ Alba │ 83+600-83+635; │ Zlatna │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 90+750-90+850 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 2 │DRDP Timisoara│7 │ Arad │ 478+730 dr. │Batuta Capruta│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 3 │DRDP Timisoara│79 A│ Arad │ 7+252 │ Avram Iancu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 4 │DRDP Bucuresti│73 │ Arges │ 83+450 stg. │Pod Dambovita │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 5 │DRDP Bucuresti│7 C │ Arges │50+399-50+452 stg│ Oiesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 6 │DRDP Bucuresti│7 │ Arges │ 153+400 dr. │ Dedulesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 7 │DRDP Bucuresti│73 D│ Arges │ 33+535-33+680 │ Hartiesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 8 │DRDP Bucuresti│65 │ Arges │ 91+700 │ Lunca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Corbului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 9 │DRDP Bucuresti│65 │ Arges │ 108+560 stg. │ Albota │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 10 │DRDP Cluj │1 │ Bihor │ 568+500 │ Piatra │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Craiului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 11 │DRDP Cluj │17 C│ Bistrita │ 73+550-73+575; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 74+750-74+900 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 12 │DRDP Constanta│2 B │ Braila │ 125+340 │ Sendreni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 13 │DRDP Brasov │73 A│ Brasov │ 0+020 │ Predeal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 14 │DRDP Bucuresti│2 │ Buzau │ 115+498 │ Buzau Rm. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Sarat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ │ │ │ │26+100-26+200 dr;│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 30+900; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 15 │DRDP Bucuresti│10 │ Buzau │ 56+750-56+850; │ Paltineni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 79+900; 81+900; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 88+600 stg.; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 92+800-93+100 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 16 │DRDP Bucuresti│10 │ Buzau │ 69+900 dr. │ Paltineni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 17 │DRDP Bucuresti│10 │ Buzau │ 81+050 │ Paltineni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 18 │DRDP Brasov │10 │ Buzau │ 93+700-94+400 │ Siriu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 94+075-94+250 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 19 │DRDP Timisoara│6 │Caras-Severin│ 388+900-388+970 │ Mehadia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 20 │DRDP Timisoara│6 │Caras-Severin│ 406+000-484+000 │ Cornea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 21 │DRDP Timisoara│57 │Caras-Severin│ 100+685-101+100 │ Coronini │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 22 │DRDP Timisoara│57 │Caras-Severin│ 115+500 │ Radimna │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 23 │DRDP Timisoara│57 │Caras-Severin│ 162+600-170+900 │ Oravita - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Comoraste │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 24 │DRDP Timisoara│57 B│Caras-Severin│ 42+200-42+210 │ Bozovici │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 25 │DRDP Timisoara│57 B│Caras-Severin│ 49+000-53+000 │ Oravita - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Bozovici │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 26 │DRDP Timisoara│57 B│Caras-Severin│ 60+100-60+200; │ Globu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 78+900-82+600 │ Craiovei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 27 │DRDP Timisoara│58 │Caras-Severin│ 35+000-74+000 │Resita - Anina│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 28 │DRDP Timisoara│58 A│Caras-Severin│ 24+000-29+000 │ Firliug │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 29 │DRDP Timisoara│58 A│Caras-Severin│ 25+800 │ Firliug │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 30 │DRDP Timisoara│58 B│Caras-Severin│ 6+800-10+000 │ Resita │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 31 │DRDP Timisoara│67 D│Caras-Severin│ 76+950-108+000 │ Baile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Herculane │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 32 │DRDP Timisoara│68 │Caras-Severin│ 34+000-54+000 │ Bautar - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Sarmisegetuza │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 33 │DRDP Timisoara│57 │Caras-Severin│ 66+054 │ Cosla │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 34 │DRDP Timisoara│57 │Caras-Severin│ 130+242 │ Naidas │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 35 │DRDP Timisoara│58 B│Caras-Severin│ 29+900 │ Berzovia - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Ghertenis │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 36 │DRDP Cluj │75 │ Cluj │ 150+211 │ Cornesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 37 │DRDP Cluj │1 C │ Cluj │ 70+089-70+164 │Coplean-Catcau│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 38 │DRDP Cluj │1 F │ Cluj │ 35+050 │ Dealul Topa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 39 │DRDP Cluj │1 F │ Cluj │ 35+604-35+640 │ Topa Mica - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Sancraiul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Almasului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 40 │DRDP Cluj │1 H │ Cluj │ 6+300 │ Pestis │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 41 │DRDP Brasov │13 B│ Covasna │ 38+719 │ Borzont │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 42 │DRDP Bucuresti│72 A│ Dambovita │ 38+700 stg. │ Gemenea - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Bratulesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 43 │DRDP Bucuresti│72 A│ Dambovita │ 39+700 │ Gemenea - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Bratulesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 44 │DRDP Craiova │65 │ Dolj │ 24+400 │ Bals │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 45 │DRDP Bucuresti│41 │ Giurgiu │ 0+700 │ Oltenita │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 46 │DRDP Craiova │67 D│ Gorj │ 11+092 │ Arcani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 47 │DRDP Craiova │67 D│ Gorj │ 18+946 │ Pestisani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 48 │DRDP Timisoara│7 │ Hunedoara │ 368+415 │ Orastie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 49 │DRDP Timisoara│7 │ Hunedoara │ 418+300-423+900 │ Gothatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 50 │DRDP Timisoara│66 │ Hunedoara │ 121+000-126+000 │ Iscroni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 51 │DRDP Timisoara│66 A│ Hunedoara │ 17+728-17+868 │ Uricani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 52 │DRDP Timisoara│66 A│ Hunedoara │ 22+870-23+000 │Valea de Brazi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 53 │DRDP Timisoara│68 A│ Hunedoara │ 57+450 │ Ohaba │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 54 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 170+136 │ Ilba │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 55 │DRDP Cluj │18 │ Maramures │ 49+864; 53+288 │ Giulesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 56 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 117+625-117+640 │ Valea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Chioarului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 57 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 109+280-109+320 │Perii Vadului-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Mesteacan │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 58 │DRDP Craiova │67 D│ Mehedinti │ 43+937 │ Brebina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 59 │DRDP Timisoara│57 │ Mehedinti │ 25+500-28+000 │ Dubova │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 60 │DRDP Timisoara│57 │ Mehedinti │ 28+800-37+030 │ Dubova │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 61 │DRDP Timisoara│57 │ Mehedinti │ 36+850-36+600 │ Dubova │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 62 │DRDP Timisoara│57 │ Mehedinti │ 60+100-60+200 │ Svinita │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 63 │DRDP Brasov │13 │ Mures │ 28+700 │ Maierus │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 64 │DRDP Brasov │15 │ Mures │ 36+750 │ Cuci │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 65 │DRDP Iasi │15 │ Neamt │ 243+610 │Poiana Teiului│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 66 │DRDP Bucuresti│1 A │ Prahova │ 54+970 │ Stancesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 67 │DRDP Bucuresti│1 A │ Prahova │ 133-134 │ Maneciu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 68 │DRDP Brasov │7 │ Sibiu │ 253+025-253+053 │Valea Oltului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ stg. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 69 │DRDP Iasi │17 A│ Suceava │ 31+070-31+150 │ Vatra │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Moldovitei - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Ciumarna │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 70 │DRDP Iasi │17 A│ Suceava │ 44+250-44+275 │ Ciumarna - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ Sucevita │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 71 │DRDP Iasi │17 B│ Suceava │ 38+160-38+220 │ Crucea Holda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 72 │DRDP Timisoara│58 B│ Timis │ 44+000-49+000 │ Gataia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 73 │DRDP Timisoara│59 B│ Timis │ 21+720 │ Otelec │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 74 │DRDP Timisoara│59 B│ Timis │ 22+000-44+000 │ Otelec - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 75 │DRDP Timisoara│68 A│ Timis │ 3+290-3+350 │ Lugoj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 76 │DRDP Timisoara│68 A│ Timis │ 52+650-52+900 │ Cosevita │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 77 │DRDP Craiova │65 C│ Valcea │ 91+676 │ Popesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 78 │DRDP Craiova │64 │ Valcea │ 131+749 │ Olanesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 79 │DRDP Craiova │67 │ Valcea │ 172+098 │ Stoienesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 80 │DRDP Craiova │67 │ Valcea │ 177+811 │ Gatajesti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 81 │DRDP Iasi │2 L │ Vrancea │ 32+900-33+250 │Tisita Soveja │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼────────────────-┼──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ 82 │DRDP Iasi │2 L │ Vrancea │ 34+000 │Tisita Soveja │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┴────┴────────────-┴────────────────-┴──────────────┼──────-┼──-┼────-┼────-┼───-┼───-┼────┼────┼────-┼──────-┼──────────┤
│ TOTAL RETEA DRUMURI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────-┴──────-┴──-┴────-┴────-┴───-┴───-┴────┴────┴────-┴──────-┴──────────┘

TABEL 1 - COSTURI Retea Drumuri





EVALUARE CONTRACT




TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE DRUMURI Data: ...............

FARA TVA
┌────────-┬────────┬─────────┬──────────-┬──────────-┬────-┬────────┬──────────────────-┬────────-┬──────────┐
│ │ │Atribuit │ │ Cost │Pret │ Suma │ Perioada de │ Data │ │
│Descriere│ Data │ (nume │ Metoda de ├──────┬────┤fixat│achitata│ Implementare │receptiei│Comentarii│
│contract │contract│construc-│achizitie*)│Valuta│Suma│(D=Da│de la...├────────┬──────────┤lucrarii │Modificare│
│ │ │ tor) │ │ │ │N=Nu)│ │Incepere│Finalizare│ │ │
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
├────────-┼────────┼─────────┼──────────-┼──────┼────┼────-┼────────┼────────┼──────────┼────────-┼──────────┤
└────────-┴────────┴─────────┴──────────-┴──────┴────┴────-┴────────┴────────┴──────────┴────────-┴──────────┘

*) Legenda:
ICB = Licitatie Deschisa Internationala
LIB = Licitatie Internationala Restransa
NCB = Licitatie Deschisa Nationala
S = Cumparare
DC = Incredintare Directa
BOR = Resurse Proprii
TABEL 2 - CONTRACTE Retea Drumuri



IMPRUMUTURI ACORDATE DE CATRE BDCE

Data: .............

TARA: ROMANIA IMPRUMUT AUTORIZAT: EUR 29.500.000
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA RATA FINANTARII
RETELEI DE DRUMURI DE CATRE BANCA:


┌────┬──────┬────────-┬──────────┬────────────────┬───────┬────────-┬──────────┐
│ │ │ SUMA │ DATA │SUMA TRANSFERATA│Rata de│UTILIZARE│ │
│Nr. │ DATA │TRANSEI │ TRANSFER │ CATRE CNADNR*) │ schimb│IMPRUMUT │Comentarii│
│crt.│PLATII│DISPONI- │ CATRE │(moneda locala) │la data│ (%) │Modificare│
│ │ │BILIZATE │ CNADNR*) │ │ platii│ │ │
│ │ │ │ │ │ catre │ │ │
│ │ │ │ │ │ CNADNR│ │ │
├────┼──────┼────────-┼──────────┼────────────────┼───────┼────────-┼──────────┤
├────┼──────┼────────-┼──────────┼────────────────┼───────┼────────-┼──────────┤
├────┼──────┼────────-┼──────────┼────────────────┼───────┼────────-┼──────────┤
├────┼──────┼────────-┼──────────┼────────────────┼───────┼────────-┼──────────┤
├────┼──────┼────────-┼──────────┼────────────────┼───────┼────────-┼──────────┤
├────┼──────┼────────-┼──────────┼────────────────┼───────┼────────-┼──────────┤
├────┼──────┼────────-┼──────────┼────────────────┼───────┼────────-┼──────────┤
├────┼──────┼────────-┼──────────┼────────────────┼───────┼────────-┼──────────┤
└────┴──────┴────────-┴──────────┼────────────────┼───────┴────────-┴──────────┘
└────────────────┘

*) CNADNR = Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale
[ ] Sectiune pentru utilizarea interna de catre BDCE
[ ] Sectiune ce urmeaza sa fie completata de beneficiar

TABEL 3 - IMPRUMUTURI BDCE Retea Drumuri




SURSE FINANCIARE
Structura finantarii
In moneda locala

TARA: ROMANIA Data: ............
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE DRUMURI


IN MILIOANE ROL (fara TVA)
┌────────────────────-┬────────────-┬──────────────────-┬────────-┬────────────┐
│ │ PRIMIT │URMEAZA A FI PRIMIT│ │ │
│ │ A │ B │ │ │
│ SURSE DE FINANTARE ├──────-┬────-┼────────-┬────┬────┤ TOTAL │ MODIFICARI │
│ │ 2005 │TOTAL│ 2005 │2006│2007│C = A + B│ COMENTARII │
│ ├──────-┼────-┤ IUL-DEC │ │ │ │ │
│ │APR-IUN│TOTAL│ │ │ │ │ │
├────────────────────-┼──────-┼────-┼────────-┼────┼────┼────────-┼────────────┤
│BDCE │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────-┼──────-┼────-┼────────-┼────┼────┼────────-┼────────────┤
│BUGETUL STATULUI │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────-┼──────-┼────-┼────────-┼────┼────┼────────-┼────────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────-┴──────-┴────-┴────────-┴────┴────┴────────-┴────────────┘

TABEL 4 - SURSE DE FINANTARE Retea Drumuri




PLANIFICAREA LUCRARILOR
Diagrama

TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE DRUMURI Data: ..............




IN MILIOANE ROL
┌──────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬───────┬───────┬─────────┬──────────┐
│ DESCRIERE │2005 │ 2006 │ 2007 │ STADIU │ │
├────┬────────────────────┬────────────-┬──────────────────┼─┬─┬─┼─┬─┬─┬─┼─┬─┬─┬─┤FIZIC AL │COMENTARII│
│Nr. │ Regionala/DN │ Judet │ Sector Km │2│3│4│1│2│3│4│1│2│3│4│LUCRARII │MODIFICARE│
│crt.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ % │ │
├────┼──────────────-┬────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 1 │DRDP Cluj │74 │ Alba │ 83+600-83+635; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 90+750-90+850 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 2 │DRDP Timisoara │7 │ Arad │ 478+730 dr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 3 │DRDP Timisoara │79 A│ Arad │ 7+252 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 4 │DRDP Bucuresti │73 │ Arges │ 83+460 stg. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 5 │DRDP Bucuresti │7 C │ Arges │50+399-50+452 stg.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 6 │DRDP Bucuresti │7 │ Arges │ 153+400 dr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 7 │DRDP Bucuresti │73 D│ Arges │ 33+535-33+680 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 8 │DRDP Bucuresti │65 │ Arges │ 91+700 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 9 │DRDP Bucuresti │65 │ Arges │ 108+560 stg. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 10 │DRDP Cluj │1 │ Bihor │ 568+500 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 11 │DRDP Cluj │17 C│ Bistrita │ 73+550-73+575; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 74+750-74+900 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 12 │DRDP Constanta │2 B │ Braila │ 125+340 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 13 │DRDP Brasov │73 A│ Brasov │ 0+020 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 14 │DRDP Bucuresti │2 │ Buzau │ 115+498 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ │ │ │ │26+100-26+200 dr.;│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 30+900; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 15 │DRDP Bucuresti │10 │ Buzau │ 56+750-56+850; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 79+900; 81+900; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 88+600 stg.; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 92+800-93+100 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 16 │DRDP Bucuresti │10 │ Buzau │ 69+900 dr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 17 │DRDP Bucuresti │10 │ Buzau │ 81+050 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 18 │DRDP Brasov │10 │ Buzau │ 93+700-94+400 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 94+075-94+250 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 19 │DRDP Timisoara │6 │Caras Severin│ 388+900-388+970 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 20 │DRDP Timisoara │6 │Caras Severin│ 406+000-484+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 21 │DRDP Timisoara │57 │Caras Severin│ 100+685-101+100 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 22 │DRDP Timisoara │57 │Caras Severin│ 115+500 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 23 │DRDP Timisoara │57 │Caras Severin│ 162+600-170+900 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 24 │DRDP Timisoara │57 B│Caras Severin│ 42+200-42+210 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 25 │DRDP Timisoara │57 B│Caras Severin│ 49+000-53+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 26 │DRDP Timisoara │57 B│Caras Severin│ 60+100-60+200; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 78+900-82+600 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 27 │DRDP Timisoara │58 │Caras Severin│ 35+000-74+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 28 │DRDP Timisoara │58 A│Caras Severin│ 24+000-29+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 29 │DRDP Timisoara │58 A│Caras Severin│ 25+800 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 30 │DRDP Timisoara │58 B│Caras Severin│ 6+800-10+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 31 │DRDP Timisoara │67 D│Caras Severin│ 76+950-108+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 32 │DRDP Timisoara │68 │Caras Severin│ 34+000-54+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 33 │DRDP Timisoara │57 │Caras Severin│ 66+054 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 34 │DRDP Timisoara │57 │Caras Severin│ 130+242 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 35 │DRDP Timisoara │58 B│Caras Severin│ 29+900 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 36 │DRDP Cluj │75 │ Cluj │ 150+211 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 37 │DRDP Cluj │1 C │ Cluj │ 70+089-70+164 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 38 │DRDP Cluj │1 F │ Cluj │ 35+050 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 39 │DRDP Cluj │1 F │ Cluj │ 35+604-35+640 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 40 │DRDP Cluj │1 H │ Cluj │ 6+300 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 41 │DRDP Brasov │13 B│ Covasna │ 38+719 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 42 │DRDP Bucuresti │72 A│ Dambovita │ 38+700 stg. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 43 │DRDP Bucuresti │72 A│ Dambovita │ 39+700 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 44 │DRDP Craiova │65 │ Dolj │ 24+400 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 45 │DRDP Bucuresti │41 │ Giurgiu │ 0+700 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 46 │DRDP Craiova │67 D│ Gorj │ 11+092 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 47 │DRDP Craiova │67 D│ Gorj │ 18+946 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 48 │DRDP Timisoara │7 │ Hunedoara │ 368+415 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 49 │DRDP Timisoara │7 │ Hunedoara │ 418+300-423+900 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 50 │DRDP Timisoara │66 │ Hunedoara │ 121+000-126+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 51 │DRDP Timisoara │66 A│ Hunedoara │ 17+728-17+868 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 52 │DRDP Timisoara │66 A│ Hunedoara │ 22+870-23+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 53 │DRDP Timisoara │68 A│ Hunedoara │ 57+450 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 54 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 170+136 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 55 │DRDP Cluj │18 │ Maramures │ 49+864; 53+288 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 56 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 117+625-117+640 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 57 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 109+280-109+320 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 58 │DRDP Craiova │67 D│ Mehedinti │ 43+937 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 59 │DRDP Timisoara │57 │ Mehedinti │ 25+500-28+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 60 │DRDP Timisoara │57 │ Mehedinti │ 28+800-37+030 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 61 │DRDP Timisoara │57 │ Mehedinti │ 36+850-38+600 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 62 │DRDP Timisoara │57 │ Mehedinti │ 60+100-60+200 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 63 │DRDP Brasov │13 │ Mures │ 28+700 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 64 │DRDP Brasov │15 │ Mures │ 36+750 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 65 │DRDP Iasi │15 │ Neamt │ 243+610 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 66 │DRDP Bucuresti │1 A │ Prahova │ 54+970 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 67 │DRDP Bucuresti │1 A │ Prahova │ 133-134 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 68 │DRDP Brasov │7 │ Sibiu │ 253+025-253+053 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ stg. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 69 │DRDP Iasi │17 A│ Suceava │ 31+070-31+150 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 70 │DHDP Iasi │17 A│ Suceava │ 44+250-44+275 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 71 │DRDP Iasi │17 B│ Suceava │ 38+160-38+220 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 72 │DRDP Timisoara │58 B│ Timis │ 44+000-49+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 73 │DRDP Timisoara │59 B│ Timis │ 21+720 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 74 │DRDP Timisoara │59 B│ Timis │ 22+000-44+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 75 │DRDP Timisoara │68 A│ Timis │ 3+290-3+350 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 76 │DRDP Timisoara │68 A│ Timis │ 52+650-52+900 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 77 │DRDP Craiova │65 C│ Valcea │ 91+676 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 78 │DRDP Craiova │64 │ Valcea │ 131+749 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 79 │DRDP Craiova │67 │ Valcea │ 172+098 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 80 │DRDP Craiova │67 │ Valcea │ 177+811 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 81 │DRDP Iasi │2 L │ Vrancea │ 32+900-33+250 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────-┼────┼────────────-┼──────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────────-┼──────────┤
│ 82 │DRDP Iasi │2 L │ Vrancea │ 34+000 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴────┴─────────────┴──────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─────────┴──────────┘
........... Programul initial de lucru
- - - - - - Programul revizuit

TABEL 5 - PLANIFICARE Retea Drumuri




OBIECTIVE
TARA: ROMANIA

PROIECT/F/P 1524 - REABILITAREA
RETELEI DE DRUMURI Data: .............




┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────-┬──────────┐
│ DESCRIERE │ OBIECTIVE │ │
├────┬───────────────────┬────────────-┬──────────────────-┬──────────────────-┼────────────────────────────────┬──────────┤COMENTARII│
│Nr. │ Regionala/DN │ Judet │ Sector Km │ Localitate │ PLANIFICAT │REALIZAT*)│MODIFICARE│
│crt.│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┬────┼────────────-┼──────────────────-┼──────────────────-┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 1 │DRDP Cluj │74 │ Alba │ 83+600-83+635; │Zlatna │Demolarea fundatiei drumului │ │ │
│ │ │ │ │ 90+750-90+850 │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 2 │DRDP Timisoara│7 │ Arad │ 478+730 dr. │Batuta Capruta │Ebulmente │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 3 │DRDP Timisoara│79 A│ Arad │ 7+252 │Avram Iancu │Subspalare culee si sferturi │ │ │
│ │ │ │ │ │ │de con │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 4 │DRDP Bucuresti│73 │ Arges │ 83+460 stg. │Pod Dambovita │Deteriorare rambleu │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 5 │DRDP Bucuresti│7 C │ Arges │50+399-50+452 stg. │Oiesti │Deteriorare zid de sprijin │ │ │
│ │ │ │ │ │ │terasament │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 6 │DRDP Bucuresti│7 │ Arges │ 153+400 dr. │Dedulesti │Cedare │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 7 │DRDP Bucuresti│73 D│ Arges │ 33+535-33+680 │Hartiesti │Alunecare versant, cedare drum │ │ │
│ │ │ │ │ │ │(pavaj) │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 8 │DRDP Bucuresti│65 │ Arges │ 91+700 │Lunca Corbului │Alunecare versant │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 9 │DRDP Bucuresti│65 │ Arges │ 108+580 stg. │Albota │Alunecare versant │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 10 │DRDP Cluj │1 │ Bihor │ 568+500 │Piatra Craiului │Deteriorare rambleu │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 11 │DRDP Cluj │17 C│ Bistrita │ 73+550-73+575; │ │Deteriorare platforma drum │ │ │
│ │ │ │ │ 74+750-74+900 │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 12 │DRDP Constanta│2 B │ Braila │ 125+340 │Sendreni │Fisuri la grinzi, culei, pile; │ │ │
│ │ │ │ │ │ │talpa inferioara a grinzii in │ │ │
│ │ │ │ │ │ │zona articulatiei Gerber prezinta │ │
│ │ │ │ │ │ │armatura la vedere si corodata. │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Pila culee mal drept - bloc de │ │ │
│ │ │ │ │ │ │moloane desprinse la partea │ │ │
│ │ │ │ │ │ │superioara. Curenti platforma │ │ │
│ │ │ │ │ │ │drum. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 13 │DRDP Brasov │73 A│ Brasov │ 0+020 │Predeal │Grinzi cu armatura la vedere. │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Fundaţii subspalate. Deteriorare│ │ │
│ │ │ │ │ │ │di g de protectie culee. Cedari │ │ │
│ │ │ │ │ │ │rampe de acces. Imbracaminte │ │ │
│ │ │ │ │ │ │asfaltica degradata. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 14 │DRDP Bucuresti│2 │ Buzau │ 115+498 │Buzau Rm. Sarat │Pod rupt. Reconstructie pod. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 15 │DRDP Bucuresti│10 │ Buzau │26+100-26+200 dr.; │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 30+900; 56+750- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 56+850; 79+900; │Paltineni-Siriu │Ebulmente si alunecari versant │ │ │
│ │ │ │ │ 81+900; │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 88+600 stg.; │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ 92+800-93+100 │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 16 │DRDP Bucuresti│10 │ Buzau │ 69+900 dr. │Paltineni │Rupere drum alunecare teren │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 17 │DRDP Bucuresti│10 │ Buzau │ 81+050 │Paltineni │Ebulmente si alunecari versant │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 18 │DRDP Brasov │10 │ Buzau │ 93+700-94+400 │Siriu │Prabusire linie 1 drum │ │ │
│ │ │ │ │ 94+075-94+250 │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 19 │DRDP Timisoara│6 │Caras Severin│ 388+900-388+970 │Mehadia │Ebulmente si alunecari versant │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 20 │DRDP Timisoara│6 │Caras Severin│ 406+000-484+000 │Cornea │Ebulmente rigola crestere ape, │ │ │
│ │ │ │ │ │ │alunecare versant │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 21 │DRDP Timisoara│57 │Caras Severin│ 100+685-101+100 │Coronini │Crestere ape, rigola deterio- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │rata, deteriorare straturi drum │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 22 │DRDP Timisoara│57 │Caras Severin│ 115+500 │Radimna │Ebulmente rigola si crestere apa│ │ │
│ │ │ │ │ │ │pe podet, pavaj deteriorat │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 23 │DRDP Timisoara│57 │Caras Severin│ 162+600-170+900 │Oravita - Comoraste│Straturi drum si pod deteriorate│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 24 │DRDP Timisoara│57 B│Caras Severin│ 42+200-42+210 │Bozovici │Alunecare versant si deteriorare│ │ │
│ │ │ │ │ │ │straturi drum │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 25 │DRDP Timisoara│57 B│Caras Severin│ 49+000-53+000 │Oravita - Bozovici │Crestere apa, dezagregare │ │ │
│ │ │ │ │ │ │straturi drum │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 26 │DRDP Timisoara│57 B│Caras Severin│ 60+100-60+200; │Globu Craiovei │Straturi drum deteriorate │ │ │
│ │ │ │ │ 78+900-82+600 │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 27 │DRDP Timisoara│58 │Caras Severin│ 35+000-74+000 │Resita - Anina │Alunecare versant si deteriorare│ │ │
│ │ │ │ │ │ │straturi drum ebulmente pe podet│ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 28 │DRDP Timisoara│58 A│Caras Severin│ 24+000-29+000 │Firliug │Alunecare versant decapare pod │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 29 │DRDP Timisoara│58 A│Caras Severin│ 25+800 │Firliug │Decapare galerie culee si rupere│ │ │
│ │ │ │ │ │ │straturi drum │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 30 │DRDP Timisoara│58 B│Caras Severin│ 6+800-10+000 │Resita │Crestere ape decapare pavaj pod │ │ │
│ │ │ │ │ │ │si deteriorare zid de sprijin │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 31 │DRDP Timisoara│67 D│Caras Severin│ 76+950-108+000 │Baile Herculane │Crestere ape ebulmente aluviuni │ │ │
│ │ │ │ │ │ │dsi ezagregare zid de sprijin │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 32 │DRDP Timisoara│68 │Caras Severin│ 34+000-54+000 │Bautar - │Crestere ape deteriorare galerie│ │ │
│ │ │ │ │ │Sarmisegetuza │si zid de sprijin │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 33 │DRDP Timisoara│57 │Caras Severin│ 66+054 │Cosla │Rampa de acces inundata si dig │ │ │
│ │ │ │ │ │ │de protectie culee deplasat in │ │ │
│ │ │ │ │ │ │pericol de prabusire. Conditie │ │ │
│ │ │ │ │ │ │tehnica IV. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 34 │DRDP Timisoara│57 │Caras Severin│ 130+242 │Naidas │Deteriorare a sfertului de con, │ │ │
│ │ │ │ │ │ │tasare si subspalare. Afuieri la│ │ │
│ │ │ │ │ │ │fundatiile pilelor: IV │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 35 │DRDP Timisoara│58 B│Caras Severin│ 29+900 │Berzovia-Ghertenis │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 36 │DRDP Cluj │75 │ Cluj │ 150+211 │Cornesti │Decapare pila P3 │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 37 │DRDP Cluj │1 C │ Cluj │ 70+089-70+164 │Coplean - Catcau │Crestere ape ebulmente pe podet │ │ │
│ │ │ │ │ │ │si pavaj deteriorat │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 38 │DRDP Cluj │1 F │ Cluj │ 35+050 │Dealul Topa │Drum deteriorat │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 39 │DRDP Cluj │1 F │ Cluj │ 35+604-35+640 │Topa Mica- │Canal de scurgere deteriorat │ │ │
│ │ │ │ │ │Sancraiul Almasului│ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 40 │DRDP Cluj │1 H │ Cluj │ 6+300 │Pestis │Straturi drum deteriorate │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 41 │DRDP Brasov │13 B│ Covasna │ 38+719 │Borzont │Deformare si rupere 1/2 dala │ │ │
│ │ │ │ │ │ │monolita; degradare puternica a │ │ │
│ │ │ │ │ │ │capacitatii podului. Culei │ │ │
│ │ │ │ │ │ │dizlocate. Demararea partiala a │ │ │
│ │ │ │ │ │ │elevatiei culeelor. Dizlocari │ │ │
│ │ │ │ │ │ │zidarie pod. Diguri de protectie│ │ │
│ │ │ │ │ │ │culee deplasate. Degradare │ │ │
│ │ │ │ │ │ │imbracaminte asfaltica pe pod. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 42 │DRDP Bucuresti│72 A│ Dambovita │ 38+700 stg. │Gemenea-Bratulesti │Alunecare versant, deteriorare │ │ │
│ │ │ │ │ │ │rambleu │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 43 │DRDP Bucuresti│72 A│ Dambovita │ 39+700 │Gemenea-Bratulesti │Alunecare versant, deteriorare │ │ │
│ │ │ │ │ │ │podet si rambleu │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 44 │DRDP Craiova │65 │ Dolj │ 24+400 │Bals │Rambleu pasaj CF deteriorat │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ebulente drum │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 45 │DRDP Bucuresti│41 │ Giurgiu │ 0+700 │Oltenita │Spalare, decapare si alunecare │ │ │
│ │ │ │ │ │ │accese rambleu │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 46 │DRDP Craiova │67 D│ Gorj │ 11+092 │Arcani │Decapare rambleu si pod │ │ │
│ │ │ │ │ │ │deteriorat │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 47 │DRDP Craiova │67 D│ Gorj │ 18+946 │Pestisani │Deteriorare aparari de mal │ │ │
│ │ │ │ │ │ │coborare albie rau │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 48 │DRDP Timisoara│7 │ Hunedoara │ 368+415 │Orastie │Pod spalat │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 49 │DRDP Timisoara│7 │ Hunedoara │ 418+300-423+900 │Gothatea │Rigola deteriorata │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 50 │DRDP Timisoara│66 │ Hunedoara │ 121+000-126+000 │Iscroni │Spalare pod zid de sprijin │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 51 │DRDP Timisoara│66 A│ Hunedoara │ 17+728-17+868 │Uricani │Ebulmente pe rigola si podet │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 52 │DRDP Timisoara│66 A│ Hunedoara │ 22+870-23+000 │Valea de Brazi │Crestere ape dezagregare zid │ │ │
│ │ │ │ │ │ │de sprijin │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 53 │DRDP Timisoara│68 A│ Hunedoara │ 57+450 │Ohaba │Alunecare versant │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 54 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 170+136 │Ilba │Coborare albie rau decapare │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 55 │DRDP Cluj │1 B │ Maramures │ 49+864; 53+288 │Giulesti │Distrugere curs apa si deterio- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │rare infrastructura pod │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 56 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 117+625-117+640 │Valea Chioarului │Drum deteriorat │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 57 │DRDP Cluj │1 C │ Maramures │ 109+280-109+320 │Perii Vadului - │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Mesteacan │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 58 │DRDP Craiova │67 D│ Mehedinti │ 43+937 │Brebina │Decapare culee si pila pod │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 59 │DRDP Timisoara│57 │ Mehedinti │ 25+500-28+000 │Dubova │Ebulmente alunecare versant si │ │ │
│ │ │ │ │ │ │dezagregare zid de sprijin │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 60 │DRDP Timisoara│57 │ Mehedinti │ 28+800-37+030 │Dubova │Rupere straturi drum si crestere│ │ │
│ │ │ │ │ │ │apa la zid de sprijin, ebulmente│ │ │
│ │ │ │ │ │ │rigola │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 61 │DRDP Timisoara│57 │ Mehedinti │ 36+850-38+600 │Dubova │Ebulmente alunecare versant si │ │ │
│ │ │ │ │ │ │dezagregare straturi drum │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 62 │DRDP Timisoara│57 │ Mehedinti │ 60+100-60+200 │Svinita │Dezagregare zid de sprijin si │ │ │
│ │ │ │ │ │ │straturi drum │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 63 │DRDP Brasov │13 │ Mures │ 28+700 │Maierus │Alunecare versant │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 64 │DRDP Brasov │15 │ Mures │ 36+750 │Cuci │Alunecare versant │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 65 │DRDP Iasi │15 │ Neamt │ 243+610 │Poiana Teiului │Afuieri pile albie minora, │ │ │
│ │ │ │ │ │ │degradare platelaj la rosturi, │ │ │
│ │ │ │ │ │ │parapet degradat, lunecare │ │ │
│ │ │ │ │ │ │trotuar pe dig de proiectie │ │ │
│ │ │ │ │ │ │culee 17B stg. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 66 │DRDP Bucuresti│1 A │ Prahova │ 54+970 │Stancesti │Decapare culee si pila pod │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 67 │DRDP Bucuresti│1 A │ Prahova │ 133-134 │Maneciu │Cadere pod acces │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 68 │DRDP Brasov │7 │ Sibiu │253+025-253+053 stg│Valea Oltului │Decapare culee si pila pod │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 69 │DRDP Iasi │17 A│ Suceava │ 31+070-31+150 │Vatra Moldovitei - │Prabusire linie 1 drum │ │ │
│ │ │ │ │ │Ciumarna │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 70 │DRDP Iasi │17 A│ Suceava │ 44+250-44+275 │Ciumarna - Sucevita│Rupere drum alunecare teren │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 71 │DRDP Iasi │17 B│ Suceava │ 38+160-38+220 │Crucea Holda │Rupere zid de sprijin │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 72 │DRDP Timisoara│58 B│ Timis │ 44+000-49+000 │Gataia │Cadere si rupere straturi drum │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 73 │DRDP Timisoara│59 B│ Timis │ 21+720 │Otelec │Deteriorare podet tubular │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 74 │DRDP Timisoara│59 B│ Timis │ 22+000-44+000 │Otelec - │Crestere apa rigola decapare pod│ │ │
│ │ │ │ │ │ │si eroziune accese pod │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 75 │DRDP Timisoara│68 A│ Timis │ 3+290-3+350 │Lugoj │Deteriorare rampe pod │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 76 │DRDP Timisoara│68 A│ Timis │ 52+650-52+900 │Cosevita │Deteriorare strat drum si tera- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │sament, dezagregari locale ale │ │ │
│ │ │ │ │ │ │corpului drumului │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 77 │DRDP Craiova │65 C│ Valcea │ 91+676 │Popesti │Alunecare versant si terasament │ │ │
│ │ │ │ │ │ │si rupere pod │ │ │
├────┼──────────────┼────┼────────────-┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 78 │DRDP Craiova │64 │ Valcea │ 131+749 │Olanesti │Fisuri si fisurari la culee si │ │ │
│ │ │ │ │ │ │pile. Afuieri locale ale pilelor│ │ │
│ │ │ │ │ │ │Ranforsare cu descoperire si │ │ │
│ │ │ │ │ │ │grad inalt de coroziune. Fisurare │ │
│ │ │ │ │ │ │longitudinala in grinda │ │ │
│ │ │ │ │ │ │intradosala. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 79 │DRDP Craiova │67 │ Valcea │ 172+098 │Stoienesti │Coborare accentuata a talvegului│ │ │
│ │ │ │ │ │ │afuierea sfertului de con. │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Descoperirea profilului pilei- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │rostul inferior. Beton usor. │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Ranforsare a stratului descope- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │rita si cu un inalt nivel de │ │ │
│ │ │ │ │ │ │coroziune. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼──────────────────-┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 80 │DRDP Craiova │67 │ Valcea │ 177+811 │Gatajesti │Deteriorare substantiala a │ │ │
│ │ │ │ │ │ │culeei. Afuiere a pilelor si │ │ │
│ │ │ │ │ │ │culeilor. Coborare accentuatã a │ │ │
│ │ │ │ │ │ │talvegului. Deteriorarea accen- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │tuata a talvegului. Deteriorare │ │ │
│ │ │ │ │ │ │sferturilor de con. Beton usor. │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Ranforsare a stratului descope- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │rita si cu un inalt nivel de │ │ │
│ │ │ │ │ │ │coroziune. │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 81 │DRDP Iasi │2 L │ Vrancea │ 32+900-33+250 │Tisita Soveja │Dezagregare protectie dig rau, │ │ │
│ │ │ │ │ │ │rupere pavaj │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ 82 │DRDP Iasi │2 L │ Vrancea │34+000 │Tisita Soveja │Decapare pile P2 si P3 │ │ │
├────┴──────────────┴────┴─────────────┴───────────────────┴───────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ Total retea de drumuri reabilitata │ Km│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ Total retea de drenare │ Km│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ Populatie afectata │ Numar│ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┴──────────┴──────────┘


*) Va rugam sa completati in aceasta coloana cu Da sau Nu. Daca s-a realizat partial sau au fost anulate, va rugam sa explicati motivul in coloana Modificare.


---------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016