Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD-CADRU DE IMPRUMUT din 26 iulie 2005  intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei referitor la finantarea Proiectului privind refacerea si consolidarea lucrarilor hidrotehnice distruse de inundatiile din aprilie-mai 2005 in judetele Timis si Caras-Severin    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD-CADRU DE IMPRUMUT din 26 iulie 2005 intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei referitor la finantarea Proiectului privind refacerea si consolidarea lucrarilor hidrotehnice distruse de inundatiile din aprilie-mai 2005 in judetele Timis si Caras-Severin

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 763 din 22 august 2005

România, prin Ministerul Finanţelor Publice, Bucureşti, România (numitã în cele ce urmeazã Împrumutatul), pe de o parte,
şi
BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI, Organizaţie internaţionala, Paris (numitã în cele ce urmeazã BDCE), pe de altã parte,
● având în vedere solicitarea înaintatã de Membrul Guvernul României datatã 9 iunie 2005,
● având în vedere Rezoluţia Consiliului de Administraţie al BDCE: 1480 (2004),
● având în vedere cel de-al treilea Protocol la Acordul general pentru privilegii si imunitãţi al Consiliului Europei,
● având în vedere articolele Normelor de împrumut ale BDCE datate octombrie 1970,

AU CONVENIT ASUPRA URMĂTOARELOR:

ART. 1
Condiţii Generale
Acest împrumut este acordat în conformitate cu condiţiile generale stipulate în actualele Norme de împrumut ale BDCE şi în conformitate cu condiţiile speciale stabilite prin acest Acord cadru de împrumut (numit in cele ce urmeazã Acordul), prin anexele sale şi prin scrisorile suplimentare la acesta (numite în continuare Scrisori suplimentare).
ART. 2
Proiectul
BDCE acordã Împrumutatului, care acceptã, un împrumut pentru finanţarea parţialã a Proiectului F/P 1529 (2005) aprobat de cãtre Consiliul de Administraţie al BDCE în 17-18 iunie 2005, care constã în refacerea şi consolidarea lucrãrilor hidrotehnice distruse de inundaţiile din lunile aprilie-mai 2005, în judeţele Timiş şi Caras-Severin (regiunea Banat), România vesticã-sudvesticã.
Acest împrumut este acordat de BDCE având în vedere angajamentul pe care Împrumutatul şi l-a luat de a-l utiliza numai pentru finanţarea Proiectului de zona descrisã in Anexa 1 (numit în cele ce urmeazã Proiectul) şi de a realiza un astfel de Proiect prin Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor (MMGA), în conformitate cu condiţiile detaliate in anexa menţionatã.
Orice modificare adusa modului de utilizare a împrumutului care nu a primit aprobarea BDCE poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului în conformitate cu condiţiile stipulate in Articolul 13 din Normele de împrumut.
ART. 3
Împrumutul

3.1. Condiţii financiare
Valoarea împrumutului acordat este de:
8.800.000 EURO
opt milioane opt sute mii euro
Împrumutul se va acorda în tranşe. Fiecare tranşã a Împrumutului va fi acordatã pe o perioadã nu mai mare de 20 ani, incluzând o perioadã de graţie de 5 ani.
Pentru fiecare tranşã, valoarea, rata dobânzii, valuta, data tragerii, perioada de rambursare şi conturile de remitentã ale fiecãrei pãrţi, vor fi stabilite de comun acord, prin fax, de cãtre Împrumutat şi BDCE.
O scrisoare suplimentarã la Acord, care precizeazã condiţiile în care va fi acordatã fiecare tranşã la momentul tragerii, va fi întocmitã, în mod corespunzãtor, la momentul tragerii, în formatul prezentat în Anexa 2.
Ulterior aprobãrii de cãtre Consiliul de Administraţie al BDCE din F/P 1529 din 17 iunie 2005, va fi aplicatã condiţiilor de acordare a împrumutului de cãtre BDCE, o subvenţionare a ratei dobânzii din Fondul Fiduciar Selectiv care nu va depãşi suma de 704.000 euro echivalent la 100 puncte de bazã, calculatã pe baza unui împrumut pe 10 ani cu o perioadã de graţie de 5 ani. În orice caz, rata dobânzii dupã scãderea subvenţiei aplicate ratei dobânzii, nu va fi niciodatã sub zero.

3.2. Tragerea
Tragerea împrumutului, în mai multe tranşe, se va face în conformitate cu stadiul implementãrii Proiectului.
Prima tragere trebuie efectuatã în cel mai târziu 18 luni de la data aprobãrii Proiectului.
O tranşã în avans de pânã la 50% din valoarea aprobatã a împrumutului va fi trasã într-un cont înregistrat, care poate fi auditat de cãtre BDCE.
Urmãtoarele trageri se vor baza pe raportãrile transmise de Împrumutat, prin MMGA, cu privire la stadiul implementãrii Proiectului (şi a unor previziuni cu privire la evoluţia lucrãrilor pe anul în curs).
Tranşele ulterioare vor fi trase odatã ce a fost utilizat 90 % din tranşa anterioara.

3.3. Mobilizare
In scopul mobilizãrii tranşelor împrumutului, Împrumutatul va transmite BDCE, înainte de efectuarea fiecãrei trageri, Angajamentul de platã (Anexa 3) pentru fiecare tranşã.
Angajamentul de platã este emis şi plãtibil în valuta în care este disponibilizatã tranşa.

3.4. Domiciliul
Toate sumele datorate de cãtre Împrumutat în cadrul acestui împrumut sunt plãtibile în valuta fiecãrei tranşe în contul al cãrui numãr va fi comunicat Împrumutatului de cãtre BDCE la momentul tragerii, cu notificare prin fax ce urmeazã a fi transmisã BDCE de banca însãrcinatã de cãtre Împrumutat sã efectueze plata, cu cel puţin cinci zile lucrãtoare înaintea fiecãrei date de platã.

3.5. Date
Prevederile Articolului 3 fac obiectul Convenţiei modificãrii urmãtoarei zile lucrãtoare. Convenţia modificãrii urmãtoarei zile lucrãtoare însemna o convenţie prin care, dacã o datã specificatã cade intr-o zi care nu este o zi lucrãtoare ("zi lucrãtoare" reprezintã o zi în care funcţioneazã sistemul TARGET (Sistemul de Transfer Rapid Automat Trans-European cu privire la Decontãrile Brute în Timp Real), o astfel de datã va fi prima zi urmãtoare acelei zile care reprezintã o "zi lucrãtoare", cu condiţia ca acea zi sã nu cadã în urmãtoarea lunã calendaristicã, situaţie în care, acea datã va fi prima zi precedentã acelei zile care se considerã "zi lucrãtoare".
ART. 4
Monitorizarea împrumutului şi a Proiectului

4.1. Utilizarea împrumutului

4.1.1. Perioada
Suma fiecãrei tranşe din împrumut trebuie utilizatã de cãtre Împrumutat pentru finanţarea Proiectului în termen de 12 luni de la disponibilizarea ei de cãtre BDCE.

4.1.2. Implementarea Proiectului
Pentru implementarea Proiectului, Împrumutatul desemneazã MMGA ca agenţie de implementare.
Împrumutatul, prin MMGA, va depune toate eforturile şi diligenta şi va exercita toate metodele utilizate în mod obişnuit, în special cele de naturã financiarã, tehnicã, socialã şi managerialã precum şi cele ce privesc protecţia mediului şi care vor fi necesare implementãrii corespunzãtoare a Proiectului.
În cazul în care costurile Proiectului, dupã cum sunt prezentate în Anexa 1 la Acord, se vor majora sau vor fi reevaluate oricare ar fi motivul, Împrumutatul se va asigura cã sunt disponibile resursele financiare suplimentare pentru realizarea Proiectului.
Împrumutatul, prin MMGA, se va asigura în plus, cã:
- Proiectul corespunde convenţiilor în materie ale Consiliului Europei;
- Proiectul respectã mediul înconjurãtor, în baza cadrului legislativ român relevant in vigoare;
- Proiectul respectã criteriile de eligibilitate specificate în Anexa 1;
- finanţarea parţialã de cãtre BDCE nu depãşeşte 82,6% din costul total al Proiectului, exclusiv dobânda şi taxele, aşa dupã cum este specificat în Anexa 1.

4.1.3. Achiziţii
Achiziţiile vor fi efectuate în conformitate cu ultimele prevederi ale legislaţiei în vigoare in România referitoare la achiziţii, cu condiţia ca astfel de legislaţie şi proceduri sã nu se afle în conflict cu Ghidul de achiziţii al BDCE.
BDCE nu va emite nici o aprobare referitoare la aranjamentele cu privire la achiziţiile propuse de cãtre Împrumutat, inclusiv pachetizarea contractelor şi procedurile aplicabile dar îşi va rezerva dreptul de a proceda la o preanalizã sau postanalizã a documentaţiei de licitaţie pe bazã de eşantion.
În oricare dintre cazuri, responsabilitatea pentru implementarea Proiectului şi prin urmare pentru atribuirea şi administrarea contractelor din cadrul Proiectului, revine Împrumutatului, prin MMGA.

4.2. Raportãrile Împrumutatului

4.2.1. Rapoarte privind stadiul Proiectului
O raportare ulterioarã incluzând informaţii actualizate privind costurile contractuale prezente, va fi pusã la dispoziţie Bãncii de cãtre Împrumutat, prin MMGA, dupã tragerea primei tranşe din împrumut. La fiecare douã luni, din suma aferentã primei tranşe din împrumut, pânã la finalizarea întregului Proiect, Împrumutatul, prin MMGA, va transmite BDCE un raport care detaliazã:
- situaţia utilizãrii împrumutului;
- stadiul planului de finanţare a Proiectului;
- stadiul Proiectului pe ansamblu;
- detalii privind managementul Proiectului.
Anexa 4 pune la dispoziţie machetele în care se specificã minimumul de informaţii solicitate de cãtre BDCE pentru raportãrile referitoare la stadiul Proiectului. Pot fi de asemenea utilizate şi alte forme de raportare din care sã reiasã aceleaşi informaţii.

4.2.2. Raportul de finalizare a Proiectului
La finalizarea întregului Proiect, Împrumutatul, prin MMGA, va prezenta un raport final, conţinând o evaluare a efectelor de naturã economicã, financiara, socialã şi de mediu, ale Proiectului.

4.3. Furnizarea de informaţii cãtre BDCE
Împrumutatul, prin MMGA, va ţine evidenţe contabile privind Proiectul, care vor fi în conformitate cu standardele internaţionale, care vor reflecta la orice moment, evoluţia Proiectului şi care vor înregistra toate operaţiunile efectuate şi vor identifica toate activele şi serviciile finanţate cu ajutorul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin MMGAS se angajeazã sã primeascã în mod favorabil orice misiuni de informare efectuate de angajaţii BDCE sau de cãtre consultanţi externi angajaţi de BDCE şi sã asigure întreaga cooperare necesarã pentru misiunea de informare a acestora, prin facilitarea oricãror eventuale vizite la amplasamentul Proiectului. În special, BDCE poate efectua la faţa locului un audit al contabilitãţii Proiectului, realizat de cãtre unul sau mai mulţi consultanţi, la alegerea sa, angajaţi pe cheltuiala Împrumutatului, în cazul neonorãrii la scadenţã de cãtre Împrumutat a oricãrei obligaţii asumate în cadrul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin MMGA, se angajeazã sã rãspundã într-un interval de timp rezonabil oricãrei solicitãri de informaţii din partea BDCE şi sã punã la dispoziţia acesteia orice documentaţie pe care BDCE o considerã necesarã şi pe care o poate solicita în mod rezonabil, în scopul corectei implementãri a prezentului Acord şi, în special, în ceea ce priveşte monitorizarea Proiectului şi utilizarea Împrumutului.
Împrumutatul va informa imediat BDCE în legãturã cu orice modificare legislativã sau a normelor în sectorul economic relevant pentru Proiect şi, în sens general, asupra oricãrui eveniment care poate influenţa îndeplinirea obligaţiilor sale în cadrul Acordului. Orice modificare a legislaţiei sau a normelor în sectorul economic cu relevanţã pentru Proiect ar constitui unul dintre evenimentele enumerate în capitolul 3, Articolul 13-h al Normelor de împrumut ale BDCE şi poate conduce la suspendarea, anularea sau la rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 5
Încetarea obligaţiilor Împrumutatului
Plata sumei datorate, stipulatã în Angajamentul de platã, elibereazã Împrumutatul de obligaţiile sale, dupã cum se specificã în Articolul 3.1 de mai sus.
Dupã ce întreaga sumã a acestui împrumut şi întreaga dobândã şi alte cheltuieli rezultate din acesta, în special acele sume din cadrul Articolului 6 si 7 de mai jos, au fost în întregime plãtite, Împrumutatul va fi pe deplin eliberat de obligaţiile sale faţã de BDCE, cu excepţia celor evidenţiate în Articolul 4 de mai sus.
ART. 6
Dobânda pentru plata cu întârziere
Fãrã a contraveni oricãrui alt posibil recurs al Bãncii în cadrul prezentului Acord şi al Normelor de împrumut, sau, dupã caz, dacã Împrumutatul nu plãteşte întreaga dobândã sau orice altã sumã plãtibilã în cadrul Acordului, cel mai târziu la data scadenţei specificate, Împrumutatul trebuie sã plãteascã o dobândã suplimentarã la suma datoratã şi neplãtitã integral, egalã cu dobânda EURIBOR la o lunã pentru suma în valutã a plãţii întârziate, consideratã data scadenta (dacã nu este zi lucrãtoare TARGET, urmãtoarea zi lucrãtoare) la ora 11 a.m. (ora localã la Bruxelles), plus 2,5 % pe an, de la data scadenţei acestei sume pânã la data efectuãrii plãţii.
Rata EURIBOR la o lunã, aplicabilã, va fi actualizatã la fiecare 30 de zile.
ART. 7
Costuri asociate
Toate impozitele şi taxele de orice fel, datorate şi plãtite, şi toate cheltuielile rezultate fie din încheierea, executarea, lichidarea, anularea sau suspendarea acestui Acord, în totalitate sau parţial, fie din garantarea ori refinanţarea împrumutului acordat, împreunã cu toate cheltuielile din acţiuni juridice şi extrajuridice rezultate din împrumut, vor fi suportate de cãtre Împrumutat.
În orice caz, se vor aplica prevederile Articolului 25 din capitolul 4 din Normele de împrumut ale BDCE pentru costurile procedurilor de arbitraj menţionate în capitolul 4.
ART. 8
Garanţii
Împrumutatul declarã ca nu a fost fãcut şi nici nu va fi fãcut în viitor vreun alt angajament care ar putea da unei terţe pãrţi un regim preferenţial, un drept preferenţial de platã, o colateralã sau o garanţie de orice naturã ar fi, care ar putea conferi drepturi suplimentare terţei pãrţi (denumitã în continuare garanţie).
Dacã o astfel de garanţie a fost totuşi acordatã unei terţe pãrţi, Împrumutatul este de acord sã întocmeascã ori sã furnizeze o garanţie identicã în favoarea BDCE sau, când este împiedicat sã o facã, sã ofere o garanţie echivalentã şi sã stipuleze formarea unei astfel de garanţii în favoarea BDCE.
Neîndeplinirea acestor prevederi poate reprezenta un caz de culpã, dupã cum este specificat în Articolul 13-h din capitolul 3 al Normelor de împrumut ale BDCE şi poate conduce la suspendarea, anularea sau la rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 9
Dovezi şi garanţii
Împrumutatul prezintã şi certificã faptul cã:
- autoritãţile sale competente l-au autorizat sã încheie Acordul şi au dat în acest sens semnatarului autorizarea pentru aceasta, în conformitate cu legile, decretele, reglementãrile, articolele de asociere şi alte texte aplicabile acestuia;
- întocmirea şi semnarea Acordului nu contravin legilor, decretelor, reglementãrilor, articolelor asocierii şi altor texte aplicabile acestuia şi cã toate permisele, licenţele şi autorizaţiile necesare au fost obţinute şi vor rãmâne valabile pe toatã durata împrumutului.
Orice modificare referitoare la reprezentãrile şi certificãrile de mai sus trebuie, pe toatã durata împrumutului, sã fie notificate imediat BDCE, şi sã fie furnizate toate documentele justificative.
ART. 10
Relaţii cu terţii
Împrumutatul, în scopul utilizãrii împrumutului, nu poate invoca nici un fapt referitor la relaţiile sale cu terţe pãrţi, în vederea evitãrii îndeplinirii, totale sau parţiale, a obligaţiilor sale rezultate din Acord.
BDCE nu poate fi implicatã în diferendele care ar putea apãrea între Împrumutat şi terţe pãrţi, iar costurile, indiferent de natura lor, suportate de BDCE datorita oricãrui diferend, şi, în special, toate costurile legale sau de judecatã, se vor face pe cheltuiala Împrumutatului.
ART. 11
Interpretarea Acordului
Împramutatul declarã cã a luat cunoştinţã de Normele de împrumut ale BDCE şi cã a primit o copie a acestora.
Atunci când existã o contradicţie între orice prevedere a Normelor de împrumut ale BDCE şi orice prevedere a Acordului, vor prevala prevederile Acordului.
Titlurile paragrafelor, secţiunilor şi ale capitolelor Acordului nu vor servi pentru interpretarea acestuia.
În nici un caz nu se va presupune cã BDCE a renunţat tacit la vreun drept care i s-a acordat prin Acord.
ART. 12
Legea aplicabilã
Acordul şi garanţiile negociabile legate de acesta vor fi guvernate de regulile BDCE, dupã cum este specificat în prevederile Articolului 1, paragraful 3 al celui de al treilea Protocol datat 6 martie 1959 la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei datat 2 septembrie 1949 şi, în al doilea rând, dacã este necesar, de legea francezã.
Diferendele dintre pãrţi privind Acordul vor face obiectul arbitrajului, în condiţiile specificate la capitolul 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 13
Executarea unei hotãrâri de arbitraj
Pãrţile contractante convin sã nu facã uz de nici un privilegiu, imunitate sau prevedere legislativã în faţa oricãrei autoritãţi jurisdicţionale sau de altã naturã, fie ea naţionalã ori internaţionalã, în vederea împiedicãrii punerii în aplicare a unei decizii date în condiţiile specificate în capitolul 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 14
Notificãri
Orice notificare sau altã comunicare urmând a fi datã sau efectuatã în cadrul acestui Acord adresatã BDCE sau Împrumutatului se va face în scris şi va fi consideratã pe deplin acordatã sau efectuatã când este înmânatã personal transmisã par avion sau prin fax de cãtre o parte celeilalte pãrţi la acea adresã a pãrţii specificatã mai jos.



Pentru Împrumutat:
România, prin Ministerul Finanţelor Publice
Str. Apolodor nr. 17, Bucureşti, România
În atenţia: Ministrului Finanţelor Publice,
Secretarului de stat şi/sau Directorului General al
Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Externe
Fax:+40 21 312 67 92

Pentru BDCE:
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
Avenue Kleber, 55
75116 Paris
În atenţia: Guvernatorului şi/sau Directorii
Departamentului pentru Finanţarea Proiectelor
Fax: +33 1 47 55 37 52



Toate comunicãrile care vor fi date sau efectuate vor fi în limba englezã ori francezã sau, dacã sunt în altã limbã, vor fi însoţite din aceasta cauzã, de o traducere în limba englezã sau francezã.
ART. 15
Intrarea în vigoare
Acordul va intra în vigoare dupã semnarea de cãtre BDCE şi Împrumutat şi aprobarea lui de cãtre Guvernul României.
ART. 16
Exemplarele Acordului
Acordul este întocmit în douã exemplare originale, fiecare dintre ele fiind egal autentic.
Câte un exemplar original este pãstrat de fiecare din pãrţile contractante.

Bucureşti, 26 iulie 2005
Pentru România

Dl. Dragoş Neacşu
Secretar de stat
Ministerul Finanţelor Publice

Paris, 01 august 2005
Pentru BDCE

Dl. Krysztof J. Ners,
Viceguvernator
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei


ANEXA 1

Descrierea Proiectului


┌─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
I │Imprumutat nr.: │ 1529(2005) │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Imprumutat: │ România │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Aprobarea Consiliului de│ 16-17 iunie 2005 │
│Administraţie: │ CA/PV/237/2005 │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Suma aprobatã: │ 8 800 000 euro │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
II │Domeniul de intervenţie: │ Protecţia mediului │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Lucrãri planificate: │ Proiectul va permite refacerea şi │
│ │ consolidarea lucrãrilor hidrotehnice distruse │
│ │ de inundaţiile din lunile aprilie mai 2005 │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Localizare: │ judeţele Timiş şi Caras-Severin (zona Banat), │
│ │ vestul-sud vestul României │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Cost total al Proiectului│ 10 650 331 euro │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Costuri │ Costul total al Proiectului este estimat la │
│ │ 10 650 331 euro, distribuit pe urmãtoarele │
│ │ articole: │
│ │ 1. Refacere dig pe raul Timiş şi zona Crai │
│ │ Nou - Grãniceri, jud. Timiş │
│ │ 2. Închidere breşã pe râul Timiş în zona │
│ │ localitãţii Lugoj, jud. Timiş │
│ │ 3. Închidere breşa în zona Gavodja (valea │
│ │ Spaia), jud. Timiş │
│ │ 4. Refacere apãrare mal stâng aval baraj │
│ │ Costei, jud Timiş │
│ │ 5. Refacere linie de apãrare mal drept pe │
│ │ râu Bega în zona Sinteşti - Marginea, │
│ │ jud. Timiş │
│ │ 6. Refacere golire de fund şi descãrcator │
│ │ de suprafaţa la acumulãrile nepermanente │
│ │ Secaş I, Secaş II, Secaş III jud Timiş │
│ │ 7. Refacere bazine disipatoare la acumulãrile │
│ │ nepermanente Cosari I şi Cosari II, │
│ │ jud Timiş │
│ │ 8. Închidere linie de apãrare a râului Bârzava │
│ │ pe sector Gãtaia-Denta, jud. Timiş │
│ │ 9. Refacere linie de apãrare a râului Bârzava │
│ │ pe sector Bocşa-Gâtaia, jud. Timiş │
│ │10. Închidere linie de apãrare pe râu Poganis, │
│ │ jud. Caras-Severin │
│ │11. Închidere linie de apãrare pe râul Caras şi │
│ │ afluenţi, sector Ticvaniu Mic - frontiera │
│ │ Serbia, Jud. Caras-Severin │
│ │12. Refacere linie de apãrare a râului Timiş în │
│ │ zona localitãţii Daicoviciu, jud. │
│ │ Caras- Severin │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Plan de finanţare: │8 800 000 euro BDCE 82,6% │
│ │1 850 331 euro România 17,4% Bugetul de stat │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Stadiu al lucrãrilor │0% │
│în momentul prezentãrii │ │
│cererii: │ │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Programare a lucrãrilor: │august - decembrie 2005 │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Condiţii specifice: │Un raport ulterior incluzând informaţiile │
│ │actualizate privind costul actual al │
│ │contractelor va fi pus la dispoziţia Bãncii dupã │
│ │tragerea primei tranşe din împrumut. │
│ │La fiecare douã luni, de la tragerea primei │
│ │tranşe din împrumut pânã la finalizarea │
│ │întregului Proiect, Împrumutatul, prin MMGA, va │
│ │transmite BDCE un raport privind stadiul │
│ │Proiectului. │
│ │Pe perioada de construcţie, se vor lua mãsuri │
│ │de atenuare pentru limitarea poluãrii aerului │
│ │şi apei ca şi pentru reducerea zgomotului, │
│ │generate de activitãţile de construcţie care │
│ │urmeazã a se efectua de-a lungul cursurilor │
│ │mari de apa. │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
III│Criterii de │Proiectul se conformeazã criteriilor de │
│eligibilitate:(dupã │eligibilitate stabilite in cadrul Rezolutiei │
│domeniul de intervenţie) │1480 (2004) şi contribuie astfel la coeziunea │
│ │socialã in ţarã. │
├─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
IV │Efecte sociale: │În conformitate cu domeniile de acţiune │
│(dupã domeniul de │prioritare ale BDCE, Proiectul va uşura situaţia │
│intervenţie) │locuitorilor loviţi de dezastru ai zonei anterior│
│ │amintite prin reducerea riscului de inundare │
│ │repetatã. Acesta va avea un impact social şi │
│ │economic considerabil prin prevenirea unor │
│ │deteriorãri viitoare a proprietãţii şi a unor │
│ │perturbãri asupra activitãţii economice. │
│ │Lucrãrile civile ce urmeazã a se efectua au drept│
│ │scop protejarea a, aproximativ unei treimi din │
│ │totalul populaţiei din judeţele Timiş si Caras- │
│ │Severin, estimatã la aproximativ 1 milion de │
│ │locuitori. │
└─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2

Model Scrisoare suplimentarã pentru împrumut cu ratã variabilã

F/P 1524 - [numãr] tranşã

BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI

SCRISOARE SUPLIMENTARĂ


La Acordul Cadru de împrumut din [data]

între

BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI
(numitã în continuare "BDCE")

şi

ROMÂNIA
(numitã în continuare "Împrumutat")

Prezenta Scrisoare Suplimentarã şi Acordul Cadru de Împrumut stabilesc
termenii şi condiţiile convenite pentru tranşa [numãr], aşa cum este
specificat în articolul [numãr] din Acordul Cadru de Împrumut.

Suma împrumutului [valuta si suma]

Perioada de acordare [numãr ani] perioada totalã de acordare cu
[numãr ani] perioada de graţie [sau
(numãr) - ani de rambursare]

EURIBOR (sau LIBOR) [inseraţi definiţia EURIBOR sau LIBOR]

Rata variabilã a dobânzii EURIBOR sau LIBOR 3 sau 6 plus sau
minus [numãr] puncte de baza [net] pe an
(inclusiv o ratã a dobânzii subvenţionatã
din Fondul fiduciar selectiv conform
Articolului 2 din Acordul Cadru de
împrumut)*1 (Telerate [referinţa] sau
Reuters [referinţa])

Plata dobânzii Trimestrial/Semestrial
Numitorul fracţiei actual/360, Convenţia de modificare a zilei
lucrãtoare urmãtoare

Zi lucrãtoare (euro) va însemna o zi în care Sistemul de
transfer rapid automat transeuropean cu
privire la decontãrile brute în timp real
(TARGET) funcţioneazã

sau (altele) va însemna o zi lucrãtoare a ţãrii valutei
respective

Data tragerii [data]

Instrucţiuni de platã Cont numãr [numãr] al [numele bãncii şi
[Împrumutat] localitatea]. CODUL SWIFT: [cifru] prin
[numele Bãncii corespunzãtoare şi al oraşului]
CODUL SWIFT: [cifru]

Instrucţiuni de platã (BDCE) Conform Articolului 3.4 din Acordul
Cadru de Împrumut

[se va insera varianta
potrivitã]

_________
*1) Conform art. 3 din Contractul Cadru de Împrumut "Rata dobânzii dupã
deducerea ratei dobânzii subvenţionate nu va scãdea niciodatã sub 0".



(Text pentru rata de bazã LIBOR şi structura de amortizare a împrumutului

Rata dobânzii va fi calculatã pentru fiecare perioadã de [numãr] luni, începând cu ziua din data tragerii. Dobânda va fi stabilitã cu douã zile lucrãtoare (în Londra) înaintea fiecãrei noi perioade de dobândã, BDCE va informa Împramutatul despre dobânda plãtibilã la fiecare [numãr] luni. Plata dobânzii va avea loc pe [zi, lunã]*2) în fiecare an, şi pentru prima datã la [data], [se vor lista datele de rambursare şi valoarea ratei de capital datoratã pentru fiecare datã])
________
*2) Se menţioneazã 4 date pentru plãţile trimestriale şi 2 date pentru plãţile semestriale.


(Text pentru rata de bazã LIBOR şi stuctura împrumutului final

Rata dobânzii va fi calculatã pentru fiecare perioadã de [numãr] luni, începând cu ziua din data tragerii. Dobânda va fi stabilitã cu douã zile lucrãtoare (în Londra) înaintea fiecãrei noi perioade de dobândã, BDCE va informa Împrumutatul despre dobânda plãtibilã la fiecare [numãr] luni. Plata dobânzii va avea loc pe [zi, luna]*3) în fiecare an, şi pentru prima datã la [data]. Capitalul va fi rambursat în întregime la [data])
_________
*3) Se menţioneazã 4 date pentru plãţile trimestriale şi 2 date pentru plãţile semestriale.


(Text pentru rata de bazã EURIBOR şi stuctura de amortizare a împrumutului

Rata dobânzii va fi calculatã pentru fiecare perioadã de [numãr] luni, începând cu ziua din data tragerii. Dobânda va fi stabilitã cu douã zile lucrãtoare înaintea fiecãrei noi perioade de dobândã. BDCE va informa Împrumutatul cu privire la dobânda de platã la fiecare [numãr] luni. Plata dobânzii va avea loc pe [zi luna]*4) în fiecare an, şi pentru prima datã la [data], [se vor lista datele de rambursare şi valoarea capitalului datorat pentru fiecare datã])
________
*4) Se menţioneazã 4 date pentru plãţile trimestriale şi 2 date pentru plãţile semestriale.


(Text pentru rata de bazã EURIBOR şi stuctura împrumutului final

Rata dobânzii va fi calculatã pentru fiecare perioadã de [numãr] luni, începând cu ziua din data tragerii. Dobânda va fi stabilitã cu douã zile lucrãtoare înaintea fiecãrei noi perioade de dobândã. BDCE va informa Împrumutatul cu privire la dobânda plãtibilã la fiecare [numãr] luni. Plata dobânzii va avea loc pe [zi, luna]*5) în fiecare an, şi pentru prima datã la [data]. Capitalul va fi rambursat în întregime pe [data])
__________
*5) Se menţioneazã 4 date pentru plãţile trimestriale şi 2 date pentru plãţile semestriale.

Toate plãţile vor fi fãcute în contul BDCE conform Instrucţiunilor de Platã (BDCE) prezentate mai sus.
Aceste prevederi se aflã sub incidenţa acordului "Convenţiei de modificare a zilei lucrãtoare urmãtoare", a cãrui definiţie este datã în Articolul 3.5 din Acordul Cadru de Împrumut, semnat între BDCE şi Împrumutat la [data],
În vederea mobilizãrii acestei tranşe de împrumut, Împrumutatul va trimite, în timp util, la BDCE un Angajament de platã corespunzãtor acestei tranşe [a se vedea Anexa 3].


[Paris, data] [Bucureşti, data]
pentru Banca de Dezvoltare a pentru România
Consiliului Europei



ANEXA 3

Model Angajament de platã pentru împrumut cu ratã variabilã

F/P 1529 - tranşa [numãr]

ANGAJAMENT DE PLATA


[VALUTA] [SUMA] [DATA]
PENTRU VALOAREA PRIMITĂ, semnatarul:

prin acest Angajament de platã promite sã plãteascã Bãncii de Dezvoltare
a Consiliului Europei sau altcuiva, suma împrumutatã de:
[SUMA în litere][VALUTA în litere],
în tranşe şi cu dobânda dupã cum este specificat mai jos:

RATA DE CAPITAL DOBÂNDA
[DATA]: [VALUTA] [SUMA] [se introduce tranşa stipulatã în Scrisoarea
Suplimentarã]

[DATA]: [VALUTA] [SUMA]
[DATA]: [VALUTA] [SUMA]
[DATA]: [VALUTA] [SUMA]
..../....



Plãţile de mai sus vor fi fãcute la :
[BANCA CORESPONDENTĂ A BDCE ŞI CONTUL DE REFERINŢĂ]

În favoarea Bãncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, fãrã deducerea din sau fãrã luarea în considerare a oricãror taxe, impozite sau a altor costuri prezente sau viitoare, impuse sau percepute în baza acestui Angajament sau sumele în legãturã cu acesta de cãtre sau în cadrul [se insereazã numele Statului] sau oricãrei alte subdiviziuni politice sau fiscale a acestuia.

Acest Angajament de platã constituie o legãturã cu un împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei Împrumutatului la
data [DATA TRAGERII].

În cazul neefectuãrii plãţii cu promptitudine şi în totalitate a oricãrei sume cuvenite prin acest Angajament de platã, întreaga sumã împrumutatã şi dobânda aferentã la data plãţii vor deveni imediat scadente şi vor fi plãtite la opţiunea şi la cererea deţinãtorului acestuia.

Neexercitarea de cãtre deţinãtorul Angajamentului a oricãrui drept care rezultã din acesta nu va constitui în nici un caz o renunţare la nici unul dintre drepturile sale în aceasta sau în oricare altã instanţã.

pentru ÎMPRUMUTAT


ANEXA 4

COSTURI SI SURSE DE FINANTARE

TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1529 - LUCRARI DE REFACERE ZONA BANAT

DATA ___________



Tabel 1
IN MILIOANE ROL (fara TVA)
┌──────────────────────────────────────────────┬───┬───┬─────┬─────┬───┬───┬───┐
│ DESCRIERE │ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │
│ │ │ │3=2/1│4=1-2│ │ │ │
├──┬───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│1 │Refacere dig pe râul Timiş şi în zona │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Crai Nou - Grãniceri, jud Timiş │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│2 │Închidere bresa pe râul Timis în zona │ │ │ │ │ │ │ │
│ │localitãtii Lugoj, jud. Timis │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│3 │Închidere breşã in zona Gavodja (valea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Spaia), jud. Timiş │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│4 │Refacere apãrare mal stâng aval baraj │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Costei, jud Timiş │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│5 │Refacere linie de apãrare mal drept pe râu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Bega în zona Sinteşti - Marginea, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │jud. Timiş, │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│6 │Refacere golire de fund şi descãrcãtor de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suprafaţã la acumulãrile nepermanente │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Secaş I, Secaş II, Secas III, jud. Timiş │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│7 │Refacere bazine disipatoare la acumulãrile │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nepermanente Cosari I şi Cosari II, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │jud Timiş │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│8 │Închidere linie de apãrare a râului Bârzava│ │ │ │ │ │ │ │
│ │pe sector Gãtaia-Denta, jud. Timiş │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│9 │Refacere linie de aparãre a raului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Bârzava pe sector Bocsa-Gataia, jud. Timis │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│10│Închidere linie de apãrare pe râu Poganis, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │jud. Caras-Severin │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│11│Inchidere linie de aparare pe raul Caras │ │ │ │ │ │ │ │
│ │si afluenti, sector Ticvaniu Mic - │ │ │ │ │ │ │ │
│ │frontiera Serbia, jud. Caras-Severin │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│12│Refacere linie de apãrare a râului Timiş în│ │ │ │ │ │ │ │
│ │zona localitãţii Daicoviciu, jud. Caras- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Severin │ │ │ │ │ │ │ │
├──┴──────────────────────────────────┬────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│ TOTAL ├────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│ │ BDCE │ │ │ │ │ │ │ │
│ din care SURSE DE FINANTARE ├────────┼───┼───┼─────┼─────┼───┼───┼───┤
│ │BUGETUL │ │ │ │ │ │ │ │
│ │STATULUI│ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴────────┴───┴───┴─────┴─────┴───┴───┴───┘

Legenda:
────────
A = Suma angajata dupa cum urmeaza ....
B = Platit dupa cum urmeaza .....
C = % Platit 3=2/1
D = A se plati dupa cum urmeaza ..... 4=1-2
E = A se angaja
F = Cost total 6=1+5
G = Observatii




EVALUARE CONTRACT

TARA:ROMANIA
PROIECT/F/P 1529 - LUCRARI DE REFACERE ZONA BANAT

Data:______________



Tabel 2
FARA TVA
┌───────┬─────┬───────┬───────┬───────────┬─────┬───────┬─────────────┬──────┬─┐
│Descri-│Data │Atri- │Metoda │ Cost │Pret │Suma │Perioada de │ Data │O│
│ere │con- │buit │ de ├──────┬────┤fix │platita│implementare │recep-│b│
│con- │tract│(numele│achizi-│Valuta│Suma│(D=Da│dupa ├───────┬─────┤tiona-│s│
│tract │ │con- │tie*) │ │ │N=Nu)│cum │Inceput│Sfar-│rii │ │
│ │ │trac- │ │ │ │ │urmea- │ │sit │lucra-│ │
│ │ │tului │ │ │ │ │za.....│ │ │rii │ │
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
├───────┼─────┼───────┼───────┼──────┼────┼─────┼───────┼───────┼─────┼──────┼─┤
└───────┴─────┴───────┴───────┴──────┴────┴─────┴───────┴───────┴─────┴──────┴─┘
─────────────
*) Abrevieri de utilizat
ICB = Licitatie competitiva internationala
LIB = Licitatie limitata interntionala
NCB = Licitatie competitiva nationala
C = Cumparare
CD = Contractare Directa
RPI = Resurse Proprii ale Imprumutatului





IMPRUMUTURI ACORDATE DE BDCE
Data:___________


TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P - LUCRARI DE REFACERE ZONA BANAT

IMPRUMUT AUTORIZAT:EUR 8.800.000
PROCENT FINANTARE BANCA:



Tabelul 3
┌──┬──────┬──────────┬────────┬─────────────────┬────────────────┬─────────┬───┐
│Nr│DATA │ SUMA │DATA DE │SUMA TRANSFERATA │Cursul de schimb│UTILIZARE│OBS│
│ │PLATII│TRANSEI │TRANSFER│CATRE APELE*) │la data platii │IMPRUMUT │ │
│ │ │DISPONIBI-│CATRE │ (valuta locala)│catre CNADNR │ (%) │ │
│ │ │LIZATE │APELE*) │ │ │ │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────┼───┤
├──┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────┼───┤
├──┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────┼───┤
├──┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────┼───┤
├──┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────┼───┤
├──┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────┼───┤
└──┴──────┴──────────┴────────┼─────────────────┼────────────────┴─────────┴───┘
└─────────────────┘
────────────
*) APELE = Compania Nationala APELE ROMANE

┌───┐ Sectiune pentru uz intern BDCE
└───┘
┌───┐ Sectiune care trebuie completata de beneficiar
└───┘





PROGRAMARE LUCRARI
Diagrama


TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1529 - LUCRARI DE REFACERE ZONA BANAT

Data:_______________






Tabel 4
┌──────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ │ │ 2005 │
│ │ ├───────┬───────┬───────┬───────┬─┬─┤
│ DESCRIERE │ PROGRAMARE │ A │ B │ C │ D │E│F│
│ │ ├─┬─┬─┬─┼─┬─┬─┬─┼─┬─┬─┬─┼─┬─┬─┬─┼─┼─┤
│ │ │1│2│3│4│1│2│3│4│1│2│3│4│1│2│3│4│ │ │
├──┬───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │Refacere dig pe râul Timiş şi în zona │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤Crai Nou - Grãniceri, jud Timiş ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2 │Închidere bresa pe râul Timis în zona │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤localitãtii Lugoj, jud. Timis ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3 │Închidere breşã in zona Gavodja (valea │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤Spaia), jud. Timiş ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│4 │Refacere apãrare mal stâng aval baraj │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤Costei, jud Timiş ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│5 │Refacere linie de apãrare mal drept pe râu │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤Bega în zona Sinteşti - Marginea, ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤jud. Timiş, │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│6 │Refacere golire de fund şi descãrcãtor de │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤suprafaţã la acumulãrile nepermanente ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤Secaş I, Secaş II, Secas III, jud. Timiş │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│7 │Refacere bazine disipatoare la acumulãrile │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤nepermanente Cosari I şi Cosari II, ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤jud Timiş │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│8 │Închidere linie de apãrare a râului Bârzava│Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤pe sector Gãtaia-Denta, jud. Timiş ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│9 │Refacere linie de aparãre a raului │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤Bârzava pe sector Bocsa-Gataia, jud. Timis ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10│Închidere linie de apãrare pe râu Poganis, │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤jud. Caras-Severin ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│11│Inchidere linie de aparare pe raul Caras │Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤si afluenti, sector Ticvaniu Mic - ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤frontiera Serbia, jud. Caras-Severin │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│12│Refacere linie de apãrare a râului Timiş în│Programare initiala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤zona localitãţii Daicoviciu, jud. Caras- ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤Severin │Lucrare incheiata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┤ ├─────────────────────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Programare ulterioara│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴───────────────────────────────────────────┴─────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Legenda:
────────
A = AUGUST
B = SEPTEMBRIE
C = OCTOMBRIE
D = NOIEMBRIE - DECEMBRIE
E = % STADIUL LUCRARILOR FIZICE
F = OBSERVATII



OBIECTIVE

TARA: ROMANIA
PROIECT/F/P 1529 - LUCRARI DE REFACERE ZONA BANAT

Data: ___________


Tabel 5
┌──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────┐
│ OBIECTIVE │ │
├──────────────────────────────────────────────┬───────────┤OBSERVATII│
│ PLANIFICAT │REALIZAT*) │ │
├──┬───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│1 │Refacere dig pe râul Timiş şi în zona │ │ │
│ │Crai Nou - Grãniceri, jud Timiş │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│2 │Închidere bresa pe râul Timis în zona │ │ │
│ │localitãtii Lugoj, jud. Timis │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│3 │Închidere breşã in zona Gavodja (valea │ │ │
│ │Spaia), jud. Timiş │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│4 │Refacere apãrare mal stâng aval baraj │ │ │
│ │Costei, jud Timiş │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│5 │Refacere linie de apãrare mal drept pe râu │ │ │
│ │Bega în zona Sinteşti - Marginea, │ │ │
│ │jud. Timiş, │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│6 │Refacere golire de fund şi descãrcãtor de │ │ │
│ │suprafaţã la acumulãrile nepermanente │ │ │
│ │Secaş I, Secaş II, Secas III, jud. Timiş │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│7 │Refacere bazine disipatoare la acumulãrile │ │ │
│ │nepermanente Cosari I şi Cosari II, │ │ │
│ │jud Timiş │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│8 │Închidere linie de apãrare a râului Bârzava│ │ │
│ │pe sector Gãtaia-Denta, jud. Timiş │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│9 │Refacere linie de aparãre a raului │ │ │
│ │Bârzava pe sector Bocsa-Gataia, jud. Timis │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│10│Închidere linie de apãrare pe râu Poganis, │ │ │
│ │jud. Caras-Severin │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│11│Inchidere linie de aparare pe raul Caras │ │ │
│ │si afluenti, sector Ticvaniu Mic - │ │ │
│ │frontiera Serbia, jud. Caras-Severin │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│12│Refacere linie de apãrare a râului Timiş în│ │ │
│ │zona localitãţii Daicoviciu, jud. Caras- │ │ │
│ │Severin │ │ │
├──┴───────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│ Arie protejata - ha │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│ Persoane implicate - Numar │ │ │
└──────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┘

__________
*) Vã rugam sã completaţi în aceasta coloanã cu DA sau NU. Daca este
parţial realizat sau anulat, vã rugãm sã explicaţi motivul in
coloana Observaţii.


___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016