Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD-CADRU DE IMPRUMUT din 16 iulie 2003  intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD-CADRU DE IMPRUMUT din 16 iulie 2003 intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 311 din 8 aprilie 2004
_______
*) Traducere.


F/P 1309 add. 1 (2002)

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, organism internaţional, Paris (denumitã în cele ce urmeazã BDCE), pe de o parte, şi România, reprezentatã de Ministerul Finanţelor Publice, Bucureşti, România (denumit în cele ce urmeazã Împrumutatul), pe de altã parte,
● având în vedere cererea Guvernului României, datatã 27 septembrie 2002,
● având în vedere Rezoluţia Consiliului de administraţie al BDCE: 1424 (1997), revizia 4,
● având în vedere cel de-al treilea Protocol la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei,
● având în vedere articolele Normelor de împrumut ale BDCE, datate 6 octombrie 1970, au convenit asupra urmãtoarelor:

ART. 1
Condiţii generale
Acest împrumut este acordat în conformitate cu condiţiile generale stipulate în Normele de împrumut actuale ale BDCE şi în conformitate cu condiţiile speciale stabilite prin acest acord-cadru de împrumut (denumit în cele ce urmeazã acordul ), precum şi în anexele nr. 1-4 la acesta.
ART. 2
Proiectul
BDCE acordã Împrumutatului, care acceptã, un împrumut pentru finanţarea parţialã a Proiectului F/P 1309 add. 1 (2002), aprobat de Consiliul de administraţie al BDCE pe 15 ianuarie 2003, care constã în construirea şi reabilitarea albiilor râurilor de pe teritoriul României în scopul prevenirii inundaţiilor care au afectat recent România, precum şi al apãrãrii împotriva acestora şi în cumpãrarea de echipamente de monitorizare a gradului de poluare a aerului în scopul monitorizãrii, protejãrii, avertizãrii şi alertãrii în caz de poluare a aerului.
Acest împrumut este acordat de BDCE având în vedere angajamentul pe care Împrumutatul şi l-a luat de a-l utiliza numai pentru finanţarea acestui proiect, dupã cum este descris în anexa nr. 1 (denumit în cele ce urmeazã Proiectul ), şi de a implementa Proiectul, prin Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului (MAPAM ), în conformitate cu condiţiile detaliate în anexa menţionatã.
Orice modificare adusã modului de utilizare a împrumutului în legãturã cu care BDCE nu şi-a exprimat acordul poate duce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului în conformitate cu condiţiile stipulate în art. 13 din Normele de împrumut.
ART. 3
Împrumutul
3.1. Clauze financiare
Valoarea împrumutului acordat este de: 40.000.000 EUR (patruzeci milioane euro).
Împrumutul se va acorda în tranşe. Fiecare tranşã a împrumutului va fi acordatã pe o perioadã nu mai mare de 15 ani, incluzând o perioadã de graţie de 5 ani.
Pentru fiecare tranşã, suma, rata dobânzii, valuta, data tragerii, perioada de rambursare şi conturile fiecãrei pãrţi, în care plãţile vor fi fãcute, vor fi decise de comun acord de cãtre Împrumutat şi BDCE, prin fax.
O scrisoare suplimentarã la acord, în care se vor menţiona condiţiile în care fiecare tranşã va fi acordatã, va fi redactatã la momentul fiecãrei trageri, în forma prezentatã în anexa nr. 2.
Rata dobânzii pentru fiecare tranşã va fi bonificatã din Fondul Fiduciar Selectiv cu pânã la 100 puncte de bazã (1%). În condiţiile în care rata dobânzii înainte de bonificare va fi egalã cu sau mai micã decât 1%, bonificarea va fi echivalentã cu acea ratã a dobânzii.
3.2. Comisioane aferente tragerilor şi comisioane de neutilizare
Tragerea sumelor din împrumut se face în mai multe tranşe, în funcţie de progresul fizic înregistrat în cadrul Proiectului.
Prima tragere trebuie efectuatã în cel mult 18 luni, calculate de la data aprobãrii Proiectului.
Urmãtoarele trageri vor fi efectuate în baza raportãrilor transmise de Împrumutat, prin MAPAM, cu privire la stadiul implementãrii Proiectului (şi a unor previziuni cu privire la evoluţia lucrãrilor pe anul în curs).
Împrumutatul va plãti BDCE un comision de neutilizare, calculat prin aplicarea unui procent de 0,50% (pe an, plãtibil în tranşe trimestriale) la diferenţa dintre sumele care ar fi trebuit trase (în conformitate cu valorile minime ale tranşelor, stabilite mai jos) şi sumele trase efectiv. Valorile minime ale tranşelor menţionate sunt dupã cum urmeazã:
(i) dacã tragerea efectuatã dupã 18 luni de la aprobarea Proiectului reprezintã mai puţin de 20% din valoarea totalã a împrumutului aprobat;
(ii) dacã tragerea efectuatã dupã 24 de luni de la aprobarea Proiectului reprezintã mai puţin de 30% din valoarea totalã a împrumutului aprobat;
(iii) dacã tragerea efectuatã dupã 36 de luni de la aprobarea Proiectului reprezintã mai puţin de 50% din valoarea totalã a împrumutului aprobat.
3.3. Mobilizare
Pentru a mobiliza tranşele împrumutului, Împrumutatul va transmite BDCE, înainte de fiecare tragere, Angajamentul de platã anexat (anexa nr. 3) pentru fiecare tranşã.
Angajamentul de platã este emis şi plãtibil în valuta în care se va trage tranşa.
3.4. Domiciliul
Toate sumele datorate de Împrumutat în cadrul acestui împrumut sunt plãtibile cãtre BDCE în euro, în contul BDCE nr. 92 87 384 deschis la Deutsche Bank, Frankfurt, acesteia fiindu-i transmisã de cãtre Bancã, instructatã de Împrumutat, o înştiinţare prin fax în legãturã cu plata, cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de efectuarea fiecãrei plãţi.
3.5. Date
Prevederile prezentului articol fac obiectul Convenţiei privind ziua lucrãtoare imediat urmãtoare.
Convenţia privind ziua lucrãtoare imediat urmãtoare reprezintã convenţia prin care, dacã o anumitã datã de platã cade într-o zi nelucrãtoare [ziua lucrãtoare este ziua în care opereazã Sistemul TARGET (Sistemul de transfer rapid automat transeuropean cu privire la decontãrile brute în timp real)], aceastã datã va fi modificatã, urmând a fi luatã în considerare urmãtoarea zi lucrãtoare, cu excepţia cazului în care aceastã zi cade în urmãtoarea lunã calendaristicã, caz în care plata se va face în prima zi lucrãtoare care o precedã.
ART. 4
Monitorizarea împrumutului şi a Proiectului
4.1. Proiectul
4.1.1. Implementarea Proiectului
Împrumutatul desemneazã MAPAM ca agenţie de implementare în scopul implementãrii Proiectului.
Împrumutatul, prin MAPAM, va depune toate eforturile şi diligenţa şi va exercita toate metodele utilizate în mod obişnuit, în special cele de naturã financiarã, tehnicã, socialã şi managerialã, precum şi cele ce privesc protecţia mediului, care vor fi necesare implementãrii corespunzãtoare a Proiectului.
În mod special se va asigura - înainte ca Proiectul sã fie implementat - cã toatã finanţarea, drepturile de proprietate asupra terenurilor şi imobilelor, care sunt necesare, sunt disponibile şi cã toate şantierele şi activele sunt permanent asigurate şi întreţinute.
În cazul în care costurile Proiectului, dupã cum sunt prezentate în anexa nr. 1, cresc sau vor fi revizuite, oricare ar fi motivul, Împrumutatul se va asigura cã resursele financiare adiţionale pentru realizarea Proiectului sunt puse la dispoziţie.
Împrumutatul, prin MAPAM, se va asigura cã:
- Proiectul este în conformitate cu convenţiile relevante ale Consiliului Europei;
- implementarea Proiectului se face fãrã a afecta mediul înconjurãtor, în baza convenţiilor internaţionale în materie;
- finanţarea parţialã de cãtre BDCE nu depãşeşte 50% din costul total al Proiectului, fãrã a include taxele, dobânda şi alte costuri, dupã cum sunt definite în anexa nr. 1.
4.1.2. Achiziţii
Deoarece responsabilitatea pentru implementarea Proiectului şi, prin urmare, responsabilitatea pentru adjudecarea şi administrarea contractelor în cadrul sãu revine Împrumutatului, achiziţiile în cadrul Proiectului vor fi efectuate în conformitate cu prevederile legislaţiei româneşti în vigoare referitoare la achiziţii.
Pentru toate contractele semnate dupã încheierea acestui acord, Împrumutatul va transmite BDCE o copie/copii a/ale contractului/contractelor semnat/semnate imediat ce aceasta/acestea este/sunt disponibilã/disponibile şi în orice caz înainte de prima tragere şi de tragerile urmãtoare.
De asemenea, Împrumutatul va transmite BDCE raportul de evaluare a ofertelor şi recomandãrile privind ajudecarea şi, ulterior, orice propunere de extindere sau modificare a contractului iniţial, precum şi motivul acesteia.
Contractele cu valori egale sau mai mari de 5 milioane euro vor face obiectul licitaţiei competitive internaţionale (LCI).
4.2. Raportãrile Împrumutatului
4.2.1. Rapoarte privind progresul Proiectului
Cel puţin o datã pe an, din momentul disponibilizãrii împrumutului şi pânã la finalizarea întregului Proiect, Împrumutatul, prin MAPAM, va transmite cãtre BDCE un raport sub forma celui prezentat în anexa nr. 4, detaliind:
- stadiul utilizãrii împrumutului;
- progresul planului de finanţare a Proiectului;
- progresul Proiectului pe ansamblu;
- detalii privind managementul Proiectului.
4.2.2. Raportul final
La finalizarea întregului Proiect, Împrumutatul va prezenta un raport final conţinând o evaluare a efectelor de naturã economicã, financiarã, socialã şi de mediu ale Proiectului.
4.3. Furnizarea de informaţii cãtre BDCE
Împrumutatul, prin MAPAM, va ţine registre contabile privind Proiectul, care vor fi în conformitate cu standardele internaţionale, care vor reflecta în orice moment progresul Proiectului şi în care se vor înregistra toate operaţiunile efectuate şi se vor identifica lucrãrile, bunurile şi serviciile finanţate cu ajutorul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin MAPAM, se angajeazã sã primeascã orice misiune de informare efectuatã de angajaţii BDCE sau de consultanţi externi angajaţi de BDCE şi sã asigure cooperarea necesarã pentru misiunea de informare a acestora, prin facilitarea oricãror eventuale vizite la amplasamentul Proiectului. În particular, BDCE poate audita la faţa locului documentele contabile ale Proiectului cu sprijinul unuia sau mai multor consultanţi, la alegerea sa, angajaţi pe cheltuiala Împrumutatului, în cazul neonorãrii la scadenţã de cãtre Împrumutat a oricãrei obligaţii asumate în cadrul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin MAPAM, se angajeazã sã rãspundã într-un interval de timp rezonabil oricãrei solicitãri de informaţii transmise de BDCE şi sã punã la dispoziţia acesteia orice documentaţie pe care BDCE o considerã necesarã şi o poate solicita în mod rezonabil, pentru corecta implementare a prezentului acord şi, în special, în ceea ce priveşte monitorizarea Proiectului şi utilizarea împrumutului.
Împrumutatul va informa BDCE imediat în legãturã cu orice modificare a legislaţiei sau a cadrului de reglementare în sectorul economic relevant pentru proiect şi - în sens general - a oricãrui eveniment care poate influenţa executarea obligaţiilor lor în cadrul acordului. Orice modificare a legislaţiei sau a cadrului de reglementare în sectorul economic relevant pentru Proiect va constitui un eveniment dintre cele enumerate în cap. 3 art. 13-h din Normele de împrumut ale BDCE şi poate duce la suspendarea, anularea sau la rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 5
Încetarea obligaţiilor Împrumutatului
Plata sumei datorate, stipulatã în Angajamentul de platã, descarcã Împrumutatul de obligaţiile sale definite la art. 3.1 de mai sus.
Dupã ce întreaga sumã a împrumutului şi toate dobânzile şi alte cheltuieli legate de acesta, în special cele datorate în baza art. 6 şi 7, au fost în întregime plãtite, Împrumutatul va fi pe deplin eliberat de obligaţiile sale faţã de BDCE, cu excepţia celor stipulate la art. 4.
ART. 6
Dobânda pentru plata cu întârziere
Fãrã a elimina orice altã posibilitate a BDCE de a apela la prevederile prezentului acord şi ale Normelor de împrumut ale BDCE, sau altfel, dacã Împrumutatul nu plãteşte întreaga dobândã sau orice altã sumã datoratã potrivit prezentului acord cel târziu la data scadenţei specificatã, Împrumutatul va trebui sã plãteascã o dobândã suplimentarã la suma datoratã şi neplãtitã în totalitate, la rata EURIBOR la o lunã, pentru valuta ultimei plãţi, calculatã la data scadenţei (dacã nu este o zi lucrãtoare TARGET, prima zi lucrãtoare urmãtoare) la ora 11 a.m. (ora localã la Bruxelles), plus 2,5% pe an, calculat de la data scadenţei pânã la data efectuãrii plãţii.
Rata EURIBOR la o lunã aplicabilã va fi actualizatã la fiecare 30 de zile.
ART. 7
Costuri asociate
Toate impozitele şi taxele de orice fel, datorate şi plãtite, şi toate cheltuielile rezultate fie din încheierea, executarea, lichidarea, anularea sau suspendarea acestui acord, în totalitate sau parţial, fie din garantarea sau refinanţarea împrumutului acordat, împreunã cu toate cheltuielile din acţiuni juridice şi extrajuridice rezultate din împrumut, vor fi suportate de Împrumutat.
În orice caz, prevederile art. 25 din cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE se vor aplica pentru costurile procedurilor de arbitraj menţionate în cap. 4.
ART. 8
Garanţii
Împrumutatul declarã cã nu şi-a luat şi nu îşi va lua în viitor nici un alt angajament care ar putea conferi un regim preferenţial unei terţe pãrţi, un drept preferenţial de platã, o garanţie, de orice naturã ar fi, care ar putea conferi drepturi suplimentare celei de-a treia pãrţi, denumitã în cele ce urmeazã garanţie.
Dacã totuşi o astfel de garanţie s-ar acorda unei terţe pãrţi, Împrumutatul este de acord sã furnizeze sau sã emitã o garanţie identicã în favoarea BDCE sau - atunci când nu este posibil - sã ofere o garanţie echivalentã şi sã stipuleze acordarea unei astfel de garanţii în favoarea BDCE.
Neîndeplinirea unor astfel de prevederi ar reprezenta un caz de culpã, dupã cum este specificat în art. 13-h din cap. 3 din Normele de împrumut ale BDCE şi poate duce la suspendarea, anularea sau la rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 9
Dovezi şi garanţii
Împrumutatul dovedeşte şi garanteazã cã:
- autoritãţile competente din ţara sa l-au autorizat sã încheie acordul şi au acordat împuternicirea de a-l semna, în conformitate cu legile, decretele, reglementãrile, acordurile de asociere şi cu alte texte aplicabile acestuia;
- întocmirea şi execuţia acordului nu contravin legilor, decretelor, reglementãrilor, acordurilor de asociere şi altor texte aplicabile acestuia şi cã toate permisele, licenţele şi autorizaţiile necesare au fost obţinute şi vor rãmâne valabile pe toatã durata împrumutului.
Orice modificare a declaraţiilor şi certificatelor de mai sus trebuie, pe toatã durata împrumutului, sã fie imediat adusã la cunoştinţã BDCE şi documentaţia care sã dovedeascã acest fapt sã fie pusã la dispoziţie.
ART. 10
Relaţii cu terţii
Împrumutatul, în scopul utilizãrii împrumutului, nu poate invoca nici un fapt referitor la relaţiile sale cu terţii, în vederea evitãrii îndeplinirii, totalã sau parţialã, a obligaţiilor sale rezultate din acord.
BDCE nu poate fi implicatã în disputele care ar putea sã aparã între Împrumutat şi terţi, iar costurile, indiferent de natura lor, în sarcina BDCE ca urmare a oricãrei dispute şi, în special, toate costurile legale sau de judecatã vor fi suportate de Împrumutat.
ART. 11
Interpretarea acordului
Împrumutatul declarã cã a luat cunoştinţã despre Normele de împrumut ale BDCE şi cã a primit o copie a acestora.
Atunci când existã o contradicţie între orice prevedere a Normelor de împrumut ale BDCE şi orice prevedere a acordului, vor prevala prevederile acordului.
Titlurile paragrafelor, secţiunilor şi ale capitolelor acordului nu vor servi pentru interpretarea acestuia.
În nici un caz nu se va presupune cã BDCE a renunţat tacit la vreun drept care i s-a acordat prin prezentul acord.
ART. 12
Legea aplicabilã
Acordul şi garanţiile negociabile legate de acesta vor fi guvernate de regulile BDCE, dupã cum este specificat în prevederile art. 1 paragraful 3 din cel de-al treilea Protocol datat 6 martie 1959 la Acordul general pentru privilegii şi imunitãţi al Consiliului Europei, datat 2 septembrie 1949, şi în al doilea rând, dacã este necesar, de legea francezã.
Disputele dintre pãrţi privind prezentul acord vor face obiectul arbitrajului, în condiţiile specificate la cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 13
Executarea unei decizii de arbitraj
Pãrţile contractante sunt de acord sã nu profite de nici un privilegiu, imunitate sau prevedere legislativã în faţa oricãrei autoritãţi judecãtoreşti sau de altã naturã, atât internã, cât şi internaţionalã, pentru a obiecta faţã de punerea în aplicare a unei decizii date în condiţiile menţionate în cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 14
Notificãri
Orice notificare sau altã înştiinţare datã ori fãcutã în cadrul acestui acord, adresatã BDCE sau Împrumutatului, se va face în scris şi va fi semnatã de reprezentanţii sãi autorizaţi atunci când este transmisã prin poştã sau prin fax de cãtre o parte celeilalte la adresa fiecãreia dintre pãrţi, specificatã mai jos:

Pentru Împrumutat:
România, prin Ministerul Finanţelor Publice
Str. Apolodor nr. 17, Bucureşti, România
În atenţia: Ministrului finanţelor publice şi/sau Directorului general al Direcţiei generale a finanţelor publice externe
Telefon: +40 21 410 77 69
Fax: +40 21 312 67 92/+40 21 312 16 30
Pentru BDCE:
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
Avenue Kleber, 55
75116 Paris
În atenţia: Guvernatorului şi/sau Directorului Departamentului pentru finanţarea proiectelor
Telefon: +33 1 47 55 37 53
Fax: +33 1 47 55 37 52
Toate comunicãrile fãcute/primite vor fi redactate în limba englezã sau francezã ori, dacã sunt în orice altã limbã, vor fi însoţite de o traducere în limba englezã sau francezã.
ART. 15
Intrarea în vigoare
Prezentul acord va intra în vigoare la semnarea lui de cãtre BDCE şi Împrumutat şi la ratificarea lui de cãtre Parlamentul României.
ART. 16
Exemplarele acordului
Prezentul acord este încheiat în douã exemplare, ambele având valoare de original.
Câte o copie este pãstratã de fiecare dintre pãrţile contractante.

Bucureşti, 16 iulie 2003.
Pentru România,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Paris, 25 august 2003.
Pentru BDCE,
Krzysztof J. Ners
ANEXA 1



Sinteza Proiectului

┌──────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┐
I. │Împrumut nr.: │1309 add 1(2002) │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Împrumutat: │România │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Aprobarea Consiliului de │15/01/2003 │
│Administraţie │CA/PV/223/2003 │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Suma aprobatã: │40 000 000 euro │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
II.│Domeniul de intervenţie: │Scopul Proiectului este acela de a preveni ca- │
│ │tastrofele naturale generate de inundaţii şi │
│ │poluarea aerului. │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Lucrãri planificate: │Componenta 1 - Prevenirea inundaţiilor: constã │
│ │în construirea şi reabilitarea albiilor râuri- │
│ │lor. Aceastã componentã va contribui la preve- │
│ │nirea inundaţiilor care au afectat în ultimii │
│ │ani mai mult de 200.000 de familii şi au cauzat│
│ │190 de pierderi de vieţi omeneşti; │
│ │Componenta 2 - Monitorizarea poluãrii aerului: │
│ │va finanţa cumpãrarea de echipament pentru mo- │
│ │nitorizarea poluãrii aerului pentru a proteja, │
│ │avertiza şi alerta populaţia în caz de poluare │
│ │a aerului. Prin aceasta România se va alinia la│
│ │standardele UE în ce priveşte controlul şi mã- │
│ │surarea poluãrii aerului. │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Localizare: │Pe toatã suprafaţa României │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Costul total al │93 440 000 euro │
│proiectului: │ │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Costurile repartizate pe │Componenta 1 - Prevenirea inundaţiilor: │
│componente: │ 77 440 000 euro │
│ │Componenta 2 - Monitorizarea poluãrii aerului: │
│ │ 16 000 000 euro │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Planul de finanţare │40 000 000 euro BDCE 42,8% │
│ │53 440 000 euro România 57,2% │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Stadiul lucrãrilor în │Perioada de implementare a Proiectului, aşa cum│
│momentul prezentãrii cere-│a fost planificatã de cãtre Guvern, se întinde │
│rii: │din 2003 pânã în 2006. │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Planificarea lucrãrilor: │Inceperea lucrãrilor: ianuarie 2003 │
│ │Finalizarea lucrãrilor: decembrie 2006 │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│Procedurile aplicate de │● Înainte de tragerea primei tranşe: Împrumuta-│
│Împrumutat pentru tragerea│tul va transmite un raport detaliat al tuturor │
│tranşelor individuale: │cheltuielilor efectuate. O misiune tehnicã a │
│ │BDCE va verifica costurile raportate şi respec-│
│ │tarea procedurilor de achiziţii aplicabile; │
│ │ │
│ │● Înaintea fiecãrei trageri ulterioare (care va│
│ │fi fãcutã în concordanţã cu progresul lucrãri- │
│ │lor): va fi transmisã cãtre BDCE o raportare │
│ │cuprinzând informaţii actualizate atunci când │
│ │80% din tranşa anterioarã a fost utilizatã. │
│ │Acest raport va cuprinde o estimare a cheltuie-│
│ │lilor ce urmeazã a fi efectuate în urmãtoarele │
│ │6 luni; │
│ │ │
│ │● La încheierea Proiectului se va întocmi un │
│ │raport tehnic şi financiar final. │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
III│Criteriile de eligibilita-│Proiectul intrã sub incidenţa zonelor afectate │
│te: │de catastrofe naturale, un domeniu de acţiune │
│(dupã domeniul de inter- │eligibil aşa dupã cum a fost definit în cadrul │
│venţie) │Rezoluţiei 1424 (97) rev. 4. │
├──────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
IV.│Efecte sociale: │Programul de prevenire a inundaţiilor ar trebui│
│(dupã domeniul de inter- │sã protejeze circa 500.000 oameni şi de aceea │
│venţie) │va avea de asemenea un impact economic pozitiv │
│ │asupra economiei locale şi agriculturii. │
│ │ │
│ │Componenta de poluare a aerului va asigura │
│ │avertizarea din timp în legãturã cu catastro- │
│ │fele generate de contaminarea aerului şi va da │
│ │posibilitatea de aplicare a mãsurilor de preve-│
│ │nire în timp util. Pe teritoriul României vor │
│ │exista astfel de echipamente fixe şi mobile │
│ │care vor asigura controlul poluãrii aerului │
│ │pentru o populaţie estimatã la 12 milioane. │
└──────────────────────────┴───────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2

F/P 1309 add. 1 (2002) - tranşa [numãr]
BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI

SCRISOARE SUPLIMENTARĂ
la Acordul-cadru din data [data] dintre Banca de
Dezvoltare a Consiliului Europei, denumitã în continuare BDCE,
şi [numele Împrumutatului], denumit în continuare Împrumutat

Prezenta scrisoare suplimentarã şi acordul-cadru stabilesc termenii şi condiţiile convenite pentru tranşa [numãrul] cu referire la art. [numãrul] din acordul-cadru menţionat.
Suma împrumutului: euro [suma]
Perioada de acordare: 15 ani, din care 5 ani perioadã de graţie
Rata dobânzii variabile: EURIBOR la 6 luni plus sau minus [numãr] puncte de bazã [net]
pe an (dupã scãderea a 100 de puncte de bazã care constituie
subvenţia acordatã din Fondul Fiduciar Selectiv)
Plata dobânzii: semianual
Fracţiunile de an: 30/360 neajustat, modificate în conformitate cu Convenţia
privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã
Ziua lucrãtoare: reprezintã ziua în care opereazã Sistemul de transfer rapid
automat transeuropean cu privire la decontãrile brute în timp
real (TARGET)
Data tragerii: [data]
Instrucţiuni de platã: cont numãrul [numãr] la [numele bãncii şi al oraşului].
COD SWIFT: [cifru] via [numele bãncii corespondente şi al
oraşului] COD SWIFT: [cifru]
Rata dobânzii se va calcula pentru fiecare perioadã de [numãr] luni începând cu data tragerii. Dobânda se va stabili cu douã zile lucrãtoare înaintea fiecãrei perioade de calcul a dobânzii. BDCE va informa Împrumutatul în legãturã cu dobânda plãtibilã la fiecare 6 luni. Plata dobânzii va avea loc la [data, luna] ale fiecãrui an şi pentru prima datã la [data] [lista datelor de rambursare şi suma din împrumut de rambursat la fiecare datã de platã].
Toate plãţile vor fi fãcute în contul BDCE în conformitate cu instrucţiunile de platã descrise mai sus.
Aceste prevederi intrã sub incidenţa acordului referitor la Convenţia privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã, a cãrei definiţie se regãseşte în art. 3.5 din acordul-cadru, semnat de cãtre BDCE şi Împrumutat la [data].
Pentru a mobiliza aceastã tranşã, Împrumutatul va transmite BDCE, în timp util, un angajament de platã aferent acestei tranşe (vezi anexa nr. 3).
Bucureşti [data], pentru România, Paris [data], pentru BDCE,
domnul .............. domnul .................... .

ANEXA 3

F/P 1309 (2002) - tranşa [numãr]



ANGAJAMENT DE PLATĂ
[Valuta] [Suma] [Data]
Pentru valoarea primitã, subsemnatul........................., prin acest
angajament de platã promite sã plãteascã Bãncii de Dezvoltare a Consiliului
Europei sau altei pãrţi suma de: .........................................,
[suma în litere][valuta în litere]
în tranşe şi cu dobânda aferentã, dupã cum se specificã în cele ce urmeazã:
Rata Dobânda
[Data]:[valuta][suma] [Rata dobânzii, aşa cum este menţionat în scrisoarea
[Data]:[valuta][suma] suplimentarã]
[Data]:[valuta][suma]
[Data]:[valuta][suma]
.../...
Plãţile de mai sus vor fi fãcute la: .......................................,
[banca corespondentã a BDCE şi detaliile conturilor]
în favoarea Bãncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, fãrã deducerea din
sau fãrã luarea în considerare a oricãror taxe, impozite ori a altor costuri,
prezente sau viitoare, datorate ori percepute, pentru acest angajament sau
pentru sumele acestuia, de cãtre ori pe teritoriul [statul respectiv] sau
oricãrei subdiviziuni politice ori fiscale a acestuia.
Acest angajament de platã se referã la împrumutul acordat de Banca de Dezvol-
tare a Consiliului Europei Împrumutatului la data [data tragerii].
În cazul neefectuãrii plãţii cu promptitudine şi în totalitate a oricãror
sume datorate prin acest angajament, întregul împrumut nerambursat şi dobânda
aferentã pânã la data plãţii vor deveni imediat scadente şi se vor plãti la
opţiunea şi la cererea deţinãtorului prezentului angajament de platã.
Neexercitarea de cãtre deţinãtorul angajamentului a oricãrui drept care re-
zultã din acesta nu va constitui în nici un caz o renunţare la vreunul dintre
drepturile sale în aceastã sau în oricare altã circumstanţã.
Pentru Împrumutat,

[Pentru garantarea plãţii tuturor sumelor (fie rata de capital sau dobânda)
datorate în cadrul acestui angajament de platã].



ANEXA 4a)1)



COSTURI
CHELTUIELI EFECTUATE ÎN MONEDA LOCALĂ

ŢARA: ROMANIA Data:........
PROIECT: 1309 AD 1 (2002) - Program pentru prevenirea inundaţiilor şi a
poluãrii aerului
Fãrã TVA
┌────────────────────────────┬─────────┬─────────┬────────┬─────────┬────────┐
│LUCRĂRI PE ARTICOLE │Pe o pe- │Pe o pe- │TOTAL │% reali- │MODIFI- │
│BUGETARE │rioadã de│rioadã de│CHELTUIT│zare │CĂRI │
│ │6 luni*) │6 luni*) │ │lucrãri │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│Componenta 1 - Prevenirea │ │ │ │ │ │
│inundaţiilor - lucrãri pe │ │ │ │ │ │
│albiile râurilor │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ Supraveghere şi│ │ │ │ │ │
│ inspecţie │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ Amenajare │ │ │ │ │ │
│ şantier │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ Lucrãri de in- │ │ │ │ │ │
│ frastructurã │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ Diverse │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│TOTAL COMPONENTA 1 │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│Componenta 2 - Monitorizarea│ │ │ │ │ │
│ poluãrii ae- │ │ │ │ │ │
│ rului │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ Achiziţiona- │ │ │ │ │ │
│ rea de echi- │ │ │ │ │ │
│ pament │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ Instalare │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ Instruire │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ Diverse │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│TOTAL COMPONENTA 2 │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────┼─────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│TOTAL COMPONENTELE 1&2 │ │ │ │ │ │
└────────────────────────────┴─────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┘
┌────────────────────────────┬─────────┬─────────┬────────┐
│RATA INFLAŢIEI (%) │ │ │ │
└────────────────────────────┴─────────┴─────────┴────────┘
(*) a se specifica perioada



ANEXA 4b)1)


COSTURI
CHELTUIELI ESTIMATE ÎN MONEDA LOCALĂ

ŢARA: ROMANIA Data:........
PROIECT: 1309 AD 1 (2002) - Program pentru prevenirea inundaţiilor şi a
poluãrii aerului
Fãrã TVA
┌──────────────────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┬────┬─────┬─────┐
│LUCRĂRI PE │Pe 6│Pe 6│Pe 6│Pe 6│Pe 6│Pe 6│TOTAL│TOTAL│COST│Total│MODI-│
│ARTICOLE BUGETARE │luni│luni│luni│luni│luni│luni│CHEL-│CHEL-│TO- │chel-│FI- │
│ │ │ │ │ │ │ │TU- │TUIT │TAL │tuit │CĂRI │
│ │ │ │ │ │ │ │IELI │ (B) │PRO-│din │CO- │
│ │ │ │ │ │ │ │ESTI-│ │IECT│cost │MEN- │
│ │ │ │ │ │ │ │MATE │ │(A)+│total│TARII│
│ │ │ │ │ │ │ │(A) │ │(B) │ (%) │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│Componenta 1 -Pre-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│venirea inundaţii-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│lor - lucrãri pe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│albiile râurilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│ Supraveghere şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ inspecţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│ Amenajare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ şantier │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│ Lucrãri de in- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ frastructurã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│ Diverse │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│TOTAL COMPONENTA 1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│Componenta 2 - Mo-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│nitorizarea polu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ãrii aerului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│ Achiziţiona- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ rea de echi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ pament │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│ Instalare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│ Instruire │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│ Diverse │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│TOTAL COMPONENTA 2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┤
│TOTAL CHELTUIELI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ESTIMATE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(în preţuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ constante) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┴─────┘
│RATA INFLAŢIEI (%)
├──────────────────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┬────┬───────────┐
│TOTAL CHELTUIELI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ESTIMATE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴────┴───────────┘




ANEXA 4c)


CONTRACTE


ŢARA: ROMANIA Data:........
PROIECT: 1309 AD 1 (2002) - Program pentru prevenirea inundaţiilor şi a
poluãrii aerului
┌──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬─────────────┬──────┬──────┐
│DATA │ TIP │DES- │NUME │VALOA-│SUMA │ % │PERIOADA IM- │CLAUZA│COMEN-│
│CON- │CON- │CRIERE│CON- │RE │PLĂ- │PLĂŢI │PLEMENTĂRII │DE │TARII │
│TRACT │TRACT │CON- │TRAC- │CON- │TITĂ │ ├──────┬──────┤AJUS- │ │
│ │(lu- │TRACT │TOR │TRACT │ │ │Ince- │fina- │TARE A│ │
│ │crãri,│ │ │ │ │ │put │lizare│PREŢU-│ │
│ │bunu- │ │ │ │ │ │ │ │RILOR │ │
│ │ri, │ │ │ │ │ ├──────┼──────┼──────┤ │
│ │ser- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │vicii)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ a │ b │ c │ d │ e │ f │ │ │ │da/nu │ │
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┴──────┴──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┴──────┴──────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴────────────────────┘




ANEXA 4d)


┌──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┐
│ NR. │DATA │VALOA-│ RATA │CONT- │NUME │DATA │SUMA │ RATA │UTILI-│MODI- │
│ │PLĂŢII│RE │ DE │TRA- │BENE- │TRANS-│TRANS-│ DE │ZARE │FICĂRI│
│ │ │TRANŞA│SCHIMB│VALOA-│FICIAR│FERU- │FERATĂ│SCHIMB│ÎMPRU-│ │
│ │ │TRASĂ │(la │RE │ │LUI │BENE- │(la │MUT │ │
│ │ │(valu-│data │TRANŞA│ │CĂTRE │FICIA-│ data │ (%) │ │
│ │ │ta │tra- │TRASĂ │ │BENE- │RULUI │trans-│ │ │
│ │ │trage-│gerii)│(mone-│ │FICIAR│(mone-│feru- │ │ │
│ │ │rii) │ │da lo-│ │ │da lo-│lui) │ │ │
│ │ │ │ │calã) │ │ │calã) │ │ │ │
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│//////│//////│//////│//////│//////│ │ │//////│ │ │ │
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│//////│//////│//////│//////│//////│ │ │//////│ │ │ │
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│//////│//////│//////│//////│//////│ │ │//////│ │ │ │
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│//////│//////│//////│//////│//////│ │ │//////│ │ │ │
└──────┴──────┴──────┴──────┼──────┼──────┴──────┼──────┼──────┴──────┴──────┘
│//////│ │//////│
└──────┘ └──────┘
┌──────┐
│//////│ Secţiune pentru uz intern BDCE
└──────┘
┌──────┐
│ │ Secţiune completatã de beneficiar
└──────┘



ANEXA 4e)



Plan de finanţare
ÎN MONEDA LOCALĂ

ŢARA: ROMANIA Data:........
PROIECT: 1309 AD 1 (2002) - Program pentru prevenirea inundaţiilor şi a
poluãrii aerului
Fãrã TVA
┌──────────────────┬──────────────┬──────────────┬────────────────┬───────────┐
│LUCRĂRI PE │FINANŢARE BDCE│BUGET DE STAT │ TOTAL │MODIFICĂRI │
│ARTICOLE BUGETARE │ │ │ │COMENTARII │
│ ├────┬────┬────┼────┬────┬────┼─────┬─────┬────┤ │
│ │PLĂ-│UR- │TO- │PLĂ-│UR- │TO- │PLĂ- │UR- │TO- │ │
│ │TIT │MEA-│TAL │TIT │MEA-│TAL │TIT │MEA- │TAL │ │
│ │ │ZĂ A│ │ │ZĂ A│ │ │ZĂ A │ │ │
│ │ │FI │ │ │FI │ │ │FI │ │ │
│ │ │PLĂ-│ │ │PLĂ-│ │ │PLĂ- │ │ │
│ │ │TIT │ │ │TIT │ │ │TIT │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│Componenta 1 -Pre-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│venirea inundaţii-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│lor - lucrãri pe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│albiile râurilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ Supraveghere şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ inspecţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ Amenajare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ şantier │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ Lucrãri de in- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ frastructurã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ Diverse │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│TOTAL COMPONENTA 1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│Componenta 2 - Mo-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│nitorizarea polu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ãrii aerului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ Achiziţiona- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ rea de echi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ pament │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ Instalare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ Instruire │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ Diverse │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│TOTAL COMPONENTA 2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼───────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴────┴───────────┘




ANEXA 4f) 1)


LUCRĂRI
GRAFIC LUCRĂRI ŞI PROGRES ÎNREGISTRAT
DIAGRAMA

ŢARA: ROMANIA Data:........
PROIECT: 1309 AD 1 (2002) - Program pentru prevenirea inundaţiilor şi a
poluãrii aerului
Fãrã TVA
┌──────────────────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬───────────┬────────────┐
│LUCRĂRI PE │Pe 6│Pe 6│Pe 6│Pe 6│Pe 6│Pe 6│ % DIN │ MODIFICĂRI │
│ARTICOLE BUGETARE │luni│luni│luni│luni│luni│luni│ LUCRĂRI │ │
│ │(*) │(*) │(*) │(*) │(*) │(*) │ FIZICE │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ REALIZAT │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤
│Componenta 1 -Pre-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│venirea inundaţii-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│lor - lucrãri pe │ │ │ │ │ │ │ │ │
│albiile râurilor │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤


│ inspecţie │ │ │ │ │ │ │ │ │


├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤


│ şantier │ │ │ │ │ │ │ │ │


├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤
│ Lucrãri de in- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ frastructurã │ │....│....│....│....│....│ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤
│Componenta 2 - Mo-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│nitorizarea polu- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ãrii aerului │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤
│ Achiziţiona- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ rea de echi- │....│ │ │ │ │ │ │ │
│ pament │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤
│ Instalare │ ..│....│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤
│ Instruire │ │....│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼────────────┤
│TOTAL PROIECT │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴───────────┴────────────┘
(*) a se specifica perioada

............... Grafic iniţial al lucrãrilor


_______________ Lucrãri finalizate




ANEXA 4g) 1)



ŢARA: ROMANIA Data:........
PROIECT: 1309 AD 1 (2002) - Program pentru prevenirea inundaţiilor şi a
poluãrii aerului
┌───────────────────────────┬─────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┐
│DESCRIEREA LUCRĂRILOR AVUTE│INDICATORI FIZICI│OBIECTIVE│OBIECTIVE│MODIFICĂRI│
│ÎN VEDERE │ŞI SOCIALI PE TIP│AVUTE ÎN │ ATINSE │ │
│ │INFRASTRUCTURĂ │ VEDERE │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │Reabilitarea al- │Km │ │ │
│ │biilor râurilor │ │ (**) │ (**) │
│ │ (*) │ (*) │ │ │
│ ├─────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │Suprafaţa prote- │ha │ │ │
│ │jatã (*) │ (*) │ (**) │ (**) │
│Construirea şi reabilitarea├─────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│albiilor râurilor. │Populaţie prote- │Nr │ │ │
│ (*) │jatã (*) │ (*) │ (**) │ (**) │
├───────────────────────────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│Furnizarea cãtre INMH a │Echipament achi- │Nr │ │ │
│mijloacelor necesare pentru│ziţionat (se va │ │ (**) │ (**) │
│efectuarea cu acurateţe a │insera lista) (*)│ (*) │ │ │
│unor teste în scopul detec-├─────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│tãrii gradului de poluare a│Ore instruire │Nr │ │ │
│aerului şi alinierea la │ (*) │ (*) │ (**) │ (**) │
│standardele UE în ce pri- ├─────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│veşte legislaţia şi contro-│Personal instruit│Nr │ │ │
│lul în domeniu (*) │ (*) │ (*) │ (**) │ (**) │
└───────────────────────────┴─────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┘

(*) Secţiune pentru uz intern
(**) Secţiune completatã de beneficiar



-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016