Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD - CADRU DE IMPRUMUT din 12 decembrie 2006  intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD - CADRU DE IMPRUMUT din 12 decembrie 2006 intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 166 din 8 martie 2007 _____________ *) Traducere.
ACORD - CADRU DE ÎMPRUMUT din 12 decembrie 2006
între România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)
EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 166 din 8 martie 2007
_____________
*) Traducere.

România, prin Ministerul Finanţelor Publice, Bucureşti, România (denumitã în continuare împrumutat), pe de o parte, şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, organizaţie internaţionalã, Paris (denumitã în continuare BDCE), pe de altã parte,
având în vedere:
- solicitarea din data de 5 mai 2006 transmisã de un membru al Guvernului României,
- Rezoluţia Consiliului de administraţie al BDCE nr. 1480 (2004),
- cel de-al Treilea Protocol la Acordul General pentru Privilegii şi Imunitãţi al Consiliului Europei,
- articolele Normelor de împrumut ale BDCE din octombrie 1970, au convenit urmãtoarele:


ART. 1
Condiţii generale
Acest împrumut este acordat în cadrul condiţiilor generale ale actualelor Norme de împrumut ale BDCE şi în cadrul condiţiilor speciale stabilite prin prezentul acord-cadru de împrumut (denumit în continuare Acord), anexele acestuia şi scrisorile sale suplimentare (denumite în continuare scrisori suplimentare).
ART. 2
Proiectul
BDCE acordã împrumutatului, care acceptã, un împrumut pentru finanţarea parţialã a F/P 1562 (2006), aprobat de Consiliul de administraţie al BDCE la data de 16 iunie 2006, referitor la reabilitarea monumentelor istorice din România.
Acest împrumut este acordat de BDCE luând în considerare angajamentul asumat de împrumutat, de a utiliza acest împrumut exclusiv pentru finanţarea proiectului sectorial descris în anexa nr. 1 (denumit în continuare Proiect) şi de a realiza acest Proiect prin Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), în condiţiile care sunt detaliate în anexa menţionatã.
Orice schimbare a modului în care împrumutul este aplicat, care nu a primit aprobarea BDCE, poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului, conform termenilor art. 13 din Normele de împrumut.
ART. 3
Împrumutul
3.1. Condiţii financiare
Valoarea împrumutului acordat este: 78.200.000 euro (şaptezeci şi opt de milioane douã sute de mii de euro).
Acesta va fi disponibilizat în tranşe. Fiecare tranşã a împrumutului va fi pentru o perioadã care nu va depãşi 20 de ani, incluzând o perioadã de graţie de 5 ani.
Pentru fiecare tranşã, valoarea, rata dobânzii, valuta, data de disponibilizare, perioada de rambursare şi conturile de remitere ale fiecãrei pãrţi vor fi stabilite de comun acord, prin fax, de cãtre împrumutat şi BDCE.
O scrisoare suplimentarã la prezentul acord, care precizeazã condiţiile pentru fiecare tranşã, va fi întocmitã la momentul tragerii, în formatul stabilit în anexa nr. 2.
3.2. Trageri
Tragerea împrumutului în mai multe tranşe se va efectua în conformitate cu stadiul implementãrii Proiectului, dacã au fost îndeplinite condiţiile specifice enumerate în anexa nr. 1.
O tranşã care poate reprezenta un avans de cel mult 25% din suma aprobatã a împrumutului poate fi disponibilizatã într-un cont distinct, care poate fi auditat de BDCE.
Tragerile ulterioare vor fi efectuate pe baza declaraţiilor împrumutatului, prin MCC, referitoare la stadiul implementãrii Proiectului (şi pe baza previziunilor privind stadiul lucrãrilor în anul curent).
Tranşele ulterioare vor fi disponibilizate odatã ce 90% din tranşa precedentã au fost utilizate.
3.3. Mobilizare
În scopul mobilizãrii tranşelor împrumutului, împrumutatul va transmite BDCE înaintea efectuãrii fiecãrei disponibilizãri angajamentul de platã anexat (anexa nr. 3), aferent fiecãrei tranşe.
Angajamentul de platã este întocmit şi plãtibil în valuta în care tranşa a fost disponibilizatã.
3.4. Domiciliu
Toate sumele datorate de împrumutat, în cadrul acestui împrumut, sunt plãtibile în valuta fiecãrei tranşe, în contul cu numãrul comunicat de BDCE împrumutatului la momentul disponibilizãrii, printr-o notificare pe fax, care va fi transmisã BDCE de banca însãrcinatã de împrumutat cu efectuarea plãţii, cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înaintea fiecãrei plãţi.
3.5. Date
Prevederile art. 3 fac obiectul Convenţiei privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã. Convenţia privind ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã înseamnã o convenţie prin care dacã data specificatã va cãdea într-o zi care nu este o zi lucrãtoare [zi lucrãtoare înseamnã o zi în care Sistemul TARGET (Sistemul de transfer rapid automat transeuropean cu privire la decontãrile brute în timp real), funcţioneazã], acea datã va fi prima zi care urmeazã acelei zile, care este zi lucrãtoare, cu condiţia ca acea zi sã nu cadã în urmãtoarea lunã calendaristicã, caz în care acea datã va fi prima zi care precedã acea zi, care este zi lucrãtoare.
ART. 4
Monitorizarea împrumutului şi a Proiectului
4.1. Utilizarea împrumutului
4.1.1. Perioada
Sumele împrumutului pentru fiecare tranşã trebuie sã fie utilizate de împrumutat pentru finanţarea Proiectului în termen de 12 luni de la disponibilizarea acestora de cãtre BDCE.
4.1.2. Implementarea Proiectului
Pentru implementarea Proiectului, împrumutatul desemneazã MCC ca agenţie de implementare. MCC va înfiinţa o unitate de management al Proiectului (UMP), care va asigura coordonarea implementãrii, managementul, precum şi urmãrirea Proiectului din punct de vedere fizic şi financiar.
Împrumutatul, prin MCC, va depune toate eforturile şi diligenţele şi va exercita toate mijloacele utilizate în mod curent, în special mijloace financiare, tehnice, sociale şi manageriale, precum şi cele referitoare la protecţia mediului înconjurãtor, care vor fi necesare pentru implementarea corespunzãtoare a Proiectului.
În cazul în care costurile Proiectului, prevãzute în anexa nr. 1 la prezentul acord, se majoreazã sau vor fi revizuite din orice motiv, împrumutatul se va asigura cã sunt disponibile resurse financiare suplimentare pentru finalizarea Proiectului.
În plus, împrumutatul, prin MCC, se angajeazã cã:
- Proiectul corespunde prevederilor convenţiilor în materie ale Consiliului Europei;
- Proiectul respectã mediul înconjurãtor, potrivit cadrului legal în materie din România;
- Proiectul corespunde criteriilor de eligibilitate prevãzute în anexa nr. 1;
- finanţarea parţialã acordatã de BDCE nu depãşeşte 80% din costul total al Proiectului, excluzând dobânda şi comisioanele financiare, astfel cum este specificat în anexa nr. 1.
4.1.3. Achiziţii
Achiziţiile se vor efectua în conformitate cu legea românã, în prezent Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, conformã cu directivele Uniunii Europene în vigoare ( 2004/17/CE şi 2004/18/CE ), şi care astfel nu intrã în niciun fel de contradicţie cu "Liniile directoare privind achiziţiile" ale BDCE, sau în conformitate cu ultima variantã amendatã a legii naţionale privind achiziţiile publice, în vigoare la data lansãrii licitaţiilor.
În orice caz, responsabilitatea pentru implementarea Proiectului şi ca urmare responsabilitatea pentru adjudecarea şi administrarea contractelor în cadrul Proiectului rãmân la împrumutat, prin MCC. Contractele în derulare, adjudecate înainte de aprobarea Proiectului, vor fi transmise în copie la BDCE împreunã cu toatã documentaţia necesarã care demonstreazã cã respectivele contracte au fost adjudecate în conformitate cu legea şi reglementãrile naţionale privind achiziţiile publice în vigoare la data lansãrii procesului de achiziţie.
BDCE nu va emite niciun "fãrã observaţii" pentru aranjamentele de achiziţii propuse de împrumutat prin MCC, inclusiv pentru gruparea contractelor, procedurile aplicabile, dar îşi va rezerva dreptul de a efectua o analizã anterioarã sau ulterioarã, prin sondaj, a documentaţiei de achiziţii, pentru a verifica dacã aceasta este în conformitate cu legislaţia naţionalã privind achiziţiile publice.
Dacã, în orice moment, BDCE constatã cã o achiziţie efectuatã în cadrul acestui proiect nu este în conformitate cu prevederile menţionate anterior, aceasta îşi rezervã dreptul de a aplica prevederile art. 13 din Normele de împrumut.
4.2. Raportãrile împrumutatului
4.2.1. Raportãrile privind stadiul Proiectului
La fiecare 6 luni de la tragerea primei tranşe din împrumut pânã la finalizarea întregului Proiect, împrumutatul, prin MCC, va transmite BDCE un raport în care se detaliazã:
- situaţia utilizãrii împrumutului;
- stadiul planului financiar al Proiectului;
- stadiul Proiectului;
- detalii privind managementul Proiectului.
Anexa nr. 4 cuprinde formatul în care se menţioneazã minimum de informaţii solicitate de BDCE pentru aceste rapoarte privind stadiul Proiectului. Pot fi utilizate şi formate alternative care sã conţinã aceleaşi informaţii.
4.2.2. Raportul privind finalizarea Proiectului
La finalizarea întregului Proiect, împrumutatul, prin MCC, va prezenta un raport final conţinând o evaluare a efectelor economice, financiare, sociale şi de mediu ale Proiectului.
4.3. Furnizarea de informaţii cãtre BDCE împrumutatul, prin MCC, va ţine evidenţe contabile privind Proiectul, care vor fi în conformitate cu standardele internaţionale, care vor reflecta în orice moment stadiul Proiectului, în care se vor înregistra toate operaţiunile efectuate şi care vor identifica activele şi serviciile finanţate cu ajutorul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin MCC, se angajeazã sã primeascã în mod favorabil orice misiune de informare efectuatã de salariaţii BDCE sau de consultanţii externi angajaţi de BDCE şi sã asigure cooperarea necesarã pentru aceastã misiune de informare, prin facilitarea oricãrei vizite posibile la amplasamentul Proiectului. în special, BDCE poate efectua la faţa locului un audit al contabilitãţii Proiectului, realizat de unul sau mai mulţi consultanţi, la alegerea acesteia, pe cheltuiala împrumutatului, în cazul neîndeplinirii de cãtre împrumutat a oricãrei obligaţii asumate în cadrul prezentului împrumut.
Împrumutatul, prin MCC, se angajeazã sã rãspundã într-o perioadã de timp rezonabilã oricãrei solicitãri de informaţii din partea BDCE şi sã furnizeze orice documentaţie pe care BDCE o poate considera necesarã şi o poate solicita rezonabil pentru implementarea corespunzãtoare a prezentului acord, în special în ceea ce priveşte monitorizarea Proiectului şi utilizarea împrumutului.
Împrumutatul şi/sau MCC vor/va informa BDCE imediat despre orice modificare a legislaţiei sau a normelor în sectorul economic relevant pentru Proiect şi, în sens general, despre orice eveniment care poate influenţa îndeplinirea obligaţiilor sale asumate în cadrul prezentului acord. Orice modificare a legislaţiei sau a normelor în sectorul economic relevant pentru Proiect constituie unul dintre evenimentele precizate în art. 13-h al cap. 3 din Normele de împrumut ale BDCE şi poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 5
Încetarea obligaţiilor împrumutatului
Plata sumei datorate, stipulatã în Angajamentul de platã, elibereazã împrumutatul de obligaţiile sale, definite la paragraful 3.1 de mai sus.
Dupã ce întreaga sumã a acestui împrumut şi toate dobânzile şi alte costuri, care rezultã din acesta, în special acele sume prevãzute la art. 6 şi 7 de mai jos, au fost plãtite în mod corespunzãtor, împrumutatul va fi pe deplin eliberat de obligaţiile sale faţã de BDCE. în ceea ce priveşte obligaţiile prevãzute la paragraful 4.3 de mai sus, acestea vor continua sa rãmânã în vigoare în scopul unei posibile evaluãri ex post a Proiectului, care va avea loc într-o perioadã de timp rezonabilã, ce nu va depãşi 7 ani de la finalizarea Proiectului.
ART. 6
Dobânda pentru întârziere
Fãrã a contraveni oricãrui alt recurs aflat la dispoziţia BDCE prin prezentul acord şi prin Normele de împrumut sau în alt fel, dacã împrumutatul nu plãteşte întreaga dobândã sau orice altã sumã plãtibilã, conform prezentului acord de împrumut, cel mai târziu la data scadenţei specificate, acesta trebuie sã plãteascã o dobândã suplimentarã la suma datoratã şi neplãtitã integral, egalã cu dobânda Euribor la o lunã pentru depozitele în valuta plãţii întârziate la data scadenţei (dacã nu este zi lucrãtoare TARGET, urmãtoarea zi lucrãtoare), la ora 11:00 a.m. (ora localã la Bruxelles), plus 2,5% pe an, calculatã de la data scadenţei acestei sume pânã la data efectuãrii plãţii.
Rata Euribor la o lunã, aplicabilã, va fi actualizatã la fiecare 30 de zile.
ART. 7
Costuri asociate
Toate impozitele şi taxele de orice fel, datorate şi plãtite, şi toate cheltuielile rezultate fie din încheierea, executarea, lichidarea, anularea sau suspendarea acestui acord, în totalitate ori parţial, fie din garantarea sau refinanţarea împrumutului acordat, împreunã cu toate actele judiciare şi extrajudiciare care decurg din acest împrumut, vor fi suportate de cãtre împrumutat.
Totuşi, se vor aplica prevederile art. 25 al cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE pentru costurile procedurilor de arbitraj menţionate în acest cap. 4.
ART. 8
Garanţii
Împrumutatul declarã cã niciun alt angajament nu a fost fãcut şi nu va fi fãcut în viitor, care ar putea conferi unei terţe pãrţi un regim preferenţial, un drept preferenţial de platã, o garanţie colateralã sau o garanţie de orice naturã ar fi, care ar putea conferi drepturi sporite asupra unor terţi (denumitã în continuare garanţie).
Dacã o astfel de garanţie a fost totuşi acordatã unei terţe pãrţi, împrumutatul este de acord sã întocmeascã sau sã furnizeze o garanţie identicã în favoarea BDCE sau, când este împiedicat sã o facã, sã ofere o garanţie echivalentã şi sã stipuleze formarea unei astfel de garanţii în favoarea BDCE.
Nerespectarea acestor prevederi reprezintã un caz de neîndeplinire a obligaţiilor, dupã cum se prevede în art. 13-h din cap. 3 al Normelor de împrumut ale BDCE şi poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediatã a împrumutului.
ART. 9
Reprezentãri şi certificãri
Împrumutatul prezintã şi certificã faptul cã:
- autoritãţile sale competente l-au autorizat sã încheie prezentul acord şi au dat în acest sens semnatarilor autorizarea pentru aceasta, în conformitate cu legile, decretele, reglementãrile, articolele asocierii şi cu alte texte aplicabile acestuia;
- întocmirea şi semnarea Acordului nu contravin legilor, decretelor, reglementãrilor, articolelor asocierii şi altor texte aplicabile acestuia şi cã toate permisele, licenţele şi autorizaţiile necesare acestuia au fost obţinute şi vor rãmâne valabile pe toatã durata împrumutului.
Orice modificare referitoare la reprezentãrile şi certificãrile de mai sus trebuie, pe toatã durata împrumutului, sã fie notificatã imediat BDCE şi sã fie furnizate toate documentele justificative.
ART. 10
Relaţii cu terţii
Împrumutatul nu poate invoca, în cadrul utilizãrii împrumutului, niciun fapt referitor la relaţiile sale cu terţe pãrţi în vederea evitãrii îndeplinirii, totale sau parţiale, a obligaţiilor sale ce rezultã din Acord.
BDCE nu poate fi implicatã în disputele care ar putea sã aparã între împrumutat şi terţe pãrţi, iar costurile, indiferent de natura lor, efectuate de cãtre BDCE din cauza oricãrei dispute şi, în special, toate costurile juridice sau de judecatã vor fi suportate de împrumutat.
ART. 11
Interpretarea Acordului
Împrumutatul declarã cã a luat cunoştinţã de Normele de împrumut ale BDCE şi cã a primit o copie a acestora.
Atunci când existã o contradicţie între oricare prevedere din Normele de împrumut ale BDCE şi oricare prevedere a Acordului va prevala prevederea Acordului.
Titlurile paragrafelor, secţiunilor şi capitolelor Acordului nu vor servi pentru interpretarea acestuia.
În nicio situaţie nu se va presupune cã BDCE a renunţat tacit la vreun drept care i-a fost acordat prin Acord.
ART. 12
Legea aplicabilã
Prezentul acord şi garanţiile negociabile legate de acesta vor fi guvernate de regulile BDCE, dupã cum este specificat în prevederile art. 1 paragraful 3 al celui de-al Treilea Protocol din data de 6 martie 1959 la Acordul General pentru Privilegii şi Imunitãţi al Consiliului Europei din data de 2 septembrie 1949 şi, în secundar, dacã este cazul, de legea francezã.
Diferendele dintre pãrţile la Acord vor face obiectul arbitrajului, în condiţiile specificate în cap. 4 din Normele de împrumut ale BDCE.
ART. 13
Executarea unei hotãrâri de arbitraj
Pãrţile contractante convin sã nu facã uz de niciun privilegiu, imunitate sau legislaţie în faţa oricãrei autoritãţi jurisdicţionale ori a altei autoritãţi, fie ea naţionalã sau internaţionalã, în vederea împiedicãrii punerii în aplicare a unei decizii date în condiţiile specificate în cap. 4 al Normelor de împrumut ale BDCE.
ART. 14
Notificãri
Orice notificare sau alte comunicãri care vor fi date sau efectuate în cadrul prezentului acord cãtre BDCE sau împrumutat vor fi în scris şi vor fi considerate pe deplin acordate sau efectuate dacã sunt predate personal, transmise par avion sau pe fax de cãtre o parte celeilalte pãrţi, la acea adresã a pãrţii specificatã mai jos.

Pentru împrumutat:
Ministerul Finanţelor Publice
Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5,
Bucureşti, România
În atenţia: ministrului finanţelor publice, secretarului de stat şi/sau a directorului general al Direcţiei generale a finanţelor publice externe.
Fax: +4021 312 67 92

Pentru BDCE:
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
55 Avenue Kleber
75 116 Paris
În atenţia: directorului Departamentului proiecte
Fax: +33 1 47 55 37 52

Toate comunicãrile care vor fi date sau efectuate vor fi în limba englezã sau francezã ori, dacã sunt în altã limbã, vor fi însoţite de o traducere a acestora în limba englezã sau francezã.

ART. 15
Intrarea în vigoare
Prezentul acord va intra în vigoare dupã semnarea de cãtre BDCE şi împrumutat şi dupã aprobarea lui de cãtre autoritãţile române, pe baza confirmãrii în scris a acestui lucru primite de cãtre BDCE de la împrumutat.
ART. 16
Exemplarele Acordului
Prezentul acord este întocmit în douã exemplare originale, ambele exemplare fiind egal autentice.
Câte un exemplar original este pãstrat de fiecare dintre pãrţile contractante.

Bucureşti, 12 decembrie 2006
Pentru România:
Numele: Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu
Funcţia: ministrul finanţelor publice

Paris, 18 decembrie 2006
Pentru BCDE:
Numele: Apolonio Ruiz Ligero
Funcţia: vice-guvernator

ANEXA 1
DESCRIERE A PROIECTULUI


┌──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
I. │F/P � (2006) │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Împrumutat │România │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Aprobarea 󧓘 iunie 2006 │
│Consiliului de│CA/PV/242/2006 │
│administraţie │ │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Suma aprobatã 󧔖.200.000 euro │
└──────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
II. │Domenii de │Patrimoniul cultural şi istoric │
│intervenţie: │ │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Lucrãrile │Proiectul va permite reabilitarea amplasamentelor │
│planificate: │culturale din România clasificate ca monumente istorice. │
│ │Principalele categorii de lucrãri sunt urmãtoarele: │
│ │- lucrãri de consolidare a clãdirilor; │
│ │- refacerea izolaţiei şi ventilarea interioarã şi │
│ │exterioarã a clãdirilor; instalarea de aer condiţionat şi │
│ │ventilare; │
│ │- restaurarea faţadelor şi a interioarelor, înlocuirea │
│ │tâmplãriei exterioare, înlocuirea sau restaurarea │
│ │tâmplãriei interioare, restaurarea picturilor, refacerea │
│ │pardoselilor; │
│ │- modernizarea instalaţiilor electrice (iluminatul de │
│ │siguranţã, iluminatul faţadelor şi al interioarelor); │
│ │- modernizarea instalaţiilor sanitare; │
│ │- înlocuirea sistemului de prevenire a incendiilor şi │
│ │antiefracţie; │
│ │- facilitãţi pentru persoanele cu handicap; │
│ │- înlocuirea şi modernizarea sistemului de încãlzire; │
│ │- înlocuirea centralei termice şi modernizarea sistemului │
│ │de încãlzire interioarã. │
│ │În plus faţã de cele de mai sus, Proiectul va finanţa │
│ │actualizarea sau elaborarea de studii de fezabilitate, │
│ │proiecte tehnice, supervizare lucrãri, autorizaţii şi │
│ │permise şi achiziţionarea de echipamente sau bunuri, │
│ │precum şi costuri de administrare a Proiectului (cum ar fi│
│ │salariile personalului şi onorarii pentru consultanţi, │
│ │consumabile, bunuri şi echipamente, comunicaţii şi costuri│
│ │de deplasare etc). │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Localizare: │Pe întreg teritoriul României │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Costul total │ 99.000.000 euro │
│al Proiectului│ │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Detalierea │ - în euro - │
│estimativã a │Lucrãri, echipamente, bunuri, proiectare │
│costului: │şi supervizare lucrãri 96.800.000│
│ │Administrare Proiect 800.000│
│ │Autorizaţii şi permise 1.400.000│
│ │Total: 99.000.000│
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Planul de │ 78.200.000 euro BDCE 79% │
│finanţare: │ │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 󧓜.800.000 euro Guvernul │
│ │ României 21% │
└──────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
│Stadiul │Aproximativ 12% │
│lucrãrilor la │ │
│momentul │ │
│prezentãrii │ │
│solicitãrii: │ │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Graficul �-2009 │
│lucrãrilor: │ │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│Condiţii 𗈕. Înaintea efectuãrii primei disponibilizãri va fi │
│specifice: │înfiinţatã şi va fi pe deplin funcţionalã, în cadrul MCC, │
│ │o unitate de management al Proiectului, pentru a asigura │
│ │coordonarea implementãrii, managementul, precum şi │
│ │urmãrirea financiarã şi fizicã a Proiectului. │
│ 𗈖. Urmãtorii indicatori vor fi utilizaţi pentru a mãsura │
│ │impactul Proiectului: │
│ │- numãrul de beneficiari, din care numãrul de turişti │
│ │(vizitatori ai clãdirilor istorice, spectatori la │
│ │evenimentele culturale); │
│ │- numãrul şi tipurile de evenimente culturale ocazionale │
│ │(expoziţii, spectacole, concerte etc); │
│ │- veniturile colectate în mod direct din subproiecte. │
│ │Înaintea disponibilizãrii primei tranşe din împrumut şi în│
│ │cazul introducerii, modificãrii sau înlocuirii unui │
│ │subproiect pe parcursul implementãrii, MCC va prezenta │
│ │BDCE pentru fiecare subproiect indicatorii monitorizaţi în│
│ │vederea creãrii condiţiilor pentru evaluarea │
│ │performanţelor Proiectului. │
└──────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
III.│Criterii de │Proiectul îndeplineşte criteriile de eligibilitate │
│eligibilitate:│stabilite în Rezoluţia 1480 (2004) (pe domenii de │
│ │intervenţie): şi astfel contribuie la coeziunea socialã în│
│ │ţarã. │
└──────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
IV. │Efecte sociale│Proiectul va sprijini conservarea valorilor arhitecturale │
│(pe domenii de│şi istorice ale monumentelor care vor fi reabilitate şi │
│ intervenţie):│va promova dezvoltarea iniţiativelor culturale care vor fi│
│ │gãzduite de aceste clãdiri. Prin restaurarea funcţiilor şi│
│ │asigurarea unor condiţii tehnice şi de siguranţã │
│ │corespunzãtoare pentru evenimentele culturale, Proiectul │
│ │va contribui la dezvoltarea regionalã şi la consolidarea │
│ │coeziunii sociale datoritã multiplelor efecte asupra │
│ │activitãţii economice, ocupãrii forţei de muncã şi │
│ │turismului. │
│ │În plus, faţã de contribuţia la protejarea patrimoniului │
│ │istoric şi la dezvoltarea culturalã, Proiectul va conduce │
│ │la crearea a 1.000 de locuri de muncã temporare pe │
│ │parcursul perioadei de implementare a lucrãrilor de │
│ │restaurare. │
└──────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2
Model de scrisoare
suplimentarã pentr un
împrumut cu ratã variabilã


F/P 1562 - tranşa [numãr]

BANCA DE DEZVOLTARE
A CONSILIULUI EUROPEI

Scrisoare suplimentarã

La Acordul-cadru din data [data]
între
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (denumitã în continuare BDCE)
şi
România (denumitã în continuare împrumutat)
Prezenta scrisoare suplimentarã şi Acordul-cadru de împrumut stabilesc
termenii şi condiţiile convenite pentru tranşa [numãrul], aşa cum este
specificat în art. [numãrul] din acordul-cadru menţionat.

Suma împrumutului: [valuta şi suma]
Perioada de rambursare: pânã la 20 de ani perioada finalã de
rambursare, cu o perioadã de
graţie de 5 ani

Euribor [se introduce definiţia Euribor]

Rata variabilã a dobânzii: Euribor 6 luni plus sau minus [numãr]
puncte de bazã [net] pe an (Telerate
[referinţã] sau Reuters [referinţã])

Plata dobânzii: În rate semestriale

Numitorul fracţiei: actual/360 de zile, Convenţia privind
ziua lucrãtoare urmãtoare modificatã

Zi lucrãtoare (euro) înseamnã o zi în care Sistemul de
transfer rapid automat transeuropean
cu privire la decontãrile brute în
timp real (Target) funcţioneazã

sau (altele) înseamnã o zi lucrãtoare în ţara
valutei

Data de disponibilizare [data]

Instrucţiuni de platã Numãrul contului [numãr] al [nume Bancã
(împrumutat) şi oraş], codul Swift: [cifrul] prin
[nume banca de corespondenţã şi oraş],
codul Swift [cifrul]

Instrucţiuni de platã (BDCE) Conform art. 3.4 din Acordul-cadru de
împrumut

Rata dobânzii va fi calculatã pentru fiecare perioadã de 6 luni începând de
la data de disponibilizare. Dobânda va fi fixatã cu douã zile lucrãtoare
înaintea fiecãrei noi perioade de dobândã. BDCE va informa împrumutatul despre
dobânda plãtibilã la fiecare 6 luni. Plata dobânzii va avea loc în [ziua,
luna]1) a fiecãrui an şi pentru prima datã la [data]. [se precizeazã datele de
platã şi ratele de capital datorate pentru fiecare datã]
Toate plãţile vor fi efectuate în contul BDCE, conform instrucţiunilor de
platã (BDCE) descrise mai sus.
Aceste prevederi fac obiectul înţelegerii "Convenţia privind ziua
lucrãtoare urmãtoare modificatã", a cãrei definiţie se gãseşte în art. 3.5 al
Acordului-cadru de împrumut, semnat între împrumutat şi BDCE la [data].
În vederea mobilizãrii acestei tranşe din împrumut, împrumutatul va
trimite, în timp util, cãtre BDCE, un angajament de platã corespunzãtor acestei
tranşe [a se vedea anexa nr. 3].

[Oraşul, data] [Oraşul, data]
Pentru Banca de Pentru [nume împrumutat]
Dezvoltare a
Consiliului Europei


_____________
1) Se precizeazã patru date pentru plãţile trimestriale şi douã date pentru plãţile semestriale.

ANEXA 3

Model de angajament de
platã pentru un împrumut
cu ratã variabilã


F/P 1562 - tranşa [numãr]

ANGAJAMENT DE PLATÃ

[Valuta] [Suma] [DATA]

Pentru valoarea primitã, subsemnatul:
prin prezentul angajament de platã promite sã plãteascã Bãncii de
Dezvoltare a Consiliului Europei sau altuia suma împrumutatã de:
[Suma în litere ] [Valuta în litere]
în tranşele şi la o dobândã specificate mai jos:

Rate de capital Dobânda
[Data]: [Valuta][Suma] [se insereazã dobânda
[Data]: [Valuta][Suma] specificatã în
[Data]: [Valuta][Suma] scrisoarea
[Data]: [Valuta][Suma] suplimentarã]
[Data]: [Valuta][Suma]
....//.....

Plãţile de mai sus vor fi fãcute la:
[Banca corespondentã a BDCE şi contul de referinţã]
în favoarea Bãncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, fãrã nicio deducere
sau luare în considerare a vreunei taxe, impozite sau alte costuri, prezente
ori viitoare, datorate sau percepute pentru acest angajament sau pentru sumele
acestuia de cãtre ori în cadrul [introduceţi statul], sau a oricãrei alte
subdiviziuni politice ori fiscale a acesteia.
Acest angajament de platã este legat de împrumutul acordat de cãtre Banca
de Dezvoltare a Consiliului Europei împrumutatului la data [data
disponibilizãrii].
În cazul neefectuãrii plãţii prompte şi în totalitate a oricãrei sume
datorate prin prezentul angajament, întregul împrumut şi dobânda aferentã
conform acestuia pânã la data plãţii vor deveni imediat scadente şi vor fi
plãtite la opţiunea şi la cererea deţinãtorului acestuia.
Neexercitarea de cãtre deţinãtorul angajamentului a oricãrui drept care
rezultã din acesta nu va constitui în niciun caz o renunţare la niciunul
dintre drepturile sale în aceasta sau în oricare altã circumstanţã.

Pentru împrumutat,
...........................



ANEXA 4


Formatul raportului privind
stadiul Proiectului

ANEXA 4A
Ţara: ROMÂNIA
Proiect: F/P 1562 (2006)- Reabilitare Monumente Istorice

Fişã de identificare
┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Denumire subproiect │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Amplasare şi descriere obiectiv │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Descriere lucrãri │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Contractori │ │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Analiza costului şi graficul │ │
│lucrãrilor │ │
├──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┤
│Cost Total (exclusiv TVA) Realizat De realizat Graficul lucrãrilor│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ RON EURO RON EURO % RON EURO Început Sfârşit│
├────────┬────────────┬────────┬────────────────┬────────┬─────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────────┴────────────┴────────┴────────────────┴────────┴─────────┴─────────┤
│ Indicatori de monitorizare │
├──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┤
│ │ Iniţial Final │
│Numãr beneficiari ├──────────────────┬──────────────────┤
│ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────┴──────────────────┤
│ │ Iniţial Final │
│Din care numãr turişti ├──────────────────┬──────────────────┤
│ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────┴──────────────────┤
│Evenimente culturale ocazionale │ Iniţial Final │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────┬──────────────────┤
│ Numãr│ │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
│ Tip│ │ │
│ ├──────────────────┴──────────────────┤
│ │ Iniţial Final │
│Venituri medii lunare colectate ├──────────────────┬──────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────┴──────────────────┘



ANEXA 4B


Tabel 1
COSTURI
în EUR Data: .......
ŢARA: ROMÂNIA
PROIECT: F/P 1562 (2006) -Reabilitare Monumente Istorice

┌──────────────────────────────┬───────┬──────────────┬───────┬───────┬──────┐
│ Descriere │Cheltu-│ Cheltuieli │ COST │ % │Modi- │
├───┬───────┬────────┬─────────┤ieli │ viitoare │ TOTAL │Cheltu-│ficãri│
│Nr.│Subpro-│Obiectiv│Amplasare│efectu-├─────┬────────┤ │it │/co- │
│crt│iect │ │ │ate │pânã │din care│ │ │menta-│
│ │ │ │ │pânã la│la │urmãtoa-│ │ │rii │
│ │ │ │ │ ... │fina-│rele 6 │ │ │ │
│ │ │ │ │ │liza-│luni │ │ │ │
│ │ │ │ │ │re │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├───────┼─────┤ ├───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ A │ B │ │(C)= │(C)= │ │
│ │ │ │ │ │ │ │(A)+(B)│(A)+(B)│ │
├───┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴───────┴────────┴─────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│Total Subproiecte │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│Autorizaţii şi permise │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│Administrare proiect │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│Total costuri administrative │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ TOTAL GENERAL din care:│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ BDCE│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ România│ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴───────┴─────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



Tabel 2A


Evaluare achiziţii
ŢARA: ROMÂNIA
PROIECT: F/P 1562 (2006)- Reabilitare Monumente Istorice
Data: ......
┌───────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────┬──────────┐
│Categorii de cheltuieli│ Achiziţii │ COST │MODIFICÃRI│
│ ├──────┬──────┬────────┬───────┤ TOTAL │/ │
│ │ LD │ LR │ Altele │ NFB │ │Comentarii│
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
𗈕.Lucrãri │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
│finanţate de BDCE │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
𗈖.Bunuri │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
│finanţate de BDCE │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
𗈗.Servicii │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
│finanţate de BDCE │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
𗈘.Diverse │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
│finanţate de BDCE │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────┴──────┴──────┴────────┴───────┴──────────┴──────────┘

Abrevieri

LD: Licitaţie Deschisã, LB: Licitaţie restrânsã, NFB: nefinanţate de bancã



Tabel 2B


ŢARÃ: ROMÂNIA
PROIECT: F/P 1562 (2006)- reabilitare monumente istorice
Data: .....
EXCLUSIV
TVA
┌─────┬─────┬──────┬──────┬───────────┬──────┬─────┬────────────┬──────┬─────┐
│Des- │Data │Nume │Metoda│ COST │Preţ │Suma │Perioada de │ Datã │Modi-│
│crie-│con- │cons- │de │ │fix │plã- │implementare│recep-│fi- │
│re │tract│truc- │achi- ├─────┬─────┤(D=da │titã ├──────┬─────┤ţie │cãri/│
│con- │ │tor │ziţii*│valu-│suma │N=nu) │la │Înce- │Sfâr-│lu- │co- │
│tract│ │adju- │ │ta │ │ │data │put │şit │crãri │men- │
│ │ │decat │ │ │ │ │... │ │ │ │tarii│
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────┴──────┴──────┴─────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┘

*Abrevieri care vor fi utilizate:
LD=Licitaţie Deschisã; LB=Licitaţie restrânsã; DC=dialog competitiv;
N=Negociere; CO=cerere de ofertã; CS=Concurs de soluţii
NB: pentru contracte adjudecate înainte de data semnãrii acestui acord
cadru de împrumut, UMP vã specificã respectivele metode de achiziţii
utilizate



Tabel 3




Grafic Lucrãri
DIAGRAMA
ŢARA: ROMÂNIA
PROIECT: F/P 1562 (2006)- Reabilitare Monumente Istorice
Data: ........
┌───────────────────┬─────────────────────┬─────┬───────────┬───────────┬───────────┬─────────┬────────┐
│ DESCRIERE │ � │ 2007 │ 2008 │ 2009 │% Lucrãri│Modifi- │
│ │ │ │ │ │ │finaliza-│cãri/Co-│
│ │ │ │ │ │ │te │mentarii│
├───┬────┬─────┬────┤ Activitate ├─────┼─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬─────┤ │ │
│Nr.│Sub-│Obi- │Am- │ │ s1 │ s2 │ s3 │ s4 │ s5 │ s6 │ s7 │ │ │
│crt│Pro-│ecti-│pla-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │iect│ve │sare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼─────┼────┼─────────────────────┼┬┬┬┬┬┼┬┬┬┬┬┼┬┬┬┬┬┼┬┬┬┬┬┼┬┬┬┬┬┼┬┬┬┬┬┼┬┬┬┬┬┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Pregãtire proiect│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │Achiziţii proiecte şi│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ │ lucrãri│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Proiect tehnic│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Lucrãri│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Management şi│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ │ monitorizare│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
├───┼────┼─────┼────┼─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Pregãtire proiect│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │Achiziţii proiecte şi│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ │ lucrãri│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Proiect tehnic│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Lucrãri│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Management şi│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ │ monitorizare│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
├───┼────┼─────┼────┼─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Pregãtire proiect│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │Achiziţii proiecte şi│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ │ lucrãri│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Proiect tehnic│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Lucrãri│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Management şi│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ │ monitorizare│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
├───┼────┼─────┼────┼─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Pregãtire proiect│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │Achiziţii proiecte şi│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ │ lucrãri│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Proiect tehnic│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Lucrãri│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ ├─────────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ Management şi│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
│ │ │ │ │ monitorizare│││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││││ │ │
└───┴────┴─────┴────┴─────────────────────┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴─────────┴────────┘



Tabel 4




OBIECTIVE
Data: ........
ŢARA: ROMÂNIA
PROIECT: F/P 1562 (2006)- Reabilitare Monumente Istorice
┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────┬─────────┬────────┐
│ DESCRIERE │ Numãr │ Evenimente │Venituri │Locuri de│MODIFI- │
│ │ beneficiari │ culturale │lunare │ muncã │CÃRI/ │
│ │ │ ocazionale │medii │temporare│COMENTA-│
├───┬────┬────┬────┼────────┬────────┼────────┬────────┤colectate│ │RII │
│Nr.│Sub-│Obi-│Am- │ Total │din care│ Numãr │ Tip │ │ │ │
│crt│Pro-│ec- │pla-│ │numãr │ │ │ │ │ │
│ │iect│tive│sare│ │turişti │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────┬───┼────┬───┼────┬───┼────┬───┼────┬────┼────┬────┤ │
│ │ │ │ │Ini-│Fi-│Ini-│Fi-│Ini-│Fi-│Ini-│Fi-│Ini-│Fi- │Ini-│Fi- │ │
│ │ │ │ │ţial│nal│ţial│nal│ţial│nal│ţial│nal│ţial│nal │ţial│nal │ │
│ │ │ │ │* │** │* │** │* │** │* │** │* │** │* │** │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────┴────┴────┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴────┴────┴────┴────────┘



* vor fi completate înainte de finanţarea proiectului
** vor fi completate la finalizarea proiectului

-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016