Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACORD ANUAL DE FINANTARE 2002 din 1 aprilie 2003  dintre Guvernul Romaniei si Comisia Comunitatilor Europene    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACORD ANUAL DE FINANTARE 2002 din 1 aprilie 2003 dintre Guvernul Romaniei si Comisia Comunitatilor Europene

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 283 din 23 aprilie 2003
ACORD ANUAL DE FINANŢARE 2002 din 1 aprilie 2003
dintre Guvernul României şi Comisia Comunitãţilor Europene
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 283 din 23 aprilie 2003

Guvernul României, actionand în numele şi pentru România, denumita în continuare România, pe de o parte, şi Comisia Comunitãţilor Europene, denumita în continuare Comisia, actionand în numele şi pentru Comunitatea Europeanã, denumita în continuare Comunitatea, pe de alta parte, denumite în continuare pãrţi contractante,
având în vedere ca:
1. un program special de aderare pentru agricultura şi dezvoltare ruralã, denumit în continuare SAPARD, care prevede o contribuţie financiarã a Comunitãţii, a fost stabilit prin Reglementarea Consiliului (CE) nr. 1.268/1999 privind sprijinul pentru mãsuri de preaderare pentru agricultura şi dezvoltare ruralã în ţãrile candidate din Centrul şi Estul Europei, în perioada de preaderare*1);
2. planul prezentat de România a fost aprobat ca Program pentru agricultura şi dezvoltare ruralã, prin Decizia luatã în conformitate cu art. 4 (5) din Reglementarea Consiliului (CE) nr. 1.268/1999 , la 12 decembrie 2000;
3. Acordul multianual de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Comunitãţilor Europene, actionand în numele Comunitãţii Europene, denumit în continuare Acordul multianual de finanţare dintre România şi Comunitate, a fost notificat la 17 ianuarie 2002 şi prevede în art. 2 ca angajamentul financiar al Comunitãţii va fi stabilit în acordurile anuale de finanţare;
4. este necesar sa se stabileascã angajamentul financiar al Comunitãţii pentru anul 2002 pentru execuţia Programului pentru agricultura şi dezvoltare ruralã, cu modificãrile ulterioare (denumit în continuare Program), în România şi sa se indice perioada de valabilitate a angajamentului. Luând în considerare ca extinderea Comunitãţii poate avea loc în perioada de valabilitate a plãţilor din cadrul angajamentului financiar 2002, a fost luatã precautia de a se limita intervalul de încheiere de noi contracte cu beneficiarii de cãtre Agenţia SAPARD, pentru a se asigura tranzitia corespunzãtoare între instrumentul SAPARD şi orice forma de asistenta pentru dezvoltare ruralã în România, în calitate de viitor stat membru al Uniunii Europene. Aceasta este realizatã fãrã încãlcarea prevederilor oricãrui posibil act de aderare;
5. art. 12 (4) din Reglementarea Consiliului nr. 2.500/2001 din 17 decembrie 2001 modifica Reglementarea nr. 1.268/1999 prin extinderea asupra persoanelor fizice şi juridice din Cipru, Malta şi Turcia a dreptului de a participa la invitaţiile de licitaţie şi contractare organizate în cadrul SAPARD, în condiţiile aplicate tuturor persoanelor fizice şi juridice din statele membre şi ţãrile beneficiare. Este, prin urmare, necesar sa se extindã asupra acestor tari acel drept şi sa li se permitã sa beneficieze de aceleaşi prevederi ca cele acordate tuturor ţãrilor candidate;
6. ca o consecinta a dezastrelor naturale excepţionale cauzate de inundatiile din luna august 2002 şi a experienţei câştigate şi observaţiilor fãcute de la semnarea Acordului multianual de finanţare dintre România şi Comunitate, este necesarã efectuarea anumitor modificãri ale acordului. În special, se impune modificarea prevederilor privind selectarea proiectelor pentru anumite mãsuri,
au convenit urmãtoarele:
-----------
*1) OJ L 161, 26 iunie 1999, pag. 87-93.

ART. 1
Obiectiv
Acest acord stabileşte angajamentul financiar al Comunitãţii pentru România pentru anul 2002. De asemenea, modifica Acordul multianual de finanţare dintre România şi Comunitate, semnat la 2 februarie 2001*), dupã cum urmeazã.
--------------
*) Acordul multianual de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Comunitãţilor Europene a fost ratificat de România prin <>Legea nr. 316/2001 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 362 din 5 iulie 2001.

ART. 2
Angajament
Contribuţia financiarã a Comunitãţii pentru anul 2002 este limitatã la 160.630.119 euro. Acest angajament este valabil numai pentru execuţia Programului, în conformitate cu Acordul multianual de finanţare dintre România şi Comunitate.
ART. 3
Perioada angajamentului
Comisia va anula automat orice parte a angajamentului la care se face referire în art. 2, care nu a fost reglementatã prin plata în cont sau pentru care nu s-a primit o cerere de plata acceptabilã pana la 31 decembrie 2004 cel mai târziu.
Fãrã încãlcarea prevederilor care vor fi stipulate în actul de aderare pentru România, nici un contract care implica fonduri comunitare, în legatura cu acest acord, nu va fi încheiat de Agenţia SAPARD cu nici un beneficiar mai târziu de data prevãzutã pentru aceasta ţara pentru încheierea de contracte care implica o forma de asistenta pentru dezvoltare ruralã în România, ca membru al Uniunii Europene.
ART. 4
Modificarea Acordului multianual de finanţare dintre România şi Comunitate
Acordul multianual de finanţare încheiat între România şi Comunitate se modifica dupã cum urmeazã:
1. Articolul 8 este înlocuit cu urmãtorul text:
"ARTICOLUL 8
Puncte de contact
1. Corespondenta în legatura cu orice problema, exceptând informaţiile stabilite în anexa nr. I la secţiunea F, care se încadreazã în scopul acestui acord şi/sau în scopul acordurilor anuale de finanţare prevãzute la art. 2, indicând, dupã caz, numãrul şi titlul Programului, va fi adresatã:

Pentru România:
---------------
Ministerul Integrãrii Europene
Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, Bucureşti
Telefon: 00-401-3011623
Fax: 00-401-3011626
E-mail: eugen.teodorovici@mie.ro

Pentru Comunitate:
------------------
Comisia Comunitãţilor Europene
Direcţia generalã pentru agricultura
Unitatea SAPARD
Rue de la Loi 130, B-1049 Bruxelles
Telefon: 003222967337
Fax: 003222951746
E-mail: agri-sapard@cec.eu.int

2. Corespondenta în legatura cu informaţiile prevãzute în anexa nr. I la secţiunea F, care se încadreazã în scopul acestui acord şi/sau în scopul acordurilor anuale de finanţare prevãzute la art. 2, indicând, dupã caz, numãrul şi titlul Programului, va fi adresatã:

Pentru România:
---------------
Corpul de control al primului-ministru
Guvernul României
Piata Victoriei nr. 1, Bucureşti

Pentru Comunitate:
------------------
Comisia Europeanã
Oficiul European Antifrauda (OLAF)
Direcţia C
30, Rue Joseph II, B-1049 Bruxelles"

2. În secţiunea A:
- La articolul 5, paragraful 7 este înlocuit cu urmãtorul text:
"7. În ceea ce priveşte investiţiile în proiecte, cu excepţia celor în infrastructura care nu genereazã venituri substanţiale nete, Agenţia SAPARD se va asigura ca pentru nici un proiect din cadrul Programului cumularea ajutorului public din toate sursele nu depãşeşte 50% din costul total eligibil. Mãsurile pentru şcolarizare sunt considerate capital uman şi nu investiţii pentru scopurile acestui paragraf."
- La articolul 8 paragraful 1, subparagraful b) este înlocuit cu urmãtorul text:
"b) sunt bazate pe declaraţiile de cheltuieli suportate de beneficiar, evidentiate prin facturi originale sau alte documente relevante, atunci când, conform Programului, ajutorul nu este o funcţiune de cheltuieli. Astfel de declaraţii vor include numai cheltuielile sau, în cazul în care ajutorul nu este o funcţiune de cheltuieli, evenimente anterioare datei încheierii contractului, care au fãcut din solicitant un beneficiar în cadrul Programului pentru proiectul în cauza, cu excepţia celor privind studiile de fezabilitate şi studiile conexe şi a celor pentru mãsura de asistenta tehnica. Exceptând acţiunile din cadrul mãsurii de asistenta tehnica, cheltuielile nu se vor raporta în nici un caz la proiectele selectate, la contractele încheiate cu beneficiarii de cãtre sau în numele Agenţiei SAPARD şi la cheltuielile plãtite anterior datelor specificate în decizia Comisiei la care se face referire în art. 3 paragraful 1 din aceasta secţiune. Atunci când facturile originale sau alte documente relevante la care se face referire în acest subparagraf nu sunt reţinute de Agenţia SAPARD la primire, aceasta va avea grija sa obţinã copii şi sa facã aranjamente astfel încât sa se asigure ca originalele vor fi disponibile pentru audit şi inspecţii."
- La articolul 10 paragraful 1, subparagraful b) este înlocuit cu urmãtorul text:
"b) pentru plãţile suplimentare efectuate de Agenţia SAPARD şi pentru datoriile nerecuperate de Agenţia SAPARD, ca şi pentru datoriile care nu au fost colectate în termen de 2 ani de la înregistrarea în registrele contabile ale debitorului, se va aplica rata de schimb din ziua precedenta ultimei zile lucrãtoare a Comisiei din luna anterioarã celei în care plata suplimentarã sau datoria au fost prima data notate;"
- La articolul 14, punctul 2.6 este înlocuit cu urmãtorul text:
"2.6. Regulile privind achiziţionarea de cãtre organismele publice de servicii, lucrãri şi bunuri în România vor fi conforme cu regulile stabilite în manualul Comisiei intitulat <<Contracte de servicii, bunuri şi lucrãri încheiate în cadrul cooperãrii Comunitãţii cu ţãrile terţe*2)>>. Totuşi, cerinta privind aprobarea ex-ante a Comisiei, stipulatã în acesta, nu se va aplica. Serviciile, lucrãrile, utilajele şi bunurile achiziţionate vor avea originea în Comunitate sau în ţãrile la care se face referire la pct. 8 din secţiunea F."
------------
*2) SEC (1999) 1801/2.

- Se introduce urmãtorul articol:
"ARTICOLUL 16
Dezastre naturale excepţionale
1. În condiţiile în care Reglementarea Consiliului (CE) nr. 1.268/1999 a fost modificatã corespunzãtor, Comisia poate, în cazul în care considera ca un dezastru natural excepţional a afectat România, pe baza unei solicitãri argumentate din partea României, sa autorizeze, pentru proiecte relevante în regiunea afectatã sau pentru o perioada specificatã, rate ale cofinanţãrii Comunitãţii la ajutorul public total peste cele specificate în Program, dar care se încadreazã în plafonul de 85%. În plus, Comisia poate autoriza derogãri de la urmãtoarele prevederi din aceasta secţiune:
a) în condiţiile în care Reglementarea Consiliului (CE) nr. 1.268/1999 a fost modificatã corespunzãtor, pragul de 50%, asa cum este prevãzut la art. 5 paragrafele 6 şi 7, poate fi înlocuit cu pragul de pana la 75%;
b) la art. 7 paragraful 5 al doilea subparagraf, solicitãri pentru plati suplimentare în cont pot avea, de asemenea, ca baza estimari ale necesitãţilor derivând din impactul preconizat al dezastrului natural excepţional;
c) la art. 8 paragraful 1 subparagraful b):
- cerinta ca declaraţiile de cheltuieli suportate de beneficiar sa fie probate cu facturi poate fi înlocuitã printr-o decizie formala din partea Agenţiei SAPARD de sustinere a proiectului. Criteriile pentru astfel de decizii vor fi specificate în solicitarea argumentata prezentatã de România şi aprobatã de Comisie. Beneficiarul trebuie sa ia mãsuri pentru ca într-o perioada care sa nu depãşeascã un an sa furnizeze declaraţii de cheltuieli efectiv suportate, asa cum este prevãzut la art. 8 paragraful 1 subparagraful b). Nici o plata cãtre nici un beneficiar ca urmare a acestei derogãri nu poate depãşi 20% din costul total al investiţiei aprobate de Agenţia SAPARD şi nici o astfel de plata nu va face obiectul garanţiilor corespunzãtoare;
- prevederea care limiteazã declaraţiile de cheltuieli la evenimente care au avut loc dupã data încheierii contractului, transformand reclamantul în beneficiar, va fi înlocuitã cu nu mai devreme de data la care s-a petrecut dezastrul natural excepţional;
d) la art. 14 pct. 2.6, obligaţia ca achiziţia de cãtre organele publice de servicii, lucrãri şi bunuri sa respecte manualul Comisiei poate fi înlocuitã cu condiţii mai puţin oneroase, inclusiv acelea care permit proceduri de negociere prin care autoritãţile consulta furnizorii, la alegerea lor, şi negociaza condiţiile contractului cu unul sau mai mulţi dintre aceştia."
3. În secţiunea B:
- La articolul 4 se introduce urmãtorul paragraf:
"6. În cazul în care Comisia considera ca un dezastru natural excepţional a afectat România, aceasta poate, pe baza unei solicitãri argumentate din partea României, sa autorizeze, pentru proiecte relevante în regiunea afectatã şi pentru o perioada specificatã, derogãri de la prevederile paragrafelor 2 e), 3 b), 3 c) şi 4 de mai sus."
- La articolul 6, paragraful 2 este înlocuit cu urmãtorul text:
"2. Monitorizarea va fi realizatã prin raportare la indicatorii fizici, financiari şi de mediu relevanti. Aceşti indicatori de monitorizare privind intrãrile şi ieşirile Programului se vor referi la caracterul specific al asistenţei în cauza, obiectivele acesteia şi situaţia socioeconomica, structuralã şi de mediu din România."
- La articolul 8 paragraful 5 c) se introduce urmãtorul text:
"(v) date care sa demonstreze ca fondurile comunitare nu au înlocuit fondurile disponibile din România;"
4. În secţiunea C se introduce urmãtorul articol:
"ARTICOLUL 8
Acorduri europene
România se va asigura ca pentru orice ajutor public care distorsioneaza sau ameninta sa distorsioneze concurenta prin favorizarea anumitor acţiuni sau producţia anumitor mãrfuri alocate în cadrul SAPARD, care privesc alte produse decât cele la care se face referire în titlul III cap. II şi III ale Acordului european, art. 64*3) al Acordului european este respectat."
5. În secţiunea D, tabelul A1 (prezentat în anexa nr. III la acest acord) va fi anexat la formularul D1 (prezentat în anexa nr. II la acest acord).
6. În secţiunea F:
- La subpunctul 7.3 din coloana e), subpunctul 7.3.1 este înlocuit cu urmãtorul text:
"7.3.1. Pe parcursul celor doua luni care urmeazã sfarsitului fiecãrui trimestru, România va raporta Comisiei orice nereguli care au fãcut obiectul investigatiilor administrative şi judiciare primare. Acest raport va fi prezentat în conformitate cu modelul din anexa nr. I la aceasta secţiune."
- La subpunctul 7.5 din coloana e), subpunctul 7.5.1 este înlocuit cu urmãtorul text:
"7.5.1. Pe parcursul celor doua luni care urmeazã sfarsitului fiecãrui trimestru, România va informa Comisia, conform modelului din anexa nr. I la aceasta secţiune şi cu referire la orice raport anterior elaborat în cadrul subpunctului 7.3, asupra procedurilor instituite ca urmare a neregulilor notificate anterior şi schimbãrilor importante rezultând din acestea."
- Ţãrile stabilite la punctul 8 din coloana e) sunt înlocuite cu urmãtoarele:
"Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Cipru, Malta şi Turcia"
- Anexa nr. I la aceasta secţiune este prezentatã în anexa nr. I la prezentul acord anual de finanţare.
-------------
*3) OJ L 357, 31 decembrie 1994, pag. 0002-0189.

ART. 5
Intrarea în vigoare
Acest acord va intra în vigoare la data la care ambele pãrţi contractante şi-au notificat reciproc îndeplinirea tuturor formalitãţilor necesare pentru încheierea lui.
ART. 6
Semnarea
Acest acord este redactat în doua exemplare, în limbile engleza şi romana, numai textul în limba engleza fiind autentic.
Semnat la Bucureşti şi, respectiv, la Bruxelles la 1 aprilie 2003.

Pentru România,
Hildegard Carola Puwak,
ministrul integrãrii europene,
coordonatorul naţional al asistenţei

Pentru Comisia Comunitãţilor Europene,
Franz Fischler,
membru al Comisiei Europene


ANEXA 1

Confidenţial Cazul nr. TC/XX/XXX/S/X


COMUNICARE TRIMESTRIALA

a neregulilor în legatura cu Programul special de aderare
pentru agricultura şi dezvoltare ruralã (SAPARD) conform cerinţelor
stipulate în secţiunea F subpct. 7.3 şi 7.5 din anexa la
Acordul multianual de finanţare dintre România şi Comunitate

IDENTIFICAREA COMUNICÃRII

Ţara candidata:
Numãrul cazului: XX/XX/XXX/S/0*4)
Trimestru: XX/XX*5)
Data trimiterii:
Structura administrativã din ţara candidata:
Adresa de contact: Numele: Telefon:
Fax E-mail:

------------
*4) Cu excepţia ultimei cifre, numãrul rãmâne acelaşi şi este compus din: initialele tarii candidate/anul/numãr casute din trei cifre/S pentru SAPARD/0 pentru comunicare iniţialã, 1 pentru prima actualizare, 2 pentru a doua actualizare etc., de exemplu: PO/02/001/S/0.
*5) Doua cifre pentru an şi doua cifre pentru trimestru, de exemplu: 0203, 0206, 0209, 0212.

DETALIILE NEREGULII
1. Descrierea operaţiunii
1.1. Denumirea Programului:
1.2. Decizia Comisiei de aprobare a Programului:
1.3. Denumirea mãsurii şi titlul proiectului:
1.4. Numãrul proiectului tarii candidate:
2. Prevederea incalcata
2.1. Prevederea Comunitãţii care a fost incalcata:
2.2. Prevederea nationala care a fost incalcata:
3. Data primei informãri care a condus la suspectarea neregulii
3.1. Sursa informatiei iniţiale care a condus la suspectarea neregulii:
4. Maniera în care a fost descoperitã neregula:
5. Tipul neregulii
5.1. Practici folosite în comiterea neregulii:
5.2. Sunt aceste practici considerate noi? Da ( ) Nu ( )
5.3. Dacã da, a fost transmisã notificarea conform secţiunii F subpct. 7.4 din anexa la Acordul multianual de finanţare dintre România şi Comunitate?
6. Sunt implicate alte tari? Da ( ) Nu ( )
6.1. Dacã da, a fost transmisã notificarea conform secţiunii F subpct. 7.4 din anexa la Acordul multianual de finanţare dintre România şi Comunitate?
Da ( ) Data şi referinta: Nu ( ) Necunoscut ( )
7. Perioada neregulii
7.1. Data la care sau datele între care a fost comisã neregula:
8. Autoritãţi sau organisme
8.1. Autoritãţi sau organisme care au întocmit raportul oficial asupra neregulii:
8.2. Autoritãţi sau organisme responsabile pentru urmãrirea administrativã sau judiciarã:
9. Data la care a fost întocmit raportul oficial privind neregula:
10. Numele şi adresa persoanelor fizice şi juridice implicate
10.1. Persoane fizice:
Numele:
Prenumele:
Adresa:
Codul poştal:
Oraşul:
Ţara:
Funcţia:
10.2. Persoane juridice:
Numele:
Sediul:
Codul poştal:
Ţara:

ASPECTE FINANCIARE
11. Suma totalã şi distribuirea între sursele de finanţare
11.1. Suma totalã a operaţiunii:
11.2. Finanţarea Comunitãţii:
11.3. Finanţarea tarii candidate:
12. Natura şi suma aferentã cheltuielii identificate ca neregula
12.1. Natura cheltuielii:
12.2. Suma totalã a cheltuielii:
12.3. Cheltuiala Comunitãţii:
12.4. Cheltuiala tarii candidate:
13. Suma care ar fi fost plãtitã eronat dacã nu ar fi fost descoperitã neregula:
14. Consecinţe financiare
14.1. Suma cheltuielii, conform subpct. 12.2, neplatita încã:
Suma UE:
Suma tarii candidate:
15. Posibilitatea de recuperare:
16. Suma totalã recuperatã:
16.1. Partea Comunitãţii:
16.2. Partea tarii candidate:
17. Suma totalã de recuperat:
17.1. Partea Comunitãţii:
17.2. Partea tarii candidate:
18. Data raportului special în conformitate cu secţiunea F subpct. 7.5.2 din anexa la Acordul multianual de finanţare dintre România şi Comunitate:

STADIUL PROCEDURILOR
19. Acţiuni întreprinse de ţara candidata
19.1. Mãsuri intermediare:
20. Proceduri administrative:
21. Proceduri judiciare:
22. Motive ale renunţãrii la procedurile de recuperare
22.1. A fost Comisia notificatã înaintea deciziei de a renunţa la procedura de recuperare?
Da ( ) Data şi referinta: Nu ( ) Necunoscut ( )
23. Au fost abandonate procedurile judiciare?
Da ( ) Nu ( ) Necunoscut ( )
24. Încheierea procedurilor
24.1. A fost Comisia notificatã asupra deciziilor administrative şi judiciare sau asupra principalelor elemente ale acestora privind încheierea procedurilor în conformitate cu secţiunea F subpct 7.5.1 din anexa la Acordul multianual de finanţare dintre România şi Comunitate?
Da ( ) Data şi referinta: Nu ( ) Necunoscut ( )
25. Penalitãţi impuse (administrative şi/sau judiciare):
26. Observaţii suplimentare:

ANEXA 2
-------
Formularul D1
-------------

Comisia Europeanã - SAPARD

DECLARAŢIE DE CHELTUIELI ŞI CEREREA DE PLATA

[care va fi trimisa Comisiei Europene, DG
AGRI, Rue de la Loi 130 (SAPARD), B-1049 Bruxelles]

Denumirea Programului ..................
Decizia Comisiei nr. ... din ...... (asa cum a fost modificatã prin Decizia nr. ..... din .....)
Numãrul de referinta al Comisiei ..................
Subsemnatul ........., în calitate de responsabil naţional cu autorizarea finanţãrii, reprezentând România conform Acordului multianual de finanţare încheiat între România şi Comunitate, declar prin prezenta ca cheltuielile totale eligibile în concordanta cu Programul, suportate din ziua/luna/anul ..... pana la ziua/luna/anul ...., se ridica la ....... (moneda nationala), ........ [euro, convertiti din moneda nationala la rata (ratele) de schimb indicatã în tabelul anexat, asa cum este stipulat la art. 10 din secţiunea A din anexa la Acordul multianual de finanţare].
Detaliile privind aceste cheltuieli sunt prezentate în tabelul anexat şi fac parte integrantã din aceasta declaraţie.
Declar, de asemenea, ca mãsurile progreseaza într-un ritm satisfãcãtor în conformitate cu obiectivele prevãzute în Program şi ca documentele justificative sunt şi vor rãmâne disponibile, asa cum este prevãzut la art. 3 din Acordul multianual de finanţare şi la art. 15 din secţiunea A din anexa la acesta.
Declar ca:
1. Lista cheltuielilor este exactã. Aceasta se bazeazã pe conturi la nivelul proiectelor individuale şi este susţinutã de evidenta documentara. Lista şi documentele justificative corespunzãtoare sunt disponibile pentru verificare şi vor rãmâne disponibile în concordanta cu art. 3 din Acordul multianual de finanţare şi cu art. 15 din secţiunea A din anexa la acesta.
2. Fie: lista include detalii ale datoriilor de colectat, în valoare de ..... (moneda nationala), ...... (euro), din care sumele totale pentru fiecare mãsura sunt ataşate, inclusiv contribuţia Comunitãţii şi cea publica nationala; fie nu sunt datorii de colectat (Se şterge acolo unde este cazul). Declaraţia include de asemenea toate datoriile de la declaraţia anterioarã care au fost înregistrate pe parcursul a mai mult de 2 ani şi care sunt deduse din aceasta declaraţie de cheltuieli.
3. Volumul fondurilor comunitare în contul euro SAPARD la data ultimului debit la finele trimestrului la care se referã aceasta declaraţie (sau, în cazul unei declaraţii suplimentare, data specificatã în acea declaraţie) se ridica la ...... euro. Din aceasta suma ...... euro corespund dobânzii câştigate.
Plata va fi facuta în contul euro SAPARD:


┌───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ Beneficiarul │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ Banca │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ Numãrul contului │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ Contul deţinãtorului (dacã este │ │
│ diferit de beneficiar) │ │
└───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



Declaraţia de cheltuieli conţine ...... pagini numerotate.
Declaraţia a fost întocmitã de ....................................
Data, ştampila şi semnatura directorului Agenţiei SAPARD
Declaraţia a fost întocmitã pe baza fondurilor financiare prevãzute de
...................................................................
Data şi semnatura contabilului Agenţiei SAPARD
Certificatã de ....................................................
Data, ştampila şi semnatura responsabilului naţional cu autorizarea finanţãrii, în numele României
Întocmitã la ......................
(data)


ANEXA 3
-------
Formularul D1 - Tabelul A1
--------------------------

DECLARAŢIE

de cheltuieli eligibile suportate efectiv
în contextul dezastrului natural excepţional de care Comisia a luat
cunostinta la ......., în conformitate cu
prevederile art. 16 paragraful 1 a) din
secţiunea A din anexa la Acordul multianual de finanţare dintre România
şi Comunitate, de la începutul Programului în contextul acelui dezastru

Denumirea Programului ..........................................
Decizia Comisiei nr. ........ din ......... (modificatã prin Decizia nr. ......... din ........)
Referinta Comisiei privitoare la dezastrul natural excepţional, document:
................................................................
Declaraţia nr. ..... acoperind perioada de la începutul aplicãrii prevederilor art. 16 paragraful 1 a) pentru dezastrul natural excepţional de care Comisia a luat cunostinta la ...... (data) pana la ........ (data) inclusiv.


┌───────────────┬───────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Axa prioritara│ Moneda nationala │ Euro │
│ Denumirea ├──────────┬──────────┬─────────┼──────────┬─────────┬─────────┤
│ │Cheltuieli│ Finanţare│Costuri │Cheltuieli│Finanţare│Costuri │
│ Mãsura │ publice │ privatã │eligibile│publice │privatã │eligibile│
│ ├───┬──────┤ │ totale ├───┬──────┤ │ totale │
│ │CE │natio-│ │ │CE │natio-│ │ │
│ │ │nale │ │ │ │nale │ │ │
├───────────────┼───┼──────┼──────────┼─────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5=2+3+4 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9=6+7+8 │
├───────────────┼───┼──────┼──────────┼─────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┤
𗈕. Priori- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ tatea 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Mãsura 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Mãsura 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Mãsura n │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Total priori- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ tatea 1: │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼──────┼──────────┼─────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┤
│n. Priori- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ tatea n │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Mãsura 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Mãsura 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Mãsura n │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Total priori- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ tatea n: │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼──────┼──────────┼─────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┤
│ TOTAL GENERAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴───┴──────┴──────────┴─────────┴───┴──────┴─────────┴─────────┘



În caz de diferenţe în ceea ce priveşte declaraţia anterioarã, acestea vor fi identificate prin "*" şi explicate la pagina .... pana la ..... .
Ratele de schimb utilizate pentru conversia euro/moneda nationala sunt urmãtoarele: rata ...... data ......
---------------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016