Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   STATUTUL din 28 septembrie 1977  consiliului intercooperatist    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STATUTUL din 28 septembrie 1977 consiliului intercooperatist

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 105 din 30 septembrie 1977

I. Scopul şi obiectul consiliului intercooperatist

ART. 1
Pentru înfãptuirea politicii partidului şi statului de dezvoltare şi modernizare a agriculturii cooperatiste, de consolidare economico-organizatoricã a cooperativelor agricole de producţie ca unitãţi desine-stãtãtoare, acestea se pot constitui în consilii intercooperatiste, forma superioarã de organizare şi conducere a agriculturii cooperatiste.
ART. 2
Consiliul intercooperatist asigura cadrul organizatoric necesar luãrii tuturor mãsurilor pentru concentrarea şi specializarea producţiei, folosirea eficienta, integrala, a pãmîntului, a mijloacelor materiale, financiare şi a resurselor de munca, în vederea creşterii producţiei agricole şi a livrãrilor la fondul de stat, a consolidãrii economico-organizatorice a fiecãrei cooperative agricole de producţie şi sporirii, pe aceasta baza, a veniturilor cooperatorilor.
ART. 3
Consiliul intercooperatist acţioneazã pentru dezvoltarea activitãţilor de cooperare şi asociere economicã între cooperativele agricole de producţie, între acestea şi unitãţi de stat, precum şi cu unitãţi ale cooperaţiei de consum pentru realizarea de acţiuni şi crearea de noi capacitãţi de producţie care sa contribuie la dezvoltarea activitãţii economice în fiecare comuna şi sat de pe raza consiliului.
ART. 4
Consiliul intercooperatist conduce direct acţiunile de creştere a suprafeţei arabile şi a potenţialului de producţie al solului, prestãrile de servicii inclusiv cele de chimizare şi activitãţile industriale, a cãror dezvoltare depãşeşte cadrul unei comune şi necesita unirea eforturilor financiare şi materiale ale mai multor cooperative agricole. În acest scop, propune organizarea de asociaţii economice intercooperatiste, în domeniile stabilite prin statutul acestora.
La acţiunile de asociere pot participa şi unitãţi agricole şi industriale de stat sau ale cooperaţiei de consum, prin înţelegere între pãrţile interesate şi cu aprobarea organelor ierarhic superioare ale acestora.
ART. 5
Consiliul intercooperatist asigura, în mod unitar, coordonarea, îndrumarea, sprijinirea şi controlul cooperativelor agricole de producţie şi asociaţiilor economice intercooperatiste din cadrul sau, activitãţilor pe care acestea le desfãşoarã pentru sporirea producţiei agricole şi valorificarea ei superioarã, organizarea de activitãţi de industrializare a producţiei agricole, punerea în valoare a altor resurse de producţie existente la nivelul fiecãrei unitãţi, al fiecãrei comune, precum şi pe ansamblul consiliului intercooperatist.

II. Constituirea şi funcţionarea consiliului intercooperatist

ART. 6
Consiliul intercooperatist are în componenta sa cooperativele agricole de producţie şi asociaţiile economice intercooperatiste de pe raza uneia sau a mai multor comune invecinate. El se constituie pe baza hotãrîrilor adunãrilor generale ale membrilor cooperativelor agricole de producţie respective.
Constituirea consiliului intercooperatist se aproba de cãtre comitetul executiv al consiliului popular judeţean.
ART. 7
În cadrul consiliului intercooperatist, fiecare cooperativa agricolã de producţie îşi pãstreazã personalitatea juridicã, este titulara de plan şi îşi menţine autonomia gestionara în execuţia planului.
Pentru acţiunile de cooperare şi asociere din cadrul consiliului intercooperatist, cooperativele agricole de producţie îşi prevãd în planurile lor de producţie şi financiare fondurile necesare, precum şi celelalte mijloace, potrivit prevederilor statutare sau ale artelor constitutive ale acestora.
În executarea planului propriu de producţie şi financiar, cooperativele agricole de producţie şi asociaţiile economice intercooperatiste au raporturi directe, pe baza de contract, atît cu unitãţi din cadrul consiliului intercooperatist, cît şi cu unitãţi din afarã acestuia.
ART. 8
Consiliul intercooperatist are personalitate juridicã, pe care o dobîndeşte odatã cu recunoaşterea constituirii de cãtre comitetul executiv al consiliului popular judeţean. Consiliul intercooperatist este titular de plan pentru indicatorii asociaţiilor economice intercooperatiste şi ai unitãţilor organizate prin asocierea cooperativelor agricole de producţie cu unitãţi agricole sau industriale de stat ori ale cooperaţiei de consum.
ART. 9
Pe raza fiecãrui consiliu intercooperatist funcţioneazã cîte o staţiune pentru mecanizarea agriculturii, unitate economicã socialistã de stat. Aceasta îşi desfãşoarã activitatea pe baza unui contract economic de cooperare în producţie, încheiat cu consiliul intercooperatist.
ART. 10
Activitatea de baza a consiliului intercooperatist se desfãşoarã în cooperativele agricole de producţie şi în celelalte unitãţi componente. Uniunea judeteana a cooperativelor agricole de producţie, direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara şi celelalte organe judeţene de specialitate lucreazã direct cu fiecare unitate agricolã de producţie şi, totodatã, cu consiliul intercooperatist.
ART. 11
Consiliul intercooperatist aplica în activitatea sa principiile democraţiei cooperatiste şi autonomiei cooperativelor agricole de producţie, asigura ca acţiunile ce se întreprind sa corespundã intereselor fiecãrei cooperative, ale cooperatorilor şi intereselor generale ale statului.
În exercitarea atribuţiilor încredinţate, consiliul intercooperatist îşi desfãşoarã intreaga activitate în conformitate cu hotãrîrile de partid, legile statului şi prevederile statutului.

III. Atribuţiile consiliului intercooperatist

ART. 12
În vederea infaptuirii scopului pentru care a fost constituit, consiliul intercooperatist are urmãtoarele atribuţii, pentru îndeplinirea cãrora poarta intreaga rãspundere:
a) coordoneazã şi indruma activitatea de planificare şi urmãrire a realizãrii planurilor şi programelor de dezvoltare ale cooperativelor agricole de producţie şi asociaţiilor economice intercooperatiste; elaboreazã, împreunã cu conducerile cooperativelor agricole de producţie, studii şi programe privind concentrarea producţiei, profilarea şi specializarea unitãţilor, utilizarea integrala şi eficienta a fondului funciar, a celorlalte mijloace de producţie şi a forţei de munca, care sa ducã la continua dezvoltare a agriculturii cooperatiste.
În înfãptuirea acestor atribuţii, consiliul intercooperatist acţioneazã ţinînd seama de urmãtoarele orientãri de baza:
- cerealele, plantele tehnice, legumele şi celelalte culturi din producţia vegetala, vor fi amplasate, prin înţelegere cu cooperativele agricole, pe solele cu favorabilitatea economicã cea mai buna pentru fiecare cultura în parte, pe întreg teritoriul consiliului intercooperatist, pentru obţinerea unui spor de producţie cît mai ridicat;
- producţia viti-pomicola se va dezvolta, de regula, în masive, prin organizarea de asociaţii viticole şi pomicole, care sa asigure aplicarea programelor de modernizare în plantaţiile existente şi înfiinţarea de noi plantaţii;
- producţia zootehnica se va dezvolta diferenţiat, pe specii şi categorii de animale, astfel: creşterea vacilor pentru lapte - în fiecare cooperativa agricolã de producţie, în ferme organizate, prin modernizarea capacitãţilor de producţie existente, precum şi în complexe noi ce se vor construi atît în cooperativele agricole de producţie, cît şi în asociaţii economice intercooperatiste, în acele consilii în care sînt condiţii de realizare a unor asemenea obiective; creşterea oilor - prin sporirea şi amelionarea efectivelor în fiecare cooperativa agricolã, în ferme organizate, prin modernizarea capacitãţilor existente; creşterea şi ingrasarea porcilor, a bovinelor şi ovinelor pentru carne - în ferme organizate în amenajãri gospodãreşti modernizate sau în complexe, atît în cooperativele agricole de producţie, cît şi în asociaţii economice intercooperatiste; creşterea pasarilor pentru carne şi oua - în ferme organizate în amenajãri gospodãreşti modernizate sau în complexe avicole, atît în cooperativele agricole de producţie, cît şi în asociaţiile economice intercooperatiste;
b) asigura, împreunã cu organele de specialitate judeţene, sistematizarea şi organizarea teritoriului pentru folosirea integrala şi judicioasã a pãmîntului, creşterea continua a fertilitatii solului, aplicarea programelor de executare şi exploatare a lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare şi ameliorare a pajiştilor naturale, respectarea tehnologiilor de producţie;
c) întreprinde mãsuri eficiente pentru folosirea economicã a tuturor resurselor materiale şi de forta de munca existente în unitãţile componente, în care scop organizeazã dezvoltarea întregii game de activitãţi industriale, de prelucrare a produselor agricole, precum şi de valorificare a altor resurse locale şi de prestãri servicii, în strinsa coordonare cu unitãţile cooperaţiei de consum şi alte unitãţi industriale de pe raza Consiliului;
d) asigura, împreunã cu conducerile cooperativelor agricole de producţie, organizarea atelierelor de rotarie, fierãrie, timplarie, tinichigerie, binale şi altele, care sa completeze şi sa dezvolte activitatea de producţie din fiecare unitate şi, în acelaşi timp, sa satisfacã celelalte nevoi din comuna şi din afarã acesteia;
e) organizeazã şi dezvolta pe comune - printr-o repartizare raţionalã - unitãţi pentru depozitarea şi semiindustrializarea legumelor, fruttelor şi a altor materii prime, potrivit prevederilor din planul de stat, brutarii, secţii pentru sacrificarea animalelor şi prepararea de produse animaliere, ca prestãri de servicii pentru populaţie, precum şi pentru prelucrarea unor cantitãţi de carne şi lapte rezultate din depãşirea de plan, centre pentru racirea şi semiindustrializarea laptelui, ateliere de artizanat, impletituri, ceramica, caramidarii, vararii, precum şi alte activitãţi de producţie;
f) conduce direct acţiunile de sporire a producţiei agricole şi de dezvoltare a activitãţilor industriale şi prestãri de servicii a cãror realizare necesita unirea eforturilor materiale şi financiare ale mai multor cooperative agricole de producţie; în acest scop, iniţiazã şi organizeazã acţiuni de cooperare şi asociere între cooperativele agricole de producţie şi între acestea şi alte unitãţi de pe raza consiliului; indruma şi asigura realizarea acestor activitãţi;
g) organizeazã realizarea lucrãrilor de investiţii de interes comun, îndeosebi în zootehnie, legumicultura, pomicultura şi viticultura, precum şi pentru irigaţii şi alte lucrãri de îmbunãtãţiri funciare; participa la receptionarea acestora şi urmãreşte exploatarea lor la capacitatea proiectata; sprijinã organizarea de brigazi şi echipe de construcţii în cooperativele agricole de producţie, pentru a se asigura executarea lucrãrilor de construcţii cu grad mic de tehnicitate în unitãţile componente ale consiliului, inclusiv prestãrile de servicii necesare populaţiei, urmînd ca execuţia lucrãrilor de construcţii-montaj pentru complexele şi fermele agrozootehnice de tip industrial şi alte obiective mari de investiţii sa se realizeze de cãtre unitãţile de specialitate ale consiliilor populare judeţene; ia mãsuri pentru ca fiecare cooperativa agricolã de producţie sa asigure forta de munca necesarã realizãrii acestor obiective;
h) urmãreşte realizarea planului de aprovizionare cu utilaje, insectofungicide, îngrãşãminte şi alte materiale; organizeazã, cu consimţãmîntul cooperativelor agricole de producţie, redistribuirea între unitãţi a materiilor, materialelor şi utilajelor disponibile, în vederea lichidãrii imobilizarilor şi a stocurilor supranormative;
i) organizeazã, împreunã cu conducerile unitãţilor componente, intrajutorarea cu seminţe, material de plantat, îngrãşãminte, alte mijloace de producţie, forta de munca, precum şi cu mijloace bãneşti pentru nevoile producţiei;
j) încheie contracte economice de cooperare în producţie cu staţiunea pentru mecanizarea agriculturii şi urmãreşte încheierea contractelor de cooperare dintre unitãţile agricole cooperatiste şi secţiile pentru mecanizarea agriculturii, astfel încît sa se asigure rãspunderea comuna, economicã, în realizarea sarcinilor de producţie şi financiare planificate celor doua unitãţi contractante; urmãreşte ca executarea tuturor lucrãrilor sa se facã la timp şi în bune condiţii, analizeazã periodic modul cum se îndeplinesc contractele de cooperare şi ia mãsuri pentru ca plata lucrãrilor executate sa se facã în raport direct cu productiile realizate de unitãţile agricole cooperatiste, propune dotarea statiunii pentru mecanizarea agriculturii cu maşinile şi utilajele necesare extinderii şi diversificãrii mecanizarii;
k) indruma şi controleazã aplicarea normelor de organizare a producţiei şi a muncii şi de retribuire în unitãţile agricole cooperatiste; sprijinã activitatea de organizare a fermelor, brigazilor şi sectoarelor, iar în cadrul acestora, a echipelor de mecanizatori, de mecanizatori şi cooperatori sau numai de cooperatori, care sa execute lucrãrile necesare în acord global, în condiţiile legii retribuirii muncii în unitãţile agricole cooperatiste;
l) sprijinã conducerile unitãţilor agricole cooperatiste pentru întãrirea ordinii, disciplinei şi creşterii responsabilitãţii în munca, în mobilizarea cooperatorilor pentru executarea lucrãrilor în locurile stabilite şi în perioadele optime de timp, potrivit programului de lucru; ia mãsuri ca întreg personalul de conducere şi administrativ din unitãţile agricole cooperatiste sa participe nemijlocit la efectutarea lucrãrilor în perioadele de virf ale campaniilor agricole;
m) rãspunde de valorificarea superioarã a producţiei agricole, organizind în acest scop centre de prelucrare, baze intermediare de recepţie, prelucrare şi depozitare; urmãreşte livrarea produselor contractate la fondul de stat;
n) controleazã fo1osirea mijloacelor financiare şi materiale, organizeazã şi indruma ţinerea corecta a evidentei contabile, analizeazã şi stabileşte mãsuri de imbunatatire a activitãţii economico-financiare în cooperativele agricole de producţie şi asociaţiile economice intercooperatiste; acţioneazã permanent pentru simplificarea activitãţii de evidenta tehnico-operativã şi contabila şi pentru reducerea personalului administrativ-functionaresc; sprijinã organele de conducere ale unitãţilor în stabilirea şi aplicarea mãsurilor organizatorice, tehnice şi economice pentru îndeplinirea sarcinilor de plan, creşterea eficientei economice a întregii activitãţi, întãrirea proprietãţii fiecãrei cooperative agricole de producţie şi sporirea veniturilor cooperatorilor;
o) analizeazã periodic, cu sprijinul uniunii judeţene a cooperativelor agricole de producţie, direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara şi sucursalei Bãncii pentru Agricultura şi Industrie Alimentara, stadiul îndeplinirii planului economic al unitãţilor agricole cooperatiste şi stabileşte mãsuri corespunzãtoare;
p) indruma şi sprijinã cooperativele agricole în dezvoltarea şi întãrirea democraţiei cooperatiste, în perfecţionarea continua a mijloacelor şi formelor de participare activa a cooperatorilor la dezbaterea şi adoptarea hotãrîrilor privin activitatea unitãţilor agricole cooperatiste, în pregãtirea şi desfãşurarea adunãrilor generale;
r) asigura realizarea programului de pregãtire a cadrelor pentru agricultura; sprijinã conducerile unitãţilor agricole cooperatiste în recrutarea elevilor, în asigurarea condiţiilor de instruire în liceele agricole, repartizarea în producţie şi folosirea cadrelor, potrivit ptregatirii, capacitãţii şi experienţei fiecãruia;
s) promoveazã dezvoltarea schimburilor de experienta, generalizarea metodelor înaintate în organizarea producţiei şi a muncii, organizeazã loturi demonstrative, unitãţi, ferme, brigazi model în producţia vegetala şi creşterea animalelor; se preocupa de introducerea în producţie a rezultatelor cercetãrii ştiinţifice a experienţei înaintate;
t) indruma activitatea de organizare a intrecerii socialiste între cooperative agricole de producţie, asociaţii economice intercooperatiste, pentru realizarea şi depãşirea planurilor de producţie şi financiare ale acestora;
u) îndeplineşte orice alte atribuţii legate de continua perfecţionare a activitãţii unitãţilor agricole cooperatiste din cadrul Consiliului.
În îndeplinirea atribuţiilor şi sarcinilor ce îi revin, consiliul intercooperatist îşi organizeazã şi îşi desfãşoarã activitatea pe baza de programe de dezvoltare, componente ale programelor naţionale elaborate pentru agricultura.
Consiliul intercooperatist asigura amplasarea unitãţilor şi dezvoltarea activitãţilor în toate comunele şi satele de pe raza sa, pentru a se realiza în mod armonios dezvoltarea lor economicã şi socialã.

IV. Conducerea şi funcţionarea Consiliului intercooperatist

ART. 13
Organul de conducere al consiliului intercooperatist este adunarea generalã, formatã din:
a) membrii consiliilor de conducere ale cooperativelor agricole de producţie;
b) membrii consiliilor oamenilor muncii ale asociaţiilor economice intercooperatiste;
c) membrii consiliului omenilor muncii al statiunii pentru mecanizarea agriculturii;
d) inginerul şef pentru producţia vegetala de la consiliul intercooperatist;
e) medicul veterinar şef pentru producţia animala şi problemele sanitar-veterinare de la consiliul intercooperatist;
f) economistul şef pentru problemele economico-financiare ale consiliului, desemnat de sucursala sau filiala Bãncii pentru Agricultura şi Industrie Alimentara ori de direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara, dupã caz;
g) reprezentanţi ai întreprinderilor agricole de stat şi ai institutelor sau staţiunilor de cercetãri agricole, de pe raza de activitate a consiliului intercooperatist;
h) reprezentanţi ai altor unitãţi de stat şi ale cooperaţiei de consum, participante la activitãţile economice de cooperare şi asociere organizate de consiliul intercooperatist.
Din organul de conducere al consiliului intercooperatist fac parte şi preşedinţii birourilor sau dupã caz, ai comitetelor executive ale consiliilor populare comunale şi orãşeneşti de pe raza consiliului intercooperatist.
ART. 14
Preşedintele consiliului intercooperatist este directorul statiunii pentru mecanizarea agriculturii.
ART. 15
Adunarea generalã a consiliului intercooperatist are urmãtoarele atribuţii:
a) alege dintre membrii sãi, prin vot deschis, pe timp de 2 ani, biroul executiv al consiliului;
b) hotãrãşte, cu respectarea principiilor democraţiei cooperatiste şi autonomiei cooperativelor agricole de producţie, asupra principalelor probleme organizatorice, economice şi sociale care privesc activitatea comuna a cooperativelor agricole din cadrul consiliului;
c) analizeazã dãrile de seama şi rapoartele biroului executiv al consiliului intercooperatist şi ale consiliilor oamenilor muncii ale asociaţiilor economice intercooperatiste şi stabileşte mãsuri pentru îmbunãtãţirea activitãţii;
d) aproba planul de producţie şi programul de activitate al consiliului intercooperatist;
e) aproba documentaţiile privind constituirea asociaţiilor economice intercooperatiste şi ale asociaţiilor ce se realizeazã cu unitãţi de stat sau ale cooperaţiei de consum; sprijinã şi urmãreşte activitatea acestora.
ART. 16
Hotãrîrile adunãrii generale a consiliului intercooperatist, care angajeazã patrimonial cooperativele agricole de producţie componente, se aplica numai dupã aprobarea lor de cãtre adunãrile generale ale membrilor cooperativelor agricole de producţie respective. Consiliul intercooperatist poate supune şi în prealabil aprobãrii adunãrilor generale ale membrilor cooperativelor agricole de producţie acţiunile asupra cãrora urmeazã sa ia hotãrîri.
ART. 17
Adunarea generalã a consiliului intercooperatist se întruneşte semestrial şi ori de cîte ori este necesar; ea poate fi convocatã de cãtre preşedintele consiliului, din initiativa proprie, la cererea biroului executiv sau a unei treimi din numãrul unitãţilor componente.
Adunarea generalã a consiliului intercooperatist este legal constituitã dacã sînt prezenţi doua treimi din numãrul membrilor organelor prevãzute la art. 13, lit. a), b) şi c); hotãrîrile se adopta cu votul a cel puţin jumãtate plus unu din numãrul total al membrilor prezenţi la adunare.
Membrii consiliului de conducere al fiecãrei cooperative agricole de producţie componente rãspund fata de adunarea generalã a consiliului intercooperatist pentru aducerea la îndeplinire, în cadrul unitãţilor pe care le reprezintã, a hotãrîrilor consiliului intercooperatist.
ART. 18
Conducerea activitãţii consiliului intercooperatist - între adunãrile generale - se asigura de cãtre biroul executiv.
Biroul executiv al consiliului intercooperatist este format din preşedintele consiliului intercooperatist, preşedinţii, inginerii şefi şi contabilii şefi din cooperativele agricole de producţie, directorii asociaţiilor economice intercooperatiste, inginerul mecanic al statiunii pentru mecanizarea agriculturii, inginerul şef pentru producţia vegetala, medicul veterinar şef pentru producţia animala şi problemele sanitar-veterinare şi economistul şef pentru problemele economico-financiare.
ART. 19
Biroul executiv aduce la îndeplinire hotãrîrile adoptate de adunarea generalã; indruma unitãţile agricole cooperatiste pentru realizarea planului de producţie şi financiar; elaboreazã şi supune spre aprobare adunãrii generale a consiliului intercooperatist studii, programe şi mãsuri în legatura cu acţiunile ce urmeazã sa fie întreprinse pentru dezvoltarea agriculturii; prezintã informãri asupra activitãţii consiliului intercooperatist în fata adunãrilor generale ale membrilor cooperativelor agricole de producţie componente.
Biroul executiv se întruneşte lunar şi ori de cîte ori este nevoie, fiind convocat de preşedintele consiliului.
Biroul executiv adopta hotãrîri cu jumãtate plus unu din numãrul membrilor sãi.
ART. 20
Biroul executiv al consiliului intercooperatist şi fiecare membru în parte rãspund pentru activitatea lor în fata adunãrii generale a consiliului intercooporatist.
ART. 21
Activitatea curenta a consiliului intercooperatist este asigurata de un grup permanent format din preşedintele consiliului, inginerul şef pentru producţia vegetala, medicul veterinar şef pentru producţia animala şi acţiunile sanitar-veterinare şi economistul şef pentru problemele economico-financiare, repartizaţi sa lucreze permanent la consiliu, precum şi 2-6 tehnicieni şi economişti din aparatul de contractari şi achiziţii al întreprinderilor beneficiare.
Grupul permanent organizeraza îndeplinirea hotãrîrilor adunãrii generale a consiliului intercooperatist şi ale biroului executiv.
ART. 22
În raporturile cu unitãţile de stat, organizaţiile cooperatiste şi obşteşti, precum şi cu persoanele fizice, consiliul intercooperatist este reprezentat prin preşedinte care, împreunã cu inginerul şef, medicul veterinar şef şi economistul şef, angajeazã consiliul în limitele stabilite de cãtre adunarea generalã.
ART. 23
Asistenta juridicã necesarã în activitatea consiliului intercooperatist şi a unitãţilor componente se asigura de uniunea judeteana a cooperativelor agricole de producţie.
ART. 24
Mijloacele financiare necesare activitãţii consiliului intercooperatist se asigura astfel:
- retribuţiile şi celelalte drepturi ale inginerului şef, medicului veterinar şef şi economistului şef se asigura de cãtre unitãţile la care sînt încadraţi;
- cheltuielile administrativ-gospodãreşti, necesare desfãşurãrii activitãţii consiliului intercooperatist, se finanţeazã din planul de venituri şi cheltuieli al statiunii pentru mecanizarea agriculturii.
ART. 25
Consiliul intercooperatist are sediul la staţiunea pentru mecanizarea agriculturii.
ART. 26
Consiliile intercooperatiste fac parte din sistemul cooperatist din Republica Socialistã România şi sînt subordonate uniunilor judeţene ale cooperativelor agricole de producţie, care rãspund de desfãşurarea întregii munci organizatorice şi politice a acestora, în scopul realizãrii sarcinilor de plan.
În realizarea sarcinilor de producţie şi economico-financiare în cooperativele agricole şi asociaţiile economice intercooperatiste, precum şi pentru organizarea şi desfãşurarea acţiunilor de cooperare, consiliile intercooperatiste sînt indrumate de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara, care rãspund de aceste activitãţi.
-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016