Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   STATUTUL din 28 septembrie 1977  asociatiei economice intercooperatiste    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STATUTUL din 28 septembrie 1977 asociatiei economice intercooperatiste

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 105 din 30 septembrie 1977

I. Scopul şi constituirea asociaţiei economice intercooperatiste

ART. 1
Pentru înfãptuirea politicii partidului privind dezvoltarea şi modernizarea continua a agriculturii cooperatiste şi sporirea aportului acesteia la progresul economiei naţionale, cooperativele agricole din cadrul aceluiaşi consiliu intercooperaist pot constitui asociaţii economice intercooperatiste.
Asocierea cooperativelor agricole de producţie creeazã cadrul larg de promovare a tehnicii înaintate, de realizare a concentrarii şi modernizãrii producţiei, profilarii şi specializãrii unitãţilor, în vederea consolidãrii şi dezvoltãrii continue, economice şi organizatorice, a fiecãrei cooperative agricole, ca unitate de-sine-stãtãtoare, creşterii veniturilor cooperatorilor şi sporirii contribuţiei agriculturii cooperatiste la dezvoltarea economiei naţionale.
ART. 2
Asocierea între cooperativele agricole contribuie la creşterea continua a producţiei şi productivitatii muncii, valorificarea în condiţii superioare şi cu eficienta a resurselor materiale şi financiare, folosirea raţionalã a forţei de munca, la creşterea proprietãţii fiecãrei cooperative agricole de producţie.
ART. 3
Asociaţia economicã intercooperatista şi desfãşoarã activitatea pe baza hotãrîrilor de partid, legilor statului şi prezentului statut.
ART. 4
Asociaţia eoonomica intercooperatista se constituie pe baza liberului consimtamint a doua sau mai multe cooperative agricole de producţie din raza aceluiaşi consiliu intercooperatist. Asociaţia promoveazã şi respecta, în intreaga sa activitate, principiul autonomiei cooperativelor agricole de producţie.
ART. 5
Asociaţia economicã intercooperatista se constituie ca întreprindere economicã pentru realizarea de noi capacitãţi de producţie, prelucrare, depozitare sau de valorificare, proprietate a cooperativelor asociate. Domeniile în care se pot organiza asociaţii economice intercooperatiste sînt urmãtoarele:
a) creşterea şi ingrasarea porcilor;
b) ingrasarea bovinelor şi ovinelor;
c) creşterea vacilor pentru lapte;
d) creşterea bovinelor şi ovinelor pentru prasila;
e) creşterea pasarilor pentru carne şi oua;
f) amenajarea şi exploatarea unor suprafeţe piscicole;
g) creşterea viermilor de mãtase;
h) producerea legumelor şi rasadurilor în sere şi solarii;
i) înfiinţarea, modernizarea şi exploatarea de plantaţii viticole;
j) înfiinţarea, modernizarea şi exploatarea de plantaţii pomicole;
k) depozitarea şi sortarea produselor agricole;
l) organizarea de centre pentru racirea laptelui;
m) prelucrarea legumelor, fructelor, strugurilor, laptelui şi carnii;
n) valorificarea produselor agricole şi neagricole;
o) producerea materialelor de construcţii, dezvoltarea de activitãţi industriale, artizanat, a altor activitãţi de producţie, precum şi prestãri de servicii.
Cooperativele agricole de producţie pot participa la asociere şi cu capacitãţi de producţie existente, în vederea valorificãrii superioare şi cu eficienta sporitã a posibilitãţilor de producţie de care dispun aceste unitãţi.
În cadrul consiliului intercoopteratist în care unitãţile componente asigura condiţii tehnice, economice şi organizatorice corespunzãtoare, se poate constitui o singura asociaţie economicã intercooperatista pentru producţia animala, precum şi o singura asociaţie economicã intercooperatista pentru producţia pomiviticola.
ART. 6
Asociaţia economicã intercooperatista se constituie de cãtre cooperativele agricole interesate, la propunerea consiliului intercooperatist, cu sprijinul uniunii judeţene a cooperativelor agricole de producţie şi al direcţiei generale judeţene pentru agricultura şi industrie alimentara, pe baza documentaţiei din care sa rezulte:
a) obiectul activitãţii şi avantajele tehnice şi economice ce rezulta din asociere;
b) situaţia economico-financiarã a cooperativelor ce solicita a se asocia, contribuţia ce urmeazã a fi adusã de acestea şi influentele asupra dezvoltãrii economice şi organizatorice ulterioare a cooperativelor asociate şi a veniturilor cooperatorilor;
c) aportul asociaţiei economice intercooperatiste la creşterea producţiei şi a productivitatii muncii, la întãrirea economico-organizatoricã a cooperativelor asociate;
d) asigurarea forţei de munca necesarã asociaţiei din cadrul cooperativelor asociate;
e) eficienta economicã a activitãţii asociaţiei.
ART. 7
Adunarea generalã a cooperatorilor din fiecare cooperativa agricolã examineazã documentaţia de constituire a asociaţiei, hotãrãşte asupra asocierii cooperativei şi aproba:
- actul constitutiv;
- contribuţia cooperativei agricole la constituirea fondului social cu mijloace bãneşti;
- suprafeţele de teren agricol pentru amplasarea noilor capacitãţi de producţie şi înfiinţarea de noi plantaţii viticole şi pomicole, suprafeţele de vii şi pomi cu program de modernizare, cuprinse în masiv, precum şi unele suprafeţe de teren destinate producerii furajelor de volum în ogor propriu necesare asociaţiilor economice intercooperatiste de creştere a vacilor pentru lapte, de ingrasare a taurinelor şi ovinelor;
- cantitãţile de furaje, materii prime şi materiale, produsele pentru depozitare, prelucrare şi valorificare, animalele pentru prasila şi ingrasare, precum şi alte bunuri materiale ce vor fi livrate asociaţiei intercooperatiste;
- participarea cu forta de munca la activitatea asociaţiei;
- termenele de predare a contribuţiei stabilite.
Documentaţia pentru constituirea asociaţiei, adoptatã de adunãrile generale ale cooperatorilor şi de consiliul intercooperatist, avizatã de direcţia generalã judeteana pentru agricultura şi industrie alimentara şi uniunea judeteana a cooperativelor agricole de producţie va fi înaintatã Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Uniunii Naţionale a Cooperativelor Agricole de Producţie, care, împreunã cu Banca pentru Agricultura şi Industrie Alimentara îşi vor da acordul cu privire la înfiinţarea asociaţiei.
ART. 8
Asociaţia economicã intercooperatista are personalitate juridicã, pe care o dobîndeşte odatã cu recunoaşterea constituirii de cãtre comitetul executiv al consiliului popular judeţean.
ART. 9
Fondul social al asociaţiei economice intercooperatiste se compune din mijloacele fixe şi circulante, cu care participa cooperativele agricole.
Valoarea mijloacelor fixe aduse de cooperativele agricole ca pãrţi sociale se stabileşte, la data predãrii lor efective, de cãtre o comisie de evaluare desemnatã de biroul executiv al consiliului intercooperatist.
Suprafeţele de teren şi plantaţiile prevãzute la art. 7 se evalueaza la predarea lor, potrivit reglementãrilor legale, iar valorile astfel stabilite reprezintã pãrţi sociale ale unitãţilor asociate. Aceste terenuri rãmîn în proprietatea cooperativelor asociate.
Bunurile materiale aduse de cooperative în asociaţie, ca mijloace circulante, se evalueaza la preţurile legale în vigoare, tinindu-se seama de gradul de uzura.
ART. 10
Fondul social al asociaţiei intercooperatiste poate fi mãrit prin:
- cotele-pãrţi din beneficii repartizate pentru dezvoltarea asociaţiei;
- valoarea subscrierilor ulterioare ale cooperativelor asociate;
- pãrţile sociale ale cooperativelor care adera ulterior la asociaţie.

II. Organizarea, funcţionarea şi conducerea asociaţiei economice intercooperatiste

ART. 11
Activitatea asociaţiei se organizeazã şi se desfãşoarã pe baza planului de dezvoltare în perspectiva şi a planului anual de producţie şi financiar.
Asociaţia economicã intercooperatista cu profil agricol valorifica producţia-marfa la fondul de stat, potrivit prevederilor de plan şi contractelor economice încheiate. Cantitãţile de produse realizate peste sarcinile de plan şi contractuale pot fi valorificate direct, prin organizaţiile de stat sau prin asociaţiile economice intercooperatiste de valorificare.
Asociaţiile economice intercooperatiste pentru producerea legumelor în sere şi solarii, precum şi asociaţiile pomicole, pot desface cãtre populaţie, în condiţiile legii, legume şi fructe din producţia proprie, dupã livrarea cantitãţilor contractate la fondul de stat.
ART. 12
Activitatea în asociaţia economicã intercooperatista se realizeazã prin munca membrilor cooperativelor asociate şi a altor persoane încadrate în condiţiile prevãzute de lege.
Pentru executarea lucrãrilor mecanizate, asociaţia economicã încheie contracte de cooperare cu secţia pentru mecanizarea agriculturii, din raza sa de activitate.
Cooperatorii care lucreazã în asociaţii beneficiazã de toate drepturile prevãzute în Statutul cooperativei agricole de producţie.
Producţia în asociaţia economicã intercooperatista se organizeazã pe ferme şi sectoare, iar în cadrul acestora munca se organizeazã pe echipe mixte de mecanizatori şi cooperatori, de mecanizatori sau numai de cooperatori, constituite pe o perioada de cel puţin un ciclu de producţie sau un an calendaristic.
ART. 13
Retribuirea muncii se face pe baza de acord global sau acord direct, cu tarife pe unitatea de produs sau la mia de lei producţie obţinutã, potrivit legii.
Retribuirea muncii se face numai în bani.
Cooperativele agricole de producţie asociate pot vinde membrilor lor, care lucreazã în asociaţia economicã intercooperatista, anumite cantitãţi de cereale în condiţiile prevãzute de lege.
ART. 14
Încadrarea personalului cu contract de munca se face potrivit prevederilor Legii retribuirii muncii în unitãţile agricole cooperatiste.
ART. 15
Organul de conducere al asociaţiei economice intercooperatiste este adunarea generalã, formatã din preşedintele, inginerul şef şi contabilul şef din fiecare cooperativa asociata, precum şi din 2-3 cooperatori fruntasi aleşi de adunãrile generale ale acestor cooperative.
Fiecare cooperativa agricolã are dreptul la un singur vot, indiferent de valoarea partii sociale cu care a contribuit sau de numãrul persoanelor care o reprezintã în adunare.
Adunarea este legal constituitã dacã toate cooperativele asociate sînt reprezentate.
ART. 16
Adunarea generalã are urmãtoarele atribuţii principale:
a) alege din rindurile sale, pe timp de 2 ani, preşedintele asociaţiei şi membrii comisiei de revizie;
b) desemneazã, pe timp de 2 ani, consiliul oamenilor muncii al asociaţiei economice intercooperatiste;
c) hotãrãşte, cu avizul direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara, încadrarea în munca şi desfacerea contractului de munca al specialiştilor agricoli;
d) desface contractul de munca, stabileşte rãspunderea disciplinarã şi materialã a persoanelor desemnate în consiliul oamenilor muncii;
e) aproba planul de producţie şi financiar, programul de investiţii şi dãrile de seama privind activitatea economico-financiarã;
f) aproba repartizarea beneficiilor, în limitele prevãzute de prezentul statut;
g) hotãrãşte asupra primirii altor cooperative agricole în asociaţie;
h) hotãrãşte asupra cererilor de retragere din asociaţie, stabilind condiţiile şi termenele de restituire a contravalorii partii sociale;
i) hotãrãşte îndepãrtarea din asociaţie a cooperativei agricole care nu-şi respecta obligaţiile asumate, stabilind condiţiile şi termenele de restituire a contravalorii partii sociale aduse de aceasta cooperativa;
j) aproba regulamentul de ordine interioarã.
Adunarea generalã a asociaţiei se întruneşte semestrial şi ori de cîte ori este necesar, din initiativa preşedintelui, la cererea unei treimi din numãrul cooperativelor asociate, a comisiei de revizie sau a consiliului oamenilor muncii.
Adunarea generalã adopta hotãrîri cu majoritate de voturi, cu excepţia cazurilor prevãzute la literele a), e), f), g) şi h), cînd hotãrîrile se adopta cu unanimitate de voturi.
Hotãrîrile care angajeazã patrimoniul cooperativelor agricole asociate sînt valabile numai dupã adoptarea lor şi de cãtre adunãrile generale ale cooperatorilor.
Reprezentanţii fiecãrei cooperative agricole asociate informeazã au regularitate adunãrile generale ale cooperatorilor asupra hotãrîrilor luate de adunarea generalã a asociaţiei, precum şi privitor la rezultatele obţinute în activitatea economicã a acesteia.
Cooperativa agricolã asociata care considera ca prin votul exprimat, în numele sau, a fost depãşit mandatul pe care l-a dat reprezentanţilor sãi şi ca hotãrîrea adoptatã de adunarea generalã a asociaţiei nu corespunde intereselor asociaţiei intercooperatiste sau intereselor proprii, are dreptul sa se adreseze, în termen de 30 de zile uniunii judeţene a cooperativelor agricole de producţie cu cerere de suspendare, reexaminare sau anulare a hotãrîrii. În astfel de cazuri, dacã cooperativa agricolã nu este multumita de modul cum a fost soluţionatã cererea, are dreptul sa se adreseze, în termen de 30 de zile Uniunii Naţionale a Cooperatirelor Agricole de Producţie.
Organele prevãzute la alineatul precedent pot decide suspendarea, reexaminarea sau anularea hotãrîrii reclamate, în termen de 15 zile de la primirea sesizãrii.
ART. 17
Preşedintele asociaţiei economice intercooperatiste are urmãtoarele atribuţii:
a) urmãreşte înfãptuirea hotãrîrilor adoptate de adunarea generalã a asociaţiei;
b) convoacã adunarea generalã a asociaţiei în conformitate cu prevederile din prezentul statut;
c) informeazã adunarea generalã a asociaţiei asupra modului cum se infaptuiesc hotãrîrile şi mãsurile adoptate;
d) indruma şi controleazã activitatea consiliului oamenilor muncii al asociaţiei.
ART. 18
Comisia de revizie a asociaţiei este formatã din 3-5 membri. Comisia verifica activitatea gospodareasca şi financiarã desfasurata de consiliul oamenilor muncii, înregistrarea veniturilor, respectarea regulilor de efectuare a cheltuielilor, pãstrarea în bune condiţii a bunurilor asociaţiei; verifica modul cum au fost rezolvate cererile şi sesizãrile adresate consiliului oamenilor muncii.
Comisia de revizie este subordonata numai adunãrii generale, fata de care rãspunde pentru activitatea depusa.
Pe baza constatãrilor fãcute, comisia de revizie prezintã propuneri adunãrii generale sau, dupã caz, consiliului oamenilor muncii, pentru luarea mãsurilor de imbunatatire a muncii, de recuperare a pagubelor aduse asociaţiei şi de sancţionare a celor vinovaţi. Comisia de revizie urmãreşte aplicarea mãsurilor luate de adunarea generalã şi de consiliul oamenilor muncii al asociaţiei, sesizind în acelaşi timp, dupã caz, şi alte organe competente, ori de cîte ori constata fapte a cãror gravitate reclama aceasta.
Comisia de revizie prezintã adunãrii generale a asociaţiei, anual şi ori de cîte ori este nevoie, rapoarte asupra activitãţii desfãşurate.
ART. 19
Conducerea operativã a asociaţiei se realizeazã de cãtre consiliul oamenilor muncii, care îşi desfãşoarã activitatea pe baza principiului muncii şi conducerii colective.
Consiliul oamenilor muncii este format din 7-15 membri, numãrul acestora fiind stabilit de adunarea generalã, în raport cu volumul producţiei, competivitatea şi gradul de dispersare a activitãţii.
Din consiliul oamenilor muncii fac parte: directorul, contabilul şef, specialişti cu munca de rãspundere, 3-5 reprezentanţi ai cooperatorilor şi personalului care lucreazã în asociaţie, secretarul organizajiei de partid şi secretarul organizaţiei Uniunii Tineretului Comunist.
Preşedintele consiliului oamenilor muncii este directorul asociaţiei economice intercooperatiste.
ART. 20
Consiliul oamenilor muncii se convoacã lunar şi ori de cîte ori este necesar, de cãtre preşedintele asociaţiei, de preşedintele consiliului oamenilor muncii sau de comisia de revizie a asociaţiei. Consiliul adopta hotãrîri cu votul a cel puţin jumãtate plus unu din numãrul total al membrilor.
a) elaboreazã şi supune spre aprobare adunãrii generale proiectul planului de producţie şi financiar anual şi cincinal;
b) asigura aprovizionarea tehnico-materialã;
c) ia mãsuri pentru încheierea contractelor economice şi asigura respectarea disciplinei contractuale;
d) stabileşte mãsuri tehnico-organizatorice şi asigura aplicarea lor în vederea realizãrii sarcinilor de plan, mobilizãrii rezervelor interne şi valorificãrii superioare a potenţialului economic;
e) prezintã adunãrii generale dãri de seama asupra activitãţii economico-financiare;
f) ia mãsuri operative pentru îmbunãtãţirea organizãrii producţiei şi a muncii;
g) analizeazã periodic structura cheltuielilor de producţie şi eficienta economicã a activitãţii, asigurind utilizarea raţionalã a mijloacelor materiale şi bãneşti proprii şi împrumutate, a forţei de munca, precum îmbunãtãţirea continua a calitãţii produselor;
h) hotãrãşte asupra încadrãrii în munca, rãspunderii disciplinare, rãspunderii materiale şi desfacerii contractului de munca al cadrelor de conducere, cu excepţia celor prevãzute la art.16 lit. d);
i) stabileşte mãsuri pentru asigurarea integritãţii patrimoniului asociaţiei şi recuperarea pagubelor aduse avutului obştesc;
j) examineazã propunerile comisiei de revizie şi ale organelor de control financiar şi ia mãsuri corespunzãtoare;
k) organizeazã formaţii culturale şi sportive proprii sau în colaborare cu cooperativele agricole asociate.
Consiliul oamenilor muncii, în întregul sau şi fiecare membru în parte rãspund pentru intreaga activitate în fata adunãrii generale a asociaţiei şi a adunãrilor generale ale cooperativelor agricole asociate.
ART. 21
Directorul asigura conducerea curenta şi aduce la îndeplinire hotãrîrile adunãrii genenale şi ale consiliului oamenilor muncii, în care scop:
a) ia mãsuri, potrivit dispoziţiilor legale, pentru realizarea prevederilor de plan, buna organizare a producţiei şi a muncii, prevenirea accidentelor şi imbolnavirilor profesionale;
b) adopta mãsuri pentru aplicarea şi îmbunãtãţirea tehnologiilor de producţie, organizeazã controlul tehnic de calitate;
c) asigura aprovizionarea ritmica cu materii, materiale, produse, combustibili şi energie; ia mãsuri pentru reducerea consumului de materii prime şi materiale, eliminarea cheltuielilor neproductive;
d) încadreazã, desface contractul de munca, aplica sancţiuni disciplinare şi obliga la plata despãgubirilor personalul de execuţie, cu excepţia celui prevãzut la art. 16 lit. d) şi art. 20 lit. h);
e) informeazã operativ consiliul oamenilor muncii şi adunarea generalã asupra desfãşurãrii activitãţii.
Directorul reprezintã asociaţia în relaţiile cu persoanele juridice şi fizice, precum şi în fata organelor de jurisdicţie şi o angajeazã, împreunã cu inginerul şef şi contabilul şef, în limitele date de adunarea generalã, prin semnatura.
ART. 22
Beneficiul rezultat din activitata asociaţiei dupã scãderea fondului de premiere constituit potrivit legii, se repartizeazã astfel:
a) fondul de dezvoltare, cel puţin 20%;
b) fondul de întrajutorare şi rezerva, pînã la 3%;
c) fondul social-cultural-sportiv, 2%;
d) cotizatii U.N.C.A.P., pînã la 5%;
e) beneficiul de repartizat cooperativelor asociate, cel puţin 70%.
Beneficiul se repartizeazã cooperativelor agricole asociate, proporţional cu partea socialã a fiecãreia.
La asociaţiile economice intercooperatiste de creştere şi ingrasare a animalelor 50% din beneficiu se repartizeazã proporţional cu valoarea partii sociale a fiecãrei cooperative agricole asociate, iar 50% proporţional cu valoarea furajelor şi animalelor livrate asociaţiei.
Fondul anual de premiere din beneficiu se aproba de consiliul oamenilor muncii şi se poate utiliza numai în limita beneficiului rãmas dupã îndeplinirea obligaţiilor fata de cooperativele agricole asociate, constituirea fondurilor şi virarea cotizatiei la Uniunea Nationala a Cooperativelor Agricole de Producţie, prevãzute la alin. 1.
În caz de nefolosire, foudurile prevãzute la alin. 1 pot fi adãugate 1a beneficiul de repartizat cooperativelor asociate, cu aprobarea direcţiei genenale judetena pentru agricultura şi industrie alimentara şi a uniunii judepene a cooperativelor agricole de producţie.

III. Drepturile şi obligaţii cooperativelor componente ale asociaţiilor economice intercooperatiste

ART. 23
Cooperativele agricole asociate au urmãtoarele drepturi:
a) sa participe la elaborarea şi adoptarea hotãrîrilor privind intreaga activitate a asociaţiei economice intercooperatista;
b) sa primeascã din beneficiul obţinut de asociaţie cota-parte în raport cu partea socialã a fiecãreia, iar în cazul asociaţiilor cu profil zootehnic în raport şi cu valoarea furajelor şi a animalelor livrate asociaţiei;
c) sa beneficieza cu prioritate, contra cost, de prestaţiile de servicii şi de aprovizionarea cu materiile şi materialele produse de asociaţie;
d) sa se retragã din asociaţie. Retragerea se face pe baza cererii cooperativei agricole ca urmare a hotãrîrii adunãrii generale a acesteia, la data şi în condiţiile stabilite de adunarea generalã a asociaţiei economice intercoooperatiste.
ART. 24
Cooperativele agricole asociate au urmãtoarele obligaţii:
a) sa participe la formarea fondului social la nivel şi termenele stabilite, precum şi la sporirea acestuia, în condiţiile aprobate de adunãrile generale ale cooperatorilor;
b) sa asigure producerea furajelor necesare în ferme şi brigazi specializate;
c) sa furnizeze asociaţiei, la preţ de contractare sau, în lipsa acestuia, la preţ de achiziţie, animale, furaje şi alte produse, în condiţiile şi la termenele stabilite prin contracte economice;
d) sa asigure forta de munca necesarã pentru realizarea obiectivelor de investiţii şi desfãşurarea activitãţii de producţie, respectînd întocmai numãrul de persoane şi termenele prevãzute în contractele încheiate cu asociaţia;
e) sa rãspundã pentru obligaţiile asumate de asociaţie proporţional cu partea socialã a fiecãreia;
f) sa plãteascã penalitãţi, dobinzi şi despãgubiri, ca urmare a neîndeplinirii integrale şi la timp a obligaţiilor ce le revin fata de asociaţia economicã intercooperatista.

IV. Prevederi finale

ART. 25
Asociaţia intercooperatista beneficiazã de acelaşi sprijin din partea statului ca şi cooperativele agricole de producţie, cu excepţia retributiei specialiştilor şi a plãţii indemnizaţiilor de stat prevãzute pentru cadrele de conducere.
ART. 26
Litigiile cu caracter patrimonial ivite între asociaţie şi cooperativele asociate, precum şi cu alte alte asociaţii intercooperatiste sau cooperative agricole se rezolva de uniunile cooperativelor agricole de producţie.
-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


iulian bica
29 Octombrie 2018
buna ziua, am un prieten mai in varsta care a lucrat in la AEI Gherla, iar acuma ar avea nevoie de adeverinta pentru grupele de munca. Nu reusim sa identificam arhivele fostei AEI Gherla, pentru a adresa cererea. Daca aveti vreo sugestie in directia aceasta as fi foarte recunoscator. cu stima: Iulian.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016