Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   STATUT din 4 august 1971  al Institutului roman de consulting Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STATUT din 4 august 1971 al Institutului roman de consulting "ROMCONSULT"

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 97 din 10 august 1971
I. Dispoziţii generale
ART. 1
Institutul roman de consulting "ROMCONSULT" este o organizaţie profesionalã cu personalitate juridicã. Sediul Institutului roman de consulting este în municipiul Bucureşti.
ART. 2
Scopul Institutului roman de consulting "ROMCONSULT" este:
a) studierea, alegerea şi recomandarea soluţiilor tehnice şi economice în domeniile de activitate industriala, agricolã, de construcţii şi economicã;
b) prezentarea de propuneri şi iniţierea de acţiuni de cooperare ştiinţificã, industriala şi economicã în construcţii, sistematizare şi amenajare de teritorii;
c) raspindirea experienţei în domeniul consultingului şi folosirea tehnicilor şi metodelor moderne de lucru;
d) formarea cadrelor de specialişti în domeniul tehnic şi al consultingului;
e) dezvoltarea activitãţii de consulting;
f) preluarea de comenzi pentru efectuarea de lucrãri din domeniul sau de activitate prin specialişti proprii, prin consortii sau prin colaborator;
g) editarea de publicaţii de specialitate, monografii tehnice, materiale documentare şi efectuarea de schimburi de publicaţii şi materiale de informare cu asociaţii naţionale de specialitate din alte tari.
ART. 3
În vederea realizãrii scopului sau, Institutul roman de consulting "ROMCONSULT":
a) organizeazã dezbateri pe teme de consultãri tehnice, economice şi ştiinţifice, pe specific de activitãţi;
b) organizeazã sesiuni de comunicãri, prezentãri de referate, conferinţe, care sa generalizeze experienta în domeniile care intereseazã activitatea institutului;
c) iniţiazã şi organizeazã orice alte acţiuni menite sa asigure realizarea obectelor sale, sa promoveze şi sa valorifice în condiţii superioare experienta şi realizarile tehnico-economice;
d) editeazã reviste, precum şi materiale de propaganda şi reclama pentru activitatea sa;
e) participa la manifestãri organizate de asociaţii naţionale din alte tari sau internaţionale, privind domeniul sau de activitate.

II. Activitatea Institutului
ART. 4
Activitatea Institutului roman de consulting "ROMCONSULT" cuprinde toate genurile de consultãri tehnice, economice, ştiinţifice, de informare, expertizare şi studii privind:
- proiecte şi planuri de dezvoltare industriala şi agricolã;
- studii de fezabilitate pentru realizarea de obiective industriale şi economice;
- organizare de piata;
- desfacerea produselor;
- organizarea conducerii;
- organizarea planificarii;
- intocmiri de caiete de sarcini;
- avizari de oferte şi asistenta tehnica la realizarea de obiective industriale;
- acordarea prin experţi de asistenta tehnica pentru oricare categorie de lucrãri sau activitãţi, precum şi:
- transmiterea sau mijlocirea de comenzi de consulting la terţi;
- alte activitãţi de consulting.
Lucrãrile institutului se vor executa pe baza de comenzi.
ART. 5
Institutul roman de consulting "ROMCONSULT" poate constitui filiale care sa grupeze persoane fizice sau organizaţii de specialitate şi se poate afilia la alte organizaţii naţionale sau internaţionale cu acelaşi gen de activitate.
ART. 6
Institutul roman de consulting "ROMCONSULT" funcţioneazã pe durata nedeterminatã.

III. Organizarea Institutului
ART. 7
Institutul roman de consulting "ROMCONSULT" funcţioneazã cu specialişti proprii pe sectoare de activitate, consultanţi de inalta calificare şi cu colaboratori de specialitate, pentru efectuarea lucrãrilor şi coordonarea tehnico-ştiinţificã.
Colaboratori pot fi persoane fizice sau juridice.
Colaboratorii persoane fizice sînt acele persoane care prin calificarea lor, pot participa la orientarea şi conducerea activitãţii de consulting.
Colaboratorii persoane juridice pot fi centrale industriale, combinate industriale, grupuri de uzine, organizaţii de comerţ, bãnci, alte organizaţii economice, institute ştiinţifice, de proiectare şi cercetare şi instituţii de învãţãmînt.
Acceptarea colaboratorilor se va face pe baza unei prealabile atestãri a capacitãţii tehnice în specialitatea respectiva. Primirea şi atestarea colaboratorilor se vor face pe baza cererii de înscriere şi aprobãrii consiliului de administraţie cu o majoritate de 2/3 din numãrul membrilor. Dupã atestare aceştia vor putea înscrie, lîngã titlul lor sau denumirea firmei, menţiunea "colaborator al Institutului roman de consulting "ROMCONSULT".
ART. 8
Colaboratorii Institutului roman de consulting "ROMCONSULT" au urmãtoarele drepturi:
- sa fie aleşi în consiliul tehnico-ştiinţific, organ consultativ de specialitate, şi sa participe la luarea hotãrîrilor consiliului tehnico-ştiinţific;
- sa participe la discuţii şi sa facã propuneri la şedinţele de comunicãri, sa prezinte referate ştiinţifice etc.;
- sa beneficieze de materialele, referatele şi comunicãrile ştiinţifice prezentate cu ocazia întrunirilor organizate de institut, precum şi de alte materiale publicate de institut.
- sa beneficieze de materialele, referatele şi comunicãrile ştiinţifice prezentate cu ocazia întrunirilor organizate de institut, precum şi de alte materiale publicate de institut.

IV. Organele de conducere ale Institutului
ART. 9
Organele de conducere ale institutului sînt adunarea generalã şi consiliul de administraţie.
ART. 10
Adunarea generalã este organul suprem de conducere al institutului. Ea se compune din reprezentanţi ai colaboratorilor persoane juridice, din colaboratori persoane fizice şi specialişti proprii.
Adunarea generalã se întruneşte o data pe an în sesiune ordinarã şi, ori de cîte ori este cazul, în sesiuni extraordinare. Convocarea sesiunilor extraordinare se poate face la initiativa consiliului de administraţie sau la propunerea a cel puţin 1/3 din membrii adunãrii generale.
ART. 11
Atribuţiile adunãrii generale sînt:
a) analizeazã şi aproba darea de seama anuala întocmitã şi prezentatã de consiliul de administraţie;
b) alege consiliul de administraţie;
c) aproba planul anual de activitate al institutului;
d) aproba planul anual de venituri şi cheltuieli al institutului;
e) ratifica primirea de noi colaboratori.
ART. 12
Consiliul de administraţie este ales în sesiune ordinarã a adunãrii generale pentru o perioada de cinci ani, cu o majoritate de 2/3 din numãrul membrilor prezenţi. Consiliul de administraţie se compune din 9 membri şi este condus de un preşedinte.
Consiliul de administraţie se întruneşte cel puţin o data la trei luni şi ori de cîte ori este nevoie, la convocarea preşedintelui, care conduce şedinţele de consiliu.
Consiliul de administraţie ia hotãrîri cu majoritate simpla de voturi.
ART. 13
Atribuţiile consiliului de administraţie:
a) conduce activitatea generalã a institutului între doua adunãri generale;
b) alege, din rindul membrilor consiliului, pe preşedintele sau;
c) pregãteşte sesiunile ordinare şi extraordinare ale adunãrii generale şi se îngrijeşte de buna lor desfãşurare;
d) definitiveaza proiectul planului anual de activitate şi proiectul planului de venituri şi cheltuieli, prezentate de preşedinte, pe care le supune spre aprobare adunãrii generale;
e) întocmeşte darea de seama anuala privind activitatea desfasurata de institut;
f) aproba schema de organizare şi statul de funcţiuni al salariaţilor institutului;
g) primeşte şi atesta colaboratorii persoane fizice şi juridice.
ART. 14
Conducerea permanenta a activitãţii Institutului roman de consulting "ROMCONSULT" se realizeazã prin directorul general, care:
a) asigura conducerea operativã a institutului între doua şedinţe de consiliu;
b) întocmeşte proiectul planului anual de activitate şi proiectul planului de venituri şi cheltuieli, pe care le supune spre definitivare consiliului de administraţie;
c) asigura realizarea planului anual de activitate al institutului, precum şi a planului de venituri şi cheltuieli;
d) coordoneazã activitatea redactionala a revistei institutului;
e) asigura legatura cu colaboratorii persoane fizice şi juridice şi cu celelalte asociaţii sau organizaţii similare;
f) ia mãsuri, potrivit celor stabilite de consiliul de administraţie, în legatura cu participarea la reuniuni, simpozioane, conferinţe, congrese şi alte forme de manifestãri naţionale şi internaţionale în problemele teoretice şi practice de consulting;
g) primeşte cererile de înscriere ca şi colaborator al institutului, pe care le supune spre aprobare consiliului de administraţie.
ART. 15
Directorul general este membru în consiliul de administraţie, reprezintã şi angajeazã institutul în ţara şi în strãinãtate. În exercitarea atribuţiilor sale directorul general este ajutat de directori.
ART. 16
Pe lîngã Institutul roman de consulting "ROMCONSULT" funcţioneazã, ca organ consultativ, un consiliu tehnico-ştiinţific, format din consultanţi de inalta calificare, personalitãţi ştiinţifice, tehnice şi economice, precum şi din colaboratori.

V. Mijloace financiare
ART. 17
Institutul roman de consulting "ROMCONSULT" are buget propriu.
ART. 18
Institutul roman de consulting "ROMCONSULT" recupereazã prin cont bancar de la beneficiarii sãi cheltuielile ocazionate de executarea contractelor, conform clauzelor acestora.
ART. 19
Colaboratorii institutului plãtesc cotizatii anuale.
Cotizaţiile colaboratorilor persoane fizice sau juridice se stabilesc de cãtre consiliul de administraţie anual şi pot fi depuse în contul institutului în moneda Republicii Socialiste România sau în valuta în cazul colaboratorilor externi.
ART. 20
Ca venituri suplimentare ale institutului se pot folosi sumele rezultate din vînzarea revistei institutului sau a altor materiale documentare legate de activitatea sa.
ART. 21
Activitatea contractualã a Institutului roman de consulting "ROMCONSULT" este garantatã de Banca Romana de Comerţ Exterior.

VI. Dispoziţii finale
ART. 22
Institutul roman de consulting "ROMCONSULT" are emblema şi insigna proprie stabilite de adunarea generalã.
-------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016