Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   STATUT din 31 octombrie 1974  Consiliului pentru folosirea in comun a containerelor in traficul international (Consiliul F.C.C.)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STATUT din 31 octombrie 1974 Consiliului pentru folosirea in comun a containerelor in traficul international (Consiliul F.C.C.)

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 144 din 16 noiembrie 1974


Dispoziţii generale
1. Consiliul pentru folosirea în comun a containerelor în traficul internaţional (Consiliul F.C.C.) este instituit în conformitate cu Convenţia privind folosirea în comun a containerelor în traficul internaţional din 29 iunie 1974, denumita în continuare convenţie.
2. Consiliul F.C.C. este creat în scopul asigurãrii lucrãrilor legate de îndeplinirea convenţiei, privind îndeosebi evidenta, analiza, decontãrile, informarile şi alte probleme ale transporturilor de containere de mare capacitate în traficul internaţional feroviar, auto, maritim, fluvial şi combinat.
3. Pentru exercitarea funcţiilor sale, Consiliul F.C.C. are un organ executiv de lucru - Biroul pentru folosirea în comun a containerelor în traficul internaţional (Biroul F.C.C.), cu sediul în oraşul Bucureşti (Republica Socialistã România).
4. Consiliul F.C.C., acţioneazã în conformitate cu convenţia şi prezentul statut care face parte integrantã din convenţie.
5. Consiliul F.C.C. se foloseşte de capacitatea juridicã necesarã pentru îndeplinirea funcţiilor sale şi realizarea scopurilor sale.
Membri
6. Membrii Consiliului F.C.C. sînt reprezentanţii împuterniciţi ai ministerelor de transporturi ale ţãrilor participante la convenţie, cîte un reprezentant din fiecare ţara.
Funcţii şi împuterniciri
7. În scopul efectuãrii folosirii în comun a containerelor de mare capacitate în cadrul convenţiei, Consiliul F.C.C. îndeplineşte urmãtoarele funcţii:
a) stabileşte, pe baza datelor membrilor Consiliului F.C.C., volumele de transporturi containerizate în traficul internaţional pe feluri de transport şi contribuie la punerea lor de acord periodicã;
b) elaboreazã propuneri privind modificarea şi completarea rutelor stabilite pentru trenuri internaţionale de containere şi a liniilor regulate auto, maritime şi fluviale de containere, inclusiv frecventa circulaţiei în diferite relaţii;
c) stabileşte volumele şi termenele de prezentare de cãtre membrii Consiliului F.C.C. a informarilor şi datelor de raportare necesare pentru îndeplinirea convenţiei;
d) în caz de necesitate a efectuãrii simultane a recensamintului containerelor de mare capacitate, folosite în comun în traficul internaţional pe teritoriul ţãrilor participante la convenţie, pune de acord modul şi termenele unui astfel de recensamint;
e) elaboreazã propuneri privind:
- echilibrarea curentilor de containere şi a balanţei de containere, precum şi dirijarea raţionalã a containerelor goale;
- problemele legate de acordarea de ajutor reciproc în containere membrilor Consiliului F.C.C.;
- perfecţionarea condiţiilor tehnice de admitere în exploatare a containerelor folosite în comun în traficul internaţional;
- îmbunãtãţirea activitãţii punctelor de transmitere prin care se efectueazã traficul internaţional cu folosirea containerelor de mare capacitate;
f) contribuie la folosirea rezultatelor cercetãrilor ştiinţifice în domeniul sistemului de transport în containere;
g) îndeplineşte alte acţiuni care decurg din convenţie.
8. Consiliul F.C.C.:
a) aproba Regulamentul pentru folosirea în comun a containerelor în traficul internaţional (Regulamentul F.C.C.), precum şi completãrile şi modificãrile la acesta;
b) aproba:
- Regulamentul Biroului F.C.C., Regulamentul privind condiţiile de munca ale colaboratorilor Biroului F.C.C., structura şi statul de funcţiuni ale Biroului F.C.C., precum şi modificãrile şi completãrile la aceste documente;
Bugetul Biroului F.C.C;
- Regulamentul Comisiei de revizie pentru verificarea activitãţii financiare a Biroului F.C.C., precum şi modificãrile şi completãrile la acesta;
c) stabileşte regulile sale de procedura;
d) examineazã şi soluţioneazã problemele legate de colaborarea cu organizaţiile internaţionale;
e) poate crea, în caz de necesitate, organe de lucru pentru pregãtirea şi punerea de acord a unor probleme care se examineazã de Consiliul F.C.C.; stabileşte componenta şi sarcinile acestor organe, precum şi modul lor de lucru;
f) aproba planul sau de lucru, de regula, pe o perioada de un an;
g) examineazã rezultatele activitãţii Comisiei de revizie pentru verificarea activitãţii financiare a Biroului F.C.C.;
h) examineazã şi soluţioneazã alte probleme care pot aparea în timpul îndeplinirii convenţiei.
Şedinţele Consiliului F.C.C.
9. Fiecare membru al Consiliului F.C.C. are un vot.
10. Consiliul F.C.C tine şedinţele sale pe mãsura necesitãţii, însã nu mai rar de o data pe an.
11. Preşedinţia la şedinţele Consiliului F.C.C. se efectueazã de reprezentanţii membrilor Consiliului F.C.C., pe rind, în ordinea denumirii ţãrilor lor dupã alfabetul rus.
12. Preşedintele poate lua oricind cuvintul la şedinţele Consiliului F.C.C., în calitate de reprezentant al membrilor în Consiliul F.C.C. al tarii sale.
13. Consiliul F.C.C. are dreptul sa examineze problemele legate de Convenţia F.C.C. şi sa adopte hotãrîri asupra lor.
14. Hotãrîrile Consiliului F.C.C. se adopta în modul prevãzut de dispoziţiile art. IV pct. 2 din convenţie.
15. La şedinţele Consiliului F.C.C., la invitaţia lui, pot lua parte reprezentanţi ai altor organizaţii internaţionale.
16. Munca tehnico-organizatoricã şi curenta, legatã de activitatea Consiliului F.C.C., se efectueazã de Biroul F.C.C., care este subordonat Consiliului F.C.C. şi este rãspunzãtor în fata lui. Biroul F.C.C., se compune din director, loctiitorii lui, colaboratori-specialişti şi personalul tehnic şi de deservire necesar.
17. Directorul Biroului F.C.C., loctiitorii sãi şi ceilalţi colaboratori-specialişti ai Biroului F.C.C. se numesc în funcţie la recomandarea ţãrilor participante, pe o perioada convenitã, însã directorul Biroului F.C.C. şi loctiitorii lui se numesc şi se elibereazã din funcţie de Consiliul F.C.C., iar ceilalţi colaboratori ai Biroului F.C.C., de cãtre directorul biroului sau din împuternicirea lui, de cãtre locţiitorul directorului. Personalul pentru colaboratorii Biroului F.C.C. se completeazã, pe cît posibil, în numãr egal de cetãţeni ai ţãrilor participante la convenţie. Personalul tehnic şi de deservire se completeazã din cetãţenii tarii de resedinta a Biroului F.C.C..
18. Directorul Biroului F.C.C., loctiitorii sãi, precum şi ceilalţi colaboratori-specialişti ai Biroului F.C.C., în cadrul îndeplinirii obligaţiilor lor de serviciu, acţioneazã în calitate de persoane oficiale internaţionale, independente de organizaţiile şi persoanele oficiale ale ţãrilor ai cãror cetãţeni sînt.
19. Directorul Biroului F.C.C., loctiitorii sãi şi, din împuternicirea lor, alţi colaboratori ai Biroului F.C.C., pot lua parte la şedinţele Consiliului F.C.C..
20. Directorul Biroului F.C.C. acţioneazã în limitele competentelor lui prin Statutul Consiliului F.C.C., regulamentul Biroului F.C.C., precum şi conform diferitelor hotãrîri ale Consiliului F.C.C.. Directorul Biroului F.C.C., din împuternicirea Consiliului F.C.C., reprezintã Consiliul F.C.C. în fata organizaţiilor şi persoanelor oficiale ale ţãrilor participante la convenţie şi ale altor tari, precum şi în fata organizaţiilor internaţionale.
21. Directorul Biroului F.C.C. poate efectua contracte cu alte organizaţii internaţionale, pe baza hotãrîrii Consiliului F.C.C..
22. Funcţiile concrete, împuternicirile, modul de completare a personalului Biroului F.C.C. şi alte probleme legate de activitatea Biroului F.C.C. se stabilesc prin regulamentul privind Biroul F.C.C..
Probleme financiare
23. Finanţarea activitãţii Biroului F.C.C. se face în conformitate cu bugetul Biroului F.C.C întocmit pentru fiecare an calendaristic. Ţãrile participante la convenţie depun cotizatii egale în acest buget.
24. Cheltuielile pentru întreţinerea participanţilor la şedinţele Consiliului F.C.C., precum şi la alte consfatuiri ce se ţin în cadrul activitãţii Consiliului F.C.C. şi Biroului F.C.C., sînt suportate de fiecare ţara care îşi trimite reprezentanţi la aceste şedinţe şi consfatuiri. Cheltuielile legate de punerea la dispoziţie a spaţiilor, precum şi a mijloacelor tehnice pentru şedinţele şi consfatuirile menţionate, sînt suportate de ţara în care se ţin aceste şedinţe şi consfatuiri, cu excepţia cazurilor cînd şedinţele şi consfatuirile se ţin în clãdirile Biroului F.C.C..
25. Controlul activitãţii financiare a Biroului F.C.C. se efectueazã de Comisia de revizie, instituitã de Consiliul F.C.C.. Comisia de revizie este subordonata Consiliului F.C.C. şi rãspunde în fata acestuia. Ea acţioneazã în conformitate cu regulamentul sau. Membrii Comisiei de revizie nu pot ocupa nici un fel de funcţii în Biroul F.C.C..
Statutul juridic
26. Statutul juridic al Consiliului şi Biroului F.C.C. şi facilitãţile lor, precum şi privilegiile şi imunitãţile reprezentanţilor membrilor Consiliului F.C.C. şi ale persoanelor oficiale ale Biroului F.C.C., se reglementeazã prin Convenţia privind statutul juridic şi facilitãţile organizaţiilor internaţionale de ramura pentru colaborare economicã, adoptatã la Varsovia la 9 septembrie 1966.
Limbile
27. Limbile oficiale ale Consiliului şi Biroului F.C.C. sînt limbile ţãrilor participante la prezenta convenţie. Limba de lucru a Consiliului şi Biroului F.C.C. este limba rusa.
28. Toate documentele, legate de şedinţele Consiliului F.C.C. şi de consfatuirile ţinute în cadrul activitãţii lui, se întocmesc în limba de lucru. Membrii Consiliului F.C.C. se ingrijesc de traducerea interventiilor lor şi a documentelor din limba tarii lor în limba de lucru şi din limba de lucru în limba tarii lor.
29. În relaţiile Biroului F.C.C. cu organele, organizaţiile şi persoanele oficiale ale tarii de resedinta a biroului poate fi folositã, de asemenea, limba acestei tari.
Modificãrile şi completãrile statutului
30. Prezentul statut poate fi modificat sau completat în modul prevãzut de art. IX al convenţiei.
Intrarea în vigoare
31. Prezentul statut intra în vigoare în modul prevãzut de art. VII al convenţiei.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016