Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROTOCOL din 30 noiembrie 1977  privind reglementarea trecerii frontierei de stat romano-sovietica in legatura cu exploatarea traversarii subacvatice a fluviului Dunarea a conductei pentru livrarea gazelor naturale din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste in Republica Populara Bulgaria    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROTOCOL din 30 noiembrie 1977 privind reglementarea trecerii frontierei de stat romano-sovietica in legatura cu exploatarea traversarii subacvatice a fluviului Dunarea a conductei pentru livrarea gazelor naturale din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste in Republica Populara Bulgaria

EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 16 din 6 martie 1978
Guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste,
avînd în vedere Convenţia dintre guvernul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste şi guvernul Republicii Populare Bulgaria, privind livrarea de gaze naturale din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste în Republica Populara Bulgaria, semnatã la Moscova la 22 mai 1969, şi Convenţia dintre guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Republicii Populare Bulgaria privind tranzitarea de gaze naturale pe teritoriul Republicii Socialiste România, semnatã la Giurgiu la 29 noiembrie 1970, precum şi pentru a crea condiţiile pentru exploatarea conductei de livrare a gazelor naturale,

au convenit dupã cum urmeazã:

ART. 1
Prin prezentul protocol se reglementeazã:
1. Regulile de trecere a frontierei de stat romano-sovietica, denumita în cele ce urmeazã frontiera de stat de cãtre cetãţenii romani şi cetãţenii sovietici care participa la exploatarea traversarii subacvatice a fluviului Dunarea a conductei pentru livrarea gazelor naturale din Uniunea Sovietica în Republica Populara Bulgaria.
2. Controlul de frontiera şi regimul vamal pentru cetãţenii romani şi cetãţenii sovietici la trecerea frontierei de stat precum şi pentru utilajele şi materialele care aparţin uneia dintre pãrţile participante la exploatarea traversarii subacvatice a conductei de gaze.
3. Regimul de lucru al navelor şi mijloacelor plutitoare care participa la exploatarea traversarii conductei de gaze.
ART. 2
1. Trecerea frontierei de stat de cãtre cetãţenii romani şi cetãţenii sovietici se realizeazã prin punctul de trecere Isaccea-Orlovca - axul traversarii conductei de gaze - pe baza permisului de trecere a frontierei de stat, denumit în cele ce urmeazã permis, conform modelului anexa la prezentul protocol. Trecerea frontierei de stat de cãtre persoanele însãrcinate cu supravegherea şi întreţinerea conductei de gaze se va efectua, în caz de nevoie, şi prin punctele de control Tulcea-Izmail.
2. Permisul trebuie sa fie întocmit în limba romana şi în limba rusa.
3. Prevederile prezentului articol sunt aplicabile cetãţenilor romani şi cetãţenilor sovietici care participa la exploatarea traversarii subacvatice a conductei de gaze, în cazul când lucrãrile pe care le executa necesita trecerea lor pe teritoriul celeilalte pãrţi.
ART. 3
1. Permisele pentru cetãţenii romani şi cetãţenii sovietici se elibereazã de cãtre organele competente ale fiecãrei pãrţi, pentru un numãr nelimitat de treceri ale frontierei de stat cu termen de valabilitate de pana la un an. Termenul de valabilitate poate fi prelungit de cãtre organele care au eliberat permisul.
2. Permisele eliberate de cãtre una dintre pãrţi se transmit pentru îndeplinirea formalitãţilor necesare, împuternicitului de frontiera al celeilalte pãrţi, care trebuie sa le înapoieze în cel mult 3 zile de la data primirii lor.
3. Prelungirea valabilitãţii permisului se face în acelaşi mod. Permisele se elibereazã şi se prelungesc gratuit.
ART. 4
1. Cînd trec frontiera de stat cetãţenii prevãzuţi la art. 2 din prezentul protocol sunt obligaţi sa poarte permisul în permanenta asupra lor.
2. Dacã permisul vreunui cetãţean va fi reţinut pe timpul şederii acestuia pe teritoriul celeilalte pãrţi, ca urmare a nerespectãrii regulilor stabilite prin prezentul protocol, atunci persoana respectiva va fi înapoiatã în cel mai scurt timp de cãtre organele de frontiera, pe teritoriul tarii sale, fãrã întocmirea vreunui proces-verbal.
3. Dacã permisul va fi pierdut pe teritoriul celeilalte pãrţi, titularul acestuia va fi înapoiat pe teritoriul tarii sale de cãtre organele de frontiera ale celeialte pãrţi.
4. Împuterniciţii de frontiera se vor informa reciproc despre reţinerea sau pierderea permiselor.
ART. 5
1. Titularul de permis care a trecut frontiera de stat se înapoiazã pe teritoriul tarii sale prin acelaşi punct de trecere a frontierei de stat. În cazuri justificate, întoarcerea se poate realiza şi prin alt punct de trecere a frontierei de stat cu înştiinţarea prealabilã a împuternicitului de frontiera al acelei pãrţi pe teritoriul cãreia se înapoiazã persoana respectiva.
2. Trecerea frontierei de stat pe teritoriul celeilalte pãrţi se face în prezenta reprezentanţilor organelor de frontiera şi începe cu o ora înainte de rãsãritul soarelui şi se termina la o ora dupã apusul soarelui.
ART. 6
Titularul permisului are dreptul:
- sa treacã frontiera de stat prin punctele de frontiera stabilite;
- sa se deplaseze pe teritoriul celeilalte pãrţi pentru exploatarea conductei şi efectuarea lucrãrilor de reparaţii în limitele de la semnul de frontiera nr. 1349 pana la semnul de frontiera nr. 1354 şi pe o adancime de pana la 3.000 m de la frontiera de stat;
- sa se deplaseze pe soseaua Tulcea-Isaccea pe teritoriul roman şi pe soseaua Izmail-Novoseleskoe pe teritoriul sovietic;
- sa rãmânã pe teritoriul celeilalte pãrţi, în limitele indicate în prezentul articol, pana la 7 zile pentru fiecare trecere a frontierei de stat;
- în caz de nevoie de serviciu, îmbolnãviri sau accidente, împuterniciţii de frontiera pot prelungi termenul de şedere, informindu-se reciproc despre împrejurãrile care au survenit.
ART. 7
În caz de necesitate, conducãtorii de organizaţii şi specialiştii celor doua pãrţi, care rãspund de exploatarea conductei de gaze naturale, pot trece frontiera de stat prin punctele de trecere prevãzute la art. 2 din prezentul protocol, pe baza de pasaport internaţional individual, cu viza pentru una sau mai multe treceri ale frontierei de stat.
ART. 8
1. Cetãţenii care trec frontiera de stat pe baza permiselor sunt obligaţi ca, pe timpul şederii lor pe teritoriul celuilalt stat sa respecte legile acelui stat.
2. Raporturile de munca se reglementeazã conform legislaţiei muncii a statului ai cãrui cetãţeni sunt persoanele respective.
ART. 9
1. La trecerea frontierei de stat sunt scutite de taxe vamale şi alte taxe:
- utilajele şi materialele introduse temporar şi destinate exploatãrii şi repararii conductei de gaze, precum şi alimentele pentru personalul ambarcat fãrã dreptul debarcarii acestora pe mal;
- alimentele, produsele de tutun şi medicamentele aduse de cãtre cetãţenii care au dreptul de a trece frontiera de stat necesare exclusiv uzului şi consumului propriu, pe timpul şederii pe teritoriul celeilalte pãrţi.
2. Specialiştii şi muncitorii care au dreptul de trecere a frontierei de stat pot introduce, cu condiţia scoaterii obligatorii înapoi, documentaţia tehnica necesarã executãrii lucrãrilor, precum şi documentele personale, în conformitate cu legislaţia fiecãrei pãrţi.
3. Trecerea frontierei de stat a incarcaturilor şi a altor obiecte indicate la pct. 1 din prezentul articol se efectueazã în conformitate cu legislaţia fiecãrei pãrţi.
ART. 10
1. Organizaţiile romane şi organizaţiile sovietice care participa la exploatarea traversarii subacvatice a conductei de gaze cu nave şi mijloace plutitoare trebuie sa respecte şi "Regulile speciale de navigaţie aplicabile pe Dunarea de Jos".
2. Navele şi mijloacele plutitoare, folosite la exploatarea traversarii subacvatice a conductei de gaze, se pot deplasa pe fluviul Dunarea, între milele 53 şi 57, indiferent de traseul liniei frontierei de stat pe baza documentelor de bord, fãrã întocmirea formalitãţilor speciale de trecere a frontierei de stat.
3. Echipajele navelor şi mijloacelor plutitoare trec frontiera de stat pe baza carnetului de marinar sau a altor documente eliberate conform legilor statului respectiv, prin care se confirma calitatea de marinar şi sunt supuse controlului de frontiera şi vamal.
ART. 11
Asigurarea îndeplinirii prevederilor prezentului protocol şi controlul respectãrii prevederilor acestuia revin împuternicitului de frontiera al Republicii Socialiste România pentru sectorul TULCEA şi împuternicitului de frontiera al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste pentru sectorul IZMAIL.
ART. 12
Eventualele diferende privind aplicarea prevederilor prezentului protocol vor fi soluţionate de cãtre reprezentanţii ambelor pãrţi împuterniciţi în acest scop.
ART. 13
1. Prezentul protocol va fi supus spre aprobare în conformitate cu legislaţia în vigoare a fiecãrei tari şi va intra în vigoare în momentul în care pãrţile contractante se vor informa, prin note-verbale, despre îndeplinirea de cãtre ele a procedurilor constituţionale necesare.
2. Prezentul protocol va fi valabil timp de 10 ani din ziua intrãrii lui în vigoare. La expirarea acestui termen, el se va prelungi automat de fiecare data pentru o noua perioada de 5 ani, dacã nici una dintre pãrţile contractante nu va comunica celeilalte pãrţi contractante, cu 6 luni înainte de expirarea termenului respectiv de valabilitate a protocolului, dorinta sa de a-i inceta valabilitatea.
Întocmit în Bucureşti la 30 noiembrie 1977, în doua exemplare originale, fiecare în limba romana şi limba rusa, ambele texte având aceeaşi valabilitate.

Din împuternicirea guvernului
Republicii Socialiste România,
Constantin Oancea

Din împuternicirea guvernului
Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste,
V. Drozdenko

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016