Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PRESCRIPTII TEHNICE 19 decembrie 2003  privind examinarea cu particule magnetice a ibinarilor sudate ale instalatiilor mecanice sub presiune si ale instalatiilor de ridicat - PT CR 8-2003- *)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PRESCRIPTII TEHNICE 19 decembrie 2003 privind examinarea cu particule magnetice a ibinarilor sudate ale instalatiilor mecanice sub presiune si ale instalatiilor de ridicat - PT CR 8-2003- *)

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 86 bis din 30 ianuarie 2004

_____________
*) Aprobat prin <>Ordinul nr. 373 din 19 decembrie 2003 , publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 86 din 30 ianuarie 2004.



Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor
sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat
- ISCIR -



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- REGLEMENTARE TEHNICA NATIONALA -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

PRESCRIPTIE TEHNICA

PT CR 8-2003

EXAMINAREA CU PARTICULE MAGNETICE A IMBINARILOR SUDATE ALE INSTALATIILOR
MECANICE SUB PRESIUNE SI ALE INSTALATIILOR DE RIDICAT

COLECTIA INSPECTIEI DE STAT PENTRU CONTROLUL CAZANELOR,
RECIPIENTELOR SUB PRESIUNE SI INSTALATIILOR DE RIDICAT

- ISCIR -

- EDITIE OFICIALA -





────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Indicativ: PT CR 8-2003 Editia 1
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



1. GENERALITATI

1.1. Scop

Prezenta prescriptie tehnica face parte din reglementarile tehnice nationale referitoare la examinarile nedistructive.
Autoritatea tehnica nationala care asigura punerea in aplicare si respectarea prevederilor din prezenta prescriptie tehnica este ISCIR - Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat, care, in conformitate cu prevederile <>Hotararii Guvernului nr. 1.340/2001 , este organul de specialitate cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Economiei si Comertului, avand ca principal obiect de activitate asigurarea in numele statului a protectiei utilizatorilor si a sigurantei in functionare a instalatiilor, echipamentelor si aparatelor supuse regimului de supraveghere tehnica.

1.2. Domeniu de aplicare

Prezenta prescriptie tehnica stabileste modul de examinare cu particule magnetice a imbinarilor sudate ale elementelor instalatiilor mecanice sub presiune si ale instalatiilor de ridicat supuse supravegherii conform prescriptiilor tehnice, Colectia ISCIR.
Examinarile nedistructive la elemente si componente ale obiectivelor si instalatiilor nucleare, care sunt supuse supravegherii ISCIR, precum si la alte elemente si componente la care este necesara supravegherea ISCIR se vor efectua conform documentatiei de executie, pe baza unor proceduri tehnice de lucru avizate de ISCIR-INSPECT, cu respectarea standardelor si prescriptiilor tehnice aplicabile, Colectia ISCIR.
Examinarea cu particule magnetice se aplica imbinarilor sudate ale materialelor cu proprietati feromagnetice si permite punerea in evidenta a discontinuitatilor de suprafata sau situate in material imediat sub suprafata acestuia.

1.3. Personal de executie

Examinarea cu particule magnetice va fi efectuata de catre personal calificat conform SR EN 473 si autorizat conform prevederilor prescriptiei tehnice PT CR 11, Colectia ISCIR.

1.4. Referinte normative

Prezenta prescriptie tehnica face referiri explicite sau implicite la acte legislative, standarde, prescriptii tehnice si alte reglementari nationale.

1.4.1. Legi si hotarari

● <>Legea nr. 90/1996 privind protectia muncii
● <>Hotararea Guvernului nr. 1.340/2001 privind organizarea si functionarea Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat
● <>Hotararea Guvernului nr. 752/2002 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a echipamentelor sub presiune

1.4.2. Standarde


● SR EN 473:2003, Calificarea si certificarea personalului pentru examinari
nedistructive. Principii generale
● SR EN 1290:2000, Examinari nedistructive ale imbinarilor sudate. Examinarea
cu pulberi magnetice a imbinarilor sudate
● SR EN 1291:2002, Examinari nedistructive ale sudurilor. Examinarea cu
pulberi magnetice a imbinarilor sudate.
Niveluri de acceptare
● SR EN 25817:1993, Imbinari sudate cu arc electric din otel. Ghid pentru
nivelurile de acceptare a defectelor
● STAS 8539-85, Defectoscopie cu pulberi magnetice
● STAS 12559-87, Pulberi si suspensii magnetice. Metode de verificare
a calitatii
● EN 12062:1997, Non-destructive examination of welds-General rules for
mettalic materials
● ASTM-E 709:1995, Standard guide for magnetic partide examination
● Cod ASME sectiunea a V-a, editia 1998



1.5. Abrevieri

PT - Prescriptie tehnica
UV - Ultraviolete

2. APARATURA DE MASURARE, MATERIALE SI ACCESORII

2.1. Pentru efectuarea examinarii cu particule magnetice se utilizeaza electromagnetul (alimentat de la o sursa de curent continuu, curent alternativ sau cu impulsuri de curent), instalatii de magnetizare cu electrozi de contact, cabluri flexibile sau bobine.
2.2. Orice alta instalatie de magnetizare care se va utiliza va necesita intocmirea unei proceduri de lucru care va fi avizata de ISCIR-INSPECT.
2.3. Particulele magnetice folosite vor fi sub forma de suspensie (umede) sau pulbere (uscate), colorate sau fluorescente, si vor respecta conditiile impuse de STAS 8539.
2.4. Verificarea calitati particulelor magnetice (pulbere sau suspensie) se va efectua conform STAS 12559, cu exceptia sensibilitatii care se va verifica pe etalonul prezentat in anexa A. Verificarea calitatii particulelor magnetice utilizate se va efectua ori de cate ori decide seful de laborator. Aceasta operatie este obligatorie atunci cand nu au fost respectate indicatiile producatorului de particule magnetice cu privire la conditiile de depozitare.
2.5. Verificarea sensibilitatii de detectare a ansamblului "metoda de magnetizare-tip de particule magnetice utilizate" se efectueaza pe etalonul prezentat in anexa A.
2.6. Sursele de iluminare utilizate sunt de lumina alba sau ultravioleta, in functie de tipul particulelor magnetice utilizate, si vor respecta conditiile impuse de STAS 8539.
2.7. Pentru verificarea magnetizarii se vor utiliza indicatoare de camp magnetic conform STAS 8539. Se pot utiliza si alte indicatoare de camp magnetic cu avizul ISCIR-INSPECT.
2.8. Aparatura de masurare a intensitatii radiatiei luminii ultraviolete pe suprafata de examinat, a iluminarii si cea pentru masurarea campului magnetic si a marimilor electrice vor fi verificate metrologic. Vor exista buletine de verificare metrologica in care sa fie mentionata data cand expira valabilitatea, conform prevederilor legale.

3. CONDITII DE LUCRU

3.1. Conditiile tehnice, modul de efectuare a examinarii, inregistrarea si interpretarea rezultatelor trebuie sa respecte prevederile din STAS 8539 si din prezenta prescriptie tehnica.
3.2. Imbinarile sudate care se examineaza cu particule magnetice, volumul de examinare si faza tehnologica in care se efectueaza examinarea vor fi stabilite in functie de cerintele proiectantului, ale responsabilului cu supravegherea si verificarea tehnica, autorizat de ISCIR-INSPECT, sau ale inspectorului de specialitate al ISCIR-INSPECT.
3.3. Examinarea cu particule magnetice a imbinarilor sudate se poate efectua pe muchiile rostului inainte de executia imbinarii sudate, intre straturi sau pe imbinarea sudata. In acest din urma caz este necesar ca examinarea sa includa si cel putin 15 mm din metalul de baza de fiecare parte a cordonului de sudura.
3.4. Suprafata care urmeaza a fi examinata se va curata de impuritati (ulei, nisip, rugina, tunder, particule rezultate din prelucrarea suprafetei etc.). Neregularitatile superficiale se vor indeparta astfel incat sa nu existe indicatiile false.
3.5. Dupa curatare, suprafetele pe care urmeaza a se efectua examinarea cu particule magnetice vor fi controlate vizual.
3.6. Examinarea cu particule magnetice se poate efectua si pe suprafete pe care exista straturi de vopsea sau acoperiri de protectie aderente (cu exceptia zonelor unde se aplica contacte electrice), cu conditia ca grosimea acestora sa nu depaseasca 50 æm.
3.7. In scopul maririi contrastului dintre particulele magnetice colorate si zona de examinat, se poate aplica pe suprafata respectiva si pe zonele adiacente un strat subtire de vopsea alba de contrast, cu conditia ca grosimea stratului sa nu depaseasca 50 æm.
3.8. In cazul in care examinarea se efectueaza conform prevederilor de la pct. 3.6 si 3.7, buletinul de examinare (a se vedea anexa B) va fi insotit si de un buletin de masurare a stratului de acoperire, iar magnetizarea se va verifica conform prevederilor de la pct. 2.7.

4. METODA DE LUCRU

4.1. Magnetizarea suprafetelor care urmeaza a fi examinate se efectueaza prin urmatoarele metode:
a) pe suprafata de examinat se aplica doi electrozi de contact amplasati de o parte si de alta a cordonului de sudura, directia curentului electric care circula prin metalul examinat fiind data de linia care uneste cei doi electrozi; liniile fluxului de curent electric produs sunt perpendiculare pe axa care uneste cei doi electrozi, iar sensibilitatea de detectie a defectelor va fi maxima pentru acele defecte a caror orientare coincide cu linia care uneste cei doi electrozi; in cazul aplicarii acestei metode, se vor avea in vedere urmatoarele:
- pentru evitarea formarii unui arc electric, la fixarea electrozilor pe suprafata de contact este necesar ca aparatul sa dispuna de un intrerupator;
- conectarea si deconectarea curentului instalatiei se va face cu electrozii bine fixati pe suprafata de examinat;
- instalatia va fi echipata cu instrumente de masurare a marimilor electrice care respecta prevederile de la pct. 2.8;
- se vor evita incalzirile locale, amorsarile arcului sau arsurile de suprafata, care pot produce puncte dure sau fisuri;
- atunci cand tensiunea curentului de magnetizare depaseste 25 V, se vor intrebuinta varfuri de plumb, de aluminiu sau de otel in locul celor de cupru;
- distanta intre electrozi va fi 50 ... 200 mm, avand in vedere ca in cazul distantei minime se pot produce aglomerari de particule magnetice in varful electrozilor;
b) prin aplicarea unui electromagnet sub forma de potcoava (jug) sau a unui magnet permanent; forta de ridicare a electromagnetului trebuie sa fie de 4,5 daN (pentru o distanta intre poli de 75 ... 150 mm), in cazul curentului alternativ, si de cel putin 18 daN atunci cand se foloseste curentul continuu; magnetul permanent va avea o forta de ridicare de cel putin 18 daN pentru o distanta intre poli de 75 ... 150 mm.
4.2. In vederea asigurarii unei examinari corespunzatoare, directiile de magnetizare vor fi alese astfel:
a) pentru detectarea eventualelor discontinuitati longitudinale din imbinarile sudate, electrozii se vor fixa de o parte si de alta a imbinarii sudate astfel incat directia curentului de magnetizare sa formeze un unghi de 20°... 30° cu axa sudurii; la deplasari longitudinale este necesara suprapunerea zonelor examinate pe o distanta de 40 ... 50 mm pentru a pune in evidenta eventualele discontinuitati din vecinatatea electrozilor (a se vedea figurile 1 si 2);


Nota CTCE Piatra Neamt

Figura 1, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 46, a se vedea imaginea asociata

Figura 2, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 47, a se vedea imaginea asociata


b) pentru detectarea eventualelor discontinuitati transversale, curentul de magnetizare trebuie sa formeze un unghi de 90°... 120° (a se vedea figura 3), in raport cu axa imbinarii sudate, iar distanta intre electrozi, pentru doua zone invecinate, nu trebuie sa depaseasca 100 mm;

NOTA CTCE Piatra Neamt

Figura 3, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 47, a se vedea imaginea asociata

c) in cazul imbinarilor de colt, pentru detectarea discontinuitatilor longitudinale, atunci cand imbinarea sudata si geometria piesei permit acest lucru, electrozii se vor aseza ca in figura 4;

NOTA CTCE Piatra Neamt

Figura 4, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 48, a se vedea imaginea asociata

d) in cazul imbinarilor de colt, pentru detectarea discontinuitatilor transversale, atunci cand imbinarea sudata si geometria piesei permit acest lucru, electrozii se vor aseza ca in figura 5;

NOTA CTCE Piatra Neamt
Figura 5, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 48, a se vedea imaginea asociata

e) in cazul in care examinarea cu particule magnetice se efectueaza pe muchia rostului, inainte de sudare se va efectua o magnetizare astfel incat liniile de flux sa aiba o directie perpendiculara pe eventualele discontinuitati posibile;
f) in cazul in care se foloseste un electromagnet sub forma de potcoava (jug) sau un magnet permanent, pozitia acestuia fata de imbinarea sudata va fi ca in figurile 6 si 7;

NOTA CTCE Piatra Neamt

Figura 6, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 49, a se vedea imaginea asociata

Figura 7, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 49, a se vedea imaginea asociata

g) in cazul in care se foloseste un electromagnet sub forma de potcoava (jug) sau un magnet permanent pentru imbinarile de colt, atunci cand imbinarea sudata si geometria piesei permit acest lucru, pozitia acestuia fata de imbinarea sudata va fi ca in figurile 8 si 9.

NOTA CTCE Piatra Neamt
Figura 8, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 50, a se vedea imaginea asociata

NOTA CTCE Piatra Neamt
Figura 9, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, la pagina 50, a se vedea imaginea asociata

4.3. Aplicarea particulelor magnetice se va face in acelasi timp cu magnetizarea sau dupa magnetizare, in conformitate cu prevederile STAS 8539.
4.4. Discontinuitatile vor fi puse in evidenta prin aglomerarea particulelor magnetice. Discontinuitatile deschise la suprafata creaza in general contururi bine delimitate daca sunt orientate perpendicular pe liniile de forta. Discontinuitatile situate in material, imediat sub suprafata, conduc la aglomerari de particule cu contururi sterse sau cu aspect de linii intrerupte.
4.5. Unele indicatii pot fi eronate datorita rugozitatii excesive a suprafetei care se examineaza, modificarii geometriei suprafetei sau variatiei permeabilitatii magnetice din sudura si din materialul de baza.
4.6. Metoda de lucru cu cabluri flexibile sau bobine se foloseste numai pentru detectarea fisurilor longitudinale din imbinarile sudate cap la cap sau de racord si se aplica conform SR EN 1290.

4.7. Verificarea magnetizarii

Valoarea recomandata pentru intensitatea campului magnetic tangential este cuprinsa intre 2 kA/m si 6 kA/m (valoare eficace), in functie de permeabilitatea magnetica a materialului incercat.

5. INDICATII DE DISCONTINUITATI

5.1. Indicatiile de discontinuitati care pot sa apara pe suprafata examinata pot fi:
a) liniare, la care lungimea este mai mare decat triplul latimii maxime;
b) rotunjite (circulare sau eliptice), la care lungimea este mai mica sau egala cu triplul latimii maxime;
c) neconcludente, datorita modului necorespunzator de pregatire a suprafetei de examinat; in acest caz este necesara repetarea examinarii dupa pregatirea corespunzatoare a suprafetei, iar la reexaminare se va utiliza acelasi tip de particule magnetice si aceeasi metoda.
5.2. Indicatiile de discontinuitati liniare pot fi sub forma de:
a) linie continua, datorita fisurilor, lipsei de topire, lipsei de patrundere, stratificarilor, exfolierilor etc.;
b) linie intrerupta sau punctata, datorita fisurilor foarte inguste sau numai partial patrunse la suprafata examinata, precum si stratificarilor partial acoperite.
5.3. Indicatiile rotunjite se pot datora porilor de suprafata.

6. CRITERII DE ACCEPTARE

6.1. Criteriile de acceptare sunt conform SR EN 1291 si sunt prezentate in tabelul care urmeaza.


┌─────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ │ Nivel de acceptare │
│ Tipul indicatiilor ├──────────────┬──────────────┬─────────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │
├─────────────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
│Indicatii liniare │ 1 ≤ 1,5 mm │ 1 ≤ 3 mm │ 1 ≤ 6 mm │
│l = lungimea indicatiilor │ │ │ │
├─────────────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
│Indicatii neliniare │ d ≤ 2 mm │ d ≤ 3 mm │ d ≤ 4 mm │
│d = axa cu dimensiune maxima │ │ │ │
└─────────────────────────────────┴──────────────┴──────────────┴─────────────┘


6.2. In cazul echipamentelor sub presiune specificate in <>Hotararea Guvernului nr. 752/2002 , conditiile minime recomandate de acceptare a indicatiilor de discontinuitati prezentate in tabelul de la pct. 6.1 vor fi corelate astfel:
- echipamentele sub presiune din categoriile III si IV vor fi examinate la nivelul de acceptare 1;
- echipamentele sub presiune din categoriile I si II vor fi examinate la nivelul de acceptare 2.
6.3. La examinarea echipamentelor, elementelor si a componentelor instalatiilor de ridicat se aplica nivelul de acceptare 1, conform tabelului de la pct. 6.1.
6.4. Pentru celelalte cazuri de examinari, nivelurile de acceptare a indicatiilor de discontinuitati vor fi stabilite de catre organele competente.

7. INREGISTRAREA REZULTATELOR

7.1. Fiecare laborator care efectueaza examinari cu particule magnetice trebuie sa intocmeasca si sa completeze la zi un registru de evidenta a examinarilor efectuate, care va contine cel putin urmatoarele date:
- data examinarii;
- comanda interna;
- produsul;
- subansamblul;
- aparatul de magnetizare utilizat;
- tipul curentului folosit;
- tipul de particule magnetice utilizate si producatorul;
- sensibilitatea metodei;
- numarul buletinului emis.
7.2. Rezultatele examinarii cu particule magnetice vor fi consemnate intr-un buletin de examinare, care va contine:
- numele complet si adresa agentului economic;
- numele complet si adresa laboratorului;
- numarul autorizatiei emise de ISCIR-INSPECT;
- data la care expira autorizatia;
- numarul si data buletinului;
- beneficiarul;
- numarul comenzii interne;
- datele de identificare a elementului examinat (ansamblu, subansamblu, material, numar de fabricatie, anul construirii etc.);
- datele cu privire la aparatura folosita (tipul si seria instalatiei de magnetizare, curentul utilizat la examinare etc.);
- sensibilitatea metodei;
- conditii de observare a suprafetei;
- tipul particulelor magnetice utilizate si producatorul;
- nivelul de acceptare;
- volumul de examinare al elementului;
- numele si semnatura operatorilor care au efectuat examinarea si ale sefului de laborator;
- numarul autorizatiilor operatorilor si data la care expira.
7.3. Schita elementului, cu indicarea zonelor in care s-au efectuat examinarile cu particule magnetice, va fi anexata la buletinul de examinare. Acestea vor fi astfel cotate incat sa permita identificarea ulterioara fara echivoc a zonelor respective (in cazul in care examinarea s-a realizat intr-un procent mai mic de 100% pe elementul respectiv).
7.4. Buletinul de examinare se va emite in cel putin doua exemplare, din care unul va ramane in arhiva laboratorului.
7.5. Modelul buletinului de examinare este prezentat in anexa B. Se poate utiliza si alt tip de buletin cu conditia respectarii numarului minim de date prevazute in anexa B.

8. DISPOZITII FINALE

8.1. Nerespectarea prevederilor prezentei prescriptii tehnice se sanctioneaza conform prevederilor legale in vigoare.
8.2. La data intrarii in vigoare a prezentei prescriptii tehnice isi inceteaza valabilitatea urmatoarea prescriptie tehnica:
● CR 8-99 "Prescriptii tehnice pentru examinarea cu particule magnetice a imbinarilor sudate ale elementelor instalatiilor mecanice sub presiune si instalatiilor de ridicat", aprobata prin Decizie a Inspectorului de Stat Sef al ISCIR.
8.3. Prezenta prescriptie tehnica intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
8.4. Orice alte dispozitii contrare prevederilor prezentei prescriptii tehnice isi inceteaza valabilitatea.
8.5. Utilizatorii prezentei prescriptii tehnice sunt obligati sa se asigure ca sunt in posesia ultimei editii si a tuturor modificarilor aparute dupa publicare.
8.6. Trimiterile facute in prezenta prescriptie tehnica la standarde, prescriptii tehnice, acte legislative etc. se refera la editiile in vigoare.

ANEXA A

Etalon pentru determinarea sensibilitatii de detectie a ansamblului
"metoda de magnetizare - tip de particule magnetice"

NOTA CTCE Piatra Neamt
Figura A.1, vedere frontala, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I, la pagina 54, a se vedea imaginea asociata

Figura A.1, vedere de sus, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I, la pagina 54, a se vedea imaginea asociata

A.1. Etalonul se va utiliza pentru determinarea sensibilitatii de detectie a ansamblului "metoda de magnetizare - tip de particule magnetice".
A.2. Etalonul se va confectiona dintr-un material cu aceleasi proprietati magnetice si cu aceeasi rugozitate ca si elementul ce urmeaza sa fie examinat cu particule magnetice.
A.3. Gaurile se vor numerota de la 1 la 10, incepand cu gaura cea mai apropiata de suprafata.
A.4. In cazul electromagnetilor sau a magnetului permanent, se va magnetiza fata care are gaurile mai apropiate de suprafata.
A.5. In cazul in care la magnetizare se va utiliza o instalatie cu electrozi de contact, la etalonul de mai sus se adauga inca o parte de material cu aceleasi dimensiuni ca si cele din figura A.1, dar fara gauri. Cele doua parti (cu gauri si fara gauri) se vor suda intre ele. Nu se va executa cordon de sudura pe fata cu gaurile mai apropiate de suprafata.
A.6. Pentru a determina sensibilitatea de detectare pe ansamblul "metoda de magnetizare - tip de particule magnetice", in cazul instalatiei cu electrozi de contact se vor aseza electrozii de contact in dreptul fiecarei gauri in parte pe fata cu gaurile mai apropiate de suprafata.
A.7. In buletinul de examinare cu particule magnetice se va trece numarul gaurii al carei contur net a fost pus in evidenta cu metoda de magnetizare si cu tipul de particule magnetice alese.

ANEXA B

Model de buletin pentru examinarea cu particule magnetice

(Denumirea completa si adresa agentului economic, denumirea completa si adresa laboratorului, numarul autorizatiei laboratorului emise de ISCIR-INSPECT, data la care expira autorizatia)

BULETIN DE EXAMINARE CU PARTICULE MAGNETICE
Nr. ________ Data __________

Denumirea produsului ________ Subansamblu _____ Nr. de fabricatie ___________

Construit in anul ________ Conform comenzii interne nr. _______

Material ______________ Beneficiar ___________

1. Conditii de executare a examinarii:

Procedeul de magnetizare utilizat: ________ Felul si marimea curentului electric: ________ Distanta intre electrozi sau polii electromagnetului: ...........

Tipul particulelor magnetice ________Concentratie __________

Fluid purtator _____________ Timp de agitare _______________

Fabricant ________________ Nr. lot _____________________

Tipul instalatiei de magnetizare sau tip de electromagnet ________ Seria ____

Tipul lampii cu UV: _________ Seria ________________

Sensibilitatea metodei pe etalon ____________________________

Iluminare _______________ Intensitatea radiatiei ultraviolete pe suprafata de examinat _____________________

2. Examinarea s-a efectuat conform procedurii cod ____________

3. Interpretarea rezultatelor examinarii s-a facut la nivelul de acceptare ________, in conformitate cu prevederile prescriptiei tehnice PT CR 8, Colectia ISCIR, constatandu-se urmatoarele: ______________________________

Observatii __________________________________________________


┌─────────────┬─────────────────┬──────────────────┬───────────────┬───────────┐
│ │ Nume si prenume │ Nr. autorizatie/ │ Nivelul de │ Semnatura │
│ │ │ expira la data │ autorizare │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────────────────┼───────────────┼───────────┤
│Operator │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────────────────┼───────────────┼───────────┤
│sef laborator│ │ │ │ │
└─────────────┴─────────────────┴──────────────────┴───────────────┴───────────┘



________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016