Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME TEHNICE din 8 iunie 2004  privind detinerea si comercializarea detectoarelor de metale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME TEHNICE din 8 iunie 2004 privind detinerea si comercializarea detectoarelor de metale

EMITENT: MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 704 din 4 august 2004

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Persoanele fizice şi juridice care deţin şi/sau comercializeazã detectoare de metale sunt obligate sã obţinã, în prealabil, autorizaţia inspectoratului de poliţie al judeţului, respectiv a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, sediul, şi sã se înregistreze la aceste autoritãţi.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã unitãţilor şi formaţiunilor Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pazã.
(3) În vederea deţinerii detectoarelor de metale de cãtre personalul de specialitate atestat şi înscris în Registrul arheologilor, acesta are obligaţia ca, înainte de a obţine autorizaţia prevãzutã la alin. (1), sã obţinã avizul prealabil emis de Ministerul Culturii şi Cultelor.

CAP. II
Eliberarea autorizaţiei de deţinere

ART. 2
(1) În vederea obţinerii autorizaţiei de deţinere a detectoarelor de metale, persoana fizicã trebuie sã fi împlinit vârsta de 18 ani şi sã depunã la unitatea de poliţie prevãzutã la art. 1 alin. (1) urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, completatã conform modelului prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme tehnice;
b) buletinul sau cartea de identitate (xerocopie şi original);
c) actul cu care se dovedeşte cã solicitantul este proprietarul detectorului de metale (xerocopie şi original);
d) chitanţa emisã de unitãţile C.E.C., din care sã reiasã cã a fost achitatã suma de 100.000 lei reprezentând taxa pentru autorizaţie;
e) certificat de cazier judiciar.
(2) Nu se elibereazã autorizaţia prevãzutã la alin. (1) persoanei care este cercetatã sau arestatã pentru sãvârşirea infracţiunilor prevãzute la <>art. 23^2 şi 23^3 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 , modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 462/2003 , sau care a suferit condamnãri pentru asemenea infracţiuni.
(3) Detectorul de metale va fi deţinut şi utilizat numai de titularul autorizaţiei.
(4) Înstrãinarea detectorului de metale se va face numai dupã ce a fost radiat din evidenţele unitãţii de poliţie.
ART. 3
(1) Eliberarea autorizaţiei de deţinere a detectoarelor de metale de cãtre persoanele juridice se face pe baza urmãtoarelor documente:
a) cerere-tip, completatã conform modelului prevãzut în anexa nr. 2 la prezentele norme tehnice;
b) buletinul sau cartea de identitate a reprezentantului legal al instituţiei, precum şi ale angajaţilor care vor utiliza detectorul de metale pentru executarea sarcinilor de serviciu (xerocopie şi original);
c) statutul societãţii (original şi xerocopie);
d) actul cu care se dovedeşte cã solicitantul este proprietarul detectorului de metale (xerocopie şi original);
e) chitanţa emisã de unitãţile C.E.C., din care sã reiasã cã a fost achitatã suma de 200.000 lei reprezentând taxa pentru autorizaţie;
f) certificat de cazier judiciar pentru persoanele prevãzute la lit. b).
(2) Autorizaţia va cuprinde denumirea, sediul şi datele de stare civilã ale reprezentantului legal al instituţiei, precum şi caracteristicile de identificare ale detectorului de metale şi va fi însoţitã de tabelul nominal privind angajaţii autorizaţi sã utilizeze detectorul de metale.
(3) Detectorul de metale deţinut de cãtre o persoanã juridicã va putea fi înstrãinat în condiţiile prevãzute de art. 2 alin. (4).
ART. 4
Autorizaţia de deţinere a detectoarelor de metale se elibereazã solicitantului dupã 10 zile de la depunerea documentaţiei prevãzute mai sus şi are forma şi conţinutul conform anexei nr. 4 sau 5, dupã caz, la prezentele norme tehnice.

CAP. III
Eliberarea autorizaţiei de comercializare

ART. 5
Agenţii economici care comercializeazã detectoare de metale trebuie sã aibã prevedere în acest sens în obiectul de activitate al societãţii şi sã fie autorizaţi conform legii.
ART. 6
În vederea obţinerii autorizaţiei pentru comercializarea detectoarelor de metale, agentul economic solicitant va depune la unitatea de poliţie prevãzutã la art. 1 alin. (1) urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, completatã conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme tehnice;
b) actul de înregistrare a societãţii, împreunã cu statutul (copie şi original), din care sã rezulte cã are ca obiect de activitate comercializarea detectoarelor de metale;
c) actul de identitate al administratorului societãţii, precum şi ale tuturor persoanelor angajate ca vânzãtori de detectoare de metale (copie şi original);
d) chitanţã din care sã reiasã cã a fost plãtitã la C.E.C. suma de 300.000 lei reprezentând taxa pentru autorizaţie;
e) certificatele de cazier judiciar ale persoanelor prevãzute la lit. c).
ART. 7
(1) Spaţiul destinat comercializãrii detectoarelor de metale trebuie sã aibã un afişaj stradal cu denumirea agentului economic şi a obiectului de activitate şi totodatã sã fie prevãzut cu sistem de alarmã ori sã se încheie contract de prestãri de servicii cu o societate de pazã şi securitate sau sã aibã pazã proprie permanent.
(2) Spaţiul de comercializare trebuie sã fie folosit în exclusivitate pentru comerţul cu detectoare de metale.
(3) Ofiţerul de poliţie cãruia i-a fost repartizatã lucrarea de eliberare a autorizaţiei va verifica, inclusiv prin deplasare la faţa locului, îndeplinirea de cãtre solicitant a criteriilor minime de autorizare, întocmind o notã în acest sens.
ART. 8
Autorizaţia de comercializare a detectoarelor de metale se elibereazã în termen de 10 zile de la depunerea documentaţiei complete şi se emite conform modelului prevãzut în anexa nr. 6 la prezentele norme tehnice.
ART. 9
(1) Orice modificare privind sediul sau obiectul de activitate pentru care s-a emis autorizaţia trebuie comunicatã unitãţii de poliţie care a eliberat autorizaţia, în termen de 5 zile de la data producerii acesteia, în scopul efectuãrii modificãrilor în baza de date.
(2) Autorizaţia de comercializare poate fi retrasã, pe o perioadã nedeterminatã, prin dispoziţie a şefului unitãţii de poliţie competent, atunci când se constatã cã nu sunt respectate prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000 , modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 462/2003 , şi ale prezentelor norme tehnice.
ART. 10
Autorizaţia de deţinere sau de comercializare a detectoarelor de metale este emisã de ofiţerul de poliţie care îndeplineşte atribuţii pe linia protejãrii patrimoniului cultural naţional, numit prin dispoziţie a şefului unitãţii de poliţie competent, iar înregistrarea se face în registrul special constituit.
ART. 11
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme tehnice.

ANEXA 1


────────
la normele tehnice
──────────────────

CERERE
formulatã de persoana fizicã pentru obţinerea autorizaţiei
de deţinere a detectoarelor de metale

Subsemnatul/Subsemnata ........, domiciliat/domiciliatã în localitatea ......, judeţul ......, telefon ......, posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ........ nr. ......, eliberat/eliberatã de ..... la data de ......., CNP ....., pe baza documentelor prevãzute în Normele tehnice privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale, pe care le anexez la prezenta cerere, vã rog sã îmi eliberaţi autorizaţia de deţinere a detectorului de metale marca ......, seria ........ nr. ......., pe care l-am cumpãrat de la ......, cu sediul în ........., dovedind cu actul ........., urmând sã-l folosesc la ........... .
Menţionez cã am luat cunoştinţã de prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 462/2003 .

Data întocmirii .......

Semnãtura ..................

ANEXA 2
────────
la normele tehnice
───────────────────

CERERE
formulatã de persoana juridicã pentru obţinerea autorizaţiei
de deţinere a detectoarelor de metale

Subsemnatul/Subsemnata .........., domiciliat/domiciliatã în localitatea .........., judeţul ........., telefon ......, posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ....... nr. ...., eliberat/eliberatã de ........ la data de ..........., CNP ............, reprezentant legal al Societãţii ........, pe baza documentelor prevãzute în Normele tehnice privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale, pe care le anexez la prezenta cerere, vã rog sã îmi eliberaţi autorizaţia de deţinere a detectorului de metale marca ....., seria ..... nr. ......, care a fost cumpãrat de la ........., cu sediul în ......., dovedind cu actul ......., urmând sã fie folosit la ........... .
Manipularea lui se face de cãtre ............... angajaţi cu contract de muncã ai societãţii.
Menţionez cã au luat cunoştinţã de prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 462/2003 , atât reprezentantul legal al societãţii, cât şi cei care manipuleazã detectorul de metale.

Data întocmirii ...................

Semnãtura ..........

ANEXA 3
────────
la normele tehnice
──────────────────

CERERE
formulatã de agenţii economici pentru obţinerea autorizaţiei
de comercializare a detectoarelor de metale

Subsemnatul/Subsemnata ..............., domiciliat/domiciliatã în localitatea ......., judeţul ........, telefon .........., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria .... nr. ..., eliberat/eliberatã de .... la data de ...., CNP ....., reprezentant legal al Societãţii .........., pe baza documentelor prevãzute în Normele tehnice privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale, pe care le anexez la prezenta cerere, vã rog sã îmi eliberaţi autorizaţia de comercializare a detectoarelor de metale de cãtre societatea comercialã sus-menţionatã, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 462/2003 .
Menţionez cã avem magazine de comercializare la adresele:
..............................................................

Gestionarii acestor magazine sunt numiţii:
..............................................................

Data întocmirii ...................

Semnãtura .........

ANEXA 4
────────
la normele tehnice
───────────────────

Antet
Nr. ........... din ............

AUTORIZAŢIE
de deţinere a detectoarelor de metale de
cãtre persoanele fizice

În baza prevederilor <>art. 5 alin. (6^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 462/2003 , se autorizeazã pentru deţinerea detectorului de metale marca ......, seria ......, domnul/doamna ......, posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ...... nr. ......, eliberat/eliberatã de ...... la data de ......., CNP ............ .

Inspector-şef al inspectoratului de poliţie judeţean
(Director general al Direcţiei Generale de Poliţie
a Municipiului Bucureşti),

ANEXA 5
────────
la normele tehnice
──────────────────

Antet
Nr. ....... din ........

AUTORIZAŢIE
de deţinere a detectoarelor de metale de
cãtre persoanele juridice

În baza prevederilor <>art. 5 alin. (6^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 462/2003 , se autorizeazã pentru deţinerea detectorului de metale marca ....., seria ......, persoana juridicã ......, cu sediul în ......., înregistratã la ........ sub nr. ......, reprezentatã prin domnul/doamna ....., domiciliat/domiciliatã în ........., judeţul ......., posesor/posesoare al B.I./C.I. seria ..... nr. ....., eliberat/eliberatã de ....... la data de ....., CNP ............. .

Inspector-şef al inspectoratului de poliţie
judeţean (Director general al Direcţiei Generale
de Poliţie a Municipiului Bucureşti),



ANEXA 6
────────
la normele tehnice
──────────────────

Antet
Nr. ........ din ...........

AUTORIZAŢIE
de comercializare a detectoarelor de metale

În baza prevederilor <>art. 5 alin. (6^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 462/2003 , se autorizeazã pentru comercializarea detectoarelor de metale persoana juridicã .........., cu sediul în ........, înregistratã la ........... sub nr. ....., reprezentatã prin domnul/doamna ......., domiciliat/domiciliatã în ........, judeţul ........., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ...... nr. ...., eliberat/eliberatã de ....... la data de ......, CNP ............ .

Inspector-şef al inspectoratului de poliţie judeţean
(Director general al Direcţiei Generale de Poliţie
a Municipiului Bucureşti),

___________________

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016