Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME nr. 7 din 13 iunie 2003  pentru modificarea si completarea   Normelor Bancii Nationale a Romaniei nr. 1/2001 privind lichiditatea bancilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME nr. 7 din 13 iunie 2003 pentru modificarea si completarea Normelor Bancii Nationale a Romaniei nr. 1/2001 privind lichiditatea bancilor

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 450 din 25 iunie 2003
Având în vedere dispoziţiile art. 26 alin. (2) lit. a) şi ale <>art. 50 din Legea nr. 101/1998 privind Statutul Bãncii Naţionale a României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi dispoziţiile art. 38 alin. 1 şi 2 şi prevederile <>art. 45 lit. b) din Legea bancarã nr. 58/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Banca Nationala a României emite prezentele norme.

ART. I
<>Normele Bãncii Naţionale a României nr. 1/2001 privind lichiditatea bãncilor, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 201 din 20 aprilie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Prezentele norme reglementeazã nivelul minim de lichiditate şi se aplica bãncilor persoane juridice romane, precum şi sucursalelor din România ale bãncilor persoane juridice strãine, denumite în continuare bãnci."

2. Alineatul (1) al articolului 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Creditele şi plasamentele la care se face referire în prezentele norme sunt cele incluse în cadrul anexei nr. 1."

3. Litera f) a alineatului (2) al articolului 2 se abroga.

4. Litera h) a alineatului (2) al articolului 2 va avea urmãtorul cuprins:
"h) perioada de aplicare - intervalul de timp în care trebuie menţinut în conturile deschise la Banca Nationala a României nivelul prevãzut al rezervelor minime obligatorii, stabilit conform prevederilor <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 6/2002 privind regimul rezervelor minime obligatorii;"

5. Alineatul (3) al articolului 2 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Pentru determinarea grupurilor de persoane legate economic între ele, vor fi luate în considerare, alternativ sau cumulativ, urmãtoarele situaţii:
a) una dintre persoane deţine o participaţie directa sau prin intermediul unei relaţii de control asupra a cel puţin 50% din capitalul social sau din drepturile de vot ale altei persoane;
b) persoanele sunt legate permanent cu una şi aceeaşi persoana printr-o relatie de control;
c) au aceeaşi conducere;
d) interdependenta comercialã directa, care nu poate fi substituitã într-un termen scurt;
e) sunt membrii aceleiaşi familii."

6. Alineatul (1) al articolului 11 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - (1) Activele bilantiere cu scadenta la vedere, cum sunt: casa şi alte valori, contul curent la bãnci centrale, depozitele la vedere la bãnci centrale, conturile de corespondent la bãnci, depozitele la vedere la bãnci şi activele bilantiere reprezentând depozite la termen ale bãncilor la bãnci centrale, vor fi înscrise pe prima banda de scadenta la valoarea contabila diminuata, dupã caz, cu provizioanele constituite."

7. Alineatul (3) al articolului 11 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Creanţele ataşate aferente activelor bilantiere menţionate la alin. (1) vor fi înscrise pe prima banda de scadenta la valoarea contabila diminuata, dupã caz, cu provizioanele constituite."

8. Alineatul (6) al articolului 12 va avea urmãtorul cuprins:
"(6) Titlurile menţionate la alin. (1)-(4) vor fi luate în calcul în condiţiile în care acestea nu sunt afectate garantarii unor împrumuturi primite de banca, în cadrul unor operaţiuni de pensiune sau de creditare, nu fac parte din plafonul tehnic de garantare unilaterala, stabilit de Banca Nationala a României pentru decontarea finala a operaţiunilor de compensare multilaterala interbancara, sau din plafonul tehnic de garantare unilaterala, stabilit de Banca Nationala a României pentru decontarea finala a operaţiunilor cu valori mobiliare şi carduri."

9. Alineatele (1) şi (2) ale articolului 13 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - (1) Creditele restante aferente clientelei nebancare, pentru care se înregistreazã o întârziere la plata de maximum 30 de zile, inclusiv, de la data scadentei, vor fi înscrise pe prima banda de scadenta la o valoare ajustata obţinutã prin aplicarea la valoarea contabila diminuata cu provizioanele constituite a coeficientului de ajustare (1-k).
(2) Coeficientul k se va determina prin raportarea soldului creditelor restante aferente clientelei nebancare, pentru care se înregistreazã o întârziere la plata de peste 31 de zile, inclusiv, de la data scadentei, la total credite acordate clientelei nebancare, existente în sold la sfârşitul lunii pentru care se întocmeşte raportarea."

10. Alineatele (1) şi (2) ale articolului 14 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - (1) Creditele şi plasamentele restante aferente clientelei bancare, pentru care se înregistreazã o întârziere la plata de maximum 7 zile, inclusiv, de la data scadentei, vor fi înscrise pe prima banda de scadenta la o valoare ajustata obţinutã prin aplicarea la valoarea contabila diminuata cu provizioanele constituite a coeficientului de ajustare (1-k).
(2) Coeficientul k se va determina prin raportarea soldului creditelor şi plasamentelor restante aferente clientelei bancare, pentru care se înregistreazã o întârziere la plata de peste 8 zile, inclusiv, de la data scadentei, la total credite şi plasamente aferente clientelei bancare, existente în sold la sfârşitul lunii pentru care se întocmeşte raportarea."

11. Alineatul (1) al articolului 15 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 15. - (1) Categoriile de active specificate în anexa nr. 1a), cu excepţia celor menţionate anterior, a depozitelor interbancare care fac parte din plafonul tehnic de garantare unilaterala, stabilit de Banca Nationala a României pentru decontarea finala a operaţiunilor de compensare multilaterala interbancara, şi a depozitelor interbancare care fac parte din plafonul tehnic de garantare unilaterala, stabilit de Banca Nationala a României pentru decontarea finala a operaţiunilor cu valori mobiliare şi carduri, vor fi repartizate pe benzile de scadente în funcţie de durata rãmasã de scurs, la valoarea contabila diminuata, dupã caz, cu provizioanele constituite, dacã prezentele norme nu specifica altfel."

12. Dupã articolul 20 se introduce articolul 20^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 20^1. - (1) Obligaţiile bilantiere reprezentând depozite la termen vor fi repartizate pe scadente în funcţie de durata rãmasã de scurs, la o valoare ajustata, determinata prin aplicarea în mod corespunzãtor a metodologiei prevãzute la art. 20 alin. (2)-(4), numai dacã valoarea obţinutã din calcul este pozitiva.
(2) Datoriile ataşate aferente obligaţiilor bilantiere menţionate la alin. (1) vor fi înscrise pe scadente în funcţie de durata rãmasã de scurs, la valoarea contabila."

13. Articolul 21 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - Bãncile care în perioada de aplicare anterioarã datei de raportare a indicatorului de lichiditate înregistreazã deficit de rezerve sau care în luna anterioarã datei pentru care se întocmeşte raportarea înregistreazã niveluri ale indicatorului de solvabilitate sub limitele minime prevãzute de reglementãrile Bãncii Naţionale a României vor inregistra categoriile de obligaţii bilantiere specificate la art. 20 şi 20^1 la valoarea contabila."

14. Alineatul (2) al articolului 22^1 se abroga.

15. Articolul 26 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - În cazul în care nivelul unui risc mare de lichiditate fata de o singura persoana depãşeşte 15% din totalul obligaţiilor bilantiere, altele decât împrumuturile, şi al angajamentelor de finanţare date de banca, evidentiate în afarã bilanţului, bãncile vor calcula lichiditatea necesarã prin înregistrarea la valoarea contabila a obligaţiilor bilantiere prevãzute la art. 20 şi 20^1 pe care le au fata de persoana respectiva."

16. Alineatul (1) al articolului 34 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 34. - (1) Prezentele norme intra în vigoare în termen de 3 luni de la data publicãrii lor în Monitorul Oficial al României, Partea I, pentru bãncile persoane juridice romane, şi în termen de 30 de luni de la aceeaşi data, pentru sucursalele din România ale bãncilor persoane juridice strãine."

17. Anexele nr. 1a), 1b) şi 2 se modifica şi vor avea cuprinsul prevãzut în anexa la prezentele norme.

ART. II
<>Normele Bãncii Naţionale a României nr. 1/2001 privind lichiditatea bãncilor, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 201 din 20 aprilie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, inclusiv cu cele aduse prin prezentele norme, vor fi republicate, dându-se textelor o noua numerotare.

PREŞEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
AL BĂNCII NAŢIONALE A ROMÂNIEI,
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU,
GUVERNATOR

Bucureşti, 13 iunie 2003.
Nr. 7.





ANEXA


ANEXA 1a)
---------
la <>Normele nr. 1/2001
----------------------


REPARTIZAREA ACTIVELOR BILANTIERE PE SCADENTE

Denumirea bãncii .................
Data raportarii [ / / ]


mld. lei


┌─────────────────────────┬───┬────────────────────────────────────────┐
│ │ │ DURATA RĂMASĂ DE SCURS │
│ │ ├──────┬───────┬──────┬───────┬────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Cod│ │1 luna │3 luni│6 luni │ 12 │ │
│ │poz│ D ≤ │ < D ≤ │< D ≤ │< D ≤ │luni│ │
│ ACTIVE │ │1 luna│3 luni │6 luni│12 luni│ < D│Total│
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│OPERAŢIUNI DE TREZORERIE │A1 │ │ │ │ │ │ │
│ŞI OPERAŢIUNI INTER- │ │ │ │ │ │ │ │
│BANCARE │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Casa şi alte valori │A2 │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Cont curent la bãnci │A3 │ │ │ │ │ │ │
│centrale │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Depozite la vedere la │A4 │ │ │ │ │ │ │
│bãnci centrale │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Depozite la termen la │A5 │ │ │ │ │ │ │
│bãnci centrale │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A6 │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Conturi de corespondent │A7 │ │ │ │ │ │ │
│la bãnci │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A8 │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Depozite la vedere la │A9 │ │ │ │ │ │ │
│bãnci │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Depozite la termen la │A10│ │ │ │ │ │ │
│bãnci │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A11│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite de pe o zi pe │A12│ │ │ │ │ │ │
│alte acordate bãncilor │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite la termen acor- │A13│ │ │ │ │ │ │
│date bãncilor │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite financiare acor- │A14│ │ │ │ │ │ │
│date bãncilor │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A15│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Valori primite în pensi- │A16│ │ │ │ │ │ │
│une de pe o zi pe alta │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Valori primite în pensi- │A17│ │ │ │ │ │ │
│une la termen │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A18│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Valori de recuperat │A19│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A20│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe comerciale │A21│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A22│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe restante │A23│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Dobânzi restante │A24│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A25│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│OPERAŢIUNI CU CLIENTELA │A26│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe comerciale │A27│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A28│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite de trezorerie │A29│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A30│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite pentru export │A31│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A32│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite pentru echipament│A33│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A34│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite pentru bunuri │A35│ │ │ │ │ │ │
│imobiliare │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A36│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Alte credite acordate │A37│ │ │ │ │ │ │
│clientelei │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A38│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite de pe o zi pe │A39│ │ │ │ │ │ │
│alta acordate clientelei │ │ │ │ │ │ │ │
│financiare │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite la termen acorda-│A40│ │ │ │ │ │ │
│te clientelei financiare │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A41│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Valori primite în pensiu-│A42│ │ │ │ │ │ │
│ne de pe o zi pe alta │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Valori primite în pensiu-│A43│ │ │ │ │ │ │
│ne la termen │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A44│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Conturi curente debitoare│A45│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A46│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Valori de recuperat │A47│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A48│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe restante │A49│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Dobânzi restante │A50│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A51│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│OPERATUNI CU TITLURI │A52│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Titluri primite în pensi-│A53│ │ │ │ │ │ │
│une livrata │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe ataşate │A54│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Titluri de tranzacţie │A55│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Titluri de plasament │A56│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Titluri de investiţii │A57│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Titluri date cu împrumut:│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│- titluri de tranzacţie │A58│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│- titluri de plasament │A59│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│- titluri de investiţii │A60│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe atasare │A61│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Conturi de decontare pri-│A62│ │ │ │ │ │ │
│vînd operaţiunile cu │ │ │ │ │ │ │ │
│titluri │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe atasare │A63│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Alte stocuri şi asimilate│A64│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Valori primite la │A65│ │ │ │ │ │ │
│încasare │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│VALORI IMOBILIZATE │A66│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Credite subordonate la │A67│ │ │ │ │ │ │
│termen │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│Creanţe atasare │A68│ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────┼───┼──────┼───────┼──────┼───────┼────┼─────┤
│TOTAL │A69│ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────┴───┴──────┴───────┴──────┴───────┴────┴─────┘

Partea utilizata aferentã angajamentelor de finanţare trase va fi
înregistratã pe scadente funcţie de durata rãmasã de scurs plecand de la
coloana corespunzãtoare duratei de amortizare a acesteia.


Conducãtorul bãncii, Conducãtorul compartimentului Întocmit,
financiar-contabil,
............................ ............................. .............
numele, prenumele, semnatura numele, prenumele, semnatura nume prenume

Telefon/interior ...

┌──────────────────────────┬───┬───────────────────────────────────────────────┐
│OPERAŢIUNI DE │ │ │
│TREZORERIE ŞI │ │ │
│OPERAŢIUNI │ │ │
│INTERBANCARE │A1 │Total (rd.A2 la rd. A25) │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Casa şi alte valori │A2 │101 + 109 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Cont curent la bãnci │A3 │1111 - ex.1911 │
│centrale │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Depozite la vedere la │A4 │1112 - ex.1911 │
│bãnci centrale │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Depozite la termen la │A5 │1113 - ex.1911 │
│bãnci centrale │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A6 │1171 - ex.1912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Conturi de corespondent la│A7 │121 - ex.1911 │
│bãnci │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A8 │1271 - ex.1912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Depozite la vedere la │A9 │1311 - ex.1911 │
│bãnci │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Depozite la termen la │A10│ex.1312 - ex.1911 │
│bãnci │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A11│1317 - ex.1912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite de pe o zi pe alta│A12│1411 - ex.1911 │
│acordate bãncilor │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite la termen acordate│A13│1412 - ex.1911 │
│bãncilor │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite financiare │A14│1413 - ex.1911 │
│acordate bãncilor │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A15│1417 - ex.1912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Valori primite în pensiune│A16│ex.1511 - ex.1911 │
│de pe o zi pe alta │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Valori primite în pensiune│A17│ex.1512 - ex.1911 │
│la termen │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A18│ex.1517 - ex.1912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Valori de recuperat │A19│1611-ex.1911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A20│1617-ex.1912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe comerciale │A21│ex.2011-ex.2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A22│ex.2017-ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe restante │A23│ex. 1811 (sume provenind din conturile: 1311; │
│ │ │1312;1411;1412;1413;1511;1512;1611) - │
│ │ │ex.1911+ex.2811(sume provenind din contul 2011)│
│ │ │- ex.2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Dobânzi restante │A24│ex.1812 (sume provenind din conturile 1317; │
│ │ │1417;1517;1617)-ex.1912+ex.2812 (sume provenind│
│ │ │din contul 2017)-ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A25│ex.1817-ex.1912+ex.2817-ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│OPERAŢIUNI CU │A26│Total (rd. A27 la rd. A51) │
│CLIENTELA │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe comerciale │A27│ex.2011 - ex.2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A28│ex.2017 - ex. 2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite de trezorerie │A29│2021 - ex. 2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A30│2027 - ex. 2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite pentru export │A31│2031 - ex. 2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A32│2037 - ex. 2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite pentru echipament │A33│2041 - ex. 2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A34│2047 - ex. 2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite pentru bunuri │A35│2051 + 2052 - ex.2911 │
│imobiliare │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A36│2057 - ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Alte credite acordate │A37│2061 - ex.2911 │
│clientelei │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A38│2067 - ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite de pe o zi pe alta│A39│2311 - ex.2911 │
│acordate clientelei │ │ │
│financiare │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite la termen acordate│A40│2312 - ex.2911 │
│clientelei financiare │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A41│2317 - ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Valori primite în pensiune│A42│ex.2411 - ex.2911 │
│de pe o zi pe alta │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Valori primite în pensiune│A43│ex.2412 - ex.2911 │
│la termen │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A44│2417 - ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Conturi curente debitoare │A45│2511 - ex.2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A46│25171 - ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Valori de recuperat │A47│2611 - ex.2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A48│2617 - ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe restante │A49│ex.2811(sume provenite din conturile 2011;2021;│
│ │ │2031;2041;2051;2052;2061;2311;2312;2411;2412; │
│ │ │2511;2611) - ex.2911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Dobânzi restante │A50│ex.2812 (sume provenind din conturile 2017;2027│
│ │ │2037;2047;2057;2067;2317;2417;25171;2617) │
│ │ │- ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A51│ex.2817 - ex.2912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│OPERAŢIUNI CU TITLURI │A52│Total (rd.A53 la rd.A65) │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Titluri primite în │A53│ex.30111 │
│pensiune livrata │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A54│ex.30117 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Titluri de tranzacţie │A55│ex.3021 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Titluri de plasament │A56│ex.3031-ex.3911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Titluri de investiţii │A57│ex.3041+/-ex.3046 - ex.3912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Titluri date cu împrumut: │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│ - titluri de tranzacţie │A58│ex.30251 + ex.30252 + ex.30253 + ex.30254 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│ - titluri de plasament │A59│ex. 3035 - ex.3911 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│ - titluri de investiţii │A60│ex.3045 +/-ex.3046-ex.3912 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A61│ex. 30257+ex.3037+ex.3047(inclusiv titlurilor │
│ │ │vândute cu posibilitatea de rãscumpãrare) │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Conturi de decontare │A62│333 + 3362 │
│privind operaţiunile cu │ │ │
│titluri │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A63│3371 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Alte stocuri şi asimilate │A64│ex.367 (sume reprezentând alimentarea cu │
│ │ │numerar a ghiseelor automate de banca) │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Valori primite la încasare│A65│3712 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│VALORI IMOBILIZATE │A66│rd. A 67 + rd. A 68 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Credite subordonate la │A67│401 │
│termen │ │ │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│Creanţe ataşate │A68│ex.407 │
├──────────────────────────┼───┼───────────────────────────────────────────────┤
│TOTAL │A69│rd. A1 + rd. A26 + rd. A52 + rd. A66 │
└──────────────────────────┴───┴───────────────────────────────────────────────┘






ANEXA 1b)


la <>Normele nr. 1/2001
----------------------


REPARTIZAREA OBLIGAŢIILOR BILANTIERE PE SCADENTE

Denumirea bãncii............
Data raportarii [ // ]
mld. lei


┌──────────────────────┬────┬──────────────────────────────────────────┐
│OBLIGAŢII BILANTIERE │Cod │ DURATA RĂMASĂ DE SCURS │
│ │poz.├──────┬──────┬──────┬───────┬───────┬─────┤
│ │ │D≤ │1 luna│3 luni│6 luni │12 luni│Total│
│ │ │1 luna│ <D≤ │ <D≤ │ <D≤ │ <D │ │
│ │ │ │3 luni│6 luni│12 luni│ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│OPERAŢIUNI DE │P1 │ │ │ │ │ │ │
│TREZORERIE ŞI │ │ │ │ │ │ │ │
│OPERAŢIUNI │ │ │ │ │ │ │ │
│INTERBANCARE │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Împrumuturi de refi- │P2 │ │ │ │ │ │ │
│nantare de la bãnci │ │ │ │ │ │ │ │
│centrale │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P3 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Conturi de corespon- │P4 │ │ │ │ │ │ │
│dent ale bãncilor │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P5 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Depozite la vedere │P6 │ │ │ │ │ │ │
│ale bãncilor │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Depozite la termen ale│P7 │ │ │ │ │ │ │
│bãncilor │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P8 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Împrumuturi de pe o zi│P9 │ │ │ │ │ │ │
│pe alta primite de la │ │ │ │ │ │ │ │
│bãnci │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Împrumuturi la termen │P10 │ │ │ │ │ │ │
│primite de la bãnci │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Împrumuturi financiare│P11 │ │ │ │ │ │ │
│primite de la bãnci │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P12 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Valori date în pensi- │P13 │ │ │ │ │ │ │
│une de pe o zi pe alta│ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Valori date în pensi- │P14 │ │ │ │ │ │ │
│une la termen │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P15 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Alte sume datorate │P16 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P17 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│OPERAŢIUNI CU │P18 │ │ │ │ │ │ │
│CLIENTELA │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Împrumuturi de pe o zi│P19 │ │ │ │ │ │ │
│pe alta de la │ │ │ │ │ │ │ │
│clientela financiarã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Împrumuturi la termen │P20 │ │ │ │ │ │ │
│de la clientela │ │ │ │ │ │ │ │
│financiarã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P21 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Valori date în pensi- │P22 │ │ │ │ │ │ │
│une de pe o zi pe alta│ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Valori date în pensi- │P23 │ │ │ │ │ │ │
│une la termen │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P24 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Conturi curente │P25 │ │ │ │ │ │ │
│creditoare │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P26 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Conturi de factoring │P27 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P28 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Depozite la vedere │P29 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Depozite la termen │P30 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P31 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Certificate de depozit│P32 │ │ │ │ │ │ │
│carnete şi librete de │ │ │ │ │ │ │ │
│economii │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P33 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Alte sume datorate │P34 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P35 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│OPERAŢIUNI CU TITLURI │P36 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Titluri date în pensi-│P37 │ │ │ │ │ │ │
│une livrata │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P38 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii constituite │ │ │ │ │ │ │ │
│prin titluri │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│ - titluri de piata │P39 │ │ │ │ │ │ │
│interbancara │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P40 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│ - titluri de creanţe │P41 │ │ │ │ │ │ │
│negociabile │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P42 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│ - obligaţiuni │P43 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P44 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│ - alte datorii con- │P45 │ │ │ │ │ │ │
│stituite prin titluri │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P46 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Conturi de decontare │P47 │ │ │ │ │ │ │
│privind operaţiunile │ │ │ │ │ │ │ │
│cu titluri │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P48 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Vãrsãminte de efectuat│P49 │ │ │ │ │ │ │
│privind titlurile │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│CREDITORI │P50 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Alţi creditori diversi│P51 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P52 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Conturi indisponibile │P53 │ │ │ │ │ │ │
│privind valorile la │ │ │ │ │ │ │ │
│încasare │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│DATORII SUBORDONATE │P54 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii subordonate │P55 │ │ │ │ │ │ │
│la termen │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│Datorii ataşate │P56 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼─────┤
│TOTAL │P57 │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────┴────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┴─────┘

Conducãtorul bãncii, Conducãtorul compartimentului Întocmit
financiar-contabil,
.................... ............................. ...............
numele, prenumele, numele, prenumele, semnatura nume prenume
semnatura
Telefon/interior ...

┌────────────────────────────────┬─────┬───────────────────────────────────────┐
│OPERAŢIUNI DE TREZORERIE │ P1 │Total (rd.P2 la rd.P17) │
│ŞI OPERAŢIUNI INTERBANCARE │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Împrumuturi de refinantare de la│ │ │
│bãnci centrale │ P2 │112 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P3 │1172 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Conturi de corespondent ale │ │ │
│bãncilor │ P4 │122 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P5 │1272 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Depozite la vedere ale bãncilor │ P6 │1321 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Depozite la termen ale bãncilor │ P7 │1322 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P8 │1327 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Împrumuturi de pe o zi pe alta │ │ │
│primite de la bãnci │ P9 │1421 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Împrumuturi la termen primite de│ │ │
│la bãnci │ P10 │1422 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Împrumuturi financiare primite │ │ │
│de la bãnci │ P11 │1423 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P12 │1427 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Valori date în pensiune de pe o │ P13 │ex.1521 │
│zi pe alta │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Valori date în pensiune la │ P14 │ex.1522 │
│termen │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P15 │ex.1527 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Alte sume datorate │ P16 │1621 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P17 │1627 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│OPERAŢIUNI CU CLIENTELA │ P18 │Total (rd.P19 la rd.P35) │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Împrumuturi de pe o zi pe alta │ │ │
│de la clientela financiarã │ P19 │2321 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Împrumuturi la termen de la │ │ │
│clientela financiarã │ P20 │2322 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P21 │2327 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Valori date în pensiune de pe o │ P22 │ex.2431 │
│zi pe alta │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Valori date în pensiune la │ P23 │ex.2432 │
│termen │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P24 │ex.2437 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Conturi curente creditoare │ P25 │2511+255+256+258 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P26 │25172+2557+2567+2587 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Conturi de factoring │ P27 │2521 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P28 │2527 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Depozite la vedere │ P29 │2531 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Depozite la termen │ P30 │2532 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P31 │2537 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Certificate de depozit, carnete │ │ │
│şi librete de economii │ P32 │2541+2542 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P33 │2547 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Alte sume datorate │ P34 │2621 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P35 │2627 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│OPERAŢIUNI CU TITLURI │ P36 │Total (rd.P37 la rd. P49) │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Titluri date în pensiune livrata│ P37 │ex.30121 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P38 │ex.30127 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii constituite prin │ │ │
│titluri │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│- titluri de piata interbancara │ P39 │3211 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P40 │3217 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│- titluri de creanţe negociabile│ P41 │3221 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P42 │3227 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│- obligaţiuni │ P43 │3251 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P44 │3257 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│- alte datorii constituite prin │ │ │
│titluri │ P45 │3261 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P46 │3267 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Conturi de decontare privind │ │ │
│operaţiunile cu titluri │ P47 │331+332+333+334+335+3361 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P48 │3372 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Vãrsãminte de efectuat privind │ │ │
│titlurile │ P49 │3036 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│CREDITORI │ P50 │Total (rd. P51 la rd. P53) │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Alţi creditori diversi │ P51 │ex.3566(aferent obligaţiei de plata a │
│ │ │ratelor de leasing şi fondului primit │
│ │ │pentru finanţarea cheltuielilor │
│ │ │aferente lucrãrilor agricole din │
│ │ │sectorul vegetal şi a celor pentru │
│ │ │creşterea animalelor, conform Legii │
│ │ │165/1998) │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P52 │ex.3567 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Conturi indisponibile privind │ P53 │3716 │
│valorile la încasare │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│DATORII SUBORDONATE │ P54 │rd. P55 + rd. P56 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii subordonate la termen │ P55 │531 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│Datorii ataşate │ P56 │ex.537 │
├────────────────────────────────┼─────┼───────────────────────────────────────┤
│ TOTAL │ P57 │ rd.P1 + rd.P18 + rd.P36 + rd.P50 │
│ │ │+ rd.P54 │
└────────────────────────────────┴─────┴───────────────────────────────────────┘






ANEXA 2


la <>Normele nr. 1/2001
----------------------

Denumirea bãncii ..........
Data raportarii: [ / / ]


CALCULAREA INDICATORULUI DE LICHIDITATE



┌──────────────────────────────────────┬─┬───────────────────────────────────┐
│ │ │ Benzi de scadenta │
│ │ ├────┬──────┬──────┬───────┬────┬───┤
│ Indicatori │ │D≤1 │1 luna│3 luni│ 6 luni│ 12 │To-│
│ │ │luna│< D ≤ │< D ≤ │ < D ≤ │luni│tal│
│ │ │ │3 luni│6 luni│12 luni│ <D │ │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ 0 │1│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ Total active (formularul Anexa 1a, │ │ │ │ │ │ │ │
│ rd. Total, col. 2'f77) │1│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ Total angajamente în afarã bilanţului│ │ │ │ │ │ │ │
│ primite (formular Anexa 1c, rd. │ │ │ │ │ │ │ │
│ Total, col. 2'f77) │2│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ Lichiditatea efectivã │ │ │ │ │ │ │ │
│ rd.3 col.3'f76 = rd.1 col.3'f76 + │ │ │ │ │ │ │ │
│ + rd.2 col.3'f76 + rd.7 col.(n* - 1), │ │ │ │ │ │ │ │
│ rd.3 col.2,7 = rd.1 col.2,7 + │ │ │ │ │ │ │ │
│ + rd.2 col.2,7 │3│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ Total obligaţii bilantiere (formula- │ │ │ │ │ │ │ │
│ rul Anexa 1b, rd. Total, col. 2'f77) │4│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ Total angajamente în afarã bilanţului│ │ │ │ │ │ │ │
│ date (formular Anexa 1d, rd. Total, │ │ │ │ │ │ │ │
│ col. 2'f77) │5│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ Lichiditate necesarã │ │ │ │ │ │ │ │
│ rd.6 = rd.4 + rd. 5 │6│ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ Excedent de lichiditate (de reportat │ │ │ │ │ │ │ │
│ pe coloana urmãtoare) │ │ │ │ │ │ │ │
│ rd.7 = rd.3 - rd.6, dacã rd.7>0 │7│ │ │ │ │ X │ X │
├──────────────────────────────────────┼─┼────┼──────┼──────┼───────┼────┼───┤
│ Indicator de lichiditate │ │ │ │ │ │ │ │
│ rd.8 = rd.3/rd.6*1) │8│ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────┴─┴────┴──────┴──────┴───────┴────┴───┘
*n poate lua valori de la 3 la 6.


Conducãtorul bãncii, Conducãtorul Întocmit,
.................... compartimentului ..............
(numele, prenumele, financiar-contabil, (nume, prenume,)
semnatura) ................... Telefon/interior ...
(numele, prenumele,
semnatura)


----------------
*1) În cazul în care rd. 3 col. x² < 0 şi rd. 6 col. x ≥ 0, la rd. 8 col. x se va trece ca rezultat valoarea 0.
În cazul în care rd. 3 col. x = 0 şi rd. 6 col. x = 0, la rd. 8 col. x se va trece ca rezultat valoarea 1.
În cazul în care rd. 3 col. x > 0 şi rd. 6 col. x ≤ 0, la rd. 8 col. x se trece ca rezultat valoarea 1.
În cazul în care rd. 3 col. x = 0 şi rd. 6 col. x < 0, la rd. 8 col. x se trece ca rezultat valoarea 1.
În cazul în care rd. 3 col. x < 0 şi rd. 6 col. x < 0, rd. 8 col. x = rd. 6 col. x / rd. 3 col. x.
Col. x² reprezintã oricare dintre coloanele de la 2 la 6.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016