Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE nr. TB 22.947 din 22 iulie 1997  privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE nr. TB 22.947 din 22 iulie 1997 privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 176 din 30 iulie 1997
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
În baza prevederilor <>art. 4 din Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, astfel cum a fost modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 , veniturile Fondului special al drumurilor publice se constituie dupã cum urmeazã:
1. prin aplicarea unei cote de 25% asupra:
a) preţului cu ridicatã, exclusiv accizele, pentru carburanţii auto livrati la intern de cãtre producãtori;
b) valorii în vama, stabilitã conform legii, pentru carburanţii auto importati;
2. prin aplicarea unei cote de 5% asupra:
a) preţului cu ridicatã, exclusiv accizele, pentru autovehiculele şi remorcile livrate de cãtre producãtorii din ţara şi destinate vânzãrii pe piata interna, cu excepţia tractoarelor şi maşinilor agricole, pentru care cota de 5% se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 1998;
b) valorii în vama a autovehiculelor şi remorcilor importate;
3. prin plata de cãtre proprietarii de autovehicule şi remorci, persoane fizice şi persoane juridice, a unor sume fixe anuale.
Pentru anul 1997, sumele fixe anuale sunt cele stabilite prin anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 , calculate proporţional cu perioada rãmasã de la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice pana la sfârşitul anului calendaristic.
Începând cu anul 1998 sumele fixe anuale se actualizeazã în funcţie de rata inflaţiei prin hotãrâre a Guvernului.
Plãtitorilor li se elibereazã documentul care atesta dreptul de utilizare a drumurilor publice, denumit rovigneta, model unic, valabilã numai pentru un an calendaristic. Rovigneta se va elibera începând cu anul 1998.
Modelul, forma şi condiţiile de eliberare a rovignetei se stabilesc anual, pana la data de 15 octombrie a fiecãrui an premergãtor anului de aplicare, prin ordin al ministrului transporturilor, la propunerea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România (regie autonomã), cu avizul direcţiilor de specialitate din Ministerul Transporturilor şi al secretarului de stat care coordoneazã activitatea acestei regii autonome. Editarea rovignetelor şi a rovignetelor cu menţiunea "Gratuit" se face prin grija şi pe cheltuiala Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România. Rovignetele şi rovignetele cu menţiunea "Gratuit" sunt documente nepurtatoare de valoare.
ART. 2
În aplicarea prevederilor <>art. 5 din Legea nr. 118/1996 , astfel cum au fost modificate şi completate prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 , se va proceda dupã cum urmeazã:
Persoanele fizice şi persoanele juridice, producãtori sau importatori de carburanţi auto, care au obligaţia calculãrii şi varsarii sumelor pentru constituirea Fondului special al drumurilor publice, vor organiza distinct, în baza comenzilor emise de beneficiari pe propria rãspundere, evidenta livrãrii carburantilor pentru:
- carburanţii auto livrati pentru a fi utilizaţi la alimentarea autovehiculelor care folosesc drumurile publice, pentru care se aplica cota de 25%;
- carburanţii livrati şi care sunt destinaţi a fi utilizaţi în alte scopuri decât cele menţionate mai sus, pentru care nu se aplica cota de 25% .
Producãtorii interni şi/sau importatorii de autovehicule şi remorci auto vor organiza, pe propria rãspundere, evidenta livrãrii acestora, astfel încât sa se poatã stabili numãrul şi valoarea celor livrate pe piata interna.
Proprietarii de autovehicule şi remorci, persoane fizice şi persoane juridice, au obligaţia plãţii sumelor fixe stabilite anual, potrivit art. 1 pct. 3 de mai sus, excepţie fãcând:
a) instituţiile publice;
b) agenţii economici care efectueazã transport de cãlãtori în comun, numai pentru autovehiculele folosite în acest scop;
c) proprietarii de autovehicule şi remorci radiate din circulaţie pe o perioada mai mare de 3 luni în cursul unui an calendaristic, pentru motivele prevãzute la <>art. 5 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 , numai pentru autovehiculele radiate sau neutilizate temporar.
În sensul prezentelor norme metodologice, prin instituţie publica se înţelege persoana juridicã care exercita autoritatea publica centrala sau localã: Parlamentul, Preşedinţia, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, alte autoritãţi ale administraţiei publice, autoritatea judecãtoreascã, precum şi instituţiile de stat de subordonare centrala sau localã, indiferent de modul de finanţare a activitãţii acestora.
În sensul prezentelor Norme metodologice, prin transport de cãlãtori în comun se înţelege orice transport efectuat pe baza de contract sau de legitimatie de cãlãtorie.
În cazul în care radierea din circulaţie s-a produs dupã ce s-a plãtit suma fixa anuala, se va solicita Ministerului Transporturilor - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare restituirea sumelor plãtite. Restituirea se va face cu aprobarea ministrului transporturilor, în baza urmãtoarelor documente:
- dovada radierii din circulaţie;
- chitanţa C.E.C. (cod 24.10.60), din care sa rezulte plata sumei fixe anuale;
- cererea persoanei fizice sau juridice care solicita restituirea sumei fixe anuale, din care sa rezulte datele de identificare a proprietarului, adresa acestuia, în cazul în care solicita restituirea prin mandat poştal, sau simbolul contului bancar şi denumirea societãţii bancare, în cazul solicitãrii restituirii sumei prin cont bancar. Cererea va fi expediatã la Ministerul Transporturilor - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, cu sediul în Bucureşti, bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, numai dupã expirarea celor 3 luni de la data radierii;
d) proprietarii de autovehicule şi remorci utilizate în domeniul construcţiilor sau în agricultura, dar numai pentru cele care nu sunt folosite o perioada mai mare de 3 luni consecutive în cursul aceluiaşi an calendaristic şi numai pentru cazurile în care nefolosirea acestora a fost determinata de:
- lipsa finanţãrii investiţiilor, doveditã prin acte de sistare a lucrãrilor;
- caracterul sezonier al activitãţilor rezultate din reglementãri specifice sectorului de activitate respectiv;
- calamitati sau condiţii meteorologice nefavorabile, dovedite cu proces-verbal, confirmate de autoritãţile publice centrale sau locale, dupã caz;
e) persoanele handicapate, proprietare ale unei singure autoutilitare sub 3,5 tone sau ale unui singur autoturism, amenajate pentru handicapati, declarate pe propria rãspundere, dar numai în cazul în care, pentru aceste autoturisme şi autoutilitare, este prevãzutã în cartea de identitate a autovehiculului confirmarea amenajãrii, în acest scop, din partea Regiei Autonome "Registrul Auto Roman" ori din construcţie şi este destinatã a fi utilizata şi de cãtre handicapati;
f) pensionãrii, posesori ai unei singure autoutilitare sub 3,5 tone sau ai unui singur autoturism, declarate pe propria rãspundere, care vor plati 50.000 lei/an, indiferent de capacitatea cilindrica;
g) persoanele fizice şi persoanele juridice achizitoare de autovehicule şi remorci dupã data de 1 ianuarie 1997, care sunt exceptate de la plata sumei fixe anuale pe durata unui an calendaristic de la data înscrierii în circulaţie, data la care se elibereazã rovigneta cu menţiunea "Gratuit", cu valabilitate de un an.
Dupã expirarea perioadei exceptate de un an de la data înscrierii în circulaţie, persoanele fizice şi juridice care au achiziţionat autovehicule şi remorci dupã data de 1 ianuarie 1997 au obligaţia de a se prezenta la sucursalele sau filialele C.E.C. pentru a plati suma fixa anuala proporţional cu perioada rãmasã în luni întregi pana la sfârşitul anului respectiv, pentru a primi o noua rovigneta, valabilã numai pentru acel an calendaristic.
Începând cu anul 1998, pentru toate categoriile de persoane fizice şi persoane juridice exceptate de la plata sumei fixe anuale se va elibera o rovigneta cu menţiunea "Gratuit", valabilã numai pe perioada existenţei dreptului la excepţie. Pentru anul 1997, persoanelor fizice şi persoanelor juridice exceptate de la plata sumei fixe anuale li se va elibera o adeverinta care tine loc de rovigneta.
Rovigneta cu menţiunea "Gratuit", şi în anul 1997, adeverinta se elibereazã prin secţiile de drumuri şi poduri ale Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, nominalizate în anexa nr. 8 la prezentele norme metodologice.
Proprietarii de autovehicule şi remorci auto au obligaţia sa aplice rovigneta sau rovigneta cu menţiunea "Gratuit", dupã caz, pe parbrizul fiecãrui autovehicul, în coltul din stanga jos, pe interior.
ART. 3
Fondul special al drumurilor publice se repartizeazã astfel:
a) 65% pentru drumurile naţionale;
b) 35% pentru drumurile judeţene şi comunale.
Din încasãrile la Fondul special al drumurilor publice se pot efectua cheltuielile menţionate în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
ART. 4
Obiectivele şi lucrãrile finanţate din Fondul special al drumurilor publice se aproba prin programe anuale care stau la baza elaborãrii bugetului acestui fond special.
Programele anuale pentru drumurile naţionale se elaboreazã şi se fundamenteazã de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România.
Programele anuale pentru drumurile din administrarea consiliilor judeţene şi locale se întocmesc de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România, pe baza propunerilor primite de la consiliile judeţene.
Propunerile consiliilor locale se vor transmite Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România prin consiliile judeţene.
Programele anuale, cu repartizarea pe trimestre şi luni a bugetului Fondului special al drumurilor publice, se avizeazã de cãtre Consiliul de administraţie al Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, de cãtre direcţiile de specialitate din Ministerul Transporturilor care au în coordonare activitatea de infrastructura în domeniul drumurilor şi respectiv, de cãtre Direcţia de investiţii, de secretarul de stat care coordoneazã activitatea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, şi sunt supuse aprobãrii ministrului transporturilor.
Bugetul Fondului special al drumurilor publice se elaboreazã şi se fundamenteazã la termenele prevãzute pentru fundamentarea bugetului de stat, în <>Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice. Elaborarea şi fundamentarea bugetului Fondului special a drumurilor publice se fac de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România, conform modelului prezentat în anexa nr. 2 şi, respectiv, nr. 2.1 la prezentele norme metodologice, se avizeazã de cãtre Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor şi, la propunerea Guvernului, se aproba de cãtre Parlament ca anexa la legea anuala a bugetului de stat.
Repartizarea pe trimestre şi pe luni a bugetului Fondului special al drumurilor publice se aproba de cãtre Ministerul Transporturilor, la propunerea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România.
Criteriile în baza cãrora se elaboreazã şi se fundamenteazã programele anuale şi, respectiv, se aloca sumele din Fondul special al drumurilor publice sunt prezentate în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.
În cazuri bine justificate, pe parcursul execuţiei anuale, dar nu mai târziu de 31 octombrie, Ministerul Transporturilor, la propunerea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, poate aproba modificãri ale repartizãrii sumelor pe obiective, pe lucrãri, pe trimestre şi pe luni, cu condiţia încadrãrii în bugetul anual aprobat.

CAP. 2
Încasarea veniturilor Fondului special al drumurilor publice

ART. 5
Obligaţia calculãrii şi varsarii sumelor care constituie sursele Fondului special al drumurilor publice revine persoanelor fizice şi persoanelor juridice care:
- produc sau importa carburanţi auto;
- produc sau importa autovehicule şi remorci;
- produc şi livreaza pe piata interna tractoare şi maşini agricole, pentru care se va aplica cota de 5% începând cu data de 1 ianuarie 1998;
- sunt proprietari de autovehicule şi remorci, cu excepţiile prevãzute în <>Legea nr. 118/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 (art. 5 şi art. 11^1).
Prevederile de mai sus se aplica şi persoanelor fizice sau persoanelor juridice strãine în mãsura în care, prin tratate internaţionale la care România este parte, nu se stabileşte altfel.
ART. 6
Sumele datorate se stabilesc:
a) la data livrãrii de cãtre producãtor a carburantilor auto şi, respectiv, a autovehiculelor, remorcilor, tractoarelor şi maşinilor agricole;
b) la data efectuãrii formalitãţilor de vamuire pentru carburanţii auto importati, pentru autovehiculele şi remorcile auto importate;
c) anual, prin hotãrâre a Guvernului, pentru sumele fixe anuale datorate de cãtre proprietarii de autovehicule şi remorci.
Sumele calculate şi datorate de persoanele fizice şi de persoanele juridice care se încadreazã în prevederile lit. a) şi b) se vãrsa pana la data de 25 a lunii urmãtoare celei în care au fost stabilite.
Eliberarea documentelor de vamuire pentru carburanţii auto importati se va face numai dupã prezentarea documentelor care atesta plata sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice.
La înmatricularea autovehiculelor sau a remorcilor importate, persoanele fizice şi persoanele juridice vor prezenta, în mod obligatoriu, documentele care atesta plata sumelor aferente cotei de 5% prevãzute la art. 1 alin. 2 din prezentele norme metodologice.
Vãrsarea sumelor datorate potrivit prevederilor <>art. 4 alin. 1 pct. 1 şi 2 din Legea nr. 118/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 , se face în contul Fondului special al drumurilor publice, cu simbolul 644510123 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti, pe seama Ministerului Transporturilor, cont în care se vor incasa veniturile şi din care se vor efectua plãţile.
Pentru anul 1997, sumele fixe anuale prevãzute la <>art. 4 alin. 1 pct. 3 din Legea nr. 118/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 , se stabilesc proporţional cu perioada rãmasã de la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice pana la data de 31 decembrie 1997 şi se plãtesc pana la data de 30 noiembrie 1997. Plata se poate face şi eşalonat, în trei rate, prima rata neputând fi mai mica de 30% din valoarea sumei fixe anuale.
Proprietarii de autovehicule şi remorci plãtesc sumele fixe anuale prin sucursalele sau filialele C.E.C. nominalizate în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice.
Sucursalele sau filialele C.E.C. vor incasa de la persoanele fizice şi de la persoanele juridice, proprietare de autovehicule şi remorci, şi amenda reprezentând de 10 ori suma fixa anuala datoratã, conform actului constatator emis de organele Inspectoratului General al Poliţiei la controlul în trafic. Plata amenzii nu scuteşte pe plãtitor de achitarea sumei fixe anuale datorate.
Sucursalele sau filialele C.E.C. vor elibera plãtitorilor, persoane fizice, chitanţe (cod C.E.C./24.10.60) care atesta plata în numerar a sumelor fixe anuale datorate, în prealabil aceştia completand, pe propria rãspundere, sub semnatura, buletinul de varsamant (cod C.E.C./24.10.59), cu urmãtoarele date strict necesare identificarii fiecãrui autovehicul şi a categoriei acestuia:
- seria şi numãrul certificatului de înmatriculare;
- categoria vehiculului conform grupãrii din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 ;
- suma fixa anuala datoratã;
- sumele achitate parţial pana la data de 30 noiembrie 1997 pentru fiecare autovehicul şi remorca, în cazul de exceptare pe anul 1997.
Sucursalele sau filialele C.E.C. elibereazã chitanţe (cod C.E.C./24.10.60) şi în cazul plãţii amenzii reprezentând de 10 ori suma fixa anuala.
Pentru persoanele juridice, încasarea în numerar de cãtre sucursalele sau filialele C.E.C. a sumelor fixe anuale datorate se va efectua pe baza de tabele centralizatoare întocmite în trei exemplare, semnate de director şi de contabilul-şef, care cuprind desfãşurarea întregului parc auto din proprietatea acestora. Elementele strict necesare care se vor mentiona în tabelele centralizatoare sunt:
- seria şi numãrul certificatului de înmatriculare pentru fiecare autovehicul şi remorca din dotare, în parte;
- categoria de încadrare a vehiculului conform grupãrii din anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 ;
- sumele fixe anuale datorate pentru fiecare autovehicul şi remorca din fiecare categorie şi pentru întregul parc auto;
- sumele achitate parţial pana la data de 30 noiembrie 1997 pentru fiecare autovehicul şi remorca din fiecare categorie şi pentru întregul parc auto.
O data cu chitanţa, sucursala sau filiala C.E.C. va restitui persoanei juridice un exemplar din centralizator, pe care va aplica ştampila sucursalei sau a filialei C.E.C. şi va face menţiunea "Încasat suma de ... lei, conform chitanţei nr. ...".
Persoanei juridice plãtitoare i se va elibera o singura chitanţa (cod C.E.C./24.10.60) aferentã sumei plãtite în numerar, pentru întregul parc auto nominalizat în tabelul centralizator pentru care solicita plata.
Persoanele juridice sau persoanele fizice care plãtesc prin virament sumele fixe anuale vor efectua plata în contul C.E.C. pentru contul colector nr. 45.11.04.9850, deschis pe numele Ministerului Transporturilor la toate sucursalele sau filialele C.E.C. nominalizate în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice. Dupã efectuarea plãţii se va prezenta sucursalei sau filialei C.E.C. o copie de pe ordinul de plata, vizat de societatea bancarã, însoţitã de tabelul centralizator întocmit pe proprie rãspundere şi semnat de directorul şi contabilul-şef al persoanei juridice, care va conţine datele de identificare menţionate mai sus.
Sucursalele sau filialele C.E.C. vor confirma încasarea, dupã apariţia în extrasul de cont, prin aplicarea ştampilei pe tabelul centralizator, alãturi de menţiunea "Încasat prin OP nr. ... la data ...".
Pentru toate persoanele fizice şi juridice plãtitoare ale sumei fixe anuale, sucursalele sau filialele C.E.C. vor verifica corecta stabilire a sumelor fixe anuale datorate pentru fiecare categorie de vehicule nominalizate în anexa la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 şi pentru întregul parc auto. În cazul constatãrii de erori, documentaţia se restituie plãtitorului.
O data cu eliberarea chitantelor (cod C.E.C./24.10.60), pentru plata integrala a sumelor fixe anuale sau la prezentarea copiei de pe ordinul de plata, dupã confirmarea sumei în extrasul de cont însoţit de tabelul centralizator, sucursalele sau filialele C.E.C. vor elibera, începând cu anul 1998, pentru fiecare autovehicul şi remorca câte o rovigneta.
În cazul în care sucursala sau filiala C.E.C. a epuizat stocul de rovignete cu care a fost aprovizionata, va incasa suma fixa anuala de la solicitator, eliberandu-i acestuia, pe lângã chitanţa, şi o adeverinta cod C.E.C./24.10.13/A6 12, în care, la rubrica "pentru ...", se va mentiona "eliberare rovigneta pentru auto, cu certificatul de înmatriculare nr. ...", adeverinta ce va fi reţinutã în momentul eliberãrii rovignetei.
Pentru cazurile în care, în anul 1997, plata se va face în ratele prevãzute de lege, chitanţele C.E.C. reprezintã documentul care atesta dreptul de utilizare a drumurilor publice.
În vederea încasãrii sumelor fixe anuale cuvenite, C.E.C. va deschide un cont colector centralizator nepurtator de dobanda la C.E.C. - Sucursala de credite a municipiului Bucureşti, având numãrul 45.11.04.9850 pe numele Ministerului Transporturilor, cont care se va deschide din oficiu şi la nivelul sucursalelor sau filialelor C.E.C.
Deschiderea contului se face în baza normelor metodologice elaborate de C.E.C.
Sucursalele sau filialele C.E.C. vor vira sumele înregistrate în contabilitate în prima zi lucrãtoare a fiecãrei sãptãmâni în contul colector, nepurtator de dobanda, la C.E.C. - Sucursala de credite a municipiului Bucureşti (S.C.M.B.).
La nota de decontare se vor anexa extrasele de cont şi documentele justificative care au stat la baza înregistrãrii sumelor în cont.
Înregistrarea sumelor primite în contul colector, nepurtator de dobanda, deschis la Sucursala de credite a municipiului Bucureşti pe numele Ministerului Transporturilor, se va face pe fiecare suma primitã cu nota de decontare de la fiecare sucursala sau filiala.
Ministerul Transporturilor va plati Casei de Economii şi Consemnaţiuni un comision, ce se va stabili prin convenţie încheiatã între pãrţi, calculat asupra sumelor înregistrate în contul colector centralizator, deschis la Sucursala de credite a municipiului Bucureşti, ce se va retine în momentul virarii sumelor în contul Fondului special al drumurilor publice, deschis pe numele Ministerului Transporturilor.
Sucursala de credite a municipiului Bucureşti va vira sumele colectate la datele de 10, 20 şi 30 ale fiecãrei luni, mai puţin comisionul, în contul Fondului special al drumurilor publice cu nr. 644510123 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti, pe seama Ministerului Transporturilor.
Sucursala de credite a municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia reprezentantului Ministerului Transporturilor, la datele de 10, 20 şi 30 ale fiecãrei luni, extrasul de cont la care se anexeazã:
- documentele şi extrasele de cont primite de la sucursalele sau filialele C.E.C.;
- documentul privind calculul comisionului reţinut de C.E.C.;
- documentul care atesta virarea soldului contului colector.
Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti va transmite extrasele de cont şi documentele justificative Ministerului Transporturilor.
În cazul actualizãrii sumelor fixe anuale, Ministerul Transporturilor, prin grija Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, va comunica prin fax sucursalelor sau filialelor C.E.C. noul cuantum al acestora, în termen de 5 zile lucrãtoare înaintea începerii aplicãrii lor.
Ministerul Transporturilor, prin grija Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, pune la dispoziţia sucursalelor sau filialelor C.E.C. tabele conţinând sumele fixe anuale, pentru a fi expuse la sediile sucursalelor sau filialelor C.E.C., în vederea informãrii publicului, precum şi modelele de certificate de înmatriculare posibil de prezentat.
Ministerul Transporturilor, prin grija Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, aprovizioneaza, începând cu anul 1998, sucursalele sau filialele C.E.C. cu rovignete în cantitãţile necesare, potrivit estimarilor privind autovehiculele şi remorcile înmatriculate pe fiecare judeţ, plus o marja de 10%
.
Predarea-primirea rovignetelor se va face pe baza de proces-verbal încheiat între Ministerul Transporturilor - prin Administraţia Nationala a Drumurilor din România - şi fiecare sucursala sau filiala C.E.C.
Rovignetele neutilizate la sfârşitul fiecãrui an calendaristic se restituie Ministerului Transporturilor prin Administraţia Nationala a Drumurilor din România pe baza de proces-verbal de predare-primire.
Furtul, distrugerea, deteriorarea rovignetelor, care nu se datoreazã unor motive imputabile C.E.C. sau sunt datorate unor cazuri de forta majorã, exonereaza de rãspundere sucursalele sau filialele C.E.C., intocmindu-se în acest scop documentele justificative legale.
În caz de pierdere sau de sustragere a rovignetelor, beneficiarii acestora, posesori ai documentelor care atesta plata sumei fixe anuale la C.E.C., se vor adresa Ministerului Transporturilor, prin Administraţia Nationala a Drumurilor din România, pentru eliberarea unui duplicat al chitanţei de plata.
ART. 7
Pentru neplata în termen a sumelor datorate de agenţii economici, producãtori şi importatori de carburanţi auto, autovehicule şi remorci, se aplica o majorare pentru fiecare zi de întârziere conform legislaţiei fiscale. Sumele aferente majorãrilor de întârziere se vireazã în contul Fondului special al drumurilor publice cu simbolul 644510123 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Ministerului Transporturilor la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti.
Controlul asupra calculului sumelor datorate, al respectãrii termenului de plata şi aplicarea majorãrilor de întârziere se realizeazã trimestrial sau ori de câte ori este necesar, de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România şi prin organele de specialitate ale Ministerului Transporturilor, constituite în mod distinct pentru aceasta activitate. Rezultatele controalelor efectuate şi propunerile aferente se prezintã spre aprobare ministrului transporturilor.
ART. 8
Controlul plãţii sumelor fixe anuale datorate de cãtre persoanele fizice sau juridice, proprietare de autovehicule şi remorci, se efectueazã de cãtre organele abilitate ale Ministerului de Interne cu ocazia verificãrilor în trafic.
Pentru neprezentarea documentului care atesta dreptul de utilizare a drumurilor publice, organele abilitate ale Ministerului de Interne vor retine certificatul de înmatriculare a mijlocului de transport şi vor aplica o amenda reprezentând de 10 ori suma fixa anuala datoratã.
Restituirea certificatului de înmatriculare reţinut se va face numai dupã prezentarea documentului care atesta plata sumei fixe anuale datorate şi a amenzii menţionate la alineatul precedent.
În situaţia pierderii, furtului sau deteriorarii rovignetei sau a rovignetei cu menţiunea "Gratuit" nu se aplica amenda menţionatã, dacã se probeazã cu chitanţa C.E.C., care atesta plata sumei fixe anuale.
În situaţia în care şi aceste documente au fost pierdute, furate sau deteriorate, se va retine certificatul de înmatriculare, eliberandu-se o dovada inlocuitoare, valabilã 15 zile, perioada în care titularul certificatului de înmatriculare trebuie sa probeze ca a achitat suma fixa anuala, în caz contrar aplicându-se şi amenda prevãzutã de lege. Pentru obţinerea documentelor respective, titularul certificatului de înmatriculare se poate adresa:
- la sucursala sau filiala C.E.C. unde a efectuat plata, pentru a obţine o adeverinta pentru plata sumei fixe anuale;
- la Ministerul Transporturilor, prin Administraţia Nationala a Drumurilor din România, pentru a obţine o noua rovigneta pe baza adeverintei pentru plata sumei fixe anuale menţionate la alineatul precedent;
- la secţia Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România de unde a ridicat rovigneta cu menţiunea "Gratuit", iar pentru anul 1997, adeverinta în vederea obţinerii unei copii.

CAP. 3
Utilizarea sumelor pentru finanţarea cheltuielilor aprobate din Fondul special al drumurilor publice

ART. 9
Din sumele colectate în Fondul special al drumurilor publice, Ministerul Transporturilor aloca sume Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, pentru finanţarea cheltuielilor, dupã urmãtoarea procedura:
Unitãţile teritoriale ale Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România şi, respectiv, consiliile judeţene şi locale, transmit lunar Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, pana la data de 27 a fiecãrei luni, cereri justificative pentru cheltuielile curente şi de capital necesare în luna urmãtoare, conform modelului prezentat în anexele nr. 3a) şi 3b) la prezentele norme metodologice.
Administraţia Nationala a Drumurilor din România prezintã ministrului transporturilor, lunar, pana la data de 30 sau 31 a lunii, cererile justificative pentru necesarul de cheltuieli ce urmeazã a se efectua în luna urmãtoare, conform modelului prezentat în anexele nr. 4a), 4b) şi 4c) la prezentele norme metodologice, atât pentru drumuri naţionale, cat şi pentru drumuri locale. Datele se fundamenteazã cu încadrarea în prevederile programelor aprobate şi în limita disponibilitãţilor colectate în contul Fondului special al drumurilor publice, existente la data de 29 a fiecãrei luni.
Cererile vor fi prezentate ministrului transporturilor numai dupã obţinerea avizului secretarului de stat care are în coordonare activitatea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România şi al direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului Transporturilor.
Situaţia repartizãrii pe subunitatile Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România şi, respectiv, pe consiliile judeţene şi locale, asa cum a fost aprobatã de ministrul transporturilor, se transmite Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România.
Lunar, cu sumele primite în plus fata de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative întocmite de Administraţia Nationala a Drumurilor din România şi de consiliile judeţene şi locale, acestea îşi vor diminua sumele rezultate din cererile justificative, întocmite pentru luna urmãtoare.
ART. 10
Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative, Ministerul Transporturilor vireazã, pana la data de 5 a fiecãrei luni, sumele fundamentate conform art. 9.
Viramentele se efectueazã în contul Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, cont 64.45 "Disponibil din cota de 65% repartizata din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti. Pentru sumele cuvenite consiliilor judeţene şi locale, viramentele se efectueazã în contul Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, cod 64.45 "Disponibil din cota de 35% repartizata din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti.
La solicitarea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, trezoreriile din teritoriu vor deschide pe seama direcţiilor regionale de drumuri şi poduri din cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România conturi distincte cu simbolul 50.25... "Disponibil din cota repartizata din Fondul special al drumurilor publice".
La solicitarea consiliilor judeţene şi locale, trezoreriile teritoriale ale statului vor deschide pe seama acestora conturi distincte cu simbolul 50.25... "Disponibil din cota repartizata din Fondul special al drumurilor publice".
Pentru municipiul Bucureşti (sectoarele în care nu funcţioneazã trezorerii ale statului) şi judeţul Ilfov se deschid urmãtoarele conturi la Banca Comercialã Romana - S.A.:
65.25... "Disponibil din sume repartizate din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Consiliului General al Municipiului Bucureşti;
64.21... "Disponibil din sume repartizate în Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Direcţiei de drumuri şi poduri din cadrul Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România.
ART. 11
Administraţia Nationala a Drumurilor din România, în baza viramentelor şi anexelor transmise de Ministerul Transporturilor, efectueazã alimentarea conturilor menţionate mai sus, deschise la unitãţile teritoriale ale trezoreriei statului sau ale Bãncii Comerciale Romane - S.A., dupã caz, pe seama unitãţilor de administrare a drumurilor publice naţionale sau a consiliilor judeţene şi locale, dupã caz.
ART. 12
Rãspunderea pentru modul de utilizare a sumelor din Fondul special al drumurilor publice revine Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România şi unitãţilor din subordinea sa, pentru sumele aferente drumurilor naţionale din administrare şi, respectiv, consiliilor judeţene şi locale, pentru drumurile din administrarea acestora.
Cheltuielile de capital finanţate din Fondul special al drumurilor publice se efectueazã în conformitate cu normele metodologice emise de Ministerul Finanţelor, republicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 din 30 iunie 1997.
ART. 13
Fondurile rãmase disponibile la sfârşitul anului în conturile deschise la trezoreriile statului şi, respectiv, la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti, pe seama Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, a unitãţilor teritoriale de drumuri ale Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România şi a consiliilor judeţene şi locale, se vireazã la Ministerul Transporturilor în contul 644510123 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti, fãrã a solicita acceptul titularului de cont.

CAP. 4
Raportarea utilizãrii sumelor din Fondul special al drumurilor publice

ART. 14
Soldul Fondului special al drumurilor publice, constituit potrivit <>Legii nr. 13/1994 *), rãmas neutilizat la 31 decembrie 1996, se utilizeazã de cãtre Ministerul Transporturilor în anul 1997 pentru finanţarea cheltuielilor prevãzute a se efectua în anul 1997 din Fondul special al drumurilor publice, constituit potrivit prevederilor <>Legii nr. 118/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 .
Soldul existent în contul 6429406900006 "Disponibil din Fondul special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice", deschis pe seama Ministerului Transporturilor la centrala Bãncii Romane pentru Dezvoltare - S.A., se va vira în contul 644510123 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A., Sucursala municipiului Bucureşti, pe seama Ministerului Transporturilor.
Sumele datorate din aplicarea cotei de 5%, în baza prevederilor <>Legii nr. 13/1994 , şi încasate dupã data de 1 ianuarie 1997, sunt şi rãmân valabil încasate, iar agenţii economici care nu au plãtit aceste sume sunt obligaţi sa le achite. Aceste sume vor fi utilizate de Ministerul Transporturilor pentru constituirea Fondului special al drumurilor publice şi vor fi repartizate conform destinaţiilor prevãzute în <>Legea nr. 118/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 . Virarea acestor sume se va efectua dupã data de 1 ianuarie 1997 în contul 644510123 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Ministerului Transporturilor la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti.

---------------
*) <>Legea nr. 13/1994 a fost abrogatã prin <>Legea nr. 118/1996 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 261 din 25 octombrie 1996.

ART. 15
Lunar, pana la data de 17, unitãţile teritoriale ale Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, precum şi consiliile judeţene şi locale (pentru drumurile din administrare) vor depune la Administraţia Nationala a Drumurilor din România decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare, din Fondul special al drumurilor publice, conform modelului prezentat în anexa nr. 5 a) la prezentele norme metodologice.
ART. 16
Lunar, pana la data de 25, pe baza datelor rezultate din balantele de verificare contabile, Administraţia Nationala a Drumurilor din România va depune, la Ministerul Transporturilor, decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare din Fondul special al drumurilor publice, atât de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România (pentru drumurile naţionale), cat şi de cãtre consiliile judeţene şi locale (pentru drumurile din administrare). Anexat se va prezenta o copie de pe deconturile justificative primite de la unitãţile teritoriale ale Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România şi, respectiv, de la consiliile judeţene şi locale.
Deconturile justificative se vor întocmi conform modelului prezentat în anexele nr. 5a) şi 5b) la prezentele norme metodologice.
Înregistrarea, pe cheltuielile Ministerului Transporturilor, a sumelor utilizate din Fondul special al drumurilor publice se face în baza decontului justificativ prezentat de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, avizat de direcţiile de specialitate, inclusiv de Direcţia de investiţii din cadrul Ministerului Transporturilor, de secretarul de stat care coordoneazã activitatea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, şi aprobat de ministrul transporturilor.
ART. 17
Ministerul Transporturilor va raporta, lunar, pana la data de 18, Ministerului Finanţelor, contul de execuţie privind Fondul special al drumurilor publice, pentru Administraţia Nationala a Drumurilor din România şi consiliile judeţene şi locale, pe formularul prezentat în anexa nr. 15 b) de la raportarile statistice, pe structura prevãzutã în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice.

CAP. 5
Contabilitatea execuţiei Fondului special al drumurilor publice

ART. 18
La nivelul Ministerului Transporturilor:
a) Conturi contabile utilizate
- 148 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice";
- 220 "Debitori (analitic <<Debitori din Fondul special al drumurilor publice>>)";
- 348 "Fondul special al drumurilor publice";
- 448 "Cheltuieli din Fondul special al drumurilor publice".
b) Înregistrãri contabile
- primirea sumelor virate de persoanele fizice şi persoanele juridice plãtitoare a sumelor ce se constituie în Fondul special al drumurilor publice
148=348
- virarea sumelor cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România, în vederea efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege
220=148
- la prezentarea deconturilor justificative de cheltuieli
448=220
- la sfârşitul anului, închiderea contului de cheltuieli
348=448.
Evidenta analitica a încasãrilor şi a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil şi cheltuieli se organizeazã distinct, pe subdiviziunile clasificatiei veniturilor şi cheltuielilor Fondului special al drumurilor publice.
ART. 19
La nivelul consiliilor judeţene şi locale:
Consiliile judeţene şi locale înregistreazã încasãrile, plãţile şi disponibilitãţile privind Fondul special al drumurilor publice cu ajutorul conturilor:
- 148 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice";
- 337 "Fondul cu destinaţie specialã" (analitic "Sume primite din Fondul special al drumurilor publice" cont 337.36), pentru cota acordatã conform prevederilor legale;
- 421 "Cheltuieli din fondul cu destinaţie specialã" (analitic "Cheltuieli din sumele primite din Fondul special al drumurilor publice" cont 421.36).
Evidenta analitica a plãţilor de casa şi a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil şi cheltuieli se organizeazã distinct pe subdiviziunile clasificatiei veniturilor şi cheltuielilor Fondului special al drumurilor publice, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.394/1995.
Sumele cheltuite din Fondul special al drumurilor publice se raporteazã trimestrial de cãtre consiliile judeţene şi locale pe formularul "Disponibil din fonduri cu destinaţie specialã", prezentat în anexa nr. 15 şi pe formularul prezentat în anexa nr. 15 b) din formularele statistice, pe structura formularului prevãzutã în anexa nr. 6, o data cu darea de seama contabila privind execuţia bugetului, la direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti. Un exemplar din contul de execuţie se transmite Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România pana la data de 20 a lunii urmãtoare încheierii fiecãrui trimestru.
ART. 20
La nivelul Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România:
Utilizarea şi gestionarea fondurilor primite de Administraţia Nationala a Drumurilor din România vor fi reflectate în contabilitatea proprie, potrivit metodologiei stabilite pentru agenţii economici.
Administraţia Nationala a Drumurilor din România şi unitãţile sale teritoriale de administrare a drumurilor naţionale evidenţiazã sumele primite şi folosirea acestora prin conturile contabile (analitic distinct):
- 118. "Alte fonduri";
- 121. "Profit şi pierderi";
- 162. "Credite bancare pe termen lung şi mediu";
- 168. "Dobânzi aferente împrumuturilor şi datoriilor asimilate";
- 208. "Alte imobilizari necorporale";
- 212. "Mijloace fixe";
- 230. "Imobilizari necorporale în curs";
- 231. "Imobilizari corporale în curs";
- 2677. "Alte creanţe imobilizate";
- 300. "Materii prime";
- 301. "Materiale consumabile";
- 321. "Obiecte de inventar";
- 322. "Uzura obiectelor de inventar";
- 323. "Baracamente şi amenajãri provizorii";
- 331. "Produse în curs de execuţie";
- 332. "Lucrãri şi servicii în curs de execuţie";
- 341. "Semifabricate";
- 345. "Produse finite";
- 346. "Produse reziduale";
- 351. "Materii şi materiale aflate la terţi";
- 381. "Ambalaje";
- 401. "Furnizori";
- 404. "Furnizori de imobilizari";
- 408. "Furnizori - facturi nesosite";
- 409. "Furnizori-debitori";
- 4426. "TVA deductibilã";
- 4428. "TVA neexigibila";
- 446. "Alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate";
- 462. "Creditori diversi";
- 471. "Cheltuieli înregistrate în avans";
- 481. "Decontãri între unitate şi subunitati";
- 482. "Decontãri între subunitati";
- 5121. "Conturi la bãnci în lei";
- 5125. "Sume în curs de decontare";
- 5126. "Carnete de cecuri cu limita de suma";
- 5311. "Casa în lei";
- 5328. "Alte valori";
- 541. "Acreditive";
- 542. "Avansuri de trezorerie";
- 581. "Viramente interne";
- 600. "Cheltuieli cu materiile prime";
- 601. "Cheltuieli cu materialele consumabile";
- 602. "Cheltuieli privind obiectele de inventar"
- 603. "Cheltuieli privind baracamentele şi amenajãrile provizorii";
- 604. "Cheltuieli privind materialele nestocate";
- 605. "Cheltuieli privind energia şi apa";
- 608. "Cheltuieli privind ambalajele";
- 611. "Cheltuieli de întreţinere şi reparaţii";
- 612. "Cheltuieli cu redevenţele, locatiile de gestiune şi chiriile";
- 613. "Cheltuieli cu primele de asigurare";
- 614. "Cheltuieli cu studiile şi cercetãrile";
- 623. "Cheltuieli de protocol, reclama şi publicitate";
- 624. "Cheltuieli cu transportul de bunuri şi de personal";
- 625. "Cheltuieli cu deplasãri, detaşãri şi transferãri";
- 626. "Cheltuieli poştale şi taxe de telecomunicaţii";
- 627. "Cheltuieli cu serviciile bancare şi asimilate";
- 628. "Alte cheltuieli cu serviciile executate de terţi";
- 635. "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate";
- 658. "Alte cheltuieli de exploatare";
- 666. "Cheltuieli privind dobânzile";
- 671. "Cheltuieli excepţionale privind operaţiunile de gestiune";
- 708. "Venituri din activitãţi diverse";
- 711. "Venituri din producţia stocata";
- 722. "Venituri din producţia de imobilizari corporale".
La nivelul Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România:
Primirea sumelor de la Ministerul Transporturilor
5121=%
481 - cota de 65% cuvenitã Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România;
462 - cota de 35% cuvenitã consiliilor judeţene şi locale.
Virarea sumelor de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România:
- la direcţiile regionale de drumuri şi poduri
481=5121
- la consiliile judeţene şi locale
462=5121.
Regimul taxei pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor executate în antrepriza sau în regie proprie de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România sau de cãtre subunitatile sale este cel stabilit prin <>Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 , republicatã, şi prin normele aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.178/1996 .
ART. 21
Agenţii economici care datoreazã sume în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 118/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 , înregistreazã lunar sumele destinate Fondului special al drumurilor publice în creditul contului 447 "Fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic "Sume datorate Fondului special al drumurilor publice" prin debitul contului 635 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic distinct.
Evidentierea modului de constituire şi de vãrsare de cãtre agenţii economici a sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice se raporteazã semestrial, prin formularul "Impozite, taxe şi alte obligaţii datorate şi vãrsate", cod 04.
ART. 22
În cazul în care se face dovada plãţii eronate în contul Fondului special al drumurilor publice, ministrul transporturilor va aproba restituirea sumelor efectiv încasate în acest fond. Contravaloarea comisioanelor bancare sau a taxelor poştale, dupã caz, aferente operaţiunilor de restituire, se suporta de beneficiarii sumelor respective.
ART. 23
Sumele necheltuite din Fondul special al drumurilor publice se reporteazã cu aceeaşi destinaţie în anul urmãtor.
ART. 24
Recepţia obiectivelor şi lucrãrilor, executate în regie sau cu terţi, se face în conformitate cu reglementãrile specifice în vigoare.
ART. 25
Controlul operaţiunilor de constituire şi utilizare a Fondului special al drumurilor publice revine organelor de specialitate ale Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România şi Ministerului Transporturilor.
ART. 26
În sensul prezentelor norme metodologice, carburanţii auto sunt numai acei carburanţi clasificati la urmãtoarele poziţii tarifare din Tariful vamal de import al României:
1. 2710.00.27, 2710.00.29, 2710.00.32 pentru benzina pentru motoare, cu un conţinut de plumb care sa nu depãşeascã 0,013 g/litru;
2. 2710.00.34, 2710.00.36 pentru benzina pentru motoare, cu un conţinut de plumb de peste 0,013 g/litru;
3. 2710.00.66, 2710.00.67, 2710.00.68 pentru motorina.
ART. 27
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
Pe data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice se abroga <>Normele metodologice nr. 147/TB/2.445/1997 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, emise de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Finanţelor, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 15 din 3 februarie 1997.
Prezentele norme metodologice se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin grija Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România.

Ministrul transporturilor,
Traian Basescu

Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Mircea Ciumara

ANEXA 1

LISTA
principalelor cheltuieli finanţate din Fondul special al drumurilor publice

I. Cheltuieli curente

A. Cheltuieli pentru reparaţii curente, întreţinerea şi administrarea drumurilor şi podurilor, a construcţiilor, utilajelor, echipamentelor şi mijloacelor de transport specifice sectorului de drumuri

* Întreţinere curenta drumuri (cod 101)
* Întreţinere drumuri pietruite cu material pietros (cod 102)
* Reprofilari drumuri (cod 103)
* Plombari imbracaminti rutiere (cod 104)
* Tratamente bituminoase (cod 105.1)
* Covoare bituminoase (cod 105.2)
* Organizarea de şantier pentru lucrãri de întreţinere şi reparaţii (cod 105.4)
* Apãrãri, drenaje, santuri şi acostamente de drumuri (cod 106)
* Siguranta circulaţiei (cod 107)
* Plantaţii rutiere (cod 108)
* Întreţinerea şi reparaţia cantoanelor, a bazelor de deszapezire, a depozitelor de materiale antiderapante, precum şi orice alte construcţii, amenajãri sau instalaţii destinate apãrãrii sau exploatãrii drumurilor (cod 109)
* Întreţinere curenta poduri, podeţe şi tuneluri (cod 110)
* Întreţinere periodicã poduri, podeţe şi tuneluri (cod 111)
* Consolidãri şi apãrãri de maluri, refaceri dupã inundatii (cod 112)
* Imbracaminti bituminoase uşoare (cod 113)
* Ranforsari (consolidãri) sisteme rutiere (cod 114)
* Întreţinere şi repararii la benzi suplimentare de circulaţie (cod 115)
* Întreţinere şi reparaţii la amenajãri de intersectii (cod 116)
* Eliminare puncte periculoase prin lucrãri ce afecteazã elementele geometrice sau structura drumului (cod 117)
* Întreţinere, reparaţii, refaceri şi completãri ale zidurilor de sprijin (cod 118)
* Reparaţii, consolidãri de poduri, inclusiv definitivari şi reconstruiri de poduri având lungimea pana la 40 m (cod 119)
* Exploatarea produselor de balastiera, cariera, fabricarea emulsiilor bituminoase, reparaţii utilaje, echipamente şi mijloace de transport specifice sectorului de drumuri (cod E)
* Gestionarea bunurilor publice din administrare (cod A.1)
* Sistemul de administrare rutiera optimizata (cod A.2)
* Revizii şi controale ale stãrii tehnice a drumurilor şi podurilor (cod A.3)
* Prognoze, studii, experimentari, cercetãri (cod A.4)
* Activitatea laboratoarelor rutiere: încercãri de laborator pentru materiale, procese tehnologice şi echipamente, elaborarea, avizarea şi aplicarea agrementelor tehnice (cod A.6)
* Asigurarea calitãţii şi controlului tehnic al calitãţii (cod A.7)
* Întocmirea documentaţiilor tehnico-economice pentru lucrãri de drumuri şi poduri (cod A.8).

B. Reparaţii capitale drumuri, poduri şi construcţii aferente acestora, din care:

* Reparaţii capitale drumuri, poduri şi construcţii aferente
* Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.

C. Comisionul şi alte cheltuieli de administrare a Fondului special al drumurilor publice

II. Cheltuieli de capital

* Consolidãri de drumuri şi poduri
* Variante ocolitoare, largiri drumuri şi poduri
* Construcţii, reconstructii poduri şi pasaje
* Modernizare drumuri;
* Sporiri de capacitate de circulaţie
* Amenajare de noduri rutiere
* Extinderi de poduri
* Construcţii drumuri, autostrazi, drumuri expres
* Achiziţii de terenuri
* Construcţii de baze de deszapezire, clãdiri, ateliere pentru întreţinere şi reparaţii utilaje şi mijloace de transport
* Modernizãri de utilaje şi instalaţii din domeniul drumurilor
* Dotãri cu echipamente, utilaje, instalaţii, mijloace de transport, logistica pentru activitatea de drumuri şi poduri
* Proiectarea lucrãrilor de la capitolul II
* Taxe, avize, acorduri, autorizaţii şi altele
* Construcţii: PCTF, centre de studii şi cercetare rutiera, laboratoare, depozite de materiale antiderapante şi orice alte construcţii, amenajãri sau instalaţii destinate apãrãrii sau exploatãrii drumurilor.

III. Rambursãri de credite externe, plati de dobânzi şi comisioane la credite

* Rambursãri de credite externe
* Plati de dobânzi şi comisioane.

IV. Rambursãri de credite interne, plati de dobânzi şi comisioane la credite

* Rambursãri de credite interne
* Plati de dobânzi şi comisioane.
Anexa a fost elaborata conform prevederilor:
1. <>Legii drumurilor nr. 13/1974 , cu modificãrile ulterioare;
2. Normativului pentru întreţinerea şi repararea drumurilor, a podurilor de sosea şi a construcţiilor aferente lor, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor şi telecomunicatiilor nr. 1.914 din 2 decembrie 1975;
3. anexei nr. 2 la Decizia comuna, emisã în baza <>Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, de cãtre Inspectoratul de Stat în Construcţii, Lucrãri Publice, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului sub nr. 1.633/GCR din 18 decembrie 1995 şi de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România nr. 115 din 15 decembrie 1995.

ANEXA 2



MINISTERUL TRANSPORTURILOR

BUGETUL
Fondului special al drumurilor publice pe anul ........

- mii lei -


Repartizarea
Program pe trimestre
Capitolul Sub- Titlul/ Denumirea indicatorului anual --------------
capi- Artico- I II III IV
tolul lul
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6
-------------------------------------------------------------------------------
0012 VENITURI - TOTAL
1112 I. Venituri curente
3312 A. Venituri fiscale
1212 A.2. Impozite indirecte
1712 Alte impozite indirecte*)
-----------
*) Inclusiv încasãrile din restantele din anii precedenti din aplicarea <>Legii nr. 13/1994 , care, în execuţie, se vor evidenţia distinct.

07 Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru carburanţii
auto livrati la intern de cãtre
producãtori şi valorii în vama
pentru carburanţii auto importati.
08 Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru autovehi-
culele şi remorcile livrate de
cãtre producãtorii din ţara pe
piata interna şi valorii în vama
a autovehiculelor şi remorcilor
importate.
09 Suma fixa anuala plãtitã de pro-
prietarii de autovehicule şi remorci
pentru utilizarea drumurilor publice.

5012 CHELTUIELI - TOTAL**)
01 Cheltuieli curente
20 Cheltuieli materiale şi servicii***)
70 Cheltuieli de capital
85 Rambursãri de credite externe,
plati de dobânzi şi comisioane
la credite
88 Rambursãri de credite interne,
plati de dobânzi şi comisioane
la credite.
6912 a) pentru drumuri naţionale
ACŢIUNI ECONOMICE

6812 TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
01 Cheltuieli curente
20 Cheltuieli materiale şi servicii***)
27 Reparaţii curente, întreţinere
şi administrare
28 Reparaţii capitale
70 Cheltuieli de capital
73 Investiţii ale regiilor autonome
85 Rambursãri de credite externe,
plati de dobânzi şi comisioane
aferente acestora
8501 Rambursãri de credite externe
8502 Plati de dobânzi şi comisioane
la creditele externe
88 Rambursãri de credite interne,
plati de dobânzi şi comisioane
aferente acestora
8801 Rambursãri de credite interne
8802 Plati de dobânzi şi comisioane
la creditele interne
05 Drumuri şi poduri
7012 b) pentru drumuri locale
ACŢIUNI ECONOMICE

7112 TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
01 Cheltuieli curente
20 Cheltuieli materiale şi servicii
27 Reparaţii curente, întreţinere
şi administrare
28 Reparaţii capitale
70 Cheltuieli de capital
72 Investiţii ale instituţiilor publice
73 Investiţii ale regiilor autonome
05 Drumuri şi poduri

-------------------
**) Disponibilul din anii precedenti la Fondul special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice, constituit potrivit <>Legii nr. 13/1994 , se va utiliza în limita cheltuielilor aprobate.
***) Inclusiv diferenţa rãmasã neacoperita de la bugetul de stat pentru contribuţia partii romane la lucrãrile realizate din împrumuturi externe.
-------------------------------------------------------------------------------


ANEXA 2.1



FUNDAMENTAREA
bugetului special al drumurilor publice pe anul ........

- mii lei -


Denumirea Cod Realizari Programul Propuneri
indicatorilor rând din anul pe anul pentru anul
precedent curent bugetar
-------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5
-------------------------------------------------------------------------------
I. VENITURI - TOTAL 01

1. Cota asupra preţului cu ridicatã, 02
exclusiv accizele, pentru carburanţii
auto livrati la intern de cãtre
producãtori şi valorii în vama pentru
carburanţii auto importati
2. Cota asupra preţului cu ridicatã, 03
exclusiv accizele, pentru autovehicu-
lele şi remorcile livrate de cãtre
producãtorii din ţara pe piata interna
şi valorii în vama a autovehiculelor
şi remorcilor importate
3. Suma fixa anuala plãtitã de pro- 04
prietarii de autovehicule şi remorci
pentru utilizarea drumurilor publice.

II. CHELTUIELI - TOTAL 05
rd. (06+07+08+09+10)

A. Lucrãri de reparaţii curente, 06
capitale, întreţinere şi administrare
pentru drumurile naţionale*)
B. Lucrãri de reparaţii curente, 07
capitale, întreţinere şi administrare
pentru drumurile locale*)
C. Rambursãri de credite externe, 08
plati de dobânzi şi comisioane la
credite
D. Rambursãri de credite interne, 09
plati de dobânzi şi comisioane la
credite
E. Acoperirea contribuţiei în lei 10
a partii romane la cofinantarea
lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse
în acordurile de împrumut încheiate
de statul roman sau de Administraţia
Nationala a Drumurilor din România,
având garanţia statului, cu organisme
financiare internaţionale

----------------
*) Finanţarea cheltuielilor se va efectua dupã modelul fundamentarilor de la bugetul de stat, aferent categoriei de cheltuieli.
-------------------------------------------------------------------------------


ANEXA 3

CRITERIILE
de repartizare a sumelor în cadrul programelor anuale din Fondul special al drumurilor publice, constituite în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 118/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/1997

a) Pentru drumurile naţionale din administrarea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România

Repartizarea anuala a surselor financiare pentru drumurile naţionale se face de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România, pe activitãţi, lunar, în conformitate cu anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, în funcţie de necesitãţile justificate ale fiecãrei categorii de lucrãri.

b) Pentru drumurile (naţionale, judeţene şi comunale) din administrarea consiliilor judeţene şi locale

Repartizarea anuala a surselor financiare pe judeţe se face de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România, în funcţie de lungimea drumurilor naţionale, judeţene şi comunale din administrarea consiliilor judeţene şi locale, conform datelor din recensãmântul de trafic.
În cadrul cheltuielilor curente se va prevedea un procent de 10% din totalul volumului acestora pentru acţiuni şi lucrãri privind siguranta circulaţiei rutiere.
În cadrul cheltuielilor de capital se vor prevedea dotãrile de utilaje, instalaţii, echipamente şi mijloace de transport necesare regiilor judeţene de drumuri şi poduri, ţinând seama de dotarea existenta a acestora, de lungimea şi de traficul reţelei de drumuri judeţene şi comunale aflate în administrarea consiliului judeţean sau local.

ANEXA 3a)



MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A
DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI
ŞI PODURI (D.R.D.P.) ........
CONSILIUL JUDEŢEAN ................
CONSILIUL LOCAL ...................


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente care se finanţeazã din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ...... 199 .......

- mii lei -


TOTAL: din care:
--------------------------------
Reparaţii Contribuţia
curente Reparaţii Guvernului
Întreţinere capitale României
Administrare pentru rea-
bilitari
de drumuri
naţionale
----------------------------------
1 2 3
----------------------------------
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la
finele lunii pentru care se face
solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de
la începutul anului pana la finele
lunii precedente lunii în care se face
solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului,
alocate pana la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea în baza
cererilor justificative anterioare
5. Sumele necesare (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de
deconturile justificative prezentate
(4-3)
7. Sumele de alocat (5-6)

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

D.R.D.P

Director, Director economic,
(contabil-şef)

CONSILIUL JUDEŢEAN

Preşedinte, Contabil-şef,

CONSILIUL LOCAL

Primar, Contabil-şef,

NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea pe sectoare de drum şi pe poziţii kilometrice pentru lucrãrile nominalizate conform programarilor aprobate.



ANEXA 3b)



MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR
DIN ROMÂNIA
CONSILIUL JUDEŢEAN ................
CONSILIUL LOCAL ...................


CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile de capital care se finanţeazã din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ...... 199 .......

- mii lei -


1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la finele lunii
pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la începutul anului
pana la finele lunii precedente lunii în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alocate pana la finele
lunii precedente lunii în care se face solicitarea în baza
cererilor justificative anterioare
5. Sumele necesare (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de deconturile justificative
prezentate (4-3)
7. Sumele de alocat (5-6)

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

D.R.D.P

Director, Director economic,
(Contabil-şef),

CONSILIUL JUDEŢEAN

Preşedinte, Directorul economic,
(Contabil-şef),

CONSILIUL LOCAL

Primar,

NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri independente, conform programelor aprobate.


ANEXA 4a)



MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A
DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Aprobat


Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente care se finanţeazã din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ...... 199 .......

- mii lei -
--------------------------------
TOTAL: din care:
--------------------------------
Reparaţii Contribuţia
curente Reparaţii Guvernului
Întreţinere capitale României
Administrare pentru
drumuri
naţionale
----------------------------------
1 2 3
----------------------------------
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la
finele lunii pentru care se face
solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de
la începutul anului pana la finele
lunii precedente lunii în care se face
solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului,
alocate pana la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea în baza
cererilor justificative anterioare
5. Sumele necesare (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de
deconturile justificative (4-3)
7. Sumele de alocat (5-6)

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.


Director general, Director economic,

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
Avizat
------

Secretar de stat, DIRECŢII DE SPECIALITATE

NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea pe sectoare de drum şi pe poziţii kilometrice pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Prezenta anexa se întocmeşte de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România, separat, pentru drumurile naţionale şi pentru drumurile locale.


ANEXA 4b)



MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A
DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Aprobat


Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile de capital care se finanţeazã din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ...... 199 .......

- mii lei -
------------
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la finele lunii
pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la începutul anului
pana la finele lunii precedente lunii în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alocate pana la finele
lunii precedente lunii în care se face solicitarea în baza
cererilor justificative anterioare
5. Sumele necesare (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de deconturile justificative
prezentate (4-3)
7. Sumele de alocat (5-6)

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.


Director general, Director economic,

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
Avizat
------

Secretar de stat, DIRECŢII DE SPECIALITATE

NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri independente conform programelor aprobate.
Prezenta anexa se întocmeşte de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România, separat, pentru drumurile naţionale şi pentru drumurile locale.


ANEXA 4c)



MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A
DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Aprobat


Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru rambursãri de credite interne (externe), plati de dobânzi şi comisioane la credite care se finanţeazã din Fondul special al drumurilor publice pentru drumuri naţionale pentru luna ...... 199 .......

- mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
din care:
Explicaţii TOTAL --------------------------------
Rambursãri Plati de dobânzi
de credite şi comisioane
-------------------------------------------------------------------------------
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la
finele lunii pentru care se face
solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de
la începutul anului pana la finele
lunii precedente lunii în care se
face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului,
alocate pana la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea în baza
cererilor justificative anterioare
5. Sumele necesare (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de
deconturile justificative (4-3)
7. Sumele de alocat (5-6)

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
Avizat
------

Secretar de stat, DIRECŢII DE SPECIALITATE

NOTA:
Prezenta anexa se întocmeşte separat pentru rambursãri de credite, plati de dobânzi şi comisioane la credite interne şi externe.


ANEXA 5a)



ADMINISTRAŢIA NATIONALA A
DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI
ŞI PODURI - (D.R.D.P.) .............
CONSILIUL JUDEŢEAN .................
CONSILIUL LOCAL ....................

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ....

- mii lei -


Luna pentru care Cumulat de la
Explicaţii se justifica începutul
anului
-------------------------------------------------------------------------------
I. Venituri din sume primite din Fondul
special al drumurilor publice, pentru:

A. Cheltuieli curente, din care:

- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale, din care:
- Contribuţia în lei a partii romane*)

B. Cheltuieli de capital

II. Cheltuieli totale, din care:

A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale, din care:
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)

B. Cheltuieli de capital

III. Diferenţa de regularizat (I-II)

Datele se confirma pe propria rãspundere.

D.R.D.P.

Director, Director economic,
(contabil-şef),

CONSILIUL JUDEŢEAN
Preşedinte,

CONSILIUL LOCAL
Primar,

NOTA:
În anexa se va prezenta:
* pentru cheltuieli curente - repartizarea pe categorii de drum şi pe poziţii kilometrice pentru fiecare dintre lucrãrile nominalizate, conform programelor aprobate;
* pentru cheltuieli de capital - repartizarea pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri, conform programelor aprobate.

------------
*) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.


ANEXA 5b)



MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A
DRUMURILOR DIN ROMÂNIA

Aprobat


Ministru,

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din Fondul special al drumurilor publice pentru luna .......... 199 ......

- mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
Luna pentru care Cumulat de la
Explicaţii se justifica începutul
anului
-------------------------------------------------------------------------------
I. Venituri din sume primite din Fondul
special al drumurilor publice, pentru:

A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale din care:
- Contribuţia în lei a partii romane*)

B. Cheltuieli de capital

C. Rambursãri de credite externe, plati de
dobânzi şi comisioane, din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane

D. Rambursãri de credite interne, plati de
dobânzi şi comisioane, din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane

II. Cheltuieli totale, din care:

A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale din care:
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)

B. Cheltuieli de capital

C. Rambursãri de credite externe, plati de
dobânzi şi comisioane aferente acestora,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane

D. Rambursãri de credite interne, plati de
dobânzi şi comisioane aferente acestora,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane

III. Diferenţa de regularizat (I-II)

Datele se confirma pe propria rãspundere.

ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA

Director general, Director economic,

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
Avizat
------

Secretar de stat, DIRECŢII DE SPECIALITATE

NOTA:
În anexa se va prezenta:
* pentru cheltuieli curente - repartizarea pe categorii de drum şi pe poziţii kilometrice pentru fiecare dintre lucrãrile nominalizate, conform programelor aprobate;
* pentru cheltuieli de capital - repartizarea pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri, conform programelor aprobate.
Prezenta anexa se întocmeşte separat pentru veniturile şi cheltuielile aferente drumurilor naţionale şi, respectiv, pentru veniturile şi cheltuielile aferente drumurilor locale.

------------
*) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.


ANEXA 6



CONTUL DE EXECUŢIE
privind Fondul special al drumurilor publice la data de ............

- mii lei -


Denumirea indicatorilor Program Realizari
-------------------------------------------------------------------------------
I. VENITURI - TOTAL

Venituri curente
A. Venituri fiscale
A.2. Impozite indirecte
Alte impozite indirecte*)

- Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv accizele,
pentru carburanţii auto livrati la intern de cãtre
producãtori şi valorii în vama pentru carburanţii
auto importati
- Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv accizele,
pentru autovehiculele şi remorcile livrate de cãtre
producãtorii din ţara pe piata interna şi valorii
în vama a autovehiculelor şi remorcilor importate
- Suma fixa anuala plãtitã de proprietarii de
autovehicule şi remorci pentru utilizarea
drumurilor publice

II. CHELTUIELI - TOTAL**)

Cheltuieli curente
Cheltuieli materiale şi servicii***)
Cheltuieli de capital
Rambursãri de credite externe, plati de dobânzi şi
comisioane la credite externe
Rambursãri de credite interne, plati de dobânzi şi
comisioane la credite interne

a) Pentru drumuri naţionale

ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII

Cheltuieli curente
Cheltuieli materiale şi servicii***)
Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
Reparaţii capitale
Contribuţia în lei a partii romane****)
Cheltuieli de capital
Rambursãri de credite externe, plati de dobânzi
şi comisioane la credite externe
Rambursãri la credite interne, plati de dobânzi
şi comisioane la credite interne
Drumuri şi poduri

b) Pentru drumuri locale

ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII

Cheltuieli curente
Cheltuieli materiale şi servicii
Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
Reparaţii capitale
Cheltuieli de capital
Investiţii ale instituţiilor publice
Investiţii ale regiilor autonome
Drumuri şi poduri
------------------------------------------------------------------------------

*) Inclusiv încasãrile din restantele din anii precedenti din aplicarea <>Legii nr. 13/1994 , care, în execuţie, se vor evidenţia distinct.
**) Disponibilul din anii precedenti la Fondul special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice, constituit potrivit <>Legii nr. 13/1994 , se va utiliza în limita cheltuielilor aprobate.
***) Inclusiv diferenţa rãmasã neacoperita de la bugetul de stat pentru contribuţia partii romane la lucrãrile realizate din împrumuturi externe.
****) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.


ANEXA 7




Sucursale Filiale Sucursale şi filiale C.E.C.
-------------------------------------------------------------------------------
Alba Alba Iulia, piata Iuliu Maniu nr. 13
Aiud Aiud, piata Cuza Voda nr. 24
Arad Arad, Bd. Revoluţiei nr. 57
Arges Pitesti, Bd. Republicii, bl. E3b, centru
Campulung Campulung, str. Nicolae Leonard, bl. A10
Bacau Bacau, Bd. Unirii nr. 11
Moinesti Moinesti, str. Tudor Vladimirescu, bl. F
Onesti Onesti, bd. Belvedere nr. 1
Bihor Oradea, Piata Independentei, bl. A3-A4
Bistrita-Nasaud Bistrita, str. Mihai Eminescu nr. 2
Botosani Botosani, Piata Revoluţiei nr. 3
Dorohoi Dorohoi, str. C. Dobrogeanu-Gherea nr. 6
Braşov Braşov, Str. Muresenilor nr. 6
Fagaras Fagaras, Bd. Unirii nr. 6B
Brãila Brãila, Bd. Independentei, bl. A2+A2 bis
Buzau Buzau, Bd. Unirii, bl. 14IJK 15A
Caras-Severin Resita, piata 1 Decembrie 1918 nr. 9
Caransebes Caransebes, str. Mihai Viteazul nr. 12
Calarasi Calarasi, str. Progresului nr. 23
Oltenita Oltenita, Str. Argesului nr. 78
Cluj Cluj-Napoca, bd. 21 Decembrie nr. 23-35
Dej Dej, str. 1 Mai nr. 9
Turda Turda, Piata Romana nr. 14, bl. O
Constanta Constanta, bd. Tomis nr. 79-89
Medgidia Medgidia, Str. Halei nr. 1
Covasna Sfantu Gheorghe, str. Mihai Viteazul nr. 2
Dambovita Targoviste, Bd. Independentei nr. 3
Gaesti Gaesti, Str. Unirii, bl. 30
Dolj Craiova, str. Sfantu Dumitru, bl. 1-3-5
Bailesti Bailesti, str. Victoriei nr. 166
Galaţi Galaţi, str. Domneascã nr. 24, bl. Modern
Tecuci Tecuci, str. Ion Petrovici nr. 2
Giurgiu Giurgiu, Str. Garii nr. 1, bl. 48
Gorj Targu Jiu, str. Traian, bl. C1
Harghita Miercurea-Ciuc, str. Florilor nr. 24
Gheorgheni Gheorgheni, str. Nicolae Balcescu nr. 15
Odorheiu Secuiesc Odorheiu Secuiesc, bl. Kossuth Lajos nr. 1
Hunedoara Deva, bd. 22 Decembrie nr. 90, bl. 26
Hunedoara Hunedoara, str. Avram Iancu nr. 14
Petrosani Petrosani, str. 1 Decembrie 1918 nr. 61
Ialomita Slobozia, str. Matei Basarab, bl. A5
Iaşi Iaşi, str. A. Pann nr. 38, bl. 1-A1
Pascani Pascani, Piata Moldovei, bl. Moldova
Maramures Baia Mare, Bd. Unirii nr. 12 A
Sighetu Marmatiei Sighetu Marmatiei, piata 1 Decembrie nr. 1
Mehedinti Drobeta-Turnu Severin, str. Dimitrie
Cantemir nr. 6
Mures Targu Mures, bd. 1 Decembrie 1918 nr. 1
Reghin Reghin, bd. Unirii, bl. 19
Sighisoara Sighisoara, str. 1 Decembrie 1918 nr. 8-10
Neamt Piatra-Neamt, str. Ozana nr. 2, bl. M1
Roman Roman, piata Ştefan cel Mare, bl. 6
Olt Slatina, bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 32
Caracal Caracal, Str. Trandafirilor, bl. ABC
Prahova Ploiesti, str. Cuza Voda, bd. B1-B2
Campina Campina, str. Carol I, bl. BC 32-34
Satu Mare Satu Mare, calea Traian nr. 2
Carei Carei, str. Mihai Viteazul nr. 2, bl. MV
18-20
Salaj Zalau, bd. Mihai Viteazul, bl. D
Sibiu Sibiu, str. Samuel Bruckenthal nr. 2
Medias Medias, str. L. Roth nr. 19
Suceava Suceava, str. Curtea Domneascã, bl. 14
Campulung Campulung Moldovenesc, str. Dimitrie
Moldovenesc Cantemir, bl. 31
Radauti Radauti, Aleea Primaverii
Vatra Dornei Vatra Dornei, str. Mihai Eminescu nr. 42
Teleorman Alexandria, str. Bucureşti nr. 59
Rosiori de Vede Rosiori de Vede, Calea Dunãrii nr. 32
Turnu Magurele Turnu Magurele, Str. Independentei, bl.
D16
Timis Timişoara, str. E. Carusso nr. 1
Lugoj Lugoj, str. Asztalos nr. 1-3
Tulcea Tulcea, str. Babadag nr. 11, bl. 5
Vaslui Vaslui, str. Ştefan cel Mare nr. 75, bl.
75
Barlad Barlad, Str. Republicii nr. 200, bl. D1-8
Husi Husi, str. General Teleman nr. 1, bl. A1
Valcea Ramnicu Valcea, Calea lui Traian nr. 150
Dragasani Dragasani, str. Gib Mihaescu, bl. A1
Vrancea Focsani, str. Alexandru Vlahuta nr. 27
S.M.B. Bucureşti, Calea Victoriei nr. 11
Sector 1 Bucureşti, sos. Ştefan cel Mare nr. 1-3,
bl. 1
Sector 2 Bucureşti, sos. Ştefan cel Mare nr. 31,
bl. 29
Sector 3 Bucureşti, str. Dristor nr. 81-88, bl. B13
Sector 4 Bucureşti, bd. Alexandru Obreja, Complexul
Comercial Berceni Sud 1
Sector 5 Bucureşti, Calea Victoriei nr. 13
Sector 6 Bucureşti, str. Ion Campineanu nr. 23
-------------------------------------------------------------------------------


ANEXA 8

SECŢIILE
Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, din teritoriu, care distribuie rovignete cu menţiunea "Gratuit"

D.R.D.P. Bucureşti - Bucureşti, bd. Golescu nr. 38, fax: 6387385

Secţii:
-------
Bucureşti Nord, sos. Chitila nr. 232, sectorul 1
Bucureşti Sud, Autostrada Bucureşti-Pitesti km 10+200
Alexandria, str. 1 Mai nr. 107, bl. 11, sc. A, et. 3, judeţul Teleorman
Pitesti, Str. Depozitelor nr. 14 bis, judeţul Arges
Targoviste, str. Rodnei nr. 41, judeţul Dambovita
Ploiesti, str. Maramures nr. 6, judeţul Prahova
Buzau, Str. Independentei nr. 63, judeţul Buzau
S.U.G.T.T. Ploiesti, str. Mãrfuri nr. 7, judeţul Prahova
Vama Giurgiu - Sediu
Secţia de control taxare Giurgiu

D.R.D.P. Craiova - Craiova, str. Nicolae Titulescu nr. 171A, judeţul Dolj, fax: 051/182231

Secţii:
-------
Craiova, judeţul Dolj
Drobeta-Turnu Severin, str. Topolnitei nr. 24, judeţul Mehedinti
Targu Jiu, Calea Severinului nr. 213, judeţul Gorj
Ramnicu Valcea, Calea lui Traian nr. 15, judeţul Valcea
Slatina, str. Pitesti nr. 187, judeţul Olt
S.U.G.T.T. Craiova, str. Nicolae Titulescu nr. 171B, judeţul Dolj

D.R.D.P. Timişoara - Timişoara, Str. Giurgiului nr. 18, judeţul Timis, fax: 190609

Secţii:
-------
Arad, Calea Ardealului, judeţul Arad
Caransebes, str. Sesul Roşu nr. 12A, judeţul Caras-Severin
Deva, Str. Randunicii nr. 3A, judeţul Hunedoara
Orşova, Str. Garii nr. 9, judeţul Mehedinti
Timişoara, str. Emil Zola nr. 159, judeţul Timis
S.U.G.T.T. Timişoara, Str. Ardealului nr. 11, judeţul Timis
Laboratorul Central A.D.P., Timişoara, Str. Giurgiului nr. 8, judeţul Timis, tel: 056/219158

D.R.D.P. Cluj - Cluj-Napoca, str. Karl Marx nr. 128, judeţul Cluj, fax: 432446

Secţii:
-------
Cluj-Napoca, Str. Dunãrii nr. 24, judeţul Cluj
Bistrita, str. Petru Maior nr. 1, judeţul Bistrita-Nasaud
Alba Iulia, str. Garii nr. 2, judeţul Alba
Baia Mare, str. Horea nr. 2, judeţul Maramures
Oradea, Str. Sucevei, judeţul Bihor
Zalau, Str. Nucilor nr. 1, judeţul Salaj
Satu Mare, str. Gheorghe Baritiu nr. 127, judeţul Satu Mare
S.U.G.T.T. Cluj-Napoca, Str.Fabricii, judeţul Cluj
A.L.R. Cluj-Napoca, Str. Cojocnei nr. 93-99, judeţul Cluj

D.R.D.P. Braşov - Braşov, Str. Castelului nr. 148, fax: 152343

Secţii:
-------
Braşov, Str. Spicului nr. 2, judeţul Braşov
Sibiu, Str. Graului nr. 27, judeţul Sibiu
Miercurea-Ciuc, str. Pictor Nagy Imre nr. 77, judeţul Harghita
Sfantu Gheorghe, Str. Ciucului nr. 139, judeţul Covasna
S.U.G.T.T. Braşov, str. Traian Grozavescu nr. 8, judeţul Braşov
Targu Mures, str. Sinaia nr. 4, judeţul Mures

D.R.D.P. Iaşi - Iaşi, str. Gh. Asachi nr. 19, judeţul Iaşi, fax: 214432

Secţii:
-------
Iaşi, str. Ghica Voda nr. 46, judeţul Iaşi
Barlad, calea Tecuci nr. 12, judeţul Vaslui
Suceava, str. Alexandru Ghica nr. 10, judeţul Suceava
Botosani, str. Victoria nr. 9, judeţul Botosani
Piatra-Neamt, str. Elena Cuza nr. 8, judeţul Neamt
Galaţi, str. Traian nr. 397, judeţul Galaţi
Bacau, str. C. Musat nr. 1, judeţul Bacau
Campulung Moldovenesc, str. Ciprian Porumbescu nr. 33, judeţul Suceava
Focsani, str. 1 Decembrie 1918, judeţul Vrancea
S.U.G.T.T. Iaşi, str. Sergent Grigore Ion nr. 10, judeţul Iaşi
Laboratorul Central, str. Sergent Grigore Ion nr. 10, judeţul Iaşi

D.R.D.P. Constanta - Constanta, str. I.C.Bratescu nr. 1, judeţul Constanta, fax: 674371

Secţii:
-------
Constanta, str. Alba Iulia nr. 17, judeţul Constanta
Tulcea, Str. Isaccei nr. 123, judeţul Tulcea
Brãila, str. Grivita nr. 205, judeţul Brãila
Fetesti, Str. Depoului nr. 57, judeţul Ialomita
Atelierul Mecanic Constanta, bd. I.C. Bratianu nr. 140, judeţul Constanta
Calarasi, Prelungirea Bucureşti nr. 389, judeţul Calarasi
Slobozia, Str. Viilor nr. 633, judeţul Ialomita
A.L.R. Constanta, bd. I.C.Bratianu nr. 140, judeţul Constanta
Agenţia de Taxare Agigea, tel: 041/742728
Agenţia de Taxare Negru Voda, comanda 222
Agenţia de Taxare Giurgeni, tel: 041/870245
Agenţia de Taxare Fetesti, tel: 043/362822

----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016