Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE nr. 22.948 din 17 decembrie 1999  privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE nr. 22.948 din 17 decembrie 1999 privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 33 din 28 ianuarie 2000
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
În baza prevederilor <>art. 1 din Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, republicatã, astfel cum a fost modificat şi completat prin <>Ordonanta Guvernului nr. 110/1999 , pentru completarea surselor de finanţare necesare în vederea construcţiei, modernizãrii, întreţinerii şi repararii drumurilor publice se înfiinţeazã Fondul special al rumurilor publice, administrat de Ministerul Transporturilor.
Ministrul transporturilor, în calitate de administrator de fonduri, îndeplineşte atribuţiile ordonatorului principal de credite, stabilite de <>Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Sursele Fondului special al drumurilor publice se constituie dupã cum urmeazã:
1. prin aplicarea unei cote de 25% asupra:
a) preţului cu ridicatã la rafinarie, exclusiv accizele, pentru carburanţii auto livrati la intern de cãtre producãtori, precum şi pentru carburanţii auto consumati de cãtre aceştia pentru autovehiculele şi remorcile proprii înmatriculate;
b) valorii în vama, stabilitã conform legii, pentru carburanţii auto importati;
2. prin aplicarea unei cote de 5% asupra:
a) preţului cu ridicatã, exclusiv accizele, pentru autovehiculele şi remorcile livrate la intern de cãtre producãtorii din ţara şi destinate vânzãrii pe piata interna, cu excepţia tractoarelor şi a vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, inmatriculabile, pentru care se va aplica o cota de 2,5% începând cu data de 1 ianuarie 1998;
b) valorii în vama a autovehiculelor şi remorcilor importate, indiferent de regimul vamal acordat, inclusiv a celor introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, cu excepţia tractoarelor şi a vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, inmatriculabile, inclusiv cele introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, inmatriculabile, pentru care se va aplica o cota de 2,5%;
3. prin plata de cãtre proprietarii sau deţinãtorii cu orice titlu a dreptului de folosinta asupra autovehiculelor, remorcilor, tractoarelor sau vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, inclusiv asupra celor introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, supuse înmatriculãrii în România, a unor sume fixe anuale.
Aplicarea cotelor prevãzute la alin. 3 pct. 1 şi 2 se va reflecta în nivelul preţurilor cu ridicatã şi al preţurilor cu amãnuntul, fãrã sa între în baza de impozitare a taxei pe valoarea adãugatã.
Sumele fixe anuale vor fi actualizate anual, prin hotãrâre a Guvernului, în funcţie de rata inflaţiei, pana la data de 31 decembrie a anului precedent.
Dispoziţiile alin. 3 pct. 2 nu se aplica autovehiculelor special amenajate pentru persoanele cu handicap, precum şi autovehiculelor şi remorcilor achiziţionate din fonduri nerambursabile PHARE, inclusiv tractoarelor şi vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, inmatriculabile, achiziţionate din astfel de fonduri.
Plãtitorilor li se elibereazã documentul care atesta dreptul de utilizare a drumurilor publice, denumit rovigneta, individualizat în funcţie de categoria autovehiculului şi valabil numai pentru anul calendaristic pentru care a fost eliberat.
Modelul, forma şi condiţiile de eliberare a rovignetei se stabilesc anual, pana la data de 30 noiembrie a fiecãrui an premergãtor anului de aplicare, prin ordin al ministrului transporturilor, la propunerea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu avizul direcţiilor de specialitate din Ministerul Transporturilor. Editarea rovignetelor se face prin grija şi pe cheltuiala Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România". Rovignetele sunt documente nepurtatoare de valoare.
ART. 2
În aplicarea prevederilor <>art. 5 din Legea nr. 118/1996 , republicatã, astfel cum a fost modificat şi completat prin <>Ordonanta Guvernului nr. 110/1999 , se va proceda dupã cum urmeazã:
Persoanele fizice şi juridice, producãtori din ţara sau importatori de carburanţi auto, de autovehicule şi remorci şi deţinãtorii de autovehicule şi de remorci introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate şi de deţinãtorul produsului importat, de regimul vamal aplicabil sau de facilitãţile vamale acordate, sau importatori de carburanţi auto sunt obligaţi sa înscrie în documentele de livrare emise, precum şi în evidentele lor patrimoniale, pe propria rãspundere, în mod distinct:
a) cantitãţile şi valorile carburantilor auto vanduti sau consumati de cãtre producãtor în scopul utilizãrii la alimentarea vehiculelor auto proprii care folosesc drumurile publice, pentru care cota de 25% este calculatã conform prevederilor art. 1 pct. 1 din prezentele norme metodologice;
b) cantitãţile şi valorile carburantilor auto vanduti cumparatorilor pentru folosirea în consum, în scopul desfãşurãrii altor activitãţi decât cea menţionatã la lit. a). În aceste cazuri cumpãrãtorii vor prezenta comanda şi declaraţia pe propria rãspundere, din care va reieşi scopul achiziţiei.
Dacã se efectueazã livrãri de carburanţi fãrã documentele menţionate la art. 2 alin. 2 lit. b) din prezentele norme metodologice, pentru cantitãţile respective agentul economic datoreazã cota de 25% la Fondul special al drumurilor publice.
Persoanele juridice au obligaţia ca în evidentele patrimoniale sa reflecte în mod distinct consumul de carburanţi tip auto aprovizionati fãrã cota de 25%.
Obligaţia de a calcula şi de a vãrsa sumele datorate la Fondul special al drumurilor publice revine producãtorilor din ţara sau importatorilor de carburanţi auto, de autovehicule şi remorci şi deţinãtorilor de autovehicule şi remorci introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, persoane fizice sau persoane juridice, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate şi de deţinãtorul produsului importat, de regimul vamal aplicabil sau de facilitãţile vamale acordate. Pentru eventualele modificãri la autovehiculele şi remorcile înmatriculate nu se datoreazã cota prevãzutã la art. 1 pct. 2 din prezentele norme metodologice.
Proprietarii sau deţinãtorii cu orice titlu ai dreptului de folosinta asupra autovehiculelor, remorcilor, tractoarelor sau vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, inclusiv asupra celor introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, supuse înmatriculãrii în România, au obligaţia de a plati sumele fixe stabilite anual, potrivit art. 1 alin. 3 pct. 3 din prezentele norme metodologice, excepţie fãcând:
a) proprietarii sau deţinãtorii, dupã caz, de autovehicule şi de remorci, radiate din circulaţie sau neutilizate temporar (cel puţin 3 luni consecutiv în cursul unui an) în construcţii sau în agricultura, ca urmare a întreruperii activitãţii productive din cauza caracterului sezonier sau a calamitãţilor, pentru care cuantumul sumei fixe anuale se determina proporţional cu perioada în care acestea sunt temporar înmatriculate sau utilizate;
b) proprietarii şi/sau utilizatorii rulotelor turistice, motocicletelor, motoretelor, precum şi ai autovehiculelor şi remorcilor autorizate provizoriu pentru anumite perioade, numai pentru aceste categorii de vehicule;
c) persoanele cu handicap, proprietare ale unei singure autoutilitare sub 3,5 tone sau ale unui singur autoturism amenajat pentru persoane cu handicap, pentru care în cartea de identitate este confirmatã amenajarea în acest scop, pe care acestea le utilizeazã, în exclusivitate, potrivit declaraţiei date pe propria rãspundere şi prezentate la Secţia de drumuri naţionale din subordinea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu ocazia eliberãrii rovignetei cu menţiunea "Gratuit";
d) obligaţia de a plati sumele fixe stabilite anual pe o perioada de 12 luni de la data primei înmatriculãri.
Proprietarii sau deţinãtorii cu orice titlu ai dreptului de folosinta asupra autovehiculelor, remorcilor, tractoarelor sau vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, inclusiv asupra celor introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, supuse înmatriculãrii în România, au obligaţia sa aplice rovigneta pe parbrizul fiecãrui autovehicul, în coltul din stanga jos, pe interior, sau în loc sigur şi vizibil, în cazul remorcilor.

CAP. 2
Elaborarea bugetului Fondului special al drumurilor publice

ART. 3
Bugetul Fondului special al drumurilor publice se elaboreazã şi se fundamenteazã la termenele prevãzute pentru fundamentarea bugetului de stat în <>Legea nr. 72/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Ministerul Transporturilor elaboreazã, o data cu proiectul bugetului de stat, proiectul bugetului Fondului special al drumurilor publice, care se fundamenteazã, conform anexelor nr. 1 şi 1.1 la prezentele norme metodologice pe elementele prezentate de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", dupã care se prezintã Ministerului Finanţelor la termenul stabilit.
Bugetul Fondului special al drumurilor publice se aproba anual ca anexa la legea bugetului de stat.
Veniturile anuale ale bugetului Fondului special al drumurilor publice se fundamenteazã de Ministerul Transporturilor la termenele prevãzute pentru elaborarea bugetului de stat în <>Legea nr. 72/1996 , cu modificãrile ulterioare, pe baza datelor statistice ale anului anterior şi a prognozelor pentru anul de referinta, pe categorii de surse ale veniturilor, stabilite potrivit clasificatiei bugetare.
ART. 4
Fondul special al drumurilor publice se repartizeazã astfel:
a) 65% pentru drumurile naţionale;
b) 35% pentru drumurile judeţene şi comunale.
Din încasãrile la Fondul special al drumurilor publice se pot efectua cheltuielile prevãzute în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
Criteriile în baza cãrora se elaboreazã şi se fundamenteazã programele anuale şi, respectiv, se aloca sumele din Fondul special al drumurilor publice sunt cuprinse în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.
În cazuri bine justificate, pe parcursul execuţiei bugetare anuale, dar nu mai târziu de data de 31 octombrie, ministrul transporturilor, la propunerea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu avizul direcţiilor de specialitate din Ministerul Transporturilor, poate aproba modificarea repartizãrii sumelor pe obiective, pe lucrãri, pe trimestre şi pe luni, cu condiţia încadrãrii în bugetul anual aprobat.
În situaţia în care, potrivit art. 137 alin. (3) din Constituţia României, legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurãrilor sociale de stat nu au fost adoptate cu cel puţin 3 zile înainte de expirarea exerciţiului bugetar, se aplica în continuare, pana la adoptarea noilor bugete, bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale ale anului precedent.
Angajarea şi efectuarea cheltuielilor se vor face pe structura aprobatã, în limita surselor financiare prevãzute şi realizate în aceste bugete şi numai pentru cele pentru care exista certitudinea continuãrii şi cuprinderii în bugetul anului urmãtor.
Obiectivele şi lucrãrile finanţate din Fondul special al drumurilor publice se aproba prin programe anuale care stau la baza elaborãrii bugetului acestui fond.
Programele anuale pentru drumurile naţionale se elaboreazã şi se fundamenteazã de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".
Programele anuale pentru drumurile aflate în administrarea consiliilor judeţene şi locale se supun verificãrii şi controlului conform prevederilor <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 pentru exercitarea controlului privind utilizarea sumelor alocate consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Fondul special al drumurilor publice şi se vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" prin grija unitãţilor sale teritoriale, organizate potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.275/1990 privind înfiinţarea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Programele anuale pentru drumurile din administrarea consiliilor locale, altele decât cele aflate în administrarea municipiilor, se vor include în programele consiliilor judeţene.
Propunerile consiliilor locale se vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" prin grija consiliilor judeţene.
Programele pentru consiliile judeţene şi locale se transmit Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" dupã aprobarea bugetului Fondului special al drumurilor publice, cu încadrarea stricta în veniturile alocate în acest sens pe capitole de cheltuieli.
Programele anuale, cu repartizarea pe trimestre şi pe luni a bugetului Fondului special al drumurilor publice, se avizeazã de Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", de Direcţia generalã tehnica, investiţii, domeniu public şi concesiuni, Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, de secretarul de stat care coordoneazã Departamentul transporturilor terestre şi se aproba de ministrul transporturilor.

CAP. 3
Stabilirea obligaţiilor cãtre Fondul special al drumurilor publice

ART. 5
Obligaţia de a calcula şi de a vãrsa sumele care constituie sursele Fondului special al drumurilor publice revine persoanelor fizice şi persoanelor juridice, care:
- produc sau importa carburanţi auto;
- produc sau importa autovehicule şi remorci;
- produc şi livreaza pe piata interna tractoare şi vehicule specializate pentru lucrãri agricole, pentru care se aplica cota de 2,5% începând cu data de 1 ianuarie 1998;
- sunt deţinãtoare sau utilizatoare de autovehicule şi de remorci, introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate şi de deţinãtorul produsului importat;
- sunt proprietare sau deţinãtoare cu orice titlu ale dreptului de folosinta asupra autovehiculelor, remorcilor, tractoarelor sau vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, cu excepţiile prevãzute la <>art. 5 alin. 4 şi 5 din Legea nr. 118/1996 , republicatã, modificatã şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 110/1999 . Prevederile de mai sus se aplica şi persoanelor fizice sau juridice strãine, în mãsura în care prin tratate internaţionale la care România este parte nu se stabileşte altfel.
ART. 6
Sumele datorate se stabilesc:
a) la data livrãrii la intern de cãtre producãtor sau de unitãţile sale a carburantilor auto şi, respectiv, a autovehiculelor, remorcilor, tractoarelor şi vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole;
b) la data efectuãrii formalitãţilor de vamuire pentru produsele din import, inclusiv pentru cele introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing, indiferent de regimul vamal aplicabil;
c) prin hotãrâre a Guvernului, în funcţie de rata inflaţiei, pana la data de 31 decembrie a anului precedent, pentru sumele fixe anuale datorate de proprietarii sau de deţinãtorii cu orice titlu ai dreptului de folosinta asupra autovehiculelor, remorcilor, tractoarelor sau vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, inclusiv asupra celor introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing sau închiriate din strãinãtate, persoane fizice sau persoane juridice, indiferent de data achiziţionãrii.
Pentru carburanţii auto produşi în ţara sau importati, precum şi pentru autovehiculele sau remorcile importate ori produse şi destinate folosirii în interesul propriu al agenţilor economici se datoreazã cotele stabilite potrivit prevederilor art. 1 alin. 3 pct. 1-3 din prezentele norme metodologice, la data trecerii în consum propriu sau în utilizare.
Sumele calculate şi datorate de persoanele fizice şi de persoanele juridice, care se încadreazã în prevederile lit. a) şi b), se vãrsa în contul Fondului special al drumurilor publice pana la data de 10 a lunii urmãtoare celei în care au fost stabilite.
La înmatricularea autovehiculelor sau a remorcilor importate persoanele fizice şi juridice vor prezenta, în mod obligatoriu, documentele care atesta plata sumelor aferente cotei de 5% prevãzute la art. 1 alin. 3 pct. 2 din prezentele norme metodologice.

CAP. 4
Încasarea veniturilor la Fondul special al drumurilor publice

ART. 7
Vãrsarea sumelor datorate conform prevederilor art. 1 alin. 3 pct. 1 şi 2 din prezentele norme metodologice se face prin ordin de plata emis de persoanele juridice în contul nr. 30184192855 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Trezoreria municipiului Bucureşti pe seama Ministerului Transporturilor, cont în care se vor incasa veniturile şi din care se vor efectua plãţile.
Pana la organizarea de cãtre Ministerul Transporturilor a sistemului propriu de încasare a sumelor fixe anuale, acestea se încaseazã prin unitãţile C.E.C. în aceleaşi condiţii stabilite de Ministerul Finanţelor, prin convenţie, pentru încasarea veniturilor bugetare.
De asemenea, unitãţile C.E.C. vor incasa şi amenzile datorate, stabilite potrivit prevederilor <>Legii nr. 118/1996 , de cãtre persoanele fizice sau juridice, proprietare de autovehicule ori de remorci, dupã caz.
Persoanele fizice sau juridice, producãtori din ţara sau importatori de carburanţi auto, de autovehicule şi remorci, şi deţinãtorii de autovehicule şi de remorci introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate şi de deţinãtorul produsului importat, de regimul vamal aplicabil sau de facilitãţile vamale acordate, au obligaţia de a mentiona pe documentele de plata cãtre bugetul Fondului special al drumurilor publice urmãtoarele informaţii:
- baza de calcul prevãzutã la art. 1 alin. 3 pct. 1 şi 2 din prezentele norme metodologice;
- cantitatea de carburanţi auto, livrata, consumatã de producãtori în interes propriu sau importata;
- perioada pentru care s-a calculat obligaţia şi pentru care se efectueazã plata.
Producãtorii interni şi/sau importatorii de autovehicule şi de remorci auto vor organiza, pe propria rãspundere, evidenta livrãrii, reţinerii din producţie pentru interes propriu şi/sau importului acestora, astfel încât sa se poatã stabili numãrul autovehiculelor şi al remorcilor, precum şi baza de calcul pentru sumele datorate la Fondul special al drumurilor publice.
Producãtorii interni de autovehicule şi de remorci auto au obligaţia de a mentiona pe documentele de plata cãtre bugetul Fondului special al drumurilor publice urmãtoarele informaţii:
- perioada pentru care se efectueazã plata;
- tipul şi numãrul de identificare ale fiecãrui autovehicul.
În cazul efectuãrii plãţii pentru mai multe tipuri de autovehicule, la ordinul de plata se va anexa un tabel cu datele mai sus menţionate, completat pe propria rãspundere de conducãtorul agentului economic respectiv.
Tabelul se va pãstra şi ca anexa la ordinul de plata vizat de banca plãtitorului.
Pentru achitarea unor obligaţii restante se va emite un ordin de plata distinct, în care se vor defalca cota reprezentând 25%, 2,5% sau 5%, dupã caz, şi majorãrile de întârziere stabilite ca urmare a neachitarii la termen şi integral a sumelor datorate.
Importatorii de autovehicule vor mentiona în ordinul de plata tipul autovehiculelor, datele de identificare - seria sasiului, seria motorului -, numãrul autovehiculelor şi valoarea în vama a acestora.
Suma fixa anuala se datoreazã şi pentru autovehiculele şi remorcile aflate în patrimoniul agenţilor economici care efectueazã transport de cãlãtori în comun şi al instituţiilor publice, care au fost exceptate de la plata potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 20/1997 , a cãror perioada de gratuitate, de 12 luni de la data primei înmatriculãri, expira dupã data de 27 august 1998, data publicãrii în Monitorul Oficial al României Partea I, a <>Ordonanţei Guvernului nr. 72/1998 .
În cazul distrugerii sau al deteriorarii rovignetelor din cauze neimputabile proprietarului autovehiculului sau al remorcii, acesta se va adresa, proband cu documentele emise de Inspectoratul General de Poliţie, dupã cum urmeazã:
- unitãţilor C.E.C. la care a efectuat plata, pentru a obţine o adeverinta privind dovada plãţii sumei fixe anuale;
- Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", pentru a obţine o noua rovigneta, pe baza adeverintei din care rezulta plata sumei fixe anuale, menţionatã la alineatul precedent, însoţitã de actul constatator emis de Inspectoratul General de Poliţie.
Pentru neplata în termen a sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice de agenţii economici se aplica o majorare pentru fiecare zi de întârziere conform legislaţiei fiscale. Sumele aferente majorãrilor de întârziere se vireazã în contul nr. 30184192855 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Ministerului Transporturilor la Trezoreria municipiului Bucureşti.

CAP. 5
Utilizarea sumelor pentru finanţarea cheltuielilor aprobate din Fondul special al drumurilor publice

ART. 8
Din sumele colectate în Fondul special al drumurilor publice Ministerul Transporturilor aloca Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sume pentru finanţarea cheltuielilor, dupã urmãtoarea procedura:
Pentru drumurile naţionale unitãţile teritoriale transmit lunar Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", pana la data de 27 a fiecãrei luni, cereri justificative pentru cheltuielile curente şi de capital necesare în luna urmãtoare, conform modelului prezentat în anexele nr. 3a) şi 3b) la prezentele norme metodologice.
Pentru drumurile judeţene şi comunale cererile justificative [anexele nr. 3a) şi 3b)], întocmite de consiliile judeţene şi de consiliile locale, se transmit Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" pana la data de 27 a fiecãrei luni, prin unitãţile teritoriale din subordine.
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" prezintã ministrului transporturilor lunar, pana la data de 5 a lunii, cererile justificative pentru necesarul de cheltuieli ce urmeazã a se efectua în luna respectiva, conform anexelor nr. 4a), 4b) şi 4c) la prezentele norme metodologice, atât pentru drumuri naţionale, cat şi pentru drumuri judeţene şi comunale. Datele se fundamenteazã cu încadrarea în prevederile programelor aprobate şi în limita disponibilitãţilor colectate în contul Fondului special al drumurilor publice, existente în ultima zi a lunii precedente. Cererile vor fi prezentate spre aprobare ministrului transporturilor, dupã avizarea de cãtre Direcţia generalã tehnica, investiţii, domeniu public şi concesiuni, Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare şi de secretarul de stat care coordoneazã Departamentul transporturilor terestre.
Situaţia privind repartizarea pe subunitatile Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi, respectiv, pe consilii judeţene şi locale, astfel cum a fost aprobatã de ministrul transporturilor, se transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".
Cu sumele primite în plus fata de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative întocmite de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi de consiliile judeţene şi locale se vor diminua sumele rezultate din cererile justificative întocmite pentru luna urmãtoare.
ART. 9
Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative Ministerul Transporturilor vireazã, pana la data de 10 a fiecãrei luni, sumele fundamentate conform art. 8 din prezentele norme metodologice.
Viramentele se efectueazã în contul nr. 30181590155 "Disponibil din cota de 65% repartizata din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" la Trezoreria municipiului Bucureşti. Pentru sumele cuvenite consiliilor judeţene şi locale viramentele se efectueazã în contul nr. 30181590155 "Disponibil din cota de 35% repartizata din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" la Trezoreria municipiului Bucureşti.
La solicitarea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" trezoreriile din teritoriu vor deschide pe seama direcţiilor regionale de drumuri şi poduri şi pentru activitatea proprie din cadrul Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" conturi distincte cu simbolul 50.25... "Disponibil din cota repartizata din Fondul special al drumurilor publice".
Sumele încasate de consiliile judeţene şi locale în conturile bancare deschise la unitãţile teritoriale ale trezoreriei statului se evidenţiazã la capitolul 3102 "Venituri cu destinaţie specialã" subcapitolul 31.02.03 "Venituri din Fondul special al drumurilor publice".
ART. 10
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", în baza viramentelor transmise de Ministerul Transporturilor, efectueazã alimentarea conturilor menţionate mai sus, deschise la unitãţile teritoriale ale trezoreriei statului pe seama unitãţilor de administrare a drumurilor publice naţionale sau a consiliilor judeţene şi locale, dupã caz.
ART. 11
Rãspunderea pentru modul de utilizare a sumelor din Fondul special al drumurilor publice revine Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi unitãţilor din subordinea sa, pentru sumele aferente drumurilor naţionale din administrare şi, respectiv, consiliilor judeţene şi locale, pentru drumurile din administrarea acestora.
Sumele primite din Fondul special al drumurilor publice de consiliile judeţene şi locale se utilizeazã pentru realizarea programelor finanţate din Fondul special al drumurilor publice şi se înregistreazã la capitolul bugetar 96.02 "Cheltuieli cu destinaţie specialã" subcapitolul 96.02.02 "Cheltuieli din Fondul special al drumurilor publice".
Cheltuielile de capital finanţate din Fondul special al drumurilor publice se efectueazã în conformitate cu Normele metodologice privind finanţarea investiţiilor instituţiilor publice prin trezoreria statului, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 2.487/1996 şi republicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 din 30 iunie 1997.
ART. 12
Fondurile rãmase disponibile la sfârşitul anului în conturile deschise la trezoreriile statului şi, respectiv, la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti, pe seama Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", a unitãţilor teritoriale de drumuri ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi a consiliilor judeţene şi locale se vireazã la Ministerul Transporturilor în contul nr. 30184192855 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Trezoreria municipiului Bucureşti, fãrã a se solicita acceptul titularului de cont.

CAP. 6
Raportarea utilizãrii sumelor din Fondul special al drumurilor publice

ART. 13
Soldul Fondului special al drumurilor publice, rãmas neutilizat la data de 31 decembrie, se utilizeazã de Ministerul Transporturilor în anul urmãtor pentru finanţarea cheltuielilor prevãzute sa fie efectuate în acel an.
ART. 14
Lunar, pana la data de 16, unitãţile teritoriale de drumuri ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" vor verifica şi apoi vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare [anexa nr. 5a) la prezentele norme metodologice], întocmit de consiliile judeţene şi locale pentru care au fost stabilite sarcini conform prevederilor <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 pentru exercitarea controlului privind utilizarea sumelor alocate consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Fondul special al drumurilor publice.
ART. 15
Lunar, pana la data de 20, pe baza datelor rezultate din balantele de verificare contabile, Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" va depune la Ministerul Transporturilor decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare din Fondul special al drumurilor publice atât de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" (pentru drumurile naţionale), cat şi de consiliile judeţene şi locale. Anexat se va prezenta o copie de pe deconturile justificative primite de la unitãţile teritoriale ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi, respectiv, de la consiliile judeţene şi locale.
Deconturile justificative se vor întocmi pe baza datelor rezultate din balantele contabile lunare [anexele nr. 5a) şi 5b)] la prezentele norme metodologice.
Deconturile justificative anuale se întocmesc pe baza balanţei de verificare anuale şi se depun la Ministerul Transporturilor pana la data de 25 ianuarie pentru anul expirat. Pentru sumele neutilizate şi virate dupã data de 25 ianuarie de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi, respectiv, de consiliile judeţene şi locale, dupã caz, se percep majorãri de întârziere conform prevederilor legale.
Înregistrarea pe cheltuielile Ministerului Transporturilor a sumelor utilizate din Fondul special al drumurilor publice se face baza decontului justificativ prezentat de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", avizat de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Transporturilor, şi se aproba de ministrul transporturilor.
ART. 16
Ministerul Transporturilor va raporta lunar, pana la data de 18, Ministerului Finanţelor, contul de execuţie privind Fondul special al drumurilor publice pentru Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi pentru consiliile judeţene şi locale, pe formularul cuprins în anexa nr. 15b) la darea de seama trimestriala şi anuala, pe structura prevãzutã în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice.

CAP. 7
Contabilitatea execuţiei Fondului special al drumurilor publice

ART. 17
La nivelul Ministerului Transporturilor:
a) conturi contabile utilizate:
- 148 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice";
- 220 "Debitori" (analitic "Debitori din Fondul special al drumurilor publice");
- 348 "Fondul special al drumurilor publice";
- 448 "Cheltuieli din Fondul special al drumurilor publice";
b) înregistrãri contabile:
- primirea sumelor virate de persoanele fizice şi de persoanele juridice, plãtitoare ale sumelor ce se constituie în Fondul special al drumurilor publice
148=348
- virarea sumelor cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" în vederea efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege
220=148
- la prezentarea deconturilor justificative de cheltuieli
448=220
- la sfârşitul anului, închiderea contului de cheltuieli
348=448.
ART. 18
La nivelul consiliilor judeţene şi locale:
- sume încasate de consiliile judeţene şi locale, reprezentând venituri din Fondul special al drumurilor publice:
103 500
"Disponibil al bugetului local "Venituri
la trezoreria statului" proprii"
- cheltuieli efectuate de ordonatorii de credite, preluate pe baza extraselor de cont prezentate de trezorerie şi a conturilor de execuţie ale acestora:
400 103
"Cheltuielile "Disponibil al bugetului local
bugetului local" la trezoreria statului"

Evidenta analitica a încasãrilor şi a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil şi cheltuieli se organizeazã distinct, pe subdiviziunile clasificatiei veniturilor şi cheltuielilor Fondului special al drumurilor publice, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.394/1995 pentru aprobarea clasificatiei indicatorilor privind finanţele publice.
Sumele cheltuite din Fondul special al drumurilor publice se raporteazã trimestrial la direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti de cãtre consiliile judeţene şi locale, pe formularul "Disponibil din fonduri cu destinaţie specialã", prezentat în anexa nr. 15 la darea de seama trimestriala şi anuala şi, respectiv, pe structura formularului prevãzut în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice pe formularul "Contul de execuţie al Fondului special al drumurilor publice la data de...", prezentat în anexa nr. 15b) la darea de seama trimestriala şi anuala. Un exemplar din contul de execuţie se transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" pana la data de 20 a lunii urmãtoare încheierii fiecãrui trimestru.
ART. 19
La nivelul Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" repartizarea, utilizarea şi gestionarea fondurilor primite de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" se vor reflecta în contabilitatea proprie, potrivit metodologiei stabilite pentru agenţii economici.
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi unitãţile sale teritoriale evidenţiazã sumele primite şi folosirea acestora prin conturile contabile (analitic distinct) prevãzute în "Planul de conturi general" al agenţilor economici.
În evidenta contabila a Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" operaţiunile contabile se reflecta astfel:
a) primirea sumelor de la Ministerul Transporturilor:
5121=%
481 - cota de 65% cuvenitã Regiei Autonome
"Administraţia Nationala a Drumurilor din România";
462 - cota de 35% cuvenitã consiliilor judeţene şi locale;
b) virarea sumelor de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România":
- la direcţiile regionale de drumuri şi poduri
481=5121
- la consiliile judeţene şi locale
462=5121.
ART. 20
Din sumele repartizate conform programelor anuale aprobate se suporta şi taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor finanţate şi executate din Fondul special al drumurilor publice, creditele interne, creditele externe, împrumuturile nerambursabile sau contribuţia Guvernului României la creditele contractate.
Regimul taxei pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor executate în antrepriza sau în regie proprie de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sau de subunitatile sale este cel stabilit prin <>Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adãugatã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi prin normele metodologice pentru aplicarea acesteia, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 512/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 21
Agenţii economici care datoreazã sume în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 118/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, înregistreazã cronologic în evidentele contabile, la data efectuãrii operaţiunilor, sumele destinate Fondului special al drumurilor publice în creditul contului 447 "Fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic "Sume datorate Fondului special al drumurilor publice" prin debitul contului 635 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic distinct.
Evidentierea modului de constituire şi de vãrsare de cãtre agenţii economici a sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice se raporteazã semestrial prin formularul "Impozite, taxe şi alte obligaţii datorate şi vãrsate", anexa nr. 5c) la bilanţul contabil, respectiv anexa nr. 4 la raportarea semestriala contabila.

CAP. 8
Controlul asupra constituirii obligaţiilor şi vãrsarea sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice

ART. 22
Controlul asupra calculului sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice, respectãrii termenului de plata şi concordanţei dintre utilizarea realã şi cea din declaraţia data pe propria rãspundere, prevãzutã la art. 2 alin. 2 lit. b) din prezentele norme metodologice, se realizeazã conform programelor de control aprobate de ministrul transporturilor. Controlul se executa de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi de organele abilitate ale Ministerului Transporturilor constituite în mod distinct pentru aceasta activitate.
La solicitarea organelor de control agenţii economici au obligaţia de a pune la dispoziţie documente, situaţii şi justificãri, pe propria rãspundere, în legatura cu modul de determinare şi de achitare a obligaţiilor de plata la Fondul special al drumurilor publice, respectiv de utilizare în consum a carburantilor aprovizionati fãrã cota.
ART. 23
Efectuarea controlului se va realiza cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 70/1997 privind controlul fiscal, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 64/1999 , cu modificãrile ulterioare, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 625/1998 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Rutiere Romane - A.R.R., ale <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 2.051/1997 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor din <>Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 53/1997 , referitoare la compensarea, restituirea şi scãderea pentru cauze de insolvabilitate a obligaţiilor bugetare, ale <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 313/1997 pentru exercitarea controlului privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice şi ale <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 , precum şi ale altor reglementãri în vigoare.
ART. 24
În cazul constatãrii neachitarii la termen şi integral a sumelor fixe anuale, datorate potrivit prevederilor art. 1 alin. 3 pct. 3 din prezentele norme metodologice, organele de control ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi ale Ministerului Transporturilor vor întocmi procese-verbale de contravenţie conform anexei nr. 10a) şi 10b) la prezentele norme metodologice.
Rezultatele controalelor efectuate şi propunerile aferente vor fi prezentate Ministerului Transporturilor - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare în vederea aprobãrii de cãtre ministrul transporturilor.
ART. 25
Plãţile efectuate în plus sau eronat în contul Fondului special al drumurilor publice pot fi reţinute din obligaţiile ulterioare ale agentului economic sau pot fi solicitate Ministerului Transporturilor pentru rambursare.
Persoanele juridice care solicita rambursarea vor anexa la cerere documentele din care sa rezulte suma real datoratã şi dovada plãţii acesteia.
Sumele vor fi restituite de Ministerul Transporturilor în urma efectuãrii de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sau de organele abilitate ale Ministerului Transporturilor a verificãrii temeiniciei cererii, scop în care se va încheia o nota de constatare vizata de Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare şi de Direcţia generalã juridicã şi contencios şi aprobatã de ministrul transporturilor.
Verificarea şi restituirea sumelor virate în plus sau eronat se vor efectua în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data înregistrãrii cererii la Ministerul Transporturilor, avându-se în vedere prevederile <>art. 86-91 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 2.051/1997 .
Sumele solicitate nu pot fi reţinute, din propria initiativa a persoanei juridice, din obligaţiile de plata ulterioare transmiterii cererii de restituire la Ministerul Transporturilor.
Persoanele fizice care solicita Ministerului Transporturilor restituirea eventualelor sume virate eronat sau în plus în contul Fondului special al drumurilor publice vor anexa documentele legalizate care atesta baza de calcul al obligaţiilor, precum şi plãţile efectuate.
Restituirea sumelor se va efectua pe baza notei întocmite de organele Ministerului Transporturilor abilitate sa efectueze controlul respectãrii prevederilor <>Legii nr. 118/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Nota va fi vizata de Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare şi de Direcţia generalã juridicã şi contencios din cadrul Ministerului Transporturilor şi va fi aprobatã de ministrul transporturilor.
ART. 26
Contravaloarea comisioanelor bancare sau a taxelor poştale aferente operaţiunilor de restituire se suporta de beneficiarii sumelor respective.
ART. 27
Executarea creanţelor la bugetul Fondului special al drumurilor publice se face potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 14/1999 privind unele mãsuri specifice pentru asigurarea resurselor Fondului special al drumurilor publice şi executarea silitã a creanţelor la bugetul acestui fond, prin împuterniciţii proprii ai Ministerului Transporturilor.

CAP. 9
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 28
Eliberarea cãrţii de identitate a autovehiculului sau a remorcii se va face de organele abilitate numai dupã prezentarea dovezii virarii cotelor stabilite potrivit prevederilor art. 1 alin. 3 pct. 2 din prezentele norme metodologice. La acordarea licenţei de transport prevãzute la <>art. 34 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1997 privind transporturile rutiere, astfel cum a fost modificat prin <>Ordonanta Guvernului nr. 73/1998 , se va face dovada achitãrii sumei fixe anuale prezentate la art. 1 alin. 3 pct. 3 din prezentele norme metodologice.
ART. 29
Pot fi utilizate pentru efectuarea transporturilor rutiere numai acele autovehicule şi remorci pentru care a fost plãtitã suma fixa anuala, potrivit prevederilor art. 1 alin. 3 pct. 3 din prezentele norme metodologice.
Pentru excepţiile prevãzute la art. 2 alin. 6 lit. a) din prezentele norme metodologice, cuantumul sumei fixe anuale datorate se calculeazã pe baza documentelor doveditoare ale plãtitorului, proband cazurile de excepţie, la unitãţile teritoriale ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România". Sumele datorate Fondului special al drumurilor publice se achitã de cãtre plãtitor, în numerar, la unitãţile teritoriale ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", prezentate în anexa nr. 9 la prezentele norme metodologice.
Pentru excepţiile prevãzute la art. 2 alin. 5 lit. b), c) şi d) din prezentele norme metodologice, începând cu anul 1999 se va elibera o rovigneta, cu menţiunea GRATUIT, valabilã numai pe perioada de exceptare de la plata.
Rovigneta cu menţiunea "Gratuit" se elibereazã prin secţiile de drumuri naţionale ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", nominalizate în anexa nr. 9 la prezentele norme metodologice.
Secţiile de drumuri naţionale vor elibera rovigneta cu menţiunea GRATUIT, valabilã pentru perioada de exceptare de la plata, aferentã anului 1999, şi proprietarilor de autovehicule care au beneficiat de gratuitate în anul 1998. La eliberarea rovignetei se va retine documentul eliberat în anul 1998 privind gratuitatea.
În cazul în care la controlul în trafic efectuat de organele abilitate ale Ministerului de Interne, conducãtorii auto nu prezintã rovigneta prevãzutã la art. 1 alin. 3 pct. 3 din prezentele norme metodologice, se va întocmi de cãtre agentul constatator un proces-verbal de constatare a contravenţiei (anexa nr. 10).
ART. 30
Lunar, pentru stabilirea realã a obligaţiilor de plata ale agenţilor economici prevãzute la art. 2, Ministerul Finanţelor, prin Direcţia Generalã a Vamilor, va transmite Ministerului Transporturilor situaţia privind importatorii de carburanţi şi cantitãţile importate pentru luna anterioarã.
ART. 31
În sensul prezentelor norme metodologice, carburanţi auto sunt numai acei carburanţi clasificati la urmãtoarele coduri din Tariful vamal de import al României:
1. 27 10 00 27, 27 10 00 29, 27 10 00 32, pentru benzina pentru motoare, cu conţinut de plumb care sa nu depãşeascã 0,013 g/l;
2. 27 10 00 34, 27 10 00 36, pentru benzina pentru motoare, cu conţinut de plumb de peste 0,013g/l;
3. 27 10 00 66, 27 10 00 67, 27 10 00 68, pentru motorina.
Dacã la controlul efectuat de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sau de organele abilitate ale Ministerului Transporturilor se constata înscrieri eronate în Declaraţia vamalã de import privind codul carburantilor importati, Ministerul Transporturilor va sesiza în scris Ministerul Finanţelor - Direcţia Generalã a Vamilor şi Ministerul de Interne.
ART. 32
Anexele nr. 1-10 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
Pe data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice se abroga <>Normele metodologice nr. 4.815/1998 - 15.476/1999 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, emise de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Finanţelor, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 202 din 11 mai 1999.
Prezentele norme metodologice se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin grija Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".

p. Ministrul transporturilor,
Adrian Gheorghe Marinescu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes


ANEXA 1

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

BUGETUL
Fondului special al drumurilor publice pe anul .......

- mii lei -

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ca- Sub- Tit- Denumirea Program Repartizarea
pi- capi- lu/ indicatorului anual pe trimestre
tol tol Arti- ──────────────
col I II III IV
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0012 VENITURI - TOTAL
1112 I. VENITURI CURENTE
3312 A. VENITURI FISCALE
1212 A2. IMPOZITE INDIRECTE
1712 ALTE IMPOZITE INDIRECTE*)
07 Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru carburanţii
auto livrati la intern de cãtre
producãtori şi asupra valorii în vama
pentru carburanţii auto importati
08 Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru
autovehiculele şi remorcile livrate
de cãtre producãtorii din ţara pe
piata interna şi asupra valorii în
vama a autovehiculelor şi remorcilor
importate
09 Suma fixa anuala plãtitã de
proprietarii de autovehicule şi
remorci pentru utilizarea drumurilor
publice
5012 CHELTUIELI - TOTAL**)
01 CHELTUIELI CURENTE
02 CHELTUIELI DE PERSONAL***)
10 Cheltuieli cu salariile
11 Contribuţia pentru asigurãri sociale
de stat
12 Cheltuieli pentru constituirea
Fondului pentru plata ajutorului
de şomaj
14 Contribuţii pentru constituirea
Fondului de asigurãri sociale de
sãnãtate
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII****)
27 Reparaţii curente, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
30 Alte cheltuieli (comisioane şi alte
cheltuieli de administrare a Fondului
special al drumurilor publice)
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor naţionale
şi societãţilor comerciale cu capital
majoritar de stat
85 RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI
DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE
EXTERNE
8501 Rambursãri de credite externe
8502 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite externe
88 RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI
DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE
INTERNE
8801 Rambursãri de credite interne
8802 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite interne
6812 ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
6912 a) Pentru drumuri naţionale
01 CHELTUIELI CURENTE
02 CHELTUIELI DE PERSONAL***)
10 Cheltuieli cu salariile
11 Contribuţia pentru asigurãri sociale
de stat
12 Cheltuieli pentru constituirea Fondului
pentru plata ajutorului de şomaj
14 Contribuţii pentru constituirea
Fondului de asigurãri sociale de
sãnãtate
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII****)
27 Reparaţii curente, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
30 Alte cheltuieli (comisioane şi alte
cheltuieli de administrare a Fondului
special al drumurilor publice)
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor naţionale
şi societãţilor comerciale cu capital
majoritar de stat
85 RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI
DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE
EXTERNE
8501 Rambursãri de credite externe
8502 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite externe
88 RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI
DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE
INTERNE
8801 Rambursãri de credite interne
8802 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite interne
05 Drumuri şi poduri
7012 b) Pentru drumuri locale
7112 ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
01 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
27 Reparaţii curente, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
30 Alte cheltuieli (comisioane şi alte
cheltuieli de administrare a
Fondului special al drumurilor
publice)
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor
naţionale şi societãţilor comerciale
cu capital majoritar de stat
9812 EXCEDENT/DEFICIT
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Inclusiv încasãrile din restantele din anii precedenti, care în execuţie se vor evidenţia distinct.
**) Disponibilul din anii precedenti la Fondul special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice se va utiliza în limita cheltuielilor aprobate.
***) Cheltuielile de personal aferente personalului care executa cheltuieli de întreţinere, reparare, modernizare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
****) Inclusiv diferenţa rãmasã neacoperita de la bugetul de stat pentru contribuţia partii romane la lucrãrile realizate din împrumuturi externe.




ANEXA 1.1

FUNDAMENTAREA
bugetului Fondului special al drumurilor publice pe anul .....

- mii lei -
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod Reali- Progra- Propu-
Denumirea indicatorului rând zari mul neri
în anul pentru pentru
prece- anul anul
dent curent bugetar
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. VENITURI - TOTAL 01
1. Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv
accizele, pentru carburanţii auto livrati la
intern de cãtre producãtori şi asupra valorii
în vama pentru carburanţii auto importati 02
2. Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv
accizele, pentru autovehiculele şi remorcile
livrate de cãtre producãtorii din ţara pe
piata interna şi asupra valorii în vama a
autovehiculelor şi remorcilor importate 03
3. Suma fixa anuala plãtitã de proprietarii de
autovehicule şi remorci pentru utilizarea
drumurilor publice 04
2. CHELTUIELI - TOTAL
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI DE PERSONAL*),
din care:
- Cheltuieli cu salarii
- Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat
- Cheltuieli pentru constituirea Fondului pentru
plata ajutorului de şomaj
- Contribuţii pentru constituirea Fondului de
asigurãri sociale de sãnãtate
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII**),
din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Alte cheltuieli (comisioane şi alte cheltuieli
de administrare a Fondului special al drumurilor
publice)
CHELTUIELI DE CAPITAL,
din care:
- Investiţii ale regiilor autonome, societãţilor
şi companiilor naţionale şi societãţilor
comerciale cu capital majoritar de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE EXTERNE,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite
externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE INTERNE,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite interne
a) Pentru drumuri naţionale
ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI DE PERSONAL*),
din care:
- Cheltuieli cu salarii
- Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat
- Cheltuieli pentru constituirea Fondului pentru
plata ajutorului de şomaj
- Contribuţii pentru constituirea Fondului de
asigurãri sociale de sãnãtate
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII**),
din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Alte cheltuieli (comisioane şi alte cheltuieli
de administrare a Fondului special al
drumurilor publice)
CHELTUIELI DE CAPITAL,
din care:
- Investiţii ale regiilor autonome, societãţilor
şi companiilor naţionale şi societãţilor
comerciale cu capital majoritar de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI
ŞI COMISIOANE LA CREDITE EXTERNE,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite
externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI
ŞI COMISIOANE LA CREDITE INTERNE,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite
interne
b) Pentru drumuri locale
ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII,
din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Alte cheltuieli (comisioane şi alte
cheltuieli de administrare a Fondului
special al drumurilor publice)
CHELTUIELI DE CAPITAL,
din care:
- Investiţii ale regiilor autonome, societãţilor
şi companiilor naţionale şi ale
societãţilor comerciale cu capital majoritar
de stat
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Cheltuielile de personal aferente personalului care executa lucrãri de întreţinere, reparare, exploatare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
**) Inclusiv diferenţa rãmasã neacoperita de la bugetul de stat pentru contribuţia partii romane la lucrãrile realizate din împrumuturi externe.

ANEXA 2

LISTA
cuprinzând principalele cheltuieli finanţate din Fondul special al drumurilor publice

I. Cheltuieli curente,
din care:
A. Cheltuieli pentru reparaţii curente şi de întreţinere a drumurilor şi podurilor, a construcţiilor, utilajelor, echipamentelor şi a mijloacelor de transport specifice sectorului de drumuri, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţiei stocului de materiale, precum şi avansurilor lunare acordate potrivit prevederilor legale,
din care:
- cheltuieli cu salariile personalului care executa lucrãri de întreţinere, reparare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
B. Reparaţii capitale la drumuri, poduri şi construcţiile aferente acestora, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variaţiei stocului de materiale, precum şi avansurilor lunare acordate potrivit prevederilor legale,
din care:
- cheltuieli cu salariile personalului care executa lucrãri de întreţinere, reparare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
C. Comisionul şi alte cheltuieli de administrare a Fondului special al drumurilor publice:
- comision, taxe de timbru, cheltuieli de judecata, cheltuieli pentru aprovizionarea şi distribuirea de rovignete.
II. Cheltuieli de capital
III. Rambursãri de credite externe, plati de dobânzi şi comisioane la credite externe
IV. Rambursãri de credite interne, plati de dobânzi şi comisioane la credite interne

ANEXA 3

CRITERIILE
de elaborare, fundamentare şi alocare a sumelor în cadrul programelor anuale din Fondul special al drumurilor publice

a) Pentru drumurile naţionale din administrarea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România
Repartizarea surselor financiare anuale pentru drumurile naţionale se face pe fiecare luna şi activitate, în conformitate cu anexa nr. 2 la normele metodologice, în funcţie de lungimea reţelei de administrare şi de necesitãţile acesteia, pe categorii de lucrãri.
b) Pentru drumurile din administrarea consiliilor judeţene şi locale
Repartizarea surselor financiare anuale şi lungimea reţelei din administrare se stabilesc de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, în funcţie de starea tehnica a reţelei şi de datele din recensãmântul de trafic.
În cadrul cheltuielilor curente se va prevedea o cota de minimum 15% din totalul volumului acestora pentru acţiuni şi lucrãri privind siguranta circulaţiei rutiere.
c) Repartizarea articolului bugetar "30. Alte cheltuieli (comisioane şi alte cheltuieli de administrare a Fondului special al drumurilor publice)" se face corespunzãtor sumelor reţinute de unitãţile C.E.C., în proporţie de 65% pentru drumurile naţionale şi de 35% pentru drumurile locale.



ANEXA 3a)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A
DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Direcţia regionala de drumuri
şi poduri ....................
Consiliul Judeţean ...........
Consiliul Local ...............

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente care se
finanţeazã din Fondul special al drumurilor publice,
pentru luna ....... anul .......

- mii lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL, din care:
─────────────────────────────────
Reparaţii Contribuţia
Denumirea indicatorului curente, Reparaţii Guvernului
întreţinere, capitale României
administrare pentru
reabilitari
ale
drumurilor
naţionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului, cumulat pana
la finele lunii pentru care se
face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de
la începutul anului pana la
finele lunii precedente lunii în
care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul
anului, alocate pana la finele
lunii precedente lunii pentru care
se face solicitarea în baza
cererilor justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform
programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de
decontul justificativ prezentat
la finele lunii precedente lunii
în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform
programului
8. Sumele de alocat în limita
disponibilului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

D.R.D.P.
Director, Director economic,

CONSILIUL JUDEŢEAN
Preşedinte, Contabil-şef, Vizat


D.R.D.P.

CONSILIUL LOCAL
Primar, Contabil-şef, Vizat
-----
D.R.D.P.



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie în parte, a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.
Rândul 8 se va completa de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.



ANEXA 3b)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A
DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Consiliul Judeţean ..............
Consiliul Local .................

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile
de capital care se finanţeazã din Fondul
special al drumurilor publice,
pentru luna ........ anul ........

- mii lei -
────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la
finele lunii pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la începutul
anului pana la finele lunii precedente lunii
în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alocate
pana la finele lunii precedente lunii pentru
care se face solicitarea în baza cererilor
justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul
justificativ prezentat la finele lunii
precedente lunii în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sumele de alocat în limita disponibilului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

D.R.D.P.

Director, Director economic,

CONSILIUL JUDEŢEAN

Preşedinte, Contabil-şef, Vizat
─────
D.R.D.P.

CONSILIUL LOCAL

Primar, Contabil-şef, Vizat
─────
D.R.D.P.



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie în parte, a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.
Rândul 8 se va completa de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.



ANEXA 4a)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR
DIN ROMÂNIA

Aprobat
───────
Ministru

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente
care se finanţeazã din Fondul special al drumurilor
publice, pentru luna ....... anul .......

- mii lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL, din care:
──────────────────────────────────
Reparaţii Contribuţia
Denumirea indicatorului curente, Reparaţii Guvernului
întreţinere, capitale României
administrare pentru
reabilitari
ale
drumurilor
naţionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana
la finele lunii pentru care se face
solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de
la începutul anului pana la finele
lunii precedente lunii în care se
face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul
anului, alocate pana la finele
lunii precedente lunii pentru care
se face solicitarea în baza
cererilor justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform
programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de
decontul justificativ prezentat
la finele lunii precedente lunii
în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sumele de alocat în limita
disponibilului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Avizat
──────

Secretar de stat, Direcţii de specialitate



NOTA:
În anexa se va prezenta, pentru drumurile naţionale, repartizarea sumelor de alocat în limita disponibilului pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Rândul 8 se va completa de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.
Administraţia Nationala a Drumurilor din România întocmeşte separat pentru drumurile locale o anexa în care se prezintã centralizat, pentru fiecare consiliu judeţean şi local în parte, indicatorii 1-8.




ANEXA 4b)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR
DIN ROMÂNIA

Aprobat
───────
Ministru

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente
care se finanţeazã din Fondul special al drumurilor
publice, pentru luna ....... anul .......

- mii lei -
───────────

1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana
la finele lunii pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la începutul
anului pana la finele lunii precedente lunii în
care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alocate
pana la finele lunii precedente lunii pentru
care se face solicitarea în baza cererilor
justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul
justificativ prezentat la finele lunii
precedente lunii în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sumele de alocat în limita disponibilului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Avizat
──────

Secretar de stat, Direcţii de specialitate



NOTA:
În anexa se va prezenta, pentru drumurile naţionale, repartizarea sumelor de alocat în limita disponibilului pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Rândul 8 se va completa de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.
Administraţia Nationala a Drumurilor din România întocmeşte separat pentru drumurile locale o anexa în care se prezintã centralizat, pentru fiecare consiliu judeţean şi local în parte, indicatorii 1-8.



ANEXA 4c)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR
DIN ROMÂNIA

Aprobat
───────
Ministru

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru rambursãri de credite
interne (externe), plati de dobânzi şi comisioane
la credite care se finanţeazã din Fondul special
al drumurilor publice pentru drumurile naţionale,
pentru luna ........ anul .........

- mii lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL, din care:
Explicaţii ──────────────────────────
Rambursãri Plati
de credite de dobânzi
şi comisioane
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la
finele lunii pentru care se face
solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la
începutul anului pana la finele lunii
precedente lunii în care se face
solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului,
alocate pana la finele lunii precedente
lunii pentru care se face solicitarea
în baza cererilor justificative
anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul
justificativ prezentat la finele lunii
precedente lunii în care se face
solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sumele de alocat în limita disponibilului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Avizat
──────

Secretar de stat Direcţii de specialitate



NOTA:
Prezenta anexa se întocmeşte separat pentru rambursãri de credite, plati de dobânzi şi comisioane la credite interne şi externe.
Rândul 8 se va completa de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.



ANEXA 5a)

ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR
DIN ROMÂNIA
Direcţia regionala de drumuri
şi poduri ...........................
Consiliul Judeţean ..................
Consiliul Local .....................

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din Fondul special
al drumurilor publice, pentru luna ..... anul ....

- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna pentru Cumulat de la
Explicaţii care se începutul
justifica anului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Sume alocate din Fondul special al drumurilor
publice pentru efectuarea de:
A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)
B. Cheltuieli de capital
II. Sume utilizate pentru cheltuieli totale,
din care:
A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)
B. Cheltuieli de capital
III. Diferenţa de regularizat (I-II)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Datele se confirma pe propria rãspundere.

D.R.D.P.

Director, Director economic
(Contabil-şef),

CONSILIUL JUDEŢEAN

Preşedinte, Contabil-şef, Vizat
─────
D.R.D.P.

CONSILIUL LOCAL

Primar, Contabil-şef, Vizat
─────
D.R.D.P.



NOTA:
În anexa se vor prezenta:
- pentru cheltuieli curente, repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi pe luna) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate;
- pentru cheltuieli de capital, repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi pe luna) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri, conform programelor aprobate.
*) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.



ANEXA 5b)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR
DIN ROMÂNIA

Aprobat
───────
Ministru


DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din Fondul special al
drumurilor publice pentru luna .... anul ....

- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna pentru Cumulat de la
Explicaţii care se începutul
justifica anului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Sume alocate din Fondul special al drumurilor
publice pentru efectuarea de:
A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)
B. Cheltuieli de capital
C. Rambursãri de credite externe, plati de dobânzi
şi comisioane, din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane
D. Rambursãri de credite interne, plati de dobânzi
şi comisioane, din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane
II. Sume utilizate pentru cheltuieli totale,
din care:
A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)
B. Cheltuieli de capital
C. Rambursãri de credite externe, plati de
dobânzi şi comisioane aferente acestora,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane
D. Rambursãri de credite interne, plati de
dobânzi şi comisioane aferente acestora,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane
III. Diferenţa de regularizat (I-II)
IV. Sume utilizate pentru alte cheltuieli
(comisioane şi alte cheltuieli de
administrare a Fondului special al
drumurilor publice)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Datele se confirma pe propria rãspundere.

ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA

Director general, Director economic,

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Avizat
──────

Secretar de stat, Direcţii de specialitate



NOTA:
În anexa se vor prezenta:
- pentru cheltuieli curente, repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi pe luna) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate;
- pentru cheltuieli de capital, repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi pe luna) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri, conform programelor aprobate.

----------
*) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.



ANEXA 6

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

CONT DE EXECUŢIE
privind Fondul special al drumurilor
publice la data de .............

- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea indicatorilor Program Realizari
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. VENITURI - TOTAL
Venituri curente
A. Venituri fiscale
A2. Impozite indirecte
Alte impozite indirecte*)
- Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv
accizele, pentru carburanţii auto livrati
la intern de cãtre producãtori şi asupra
valorii în vama pentru carburanţii auto
importati
- Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru autovehiculele
şi remorcile livrate de producãtorii din
ţara pe piata interna şi asupra valorii
în vama a autovehiculelor şi remorcilor
importate
- Suma fixa anuala plãtitã de proprietarii
de autovehicule şi de remorci pentru
utilizarea drumurilor publice**)
II. CHELTUIELI - TOTAL***)
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI DE PERSONAL****), din care:
- Cheltuieli cu salariile
- Contribuţii pentru asigurãri sociale
de stat
- Cheltuieli pentru constituirea Fondului
pentru plata ajutorului de şomaj
- Contribuţii pentru constituirea Fondului
de asigurãri sociale de sãnãtate
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII*****),
din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Alte cheltuieli (Comisioane şi alte cheltuieli
de administrare a Fondului special al
drumurilor publice)
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome, societãţilor
şi companiilor naţionale şi societãţilor
comerciale cu capital majoritar de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI
ŞI COMISIOANE LA CREDITE EXTERNE, din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite
externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE INTERNE, din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite
interne
a) Pentru drumuri naţionale
ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI DE PERSONAL****), din care:
- Cheltuieli cu salariile
- Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat
- Cheltuieli pentru constituirea Fondului
pentru plata ajutorului de şomaj
- Contribuţii pentru constituirea Fondului
de asigurãri sociale de sãnãtate
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*****)
- Alte cheltuieli (Comisioane şi alte cheltuieli
de administrare a Fondului special al
drumurilor publice)
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor naţionale şi
societãţilor comerciale cu capital
majoritar de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI
ŞI COMISIOANE LA CREDITE EXTERNE, din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite
externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE INTERNE, din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite interne
- Drumuri şi poduri
b) Pentru drumuri locale
COMISION DE COLECTARE A FONDULUI SPECIAL AL
DRUMURILOR PUBLICE
ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Alte cheltuieli (Comisioane şi alte cheltuieli
de administrare a Fondului special al
drumurilor publice)
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome şi ale
societãţilor comerciale cu capital de stat
- Drumuri şi poduri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Inclusiv încasãrile din restantele din anii precedenti.
**) Inclusiv venituri pentru plata comisionului şi alte cheltuieli pentru administrarea Fondului special al drumurilor şi podurilor, reţinute de C.E.C. pentru operaţiunile efectuate.
***) Disponibilul din anii precedenti la Fondul special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice se va utiliza în limita cheltuielilor aprobate.
****) Cheltuielile de personal aferente personalului care executa lucrãri de întreţinere, reparare, exploatare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
*****) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Administraţia Nationala a Drumurilor din România, având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.



ANEXA 7

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sucursale C.E.C. Adresa D.R.D.P.
──────────────────────── de legatura
Judeţene Orãşeneşti
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Alba Alba Iulia, piata Iuliu Maniu nr. 13 Cluj
Aiud Aiud, piata Cuza Voda nr. 24
Arad Arad, Bd Revoluţiei nr. 5-7 Timişoara
Arges Pitesti, Bd Republicii bl. E3b,
centru Bucureşti
Campulung Campulung, str. Nicolae Leonard
bl. A10
Bacau Bacau, Bd Unirii nr. 11 Iaşi
Moinesti Moinesti, str. Tudor Vladimirescu
bl. F
Onesti Onesti, bd Belvedere nr. 1
Bihor Oradea, Piata Independentei bl. A3-A4 Cluj
Bistrita- Bistrita, str. Mihai Eminescu nr. 2 Cluj
Nasaud
Botosani Botosani, Piata Revoluţiei nr. 3 Iaşi
Dorohoi Dorohoi, str. C. Dobrogeanu-Gherea
nr. 6 Iaşi
Braşov Braşov, Str. Muresenilor nr. 6 Braşov
Fagaras Fagaras, Bd Unirii nr. 6B
Brãila Brãila, Bd Independentei bl. A2+A2bis Constanta
Buzau Buzau, Bd Unirii bl. 141JK 15A Bucureşti
Caras- Resita, piata 1 Decembrie 1918 nr. 9 Craiova
Severin
Caransebes Caransebes, str. Mihai Viteazul nr. 12
Calarasi Calarasi, Str. Progresului nr. 23 Constanta
Oltenita Oltenita, Str. Argesului nr. 78
Cluj Cluj-Napoca, bd 21 Decembrie nr. 23-35 Cluj
Dej Dej, str. 1 Mai nr. 9
Turda Turda, Piata Romana nr. 14, bl. O
Constanta Constanta, bd Tomis nr. 79-89 Constanta
Medgidia Medgidia, Str. Halei nr. 1
Covasna Sfantu Gheorghe, str. Mihai Viteazul
nr. 2 Braşov
Dambovita Targoviste, Bd Independentei nr. 3 Bucureşti
Gaesti Gaesti, str. 1 Decembrie nr. 4
Dolj Craiova, str. Sfantu Dumitru bl. 1-3-5 Craiova
Bailesti Bailesti, Str. Victoriei nr. 166
Galaţi Galaţi, Str. Domneascã nr. 24, bl.
Modern Iaşi
Tecuci Tecuci, str. Ion Petrovici nr. 2
Giurgiu Giurgiu, Str. Garii nr. 1, bl. 48 Bucureşti
Gorj Targu-Jiu, str. Traian bl. C1 Craiova
Harghita Miercurea-Ciuc, str. N. Balcescu nr.
2/A Braşov
Gheorgheni Gheorgheni, str. N. Balcescu nr. 15
Odorheiu Odorheiu Secuiesc, bd Kossuth Lajos
Secuiesc nr. 1
Hunedoara Deva, bd 22 Decembrie nr. 90, bl. 26 Timişoara
Hunedoara Hunedoara, str. Avram Iancu nr. 14
Petrosani Petrosani, str. 1 Decembrie 1918 nr. 61
Ialomita Slobozia, str. Matei Basarab bl. A5 Constanta
Iaşi Iaşi, str. A. Panu nr. 38, bl. 1-A1 Iaşi
Pascani Pascani, Piata Moldovei bl. Moldova
Maramures Baia Mare, Bd Unirii nr. 12A Cluj
Sighetu Sighetu Marmatiei, piata 1 Decembrie
Marmatiei nr. 1
Mehedinti Drobeta-Turnu Severin, str. D.
Cantemir nr. 6 Craiova
Mures Targu Mures, bd 1 Decembrie 1918 nr. 1 Braşov
Reghin Reghin, Bd Unirii bl. 19
Sighisoara Sighisoara, str. 1 Decembrie 1918 nr.
8-10
Neamt Piatra-Neamt, str. Ozana nr. 2, bl. M1 Iaşi
Roman Roman, Piata Ştefan cel Mare bl. 6
Olt Slatina, bd Alexandru Ioan Cuza nr. 32 Craiova
Caracal Caracal, Str. Trandafirilor bl. ABC
Prahova Ploiesti, str. Cuza Voda bl. B1-B2 Bucureşti
Campina Campina, str. Carol I bl. BC 32-34
Satu Mare Satu Mare, Calea Traian nr. 2 Cluj
Carei Carei, str. Mihai Viteazul nr. 2, bl.
MV 18-20
Salaj Zalau, bd Mihai Viteazul bl. D Cluj
Sibiu Sibiu, str. Samuel Brukenthal nr. 2 Braşov
Medias Medias, str. L. Roth nr. 19
Suceava Suceava, str. Curtea Domneascã bl. 14 Iaşi
Campulung Campulung Moldovenesc, str. Dimitrie
Moldovenesc Cantemir bl. 31
Radauti Radauti, Aleea Primaverii
Vatra Dornei Vatra Dornei, str. Mihai Eminescu
nr. 42
Teleorman Alexandria, str. Bucureşti nr. 59 Bucureşti
Rosiori de Rosiori de Vede, Calea Dunãrii nr. 32
Vede
Turnu Turnu Magurele, Str. Independentei bl.
Magurele D16
Timis Timişoara, str. E. Karusso nr. 1 Timişoara
Lugoj Lugoj, str. Astalas nr. 1-3
Tulcea Tulcea, str. Babadag nr. 11, bl. 5 Constanta
Vaslui Vaslui, str. Ştefan cel Mare nr. 75,
bl. 75 Iaşi
Barlad Barlad, Str. Republicii nr. 200, bl.
D1-8
Husi Husi, str. General Teleman nr. 1, bl.
A1
Valcea Ramnicu Valcea, Calea lui Traian nr.
150, bl. Anton Pann Craiova
Dragasani Dragasani, str. Gib Mihaescu bl. A1
Vrancea Focsani, str. Alexandru Vlahuta nr. 27 Iaşi
Sucursala de Bucureşti, Calea Victoriei nr. 11 Bucureşti
Economii a sectorul 1 Bucureşti, sos. Ştefan cel Mare nr.
Municipiului 1-3, bl. 1
Bucureşti sectorul 2 Bucureşti, sos. Ştefan cel Mare nr. 31,
bl. 29
sectorul 3 Bucureşti, str. Dristor nr. 81-88, bl.
B13P
sectorul 4 Bucureşti, Str. Straduintei nr. 2,
Complex Metalurgiei
sectorul 5 Bucureşti, str. Iatropol nr. 35
sectorul 6 Bucureşti, str. Ion Campineanu nr. 23
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 8

MINISTERUL DE INTERNE
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului ..........
Poliţia ........................................

PROCES-VERBAL
Seria A

Data ........, ora ......, localitatea ...........................
Agent ..............., posesor al ecusonului nr. .........., constat ca ..................., în varsta de ....... ani, cu cetãţenia ..........., având domiciliul în ........................., str. ................. nr. ....., bl. ....., sc. ......, et. ....., ap. ...., sectorul .............., judeţul ..............., ocpuatia .............., locul de munca ................, localitatea ....................., str. ...................... nr. ......., sectorul ..........., judeţul ............., posesor al legitimatiei, buletinului/cãrţii de identitate seria ......... nr. ............., eliberat/eliberata de ...................... la data de ..............., pãrinţi/tutore ..............................., în ziua de ....................., în jurul orei ..............., a sãvârşit urmãtoarele: ..................................................................................................................................................., fapta prevãzutã la art. ...... din .........

Contravenientul declara ca ................................................................................................................................................................. .
Contravenientul nu se obliga/se obliga ca în decurs de 48 de ore sa achite la C.E.C., în contul Ministerului de Interne nr. ............., jumãtate din minimul amenzii, adicã .................. lei, şi sa trimitã chitanţa la poliţie.
amenda


avertisment

Avarii auto ................... Avarii auto ..................
............................... ..............................
............................... ..............................
............................... ..............................
Contravenientul nu este de fata/refuza/nu poate sa semneze prezentul proces-verbal. De fata a fost martorul ......................., cu domiciliul în .........................., str. .................. nr. ....., bl. ..., sc. ...., et. ....., ap. ..., sectorul ..........., judeţul ................, posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria ......... nr. ........., eliberat/eliberata de ........................ la data de .................... .
Drept care am încheiat prezentul proces-verbal.

Agent constatator, Martor, Contravenient,
................. ........... ...............

Am primit copia de pe procesul-verbal.


INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI
Inspectoratul de Poliţie al .......
Nr. ...... din ....................

Cãtre
..................,
(numele şi prenumele)

Comuna(oraşul) ..........................., str. ............... nr. ......, bl. ......., sc. ......., et. ........, ap. ..........., sectorul .............., judeţul .......................................
Va trimitem în copie procesul-verbal de constatare a contravenţiei (verso).
Contravenientul este obligat sa plãteascã amenda în termen de 15 zile de la comunicare. În caz contrar se va proceda la executare silitã.

Şeful Inspectoratului de Poliţie, RECOMANDAT

L.S.
....................... Nr. ...... din .......




┌────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Subsemnatul ..... /(numele şi prenumele cu majuscule)/ ......., │
│ deţinãtor al ...................................................., │
│ având domiciliul/adresa în str. ....................... nr. ....., │
│ bl. ....., sc. ....., et. ...., ap. ..., sectorul .............., │
│ judeţul ......................., conducãtor auto profesionist, │
│ asigurat/neasigurat*) în baza conditiilor speciale prin Contractul │
│ nr. .............. pentru anul .........., emis de ASIROM - S.A., │
│ municipiul/judeţul ......................., pentru autovehiculul │
│ nr. .........., incuviintez/consimt ca despãgubirea datoratã │
│ persoanei pagubite sa se stabileascã pe baza înţelegerii dintre │
│ pãrţi, cu acordul ASIROM - S.A. │
│ │
│ │
│ *) Subsemnatul, conducãtor auto profesionist, neasigurat în baza │
│ condiţiilor speciale, ma oblig sa suport contravaloarea │
│ pagubelor ce vor fi stabilite şi plãtite de ASIROM - S.A. │
│ │
│ Semnatura conducatorului auto/deţinãtorului │
│ ...................................... │
│ │
│ │
│ Prezenta tine loc şi de înştiinţare la ASIROM - S.A. de │
│ cãtre asigurat, persoana fizica, despre producerea │
│ accidentului. │
│ │
│ │
│ NOTA: │
│ Se anuleazã textul care nu corespunde. │
│ Data în fata noastrã ..................................... │
│ (semnatura organului de poliţie) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





ANEXA 9

SECŢIILE DIN TERITORIU
ale Administraţiei Naţionale a Drumurilor
din România, care distribuie rovigneta
cu menţiunea "gratuit"

D.R.D.P. Bucureşti Bucureşti, bd Dinicu Golescu nr. 38
fax: 6387385
Secţii:


Bucureşti-Nord sos. Chitila nr. 232, sectorul 1
Bucureşti-Sud autostrada Bucureşti-Pitesti km 10+200
Alexandria judeţul Teleorman, str. 1 Mai nr. 107,
bl. 11, sc. A, et. 3
Pitesti judeţul Arges, Str. Depozitelor nr. 14 bis
Targoviste judeţul Dambovita, Str. Rodnei nr. 41
Ploiesti judeţul Prahova, str. Maramures nr. 6
Buzau judeţul Buzau, Str. Independentei nr. 63

D.R.D.P Craiova Craiova, str. N. Titulescu nr. 171A,
judeţul Dolj fax: 051/182231
Secţii:
------
Craiova judeţul Dolj
Drobeta-Turnu judeţul Mehedinti, Str. Topolnitei nr. 24
Severin
Targu Jiu judeţul Gorj, Calea Severinului nr. 213
Ramnicu Valcea judeţul Valcea, Calea lui Traian nr. 15
Slatina judeţul Olt, str. Pitesti nr. 187

D.R.D.P. Timişoara Timişoara, Str. Giurgiului nr. 18, judeţul
Timis fax: 190609
Secţii:
-------
Arad judeţul Arad, Calea Ardealului
Caransebes judeţul Caras-Severin, str. Sesul Roşu nr. 12A
Deva judeţul Hunedoara, Str. Randunicii nr. 3A
Orşova judeţul Mehedinti, Str. Garii nr. 9
Timişoara judeţul Timis, str. Emile Zola nr. 159

D.R.D.P. Cluj Cluj-Napoca, str. Karl Marx nr. 128, judeţul Cluj
fax: 432446
Secţii:
-------
Cluj judeţul Cluj, Str. Dunãrii nr. 24
Bistrita judeţul Bistrita-Nasaud, str. Petru Maior nr. 1
Alba Iulia judeţul Alba, Str. Garii nr. 2
Baia Mare judeţul Maramures, str. Horea nr. 2
Oradea judeţul Bihor, Str. Sucevei
Zalau judeţul Salaj, Str. Nucilor nr. 1
Satu Mare judeţul Satu Mare, str. Gheorghe Baritiu nr. 127

D.R.D.P. Braşov Braşov, Str. Castelului nr. 148, judeţul Braşov
fax: 152343
Secţii:
-------
Braşov judeţul Braşov, Str. Spicului nr. 2
Sibiu judeţul Sibiu, Str. Graului nr. 27
Miercurea-Ciuc judeţul Harghita, str. Pictor Nagy Imre nr. 77
Sfantu Gheorghe judeţul Covasna, Str. Ciucului nr. 139
Targu Mures judeţul Mures, str. Sinaia nr. 4

D.R.D.P. Iaşi Iaşi, str. Gh. Asachi nr. 19, judeţul Iaşi
fax: 214432
Secţii:
-------
Iaşi judeţul Iaşi, str. Ghica Voda nr. 46
Barlad judeţul Vaslui, calea Tecuci nr. 12
Suceava judeţul Suceava, str. Alex. Ghica nr. 10
Botosani judeţul Botosani, str. Victoria nr. 9
Piatra-Neamt judeţul Neamt, str. Elena Cuza nr. 8
Galaţi judeţul Galaţi, str. Traian nr. 397
Bacau judeţul Bacau, str. C. Musat nr. 1
Campulung judeţul Suceava, str. Ciprian Porumbescu nr. 33
Moldovenesc
Focsani judeţul Vrancea, Str. 1 Decembrie 1918

D.R.D.P. Constanta Constanta, str. I. C. Bratescu nr. 1, judeţul
Constanta fax: 674371
Secţii:
-------
Constanta judeţul Constanta, str. Alba Iulia nr. 17
Tulcea judeţul Tulcea, Str. Isaccei nr. 123
Brãila judeţul Brãila, str. Grivita nr. 205
Fetesti judeţul Ialomita, Str. Depoului nr. 57
Atelierul mecanic judeţul Constanta, bd I.C. Bratianu nr. 140
Constanta
Calarasi judeţul Calarasi, prelungirea Bucureşti nr. 389
Slobozia judeţul Ialomita, Str. Viilor nr. 633
Agenţia de taxare telefon: 041/742728
Agigea
Agenţia de taxare comanda 222
Negru Voda
Agenţia de taxare telefon: 041/870245
Giurgeni
Agenţia de taxare telefon: 043/362822
Fetesti


ANEXA 10a)
----------
(Persoana juridicã)
Nr. ...../ .......

PROCES-VERBAL DE CONTRAVENŢIE
Nr. ...........

Astãzi ..............., luna ......., anul ........., subsemnatul ............................., având funcţia de ..................... la ........................., cu sediul în ........................, str. .................... nr. .............., sectorul/judeţul ...................., în baza Autorizaţiei nr. .............., eliberata de ..............................,
am constatat urmãtoarele:
1. Persoana juridicã .........................., cu sediul în ......................., str. ..................... nr. ............, sectorul/judeţul ....................., cod fiscal .............., nr. de înmatriculare la registrul comerţului J/ .... /...... /.........., a sãvârşit urmãtoarele:
- pentru anul ....... nu a achitat la termen şi în cuantumul legal sumele fixe anuale datorate Fondului special al drumurilor publice pentru mijloacele de transport auto aflate în proprietate. Obligaţia de plata realã este de ...... lei, cu scadenta la data de ......................... . Suma achitatã efectiv este de ............. lei, cu Ordin de plata (chitanţa C.E.C.) nr. .............. din ...........;
- pentru anul .......... nu a achitat la termen şi în cuantumul legal sumele fixe anuale datorate Fondului special al drumurilor publice pentru mijloacele de transport auto aflate în proprietate. Obligaţia de plata realã este de .......... lei, cu scadenta la data de ................ . Suma achitatã efectiv este de ........ lei, cu Ordin de plata (chitanţa C.E.C.) nr. ............. din ................. ..............................................................................................................................................
2. Faptele prevãzute la pct. 1 constituie contravenţie conform prevederilor <>art. 9 1 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi se sancţioneazã cu amenda de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei.
3. În perioada în care a fost comisã contravenţia persoana juridicã a fost reprezentatã de .... /(conducãtorul unitãţii)/ ..., având funcţia de ...................... legitimat cu buletinul/cartea de identitate/pasaportul seria ......... nr. ..........., eliberat de ......................... la data de ....................., cu domiciliul în ......................, str. .................... nr. ......, bl. ......, sc. ...., et. .., ap. ....., sectorul/judeţul ................ .
Potrivit prevederilor <>art. 9 1 alin. 2 din Legea nr. 118/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sancţiunea se aplica conducatorului persoanei juridice, respectiv domnului/doamnei ........................................................................
Contravenientul declara ca: ........................................................................
Contravenientul nu se obliga/se obliga*) ca în decurs de 48 de ore sa achite la C.E.C., în contul ......................., deschis la ...................... pe numele .................................., jumãtate din minimul amenzii, adicã ..... lei, şi sa trimitã chitanţa la organul care a aplicat amenda, respectiv ........................, cu sediul în ..................... str. .................... nr. ......, sectorul/judeţul ...................
Stabilesc amenda în suma de ................ (...........) lei.
Contravenientul nu este de fata/refuza/nu poate*) sa semneze prezentul proces-verbal. De fata a fost martorul ...................., cu domiciliul în ........................, str. ................... nr. ......., bl. ....., sc. ......, et. ....., ap. ....., sectorul/judeţul ....................., posesor al buletinului/cãrţii de identitate/pasaportului seria ............ nr. ....., eliberat de ............... la data de ................................. .
Contravenientul este obligat sa achite la C.E.C. amenda în termen de 15 zile de la înregistrarea procesului-verbal la registratura persoanei juridice pe care o conduce. În caz contrar se va proceda la executarea silitã.
Contravenientul are dreptul sa introducã la Ministerul Transporturilor, cu sediul în Bucureşti, bd Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, o plângere impotriva prezentului proces-verbal în termen de 15 zile de la înregistrarea acestuia la registratura persoanei juridice pe care o conduce.
Drept care am încheiat prezentul proces-verbal în 3 (trei) exemplare.

Agent constatator, Martor, Contravenient
.............. ........ ..............

Am primit copia
de pe procesul-verbal
--------
*) Se vor anula cu o linie formularile care nu corespund.


ANEXA 10b)
---------
(Persoana fizica)

PROCES-VERBAL DE CONTRAVENŢIE
Nr. .........

Astãzi ........, luna ......., anul ..., subsemnatul ................., având funcţia de ..................... la ........................, cu sediul în ......................, str. ....................... nr. ...., sectorul/judeţul ......, în baza Autorizaţiei nr. ......, eliberata de .......,
am constatat urmãtoarele:
1. Persoana fizica ....... /[proprietarul/deţinãtorul*)]/......... , cu domiciliul în ........., str. .................. nr. ....., bl. ..., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ....., judeţul ........, ocupaţia ................., locul de munca ..............., localitatea ................, str. .............. nr. .., sectorul ...., judeţul ............., posesor al legitimatiei de serviciu .................., buletinului/cãrţii de identitate/pasaportului seria ... nr. ........., eliberat/eliberata de ................ la data de ........., a sãvârşit urmãtoarele:
- pentru anul ... nu a achitat la termen şi în cuantumul legal sumele fixe anuale datorate Fondului special al drumurilor publice pentru mijloacele de transport auto aflate în proprietate/deţinute*). Obligaţia de plata realã este de ..... lei, cu scadenta la data de ... . Suma achitatã efectiv este de .... lei, Chitanţa C.E.C. nr. .... din ...............;
- pentru anul ..... nu a achitat la termen şi în cuantumul legal sumele fixe anuale datorate Fondului special al drumurilor publice pentru mijloacele de transport auto aflate în proprietate/deţinute*). Obligaţia de plata realã este de ............................ lei, cu scadenta la data de ........... . Suma achitatã efectiv este de ....... lei, Chitanţa C.E.C. nr. ..... din ...................................
2. Faptele prevãzute la pct. 1 constituie contravenţie conform prevederilor <>art. 9 1 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi se sancţioneazã cu amenda de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei.
3. Potrivit prevederilor <>art. 9 1 alin. 2 din Legea nr. 118/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sancţiunea se aplica proprietarului/deţinãtorului*), respectiv domnului/ doamnei ................. .
Contravenientul declara ca:
.................................................................................................................................................................................................................. nu se obliga/se obliga*) ca în decurs de 48 de ore sa achite la C.E.C., în contul ....., deschis la ........................... pe numele ......................., jumãtate din minimul amenzii, adicã ..... lei, şi sa trimitã chitanţa la organul care a aplicat amenda, respectiv ....., cu sediul în ......., str. ................... nr. ..., sectorul/judeţul ....................... .
Stabilesc amenda în suma de ........... (.......... lei).
Contravenientul nu este de fata/refuza/nu poate*) sa semneze prezentul proces-verbal. De fata a fost martorul ............................, cu domiciliul în ............, str. ...... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. .., sectorul/judeţul ...., posesor al buletinului/cãrţii de identitate/pasaportului seria .... nr. ....., eliberat de ............. la data de ......................... .
Contravenientul este obligat sa plãteascã amenda la C.E.C. în termen de 15 zile de la comunicare. În caz contrar se va proceda la executarea silitã.
Contravenientul are dreptul sa introducã la Ministerul Transporturilor, cu sediul în Bucureşti, bd Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, plângere impotriva prezentului proces-verbal în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Drept care am încheiat prezentul proces-verbal în 3 (trei) exemplare.

Agent constatator, Martor, Contravenient,
........... ........ .............

Am primit copia
de pe procesul-verbal
--------
*) Se vor anula cu o linie formularile care nu corespund.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016