Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE nr. 21.858 din 8 decembrie 1999  privind constituirea si utilizarea Fondului special al aviatiei civile    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE nr. 21.858 din 8 decembrie 1999 privind constituirea si utilizarea Fondului special al aviatiei civile

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 56 din 4 februarie 2000
CAP. 1
Bugetul Fondului special al aviaţiei civile

ART. 1
Fondul special al aviaţiei civile se constituie şi se gestioneazã de Ministerul Transporturilor, în condiţiile prevãzute de <>Ordonanta Guvernului nr. 47/1998 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al aviaţiei civile şi potrivit bugetului Fondului special al aviaţiei civile aprobat ca anexa la bugetul de stat.
ART. 2
Acţiunile şi lucrãrile finanţate din fondul special al aviaţiei civile sunt cuprinse în anexa nr. 1.
ART. 3
(1) În baza propunerilor de programe anuale, primite de la agenţii economici şi de la instituţiile publice cu specific de aviatie civilã, Ministerul Transporturilor întocmeşte un program anual, cu repartizare pe trimestre şi pe luni a bugetului Fondului Special al aviaţiei civile. Acest program se avizeazã de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Transporturilor, de secretarul de stat care coordoneazã activitatea aviaţiei civile şi este supus spre aprobare ministrului transporturilor.
(2) Agenţii economici şi instituţiile publice cu specific de aviatie civilã vor transmite Ministerului Transporturilor propuneri de programe anuale pana la data de 31 martie a anului anterior celui pentru care se elaboreazã proiectul legii bugetului de stat.
(3) Ministerul Transporturilor solicita, la aceleaşi termene, persoanelor juridice care datoreazã sume în conformitate cu prevederile <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 47/1998 , propunerile privind sumele pe care acestea le vor vira la bugetul Fondului special al aviaţiei civile.
ART. 4
(1) Bugetul Fondului special al aviaţiei civile se elaboreazã şi se fundamenteazã de Ministerul Transporturilor, conform modelului prezentat în anexa nr. 2, la termenele prevãzute în <>Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru fundamentarea bugetului de stat.
(2) Repartizarea anuala a sumelor alocate din Fondul special al aviaţiei civile se stabileşte de Ministerul Transporturilor - Direcţia generalã a aviaţiei civile, în funcţie de necesitãţile unitãţilor de aviatie civilã, justificate prin programele transmise conform art. 3 alin. (2).
(3) Criteriile de repartizare a sumelor din Fondul special al aviaţiei civile sunt cuprinse în anexa nr. 3.
(4) În cazuri bine justificate, pe parcursul execuţiei anuale, dar nu mai târziu de data de 31 octombrie, Ministerul Transporturilor, la propunerea unitãţii beneficiare, poate aproba modificãri ale repartizãrii sumelor pe obiective, pe trimestre şi pe luni, cu condiţia încadrãrii în bugetul anual aprobat.
ART. 5
Dupã aprobarea prin lege a bugetului Fondului special al aviaţiei civile Ministerul Transporturilor procedeazã la repartizarea cheltuielilor pe baza bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat, conform legislaţiei în vigoare.

CAP. 2
Execuţia bugetului Fondului special al aviaţiei civile

ART. 6
Execuţia bugetului Fondului special al aviaţiei civile se deruleazã prin contul 30204192855 "Disponibil din Fondul special al aviaţiei civile", deschis la Trezoreria Municipiului Bucureşti pe seama Ministerului Transporturilor, în care se evidenţiazã veniturile încasate pentru constituirea Fondului special al aviaţiei civile, precum şi plãţile dispuse de ordonatorul principal de credite.
ART. 7
Plãtitorul va mentiona expres în ordinul de plata "Reprezintã cota de 9% aferentã trimestrului ...... anul ....... pentru veniturile realizate, în suma de ........ mii lei".
ART. 8
(1) Cheltuielile aprobate prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului special al aviaţiei civile reprezintã limite maxime care nu pot fi depasite.
(2) Modificãrile în cursul execuţiei bugetare ale prevederilor de cheltuieli în bugetul Fondului special al aviaţiei civile se efectueazã în condiţiile <>art. 29 alin. (4) din Legea nr. 72/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Pentru cheltuielile angajate şi efectuate din Fondul special al aviaţiei civile ministrul transporturilor îndeplineşte atribuţiile ordonatorului principal de credite.
ART. 9
Cheltuielile pentru acţiunile şi lucrãrile finanţate din Fondul special al aviaţiei civile se angajeazã potrivit reglementãrilor în vigoare referitoare la alocaţiile de la bugetul de stat.

CAP. 3
Utilizarea sumelor pentru finanţarea cheltuielilor aprobate din Fondul special al aviaţiei civile

ART. 10
Sumele colectate în Fondul special al aviaţiei civile sunt alocate de Ministerul Transporturilor conform urmãtoarei proceduri:
a) unitãţile care beneficiazã de alocaţii transmit lunar Ministerului Transporturilor - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, pana la data de 30 sau 31 a fiecãrei luni, cereri justificative pentru cheltuieli curente şi de capital necesare în luna urmãtoare, conform modelelor prezentate în anexele nr. 4a) şi 4b);
b) datele se fundamenteazã cu încadrarea în prevederile programelor aprobate;
c) cererile vor fi prezentate ministrului transporturilor de cãtre Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare numai dupã obţinerea avizului secretarului de stat care are în coordonare activitatea aviaţiei civile şi a direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului Transporturilor;
d) repartizarea sumelor pe beneficiari se va face în limita disponibilitãţilor colectate şi existente în contul Fondului special al aviaţiei civile la data respectiva. Situaţia repartizãrii, astfel cum a fost aprobatã de ministrul transporturilor, se transmite unitãţilor beneficiare;
e) lunar, sumele rezultate din cererile justificative întocmite pentru luna urmãtoare se vor diminua cu sumele primite în plus fata de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative.
ART. 11
(1) Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative Ministerul Transporturilor, prin Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, vireazã pana la data de 5 a fiecãrei luni sumele fundamentate conform art. 10.
(2) Viramentele se fac din contul 30204192855 "Disponibil din Fondul special al aviaţiei civile".
ART. 12
(1) Rãspunderea pentru modul de utilizare a sumelor din Fondul special al aviaţiei civile revine unitãţilor beneficiare de alocaţii din acest fond.
(2) Fondurile rãmase disponibile la sfârşitul anului în conturile deschise la trezoreriile statului pentru beneficiarii de sume din Fondul special al aviaţiei civile se vireazã la Ministerul Transporturilor în contul 30204192855 "Disponibil din Fondul special al aviaţiei civile", deschis la Trezoreria Municipiului Bucureşti, fãrã a se solicita acceptul titularului de cont.
ART. 13
Lunar, pana la data de 25, pe baza datelor rezultate din balantele de verificare contabile, unitãţile beneficiare vor depune la Ministerul Transporturilor decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare din Fondul special al aviaţiei civile, conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
ART. 14
Ministerul Transporturilor va raporta lunar Ministerului Finanţelor, pana la data de 18 a lunii curente, contul de execuţie privind Fondul special al aviaţiei civile pentru luna expiratã (conform modelului prezentat în anexa nr. 6), pe formularul prezentat în anexa nr. 15b) (de la raportarile statistice), iar trimestrial, o data cu darea de seama contabila, se va prezenta şi contul de execuţie a bugetului Fondului special al aviaţiei civile.

CAP. 4
Controlul constituirii şi utilizãrii Fondului special al aviaţiei civile

ART. 15
(1) Sumele încasate pentru Fondul special al aviaţiei civile vor fi folosite în exclusivitate în scopul pentru care au fost constituite.
(2) Unitãţile de aviatie civilã care beneficiazã de sume alocate din Fondul special al aviaţiei civile sunt obligate sa punã la dispoziţie Ministerului Transporturilor toate documentele solicitate, prin care sa justifice utilizarea sumelor sus-menţionate.
ART. 16
Disponibilul existent la finele anului în contul Fondului special al aviaţiei civile se reporteazã, cu aceeaşi destinaţie, pentru anul urmãtor.
ART. 17
Controlul constituirii şi utilizãrii Fondului special al aviaţiei civile se realizeazã de organele de specialitate ale Ministerului Transporturilor şi de alte organe specializate de control, potrivit legii.
ART. 18
Pentru neplata în termen şi integrala a sumelor datorate Fondului special al aviaţiei civile se aplica prevederile actelor normative privind obligaţiile cãtre bugetul de stat.

CAP. 5
Contabilitatea execuţiei Fondului special al aviaţiei civile

ART. 19
(1) La nivelul Ministerului Transporturilor:
a) Ministerul Transporturilor asigura contabilitatea veniturilor încasate şi a cheltuielilor efectuate din Fondul special al aviaţiei civile, cu ajutorul urmãtoarelor conturi contabile:
178 "Disponibil din Fondul special al aviaţiei civile";
378 "Fondul special al aviaţiei civile";
213 "Alte decontãri";
220 "Debitori din Fondul special al aviaţiei civile";
478 "Cheltuieli din Fondul special al aviaţiei civile";
b) înregistrãri contabile:
- încasarea sumelor, conform <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 47/1998 , la Fondul special al aviaţiei civile:
178 = 378
- virarea sumelor cãtre unitãţile de aviatie civilã beneficiare, instituţii publice din subordinea Ministerului Transporturilor:
213 = 178
- virarea sumelor cãtre persoanele juridice altele decât instituţiile publice din subordinea Ministerului Transporturilor:
220 = 178
- lunar, pe baza deconturilor justificative de cheltuieli, preluarea în contul de cheltuieli a sumelor utilizate şi justificate:
- de unitãţile de aviatie civilã beneficiare, instituţii publice din subordinea Ministerului Transporturilor:
478 = 213
- de persoanele juridice, altele decât instituţiile publice din subordinea Ministerului Transporturilor:
478 = 220
- la sfârşitul anului, închiderea contului de cheltuieli:
378 = 478
(2) Evidenta analitica a plãţilor de casa şi a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil şi cheltuieli se organizeazã distinct pe subdiviziunile clasificatiei veniturilor şi cheltuielilor Fondului special al aviaţiei civile.
ART. 20
La nivelul unitãţilor de aviatie civilã beneficiare:
1. pentru instituţii publice din subordinea Ministerului Transporturilor:
a) conturi contabile utilizate:
178 "Disponibil din Fondul special al aviaţiei civile";
213 "Alte decontãri";
478 "Cheltuieli din Fondul special al aviaţiei civile";
b) înregistrãri contabile:
- încasarea sumelor virate de Ministerul Transporturilor în baza "cererii justificative" [anexa nr. 4a) sau nr. 4b), dupã caz] prezentate şi aprobate de ministrul transporturilor, în calitate de ordonator principal de credite, pana la data de 30 sau 31 a lunii, privind sumele necesare:
178 = 213
- cheltuieli efectuate din sumele primite de la Ministerul Transporturilor:
478 = 213
- la sfârşitul anului, închiderea contului de cheltuieli:
213 = 478;
2. pentru consiliile judeţene de care aparţin aeroporturile de interes local:
a) consiliile judeţene au obligaţia de a inregistra în contabilitatea proprie operaţiunile legate de primirea şi de utilizarea fondurilor alocate de Ministerul Transporturilor.
Aceste venituri se evidenţiazã în bugetele locale la capitolul "Venituri cu destinaţie specialã", cod 31.02, subcapitolul 31.02.07 "Venituri din Fondul special al aviaţiei civile".
Sumele primite de la Ministerul Transporturilor se utilizeazã pentru realizarea programelor finanţate din Fondul special al aviaţiei civile şi se înregistreazã la capitolul bugetar "Cheltuieli cu destinaţie specialã", cod 96.02, subcapitolul "Cheltuieli din Fondul special al aviaţiei civile", cod 96.02.06;
b) înregistrãri contabile:
- sume încasate de consiliile judeţene de la Ministerul Transporturilor, reprezentând venituri din Fondul special al aviaţiei civile:
103 = 500
"Disponibil al bugetului "Venituri proprii"
local la trezoreria
statului"
- virarea sumelor cãtre aeroporturile de interes local şi înregistrarea cheltuielilor efectuate din Fondul special al aviaţiei civile:
400 = 103
"Cheltuielile bugetului local" "Disponibil al bugetului local
la trezoreria statului";
3. pentru agenţii economici:
- primirea sumelor de la Ministerul Transporturilor se evidenţiazã în contabilitatea agenţilor economici prin conturile:
5121 = 118
La nivelul agenţilor economici beneficiari de sume din Fondul special al aviaţiei civile utilizarea şi gestionarea fondurilor primite de aceştia vor fi reflectate în contabilitatea proprie, potrivit metodologiei stabilite pentru agenţii economici, conform planului de conturi.
ART. 21
Regimul taxei pe valoarea adãugatã, aferentã lucrãrilor executate în antrepriza sau în regie proprie de cãtre unitãţile beneficiare de sume din Fondul special al aviaţiei civile, este cel stabilit prin <>Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi prin normele pentru aplicarea acesteia, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 512/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 22
(1) Persoanele juridice care datoreazã sume în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 47/1998 înregistreazã lunar sumele destinate Fondului special al aviaţiei civile în debitul contului 635 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimiliate", analitic distinct, prin creditul contului 447 "Fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic "Sume datorate Fondului special al aviaţiei civile":
635/analitic distinct = 447
(2) Evidentierea modului de constituire şi de vãrsare de cãtre persoanele juridice a sumelor datorate la Fondul special al aviaţiei civile se raporteazã semestrial prin formularul "Impozite şi taxe şi alte obligaţii datorate şi vãrsate", cod 04.

CAP. 6
Dispoziţii finale

ART. 23
Prezentele norme metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 24
La data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice îşi înceteazã aplicabilitatea Normele metodologice nr. 4.816/T.B./1998 - 23.190/1999 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al aviaţiei civile, emise de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Finanţelor, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 218 bis din 18 mai 1999.

Ministrul transporturilor,
Traian Basescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA 1

LISTA
cuprinzând acţiunile şi lucrãrile finanţate din Fondul special al aviaţiei civile



a) Acţiuni şi lucrãri pentru aeroporturi de interes naţional
a) 1. cheltuieli curente:
a) 1.1. lucrãri de reparaţii capitale pentru obiectivele care
aparţin, conform legii, domeniului public;
a) 2. cheltuieli de capital:
a) 2.1. lucrãri de investiţii pentru obiectivele care aparţin,
conform legii, domeniului public;
a) 2.2. achiziţionarea de tehnica de aviatie cu specific
aeroportuar.
b) Acţiuni şi lucrãri pentru aeroporturi de interes local
b) 1. cheltuieli curente:
b) 1.1. lucrãri de reparaţii capitale pentru obiectivele care
aparţin, conform legii, domeniului public;
b) 2. cheltuieli de capital:
b) 2.1. lucrãri de investiţii pentru obiectivele care aparţin,
conform legii, domeniului public;
b) 2.2. achiziţionarea de tehnica de aviatie cu specific
aeroportuar.
c) Achiziţionarea de tehnica pentru aviaţia civilã, utilizata în
domenii de interes public
c) 1. cheltuieli curente:
c) 1.1. achiziţionarea pieselor şi subansamblurilor necesare în
vederea efectuãrii lucrãrilor de reparaţii capitale la
aeronavele utilizate pentru pregãtirea, perfecţionarea
şi instruirea în zbor a personalului aeronautic civil,
aflate în dotarea centrelor sau a şcolilor cu specific
de aviatie, care îşi desfãşoarã activitatea cu avizul
Ministerului Transporturilor, precum şi în dotarea
Aeroclubului României;
c) 2. cheltuieli de capital:
c) 2.1. achiziţionarea tehnicii pentru aviaţia civilã, necesarã
pentru pregãtirea şi perfecţionarea teoreticã şi
practica a personalului aeronautic civil în centre sau
şcoli cu specific de aviatie, care îşi desfãşoarã
activitatea cu avizul Ministerului Transporturilor;
c) 2.2. achiziţionarea de tehnica pentru instruirea în zbor a
personalului aeronautic sportiv în cadrul Aeroclubului
României;
c) 2.3. achiziţionarea de tehnica necesarã pentru desfãşurarea
activitãţilor de verificare a echipamentelor de
protecţie a navigaţiei aeriene, de cãutare-salvare,
ambulanta aerianã, transport sanitar de urgenta, de
intervenţie în caz de calamitati, de cãtre unitãţi de
aviatie civilã aflate sub autoritatea Ministerului
Transporturilor.
d) Asigurarea condiţiilor de desfãşurare şi de executare a
programelor de formare, pregãtire, instruire şi perfecţionare a
personalului din aviaţia civilã
d) 1. cheltuieli curente:
d) 1.1. lucrãri de reparaţii capitale aferente infrastructurii
centrelor şi şcolilor de aviatie civilã;
d) 1.2. finanţarea cheltuielilor necesare pentru efectuarea
lucrãrilor de reparaţii capitale la aeronavele utilizate
pentru pregãtirea, perfecţionarea şi instruirea în zbor a
personalului aeronautic civil, aflate în dotarea
centrelor sau a şcolilor cu specific de aviatie, care îşi
desfãşoarã activitatea cu avizul Ministerului
Transporturilor, precum şi în dotarea Aeroclubului
României, cu excepţia cheltuielilor pentru achiziţionarea
pieselor şi subansamblurilor necesare în vederea
efectuãrii acestor lucrãri;
d) 1.3. finanţarea programelor de formare, pregãtire,
perfecţionare şi instruire a personalului aeronautic
civil care îşi desfãşoarã sau îşi va desfasura
activitatea în unitãţi de aviatie civilã, indiferent
de forma de organizare a acestora;
d) 1.4. transferuri neconsolidabile (burse pentru Academia Romana
de Aviatie, conform Ordonanţei Guvernului nr. 15/1999
privind înfiinţarea Academiei Romane de Aviatie);
d) 2. cheltuieli de capital:
d) 2.1. lucrãri de investiţii aferente infrastructurii
centrelor şi şcolilor de aviatie civilã;
d) 2.2. finanţarea cheltuielilor necesare pentru dotarea
centrelor sau a şcolilor cu specific de aviatie, care îşi
desfãşoarã activitatea cu avizul Ministerului
Transporturilor şi care au ca obiect de activitate
pregãtirea, perfecţionarea şi instruirea în zbor a
personalului aeronautic civil.





ANEXA 2

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

BUGETUL
Fondului special al aviaţiei civile

- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Capi- Sub- Titlul/
tol capi- Arti- Denumirea indicatorului Program
tol col
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
0018 VENITURI - TOTAL
2512 I. VENITURI CURENTE
3318 A. VENITURI FISCALE
1218 A.2. IMPOZITE INDIRECTE
1718 ALTE IMPOZITE INDIRECTE
20 Cote din venituri realizate din
activitãţi în domeniul aviaţiei civile
4018 DONAŢII ŞI SPONSORIZĂRI
5018 II. CHELTUIELI - TOTAL
1 CHELTUIELI CURENTE
2 CHELTUIELI DE PERSONAL
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
38 TRANSFERURI
40 TRANSFERURI NECONSOLIDABILE
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
a) Pentru aeroporturi de interes
naţional:
ACŢIUNI ECONOMICE
6818 Transporturi şi comunicaţii
01 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor naţionale
şi societãţilor comerciale cu capital
de stat
6818 02 Aviatie civilã
b) Pentru aeroporturi de interes local:
ACŢIUNI ECONOMICE
6818 Transporturi şi comunicaţii
1 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor
naţionale şi societãţilor comerciale
cu capital de stat
6818 Aviatie civilã
c) Pentru achiziţionarea de tehnica
pentru aviaţia civilã, utilizata în
domenii de interes public:
ACŢIUNI ECONOMICE
6818 Transporturi şi comunicaţii
1 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
72 Investiţii ale instituţiilor publice
6818 02 Aviatie civilã
d) Pentru asigurarea condiţiilor de
desfãşurare şi de executare a
programelor de formare, pregãtire,
instruire şi perfecţionare a
personalului din aviaţia civilã:
ACŢIUNI ECONOMICE
6818 Transporturi şi comunicaţii
1 CHELTUIELI CURENTE
2 CHELTUIELI DE PERSONAL
10 Cheltuieli cu salariile
11 Contribuţii pentru asigurãri sociale
de stat
12 Cheltuieli pentru constituirea Fondului
pentru plata ajutorului de şomaj
14 Cheltuieli pentru constituirea Fondului
pentru asigurãri sociale de sãnãtate
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
28 Reparaţii capitale
40 TRANSFERURI NECONSOLIDABILE (BURSE)
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
72 Investiţii ale instituţiilor publice
6818 02 Aviatie civilã
EXCEDENT (+)/DEFICIT (-)
DISPONIBIL DIN ANII PRECEDENTI
MODIFICAREA DISPONIBILITĂŢILOR
───────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 3

CRITERII
de repartizare a sumelor din Fondul special al aviaţiei civile

a) Pentru aeroporturile de interes naţional
Repartizarea sumelor din Fondul special al aviaţiei civile se face de Ministerul Transporturilor direct aeroporturilor în cauza, pe activitãţi, în funcţie de programele anuale aprobate prin hotãrâre a Guvernului şi de sumele disponibile în contul Fondului special al aviaţiei civile.
Programele anuale vor fi elaborate de Ministerul Transporturilor pe baza programelor individuale justificate transmise de aeroporturile de interes naţional, a strategiei Ministerului Transporturilor privind aviaţia civilã şi a sumelor anuale alocate acestor aeroporturi din Fondul special al aviaţiei civile.
Se va acorda prioritate programelor de reparaţii capitale şi de investiţii cu impact direct asupra siguranţei traficului.
b) Pentru aeroporturile de interes local
Repartizarea sumelor din Fondul special al aviaţiei civile se face de Ministerul Transporturilor consiliilor judeţene de care aparţin aeroporturile în cauza, pe activitãţi, în funcţie de programele anuale aprobate prin hotãrâre a Guvenului şi de sumele disponibile în contul Fondului special al aviaţiei civile.
Programele anuale vor fi elaborate de Ministerul Transporturilor pe baza programelor individuale justificate, transmise de aeroporturile de interes local, a strategiei Ministerului Transporturilor privind aviaţia civilã şi a sumelor anuale alocate acestor aeroporturi din Fondul special al aviaţiei civile.
Se va acorda prioritate programelor de reparaţii capitale şi de investiţii cu impact direct asupra siguranţei traficului.
Dupã aprobarea bugetului Fondului special al aviaţiei civile ca anexa la legea bugetului de stat, în termen de 5 zile Ministerul Transporturilor, prin Direcţia generalã a aviaţiei civile, va transmite consiliilor judeţene de care aparţin aeroporturile în cauza sumele repartizate pentru anul bugetar respectiv, în vederea cuprinderii şi aprobãrii acestor sume în bugetele proprii ale judeţelor.
Pentru celelalte acţiuni şi lucrãri prevãzute în anexa nr. 1, la elaborarea programelor anuale se va tine seama de traficul existent şi prognozat pe aeroporturile care solicita finanţarea din acest fond.
c) Pentru achiziţionarea de tehnica pentru aviaţia civilã şi pentru asigurarea condiţiilor de desfãşurare şi de executare a programelor de formare, pregãtire, instruire şi perfecţionare a personalului din aviaţia civilã
Repartizarea sumelor alocate din Fondul special al aviaţiei civile se face în funcţie de necesitãţile justificate, pentru fiecare categorie de lucrãri, de cãtre Ministerul Transporturilor, prin programele anuale de lucrãri, aprobate prin hotãrâre a Guvernului.

Elaborarea programelor anuale de finanţare a acţiunilor şi lucrãrilor prevãzute în anexa nr. 1 se va face în baza strategiei Ministerului Transporturilor privind aviaţia civilã, avându-se în vedere sumele anuale repartizate din Fondul special al aviaţiei civile, alocate pentru aceste acţiuni şi lucrãri.



ANEXA 4a)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Aprobat


Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile
curente care se finanţeazã din Fondul special
al aviaţiei civile pentru luna .... anul .....

-mii lei-


───────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la finele
trimestrului solicitat
3. Valoarea realizarilor cumulate de la începutul
anului pana la finele trimestrului raportat
4. Sumele alocate pana la finele trimestrului
precedent în baza cererilor justificative anterioare
5. Sumele necesare (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de deconturile
justificative
7. Sumele de alocat (5-6)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
................. ..................

Ministerul Transporturilor
Avizat



Secretar de stat, Direcţii de specialitate
................




ANEXA Nr. 4b)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Aprobat


Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile de
capital care se finanţeazã din Fondul special al
aviaţiei civile pentru luna ........ anul......

-mii lei-


───────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la finele
trimestrului solicitat
3. Valoarea realizarilor cumulate de la începutul
anului pana la finele trimestrului raportat
4. Sumele alocate pana la finele trimestrului
precedent în baza cererilor justificative
anterioare
5. Sumele necesare (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de deconturile
justificative
7. Sumele de alocat (5-6)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
................. ..................

Ministerul Transporturilor
Avizat



Secretar de stat, Direcţii de specialitate
...............

NOTA:
În anexa se va prezenta situaţia pe obiective.



ANEXA 5

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Aprobat


Ministru,

DECONT JUSTIFICATIV
al agentului economic privind sumele primite din
Fondul special al aviaţiei civile pentru luna ...

- mii lei -


───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Explicaţii Luna pentru Cumulat de
care se la începutul
justifica anului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Venituri din sume primite din Fondul
special al aviaţiei civile
A. Cheltuieli curente efectuate, din care:
- Reparaţii curente şi întreţinere
- Reparaţii capitale
B. Cheltuieli de capital*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
II. Cheltuieli totale efectuate, din care:
A. Cheltuieli curente, din care:
B. Cheltuieli de capital*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────
III. Diferenţa de regularizat (I-II)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general, Director economic,
................ ................

Ministerul Transporturilor
Avizat



Secretar de stat, Direcţii de specialitate
..................

--------
*) În anexa se va prezenta situaţia pe obiective.




ANEXA 6

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

CONTUL DE EXECUŢIE
privind Fondul special al aviaţiei civile

- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Capi- Sub- Titlul/
tol capi- Arti- Denumirea indicatorului Prevederi Realizari
tol col perioada perioada
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
0018 VENITURI - TOTAL
2512 I. VENITURI CURENTE
3318 A. VENITURI FISCALE
1218 A.2. IMPOZITE INDIRECTE
1718 ALTE IMPOZITE INDIRECTE
20 Cote din veniturile realizate
din activitãţi în domeniul
aviaţiei civile
4018 DONAŢII ŞI SPONSORIZĂRI
5018 II. CHELTUIELI - TOTAL
1 CHELTUIELI CURENTE
2 CHELTUIELI DE PERSONAL
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
38 TRANSFERURI
40 TRANSFERURI NECONSOLIDABILE
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
a) Pentru aeroporturi de interes
naţional:
ACŢIUNI ECONOMICE
6818 Transporturi şi comunicaţii
01 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor
naţionale şi societãţilor comerciale
cu capital de stat
6818 02 Aviatie civilã
b) Pentru aeroporturi de interes
local:
ACŢIUNI ECONOMICE
6818 Transporturi şi comunicaţii
1 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor
naţionale şi societãţilor comerciale
cu capital de stat
6818 02 Aviatie civilã
c) Pentru achiziţionarea de
tehnica pentru aviaţia civilã,
utilizata în domenii de interes
public:
ACŢIUNI ECONOMICE
6818 Transporturi şi comunicaţii
1 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
72 Investiţii ale instituţiilor publice
6818 02 Aviatie civilã
d) Pentru asigurarea condiţiilor
de desfãşurare şi de executare
a programelor de formare,
pregãtire, instruire şi
perfecţionare a personalului din
aviaţia civilã:
ACŢIUNI ECONOMICE
6818 Transporturi şi comunicaţii
1 CHELTUIELI CURENTE
2 CHELTUIELI DE PERSONAL
10 Cheltuieli cu salariile
11 Contribuţii pentru asigurãri
sociale de stat
12 Cheltuieli pentru constituirea
Fondului pentru plata ajutorului
de şomaj
14 Cheltuieli pentru constituirea
Fondului pentru asigurãri sociale
de sãnãtate
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
28 Reparaţii capitale
40 TRANSFERURI NECONSOLIDABILE
(BURSE)
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
72 Investiţii ale instituţiilor
publice
6818 02 Aviatie civilã
EXCEDENT (+)/DEFICIT (-)
DISPONIBIL DIN ANII PRECEDENTI
MODIFICAREA DISPONIBILITĂŢILOR
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ordonator principal de credite, Director general,
............................. .....................


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016