Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 4 noiembrie 2004  pentru aplicarea prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind productia de apa grea in perioada 2001-2006 la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si acumularea acesteia de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 4 noiembrie 2004 pentru aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind productia de apa grea in perioada 2001-2006 la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si acumularea acesteia de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.146 din 3 decembrie 2004
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare, denumitã în continuare regie, va produce şi va livra, în perioada 2004-2006, o cantitate de 400 tone de apã grea, care se acumuleazã de cãtre Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat, ca stoc de rezervã de stat, în vederea punerii în funcţiune a Unitãţii nr. 2 de la Centrala Nuclearoelectricã Cernavodã şi pentru completarea necesarului tehnologic pe durata de viaţã a unitãţilor 1 şi 2 de la Centrala Nuclearoelectricã Cernavodã.
(2) Acumularea de apã grea pe perioada 2004-2006 de cãtre Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat se face prin compensare cu obligaţiile de platã datorate de regie cãtre bugetul de stat şi cãtre furnizorii de materii prime şi materiale, prestatorii de servicii şi executanţii de lucrãri ai regiei, denumiţi în continuare furnizori, precum şi cu obligaţiile de platã ale acestor furnizori faţã de bugetul de stat.
(3) Dacã furnizorii nu înregistreazã obligaţii de platã cãtre bugetul de stat, dar au obligaţii de platã rezultate din relaţii contractuale cu anumiţi agenţi economici, se compenseazã obligaţiile de platã datorate bugetului de stat de cãtre agenţii economici respectivi.
(4) Obligaţiile de platã cãtre bugetul de stat ale furnizorilor se vor compensa pânã la concurenţa valorii integrale a facturilor furnizorilor, acceptate la platã de cãtre regie, iar obligaţiile de platã cãtre bugetul de stat ale agenţilor economici prevãzuţi la alin. (3) se vor compensa la nivelul obligaţiilor acestora faţã de bugetul de stat, fãrã a depãşi valoarea integralã a facturilor agenţilor economici acceptate la platã de cãtre furnizori.
(5) Procedura de compensare prevãzutã de prezentele norme metodologice nu cuprinde obligaţiile bugetare înregistrate de regie, de furnizori şi agenţii economici prevãzuţi la alin. (3), datorate bugetului asigurãrilor sociale de stat, bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi bugetului asigurãrilor pentru şomaj.
ART. 2
Taxa pe valoarea adãugatã deductibilã din facturile fiscale ale Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare va fi înregistratã în evidenţele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat ca neexigibilã, pânã la scoaterea din rezerva de stat a cantitãţilor de apã grea acumulate în condiţiile legii.
ART. 3
Rãspunderea pentru producerea şi acumularea cantitãţii de apã grea în limita valoricã aprobatã revine:
a) regiei, pentru producerea şi livrarea cantitãţii de apã grea cu încadrarea în limitele valorice anuale aprobate şi pentru realitatea sumelor cuprinse în facturile emise;
b) Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru confirmarea încadrãrii în limitele valorice anuale aprobate a sumelor cuprinse în facturile emise de regie, de furnizorii regiei şi de agenţii economici;
c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru încheierea contractelor de vânzare-cumpãrare cu regia, recepţionarea cantitãţii de apã grea şi încadrarea în limitele valorice anuale aprobate.
ART. 4
(1) Compensarea se face în anul 2004 pânã la data de 24 decembrie, la nivelul obligaţiilor datorate bugetului de stat atât de regie, cât şi de furnizori şi de agenţii economici prevãzuţi la art. 1 alin. (3), dupã caz, în limita plafonului maxim aprobat pentru anul 2004 prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Pentru anii 2005 şi 2006 plafonul valoric maxim în limita cãruia se va face compensarea va fi aprobat pentru fiecare an prin hotãrâre a Guvernului.

CAP. 2
Compensarea obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat

ART. 5
(1) Pentru compensarea obligaţiilor de platã proprii datorate bugetului de stat de regie, aceasta va întocmi procesul-verbal de compensare conform modelului prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, în 5 exemplare, completând la pct. 1.1 contravaloarea apei grele produse care urmeazã sã fie livratã.
(2) Cele 5 exemplare ale procesului-verbal vor fi înaintate Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi pentru înscrierea la pct. 2.1 a obligaţiilor de platã proprii datorate de regie bugetului de stat.
(3) Dupã efectuarea operaţiunii prevãzute la alin. (2), regia va înscrie la pct. 3.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apã grea livratã, care nu poate sã fie mai mare decât obligaţiile de platã datorate bugetului de stat, înscrise în procesulverbal la pct. 2.1.
(4) Procesul-verbal întocmit în 5 exemplare va fi transmis de cãtre regie Ministerului Economiei şi Comerţului şi Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, care vor confirma, pe propria rãspundere, încadrarea sumelor înscrise de regie la pct. 1.1 şi 3.1 din procesul-verbal, atât în limita valoricã a plafonului maxim aprobat pentru fiecare an, cât şi în limita obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat de cãtre regie, menţionate la pct. 2.1 din procesulverbal.
(5) Cele 5 exemplare ale procesului-verbal confirmat potrivit alin. (4) sunt transmise de regie Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi pentru aprobarea compensãrii obligaţiilor datorate bugetului de stat de cãtre aceasta.
(6) Dupã aprobarea procesului-verbal de compensare, Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi reţine douã exemplare, unul pentru operarea în evidenţa pe plãtitori a stingerii obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat de cãtre regie şi unul pentru preluarea şi prelucrarea datelor în cadrul Serviciului buget, iar celelalte exemplare se transmit:
a) regiei, pentru operarea în evidenţa contabilã a stingerii obligaţiilor de platã cãtre bugetul de stat;
b) Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru evidenţierea încadrãrii în limita plafonului maxim aprobat pentru acumularea de apã grea prin compensare;
c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru operare în evidenţa contabilã.
ART. 6
(1) Pentru compensarea obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat de cãtre sucursalele sale, regia va întocmi procesul-verbal de compensare conform modelului prezentat în anexa nr. 1, în 7 exemplare, completând la pct. 1.1 contravaloarea apei grele produse care urmeazã sã fie livratã.
(2) Cele 7 exemplare ale procesului-verbal vor fi transmise de regie organului fiscal în evidenţa cãruia se aflã înregistratã sucursala regiei care are obligaţii de platã faţã de bugetul de stat neachitate, provenite din impozitul pe veniturile din salarii, pentru înscrierea acestora la pct. 7.1.
(3) Dupã efectuarea procedurii prevãzute la alin. (2), regia transmite cele 7 exemplare ale procesului-verbal Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi pentru înscrierea la pct. 2.1 a obligaţiilor de platã proprii datorate de regie la bugetul de stat.
(4) Dupã efectuarea operaţiunii prevãzute la alin. (3), regia va înscrie la pct. 3.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apã grea livratã, care nu poate sã fie mai mare decât obligaţiile de platã datorate bugetului de stat, înscrise în procesulverbal la pct. 2.1 şi 7.1.
(5) Prevederile art. 5 alin. (4) se aplicã în mod corespunzãtor.
(6) Regia transmite exemplarele procesului-verbal confirmat organului fiscal teritorial în evidenţa cãruia se aflã înregistratã sucursala regiei, pentru aprobarea compensãrii prevãzute la pct. 7.2 din procesul-verbal. Organul fiscal reţine un exemplar pentru operarea în evidenţa pe plãtitori a stingerii obligaţiilor de platã cãtre bugetul de stat ale sucursalei şi un exemplar îl transmite sucursalei pentru operarea în evidenţa contabilã a stingerii obligaţiilor cãtre bugetul de stat, iar pe celelalte 5 exemplare le transmite Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi pentru aprobarea compensãrii obligaţiilor datorate bugetului de stat de cãtre regie, prevãzutã la pct. 6.1 din procesul-verbal.
(7) Prevederile art. 5 alin. (6) se aplicã în mod corespunzãtor.
ART. 7
(1) Pentru compensarea obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat de cãtre furnizorii cu personalitate juridicã ai regiei, aceasta întocmeşte procesulverbal de compensare conform modelului prevãzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, în 6 exemplare.
(2) Regia înscrie la pct. 1.1 din procesul-verbal contravaloarea apei grele ce urmeazã sã fie livratã şi la pct. 1.2 din procesul-verbal menţioneazã obligaţiile de platã datorate furnizorului şi transmite toate exemplarele procesului-verbal acestui furnizor pentru confirmarea obligaţiilor de platã. Dupã confirmarea obligaţiilor de platã faţã de el, furnizorul transmite exemplarele procesuluiverbal organului fiscal teritorial în evidenţa cãruia este înregistrat.
(3) Organul fiscal prevãzut la alin. (2) va înscrie la pct. 4.1 din procesul-verbal obligaţiile de platã datorate bugetului de stat de cãtre furnizor şi transmite regiei toate exemplarele.
(4) Regia va înscrie la pct. 5.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apã grea livratã, dupã care transmite toate exemplarele procesului-verbal Ministerului Economiei şi Comerţului şi Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru a fi confirmate.
(5) Procesul-verbal de compensare se transmite apoi, prin grija regiei, organului fiscal teritorial în evidenţa cãruia se aflã înregistrat furnizorul, pentru aprobarea compensãrii prevãzute la pct. 8.1 în acelaşi cuantum cu cel al valorii menţionate la pct. 1.2 din procesul-verbal.
(6) Dupã aprobarea compensãrii, organul fiscal teritorial în evidenţa cãruia se aflã înregistrat furnizorul va reţine un exemplar din procesul-verbal pentru operarea în evidenţa pe plãtitori a stingerii obligaţiilor de platã bugetare datorate de furnizor, iar pe celelalte 5 exemplare le transmite:
a) regiei;
b) Ministerului Economiei şi Comerţului;
c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat;
d) furnizorului, pentru înregistrarea în evidenţa contabilã a operaţiunii de compensare;
e) Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi, pentru preluarea şi prelucrarea datelor în cadrul Serviciului buget.
ART. 8
(1) În cazul în care furnizorul este o sucursalã sau un sediu secundar fãrã personalitate juridicã, regia întocmeşte procesul-verbal conform modelului prezentat în anexa nr. 2, în 8 exemplare, şi înscrie la pct. 1.1. din acesta contravaloarea apei grele care urmeazã sã fie livratã, iar la pct. 1.2., obligaţiile de platã datorate furnizorului şi apoi transmite toate exemplarele procesuluiverbal acestuia, pentru confirmarea obligaţiilor de platã.
(2) Dupã confirmarea obligaţiilor de platã, furnizorul transmite cele 8 exemplare ale procesului-verbal la organul fiscal teritorial în evidenţa cãruia acesta se aflã înregistrat, pentru înscrierea la pct. 4.1. a obligaţiilor de platã faţã de bugetul de stat.
(3) În cazul în care suma datoratã furnizorului de cãtre regie este mai mare decât obligaţiile de platã faţã de bugetul de stat ale furnizorului, diferenţa înscrisã la pct. 9 din procesul-verbal va fi utilizatã pentru stingerea obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat de persoana juridicã în componenţa cãreia se aflã furnizorul. În acest caz organul fiscal prevãzut la alin. (2) va transmite exemplarele procesului-verbal organului fiscal teritorial în evidenţa cãruia se aflã persoana juridicã în a cãrei componenţã este furnizorul, pentru înscrierea la pct. 10.1. a obligaţiilor datorate bugetului de stat de cãtre persoana juridicã.
(4) În continuare se aplicã în mod corespunzãtor prevederile art. 6 alin. (4)-(7).
ART. 9
(1) Pentru compensarea obligaţiilor de platã faţã de bugetul de stat ale agenţilor economici faţã de care furnizorii regiei au datorii rezultate din relaţii contractuale, regia va întocmi procesul-verbal de compensare conform modelului prezentat în anexa nr. 2, în 7 exemplare.
(2) Compensarea prevãzutã la alin. (1) se efectueazã în limita sumelor datorate de regie furnizorilor şi a sumelor datorate de cãtre furnizori agenţilor economici.
(3) Prevederile art. 7 alin. (2)-(6) se aplicã în mod corespunzãtor.
(4) Atunci când în procedura de compensare a obligaţiilor datorate bugetului de stat de cãtre agenţii economici vor intra şi obligaţii cu reţinere la sursã, data limitã de prezentare de cãtre aceştia a procesului-verbal de compensare organelor fiscale teritoriale va fi data scadenţei de platã a acestor obligaţii. Prezentarea procesului-verbal de compensare organelor fiscale respective trebuie sã fie precedatã sau însoţitã de depunerea declaraţiilor fiscale lunare, din care sã rezulte cuantumul acestor obligaţii datorat bugetului de stat.
ART. 10
În cazul în care agentul economic este o sucursalã sau un sediu secundar fãrã personalitate juridicã, regia întocmeşte procesul-verbal conform modelului prezentat în anexa nr. 2, în 9 exemplare, aplicând în mod corespunzãtor prevederile art. 8 alin. (1)-(4).

CAP. 3
Reflectarea în contabilitate a operaţiunilor de compensare

ART. 11
(1) În contabilitatea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat operaţiunile de compensare a obligaţiilor de platã datorate regiei, conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apã grea în perioada 2001-2006 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se reflectã în creditul contului 701 "Finanţarea în baza unor acte normative speciale", analitic 701.10 "Finanţarea în baza <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apã grea în perioada 2001-2006 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare".
(2) În creditul acestui cont se înregistreazã sumele datorate şi neachitate regiei, care intrã în acţiunea de stingere a unor obligaţii bugetare, potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Pe baza procesului-verbal de compensare a obligaţiilor de platã datorate regiei, potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobat de organele în drept, primit de la organul fiscal teritorial, se efectueazã înregistrarea:

234 "Furnizori" - = 701 "Finanţarea în baza unor acte normative
analitic: Regia speciale" - analitic:
Autonomã pentru 701.10 "Finanţarea în baza Ordonanţei de
Activitãţi Nucleare urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 privind
producţia de apã grea în perioada 2001-2006
la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare
şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia
Naţionalã a Rezervelor de Stat, cu modificãrile
şi completãrile ulterioare"

cu sumele compensate prevãzute la pct. 6.1. şi 7.2. din procesul-verbal prevãzut în anexa nr. 1, respectiv la pct. 8.1. şi 10.2. din procesul-verbal prevãzut în anexa nr. 2, dupã caz.
(4) Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat întocmeşte Contul de execuţie privind cheltuielile bugetare efectuate prin compensare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, pe baza sumelor evidenţiate în cadrul contului 701 "Finanţarea în baza unor acte normative speciale" - analitic: 701.10 "Finanţarea în baza <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apã grea în perioada 2001-2006 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare".
(5) Contul de execuţie respectiv se prezintã ca anexã distinctã la situaţiile financiare trimestriale şi anuale pentru instituţiile publice.
(6) Sumele compensate nu se cuprind în "Contul de execuţie al bugetului instituţiei publice" - anexa nr. 10 şi "Detalierea cheltuielilor" - anexa nr. 14 la situaţiile financiare pentru instituţiile publice.
ART. 12
Înregistrarea în contabilitatea regiei, a furnizorilor şi a agenţilor economici a operaţiunilor de compensare prevãzute de prezentele norme metodologice se efectueazã în conformitate cu reglementãrile contabile aplicabile.

CAP. 4
Dispoziţii finale

ART. 13
(1) Procedura de compensare a obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat, cuprinsã în prezentele norme metodologice, are aplicabilitate începând cu data intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi pânã la sfârşitul anului 2006, conform prevederilor acestei ordonanţe de urgenţã.
(2) Aprobarea compensãrii obligaţiilor de platã bugetare se încheie pânã la data de 24 decembrie a fiecãrui an cuprins în perioada prevãzutã de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) În operaţiunea de compensare intrã numai livrãrile de apã grea, livrãrile de materii prime şi materiale, prestãrile de servicii şi executãrile de lucrãri cãtre regie şi de cãtre agenţii economici furnizorilor, facturate înainte de data de 24 decembrie a fiecãrui an cuprins în perioada prevãzutã de ordonanţa de urgenţã sus-menţionatã, pentru încadrarea în prevederile alin. (2).
ART. 14
Sumele de platã datorate agenţilor economici de cãtre furnizorii regiei sunt confirmate de agenţii economici respectivi pe propria rãspundere, sub pedeapsa prevãzutã de Codul penal pentru fals în declaraţii, fiind verificate totodatã şi de regie pe baza facturilor din care rezultã obligaţiile de platã ale furnizorilor faţã de agenţii economici.
ART. 15
(1) Procesul-verbal de compensare a obligaţiilor de platã reprezintã documentul justificativ de înregistrare a operaţiunilor de compensare în evidenţa analiticã pe plãtitori - persoane juridice, precum şi în evidenţa contabilã a regiei, furnizorilor şi a agenţilor economici implicaţi în procedura de compensare cuprinsã în prezentele norme metodologice.
(2) Data compensãrii obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat de cãtre regie, furnizori şi agenţi economici este data la care conducãtorul organului fiscal competent a aprobat operaţiunea de compensare menţionatã la pct. 6.1 şi 7.2 din procesul-verbal de compensare întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 1, precum şi la pct. 8.1 şi 10.2 din procesul-verbal de compensare întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 2, dupã caz.
ART. 16
Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Judeţului Mehedinţi, prin Serviciul buget, va prelua şi va prelucra datele din procesele-verbale de compensare a obligaţiilor de platã datorate cãtre bugetul de stat de regie, precum şi de furnizorii regiei sau de agenţii economici, dupã caz, şi va transmite informaţiile respective Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generalã a tehnologiei informaţiei, cel mai târziu pânã la data de 10 ianuarie a anului urmãtor efectuãrii compensãrii, în conformitate cu instrucţiunile transmise de aceastã direcţie.


ANEXA 1
la normele metodologice
(model)

MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI
Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare
Sediul...................................
Codul fiscal.............................

PROCES-VERBAL Nr......./...................
de compensare a obligaţiilor de platã,
potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţã a
Guvernului nr. 45/2001privind producţia
de apã grea în perioada 2001-2006 la Regia
Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi
acumularea acesteia de cãtre Administraţia
Naţionalã a Rezervelor de Stat,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare




┌─────────────────────┐
│ Cod fiscal │
├─────────────────────┤
│1) │
├─────────────────────┤
│2) │
└─────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────────┐
│ Explicaţii │ Nr. │ Suma │
│ │ rând │ - lei - │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────┤
│ 1. Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 1.1. Suma reprezentând contravaloarea apei grele │ │ │
│ prevãzute pentru acumularea ca stoc de rezervã │ │ │
│ de stat │ 01 │ ........... │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil │ │ │
│ │ │ │
│ 2. Organul fiscal teritorial la care este înregis- │ │ │
│ tratã Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare - │ │ │
│ Direcţia generalã a finanţelor publice a judeţului│ │ │
│ Mehedinţi │ │ │
│ 2.1. Obligaţiile datorate bugetului de stat de Regia │ │ │
│ Autonomã pentru Activitãţi Nucleare, în sumã │ │ │
│ de ................... │ 02 │ .......... │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici........... │ 03 │ .......... │
│ b) 01.01.01. Accesorii aferente impozitului pe │ │ │
│ profit de la agenţii economici .................. │ 04 │ .......... │
│ c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii.......│ 05 │ .......... │
│ d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe │ │ │
│ veniturile din salarii...................... │ 06 │ .......... │
│ e) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã.............. │ 07 │ .......... │
│ f) 13.01. Accesorii aferente taxei pe valoarea │ │ │
│ adãugatã ...................................... │ 08 │ .......... │
│ g) 17.01.19. Taxa pe dezvoltare cuprinsã în tariful │ │ │
│ energiei electrice şi termice .................. │ 09 │ .......... │
│ h) 17.01.19. Accesorii aferente taxei pe dezvoltare │ │ │
│ cuprinsã în tariful energiei electrice şi │ │ │
│ termice ................... │ 10 │ .......... │
│ i) 20.01. Vãrsãminte din profitul net al regiilor │ │ │
│ autonome ............. │ 11 │ .......... │
│ j) 20.01. Accesorii aferente vãrsãmintelor din │ │ │
│ profitul net al regiilor autonome ............... │ 12 │ .......... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 3. Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 3.1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor │ │ │
│ privind livrarea cãtre Administraţia Naţionalã a │ │ │
│ Rezervelor de Stat a cantitãţii de....... apã │ │ │
│ grea pentru acumularea ca stoc de rezervã de stat │ 13 │ .......... │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil │ │ │
│ │ │ │
│ 4. Ministerul Economiei şi Comerţului │ │ │
│ Confirmãm încadrarea în plafonul maxim anual │ │ │
│ aprobat, │ │ │
│ │ │ │
│ Director, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 5. Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat │ │ │
│ Confirmãm pe propria rãspundere realitatea datelor│ │ │
│ înscrise la pct. 1.1. şi 3.1. │ │ │
│ │ │ │
│ Director, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 6. Organul fiscal teritorial la care este înregis- │ │ │
│ tratã Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare - │ │ │
│ Direcţia generalã a finanţelor publice a judeţului│ │ │
│ Mehedinţi │ │ │
│ 6.1. În limita valoricã maximã aprobatã pe anul .....│ │ │
│ pentru acumularea de apã grea se sting obligaţiile│ │ │
│ datorate bugetului de stat de cãtre Regia Autonomã│ │ │
│ pentru Activitãţi Nucleare, în sumã totalã de.....│ │ │
│ ......, │ 14 │ .......... │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici........... │ 15 │ .......... │
│ b) 01.01.01. Accesorii aferente impozitului pe │ │ │
│ profit de la agenţii economici................. │ 16 │ .......... │
│ c) 06.01.02.Impozit pe veniturile din salarii....... │ 17 │ .......... │
│ d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe │ │ │
│ veniturile din salarii....................... │ 18 │ .......... │
│ e) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã............. │ 19 │ .......... │
│ f) 13.01. Accesorii aferente taxei pe valoarea │ │ │
│ adãugatã ............................ │ 20 │ .......... │
│ g) 17.01.19. Taxa pe dezvoltare cuprinsã în tariful │ │ │
│ energiei electrice şi termice.................. │ 21 │ .......... │
│ h) 17.01.19. Accesorii aferente taxei pe dezvoltare │ │ │
│ cuprinsã în tariful energiei electrice şi │ │ │
│ termice............................... │ 22 │ .......... │
│ i) 20.01. Vãrsãminte din profitul net al regiilor │ │ │
│ autonome................... │ 23 │ .......... │
│ j) 20.01. Accesorii aferente vãrsãmintelor din │ │ │
│ profitul net al regiilor autonome............... │ 24 │ .......... │
│ │ │ │
│ Aprobat compensarea │ │ │
│ │ │ │
│ Director/Data, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 7. Organul fiscal teritorial în evidenţa cãruia se │ │ │
│ aflã înregistratã sucursala Regiei Autonomã pentru│ │ │
│ Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 7.1. Obligaţii datorate bugetului de stat de sucur- │ │ │
│ sala Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ ......................., în sumã totalã de │ │ │
│ .................., │ 25 │ .......... │
│ din care: │ │ │
│ a) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii.......│ 26 │ .......... │
│ b) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni- │ │ │
│ turile din salarii.......................... │ 27 │ .......... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ 7.2. În limita valoricã maximã aprobatã pe anul..... │ │ │
│ pentru acumularea de apã grea se sting obligaţiile│ │ │
│ cãtre bugetul de stat ale sucursalei Regiei │ │ │
│ Autonome pentru Activitãţi Nucleare............., │ │ │
│ în sumã totalã de.................., │ 28 │ .......... │
│ din care: │ │ │
│ a) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii...... │ 29 │ .......... │
│ b) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe │ │ │
│ veniturile din salarii ..................... │ 30 │ .......... │
│ │ │ │
│ Aprobat compensarea │ │ │
│ │ │ │
│ Director/Data, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────────┘



ANEXA 2
la normele metodologice
(model)

MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI
Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare
Sediul................................
Codul fiscal..........................


PROCES-VERBAL Nr......./...................
de compensare a obligaţiilor de platã,
potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.
45/2001 privind producţia de apã grea în perioada 2001 -2006 la Regia
Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi
acumularea acesteia de cãtre Administraţia Naţionalã a Rezervelor
de Stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în relaţia cu
*).......................

┌─────────────────────┐
│ Cod fiscal │
├─────────────────────┤
│1) │
├─────────────────────┤
│2) │
├─────────────────────┤
│3) │
└─────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────────┐
│ Explicaţii │ Nr. │ Suma │
│ │ rând │ - lei - │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────┤
│ 1. Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 1.1. Suma reprezentând contravaloarea apei grele │ │ │
│ produse pentru constituirea ca stoc de rezervã │ │ │
│ de stat ............ │ 01 │ .......... │
│ 1.2. Suma reprezentând totalul contravalorii factu- │ │ │
│ rilor privind livrarea/prestarea de cãtre^1)........ │ 02 │ .......... │
│ │ │ │
│ Rãspundem pentru datele de mai sus. │ │ │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 2. Furnizorul 1)................................... │ │ │
│ Confirmãm exactitatea datelor prevãzute la pct. │ │ │
│ 1.2. │ │ │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 3. Agentul economic faţã de care furnizorul înregis- │ │ │
│ treazã obligaţii de platã^2)................... │ │ │
│ Confirmãm pe propria rãspundere datoria furni- │ │ │
│ zorului^1) │ │ │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 4. Organul fiscal teritorial...................... │ │ │
│ 4.1. Obligaţii datorate bugetului de stat de*)...... │ │ │
│ ..............................., în sumã totalã │ │ │
│ de........................, │ 03 │ .......... │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici........... │ 04 │ .......... │
│ b) 01.01.01. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ profit de la agenţii economici................. │ 05 │ .......... │
│ c) 06.01.02. Impozitul pe veniturile din salarii.... │ 06 │ .......... │
│ d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni- │ │ │
│ turile din salarii **)......................... │ 07 │ .......... │
│ e) 08.01.03. Impozit pe dividende de la societãţile │ │ │
│ comerciale.............. │ 08 │ .......... │
│ f) 08.01.03. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ dividende de la societãţile comerciale........... │ 09 │ .......... │
│ g) 08.01.07. Contribuţia agenţilor economici pentru │ │ │
│ învãţãmântul de stat........................... │ 10 │ .......... │
│ h) 08.01.07. Accesorii aferente contribuţiei agenţi- │ │ │
│ lor economici pentru învãţãmântul de stat........ │ 11 │ .......... │
│ i) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã................ │ 12 │ .......... │
│ j) 13.01. Accesoriile aferente taxei pe valoarea │ │ │
│ adãugatã.............................. │ 13 │ .......... │
│ k) 14.01. Accize......................... │ 14 │ .......... │
│ l) 14.01. Accesoriile aferente accizelor............ │ 15 │ .......... │
│ m) 17.01.24. Impozit pe ţiţeiul din producţia internã│ │ │
│ şi gazele naturale............................ │ 16 │ .......... │
│ n) 17.01.24. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ ţiţeiul din producţia internã şi gazele naturale │ │ │
│ .......................... │ 17 │ .......... │
│ o) 17.01.04. Taxa pe activitatea de prospecţiuni, │ │ │
│ explorare şi exploatare a resurselor minerale.....│ 18 │ .......... │
│ p) 17.01.04. Accesoriile aferente taxei pe activita- │ │ │
│ tea de prospecţiuni, explorare şi exploatare a │ │ │
│ resurselor minerale........................... │ 19 │ .......... │
│ q) 22.01.07. Venituri din concesiuni (redevenţe).....│ 20 │ .......... │
│ r) 22.01.07. Accesoriile aferente veniturilor din │ │ │
│ concesiuni (redevenţe)....................... │ 21 │ .......... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 5. Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 5.1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor │ │ │
│ privind livrarea cãtre Administraţia Naţionalã a │ │ │
│ Rezervelor de Stat a cantitãţii de ....... apã │ │ │
│ grea pentru acumularea ca stoc de rezervã de stat │ 22 │ .......... │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil │ │ │
│ │ │ │
│ 6. Ministerul Economiei şi Comerţului │ │ │
│ Confirmãm încadrarea în plafonul maxim anual │ │ │
│ aprobat. │ │ │
│ │ │ │
│ Director, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 7. Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat │ │ │
│ Confirmãm pe propria rãspundere datele prevãzute │ │ │
│ la pct. 1.1. şi 3.1. şi încadrarea în limita │ │ │
│ valoricã maximã aprobatã pentru anul............ │ │ │
│ │ │ │
│ Director, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 8. Organul fiscal teritorial...................... │ │ │
│ 8.1. In limita valoricã maximã aprobatã pe anul .....│ │ │
│ şi a sumelor datorate de Regia Autonomã pentru │ │ │
│ Activitãţi Nucleare cãtre furnizor şi/sau de │ │ │
│ furnizor cãtre agentul economic se sting obliga- │ │ │
│ ţiile cãtre bugetul de stat ale *)...............,│ │ │
│ în sumã totalã de......................., │ 23 │ .......... │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici........... │ 24 │ .......... │
│ b) 01.01.01. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ profit de la agenţii economici................. │ 25 │ .......... │
│ c) 06.01.02. Impozitul pe veniturile din salarii.....│ 26 │ .......... │
│ d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni- │ │ │
│ turile din salarii **)....................... │ 27 │ .......... │
│ e) 08.01.03. Impozit pe dividende de la societãţile │ │ │
│ comerciale............ │ 28 │ .......... │
│ f) 08.01.03. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ dividende de la societãţile comerciale......... │ 29 │ .......... │
│ g) 08.01.07. Contribuţia agenţilor economici pentru │ │ │
│ învãţãmântul de stat........................ │ 30 │ .......... │
│ h) 08.01.07. Accesorii aferente contribuţiei agen- │ │ │
│ ţilor economici pentru învãţãmântul de stat.......│ 31 │ .......... │
│ i) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã................. │ 32 │ .......... │
│ j) 13.01. Accesoriile aferente taxei pe valoarea │ │ │
│ adãugatã..................................... │ 33 │ .......... │
│ k) 14.01. Accize................................ │ 34 │ .......... │
│ l) 14.01. Accesoriile aferente accizelor.......... │ 35 │ .......... │
│ m) 17.01.24. Impozit pe ţiţeiul din producţia internã│ │ │
│ şi gazele naturale ................... │ 36 │ .......... │
│ n) 17.01.24. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ ţiţeiul din producţia internã şi gazele naturale..│ 37 │ .......... │
│ o) 17.01.04. Taxa pe activitatea de prospecţiuni, │ │ │
│ explorare şi exploatare a resurselor minerale.....│ 38 │ .......... │
│ p) 17.01.04. Accesoriile aferente taxei pe activita- │ │ │
│ tea de prospecţiuni, explorare şi exploatare a │ │ │
│ resurselor minerale.......................... │ 39 │ .......... │
│ q) 22.01.07. Venituri din concesiuni (redevenţe).... │ 40 │ .......... │
│ r) 22.01.07. Accesoriile aferente veniturilor din │ │ │
│ concesiuni (redevenţe)......................... │ 41 │ .......... │
│ │ │ │
│ Aprobat compensarea │ │ │
│ │ │ │
│ Director/Data, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 9. Obligaţii ale Regiei Autonomã pentru Activitãţi │ │ │
│ Nucleare rãmase necompensate la nivelul organelor │ │ │
│ fiscale teritoriale şi transmise pentru a fi com- │ │ │
│ pensate, organelor fiscale teritoriale în evidenţa│ │ │
│ cãrora se aflã înregistrat furnizorul sau agentul │ │ │
│ economic, persoanã juridicã (pct. 1.2 - pct. │ │ │
│ 8-1)..................................... │ 42 │ .......... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│10. Organul fiscal teritorial la care este înregis- │ │ │
│ tratã ca plãtitoare persoana juridicã^3) cãreia îi│ │ │
│ este subordonat furnizorul sau agentul economic...│ │ │
│10.1. Obligaţiile datorate bugetului de stat de^3) ...│ │ │
│ ................., în sumã totalã de ............,│ 43 │ .......... │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici........... │ 44 │ .......... │
│ b) 01.01.01. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ profit de la agenţii economici............... │ 45 │ .......... │
│ c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii...... │ 46 │ .......... │
│ d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni- │ │ │
│ turile din salarii **).......................... │ 47 │ .......... │
│ e) 08.01.03. Impozit pe dividende de la societãţile │ │ │
│ comerciale............ │ 48 │ .......... │
│ f) 08.01.03. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ dividende de la societãţile comerciale.......... │ 49 │ .......... │
│ g) 08.01.07. Contribuţia agenţilor economici pentru │ │ │
│ învãţãmântul de stat........................... │ 50 │ .......... │
│ h) 08.01.07. Accesorii aferente contribuţiei agenţi- │ │ │
│ lor economici pentru învãţãmântul de stat....... │ 51 │ .......... │
│ i) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã............... │ 52 │ .......... │
│ j) 13.01. Accesoriile aferente taxei pe valoarea │ │ │
│ adãugatã................................ │ 53 │ .......... │
│ k) 14.01. Accize.............................. │ 54 │ .......... │
│ l) 14.01. Accesoriile aferente accizelor.......... │ 55 │ .......... │
│ m) 17.01.24. Impozit pe ţiţeiul din producţia internã│ │ │
│ şi gazele naturale............................. │ 56 │ .......... │
│ n) 17.01.24. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ ţiţeiul din producţia internã şi gazele naturale..│ 57 │ .......... │
│ o) 17.01.04. Taxa pe activitatea de prospecţiuni, │ │ │
│ explorare şi exploatare a resurselor minerale.....│ 58 │ .......... │
│ p) 17.01.04. Accesoriile aferente taxei pe activita- │ │ │
│ tea de prospecţiuni, explorare şi exploatare a │ │ │
│ resurselor minerale.................... │ 59 │ .......... │
│ q) 22.01.07. Venituri din concesiuni (redevenţe).... │ 60 │ .......... │
│ r) 22.01.07. Accesoriile aferente veniturilor din │ │ │
│ concesiuni (redevenţe)...................... │ 61 │ .......... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│10.2. În limita sumelor datorate de Regia Autonomã │ │ │
│ pentru Activitãţi Nucleare cãtre furnizor şi/sau │ │ │
│ de furnizor cãtre agentul economic, se sting obli-│ │ │
│ gaţiile cãtre bugetul de stat ale^3) .............│ │ │
│ în sumã totalã de......................, │ 62 │ .......... │
│ │ │ │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01 Impozit pe profit de la agenţii econo- │ │ │
│ mici........... │ 63 │ .......... │
│ b) 01.01.01. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ profit de la agenţii economici.............. │ 64 │ .......... │
│ c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii...... │ 65 │ .......... │
│ d) 06.01.02. Accesorii aferente impozitului pe veni- │ │ │
│ turile din salarii **).......................... │ 66 │ .......... │
│ e) 08.01.03. Impozit pe dividende de la societãţile │ │ │
│ comerciale.............. │ 67 │ .......... │
│ f) 08.01.03. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ dividende de la societãţile comerciale........... │ 68 │ .......... │
│ g) 08.01.07. Contribuţia agenţilor economici pentru │ │ │
│ învãţãmântul de stat........................... │ 69 │ .......... │
│ h) 08.01.07. Accesorii aferente contribuţiei agenţi- │ │ │
│ lor economici pentru învãţãmântul de stat........ │ 70 │ .......... │
│ i) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã................ │ 71 │ .......... │
│ j) 13.01. Accesoriile aferente taxei pe valoarea │ │ │
│ adãugatã............................. │ 72 │ .......... │
│ k) 14.01. Accize............................... │ 73 │ .......... │
│ l) 14.01. Accesoriile aferente accizelor......... │ 74 │ .......... │
│ m) 17.01.24. Impozit pe ţiţeiul din producţia internã│ │ │
│ şi gazele naturale............................ │ 75 │ .......... │
│ n) 17.01.24. Accesoriile aferente impozitului pe │ │ │
│ ţiţeiul din producţia internã şi gazele naturale..│ 76 │ .......... │
│ o) 17.01.04. Taxa pe activitatea de prospecţiuni, │ │ │
│ explorare şi exploatare a resurselor minerale.....│ 77 │ .......... │
│ p) 17.01.04. Accesoriile aferente taxei pe activi- │ │ │
│ tatea de prospecţiuni, explorare şi exploatare a │ │ │
│ resurselor minerale.......................... │ 78 │ .......... │
│ q) 22.01.07. Venituri din concesiuni (redevenţe).....│ 79 │ .......... │
│ r) 22.01.07. Accesoriile aferente veniturilor din │ │ │
│ concesiuni (redevenţe)........................ │ 80 │ .......... │
│ │ │ │
│ Aprobat compensarea │ │ │
│ │ │ │
│ Director/Data, Şef serviciu │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────────┘


1) Denumirea completã a furnizorului. în cazul în care este sucursalã sau
alt sediu secundar, se indicã şi denumirea persoanei juridice.
2) Denumirea completã a agentului economic faţã de care furnizorul înregis-
treazã obligaţii ia platã. în cazul în care este sucursalã sau alt sediu secundar
se indicã şi denumirea persoanei juridice.
3) Se completeazã numai în cazul furnizorului sau a agentului economic,
persoanã juridicã, care are sucursale/sedii secundare.
*) Se va menţiona denumirea completã a furnizorului sau a agentului economic
care beneficiazã de compensare. în cazul în care este sucursalã sau alt sediu
secundar se indica şi denumire persoanei juridice cãreia îi este subordonatã.
**) Se completeazã numai pentru accesoriile atente impozitului pe venituri
din salarii datorat de furnizori.


ANEXA 3
la normele metodologice
(model)



CONTUL DE EXECUŢIE
privind cheltuielile bugetare efectuate prin compensare,
potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001
privind producţia de apã grea în perioada 2001 - 2006
la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea
acesteia de cãtre Administraţia
Naţionalã a Rezervelor de Stat, cu modificãrile şi
completãrile ulterioare

- mii lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Cod*) Sume
indicatorului Capitol
Titlu/Articol
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Capitolul "Alte acţiuni economice" 69.01
TITLUL VII: Cheltuieli de capital 70
Stocuri pentru rezerve materiale
naţionale şi de mobilizare 71
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Se înscriu denumirea şi simbolul capitolelor şi titlurilor de cheltuieli.

Ordonator principal de credite, Conducãtorul compartimentului
L.S. fmanciar-contabil,


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016