Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 3 februarie 2003  de aplicare a   Hotararii Guvernului nr. 1.556/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii in anul 2003 producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 3 februarie 2003 de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 1.556/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii in anul 2003 producatorilor agricoli din sectorul animalier, pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 100 din 18 februarie 2003
ART. 1
În sensul prezentelor norme metodologice, beneficiarii sprijinului direct al statului pentru acordarea subvenţiilor alocate de la bugetul de stat sunt producãtorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin şi cresc animale de producţie şi/sau de reproducţie, în exploataţii agricole animaliere şi mixte, conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 .
ART. 2
Producãtorii agricoli care îndeplinesc prevederile art. 1 şi care livreaza animale pentru abatorizare, miere pentru procesare sau care deţin material biologic de reproducţie beneficiazã de subvenţii de la bugetul de stat.
ART. 3
(1) Valoarea totalã a subvenţiilor pentru productiile de carne, prevãzute la <>art. 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii în anul 2003 producãtorilor agricoli din sectorul animalier, pentru creşterea producţiei de carne şi a efectivelor de animale, este de 1.000 miliarde lei pentru cantitatea de 282,5 mii tone carne, realizatã şi abatorizata în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2003, repartizata astfel:
a) pentru cantitatea de 25 mii tone carne de tineret bovin valoarea totalã a subventiei este de 100 miliarde lei;
b) pentru cantitatea de 120 mii tone carne de porc valoarea totalã a subventiei este de 480 miliarde lei;
c) pentru cantitatea de 7,5 mii tone carne de tineret ovin valoarea totalã a subventiei este de 30 miliarde lei;
d) pentru cantitatea de 130 mii tone carne de pui broiler valoarea totalã a subventiei este de 390 miliarde lei.
(2) Valoarea totalã a subvenţiilor pentru materialul biologic de reproducţie, în funcţie de valoarea zootehnica şi de biotehnologia de reproducţie folositã pentru obţinerea produsului, precum şi de zona geograficã, prevãzute la <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , este de 400 miliarde lei şi se acorda celor care îndeplinesc condiţiile prevãzute în prezentele norme metodologice, în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2003, astfel:
a) pentru juninci la prima fatare valoarea totalã a subvenţiilor este de 80 miliarde lei;
b) pentru viţei obţinuţi din vaci şi juninci, precum şi malaci obţinuţi din bivolite şi mentinuti în exploatatie minimum 6 luni valoarea totalã a subvenţiilor este de 150 miliarde lei;
c) pentru scrofite de reproducţie la prima fatare valoarea totalã a subvenţiilor este de 143,5 miliarde lei;
d) pentru oi mioare şi berbeci valoarea totalã a subvenţiilor este de 23,7 miliarde lei.
(3) Valoarea totalã a subventiei pentru familiile de albine de elita şi familiile de albine de producţie, prevãzutã la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , este de 20 miliarde lei pentru cei care livreaza miere în condiţiile prevãzute în prezentele norme metodologice, în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2003.
ART. 4
Producãtorii agricoli beneficiazã de subvenţiile prevãzute la <>art. 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 pentru animalele tãiate în abatoare autorizate sanitar veterinar şi licentiate pentru aceasta activitate, conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializãrii, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 123/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 5
Producãtorii agricoli care desfãşoarã activitatea de creştere şi exploatare a animalelor, pentru a beneficia de subvenţiile de la bugetul de stat, trebuie sa completeze o cerere, ale carei model şi termen de depunere sunt stabilite pentru fiecare produs.
ART. 6
Cererile pentru încasarea subvenţiilor prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 sunt depuse de cãtre beneficiarii sprijinului la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, în vederea verificãrii şi aprobãrii.
ART. 7
(1) Pentru persoanele juridice activitatea de creştere şi exploatare a animalelor este atestata prin înscrierea declaraţiei conducatorului exploatatiei într-un registru special de evidenta a exploataţiilor la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, pe raza administrativã unde îşi desfãşoarã activitatea.
(2) Pentru persoanele fizice activitatea de creştere şi exploatare a animalelor este atestata prin înscrierea în Registrul agricol în localitatea unde sunt situate animalele.
ART. 8
Persoanele fizice pot solicita subvenţiile cuvenite conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.556/2002 , direct sau prin intermediul asociaţiilor profesionale constituite la nivel local, cu reprezentare judeteana, din care fac parte, potrivit urmãtoarelor proceduri:
1. Asociaţia judeteana a crescatorilor de animale va pune la dispoziţie asociaţiilor locale urmãtoarele:
a) lista cu abatoarele autorizate sanitar veterinar şi licentiate pentru activitatea de abatorizare;
b) lista operatorilor de insamantari artificiale autorizaţi de oficiile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene şi a reproducatorilor masculi autorizaţi pentru monta naturala;
c) modelele de cereri şi lista documentelor necesare pentru a beneficia de subvenţii.
2. Asociaţia localã centralizeazã cererile membrilor asociaţi, preia actele care atesta dreptul la subvenţii şi le depune la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, împreunã cu:
a) cererea al carei model este prezentat în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice;
b) actul de constituire a asociaţiei locale;
c) procesul-verbal al adunãrii generale în care membrii, nominalizaţi şi identificati pe baza actelor de identitate, au fost de acord cu derularea subvenţiilor cuvenite prin asociaţie, autentificat prin biroul notarului public;
d) denumirea bãncii şi numãrul de cont al asociaţiei în care vor fi virate sumele corespunzãtoare subvenţiilor.
3. Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, verifica solicitarile centralizate ale membrilor asociaţi, în vederea virarii sumelor cuvenite în contul asociaţiei.
4. Asociaţia localã, pe baza borderoului care cuprinde numele, actul de identificare - serie, numãr, cod numeric personal -, suma solicitatã, suma aprobatã, precum şi semnatura crescatorului, executa plata individualã a subvenţiilor.
5. Cererile individuale şi borderourile de plata vor fi arhivate şi puse la dispoziţie reprezentanţilor serviciului de inspecţii din cadrul direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, precum şi organelor de control abilitate.
ART. 9
(1) Subvenţiile pentru productiile de carne, prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , se acorda crescatorilor de animale în baza cererii scrise, al carei model este prezentat în anexele nr. 1a) şi 1b), care va fi însoţitã de documente, pentru fiecare categorie de beneficiar şi în funcţie de regimul utilizãrii abatorului.
(2) Documentele necesare pentru persoanele fizice care livreaza animale la abatoare autorizate sanitar veterinar sunt urmãtoarele:
a) copie de pe biletul de proprietate a animalelor, eliberat de consiliul local, în care se va mentiona numãrul de animale deţinute de proprietar, înscrise în Registrul agricol;
b) copie de pe certificatul sanitar veterinar emis de circumscripţia sanitarã veterinara;
c) copie de pe borderoul de achiziţie întocmit de abator;
d) copii de pe actele care atesta efectuarea plãţii;
e) copie de pe factura fiscalã de abatorizare a animalelor, în situaţia abatorizarii ca prestatori de servicii;
f) copie de pe raportul de tãiere a animalelor, pe care vor fi menţionate numãrul autorizaţiei sanitare veterinare şi numãrul licenţei pentru activitatea de abatorizare ale unitãţii.
(3) Documentele necesare pentru persoanele juridice sunt urmãtoarele:
a) pentru persoane juridice care livreaza animale la abatoare autorizate sanitar veterinar:
- copii de pe certificatul de înmatriculare şi de pe certificatul de înregistrare fiscalã ale societãţii comerciale;
- numãrul de înregistrare în registrul special de evidenta a exploataţiilor de la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe actul de însoţire a mãrfii;
- copie de pe certificatul sanitar veterinar emis de circumscripţia sanitarã veterinara, conform <>Legii sanitare veterinare nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile ulterioare;
- copii de pe factura fiscalã de vânzare a animalelor şi de pe chitanţa de plata;
- copie de pe raportul de tãiere a animalelor, pe care vor fi menţionate numãrul autorizaţiei sanitare veterinare şi numãrul licenţei pentru activitatea de abatorizare ale unitãţii;
b) pentru persoane juridice care abatorizeaza animale în regim de prestare de servicii:
- copii de pe certificatul de înmatriculare şi de pe certificatul de înregistrare fiscalã ale societãţii comerciale;
- numãrul de înregistrare în registrul special de evidenta a exploataţiilor de la direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe actul de însoţire a mãrfii;
- copie de pe certificatul sanitar veterinar emis de circumscripţia sanitarã veterinara, conform <>Legii nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile ulterioare;
- copii de pe factura fiscalã de abatorizare a animalelor şi de pe chitanţa de plata;
- copie de pe raportul de tãiere a animalelor, pe care vor fi menţionate numãrul autorizaţiei sanitare veterinare şi numãrul licenţei pentru activitatea de abatorizare ale unitãţii;
c) pentru persoane juridice care abatorizeaza animalele în abatoarele proprii:
- copii de pe certificatul de înmatriculare şi de pe certificatul de înregistrare fiscalã ale societãţii comerciale de creştere şi abatorizare;
- copie de pe autorizaţia sanitarã veterinara pentru activitatea de abatorizare;
- copie de pe actul de licentiere a activitãţii de abatorizare;
- act contabil de evidentiere a efectivului de animale - miscarea animalelor;
- copie de pe certificatul sanitar veterinar emis de circumscripţia sanitarã veterinara, conform <>Legii nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile ulterioare;
- copie de pe actul de însoţire a animalelor de la ferma la abator;
- copie de pe nota de intrare-recepţie în abator;
- copie de pe raportul de tãiere a animalelor.
ART. 10
(1) Crescatorii de animale, persoane juridice eligibile la subvenţiile prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , pe parcursul anului 2003, prezintã o singura data, la prima solicitare, actele de identificare a unitãţii, în copie, precum şi originalele, pentru autentificare prin semnatura persoanei responsabile cu subvenţiile din cadrul direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz.
(2) În cererile ulterioare solicitantul menţioneazã poziţia şi data la care a fost înregistratã prima solicitare.
ART. 11
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, vor deschide un registru special denumit Registrul de produs pentru înscrierea solicitãrilor de subvenţii, separat, pentru urmãtoarele produse: carne, miere, juninci, viţei şi malaci, scrofite, ovine.
ART. 12
În cadrul direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, persoanele nominalizate prin decizie pentru verificarea solicitãrilor, dupã înregistrarea cererilor în registrul de intrari-iesiri, le clasifica şi le înregistreazã în Registrul de produs.
ART. 13
(1) Serviciul de inspecţii din cadrul direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, verifica lunar pe teren, prin sondaj, corectitudinea înscrisurilor din actele anexate la cererea de solicitare de subvenţii cu registrele de evidenta a efectivelor de animale - Registrul agricol, registrul de mişcare a animalelor, registrele sanitare veterinare, registrele de intrare a animalelor în unitãţile de abatorizare, rapoartele de tãiere, precum şi valabilitatea autorizaţiilor sanitare veterinare şi licenţelor acordate pentru activitatea de tãiere.
(2) În urma verificãrilor inspectorii din Serviciul de inspecţii din cadrul direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, întocmesc o nota pe care o anexeazã la dosarul în baza cãruia s-a acordat subvenţia.
ART. 14
(1) Subvenţiile pentru juninci la prima fatare, asa cum sunt prevãzute la lit. A din anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , se acorda pentru animalele individualizate în sistemul naţional prevãzut de legislaţia în vigoare, care au originea cunoscutã şi pentru care data insamantarii sau a montei naturale a fost consemnatã în registrele oficiale.
(2) Cererea pentru acordarea subvenţiilor prevãzute la alin. (1), al carei model este prevãzut în anexele nr. 2a) şi 2b), se depune de cãtre solicitant începând cu data fatarii, dar nu mai târziu de urmãtoarele 3 luni de la fatare.
ART. 15
(1) Subvenţiile pentru viţei şi malaci, asa cum sunt prevãzute la lit. B din anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , se acorda pentru produsii obţinuţi şi mentinuti în aceeaşi exploatatie minimum 6 luni dupã fatare, care sunt individualizati în sistemul naţional prevãzut de legislaţia în vigoare şi a cãror data de insamantare sau de monta, precum şi paternitatea sunt consemnate în registrele oficiale.
(2) Cererea pentru acordarea subvenţiilor prevãzute la alin. (1), al carei model este prezentat în anexele nr. 3a) şi 3b), se depune de cãtre solicitant dupã ce vitelul împlineşte varsta de 6 luni, când acesta este în viata.
ART. 16
(1) Beneficiarii subvenţiilor prevãzute la <>art. 4 alin. (1) lit. a) şi b) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 şi diferenţiate conform lit. A pct. 2 şi lit. B pct. 2 din anexa la aceeaşi hotãrâre, din zona de munte, sunt cei care au domiciliul stabil în localitãţile prevãzute în <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 102/2002 privind aprobarea listei cuprinzând localitãţile din zona montanã din care vor face parte beneficiarii sprijinului ce se acorda producãtorilor de lapte şi ai sprijinului ce se acorda producãtorilor agricoli pentru creşterea producţiei de carne şi a efectivelor de animale, pentru anul 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 168 din 11 martie 2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Beneficiarii prevãzuţi la alin. (1) pot solicita subvenţia numai dacã deţin şi exploateazã animale, conform art. 1, în zona de munte.
ART. 17
(1) Subvenţiile pentru scrofitele de reproducţie la prima fatare, care intarca minimum 8 purcei, din rasele pure şi hibride prevãzute la lit. C din anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , se acorda pentru animalele individualizate conform <>Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 499/2002 pentru aprobarea Normelor tehnice privind aprecierea porcinelor de reproducţie şi ale cãror date de insamantare sau de monta, fatare şi intarcare sunt consemnate în registrele oficiale.
(2) Cererea pentru acordarea subvenţiilor prevãzute la alin. (1), al carei model este prezentat în anexele nr. 4a) şi 4b), se depune de cãtre solicitant dupã intarcarea purceilor conform tehnologiei aplicate.
ART. 18
(1) Subvenţiile pentru ovine se acorda diferenţiat pentru oile mioare ale cãror gestatie şi produşi provin din insamantari artificiale, respectiv monta naturala, conform lit. D pct. 1 din anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , a cãror data de insamantare sau de monta este consemnatã în registrele oficiale, pentru berbecii adulti folosiţi la insamantari artificiale şi monta naturala, conform lit. D pct. 2 din anexa la aceeaşi hotãrâre, şi pentru berbecii miori folosiţi la insamantari artificiale şi monta naturala, conform lit. D pct. 3 din aceeaşi anexa.
(2) Cererea pentru acordarea subventiei pentru oi mioare insamantate artificial sau montate natural cu berbeci autorizaţi, al carei modei este prezentat în anexele nr. 5a) şi 5b), se depune de cãtre solicitant dupã fatare, dar nu mai târziu de 60 de zile de la fatare.
(3) Cererea pentru acordarea subventiei pentru berbecii adulti şi berbecii miori autorizaţi, folosiţi la insamantari artificiale şi la monta naturala, al carei model este prezentat în anexele nr. 5a) şi 5b), se depune dupã autorizarea acestora şi va fi însoţitã de copia de pe certificatul de origine şi de productivitate şi de pe autorizaţia pentru folosirea masculului la insamantare sau monta naturala, eliberate de oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie.
ART. 19
(1) Subvenţia prevãzutã la <>art. 6 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 se acorda pentru familiile de albine care îndeplinesc condiţiile prevãzute în Caietul de sarcini nr. 39/1977, emis de Asociaţia Crescatorilor de Albine din România, dupã predarea cantitãţii de 10 kg miere/familie la unitãţile de procesare autorizate.
(2) Cererea pentru acordarea subventiei prevãzute la alin. (1), al carei model este prezentat în anexele nr. 6a) şi 6b) va fi însoţitã de biletul de proprietate eliberat de consiliul local, copii de pe factura fiscalã şi de pe chitanţa de plata sau copii de pe procesul-verbal şi de pe borderoul de plata.
ART. 20
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, dupã verificarea şi aprobarea cererilor pentru încasarea subvenţiilor prevãzute la <>art. 2, 4 şi 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.556/2002 , întocmesc şi transmit pana la data de 5 a fiecãrei luni, pentru luna precedenta, la Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, situaţia centralizatoare, conform modelelor prezentate în anexa nr. 8a), pentru tineret bovin, porcine, ovine şi pãsãri, şi în anexa nr. 8b), pentru juninci, viţei, scrofite de reproducţie, oi mioare şi berbeci, precum şi familii de albine.
ART. 21
În baza situaţiei centralizatoare a cererilor pentru încasarea subvenţiilor, transmisã de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Transferuri". Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţitã de situaţia centralizatoare pe judeţe, întocmitã potrivit modelelor prezentate în anexele nr. 9a) şi 9b).
ART. 22
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor se alimenteazã conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, care, pe baza cererilor aprobate pentru încasarea subvenţiilor cuvenite producãtorilor agricoli, vireazã sumele în conturile producãtorilor sau asociaţiilor, dupã caz, deschise la bãnci sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C - S.A., în termen de 5 zile lucrãtoare.
ART. 23
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, au obligaţia de a inregistra şi monitoriza toţi beneficiarii de subvenţii.
ART. 24
Anexele nr. 1-9*) fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia generalã pentru agricultura Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara şi industrie alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE*)
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru producţia de carne (tineret bovin peste 400 kg în viu, porci 90 - 110 kg în viu, tineret ovin peste 30 kg în viu, pui broiler)

Persoana fizica

Subsemnatul(a), ...../(nume, iniţialã tatãlui, prenume)/............ domiciliat în ...../(localitatea)/.........., judeţul (sectorul) ....................., posesor(a) al BI/CI seria ............., nr. ................, cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][] solicit acordarea subventiei pentru ...../(specia)/......... în numãr de ............. capete şi o greutate totalã de ..................... kg, livrate la data de ......................, la ......./(abator autorizat)/.........., din localitatea ....................., cu actul de proprietate nr. ........................ .
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin un numãr de ............ animale, înscrise în Registrul agricol din localitatea ............................, la poziţia nr. ........
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

------------
*) Acesta este un model de cerere, care trebuie întocmit pentru fiecare specie.



ANEXA 1b)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE*)
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru producţia de carne (tineret bovin peste 400 kg în viu, porci 90 - 110 kg în viu, tineret ovin peste 30 kg în viu, pui broiler)

Persoana juridicã

........./(denumirea solicitantului)/.......................... cu sediul în localitatea ......................, str. ..................., nr. ........, judeţul ...../(sat, comuna, oraş)/........., înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ....................., cod fiscal .................., înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.G.A.I.A. ................ la poziţia .........., reprezentat prin ......................................, în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI, seria ........., nr. ............., cod numeric personal [][][][][][][][][][], solicit acordarea subventiei pentru ..../(specia)/................. în numãr de ............. capete şi o greutate de ............ kg livrate la data de .............. la ..../(abator autorizat)/......., din localitatea ................. .
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

------------
*) Acesta este un model de cerere, care trebuie întocmit pentru fiecare specie.


ANEXA 2a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru juninci la prima fatare

Persoana fizica

Subsemnatul(a) .......................... domiciliat în localitatea ....... judeţul ............... posesor al BI/CI seria ........ nr. ........ cod numeric personal nr. [][][][][][][][][][][][][] solicit acordarea subventiei pentru:

1. Juninca obţinutã din IA:
- provenitã din vacã - mama de taur, cu matricolul nr. ..............., matricolul mamei nr. ..................., codul taurului tata ............, fatata la data de ...................
- provenitã din rasa pura în controlul oficial al producţiei cu matricolul nr. ................., fatata la data de ..........
- fiica a taurului în testare, cu matricolul nr. ..... matricolul mamei nr. .........., codul taurului tata .........., fatata la data de ........
- provenitã din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei, cu matricolul nr. ........., fatata la data de ..........

2. Juninca obţinutã din MN cu taur autorizat:
- provenitã din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei din zona de munte, cu matricolul nr. ........., fatata la data de ..........
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

-------------
Nota: În cazul în care se solicita acordarea subventiei pentru mai multe animale, se va anexa un tabel cu datele prevãzute în cerere.



ANEXA 2b)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru juninci la prima fatare

Persoana juridicã

......../(denumirea solicitantului)/........................ cu sediul în localitatea ...................., str. ..............., nr. ..........., judeţul ......../(sat, comuna, oraş)/............., înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ................., cod fiscal ................, înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.G.A.I.A. .................... la poziţia .........., reprezentat prin ..................................., în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria .........., nr. ................, cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][], solicit acordarea subventiei pentru:

1. Juninca obţinutã din IA:
- provenitã din vacã - mama de taur, cu matricolul nr. ..............., matricolul mamei nr. ..................., codul taurului tata ............, fatata la data de ...................
- provenitã din rasa pura în controlul oficial al producţiei cu matricolul nr. ................., fatata la data de ..........
- fiica a taurului în testare, cu matricolul nr. ..... matricolul mamei nr. .........., codul taurului tata .........., fatata la data de ........
- provenitã din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei, cu matricolul nr. ........., fatata la data de ..........

2. Juninca obţinutã din MN cu taur autorizat:
- provenitã din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei din zona de munte, cu matricolul nr. ........., fatata la data de ..........
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

-------------
Nota: În cazul în care se solicita acordarea subventiei pentru mai multe animale, se va anexa un tabel cu datele prevãzute în cerere.


ANEXA 3a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru viţei obţinuţi din vaci şi juninci, precum şi malaci obţinuţi din bivolite

Persoana fizica

Subsemnatul(a) .......................... domiciliat în localitatea ....... judeţul ............... posesor al BI/CI seria ........ nr. ........ cod numeric personal nr. [][][][][][][][][][][][][] solicit acordarea subventiei pentru:

1. Vitel obţinut din vaci şi juninci IA:
- provenitã din vacã - mama de taur, cu matricolul nr. ..............., matricolul mamei nr. ..................., codul taurului tata ............, fatat la data de ...................
- provenit din rasa pura în controlul oficial al producţiei cu matricolul nr. ................., fatat la data de ..........
- provenit din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei, cu matricolul nr. ........., fatat la data de ..........

2. Vitel obţinut din vaci şi juninci MN cu taur autorizat:
- provenit din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei din zona de munte, cu matricolul nr. ........., fatat la data de ..........
- provenit din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei din restul zonelor, cu matricolul nr. ........., fatat la data de ..........
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

-------------
Nota: În cazul în care se solicita acordarea subventiei pentru mai multe animale, se va anexa un tabel cu datele prevãzute în cerere.


ANEXA 3b)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru viţei obţinuţi din vaci şi juninci, precum şi malaci obţinuţi din bivolite

Persoana juridicã

......../(denumirea solicitantului)/........................ cu sediul în localitatea ...................., str. ..............., nr. ..........., judeţul ......../(sat, comuna, oraş)/............., înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ................., cod fiscal ................, înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.G.A.I.A. .................... la poziţia .........., reprezentat prin ..................................., în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria .........., nr. ................, cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][], solicit acordarea subventiei pentru:

1. Vitel obţinut din vaci şi juninci IA:
- provenit din vacã - mama de taur, cu matricolul nr. ..............., matricolul mamei nr. ..................., codul taurului tata ............, fatat la data de ...................
- provenit din rasa pura în controlul oficial al producţiei cu matricolul nr. ................., fatat la data de ..........
- provenit din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei, cu matricolul nr. ........., fatat la data de ..........

2. Vitel obţinut din vaci şi juninci MN cu taur autorizat:
- provenit din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei din zona de munte, cu matricolul nr. ........., fatat la data de ..........
- provenit din efective necuprinse în controlul oficial al producţiei din restul zonelor, cu matricolul nr. ........., fatat la data de ..........
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

-------------
Nota: În cazul în care se solicita acordarea subventiei pentru mai multe animale, se va anexa un tabel cu datele prevãzute în cerere.


ANEXA 4a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru scrofite de reproducţie la prima fatare

Persoana fizica

Subsemnatul(a) .......................... domiciliat în localitatea ....... judeţul ............... posesor al BI/CI seria ........ nr. ........ cod numeric personal nr. [][][][][][][][][][][][][] solicit acordarea subventiei pentru:

1. Scrofite de reproducţie la prima fatare:
- scrofite rasa pura montate natural cu matricolul nr. ................., din ferma de selecţie, testare şi multiplicare, care au fost insamantate cu vierul cu matricolul nr. ....................................
- scrofite rasa pura insamantate artificial cu matricolul nr. .........., din ferma de selecţie, testare şi multiplicare, care au fost insamantate cu vierul cu matricolul nr ........................

2. Scrofite simpla hibridare - F1:
- scrofite F1 montate natural cu matricolul nr. ..............., din ferma de hibridare, care au fost montate cu vierul cu matricolul nr. ..........,
- scrofite F1 insamantate artificial cu matricolul nr. ..........., din ferma de hibridare, care au fost insamantate cu vierul cu matricolul nr. .........

3. Scrofite din ferme comerciale care provin din simpla hibridare cu matricolul nr. ............
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

-------------
Nota: În cazul în care se solicita acordarea subventiei pentru mai multe animale, se va anexa un tabel cu datele prevãzute în cerere.


ANEXA 4b)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru scrofite de reproducţie la prima fatare

Persoana juridicã

......../(denumirea solicitantului)/........................ cu sediul în localitatea ...................., str. ..............., nr. ..........., judeţul ......../(sat, comuna, oraş)/............., înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ................., cod fiscal ................, înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.G.A.I.A. .................... la poziţia .........., reprezentat prin ..................................., în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria .........., nr. ................, cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][], solicit acordarea subventiei pentru:

1. Scrofite de reproducţie la prima fatare:
- scrofite rasa pura montate natural cu matricolul nr. ................., din ferma de selecţie, testare şi multiplicare, care au fost insamantate cu vierul cu matricolul nr. ....................................
- scrofite rasa pura insamantate artificial cu matricolul nr. .........., din ferma de selecţie, testare şi multiplicare, care au fost insamantate cu vierul cu matricolul nr ........................

2. Scrofite simpla hibridare - F1:
- scrofite F1 montate natural cu matricolul nr. ..............., din ferma de hibridare, care au fost montate cu vierul cu matricolul nr. ..........,
- scrofite F1 insamantate artificial cu matricolul nr. ..........., din ferma de hibridare, care au fost insamantate cu vierul cu matricolul nr. .........

3. Scrofite din ferme comerciale care provin din simpla hibridare cu matricolul nr. ............
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

-------------
Nota: În cazul în care se solicita acordarea subventiei pentru mai multe animale, se va anexa un tabel cu datele prevãzute în cerere.


ANEXA 5a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru oi mioare şi berbeci

Persoana fizica

Subsemnatul(a) .......................... domiciliat în localitatea ....... judeţul ............... posesor al BI/CI seria ........ nr. ........ cod numeric personal nr. [][][][][][][][][][][][][] solicit acordarea subventiei pentru:

1. Oi mioare:
- oi mioare insamantate artificial cu matricolul nr. ......... matricolul berbecului insamantator nr. .................., fatata la data de .............
- oi mioare montate natural cu matricolul nr. ....... matricolul berbecului folosit la monta naturala .........., fatata la data de .........

2. Berbeci adulti:
- berbeci adulti folosiţi la insamantari artificiale cu matricolul nr. .........., cu autorizaţia nr. ....................
- berbeci adulti folosiţi la monta naturala cu matricolul nr. ......, cu autorizaţia nr. ...................

3. Berbeci miori:
- berbeci miori folosiţi la insamantari artificiale cu matricolul nr. ....., cu autorizaţia nr. ......................
- berbeci miori folosiţi la monta naturala cu matricolul nr. ....., cu autorizaţia nr. ......................
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

-------------
Nota: În cazul în care se solicita acordarea subventiei pentru mai multe animale, se va anexa un tabel cu datele prevãzute în cerere.


ANEXA 5b)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Agricultura Direcţia Generalã pentru Agricultura
şi Industrie Alimentara şi Industrie Alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru oi mioare şi berbeci

Persoana juridicã

......../(denumirea solicitantului)/........................ cu sediul în localitatea ...................., str. ..............., nr. ..........., judeţul ......../(sat, comuna, oraş)/............., înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ................., cod fiscal ................, înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.G.A.I.A. .................... la poziţia .........., reprezentat prin ..................................., în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria .........., nr. ................, cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][], solicit acordarea subventiei pentru:

1. Oi mioare:
- oi mioare insamantate artificial cu matricolul nr. ......... matricolul berbecului insamantator nr. .................., fatata la data de .............
- oi mioare montate natural cu matricolul nr. ....... matricolul berbecului folosit la monta naturala .........., fatata la data de .........

2. Berbeci adulti:
- berbeci adulti folosiţi la insamantari artificiale cu matricolul nr. .........., cu autorizaţia nr. ....................
- berbeci adulti folosiţi la monta naturala cu matricolul nr. ......, cu autorizaţia nr. ...................

3. Berbeci miori:
- berbeci miori folosiţi la insamantari artificiale cu matricolul nr. ....., cu autorizaţia nr. ......................
- berbeci miori folosiţi la monta naturala cu matricolul nr. ....., cu autorizaţia nr. ......................
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ animale.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,

-------------
Nota: În cazul în care se solicita acordarea subventiei pentru mai multe animale, se va anexa un tabel cu datele prevãzute în cerere.



ANEXA 6a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia Generalã pentru Asociaţia crescatorilor Direcţia generalã pentru
Agricultura şi Industrie filiala jud. ......... Agricultura şi Industrie
Alimentara Alimentara
Nr. ....... din ...... Vizat a judeţului ..........
Preşedinte


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru familiile de albine

Persoana fizica

Subsemnatul(a) ..../(nume, iniţialã tatãlui, prenume)/.......... domiciliat(a) în ........./(localitatea)/....... judeţul/sectorul ........... posesor al BI/CI seria ........ nr. ........ cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][] solicit acordarea subventiei pentru: ......./(nr. familii albine)/...........
Mentionez ca deţin un numãr de ....../(nr. familii albine)/........ înscrise în Registrul agricol din localitatea ...................., jud. ......... la poziţia nr. ........ şi am livrat ....../(kg)/...... miere la ....../(unitatea de procesare autorizata)/.......
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ familii de albine.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,


ANEXA 6b)
---------
la normele metodologice
------------------------

Direcţia Generalã pentru Asociaţia crescatorilor Direcţia generalã pentru
Agricultura şi Industrie filiala jud. ......... Agricultura şi Industrie
Alimentara Alimentara
Nr. ....... din ...... Vizat a judeţului ..........
Preşedinte


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subventiei pentru familiile de albine

Persoana juridicã

......../(denumirea solicitantului)/........................ cu sediul în localitatea ...................., str. ..............., nr. ..........., judeţul ......../(sat, comuna, oraş)/............., înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ................., cod fiscal ................, înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.G.A.I.A. .................... la poziţia .........., reprezentat prin ..................................., în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria .........., nr. ................, cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][], solicit acordarea subventiei pentru: ...../(nr. familii albine)/.........
Mentionez ca deţin un numãr de ....../(nr. familii albine)/........ înscrise în Registrul agricol din localitatea ...................., jud. ......... la poziţia ........ şi am livrat ....../(kg)/...... miere la ....../(unitatea de procesare autorizata)/.......
Valoarea totalã a subventiei solicitate este de ............. lei.
Mentionez ca deţin în proprietate un numãr de ............ familii de albine.
Suma va fi virata în contul nr. .................... deschis la ...../(Banca comercialã, CEC)/.................., din localitatea ........... .
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:


Data: Semnatura,



ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia generalã pentru agricultura Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara şi industrie alimentara
Nr. ..... din ............ a judeţului ...................


Verificat şi aprobat
suma de ............... lei
la data de .................

DIRECTOR GENERAL,


CERERE*)
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiilor pentru producţia de carne (tineret bovin peste 400 kg în viu, porci 90 - 110 kg în viu, tineret ovin peste 30 kg în viu, pui broiler), pentru juninci la prima fatare, viţei obţinuţi şi mentinuti în exploatatie, scrofite, oi mioare, berbeci şi familii de albine

......../(Denumirea asociaţiei locale)/........... cu sediul în .../(judeţ, localitate, str., nr.)/............ înregistratã prin sentinta civilã nr. ..... la judecãtoria ........... reprezentatã legal prin ........./(numele, iniţialã tatãlui, prenumele)/....... posesor al BI/CI seria ...... nr. ...... cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][] solicit acordarea subvenţiilor prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1556/2002 , în contul nr. ..... la ...../(denumirea bãncii, CEC)/............ din .........../(localitatea)/.......pentru urmãtorii beneficiari care îndeplinesc condiţiile din prezentele norme metodologice:



┌───┬──────┬─────────┬───────┬──────────┬────────┬────────┬────────┐
│Nr.│Nr. │Numele şi│BI/CI │Cantitatea│Felul │Valoarea│Valoarea│
│crt│cerere│prenumele│(serie,│pentru │subven- │subven- │totalã a│
│ │ │solici- │ nr.) │care se │tiei │tiei │subven- │
│ │ │tantului │ │solicita │(conform│(lei/kg,│tiei │
│ │ │ │ │subventie │art. 2,3│cap, │(4X6) │
│ │ │ │ │(kg, cape-│sau 6 │familie)│ │
│ │ │ │ │te, fami- │din H.G.│ │ │
│ │ │ │ │lii) │nr.1556/│ │ │
│ │ │ │ │ │ 2002) │ │ │
├───┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├───┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 1.│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 2.│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 3.│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│...│ │ │ │ │ │ │ │
├───┴──────┼─────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴─────────┴───────┴──────────┴────────┴────────┴────────┘



Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente.


Data Semnatura şi ştampila,


-------------
*) Acesta este un model de cerere, care trebuie întocmit pentru fiecare specie şi produs.


ANEXA 8a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara
a judeţului ...................



Situaţia centralizatoare*)
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiilor pentru productiile de carne (tineret bovin peste 400 kg în viu, porci 90 - 110 kg în viu, tineret ovin peste 30 kg în viu, pui broiler)



┌────┬───────────────┬─────────────┬──────────┬───────────────┬───────────────┐
│Nr. │Denumirea │ Specia │Cantitatea│ Valoarea sub- │Valoarea totalã│
│crt.│beneficiarului │ │pentru │ventiei pe │a subventiei │
│ │ │ │care s-a │specie, conform│primitã de la │
│ │ │ │aprobat │H.G. nr. │bugetul de stat│
│ │ │ │acordarea │1556/2002 │(col.4 X col.5)│
│ │ │ │subventiei│ (lei/kg) │ │
│ │ │ ├──────┬───┤ │ │
│ │ │ │Capete│ kg│ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│....│ │ │ │ │ │ │
├────┴───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────────────┴─────────────┴──────┴───┴───────────────┴───────────────┘



DIRECTOR GENERAL, CONTABIL-ŞEF,

------------------
*) Acesta este un model de cerere, care trebuie întocmit pentru fiecare specie.


ANEXA 8b)
---------
la normele metodologice
-----------------------


Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara
a judeţului ................................................


Situaţia centralizatoare
a cererilor pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiilor pentru
juninci la prima fatare, viteii obţinuţi şi mentinuti în exploatatie,
scrofite, oi mioare, berbeci şi familii de albine



┌────┬─────────┬──────────────────────┬──────────┬─────────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea│ Specia │Canti- │ Subvenţii de │Valoarea │
│crt.│benefici-│ │tatea │ primit de la │totalã a │
│ │arilor │ │pentru │ bugetul de │ subven- │
│ │ │ │ care │ stat │ tiei de │
│ │ │ │s-a apro- │ (lei/cap/ │ primit │
│ │ │ │bat acor- │ familie) │ de la │
│ │ │ │darea sub-│ │ bugetul │
│ │ │ │ventiei │ │ de stat │
│ │ │ │(capete, │ │ (lei) │
│ │ │ │ familii) │ │ (col 3 │
│ │ │ │ │ │ x │
│ │ │ │ │ │ col 4)│
├────┼─────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │ │A. Juninci la prima │ │ │ │
│ │ │ fatare │ │ │ │
│ │ │1. obţinute din însã- │ │ │ │
│ │ │mantari artificiale şi│ │ │ │
│ │ │provenite din: │ │ │ │
│ │ │a) vaci-mame de taur │ │ 3 mil. lei/cap │ │
│ │ │b) rase pure în con- │ │ │ │
│ │ │trolul oficial al │ │ │ │
│ │ │producţiei │ │ 2 mil. lei/cap │ │
│ │ │c) efective necuprin- │ │ │ │
│ │ │se în controlul ofi- │ │ │ │
│ │ │cial al producţiei │ │ 1 mil. lei/cap │ │
│ │ │d) fiice ale taurilor │ │ │ │
│ │ │în testare │ │ 4 mil. lei/cap │ │
│ │ │2. obţinute din │ │ │ │
│ │ │ monta naturala │ │ │ │
│ │ │(cu tauri autorizaţi) │ │ │ │
│ │ │şi provenite din: │ │ │ │
│ │ │- efective din zona de│ │ │ │
│ │ │munte │ │1,3 mil. lei/cap │ │
│ │ │B. Viţei obţinuţi din │ │ │ │
│ │ │vaci şi juninci precum│ │ │ │
│ │ │şi malacii obţinuţi │ │ │ │
│ │ │din bivolite: │ │ │ │
│ │ │1. Insamantate artifi-│ │ │ │
│ │ │cial, mentinuti în │ │ │ │
│ │ │exploatare 6 luni, │ │ │ │
│ │ │proveniţi din: │ │ │ │
│ │ │a) vaci-mame de tauri │ │2,5 mil. lei/cap │ │
│ │ │b) rase pure în con- │ │ │ │
│ │ │trolul oficial al │ │ │ │
│ │ │producţiei │ │ 750000 lei/cap │ │
│ │ │c) efective necuprinse│ │ │ │
│ │ │în controlul oficial │ │ │ │
│ │ │al producţiei │ │ 500000 lei/cap │ │
│ │ │2. montate natural (cu│ │ │ │
│ │ │tauri autorizaţi), │ │ │ │
│ │ │mentinuti în exploata-│ │ │ │
│ │ │re 6 luni, proveniţi │ │ │ │
│ │ │din: │ │ │ │
│ │ │a) zona de munte din │ │ │ │
│ │ │efective necuprinse în│ │ │ │
│ │ │controlul oficial al │ │ │ │
│ │ │producţiei │ │ 500000 lei/cap │ │
│ │ │b) restul zonelor din │ │ │ │
│ │ │efective necuprinse în│ │ │ │
│ │ │controlul oficial al │ │ │ │
│ │ │producţiei │ │ 400000 lei/cap │ │
│ │ │C. Scrofite de repro- │ │ │ │
│ │ │ ductie la prima │ │ │ │
│ │ │ fatare: │ │ │ │
│ │ │1. scrofite rasa pura:│ │ │ │
│ │ │a) montate natural │ │ 4 mil. lei/cap │ │
│ │ │b) insamantate artifi-│ │ │ │
│ │ │cial │ │ 5 mil. lei/cap │ │
│ │ │2. scrofite simpla │ │ │ │
│ │ │hibridare - F1: │ │ │ │
│ │ │a) montate natural │ │2,5 mil.lei/cap │ │
│ │ │b) insamantate artifi-│ │ │ │
│ │ │cial │ │ 3 mil. lei/cap │ │
│ │ │3. scrofite din ferme │ │ │ │
│ │ │comerciale care provin│ │ │ │
│ │ │din simpla hibridare │ │ 2 mil. lei/cap │ │
│ │ │D. Oi mioare şi ber- │ │ │ │
│ │ │ beci: │ │ │ │
│ │ │1. oi mioare: │ │ │ │
│ │ │a) insamantate artifi-│ │ │ │
│ │ │cial │ │ 150000 lei/cap │ │
│ │ │b) montate natural │ │ 50000 lei/cap │ │
│ │ │2. berbeci adulti: │ │ │ │
│ │ │a) folosiţi în însã- │ │ │ │
│ │ │mantari artificiale │ │ 300000 lei/cap │ │
│ │ │b) folosiţi la monta │ │ │ │
│ │ │naturala │ │ 150000 lei/cap │ │
│ │ │3. berbeci miori: │ │ │ │
│ │ │a) folosiţi în însã- │ │ │ │
│ │ │mantari artificiale │ │ 500000 lei/cap │ │
│ │ │b) folosiţi la monta │ │ │ │
│ │ │naturala │ │ 300000 lei/cap │ │
│ │ │E. Albine │ │ │ │
│ │ │ familii de elita │ │ │ │
│ │ │ şi producţie │ │ 100000 lei/fam. │ │
├────┼─────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │
│ 2 │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │
└──────────────┴──────────────────────┴──────────┴─────────────────┴─────────┘

DIRECTOR GENERAL, CONTABIL-ŞEF,




ANEXA 9a)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor


Situaţia centralizatoare*)
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiilor pentru productiile de carne (tineret bovin peste 400 kg în viu, porci 90 - 110 kg în viu, tineret ovin peste 30 kg în viu, pui broiler)



┌────┬───────────────┬─────────────┬──────────┬───────────────┬───────────────┐
│Nr. │ Judeţul │ Specia │Cantitatea│ Valoarea sub- │Valoarea totalã│
│crt.│ │ │pentru │ventiei pe │a subventiei │
│ │ │ │care s-a │specie, conform│primitã de la │
│ │ │ │aprobat │H.G. nr. │bugetul de stat│
│ │ │ │acordarea │1556/2002 │(col.4 X col.5)│
│ │ │ │subventiei│ (lei/kg) │ │
│ │ │ ├──────┬───┤ │ │
│ │ │ │Capete│ kg│ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│....│ │ │ │ │ │ │
├────┴───────────────┼─────────────┼──────┼───┼───────────────┼───────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────────────┴─────────────┴──────┴───┴───────────────┴───────────────┘



Ordonator principal de credite,



------------------
*) Acesta este un model de cerere, care trebuie întocmit pentru fiecare specie.



ANEXA 9b)
---------
la normele metodologice
-----------------------

Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor


Situaţia centralizatoare
a cererilor pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiilor pentru
juninci la prima fatare, viteii obţinuţi şi mentinuti în exploatatie,
scrofite, oi mioare, berbeci şi familii de albine



┌────┬─────────┬──────────────────────┬──────────┬─────────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea│ Specia │Canti- │ Subvenţii de │Valoarea │
│crt.│benefici-│ │tatea │ primit de la │totalã a │
│ │arilor │ │pentru │ bugetul de │ subven- │
│ │ │ │ care │ stat │ tiei de │
│ │ │ │s-a apro- │ (lei/cap/ │ primit │
│ │ │ │bat acor- │ familie) │ de la │
│ │ │ │darea sub-│ │ bugetul │
│ │ │ │ventiei │ │ de stat │
│ │ │ │(capete, │ │ (lei) │
│ │ │ │ familii) │ │ (col 3 │
│ │ │ │ │ │ x │
│ │ │ │ │ │ col 4)│
├────┼─────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │ │A. Juninci la prima │ │ │ │
│ │ │ fatare │ │ │ │
│ │ │1. obţinute din însã- │ │ │ │
│ │ │mantari artificiale şi│ │ │ │
│ │ │provenite din: │ │ │ │
│ │ │a) vaci-mame de taur │ │ 3 mil. lei/cap │ │
│ │ │b) rase pure în con- │ │ │ │
│ │ │trolul oficial al │ │ │ │
│ │ │producţiei │ │ 2 mil. lei/cap │ │
│ │ │c) efective necuprin- │ │ │ │
│ │ │se în controlul ofi- │ │ │ │
│ │ │cial al producţiei │ │ 1 mil. lei/cap │ │
│ │ │d) fiice ale taurilor │ │ │ │
│ │ │în testare │ │ 4 mil. lei/cap │ │
│ │ │2. obţinute din │ │ │ │
│ │ │ monta naturala │ │ │ │
│ │ │(cu tauri autorizaţi) │ │ │ │
│ │ │şi provenite din: │ │ │ │
│ │ │- efective din zona de│ │ │ │
│ │ │munte │ │1,3 mil. lei/cap │ │
│ │ │B. Viţei obţinuţi din │ │ │ │
│ │ │vaci şi juninci precum│ │ │ │
│ │ │şi malacii obţinuţi │ │ │ │
│ │ │din bivolite: │ │ │ │
│ │ │1. Insamantate artifi-│ │ │ │
│ │ │cial, mentinuti în │ │ │ │
│ │ │exploatare 6 luni, │ │ │ │
│ │ │proveniţi din: │ │ │ │
│ │ │a) vaci-mame de tauri │ │2,5 mil. lei/cap │ │
│ │ │b) rase pure în con- │ │ │ │
│ │ │trolul oficial al │ │ │ │
│ │ │producţiei │ │ 750000 lei/cap │ │
│ │ │c) efective necuprinse│ │ │ │
│ │ │în controlul oficial │ │ │ │
│ │ │al producţiei │ │ 500000 lei/cap │ │
│ │ │2. montate natural (cu│ │ │ │
│ │ │tauri autorizaţi), │ │ │ │
│ │ │mentinuti în exploata-│ │ │ │
│ │ │re 6 luni, proveniţi │ │ │ │
│ │ │din: │ │ │ │
│ │ │a) zona de munte din │ │ │ │
│ │ │efective necuprinse în│ │ │ │
│ │ │controlul oficial al │ │ │ │
│ │ │producţiei │ │ 500000 lei/cap │ │
│ │ │b) restul zonelor din │ │ │ │
│ │ │efective necuprinse în│ │ │ │
│ │ │controlul oficial al │ │ │ │
│ │ │producţiei │ │ 400000 lei/cap │ │
│ │ │C. Scrofite de repro- │ │ │ │
│ │ │ ductie la prima │ │ │ │
│ │ │ fatare: │ │ │ │
│ │ │1. scrofite rasa pura:│ │ │ │
│ │ │a) montate natural │ │ 4 mil. lei/cap │ │
│ │ │b) insamantate artifi-│ │ │ │
│ │ │cial │ │ 5 mil. lei/cap │ │
│ │ │2. scrofite simpla │ │ │ │
│ │ │hibridare - F1: │ │ │ │
│ │ │a) montate natural │ │2,5 mil.lei/cap │ │
│ │ │b) insamantate artifi-│ │ │ │
│ │ │cial │ │ 3 mil. lei/cap │ │
│ │ │3. scrofite din ferme │ │ │ │
│ │ │comerciale care provin│ │ │ │
│ │ │din simpla hibridare │ │ 2 mil. lei/cap │ │
│ │ │D. Oi mioare şi ber- │ │ │ │
│ │ │ beci: │ │ │ │
│ │ │1. oi mioare: │ │ │ │
│ │ │a) insamantate artifi-│ │ │ │
│ │ │cial │ │ 150000 lei/cap │ │
│ │ │b) montate natural │ │ 50000 lei/cap │ │
│ │ │2. berbeci adulti: │ │ │ │
│ │ │a) folosiţi în însã- │ │ │ │
│ │ │mantari artificiale │ │ 300000 lei/cap │ │
│ │ │b) folosiţi la monta │ │ │ │
│ │ │naturala │ │ 150000 lei/cap │ │
│ │ │3. berbeci miori: │ │ │ │
│ │ │a) folosiţi în însã- │ │ │ │
│ │ │mantari artificiale │ │ 500000 lei/cap │ │
│ │ │b) folosiţi la monta │ │ │ │
│ │ │naturala │ │ 300000 lei/cap │ │
│ │ │E. Albine │ │ │ │
│ │ │ familii de elita │ │ │ │
│ │ │ şi producţie │ │ 100000 lei/fam. │ │
├────┼─────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │
│ 2 │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │
└──────────────┴──────────────────────┴──────────┴─────────────────┴─────────┘


Ordonator principal de credite,



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016