Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 28 decembrie 2006  privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru sustinerea imbunatatirii calitatii productiei obtinute pe pajisti prin achizitionarea de seminte, fertilizanti si lucrari de sporire a potentialului de productie al solului, asa cum este prevazut la lit. c) pct. 12 din anexa nr. 3 la   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA M) *)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 28 decembrie 2006 privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru sustinerea imbunatatirii calitatii productiei obtinute pe pajisti prin achizitionarea de seminte, fertilizanti si lucrari de sporire a potentialului de productie al solului, asa cum este prevazut la lit. c) pct. 12 din anexa nr. 3 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA M) *)

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.054 bis din 30 decembrie 2006
-----------
*) Aprobate de Ordinul nr. 850 din 28.12.2006 , publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.054 din 30 decembrie 2006.

ART. 1
(1) Se acordã sprijin financiar pe suprafaţã de pajişte, pentru achiziţionarea de seminţe certificate de leguminoase şi graminee perene în amestec, cu excepţia seminţelor de lucernã, pentru achiziţionarea de îngrãşãminte chimice, respectiv azot, fosfor şi potasiu, şi pentru lucrãri de sporire a potenţialului de producţie a solului.
(2) Sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) se acordã, diferenţiat în funcţie de zonã, producãtorilor agricoli, persoane fizice, persoane juridice, crescãtori de bovine, ovine şi caprine sau asociaţii ale acestora, constituite conform legislaţiei în vigoare, care deţin în proprietate/arendã/concesiune suprafeţe de minimum 1 ha de pajişti în:
a) zona montanã delimitatã conform Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului administraţiei şi internelor, nr. 328/321/2004 pentru aprobarea delimitãrii municipiilor, oraşelor şi comunelor din zona montanã, cu modificãrile ulterioare;
b) alte zone.
ART. 2
În sensul prezentelor norme metodologice:
a) pajiştea reprezintã suprafaţa de teren acoperitã cu vegetaţie ierboasã, alcãtuitã în cea mai mare parte din plante perene ce aparţin diferitelor familii botanice şi de valoare nutritivã foarte diferitã, a cãror producţie este utilizatã în alimentaţia animalelor, prin pãşunat şi/sau cosit.
b) prin lucrãri de sporire a potenţialului de producţie a solului se înţeleg lucrãrile de fertilizare şi de îmbunãtãţire a proprietãţilor fizico - chimice ale solului.
ART. 3
Producãtorii agricoli beneficiazã o singurã datã pe an de acordarea sprijinului financiar şi trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii de eligibilitate:
a) sã facã dovada deţinerii în proprietate/arendã/concesiune a unei suprafeţe de minimum 1 ha de pajişti, diferenţiat pe zonã de munte şi alte zone;
b) sã deţinã în proprietate bovine, ovine şi caprine;
c) sã asigure o încãrcãturã minimã de 1,0 unitãţi vitã mare (UVM)/ha pajişte, pe toatã durata anului.
ART. 4
(1) Pentru a beneficia de sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) al art. 1 producãtorii agricoli, prevãzuţi la alin. (2) al art. 1 trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, şi sã o depunã la sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pânã la data de 30 aprilie a fiecãrui an, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletin de identitate/carte de identitate/cod unic de înregistrare/certificat de înregistrare în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor/actul de constituire, dupã caz;
b) declaraţie pe propria rãspundere cã asigurã încãrcãtura minimã de 1,0 UVM/ha pajişte, calculatã conform coeficientului de transformare în UVM de 0,80 pentru bovine total şi de 0,15 pentru ovine/caprine total;
c) copie de pe actul de proprietate / contractul de concesionare / contractul de arendare a suprafeţei de pajişte pentru care se solicitã sprijinul financiar, înscrisã în Registrul agricol, dupã caz;
d) adeverinţã eliberatã de consiliul local, în care se va menţiona numãrul de bovine, ovine/caprine deţinute de proprietar şi înscrise în Registrul agricol;
e) centralizator, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 2, întocmit de forma asociativã legal constituitã, pe baza adeverinţei fiecãrui membru eliberatã de consiliul local, în care se menţioneazã numãrul de bovine, ovine/caprine deţinute şi înscrise în Registrul agricol, în cazul asociaţiilor;
f) în cazul moştenitorilor care deţin pajişti pentru care nu s-a dezbãtut succesiunea, împuternicirea celorialţi moştenitori pentru acela care solicitã sprijinul financiar;
g) copie de pe borderoul de platã a arendei, adeverinţã de la Agenţia Domeniilor Statului sau alte documente prin care se face dovada plãţii arendei/redevenţei sau a altor obligaţii contractuale, dupã caz, legate de folosinţa suprafeţei de pajişti, aferente anului în curs;
h) copie de pe factura fiscalã de achiziţionare a seminţelor certificate de leguminoase şi graminee perene în amestec, cu excepţia seminţelor de lucerna / de achiziţionare a îngrãşãmintelor chimice, respectiv azot, fosfor şi potasiu / de efectuare a lucrãrilor de sporire a potenţialului de producţie a solului.
(2) Repartizarea pe judeţe a fondurilor alocate sprijinului financiar se realizeazã în funcţie de suprafeţele de pajişti ale fiecãrui judeţ.
(3) Sprijinul financiar se acordã în ordinea depunerii cererilor, pânã la utilizarea în întregime a fondului alocat fiecãrui judeţ corespunzãtor suprafeţelor de pajişti pe care le deţine.
ART. 5
Beneficiarii sprijinului financiar, prevãzuţi la alin. (2) al art. 1 anunţã orice modificare privind datele personale ale acestora, în termen de 30 de zile de la aceastã modificare, la sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
ART. 6
Sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, verificã solicitãrile privind sprijinul financiar, în vederea virãrii sumelor cuvenite în contul beneficiarilor.
ART. 7
În cadrul sucursalei judeţene a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, persoanele nominalizate pentru verificarea solicitãrilor, dupã înregistrarea cererilor în registrul de intrãri-ieşiri, le clasificã şi le înregistreazã în Registru.
ART. 8
(1) Sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, dupã verificarea şi aprobarea cererilor pentru încasarea sprijinului financiar întocmesc şi transmit la Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã situaţia centralizatoare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi transmite la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale situaţia centralizatoare, conform modelului, prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 9
În baza situaţiei centralizatoare a cererilor pentru încasarea sprijinului financiar, transmisã de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţitã de situaţia centralizatoare a sprijinului financiar, întocmitã potrivit modelului prevãzut în anexa nr 5.
ART. 10
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã contul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, care, pe baza cererilor aprobate de încasare a sprijinului financiar cuvenit producãtorilor agricoli, vireazã sumele în conturile beneficiarilor.
ART. 11
(1) Persoanele desemnate de cãtre conducerea Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pentru verificarea solicitãrilor, verificã lunar pe teren corectitudinea înscrisurilor din actele anexate la cererea de solicitare a sprijinului financiar cu registrul de evidenţã a efectivelor de animale - Registru-agricol
(2) În urma verificãrilor, persoanele menţionate la alin. (1) întocmesc o notã pe care o anexeazã la dosarul de solicitare a sprijinului financiar.
ART. 12
Sucursalele Judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, au obligaţia de a înregistra şi a monitoriza toţi beneficiarii sprijinului financiar pentru suprafeţe de pajişti.
ART. 13
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele Norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la Anexa M
-----------

CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat
a sprijinului financiar pe suprafaţã de pajişte, pentru
susţinerea îmbunãtãţirii calitãţii producţiei obţinute
pe pajişti prin achiziţionarea de seminţe, fertilizanţi şi
lucrãri de sporire a potenţialului de producţie a solului


Agenţia de Plãţi şi Verificat şi aprobat, pentru
Intervenţie pentru suma de .... lei la data de ......
Agriculturã
Sucursala judeţului ....... Şef sucursalã,
Nr. ...... din .........

Persoanã fizicã
Subsemnatul(a) ....................... (nume, prenume, iniţiala tatãlui) domiciliat în localitatea (sat comuna, oraş): ................ sectorul ...... judeţul ............ strada .............. nr. ...... codul poştal .......... nr. telefon: .........; nr. fax: ................. adresa e-mail ............... poziţia din Registrul agricol ............. posesor al BI/CI: Seria: .......... nr.: ..............., CNP: .............. cont bancar ................, deschis la Banca ........................... Sucursala: ............... .

Persoanã juridicã/Formã asociativã
........................................ (denumirea solicitantului) cu sediul în localitatea (sat, comuna, oraş) ..................., str. ................., nr. ......., judeţul ..................... înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ........, cod unic de înregistrare ......................., / Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor / Consiliul local, dupã caz, poziţia din Registrul agricol ..................., reprezentat prin ..................., în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria ......, nr. ........., CNP .........., cont bancar nr. ..................., deschis la Banca ................. Sucursala: ..........,

în baza documentelor doveditoare anexate la prezenta cerere, deţin/exploatez ........ ha pajişti, deţin ......... capete animale din specia ............., asigur ........, UVM/ha şi solicit acordarea sprijinului financiar în valoare totalã de ................. lei, pentru:
- achiziţionare de .......... kg seminţe certificate de leguminoase şi graminee perene în amestec, pentru ........ ha pajişti, în valoare de ....... lei;
- achiziţionare de .......... kg îngrãşãminte (azot, fosfor, potasiu), pentru ......... ha pajişti, în valoare de ............ lei;
'ad efectuarea lucrãrilor de ................. pentru ........ ha pajişti, în valoare de ................ lei.

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare privind falsul în declaraţii.


Solicitant,
-----------
(numele şi prenumele în clar, semnãtura)



ANEXA 2
-------
la Anexa M
-----------




Forma asociativã ...............
Judeţul .............

CENTRALIZATOR
cu membrii formei asociative care solicitã
sprijin financiar pe suprafaţa de pajişte

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nume şi Nr. adeverinţã Nr. de animale
crt. prenume al eliberatã de ───────────────────────────────
membrilor consiliul local bivine ovine caprine
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Preşedinte forma asociativã,
..............................
(numele şi prenumele în clar,
semnãtura şi ştampila)



ANEXA 3
-------
la Anexa M
-----------




SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a
sprijinului financiar pe suprafaţã de pajişte


Sucursala Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã a judeţului ...............

┌────┬─────────┬───────────────┬────────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea│Scopul solici- │Zona in care│Suprafata │Valoarea │Valoarea │
│crt.│benefi- │tarii sprijinu-│se afla su- │de pajiste│unitara a │totala a │
│ │ciarilor │lui financiar │prafata de │pentru │sprijinului sprijinu-│
│ │ │(achiz. Seminte│pajisti │care se │financiar │lui │
│ │ │/achiz.Îngrasa-│ │acorda │in functie│financiar │
│ │ │minte/efectuare│ │sprijin │de zona │acordata │
│ │ │lucrari) │ │financiar │ (lei/ha) │de la │
│ │ │ │ │ (ha) │ │bugetul de│
│ │ │ │ │ │ │stat │
│ │ │ │ │ │ │(col.4 x │
│ │ │ │ │ │ │col.5) │
│ │ │ │ │ │ │ (lei) │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│....│ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────────────┴────────────┴──────────┴──────────┴──────────┘

ŞEF SUCURSALA,

Data




ANEXA 4
-------
la Anexa M
-----------




Situaţia centralizatoare
pentru încasarea de la bugetul de stat a
sprijinului financiar pe suprafaţa de pajişte

Agenţia de Plãţi şi Intervenţie în Agriculturã

┌────┬─────────┬───────────────┬────────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│Nr. │ │Scopul solici- │Zona in care│Suprafata │Valoarea │Valoarea │
│crt.│Judetul │tarii sprijinu-│se afla su- │de pajiste│unitara a │totala a │
│ │ │lui financiar │prafata de │pentru │sprijinului sprijinu-│
│ │ │(achiz. Seminte│pajisti │care se │financiar │lui │
│ │ │/achiz.Îngrasa-│ │acorda │in functie│financiar │
│ │ │minte/efectuare│ │sprijin │de zona │acordata │
│ │ │lucrari) │ │financiar │ (lei/ha) │de la │
│ │ │ │ │ (ha) │ │bugetul de│
│ │ │ │ │ │ │stat │
│ │ │ │ │ │ │(col.4 x │
│ │ │ │ │ │ │col.5) │
│ │ │ │ │ │ │ (lei) │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 1. │ │ │ │zona │ │ │
│ │ │ │ │montana │ │ │
│ │ │ ├────────────┤ │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────────┤ │ │ │
│ │ │ │ │..... ha │ │ │
│ │ │ ├────────────┼──────────┼──────────┤ │
│ │ │ │ │alte zone │ │ │
│ │ │ ├────────────┤ │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────────┤ │ │ │
│ │ │ │ │..... ha │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────────────┴────────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


DIRECTOR GENERAL,

Data




ANEXA 5
-------
la Anexa M
-----------




SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a
sprijinului direct pe suprafaţa de pajişte

Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale

┌────┬───────────────┬────────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│Nr. │Suprafata │Zona in care│Suprafata │Valoarea │Valoarea │
│crt.│totala de │se afla su- │de pajiste│unitara a │totala a │
│ │pajisti pentru │prafata de │pentru │sprijinului sprijinu-│
│ │care se solici-│pajisti │care se │financiar │lui │
│ │ta sprijin │ │acorda │in functie│financiar │
│ │financiar │ │sprijin │de zona │acordata │
│ │ (ha) │ │financiar,│ (lei/ha) │de la │
│ │ │ │in functie│ │bugetul de│
│ │ │ │de zona │ │stat │
│ │ │ │ (ha) │ │(col.3 x │
│ │ │ │ │ │col.4) │
│ │ │ │ │ │ (lei) │
├────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 1 │ │zona montana│ │ │ │
├────┤ ├────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 2 │ │alte zone │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ ...│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│TO- │ │ │ │ │ │
│TAL │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴────────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


APROBAT
Ordonator principal de credite,

Data



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016