Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 28 decembrie 2006  privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru sustinerea asociatiilor in vederea participarii la organizatiile constituite la nivelul Uniunii Europene, asa cum este prevazut la lit. e) pct. 3 din anexa nr. 1 la   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA E)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 28 decembrie 2006 privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru sustinerea asociatiilor in vederea participarii la organizatiile constituite la nivelul Uniunii Europene, asa cum este prevazut la lit. e) pct. 3 din anexa nr. 1 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA E)

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.054 bis din 30 decembrie 2006
--------
*) Aprobate de <>Ordinul nr. 850/2006 publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 din 30 decembrie 2006

ART. 1
Se acordã sprijin financiar asociaţiilor din agriculturã în vederea participãrii la organizaţiile constituite la nivelul Uniunii Europene.
ART. 2
Beneficiarii sprijinului financiar sunt asociaţiile din agriculturã constituite în baza <>Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
Pentru a beneficia de sprijin financiar, asociaţiile prevãzute la art. 2 trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii de eligibilitate:
a) sã aibã reprezentativitate la nivel naţional şi sã cuprindã reprezentanţi ai partenerilor de pe filiera produsului;
b) sã prezinte un raport de activitate din care sã rezulte desfãşurarea unei activitãţi anterioare semnificative, prin derularea unor programe ori proiecte specifice scopului sãu, însoţit dupã caz, de bugetul de venituri şi cheltuieli din ultimul an;
c) sã prezinte copii de pe actul constitutiv, de pe statutul asociaţiei, de pe dovada dobândirii personalitãţii juridice şi de pe dovada privind situaţia juridicã a sediului asociaţiei;
d) sã prezinte dovada privind bonitatea asociaţiei, emisã de banca la care are deschis contul;
e) sã facã dovada plãţii taxei de participare şi a cotizaţiei la organizaţiile constituite la nivelul Uniunii Europene;
f) sã prezinte dovada afilierii la organizaţiile constituite la nivelul Uniunii Europene la care participã;
g) sã prezinte acordul partenerului european privind îndeplinirea condiţiilor de afiliere la organizaţia din Uniunea Europeanã.
ART. 4
Utilizarea sprijinului financiar în alte scopuri decât cel pentru care a fost aprobat, este interzisã şi atrage restituirea sprijinului financiar acordat, actualizat cu rata inflaţiei în momentul restituirii/recuperãrii sumelor, de cãtre beneficiarul sprijinului financiar, inclusiv plata de penalitãţi la bugetul de stat, potrivit legii.
ART. 5
(1) Sprijinul financiar se acordã, anual, de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) Pentru obţinerea sprijinului financiar, solicitanţii se adreseazã direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cãrei razã se aflã sediul asociaţiei, unde vor depune o cerere conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, însoţitã de actele menţionate la art. 3.
(3) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, înregistreazã cererile, le analizeazã şi, în termen de 15 zile lucrãtoare, comunicã în scris solicitantului avizul cererii.
ART. 6
Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã aprobarea cererilor pentru acordarea sprijinului financiar, întocmesc şi transmit Direcţiei buget-finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale o situaţie centralizatoare cu privire la necesarul de fonduri pentru acoperirea sprijinului financiar, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 7
(1) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, pe baza solicitãrilor direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare aferente.
(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare este însoţitã de situaţia centralizatoare întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 8
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti care, pe baza cererilor aprobate de încasare a sprijinului financiar cuvenit beneficiarilor, vireazã sumele în conturile acestora.
ART. 9
Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti ţin evidenţa asociaţiilor beneficiare, specificaţia plãţilor şi a volumului sprijinului financiar într-un registru special, având ca structurã modelul prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 10
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
la Anexa E

Direcţia pentru agriculturã
şi dezvoltare ruralã
a judeţului .....................
Nr. de înregistrare ............. din ............


CERERE
pentru acordarea sprijinului financiar acordat în conformitate cu Normele metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar destinat susţinerii asociaţiilor din agriculturã în vederea participãrii la organizaţiile constituite la nivelul Uniunii Europene, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. ....../2006

Asociaţia .............................. cu sediul în localitatea ...................... str. ...................... nr. ....... judeţul/sectorul ..................
Înregistrata la Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de la Judecãtoria ................. sub nr. .............., reprezentatã legal prin domnul/doamna ......................., în calitate de ............... posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria ......, nr. ........... emis/emisã de ................ CNP .....................
Obiect de activitate
..........................................................................
..........................................................................
(Se vor anexa acte doveditoare conform art. 3 din norme)
În baza datelor prezentate, solicit acordarea sprijinului financiar conform prevederilor Normelor metodologice privind modul de acdrdare a sprijinului financiar destinat susţinerii asociaţiilor din agriculturã în vederea participãrii la organizaţiile constituite la nivelul Uniunii Europene, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. ...../2006, pentru urmãtoarele cheltuieli eligibile conform actelor justificative pe care le anexez în copii:
..........................................................................
..........................................................................
Mã angajez sã respect prevederile Normelor metodologice aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. ......./2006.

Data .....................

Numele şi prenumele (în clar) Semnãtura ...................


ANEXA 2
la Anexa E




Direcţia pentru agriculturã şi
dezvoltare ruralã ............

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
cu privire la necesarul de fonduri pentru acoperirea sprijinului financiar
aprobat în baza prevederilor Normelor metodologice privind modul de acordare
a sprijinului financiar destinat susţinerii asociaţiilor din agriculturã în
vederea participãrii la organizaţiile constituite la nivelul Uniunii Europene,
aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale
nr. ......./2006, în ziua de ................

┌────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Asociaţia │ Valoarea aprobatã │
│crt.│ │ - mii lei - │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 1 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ ...│ │ │
├────┴─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│TOTAL CUMULAT │ │
└──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

Director executiv, Director executiv adjunct,




ANEXA 3
la Anexa E




MINISTERUL AGRICULTURII,
PĂDURILOR Şl DEZVOLTĂRII RURALE

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
privind acordarea de la bugetul de stat a sumelor reprezentând sprijinul
financiar pentru asociaţiile beneficiare conform Normelor metodologice privind
modul de acordare a sprijinului financiar destinat susţinerii asociaţiilor din
agriculturã în vederea participãrii la organizaţiile constituite la nivelul
Uniunii Europene, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi
dezvoltãrii rurale nr. ......./2006, în luna ............

┌────┬───────────────────────┬─────────────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │ Asociaţia │ DADR │ Valoarea sprijinului financiar │
│crt.│ │ │ aprobat │
│ │ │ │ - mii lei - │
├────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 1 │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 2 │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────────┼─────────────────────────────────┤
│ ...│ │ │ │
├────┴───────────────────────┼─────────────┼─────────────────────────────────┤
│TOTAL CUMULAT │ │ │
└────────────────────────────┴─────────────┴─────────────────────────────────┘

Ordonator principal de credite,
...............................




ANEXA 4
la Anexa E




Direcţia pentru agriculturã şi
dezvoltare ruralã ............

REGISTRU
privind evidenţa asociaţiilor beneficiare, specificaţia plãţilor şi volumul
sprijinului financiar, conform Normelor metodologice privind modul de acordare
a sprijinului financiar destinat susţinerii asociaţiilor din agriculturã în
vederea participãrii la organizaţiile constituite la nivelul Uniunii Europene
aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii
rurale nr. ..../2006,

┌────┬─────────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────────┐
│Nr. │ Beneficiarul │ Specificaţia plãţilor │ Volum sprijin financiar │
│crt.│ sprijinului │ │ - mii lei - │
├────┼─────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├────┼─────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 1 │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 2 │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 3 │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴───────────────────────┴─────────────────────────┘




-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016