Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 28 decembrie 2006  privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru sustinerea achizitionarii de catre asociatii pofesionale din agricultura de aparatura IT, software, baza de date, asa cum este prevazut la lit. e) pct. 2 din anexa nr. 1 la   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA D)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 28 decembrie 2006 privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru sustinerea achizitionarii de catre asociatii pofesionale din agricultura de aparatura IT, software, baza de date, asa cum este prevazut la lit. e) pct. 2 din anexa nr. 1 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA D)

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.054 bis din 30 decembrie 2006
--------
*) Aprobate de <>Ordinul nr. 850/2006 publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 din 30 decembrie 2006

ART. 1
Se acordã sprijin financiar asociaţiilor profesionale din agriculturã pentru achiziţionarea de echipamente IT, software, bazã de date, conform Anexei nr. 1.
ART. 2
Beneficiarii sprijinului financiar sunt asociaţiile profesionale din agriculturã constituite conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 246/2005 .
ART. 3
Condiţiile de eligibilitate pe care trebuie sã le îndeplineascã beneficiarii prevãzuţi la art. 2 sunt:
a) sã-şi desfãşoare activitatea în domeniul agriculturii;
b) sã fie constituiţi conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 246/2005 ;
c) sã nu deruleaze programe cu finanţare externã, pe profilul finanţat prin prezentul act normativ;
d) sã nu înregistreze datorii restante cãtre bugetul de stat şi bugetul local.
ART. 4
Sprijinul financiar se acordã beneficiarilor prevãzuţi la art. 2 pentru achiziţionarea de echipamente IT, software, astfel cum sunt prevãzute în anexa nr. 1, numai la prima achiziţionare a acestora.
ART. 5
(1) Înstrãinarea echipamentelor IT, software înainte de expirarea perioadei de 3 ani de la achiziţionare este interzisã şi atrage restituirea sprijinului financiar acordat de la bugetul de stat, actualizat cu rata inflaţiei în momentul restituirii/recuperãrii sumelor, de cãtre beneficiar, inclusiv plata de penalitãţi la bugetul de stat, potrivit legii.
(2) Constatarea înstrãinãrii echipamentelor IT, software înainte de expirarea perioadei de 3 ani de la achiziţionare se face de cãtre persoane împuternicite în acest scop de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, care sesizeazã direcţia generalã a finanţelor publice judeţeanã şi a municipiului Bucureşti.
ART. 6
Sumele recuperate din restituirea sprijinului financiar, reactualizate cu nivelul inflaţiei, conform prevederilor art. 5 se vor vira la bugetul de stat.
ART. 7
Sprijinul financiar se acordã, o singurã datã într-un an calendaristic, de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în urma analizei şi aprobãrii cererilor beneficiarilor.
ART. 8
(1) Pentru obţinerea sprijinului financiar beneficiarii prevãzuţi la art. 2 depun la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţenã, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cãrei razã teritorialã se aflã asociaţia profesionalã, o cerere conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie a facturii fiscalã emisã de agentul economic producãtor sau importator de echipamente IT, software ori de reprezentantul autorizat al acestuia din teritoriu;
b) copie a certificatului de garanţie şi a procesuluui verbal de punere în funcţiune a echipamentelor IT, software;
c) declaraţie pe propria rãspundere cã nu înstrãineazã pe o perioadã de 3 ani echipamentele IT şi/sau software achiziţionate, pentru care obţin sprijin financiar.
(2) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, înregistreazã cererile, le analizeazã şi, în termen de 5 zile lucrãtoare, comunicã în scris solicitantului avizul cererii.
ART. 9
Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã aprobarea sprijinului financiar, transmit lunar Direcţiei Buget-Finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, necesarul de fonduri pentru acoperirea volumului sprijinului financiar aprobat, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 10
(1) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, pe baza solicitãrilor direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, corespunzãtor echipamentelor IT şi/sau software achiziţionate, conform facturilor fiscale emise de agenţii economici producãtori sau importatori ori de reprezentanţii acestora, solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare aferente.
(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare este însoţitã de situaţia centralizatoare întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.
(3) Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã conturile Direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti care, pe baza cererilor aprobate de încasare a sprijinului financiar cuvenit asociaţiilor profesionale din agriculturã, vireazã sumele în conturile beneficiarilor.
ART. 11
Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ţin evidenţa beneficiarilor şi a echipamentelor şi a software, achiziţionate, într'adun registru special, întocmit dupã modelul prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 12
Directorul executiv al direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, numeşte, prin decizie, persoanele responsabile cu verificarea dosarelor de acordare a sprijinului financiar.
ART. 13
Asociaţiile profesionale din agriculturã care beneficiazã de sprijin financiar potrivit prezentelor norme, au obligaţia de a transmite Direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, o datã la 6 luni, datele deţinute privind activitãţile desfãşurate de aceste asociaţii.
ART. 14
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
la anexa D

LISTA
echipamentelor IT, software noi ce pot fi achiziţionate

Echipamente IT - Sisteme de calcul (calculatoare personale): - staţii de lucru;
- calculator portabil.
- Scanere, imprimante sau multifuncţionale.
Software licenţiate - de bazã: sisteme de operare, office corespunzãtoare sistemelor de calcul aprovizionate;
- aplicativ: pachete de programe specifice funcţiunilor prevãzute înstatutul asociaţiei.
- bazã de date - colecţii de date referitoare la registrul exploataţiilor, parcele şi alte date specifice domeniului de activitate.


ANEXA 2
la anexa D


CERERE
pentru acordarea sprijinului financiar asociaţiilor profesionale din
agricultura pentru achiziţionarea de echipamente, software noi, baza de date

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã Se aprobã,
.................................. Director Executiv
Nr. de înregistrare ...... din ................. Nume şi prenume (în clar)

Semnãtura
(ştampila D.A.D.R.)

1. Asociaţia .................., cu sediul în localitatea ......................, str. .............. nr. ..., judeţul/sectorul .................., înregistratã la Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor sub nr. ..........., cod fiscal ..............., reprezentatã legal prin preşedintele asociaţiei, domnul/doamna ......................., posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria ...... nr. ........., emis/emisã de .....................
2. Justificarea necesarului de echipamente IT şi/sau software
.........................................................................
.........................................................................
(Se vor anexa acte doveditoare conform Art. 2 şi Art. 3 din norme)
În baza datelor prezentate, solicit acordarea unui sprijin financiar pentru achiziţionarea de echipamente IT şi/sau software noi conform prevederilor Normelor metodologice pentru susţinerea achiziţionãrii de cãtre asociaţiile profesionale din agriculturã de aparaturã IT şi/sau software, dupã cum urmeazã:
.........................................................................
.........................................................................
Mã angajez sã respect prevederile Normelor metodologice pentru susţinerea achiziţionãrii de cãtre asociaţiile profesionale din agriculturã de aparaturã IT, software, bazã de date.

Data ...............

Numele şi prenumele (în clar)
Semnãtura ...................
(ştampila asociaţiei)


ANEXA 3
la anexa D




TABEL CENTRALIZATOR
privind necesarul de fonduri pentru acoperirea sprijinului financiar
aprobat în baza prevederilor Normelor metodologice pentru achiziţionarea de
cãtre asociaţiile profesionale din agriculturã, de aparaturã IT, software,
bazã de date, în ziua de .................

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ............/
a municipiului Bucureşti

┌────┬───────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Beneficiarul │ Valoarea sprijinului financiar │
│ │ │ - mii lei (RON) - │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ 1.│ │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├────┴───────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
│TOTAL CUMULAT: │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────┘

Director executiv, Director executiv adjunct,




ANEXA 4
la anexa D




SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind necesarul de fonduri pentru acoperirea sprijinului financiar
aprobat în baza prevederilor Normelor metodologice pentru achiziţionarea de
cãtre asociaţiile profesionale din agriculturã, de aparaturã IT, software,
bazã de date, în ziua de ................


MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

┌────┬────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Direcţia pentru Agriculturã şi │ Valoarea sprijinului financiar │
│crt.│ Dezvoltare Ruralã a judeţului │ - mii lei (RON) - │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1.│ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2.│ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├────┴────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│TOTAL CUMULAT: │ │
└─────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘

Ordonator principal de credite,




ANEXA 5
la anexa D




REGISTRU
cuprinzând beneficiarii sprijinului financiar pentru achiziţionarea de
echipamente IT, software noi, achiziţionate în baza prevederilor Normelor
metodologice pentru achiziţionarea de cãtre asociaţiile profesionale din
agriculturã de aparaturã IT, software, bazã de date

┌────┬─────────────────────────────┬─────────────────────────┬───────────────┐
│ │ │Echipamente IT, software,│ │
│Nr. │ Beneficiarul │ noi achiziţionate │ Observaţii │
│ │ ├──────────────┬──────────┤ │
│ │ │ Denumirea şi │Nr. bucãţi│ │
│ │ │ tipul │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────────┤
└────┴─────────────────────────────┴──────────────┴──────────┴───────────────┘




-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016