Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 28 decembrie 2006  privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru sectoarele tutun, hamei, cartof, plante medicinale si aromatice, precum si flori/plante dendrologice si ornamentale, asa cum sunt prevazute la lit. d), e), f), g) si h) din anexa nr. 2 la   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA K)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 28 decembrie 2006 privind modul de acordare a sprijinului financiar si conditiile de eligibilitate pentru sectoarele tutun, hamei, cartof, plante medicinale si aromatice, precum si flori/plante dendrologice si ornamentale, asa cum sunt prevazute la lit. d), e), f), g) si h) din anexa nr. 2 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA K)

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.054 bis din 30 decembrie 2006
--------
*) Aprobate de <>Ordinul nr. 850/2006 publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 din 30 decembrie 2006

ART. 1
(l)Beneficiarii sprijinului financiar sunt producãtorii agricoli din sectorul vegetal persoane fizice şi/sau juridice care sunt înregistraţi în Registrul agricol/Registrul fermelor/alte evidenţe funciare şi exploateazã terenuri agricole individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei destinate comercializãrii, precum şi grupuri de producãtori recunoscute/recunoscute preliminar şi organizaţii de producãtori recunoscute.
(2) Sprijinul financiar pentru susţinerea activitãţilor prevãzute la lit. d) pct. 3 şi 4, lit. e) pct. 2, lit. f) pct. 3, lit. g) pct. 1 şi lit. h) pct. 1 din anexa nr. 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 se acordã la producţia marfã;
(3) Sprijinul financiar pentru susţinerea activitãţilor prevãzute la lit. d) pct. 1 şi 2, lit. e) pct. 1, lit. f) pct. 1 şi 2, lit. g) pct. 2 şi 3 şi lit. h) pct. 2 şi 3 din anexa nr. 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 se acordã prin subvenţionarea costurilor proiectelor realizate.
(4) Sprijinul financiar pentru susţinerea activitãţilor prevãzute la lit.h) pct 1 din anexa nr. 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 se acordã pe suprafaţa cultivatã.
ART. 2
Beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 li se acordã o singurã datã pe an sprijinul financiar şi trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii de eligibilitate:
a) sã facã dovada deţinerii în proprietate/arendare/concesionare a suprafeţelor de teren agricol;
b) sã facã dovada plãţii arendei/redevenţei.
c) sã deţinã şi sã cultive minim 0,3 ha.
d) sã nu aibã datorii la bugetul de stat şi bugetul local.
ART. 3
Pentru a beneficia de sprijin financiar persoanele prevãzute la alin (1) al art. 1 completeazã o cerere tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 4
Pentru a beneficia de sprijin acordat la producţia marfã, conform art. 1 alin. (2) cererea pentru acordarea sprijinului este însoţitã de urmãtoarele documente:
Pentru acordarea sprijinului la producţia marfã:
a) tutun:
1. contractul de cultivare a tutunului încheiat de producãtorul agricol de tutun cu unitatea prim-procesatoare autorizatã în conformitate cu prevederile <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 96/2006 privind aprobarea contractului - tip de culturã a tutunului brut şi a modului de înregistrare a acestuia;
2. declaraţia de cultivare a tutunului, pe varietãţi în care se specificã coordonatele topo de identificare a parcelei/parcelelor.
3. declaraţia de livrare a tutunului semnatã de producãtorul agricol în calitate de vânzãtor şi unitatea prim-procesatoare în calitate de cumpãrãtor. Datele din declaraţia de livrare trebuie sã corespundã cu toate documentele contabile care atestã livrarea tutunului pe varietãţi.
4. declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
5. copie de pe actul de proprietate/contractul de concesionare/contractul de arendã pentru suprafaţa de teren cultivatã.
6. dovada plãtii arendei sau redeventei.

b)cartof pentru industrializare, hamei, flori plante dendrologice şi ornamentale şi plante medicinale şi aromatice cererea este însoţitã de urmãtoarele documente:
1. contractul încheiat între producãtorul agricol şi unitatea procesatoare, de depozitare/comercianţi autorizaţi;
2. declaraţia de cultivare în care se specificã toate coordonatele topo de identificare a parcelei/parcelelor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
3. declaraţia de livrare semnatã de producãtorul agricol în calitate de vânzãtor şi unitatea procesatoare, de comercializare In calitate de cumpãrãtor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
4. declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
5. copie de pe actul de proprietate/contractul de concesionare/contractul de arendã pentru suprafaţa de teren cultivatã.
6. dovada plãţii arendei sau redeventei.
ART.5
Pentru acordarea sprijinului la suprafaţa cultivatã, în conformitate cu prevederile art. 1 alin.(4) cererea este însoţitã de urmãtoarele documente:
1. declaraţia de cultivare, pe specii şi varietãţi, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, în care se specificã:
a) suprafaţa cultivatã;
b) coordonatele topo de identificare a parcelei/parcelelor pentru flecare culturã în parte.
2. declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
3. copie de pe actul de proprietate/contractul de concesionare/contractul de arendã pentru suprafaţa de teren cultivatã.
4. dovada plãţii arendei sau redeventei.
ART. 6
(1)Pentru acordarea sprijinului pe proiecte, conform prevederilor art.1 alin (3) cererea este însoţitã de urmãtoarele documente:
1. proiectul
2. contractul de realizare a proiectului;
3. declaraţiile de derulare a activitãţilor proiectului;
4. declaraţiile de efectuare a plãţilor pe activitãţi şi diferitele costuri materiale conforme cu documentele contabile;
5. declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
6. copie de pe actul de proprietate/contractul de concesionare/contractul de arendã pentru suprafaţa de teren cultivatã.
7. dovada plãţii arendei sau redevenţei.
(2) Proiectele se înregistreazã în Registrul unic de evidenţã al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.
(3) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã transmite lista proiectelor la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(4) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã verificã documentele solicitate. În cazul în care documentaţia nu este completã aceasta se returneazã beneficiarului proiectului, în termen de 5 zile lucrãtoare însoţitã de o motivaţie a respingerii dosarelor.
(5) Proiectele acceptate se soluţioneazã în termen de 15 zile lucrãtoare.
ART. 7
Termenele de depunere a cererilor la Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru acordarea sprijinului sunt:
a) pentru producţia marfã de tutun, în termen de 30 dezile de la încheierea livrãrii şi nu mai târziu de 15 mai al anului urmãtor anului de recoltã;
b) pentru producţia marfã la celelalte produse, în termen de 30 zile de la încheierea livrãrii;
c) pentru acordarea sprijinului la suprafaţã, în termen 30 zile de la înfiinţarea culturii;
ART. 8
(1) Reprezentanţii Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie/pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti verificã îndeplinirea condiţiilor de acordarea a sprijinului financiar şi aprobã cererile beneficiarilor, întocmesc şi transmit la Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã centralizatorul cererilor pentru încasarea sprijinului financiar, conform modelului prevãzut la anexa nr 4.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte centralizatorul sumelor cuvenite beneficiarilor ca sprijin financiar al statului pe fiecare mãsurã şi acţiune, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, pe care îl transmite Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 9
Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare însoţitã de centralizatorul al cãrui model este prevãzut la anexa nr. 6.
ART. 10
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerul Agricwlturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã contul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, care vireazã sumele în contul beneficiarilor.
ART. 11
Anexele 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
la Anexa K



CERERE
pentru acordarea sprijinului financiar al statului

Producãtor
Persoanã fizicã/persoanã juridicã/
Grupul de producãtori : ................ Sucursala Agenţiei de Plãti şi
Intervenţie pentru Agriculturã
Oraşul/Comuna ........................... Judeţul .................
Judeţul .........................

Subsemnatul(Împuternicit)..................................împuternicirea
nr. ................ ..............
din localitatea ..................... judeţul ..............................
posesor al B.I./C.I. seria ........, nr. .................... cod numeric
personal ........................ solicit acordarea sprijinului financiar al
statului pentru producãtor / societate / grupul de producãtori /organizaţia
producãtori / cooperativa ..............................................

pentru mãsura prevãzutã în <>Ordonanţa de Urgenta a Guvernului nr. 123/2006
astfel:

Anexa 2
d) tutun : pct 1. 2. 3. 4.
e) hamei: pct 1. 2.
f) cartof: pct. 1. 2. 3.
g) plante medicinale si aromatice: pct. 1. 2. 3.
h) flori plante dendrologice şi ornamentale: pct 1. 2. 3.
II. Anexez documente doveditoare .................

III. Solicit acordarea sprijinului direct al statului prevãzut la art*......
al Ord. MAPDR nr. ............... de cãtre Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã.

┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Trezorerie │Numãr de cont │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Banca comercialã │Numãrul de cont │
└──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise şi prezentate sunt conforme
cu realitatea.
* Se va specifica numãrul art. din ordin care prevede acordarea sprijinului
pentru acţiunea/acţiunile respective

Semnãtura şi ştampila Data




ANEXA 2
la Anexa K



Producãtor
Persoanã fizicã/persoanã juridicã/
Grupul de producãtori: ................. Sucursala Agenţiei de Plãti şi
Intervenţie pentru Agriculturã
Oraşul/Comuna ..................... Judeţul ......................
Judeţul ...........................

DECLARAŢIA DE CULTURĂ tutun/hamei/cartof/flori plante dendrologice şi
ornamentale/plante medicinale şi aromatice

Subsemnatul ........................., din localitatea ......................
Judeţul ................, posesor al BI Seria ..... Nr. ...................
CNP ....................... declar pe propria rãspundere cã în anul agricol
2007/2008/2009, cultiv suprafaţa de .......... Ha, varietatea ............. .
Cordonatele topo ale parcelei sunt urmãtoarele:
.........................
.........................
.........................

Administrator/
Director
(Nume prenume)
Semnãturã
Ştampilã

Data .....................




ANEXA 3
la Anexa K




Producãtor
Persoanã fizicã/persoanã juridicã/
Grupul de producãtori: ...............

Oraşul/Comuna ........................ Sucursala Agenţiei de Plãti şi
Judeţul ...................... Intervenţie pentru Agriculturã
Judeţul ......................

DECLARAŢIA DE LIVRARE tutun/hamei/cartof/flori plante dendrologice şi
ornamentale/plante medicinale şi aromatice

Subsemnatul .........................., din localitatea .....................
Judeţul ........... posesor al BI Seria ..... Nr. ................
CNP ....................... declar pe propria rãspundere cã în anul agricol
2007/2008/2009, am recoltat dupã suprafaţa cultivatã, declaratã conform
declaraţiei de culturã înregistratã la ................ sub nr. .............
în data de ........... cantitatea de ....... kg/tone, varietatea.............
Preţul de livrare realizat este de ........... lei/kg (lei/tonã)

Administrator/
Director
(Nume prenume)
Semnãturã
Ştampilã

Data ........................




ANEXA 4
la Anexa K



Sucursala APIA a judeţului ________________


APIA

CENTRALIZATORUL sumelor cuvenite pentru mãsura ____________ pentru
sectorul _____________

┌──────────────┬───────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┐
│ Denumire │ Suprafaţã │ Cantitate │ Valoare pe │Valoare totalã│
│ beneficiari │ ha │ kg/tone │ unitatea de │ Mii lei │
│ │ │ │ acordare a │ │
│ │ │ │ sprijinului │ │
│ │ │ │ Mii lei │ │
├──────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────────┘

Director sucursalã APIA




ANEXA 5
la Anexa K




APIA

MINISTERUL AGRICULTURII PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

CENTRALIZATORUL sumelor cuvenite pentru mãsura ____________ pentru
sectorul _____________

┌──────────────┬───────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┐
│ Specificare │ Suprafaţã │ Cantitate │ Valoare pe │Valoare totalã│
│ │ ha │ kg/tone │ unitatea de │ Mii lei │
│ │ │ │ acordare a │ │
│ │ │ │ sprijinului │ │
│ │ │ │ Mii lei │ │
├──────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────────┘

Director general APIA




ANEXA 6
la Anexa K




Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale

Se aprobã
Ordonator principal de credite

Ministerul Finanţelor Publice

CENTRALIZATORUL sumelor cuvenite pentru mãsura ____________ pentru
sectorul _____________

┌─────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┐
│Suprafaţa pentru care se │Cantitatea pentru care se│ Valoarea totalã a │
│acordã sprijinul │acordã sprijinul │ sprijinului │
│ Ha │ Tone/kg │ Mii lei │
├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
└─────────────────────────┴─────────────────────────┴────────────────────────┘

Direcţia buget-finanţe


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016