Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 27 octombrie 1999  de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 1999, modificata si completata prin   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 177/1999     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 27 octombrie 1999 de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 1999, modificata si completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 177/1999

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 561 din 17 noiembrie 1999
ART. 1
În înţelesul prezentelor norme metodologice, prin înfiinţarea culturilor de cereale paioase se înţelege lucrãrile agricole de arat, discuit şi semanat pentru aceste culturi care se insamanteaza în toamna anului 1999, iar prin efectuarea araturilor de toamna se înţelege lucrarea agricolã de arat pentru obţinerea ogoarelor necesare infiintarii culturilor din primavara anului 2000.
ART. 2
(1) Bonurile valorice pentru motorina se acorda deţinãtorilor de terenuri agricole prevãzuţi la <>art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, în vederea infiintarii culturilor de cereale paioase şi efectuãrii araturilor din toamna anului 1999, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumita în continuare ordonanta de urgenta, în funcţie de suprafata agricolã declarata pentru a fi insamantata în toamna anului 1999 şi/sau pentru efectuarea araturilor de toamna necesare infiintarii culturilor din primavara anului 2000.
(2) Deţinãtorii de terenuri agricole întocmesc declaraţii pe propria rãspundere în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
ART. 3
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti primesc, la sediul lor, declaraţiile pe propria rãspundere ale deţinãtorilor de terenuri agricole, verifica în evidentele proprii corectitudinea suprafeţelor declarate, dupã care le centralizeazã şi stabilesc necesarul contravalorii de bonuri pentru motorina.
ART. 4
Numãrul de bonuri valorice pentru motorina se stabileşte potrivit prevederilor art. 3 din ordonanta de urgenta.
ART. 5
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti transmit, în termen de 5 zile de la publicarea prezentelor norme metodologice în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei situaţiile privind necesarul de bonuri valorice pentru motorina, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
ART. 6
(1) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei încheie protocol privind necesarul de bonuri valorice pentru motorina, pe baza situaţiilor centralizatoare prevãzute la art. 5, cu Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A., care, în termen de 10 zile, prin sucursalele sale teritoriale, transmite bonurile valorice direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe baza de protocol.
(2) Modelul situaţiei centralizatoare privind necesarul de bonuri valorice pentru motorina, pe total judeţe, este prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.
(3) Bonurile valorice pentru motorina utilizate în aplicarea prevederilor ordonanţei de urgenta vor purta pe verso ştampila Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
ART. 7
(1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti distribuie bonurile valorice beneficiarilor, deţinãtori de terenuri agricole, în termen de 30 de zile de la data primirii acestora, pe baza de tabele întocmite conform modelului prezentat în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice.
(2) Dupã distribuirea bonurilor valorice pentru motorina direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc, în termen de 5 zile, situaţia privind necesarul bonurilor valorice acordate şi a celor rãmase nedistribuite, conform modelului prezentat în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice, pe care o comunica Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi, pe baza de protocol, transmit sucursalelor teritoriale ale Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. bonurile valorice pentru motorina, rãmase nedistribuite.
ART. 8
(1) Bonurile valorice pentru motorina pot fi utilizate pana la data de 31 martie 2000 inclusiv.
(2) Bonurile valorice pentru motorina, distribuite şi neconsumate pana la data prevãzutã la alin. (1), îşi pierd valabilitatea, nemaiputand fi utilizate pentru achiziţionarea de motorina.
ART. 9
Staţiile PECO vor transmite în termen de 3 zile Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A., pe baza de borderouri, bonurile valorice pentru motorina efectiv utilizate.
ART. 10
Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. va întocmi situaţia centralizatoare privind bonurile valorice pentru motorina efectiv consumate la unitãţile PECO şi o va transmite, pana la data de 30 aprilie 2000, Direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a municipiului Bucureşti, în a carei evidenta fiscalã se afla aceasta societate.
ART. 11
(1) Organul de control al Direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a municipiului Bucureşti va verifica realitatea datelor înscrise în situaţia centralizatoare a Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. şi va determina suma cu care vor fi reduse obligaţiile restante la data de 30 septembrie 1999, în limita sumei prevãzute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, înregistrate în evidenta organului fiscal la aceasta societate.
(2) În baza procesului-verbal întocmit de organul de control obligaţiile restante ale Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. cãtre bugetul de stat vor fi reduse cu o suma echivalenta cu contravaloarea bonurilor valorice pentru motorina efectiv utilizate şi a costului tipãririi acestora.
(3) Reducerile obligaţiilor datorate bugetului de stat de cãtre Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. vor fi efectuate în ordinea prevãzutã de <>Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------



Avizat


Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie
alimentara a judeţului ....... /municipiului Bucureşti

Director general, Contabil-şef,
................ ..............

Verificat
---------
Centrul agricol comunal ..................

Şef centru agricol comunal,
...........................

DECLARAŢIE

.........................................................................,
(denumirea persoanei fizice sau juridice)
având domiciliul/sediul în satul ........................, comuna ................, oraşul .............., judeţul ........................, posesor (în cazul persoanelor fizice) al buletinului/cãrţii de identitate seria .................. nr. ..............., eliberat/eliberata de ............................... la data de .........., sau atestat juridic (în cazul persoanelor juridice) cu ........................ declar prin prezenta ca deţin urmãtoarele suprafeţe agricole:
- .......... ha, în proprietate, conform titlului (titlurilor) de proprietate nr. .........., eliberat(e) de ......;
- .......... ha, în arenda, conform contractelor de arendare încheiate în baza Legii arendãrii nr. 16/1994, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, înregistrate la primãrie sub nr. ..........;
- .......... ha, în concesiune, conform contractului de concesionare nr. ......... .
Declar pe propria rãspundere ca voi infiinta ...... ha culturi de cereale paioase şi ca voi efectua arãturi de toamna pe suprafata de .............. ha.
Am luat la cunostinta faptul ca, dacã în urma verificãrilor efectuate de organele de specialitate, datele din prezenta declaraţie nu corespund realitãţii şi ca bonurile valorice au fost folosite în alte scopuri decât cele prevãzute în <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în normele metodologice aprobate prin .................., aceasta constituie contravenţie care se sancţioneazã cu amenda de la 10.000.000 lei la 15.000.000 lei şi atrage restituirea contravalorii bonurilor valorice şi a penalitatilor calculate.

Data ................ Semnatura ................



ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------



DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI
............ /MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

SITUAŢIA
privind necesarul de bonuri valorice pentru motorina

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Necesarul de bonuri valorice Contravaloarea
Nr. Specificare Suprafata (numãr) bonurilor
crt. (ha) ──────────────────────────── valorice
50 mii 100 mii (mii lei)
lei/bucata lei/bucata
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Înfiinţarea
culturilor de
cereale
paioase
2. Efectuarea
araturilor de
toamna
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general, Contabil-şef,
................ .............



ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL AGRICULTURII ŞI
ALIMENTAŢIEI

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind necesarul de bonuri valorice pentru motorina

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Necesarul de bonuri valorice Contravaloarea
Nr. Judeţul (numãr) bonurilor
crt. ──────────────────────────── valorice
50 mii 100 mii (mii lei)
lei/bucata lei/bucata
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Ordonator principal de credite,
..............................



ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------



DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI
............/MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

TABEL
privind distribuirea bonurilor valorice pentru motorina deţinãtorilor de terenuri agricole conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 142/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
N Denumirea Datele Total bonuri din care: Contravaloarea Semna-
r persoanei de identi- valorice ──────────────── bonurilor tura
fizice fiecare a primite 50 mii 100 mii valorice de
c sau persoanei (numãr), lei/ lei/ primite primire
r juridice fizice sau bucata bucata (mii lei)
t juridice
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general, Contabil-şef,
................. ..............



ANEXA 5
-------
la normele metodologice
------------------------



DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI
............./MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

SITUAŢIA
privind distribuirea bonurilor valorice pentru motorina

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
din care: Contravaloarea bonurilor
valorice
Total (mii lei)
bonuri ────────────────────────────────────────────────────────────────────
valorice distribuite (numãr) nedistribuite (numãr)
(numãr), ────────────────────────────────────────── distribuite nedistribuite
50 mii 100 mii 50 mii 100 mii
lei/bucata lei/bucata lei/bucata lei/bucata
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4 5 6 7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general, Contabil-şef,
................. ................



ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------



MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind contravaloarea bonurilor valorice pentru motorina, inclusiv costul tipãririi acestora, acordate deţinãtorilor de terenuri agricole conform Ordonanţei de urgent a a Guvernului nr. 142/1999, cu modificãrile şi completãrile ulterioare

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Contravaloarea Costul tipãririi Total valoare
crt. Judeţul bonurilor valorice bonurilor valorice (col. 2 + col. 3)
(mii lei) (mii lei) (mii lei)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Ordonator principal de credite,
..............................


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016