Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 21 aprilie 2003  privind modalitatea de acordare a gratuitatii transportului urban cu mijloacele de transport in comun de suprafata sau cu metroul si pentru stabilirea cuantumului acestei gratuitati pentru persoanele cu handicap accentuat si grav, precum si pentru asistentii personali ai acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 21 aprilie 2003 privind modalitatea de acordare a gratuitatii transportului urban cu mijloacele de transport in comun de suprafata sau cu metroul si pentru stabilirea cuantumului acestei gratuitati pentru persoanele cu handicap accentuat si grav, precum si pentru asistentii personali ai acestora

EMITENT: MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR SI LOCUINTEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 358 din 26 mai 2003

ART. 1
Beneficiazã de gratuitate pe transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafata sau cu metroul urmãtoarele categorii de persoane:
a) copiii cu handicap accentuat;
b) copiii cu handicap grav;
c) adultii cu handicap accentuat;
d) adultii cu handicap grav;
e) asistentii personali ai persoanelor prevãzute la lit. a)-d).
ART. 2
Pentru exercitarea dreptului la gratuitate la transportul urban cu mijloacele de transport în comun de suprafata sau cu metroul, societãţile de transport urban sau, dupã caz, regiile autonome, inclusiv Societatea Comercialã de Transport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" S.A., denumite în continuare transportatori, elibereazã abonamente lunare, denumite în continuare abonamente, în limita sumei de 300.000 lei/persoana/luna.
ART. 3
(1) Gratuitatea transportului urban cu mijloacele de transport în comun de suprafata sau cu metroul, pentru categoriile de persoane menţionate la art. 1, se acorda la recomandarea asistentului social din cadrul compartimentului specializat al primãriei în a carei raza teritorialã îşi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap.
(2) Pentru municipiul Bucureşti, ancheta socialã va stabili pentru ce tip de transport opteazã categoriile de persoane menţionate mai sus, respectiv transport în comun de suprafata sau cu metroul.
ART. 4
(1) Transportatorii elibereazã, pe baza comenzilor emise de consiliile locale, abonamente lunare sau cartele magnetice nenominale pentru persoanele menţionate la art. 1, pe tipuri de valabilitate, încheindu-se în acest sens un proces-verbal de predare-primire.
(2) Lista beneficiarilor abonamentelor lunare sau cartelelor magnetice se întocmeşte de compartimentul de asistenta socialã din cadrul fiecãrei primãrii şi se aproba de consiliul local, iar distribuirea acestora se face de cãtre acelaşi compartiment pe baza documentelor eliberate de instituţiile abilitate.
(3) Abonamentul lunar şi cartela magnetica vor fi valabile numai însoţite de actele de identitate şi de legitimatia de persoana cu handicap, vizata la zi.
ART. 5
Tipãrirea abonamentelor lunare sau cartelelor magnetice pentru persoanele cu handicap şi pentru asistentii personali se efectueazã de transportatori, iar costul tipãririi acestora intra în preţul abonamentului.
ART. 6
(1) Calculul cheltuielilor aferente gratuitatilor acordate persoanelor cu handicap şi asistentilor personali se va face de cãtre transportatori pe baza comenzii şi a procesului-verbal de predare-primire.
(2) Cheltuielile aferente gratuitatii transportului urban cu mijloace de transport în comun de suprafata sau, dupã caz, cu metroul, pentru persoanele menţionate la art. 1, se finanţeazã din bugetele locale, conform legii.
ART. 7
Decontarea contravalorii abonamentelor lunare sau a cartelelor magnetice se va face, conform convenţiei prevãzute în anexa, de primãriile în a cãror raza teritorialã îşi au domiciliul sau resedinta persoanele cu handicap grav şi accentuat, asistentii personali, în limita cuantumului prevãzut la art. 2, pe baza dispoziţiei primarului, însoţitã de un centralizator şi de un exemplar al listelor nominale întocmite de fiecare centru de eliberare.
ART. 8
Anexa face parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1


───────
la normele metodologice
───────────────────────

CONVENŢIE
Nr. ..../ .... / 200...

Încheiatã astãzi ............
Între:
Societatea Comercialã de Transport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" - S.A., cu sediul în Bucureşti, bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, tel. 212.64.92, fax 3125149, cod fiscal R13863739, cont nr. 506913863739, deschis la Trezoreria Sectorului 1 Bucureşti, reprezentatã prin director general ....... şi director economic ..........
şi
Consiliul Local al Sectorului ........, cu sediul în Bucureşti, str. ................ nr. ...., sectorul ...., tel. ........., cod fiscal .............., reprezentat prin director .............. şi contabil-şef ............,
având ca temei asigurarea gratuitatilor transportului urban cu metroul pentru anul .......... beneficiarilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 102/1999 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 519/2002 , cu modificãrile ulterioare.

CAPITOLUL I
Obiectul convenţiei

Art. 1. - Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" - S.A., denumita în continuare "Metrorex" S.A., executa şi livreaza contra cost legitimatii de cãlãtorie, denumite în continuare cartele magnetice, în baza necesarului solicitat de cãtre Consiliul Local al Sectorului ......... prin comanda ferma.

CAPITOLUL II
Obligaţiile pãrţilor

A. Obligaţiile "Metrorex" - S.A.
Art. 2. - (1) "Metrorex" - S.A. va livra Consiliului Local al Sectorului ......, pe baza de comanda, cartele magnetice nenominale.
(2) În comanda se va specifica valabilitatea cartelelor magnetice solicitate, având în vedere termenul de expirare al certificatului de persoana cu handicap.
(3) Comanda va fi semnatã de cãtre primarul Consiliului Local al Sectorului ..., contabilul-şef, şeful de serviciu şi responsabilul cu distribuirea cartelelor magnetice.
Art. 3. - "Metrorex" - S.A. va factura contravaloarea cartelelor magnetice lunar, pana în a 5-a zi a lunii curente pentru luna precedenta, în baza comenzii. Tariful ce se va factura va fi cel avizat de Oficiul Concurentei, echivalent al unui abonament lunar.
Art. 4. - "Metrorex" - S.A. va comunica Consiliului Local al Sectorului ..., în termen de 5 zile, orice majorare de tarif.
B. Obligaţiile Consiliului Local al Sectorului .......
Art. 5. - Sarcina distribuirii cartelelor magnetice livrate revine Consiliului Local al Sectorului .... . Cartelele magnetice vor fi valabile numai însoţite de actul de identitate. Consiliul Local al Sectorului .... va informa beneficiarii de obligativitatea insotirii cartelei magnetice de actul de identitate.
Art. 6. - Consiliul Local al Sectorului .... va efectua plata facturilor primite de la "Metrorex" - S.A., în termen de 10 zile de la primire. Plata se va face prin ordin de plata în contul "Metrorex" - S.A. nr. 506913863739, deschis la Trezoreria Sectorului 1 Bucureşti. Pentru întârzierea plãţii, Consiliul Local al Sectorului .... va suporta penalitãţi de 0,15% pe zi, calculate la valoarea neachitata.

CAPITOLUL III
Încetarea convenţiei

Art. 7. - Nerespectarea prevederilor prezentei convenţii de cãtre una dintre pãrţi da dreptul celeilalte pãrţi sa denunţe convenţia unilateral de drept, fãrã intervenţia unei instanţe judecãtoreşti, cu o notificare prealabilã de 5 zile, suportand eventualele pagube cauzate, inclusiv cele rezultate din sistarea eliberãrii cartelelor magnetice, precum şi din anularea celor eliberate.

CAPITOLUL IV
Clauze speciale

Art. 8. - În cazul demagnetizarii cartelelor magnetice care au vizibil codul sau valabilitatea, "Metrorex" - S.A. elibereazã o noua cartela magnetica, preschimbarea acesteia fãcându-se în statia de metrou Gara de Nord fiecãrui beneficiar, pe baza actelor de identitate şi a legitimatiei de persoana cu handicap, vizata la zi.
Art. 9. - (1) În cazul pierderii, furtului sau deteriorarii de orice natura, la solicitarea Consiliului Local al Sectorului ...., "Metrorex" - S.A. va anula aceste cartele magnetice, urmând ca în termen de 5 zile de la data anulãrii sa elibereze alte cartele cu acelaşi termen de valabilitate.
(2) În cazul decesului persoanei cu handicap sau în cazul încetãrii contractului individual de munca al asistentului personal, "Metrorex" - S.A. va proceda la sistarea cartelelor magnetice emise pentru aceste persoane, în baza cererii Consiliului Local al Sectorului ....... şi a actelor doveditoare.
Art. 10. - În cazul în care Consiliul Local al Sectorului ...... nu efectueazã plata sumelor datorate la termenele stabilite în prezenta convenţie, "Metrorex" - S.A. va sista eliberarea cartelelor magnetice şi le va anula pe cele deja eliberate.
Art. 11. - Modificarea prezentei convenţii se poate face cu acordul pãrţilor, prin act adiţional.
Art. 12. - Prezenta convenţie se încheie pe o perioada de 1 an, cu posibilitatea prelungirii acesteia pentru aceeaşi perioada, dacã nici una dintre pãrţi nu o denunta în scris cu cel puţin 30 de zile înainte de data expirãrii.
Art. 13. - Toate neînţelegerile apãrute între pãrţi în legatura cu interpretarea şi executarea prezentei convenţii şi nerezolvate pe cale amiabila se soluţioneazã de cãtre instanţele judecãtoreşti, potrivit legii.
Art. 14. - Prezenta convenţie s-a încheiat în doua exemplare, câte un exemplar pentru fiecare parte, şi intra în vigoare începând cu data de ..... .

"METROREX" - S.A. CONSILIUL LOCAL AL SECTORULUI .....

Director general,

Director,
Director economic,

Serviciul contencios, Contabil-şef,

────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016