Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 21 aprilie 2000  cu privire la modul de atestare a suspendarii platii taxei pe valoarea adaugata la organele vamale conform   art. 25 lit. D. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 21 aprilie 2000 cu privire la modul de atestare a suspendarii platii taxei pe valoarea adaugata la organele vamale conform art. 25 lit. D. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 182 din 27 aprilie 2000
1. Potrivit <>art. 25 lit. D. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adãugatã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 113 din 15 martie 2000, taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor din import se achitã la organul vamal, conform regimului în vigoare privind plata taxelor vamale.
Prin derogare de la prevederile de mai sus se suspenda plata taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale, pe termen de 120 de zile, pentru utilajele, instalaţiile, echipamentele şi maşinile industriale care se importa în vederea efectuãrii şi derulãrii investiţiilor prin care se realizeazã o unitate productiva noua, se dezvolta capacitatile existente sau se retehnologizeaza fabrici, secţii, ateliere, precum şi pentru maşinile agricole. De asemenea, se suspenda plata taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale, pe termen de 60 de zile, pentru materiile prime care nu se produc în ţara sau sunt deficitare, importate în vederea realizãrii obiectului de activitate.
Nu se încadreazã în prevederile alineatului precedent importurile de utilaje, instalaţii, echipamente şi maşini industriale efectuate de importatori, care sunt destinate efectuãrii de prestãri de servicii. Prin prestare de servicii se înţelege orice activitate desfasurata de un contribuabil, care nu constituie livrare de bunuri mobile sau transfer al dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile.
2. Ministerul Finanţelor, prin Direcţia impozite indirecte, atesta dreptul de a beneficia de suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã în vama, la cererea importatorilor, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 1, prin eliberarea unui certificat, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
3. Beneficiazã de prevederile pct. 1 alin. 2 importatorul care îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sa fie înregistrat la organul fiscal ca plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã;
b) bunurile importate direct sau prin comisionari sa nu facã obiectul comercializãrii ca atare, cu excepţia celor importate de contribuabili special autorizaţi care asigura necesarul de materii prime ce nu se produc în ţara sau sunt deficitare pentru mai mulţi consumatori - unitãţi productive;
c) cuantumul taxei pe valoarea adãugatã pentru care se solicita suspendarea sa fie de minimum 250.000 mii lei;
d) materiile prime care nu se produc în ţara sau sunt deficitare, pentru care se solicita atestarea suspendãrii, trebuie sa fie cuprinse în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.
4. Importatorii vor prezenta Direcţiei impozite indirecte din cadrul Ministerului Finanţelor o cerere, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1, şi urmãtoarele documente:
a) copie de pe actele de înfiinţare şi funcţionare ale contribuabililor;
b) copie de pe înştiinţarea de plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã;
c) copie de pe documentul prin care s-a aprobat realizarea unitãţii productive noi, dezvoltarea capacitãţilor existente sau retehnologizarea fabricilor, secţiilor, atelierelor, pentru care se importa utilajele, instalaţiile, echipamentele, maşinile industriale, precum şi copie de pe documentul prin care se aproba achiziţionarea din import a maşinilor agricole;
d) fundamentarea necesarului de materii prime pentru care se solicita suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã în vama;
e) copie de pe contractele externe, comenzile, facturile externe, însoţite de traducere autorizata sau confirmatã pe propria rãspundere de persoanele care angajeazã legal unitatea importatoare, şi copie de pe contractele de comision, dupã caz;
f) copie de pe deconturile de taxa pe valoarea adãugatã pe ultimele 3 luni, depuse la organul fiscal teritorial, însoţite de copia de pe documentele care atesta achitarea taxei pe valoarea adãugatã de plata, conform decontului;
g) adeverinta eliberata de organul fiscal teritorial, din care sa rezulte datoriile fata de bugetul de stat şi respectarea prevederilor legale pentru importurile efectuate în baza certificatelor eliberate anterior;
h) orice alte documente necesare în vederea analizarii cererii depuse.
În urma analizarii documentaţiei prezentate de importator, cererea se aproba sau se respinge de comisia constituitã în acest scop.
Pentru a decide asupra aprobãrii sau respingerii cererii de suspendare comisia poate solicita organelor fiscale teritoriale efectuarea de documentari şi/sau verificãri faptice la sediul contribuabililor.
Organele fiscale sunt obligate ca în termen de 30 de zile sa comunice rezultatele verificãrii solicitate.
Pe baza aprobãrii se elibereazã importatorilor certificatul de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã în vama.
5. La declaraţia vamalã de import se anexeazã copia de pe certificatul obţinut de importator, care este verificata şi vizata de organul vamal pe baza certificatului original prezentat de importator.
6. Taxa pe valoarea adãugatã se calculeazã potrivit legii şi se înscrie în declaraţia vamalã de import, fãrã a fi plãtitã la organul vamal. Lunar, Direcţia Generalã a Vamilor va lua mãsuri pentru a transmite Direcţiei impozite indirecte din cadrul Ministerului Finanţelor, pana la data de 20 a lunii urmãtoare celei în care s-au înregistrat la organul vamal declaraţiile vamale de import, situaţia centralizata a importurilor realizate efectiv în regimul de suspendare prevãzut de lege şi acordat potrivit prezentelor norme metodologice.
Lunar, pana la data de 30 a lunii urmãtoare celei în care s-a transmis situaţia centralizata a importurilor realizate efectiv în regim de suspendare, Direcţia impozite indirecte va transmite direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, situaţia importurilor efectuate în baza certificatelor de suspendare, în scopul verificãrii, acestea fiind obligate sa comunice trimestrial Direcţiei impozite indirecte lista cuprinzând contribuabilii care nu au respectat prevederile prezentelor norme metodologice.
În situaţia în care organele de control constata nerespectarea prevederilor pct. 3 lit. b) vor retine originalul certificatului de suspendare eliberat, pe care îl vor transmite Direcţiei impozite indirecte, în vederea anulãrii.
O noua cerere de suspendare a plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale nu poate fi aprobatã timp de 6 luni de la data anulãrii certificatului de suspendare eliberat anterior.
7. Certificatele de suspendare emise sunt valabile pentru importurile realizate într-o perioada de 12 luni de la data eliberãrii.
Suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã este de 60, respectiv 120 de zile calendaristice, calculate din ziua urmãtoare celei în care a fost înregistratã declaraţia vamalã de import la organul vamal.
În perioada de valabilitate a certificatelor de suspendare emise, la cererea importatorilor, însoţitã de documentele prevãzute la pct. 4 lit. c) - h), comisia poate aproba suplimentarea acestora.
8. Pana la expirarea perioadei de suspendare importatorii sunt obligaţi sa achite taxa pe valoarea adãugatã, înscrisã în Declaraţia vamalã de import, la organul fiscal la care sunt înregistraţi ca plãtitori sau la banca comercialã, dupã caz.
În cazul în care termenul de suspendare expira într-o zi nelucrãtoare, plata se considera în termen, dacã este efectuatã în ziua lucrãtoare imediat urmãtoare.
În cadrul termenului de suspendare aprobat importatorii pot compensa taxa pe valoarea adãugatã înscrisã în declaraţia vamalã de import - total sau parţial - cu taxa pe valoarea adãugatã de rambursat, rezultatã din decontul depus la organul fiscal, aferent lunii precedente.
9. Importurile realizate în condiţiile prezentelor norme metodologice se vor reflecta în documentele de evidenta şi în decontul de taxa pe valoarea adãugatã, astfel:
a) în Jurnalul pentru cumpãrãri, în coloanele 11 şi 12 se înscriu datele cuprinse în Declaraţia vamalã de import, iar contribuabilii care au obligaţia sa conducã evidenta contabila în partida dubla vor inregistra în contabilitate taxa pe valoarea adãugatã în debitul contului 4428 "Taxa pe valoarea adãugatã neexigibila" prin creditul contului 446 "Alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate". Aceste operaţiuni nu se evidenţiazã în decontul lunar de taxa pe valoarea adãugatã;
b) la data efectuãrii plãţii operaţiunea se reflecta în contabilitate în debitul contului 4426 "Taxa pe valoarea adãugatã deductibilã" prin creditul contului 4428 "Taxa pe valoarea adãugatã neexigibila" şi, concomitent, 446 = 512, cu suma achitatã la bugetul de stat. Operaţiunea se evidenţiazã în Jurnalul pentru cumpãrãri în coloanele 7 şi 8 sau 9 şi 10, dupã caz, şi se cuprinde în decontul lunar de taxa pe valoarea adãugatã;
c) taxa pe valoarea adãugatã înscrisã în declaraţia vamalã de import, compensata total sau parţial cu taxa pe valoarea adãugatã de rambursat, rezultatã din decontul lunii precedente, se reflecta în contabilitate în debitul contului 4426 prin creditul contului 4428. Operaţiunea se evidenţiazã în Jurnalul de cumpãrãri în coloanele 7 şi 8 sau, dupã caz, 9 şi 10 şi se cuprinde în decontul lunar de taxa pe valoarea adãugatã.
10. Nerespectarea termenului de plata prevãzut în prezentele norme metodologice atrage calcularea de majorãri, astfel:
10.1. În situaţia în care plata sumei datorate se efectueazã în termen de pana la 15 zile calendaristice de la data expirãrii termenului de suspendare:
a) majorãri datorate pe perioada de suspendare pentru fiecare zi calendaristicã din perioada de suspendare, cu cota prevãzutã de actele normative în vigoare referitoare la stabilirea cotei majorãrilor datorate pe perioada amânãrii sau/şi eşalonãrii la plata a obligaţiilor bugetare;
b) majorãri de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare pentru fiecare zi calendaristicã de la expirarea termenului de suspendare şi pana la data plãţii efective, cu cota prevãzutã de actele normative în vigoare referitoare la stabilirea cotei majorãrilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a unor obligaţii bugetare.
10.2. În situaţia în care plata sumei datorate se efectueazã cu o întârziere mai mare de 15 zile calendaristice de la data expirãrii termenului de suspendare, majorãrile de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare se calculeazã cu cotele prevãzute de actele normative în vigoare referitoare la stabilirea cotei majorãrilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a unor obligaţii bugetare, pentru fiecare zi calendaristicã de la data întocmirii formalitãţilor vamale de import şi pana la data plãţii efective, a compensãrii sau a acordãrii unei înlesniri la plata în conformitate cu <>Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
10.3. Prevederile de mai sus se aplica şi pentru nerespectarea termenului de plata de 60-120 de zile, scadent dupã intrarea în vigoare a prevederilor prezentului ordin, pentru importurile prevãzute în certificatele de suspendare aprobate în baza <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 2.509/1998 .
11. Certificatele de suspendare emise în baza prevederilor <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 2.509/1998 îşi menţin valabilitatea pana la expirarea termenului prevãzut în acestea.




ANEXA 1



CERERE
de suspendare a plãţii taxei pe valoarea adãugatã
aferente importurilor, în baza prevederilor art. 25
lit. D.b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului
nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adãugatã


1. Denumirea contribuabilului ...........................................
2. Localitatea ............, str. ............. nr. ..., judeţul/sectorul
........................................
3. codul fiscal al plãtitorului de T.V.A. ...............................
4. Organul fiscal la care este înregistrat plãtitorul de T.V.A.
........................................
5. Cifra de afaceri anuala (mii lei):
5.1. realizatã în anul precedent .....................................
5.2. prevãzutã pentru anul în curs ...................................
6. Valoarea importului (mii lei) ................., din care:
6.1. materii prime ...................................................
6.2. se marcheaza cu "x":
- utilaje industriale ..................................... []
- instalaţii industriale .................................. []
- echipamente industriale ................................. []
- maşini industriale ...................................... []
- maşini agricole ......................................... []
7. Importul de materii prime, cuprins la pct. 6.1:
7.1. denumirea şi poziţia tarifara ...................................
7.2. produsele fabricate .............................................
8. Importul de utilaje, instalaţii etc., cuprins la pct. 6.2:
8.1. se marcheaza cu "x" obiectul de investiţii:
- unitate productiva noua ................................. []
- dezvoltare de capacitãţi existente ...................... []
- retehnologizare de fabrici, secţii, ateliere ............ []
8.2. date ale contractelor/comenzilor/facturilor externe:
nr. ..., data ......, furnizor extern ............, valoare ..........
nr. ..., data ......, furnizor extern ............, valoare ..........
nr. ..., data ......, furnizor extern ............, valoare ..........
nr. ..., data ......, furnizor extern ............, valoare ..........
9. Anexãm urmãtoarele documente justificative: ..........................
...........................................................................
...........................................................................
Numele şi prenumele .................... Funcţia ............ Data ......


Semnatura şi ştampila





ANEXA 2

MINISTERUL FINANŢELOR
DIRECŢIA IMPOZITE INDIRECTE



CERTIFICAT
Nr. ......, data .......

În conformitate cu prevederile art. 25 lit. D.b) din Ordonanta de urgenta
a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adãugatã se suspenda plata
în vama a taxei pe valoarea adãugatã, calculatã potrivit legii şi înscrisã
în Declaraţia vamalã de import, pentru:
I. o perioada de 120 de zile de la data înregistrãrii la organul vamal a
Declaraţiei vamale de import aferente utilajelor, instalaţiilor,
echipamentelor, maşinilor industriale şi maşinilor agricole, care fac
obiectul urmãtoarelor contracte, comenzi sau facturi externe:
nr. ..., data ......, furnizor ..................., valoare ..........
nr. ..., data ......, furnizor ..................., valoare ..........
nr. ..., data ......, furnizor ..................., valoare ..........
nr. ..., data ......, furnizor ..................., valoare ..........;
II. o perioada de 60 de zile de la data înregistrãrii la organul vamal a
Declaraţiei vamale de import aferente materiilor prime (denumirea,
cantitatea):
1. ....................................................................
2. ....................................................................
3. ....................................................................
4. ....................................................................
5. ....................................................................

Atestarea se referã la importul efectuat de:


Denumirea contribuabilului ..............., localitatea ..................,
str. ................ nr. ..., judeţul/sectorul ..............., codul fiscal
al plãtitorului de T.V.A. ...............


Prezentul certificat este valabil pentru importurile realizate pana la
data de ........ .



Director,





ANEXA 3

LISTA
cuprinzând materiile prime care nu se produc în ţara sau sunt deficitare,
importate în vederea realizãrii obiectului de activitate, pentru care se
suspenda plata taxei pe valoarea adãugatã în vama, pe termen de 60 de
zile, conform art. 25 lit. D. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului
nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adãugatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Denumirea categoriei de produse Poziţia tarifara
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Par de porc sau de mistret şi deşeuri din par de 0502.10.00
porc sau de mistret
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Rãdãcini - altele (ciuin) 0714.20.90
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Nuci de cocos, nuci de Brazilia 0801.11.00
ex. 0801.11.00
0801.19.00
ex. 0801.19.00
0801.21.00
0801.22.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Alte fructe cu coaja, proaspete sau uscate, chiar 0802.11
fãrã coaja sau decorticate 0802.12
0802.21.00
0802.22.00
0802.31.00
0802.32.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Piper 0904.11.90
0904.12.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Vanilie 0905.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Scortisoara 0906
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Cuisoare 0907.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Nucsoara, condimente din coaja de nucsoara, cardamon 0908
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Seminţe de anason, de badian, de marar, de coriandru, 0909
de chimion, de chimen
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Ghimbir, sofran, curcuma, cimbru, foi de dafin, 0910
condimente de curry şi alte mirodenii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Malt, prajit sau neprajit 1107
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Substanţe pectice, pectinati şi pectati - altele 1302.20.90
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. Agar - agar 1302.31.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. Boabe de cacao, întregi sau sparte, crude sau prajite 1801.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. Coji de boabe de cacao, pelicule şi alte resturi de cacao 1802.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. Pasta de cacao, degresata sau nedegresata 1803
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. Unt, grãsimi şi ulei de cacao 1804.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. Pudra de cacao, fãrã adaos de zahãr sau alţi indulcitori 1805.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. Suc de portocale congelat 2009.11.99
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. Suc de grapefruit concentrat 2009.20.99
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22. Amestecuri de sucuri de fructe tropicale 2009.90.97
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23. Concentrate de proteine şi substanţe proteice texturate 2106.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24. Fainuri, prafuri şi pelete, din peste sau din crustacee, 2301.20.00
moluste sau alte nevertebrate acvatice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau 2304.00.00
aglomerate sub forma de pelete, rezultate din extractia
uleiului de soia (srot de soia)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26. Lapte furajer ex. 2309.90.70
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
27. Preamestecuri 2309.90.93
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
28. Sulf brut şi sulf nerafinat 2503.00.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
29. Caolin şi alte argile caoline, chiar calcinate 2507.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
30. Argile refractare 2508.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
31. Fosfati de calciu naturali, fosfati aluminocalcici 2510
naturali şi creta fosfatata
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
32. Sulfat de bariu natural (baritina) 2511.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
33. Carbonat de bariu natural (witherit) 2511.20.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
34. Agent filtrant diatomit 2512.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
35. Carbonat de magneziu natural (magnezita) 2519.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
36. Magnezie calcinata arsa (sinterizata) 2519.90.30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
37. Azbest sub forma de fibre, fulgi, pulberi 2524.00.30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
38. Borati de sodiu naturali şi concentratele lor 2528.10.00
(chiar calcinati)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
39. Feldspat 2529.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
40. Fluorina 2529.21.00
2529.22.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41. Minereuri de fier şi concentratele lor, inclusiv 2601
pirite de fier prajite (cenusi de pirite)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
42. Minereuri de mangan şi concentratele lor, inclusiv 2602.00.00
minereuri de fier manganos cu un conţinut de mangan
de 20% sau mai mult din greutatea produsului uscat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
43. Minereuri de cupru şi concentratele lor 2603.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
44. Minereuri de nichel şi concentratele lor 2604.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
45. Minereuri de cobalt şi concentratele lor 2605.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
46. Minereuri de aluminiu şi concentratele lor 2606.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
47. Minereuri de plumb şi concentratele lor 2607.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
48. Minereuri de zinc şi concentratele lor 2608.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
49. Minereuri de crom şi concentratele lor 2610.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
50. Minereuri de titan şi concentratele lor 2614.00.90
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
51. Minereuri de zirconiu şi concentratele lor 2615.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
52. Minereuri colective de zinc şi plumb şi concentratele lor 2617.90.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
53. Huile; brichete şi combustibili solizi de forme 2701
similare obţinuţi din huile
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
54. Cocs de huila pentru furnal 2704.00.19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
55. Uleiuri brute din petrol şi din minerale bituminoase 2709.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
56. Kerosen de inalta presiune 2710.00.55
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
57. Pacura 2710.00.71
2710.00.72
2710.00.74
2710.00.76
2710.00.77
2710.00.78
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
58. Gaz natural 2711.11.00
2711.21.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
59. Fluor, clor, brom şi iod 2801
60. Siliciu metalic 2804.69.00
61. Metale alcaline sau alcalino-pamantoase; metale din 2805
pamanturi rare, itriu şi scandiu, chiar amestecate sau
aliate între ele; mercur
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
62. Pentaoxid de difosfor; acid fosforic şi acizi 2809
polifosforici
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
63. Alţi acizi anorganici şi alţi compuşi oxigenati 2811
anorganici ai nemetalelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
64. Sulfuri de nemetale; trisulfura de fosfor comercialã 2813
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
65. Amoniac, anhidru sau în soluţie apoasa 2814
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
66. Hidroxid de sodiu (PETE p.a.-soluţie pura, 2815.12.00
concentraţie 50%)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
67. Hidroxid de potasiu solid 2815.20.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
68. Oxid, hidroxid şi peroxid de bariu 2816.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
69. Oxid de zinc; peroxid de zinc 2817.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
70. Alumina calcinata 2818.20.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
71. Oxizi şi hidroxizi de fier 2821.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
72. Oxizi şi hidroxizi de cobalt 2822.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
73. Oxizi de titan 2823.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
74. Oxizi de plumb; minium de plumb roşu şi portocaliu 2824
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
75. Oxizi de staniu 2825.90.30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
76. Fluorura de sodiu (spectral pura) 2826.11.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
77. Fluorura de aluminiu 2826.12.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
78. Fluoruri de calciu 2826.19.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
79. Hexafluoroaluminat de sodiu (criolit sintetic) 2826.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
80. Hipocloriti; hipoclorit de calciu comercial; cloriti; 2828
hipobromiti
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
81. Clorati de potasiu 2829.19.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
82. Iodat de potasiu 2829.90.80
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
83. Sulfiti de sodiu 2832.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
84. Sulfat disodic 2833.11.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
85. Difenilaminosulfonat de bariu 2833.27.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
86. Nitrit de sodiu 2834.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
87. Fosfati de trisodiu 2835.23.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
88. Fosfat dicalcic pentru uz furajer 2835.25.90
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
89. Carbonati de potasiu 2836.40.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
90. Cianuri complexe 2837.20.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
91. Silicat de zirconiu 2839.90.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
92. Permanganat de potasiu 2841.60.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
93. Zincati, vanadati 2841.90.30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
94. Octoxid de uraniu (spectral pur) 2844.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
95. Elemente nucleare, izotopi radioactivi 2845
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
96. Hidruri, nitruri, azoturi, siliciuri şi boruri, 2850.00
cu o compoziţie chimica definitã sau nu, altele decât
compusii care constituie carburile de la poziţia
nr. 2849
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
97. Alţi compuşi anorganici 2851.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
98. Propan 2901.10.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
99. Hidrocarburi ciclice 2902
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
100. Derivati halogenati ai hidrocarburilor 2903
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
101. Alcool izoamilic 2905.15.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
102. Substanţe farmaceutice 2905.43.00
2905.44.99
2906.11.00
2906.13
2918.16.00
2918.22.00
2921.51.90
2922
2924
2925.11.00
2930
2932
2933
2934
2935.00
2936
2937
2938
2939
2940.00
2941
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
103. Glicerol 2905.45.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
104. Fenoli; fenoli alcooli 2907
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
105. Antioxidant pentru uz furajer ex. 2909.60.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
106. Tereftalat de dimetil 2917.37.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
107. Acid lactic 2918.11.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
108. Acid tartric 2918.12.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
109. Acid citric 2918.14.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
110. Acizii ascorbic şi fenilantranilic 2918.90
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
111. Fosfati de tributil (soluţie chimic pura) 2919.00.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
112. Colina şi sarurile acesteia 2923.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
113. Galben de metanil şi roşu de metil 2942.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
114. Antiseruri 3002.10.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
115. Clorura de potasiu 3104.20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
116. Produse tanante organice sintetice 3202.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
117. Materii colorante organice sintetice, chiar cu 3204
compoziţie chimica definitã;
preparate prevãzute la Nota 3 de la prezentul capitol,
bazate pe materii colorante organice sintetice de tipul
celor utilizate ca agenţi de stralucire fluorescenta sau
ca luminofore
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
118. Lacuri colorante; preparate bazate pe lacuri colorante 3205.00.00
prevãzute la Nota 3 de la prezentul capitol
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
119. Pigmenti pe baza de dioxid de titan care conţin 80% 3206.11.00
sau mai mult din greutate dioxid de titan, calculat
în substanta uscata
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
120. Pigmenti, opacifianti şi culori preparate, compozitii 3207
vitrifiabile, engobe, produse lichide pentru lustruit
şi preparate similare, de felul celor folosite în
industria ceramica, a sticlei şi a emailurilor; frita
de sticla şi alta sticla sub forma de pulbere, granule,
lamele sau fulgi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
121. Lacuri şi vopsele pe baza de polimeri sintetici sau 3208
de polimeri naturali modificati, dispersati sau
dizolvati într-un mediu neapos, soluţii definite la Nota
4 a prezentului capitol
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
122. Lacuri şi vopsele pe baza de polimeri sintetici sau 3209.90.00
polimeri naturali modificati şi dispersati sau dizolvati
într-un mediu apos-bait cerat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
123. Masticuri de vitrificare; cimenturi de rasina; grunduri 3214
pentru pictura; grunduri nerefractare de tipul celor
folosite în construcţii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
124. Preparate pentru tratarea materialelor textile, pieilor, 3403.11.00
blanurilor sau altor materiale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
125. Preparate pentru lubrifierea maşinilor şi aparatelor 3403.99.10
(ulei frigorific ecologic)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
126. Gelatine şi derivatele lor 3503.00.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
127. Adezivi pe baza de cauciuc sau materiale plastice 3506.91.00
(tivomelt)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
128. Enzime; enzime preparate nedenumite şi necuprinse în 3507
alta parte
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
129. Explozivi preparati, alţii decât pulberi propulsive 3602.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
130. Capse pirotehnice şi sisteme de iniţiere 3603.00.90
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
131. Grafit coloidal în suspensie în ulei 3801.20.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
132. Cãrbuni activati 3802.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
133. Materii minerale naturale activate 3802.90.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
134. Saruri de colofoniu, de acizi rezinici derivati de 3806.20.00
colofoniu sau de acizi rezinici, alţii decât sarurile
de aduct de colofoniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
135. Insecticide 3808.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
136. Fungicide 3808.20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
137. Ierbicide, inhibatori de germinare şi stimulatori de 3808.30
creştere pentru plante
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
138. Dezinfectanti 3808.40
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
139. Rodenticide 3808.90.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
140. Agenţi de apretare sau finisare, acceleratori de 3809.91.00
vopsire sau de fixare a materiilor colorante şi alte
produse şi preparate (preparate pentru scrobit şi
pentru mordansare, de exemplu) de felul celor folosite
în industria textila sau în industrii similare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
141. Preparate antidetonante, aditivi 3811
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
142. Preparate şi incarcaturi pentru aparatele extinctoare 3813.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
143. Solventi şi diluanti organici, compuşi nedenumiti şi 3814.00.90
necuprinsi în alta parte
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
144. Reactivi 3822.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
145. Schimbatori de ioni 3824.90.15
3914.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
146. Produse auxiliare de felul celor utilizate în turnatorie, 3824.90.65
altele decât cele menţionate la poziţia nr. 3824.10.00,
de natura refractara
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
147. Spumant de flotatie; antispumant pentru fabricarea 3824.90.95
hârtiei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
148. Copolimeri de etilen şi acetat de vinil 3901.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
149. Rasina ionomerica constând dintr-o sare a unui 3901.90.10
terpolimer de etilenã cu acrilat de isobutil şi acid
metacrilic
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
150. Polipropilena 3902.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
151. Copolimeri de propilenã 3902.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
152. Polistiren expandabil 3903.11.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
153. Copolimeri de acrilonitril-butadien-stiren (ABS) 3903.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
154. Acetat de polivinil în dispersie apoasa 3905.12.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
155. Alţi polieteri alcooli cu un numãr de hidroxil 3907.20.21
care sa nu depãşeascã 100
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
156. Alţi poliesteri sub forma primara 3907.20.29
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
157. Policarbonati 3907.40.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
158. Polietilen-tereftalat 3907.60
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
159. Alte rasini aminice 3909.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
160. Poliuretani de 2,2- (terţ-butilimino) dietanol 3909.50.10
şi diisocianat de 4,4 metilendiciclohexil, sub forma
de soluţie în N,N-dimetilacetamida conţinând în
greutate 50% sau mai mult polimer
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
161. Altele (foi; folii din material plastic-imitatii de 3921.90.90
piele pentru tapiterii)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
162. Garnituri pentru mobila, caroserii sau similare 3926.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
163. Cauciuc natural 4001
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
164. Cauciuc sintetic şi factis pentru cauciuc derivat din 4002
uleiuri, sub forma primara sau sub forma de plãci, foi
sau benzi; amestecuri de produse de la poziţia nr. 40.01
cu produse din prezenta poziţie, sub forme primare sau
sub forma de plãci, foi sau benzi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
165. Cauciuc amestecat, nevulcanizat, sub forme primare sau 4005
sub forma de plãci, foi şi benzi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
166. Corzi şi fire din cauciuc vulcanizat 4007.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
167. Tuburi şi ţevi din cauciuc vulcanizat, neintarit, cu sau 4009.50.90
fãrã accesorii, întãrite cu alte materiale sau altfel
asociate cu alte materiale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
168. Alte piei brute de bovine, proaspete sau sarate umede, 4101.21.00
întregi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
169. Foi de placaj şi foi de furnir de placaj (chiar imbinate) 4408.10.93
şi alt lemn tãiat longitudinal, retezat sau derulat
- din conifere -, de o grosime care sa nu depãşeascã 1 mm
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
170. Foi de placaj şi foi pentru furnir de placaj - din lemn 4408.39.80
tropical, de o grosime care sa nu depãşeascã 1 mm - Altele
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
171. Altele - Foi de furnir de o grosime care sa nu 4408.90.81
depãşeascã 1 mm din stejar, cires, nuc, paltin,
frasin şi alte esente valoroase
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
172. Panouri de particule şi panouri similare din lemn sau 4410.19.30
din alte materiale lemnoase, chiar aglomerate cu rasini
sau lianti organici, acoperite cu plãci sau foi decorative,
stratificate sub inalta presiune
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
173. Panouri de particule şi panouri similare din lemn 4410.19.50
sau din alte materiale lemnoase, chiar aglomerate cu
rasini sau lianti organici, acoperite cu hârtie
impregnata cu melamina
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
174. Paste chimice de lemn, cu soda sau sulfat, cu excepţia 4703.21.00
pastelor cu dizolvant, semialbite sau albite, de conifere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
175. Paste chimice de lemn, cu soda sau sulfat, cu excepţia 4703.29.00
pastelor cu dizolvant, semialbite sau albite, altele
decât conifere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
176. Pasta chimica de lemn, cu sulfit, cu excepţia pastelor 4704.11.00
cu dizolvant, nealbite, de conifere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
177. Hârtie filtru 4823.20.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
178. Lana cardata 5105.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
179. Lana pieptanata, în vrac 5105.21.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
180. Lana pieptanata, cu grosimea fibrei sub 21 microni 5105.29.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
181. Bumbac 5201.00
5203.00.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
182. În brut sau topit 5301.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
183. În melitat sau batut 5301.21.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
184. Canepa bruta sau topita 5302.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
185. Iuta şi alte fibre textile liberiene, brute 5303.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
186. Sisal şi alte fibre textile din genul "Agave", brute 5304.10.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
187. Fire cu miez, asa-zise "core Yarn" 5401.10.11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
188. Fire poliamidice dtex 78/2, din poliamida 6,6 ex. 5402.10.90
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
189. Fire texturate din nailon sau din alte poliamide, ex. 5402.31.00
masurand pe fir simplu 50 tex sau mai puţin (din
poliamida 6,6)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
190. Fire texturate din nailon sau din alte poliamide, ex. 5402.32.00
masurand pe fir simplu peste 50 tex (din
poliamida 6,6)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
191. Fire din filamente sintetice, simple, nerasucite 5402.49.10
sau care sa nu depãşeascã 50 de rasuciri pe metru
din elastomeri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
192. Fire din mãtase artificiala, cu peste 120 de rasuciri 5403.32.00
pe metru
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
193. Fire simple, nerasucite sau care sa nu depãşeascã 250 5403.33.10
de rasuciri pe metru
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
194. Monofilamente din elastomeri 5404.10.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
195. Cabluri din filamente sintetice - acrilice sau 5501.30.00
modacrilice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
196. Fibre sintetice discontinue, necardate şi nepieptanate 5503.30.00
şi nici altfel prelucrate pentru filatura, acrilice
sau modacrilice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
197. Fibre sintetice discontinue, necardate şi nepieptanate 5504.10.00
şi nici altfel prelucrate pentru filatura, din mãtase
artificiala
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
198. Fibre artificiale discontinue, necardate şi nepieptanate 5506.30.00
şi nici altfel prelucrate pentru filatura, acrilice
sau modacrilice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
199. Fire izolate 5606.00.91
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
200. Ardezie naturala prelucrata 6803.00.90
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
201. Caramizi, dale, plãci şi produse similare pentru 6902.10.00
construcţii, din ceramica, refractare, altele decât
cele din pulberi silicioase fosile sau din pamanturi
silicioase similare cu un conţinut în greutate mai mare
de 50% de Mg, Ca sau Cr, considerate separat sau împreunã,
exprimate ca MgO, CaO, Cr(2)O(3)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
202. Altele (alte caramizi, dale, plãci şi produse ex. 6902.20.91
similare pentru construcţii, din ceramica, refractare,
altele decât cele din pulberi silicioase fosile sau
din pamanturi silicioase similare, cu un conţinut de
alumina (Al(2)O(3)) de peste 7% dar mai puţin de 45%
din greutate)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
203. Altele (alte caramizi, dale, plãci şi produse ex. 6902.90.00
similare pentru construcţii, din ceramica, refractare,
altele decât cele din pulberi silicioase similare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
204. Alte articole ceramice refractare, altele decât cele 6903.20.90
din pulberi silicioase fosile sau din pamanturi
silicioase similare cu un conţinut de alumina
(Al(2)O(3)) de minimum 45% din greutate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
205. Sticla optica 7004.20.10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
206. Invelisuri din sticla pentru iluminat electric 7011.10.00
(baloane din sticla pentru fabricatia becurilor)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
207. Feroaliaje 7202
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
208. Semifabricate din fier sau din oteluri nealiate cu 7207.11.14
un conţinut de carbon de mai puţin de 0,25% din greutate,
cu secţiunea transversala patrata sau dreptunghiulara şi
a cãror latime este mai mica decât dublul grosimii,
laminate sau obţinute prin turnare continua şi cu o
grosime care nu depãşeşte 130 mm
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
209. Produse laminate plate, din fier sau din oteluri 7209
nealiate, de o latime de 600 mm sau peste, laminate
la rece, neplacate şi neacoperite
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
210. Oteluri inoxidabile în lingouri sau în alte forme 7218
primare; produse semifabricate din oteluri inox
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
211. Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, 7219
de o latime de 600 mm sau peste
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
212. Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, de 7220
o latime mai mica de 600 mm
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
213. Bare şi profiluri din oteluri inoxidabile 7222
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
214. Sarme din oteluri inoxidabile 7223.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
215. Produse laminate plate din alte oteluri aliate, de 7225
o latime de 600 mm sau peste
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
216. Produse laminate plate din alte oteluri aliate, de 7226
o latime mai mica de 600 mm sau peste
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
217. Bare şi profiluri din alte oteluri aliate; profiluri 7228
tubulare pentru foraj, din oteluri aliate sau nealiate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
218. Sarme din alte oteluri aliate 7229
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
219. Ţevi, conducte şi profiluri tubulare, fãrã sudura, 7304
din fier sau din oţel
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
220. Cupru rafinat - catozi şi secţiuni de catozi 7403.11.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
221. Bare şi profiluri din cupru 7407
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
222. Sarma de cupru 7408
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
223. Tabla şi banda din cupru, cu o grosime de peste 0,15 mm 7409
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
224. Ţevi şi tuburi din cupru 7411
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
225. Pulberi cu structura lamelara de aluminiu 7603.20.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
226. Bare şi profiluri din aluminiu 7604
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
227. Sarme din aluminiu 7605
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
228. Table şi benzi din aluminiu cu o grosime de peste 0,2 mm 7606
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
229. Tuburi şi ţevi din aluminiu 7608
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
230. Praf de zinc 7903.90.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
231. Mate de cobalt şi alte produse intermediare ale 8105.10.10
metalurgiei cobaltului; cobalt brut, pulberi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
232. Titan şi articole din titan, inclusiv deşeurile şi 8108
resturile
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
233. Separatori 8507.90.93
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
234. Fire, cabluri (inclusiv cabluri coaxiale) şi alte 8544
conductoare electrice izolate (chiar emailate sau
oxidate anodic), cu sau fãrã conectori; cabluri de
fibre optice, constituite din fibre izolate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
235. Corzi pentru instrumente muzicale 9209.30.00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
236. Pãrţi şi accesorii pentru instrumente muzicale de 9209.92.00
la poziţia nr. 92.02
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016