Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 10 noiembrie 2005  pentru aplicarea prevederilor   cap. I sectiunea a 6-a din Ordonanta Guvernului nr. 10/2005 privind reglementarea unor masuri financiare, aprobata cu modificari si completari prin   Legea nr. 146/2005     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 10 noiembrie 2005 pentru aplicarea prevederilor cap. I sectiunea a 6-a din Ordonanta Guvernului nr. 10/2005 privind reglementarea unor masuri financiare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 146/2005

EMITENT: MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.089 din 2 decembrie 2005
CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Finanţarea nerambursabilã a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, definite potrivit <>art. 12 alin. (2) din cap. I secţiunea a 6-a din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2005 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 96 din 28 ianuarie 2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 146/2005 , inclusiv a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale privind editarea de cãrţi, reviste şi alte publicaţii, se acordã din Fondul Cultural Naţional, denumit în continuare Fond.
ART. 2
Operatorii culturali care pot beneficia de finanţãri nerambursabile potrivit art. 1 pentru programele, proiectele sau acţiunile culturale organizate în ţarã şi/sau în strãinãtate sunt:
a) persoanele fizice care desfãşoarã activitãţi culturale;
b) persoanele juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfãşoarã activitãţi culturale;
c) instituţiile publice care organizeazã programe, proiecte şi activitãţi culturale, altele decât cele stabilite ca obligaţii sau programe minimale anuale.
ART. 3
(1) Finanţarea nerambursabilã se acordã numai în condiţiile existenţei unor surse de finanţare proprii sau atrase ale beneficiarului finanţãrii, altele decât cele primite sub forma finanţãrilor nerambursabile, în cuantum de cel puţin 10% din costul total al programului, proiectului sau acţiunii culturale.
(2) Sursele de finanţare proprii sau atrase ale beneficiarului finanţãrii pot fi în numerar ori în naturã.
ART. 4
(1) Finanţarea nerambursabilã a programelor culturale se aprobã pentru întreaga perioadã de derulare a programului şi se asigurã anual, potrivit contractului de finanţare.
(2) Finanţarea nerambursabilã a proiectelor culturale se aprobã pentru întreaga perioadã de derulare a acestora şi poate sprijini una sau mai multe componente ale acestora.
(3) Finanţarea nerambursabilã a acţiunilor culturale se poate aproba numai pentru nevoi culturale temeinic justificate prin solicitarea de finanţare.
ART. 5
(1) Finanţarea nerambursabilã se acordã pe bazã de selecţie de oferte realizatã de comisii de evaluare şi selecţie, special constituite, formate dintr-un numãr impar de experţi independenţi.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), finanţãrile nerambursabile destinate satisfacerii unor nevoi culturale de urgenţã se acordã prin atribuire directã de cãtre directorul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, dupã consultarea comisiei de evaluare şi selecţie din domeniul cultural vizat, conform criteriilor stabilite prin prezentele norme metodologice.
ART. 6
(1) Programele, proiectele şi acţiunile culturale care participã la concursuri sau selecţii pentru finanţare nerambursabilã din partea Comisiei Europene, UNESCO sau a altor organisme internaţionale similare pot beneficia de finanţãri nerambursabile din Fond în condiţiile în care au fost selecţionate de comisia de evaluare şi selecţie, conform dispoziţiilor prezentelor norme metodologice.
(2) Finanţarea nerambursabilã a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale care participã la concursuri sau selecţii pentru finanţare nerambursabilã din partea Comisiei Europene, UNESCO sau a altor organisme internaţionale similare poate fi acordatã sub condiţia încheierii contractului de finanţare nerambursabilã cu finanţatorii enumeraţi mai sus.
(3) Contractul de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale se va încheia numai dupã prezentarea de cãtre operatorul cultural a documentelor din care sã reiasã cã a câştigat concursul internaţional pentru finanţare.
ART. 7
(1) Sumele atribuite sub forma finanţãrilor nerambursabile vor fi folosite de cãtre operatorii culturali beneficiari ai finanţãrii numai pentru acoperirea cheltuielilor aferente desfãşurãrii programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pentru care au fost acordate.
(2) Finanţãrile nerambursabile nu pot fi utilizate pentru obţinere de profit.
ART. 8
Controlul asupra desfãşurãrii programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, precum şi asupra modului de utilizare a sumelor acordate sub forma finanţãrilor nerambursabile se exercitã de reprezentanţii Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi/sau ai serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de organele cu atribuţii în domeniul controlului fiscal.

CAP. II
Publicitatea selecţiei de oferte

ART. 9
Acordarea de finanţãri nerambursabile se realizeazã pe bazã de selecţie de oferte, care se organizeazã de minimum douã ori în cadrul unui exerciţiu financiar.
ART. 10
Organizarea selecţiei de oferte va fi anunţatã pe site-ul finanţatorului şi/sau în presã, dupã caz, cu cel puţin 30 de zile înainte de data limitã pentru depunerea/transmiterea solicitãrilor.
ART. 11
Anunţul public va conţine informaţii cu privire la:
a) cuantumul total al finanţãrii pentru fiecare sesiune, în funcţie de disponibilitãţile finanţatorului;
b) aria tematicã a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale ce vor fi finanţate în sesiunea respectivã, corespunzãtor domeniilor culturii pentru care se organizeazã sesiunea;
c) termenul limitã pentru depunerea/transmiterea documentaţiilor în vederea solicitãrii finanţãrii;
d) condiţii de participare.

CAP. III
Procedura de solicitare a finanţãrilor nerambursabile

ART. 12
Pentru a participa la selecţia de oferte, operatorii culturali trebuie sã depunã documentaţia de solicitare a finanţãrii.
ART. 13
(1) Documentaţia de solicitare a finanţãrii se depune la registratura finanţatorului pânã la data limitã prevãzutã în anunţul public de organizare a selecţiei de oferte, doveditã prin data înregistrãrii acesteia.
(2) Documentaţia de solicitare a finanţãrii poate fi transmisã şi prin poştã, cu confirmare de primire, în plic închis, pânã la data limitã prevãzutã în anunţul public de organizare a selecţiei de oferte, doveditã prin data ştampilei oficiului poştal de expediere.
ART. 14
Documentaţia solicitanţilor trebuie sã conţinã urmãtoarele:
a) formularul-tip de solicitare a finanţãrii nerambursabile pentru programe, proiecte sau acţiuni culturale, prevãzut în anexa nr. 1;
b) formularul pentru descrierea programului, proiectului sau acţiunii culturale, precum şi a bugetului de venituri şi cheltuieli, prevãzut în anexa nr. 2, care se completeazã obligatoriu, în trei exemplare;
c) documentaţia privind fundamentarea devizului general al programului, proiectului sau acţiunii culturale propuse:
- oferte din partea agenţilor economici care pot presta servicii de orice naturã, necesare realizãrii programului, proiectului sau acţiunii culturale propuse;
- dupã caz, declaraţii pe propria rãspundere ale solicitantului privind contribuţia proprie din rândul angajaţilor proprii, în realizarea programului, proiectului sau acţiunii culturale propuse;
- dupã caz, declaraţii pe propria rãspundere ale solicitantului privind alte contribuţii în realizarea programului, proiectului sau acţiunii culturale propuse;
d) dovada existenţei altor surse de finanţare proprii sau atrase:
- scrisori de intenţie;
- declaraţii pe propria rãspundere ale conducãtorului operatorului cultural privind contribuţia proprie;
- contracte de sponsorizare;
- alte forme de sprijin financiar ferm din partea unor terţi;
e) declaraţia pe propria rãspundere a operatorului cultural, prevãzutã în anexa nr. 3;
f) actul constitutiv, statutul şi actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial ale operatorului cultural, precum şi actele adiţionale, dupã caz;
g) certificatul de înscriere sau alte acte doveditoare ale dobândirii personalitãţii juridice;
h) situaţiile financiare anuale la data de 31 decembrie a exerciţiului financiar precedent, înregistrate la direcţia generalã a finanţelor publice judeţeanã, respectiv la administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti;
i) certificatul de înregistrare fiscalã;
j) actele din care sã rezulte titlul cu care sunt folosite spaţiile, în cazul în care programele, proiectele sau acţiunile culturale nu se organizeazã la sediul solicitantului;
k) documente privind parteneriatul cu alte persoane juridice, în vederea realizãrii programului, proiectului sau acţiunii culturale pentru care se solicitã finanţare;
l) raportul de activitate a operatorului cultural pe ultimii 3 ani; pentru operatorii culturali care au derulat activitãţi pe o perioadã mai scurtã de 3 ani, se depune un raport de activitate pentru perioada respectivã;
m) alte documente relevante privind activitatea operatorului cultural.

CAP. IV
Criterii de acordare a finanţãrilor nerambursabile

ART. 15
Finanţãrile nerambursabile se acordã numai în condiţiile în care programele, proiectele sau acţiunile culturale urmãresc realizarea unei nevoi culturale identificate, necesarã pentru satisfacerea grupului-ţintã.
ART. 16
Vor fi supuse evaluãrii numai solicitãrile care îndeplinesc urmãtoarele condiţii:
a) documentele depuse conţin toate elementele prevãzute la art. 14;
b) programele, proiectele şi acţiunile culturale aparţin domeniului cultural pentru care a fost organizatã sesiunea de selecţie;
c) prezentarea succintã şi explicitã a programului, proiectului sau acţiunii culturale;
d) programele, proiectele sau acţiunile culturale sunt altele decât obligaţiile ori programele minimale care urmeazã sã fie aprobate anual de ordonatorii principali de credite pentru activitãţile proprii şi pentru cele organizate de instituţiile din subordinea acestora.
ART. 17
(1) Criteriile generale care vor sta la baza acordãrii finanţãrilor nerambursabile sunt:
a) anvergura programului, proiectului sau acţiunii culturale (internaţionalã, naţionalã, regionalã sau localã);
b) numãrul, diversitatea şi distribuţia geograficã a beneficiarilor direcţi ale cãror nevoi culturale urmeazã a fi satisfãcute prin acestea;
c) numãrul, diversitatea şi caracterul multicultural şi multidisciplinar al rezultatelor programelor, proiectelor sau acţiunilor culturale care vor fi finanţate;
d) capacitatea organizatoricã şi funcţionalã a operatorului cultural de realizare a proiectelor, programelor sau acţiunilor culturale, doveditã prin:
- experienţa în derularea programelor, proiectelor sau acţiunilor culturale;
- modalitãţile de identificare a beneficiarilor;
- calitatea activitãţilor culturale organizate;
- calificarea membrilor echipei de proiect pentru derularea programului, proiectului sau acţiunii culturale;
- experienţa naţionalã, regionalã sau internaţionalã, colaborãrile şi parteneriatele cu autoritãţile publice, cu organizaţii guvernamentale ori neguvernamentale din ţarã şi din strãinãtate, dupã caz;
e) justificarea programului, proiectului sau acţiunii culturale în raport cu nevoile culturale ale beneficiarilor.
(2) Toate solicitãrile selecţionate ca urmare a aplicãrii criteriilor generale sunt supuse evaluãrii pe baza urmãtoarei grile*) de evaluare:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Secţiunea Punctajul
maxim
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Capacitate financiarã şi operaţionalã 0-20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.1 Experienţa solicitantului şi/sau a partenerilor 0-5
in managementul proiectelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.2. Expertiza tehnicã a solicitantului şi/sau a 0-5
partenerilor (în special cunoştinţe şi autorizare de
specialitate în domeniile cãrora li se adreseazã
programul, proiectul sau acţiunea [culturalã)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.3. Capacitatea de management a solicitantulului 0-5
şi/sau partenerilor (inclusiv personal, echipamente
şi capacitate de a administra bugetul proiectului)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.4. Alte surse de finanţare 0-5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Relevanţã 0-25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.1. Relevanţa programului, proiectului sau acţiunii 0-5
culturale din perspectiva strategiei culturale
naţionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.2. Relevanţa programului, proiectului sau acţiunii 0-5
culturale pentru nevoile internaţionale, naţionale,
regionale sau locale specifice (se va evita
suprapunerea cu alte programe, proiecte sau acţiuni
culturale susţinute de cãtre alţi finanţatori)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.3. Grupuri-ţintã, intermediari, beneficiari finali 0-5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.4. Gradul în care programul, proiectul sau acţiunea 0-5
culturalã satisface nevoile grupurilor ţintã propuse
şi beneficiarii finali
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.5. Mãsurã în care programul, proiectul sau acţiunea 0-5
culturalã conţine elemente concrete de valoare adãugata
(abordãri inovatoare, modele de bunã practicã)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Metodologie 0-30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.1. Gradul în care activitãţile propuse prin programul, 0-5
proiectul sau acţiunea culturalã sunt adecvate, practice
şi legate de obiectivele şi rezultatele aşteptate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.2. Gradul de coerenţã al planului general al programului, 0-5
proiectului sau acţiunii culturale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.3. Gradul de implicare/participare şi activitatea 0-5
partenerilor în program, proiect sau acţiune culturalã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.4. Gradul de implicare şi participare a grupurilor 0-5
ţintã şi a beneficiarilor finali în program, proiect
sau acţiune culturalã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.5. Modul de planificare a activitãţilor programului, 0-5
proiectului sau acţiunii culturale şi gradul de realizare
a acestora
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.6. Gradul în care programul, proiectul sau acţiunea 0-5
culturalã conţine indicatori verificabili în mod obiectiv
pentru rezultatele aşteptate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Asigurarea continuitãţii proiectului 0-15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4.1. Mãsura în care programul, proiectul sau acţiunea 0-5
culturalã are un impact tangibil asupra grupurilor ţintã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4.2. Mãsura în care mãsurã programul, proiectul sau 0-5
acţiunea culturalã are efecte multiplicatoare (inclusiv
posibilitatea reaplicãrii şi extinderii rezultatelor şi
diseminarea informaţiei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4.3. Mãsura în care rezultatele aşteptate sunt durabile 0-5
şi contribuie la:
- dezvoltarea socio-culturalã şi socio-economicã;
- promovarea identitãţii culturale naţionale în context
naţional şi universal;
- promovarea culturii ca factor de coeziune civicã;
- durabilitatea ("sustenabilitatea") financiarã a acestuia;
- dezvoltarea instituţionalã şi a infrastructurii;
- implementarea strategiilor şi politicilor culturale la
nivel regional, naţional şi european;
- cooperarea europeana.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Bugetul 0-10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5.1. Mãsura în care raportul dintre cheltuielile 0-5
estimate şi rezultatele aşteptate este realist
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5.2. Mãsura în care cheltuielile propuse sunt necesare 0-5
pentru derularea proiectului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
PUNCTAJ TOTAL MAXIM 0-100
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ART. 18
(1) Finanţãrile nerambursabile destinate satisfacerii unor nevoi culturale de urgenţã se acordã prin atribuire directã de cãtre directorul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, din fondul de rezervã constituit în acest scop, în limita disponibilului.
(2) Criteriile de acordare a finanţãrilor prevãzute la alin. (1) sunt urmãtoarele:
- evitarea deteriorãrii sau a distrugerii imediate a unui bun cultural de importanţã naţionalã, în cazul în care pentru bunul respectiv nu au fost obţinute fonduri de la alţi finanţatori interni;
- nesatisfacerea produsului ori serviciului cultural poate prejudicia interesele imediate ale beneficiarilor direcţi ai programului, proiectului sau acţiunii culturale;
- asigurarea cofinanţãrii programelor, proiectelor sau acţiunilor culturale care participã la concursuri ori selecţii pentru finanţare nerambursabilã din partea Comisiei Europene, UNESCO sau a altor organisme internaţionale similare;
- asigurarea cofinanţãrii programelor, proiectelor sau acţiunilor culturale de importanţã internaţionalã şi a celor prioritare pentru strategia culturalã naţionalã.
ART. 19
(1) Solicitarea de acordare a finanţãrii nerambursabile destinate satisfacerii unor nevoi culturale de urgenţã trebuie sã conţinã documentaţia prevãzutã la art. 14, precum şi declaraţia pe propria rãspundere a operatorului cultural, prin care se atestã lipsa surselor proprii de finanţare, urgenţa solicitãrii şi justificarea acesteia.
(2) Solicitarea prevãzutã la alin. (1) se depune la Administraţia Fondului Cultural Naţional, care va formula un rãspuns în termen de 2 zile lucrãtoare.
ART. 20
Solicitãrile de finanţãri nerambursabile destinate satisfacerii unor nevoi culturale de urgenţã nu se acordã în urmãtoarele situaţii:
a) dacã programele, proiectele sau acţiunile culturale pot fi înscrise în timp util într-o sesiune de selecţie de oferte deja anunţatã de Administraţia Fondului Cultural Naţional;
b) dacã programele, proiectele sau acţiunile culturale puteau fi înscrise la o selecţie de oferte abia închisã de cãtre Administraţia Fondului Cultural Naţional, în condiţiile în care solicitantul nu poate face dovada imposibilitãţii depunerii cererii la selecţia respectivã din motive independente de voinţa sa.

CAP. V
Organizarea şi funcţionarea comisiilor de evaluare şi selecţie

ART. 21
(1) Evaluarea şi selecţia proiectelor, programelor şi acţiunilor culturale ce vor fi finanţate se fac de comisii de evaluare şi selecţie, constituite de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
(2) În cazul în care în cadrul unei sesiuni vor fi finanţate programe, proiecte sau acţiuni culturale din mai multe domenii ale culturii, se va organiza câte o comisie de evaluare şi selecţie pentru fiecare dintre aceste domenii.
ART. 22
(1) Membrii comisiilor de evaluare şi selecţie sunt desemnaţi de Consiliul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, în urma consultãrii operatorilor culturali din domeniul cultural pentru care vor fi acordate finanţãri în sesiunea respectivã.
(2) Fiecare membru al comisiei de evaluare şi selecţie va semna, la începutul fiecãrei sesiuni, o declaraţie de imparţialitate, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 23
(1) Comisiile de evaluare şi selecţie sunt formate din 3-7 membri având calitatea de expert independent, fiind numiţi pentru fiecare sesiune de finanţare.
(2) Şedinţele sunt conduse de un preşedinte, ales dintre membrii comisiei de evaluare şi selecţie prin vot deschis.
(3) Comisia de evaluare şi selecţie adoptã hotãrâri prin votul majoritãţii simple a membrilor.
(4) Secretariatul fiecãrei comisii de evaluare şi selecţie este asigurat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

CAP. VI
Procedura de evaluare şi selecţie

ART. 24
(1) Documentaţia prevãzutã la art. 14 se predã secretarului comisiei de evaluare şi selecţie, care verificã dacã aceasta este completã.
(2) În situaţia în care documentaţia nu este completã, secretarul comisiei de evaluare şi selecţie va solicita operatorului cultural, în scris sau prin poştã electronicã, transmiterea documentelor lipsã.
(3) Documentele solicitate în completare trebuie transmise sau depuse în termen de 5 zile de la primirea solicitãrii de completare, sub sancţiunea decãderii din dreptul de a participa la selecţie.
(4) Solicitãrile de finanţare transmise sau depuse ulterior datei limitã prevãzute în anunţul public de organizare a selecţiei nu vor participa la procedura de selecţie.
ART. 25
(1) Fiecare ofertã va fi analizatã de membrii comisiei de evaluare şi selecţie şi notatã potrivit dispoziţiilor art. 17 alin. (2).
(2) Pentru fiecare ofertã vor fi întocmite cel puţin douã rapoarte preliminare de cãtre 2 membri ai comisiei de evaluare şi selecţie, care vor fi structurate pe baza grilei de evaluare prevãzute la art. 17 alin. (2).
ART. 26
Prin hotãrârea comisiei de evaluare şi selecţie se vor stabili programele, proiectele şi acţiunile culturale selectate, precum şi cuantumul finanţãrii acordate pentru fiecare dintre acestea.
ART. 27
Nu vor putea fi selectate ofertele operatorilor culturali care au conturile bancare blocate, nu au respectat un contract de finanţare anterior ori au prezentat declaraţii inexacte, de naturã sã influenţeze acordarea finanţãrii.

CAP. VII
Procedura contestaţiilor

ART. 28
(1) Lista cuprinzând programele, proiectele şi acţiunile culturale selectate pentru acordarea finanţãrilor, punctajul obţinut, precum şi cuantumul finanţãrii acordate va fi transmisã directorului Administraţiei Fondului Cultural Naţional în termen de cel mult douã zile de la data adoptãrii hotãrârii comisiei de evaluare şi selecţie.
(2) Lista prevãzutã la alin. (1) va fi publicatã pe site-ul finanţatorului în termen de 3 zile lucrãtoare de la data adoptãrii hotãrârii comisiei de evaluare şi selecţie.
ART. 29
(1) Operatorii culturali nemulţumiţi de hotãrârea comisiei de evaluare şi selecţie pot depune contestaţie în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data publicãrii listei.
(2) Contestaţiile vor fi soluţionate de o comisie special constituitã în acest scop, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data scurgerii termenului de depunere a contestaţiilor.
(3) Membrii comisiei special constituite sunt desemnaţi de consiliu.
(4) Rezultatele finale ale selecţiei de oferte, dupã soluţionarea contestaţiilor depuse, vor fi fãcute publice, potrivit art. 28 alin. (2).

CAP. VIII
Acordarea finanţãrii nerambursabile

ART. 30
(1) Finanţarea nerambursabilã se acordã în baza unui contract civil, încheiat între Administraţia Fondului Cultural Naţional şi operatorul cultural selecţionat.
(2) Dacã, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii rezultatului selecţiei, operatorul cultural nu se prezintã pentru încheierea contractului de finanţare, se considerã cã oferta finanţatorului nu a fost acceptatã, iar programele, proiectele sau acţiunile culturale în cauzã se eliminã de la finanţare, locurile acestora fiind preluate de urmãtoarele, în ordinea descrescãtoare a punctajului.
(3) Contractul-cadru de finanţare este prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 31
(1) Finanţãrile nerambursabile se acordã în tranşe, conform contractelor civile încheiate, prima tranşã reprezentând avansul care nu poate depãşi 30% din totalul finanţãrii aprobate.
(2) Tranşele de finanţare ulterioare avansului se acordã în baza documentelor justificative şi a raportului de evaluare intermediarã a programului, proiectului sau acţiunii culturale, privind tranşa anterioarã, prezentate de beneficiarul finanţãrii nerambursabile.
(3) În cazul în care din finanţãrile nerambursabile acordate urmeazã a se satisface drepturile bãneşti ale titularilor de drepturi de autor sau drepturi conexe, aceasta se face prin încheierea de contracte negociate în condiţiile <>Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, titularii de astfel de drepturi putând beneficia de avansuri bãneşti de cel mult 50% din valoarea negociatã a contractelor încheiate.
(4) În situaţia prevãzutã la alin. (3) vor fi prezentate contractele încheiate în condiţiile <>Legii nr. 8/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(5) Ultima tranşã a finanţãrii este de cel puţin 15% şi se acordã numai dupã încheierea programelor, proiectelor sau acţiunilor culturale şi prezentarea documentelor justificative şi a raportului de evaluare finalã a acestora.
(6) Formularul pentru raportãri intermediare şi finale este prevãzut în anexa nr. 6.
ART. 32
(1) Din finanţãrile nerambursabile acordate se pot acoperi cheltuieli de natura cheltuielilor de cazare, transport şi masã ale participanţilor, cheltuieli funcţionale aferente programului, proiectului sau acţiunii culturale, precum şi alte cheltuieli specifice acestor manifestãri, precum: realizarea de studii şi cercetãri, organizarea de întâlniri preliminare, seminarii, conferinţe, ateliere de lucru etc., stagii de formare, achiziţionarea de dotãri necesare derulãrii programului, proiectului sau acţiunii culturale, închirieri de spaţii şi aparaturã, acţiuni promoţionale şi de publicitate, tipãrituri, remuneraţii, onorarii, salarii, acordarea de premii, burse, granturi individuale şi altele asemenea.
(2) Finanţãrile nerambursabile acordate nu pot fi folosite pentru cheltuieli salariale ale instituţiilor publice, pentru acoperirea unor debite ale beneficiarilor de finanţare ori pentru efectuarea de plãţi care nu sunt aferente programului, proiectului sau acţiunii culturale, cãtre instituţii publice şi regii autonome, companii naţionale ori societãţi comerciale care au ca asociat sau ca acţionar statul, o autoritate a administraţiei publice ori o instituţie publicã.
(3) Din categoria cheltuielilor funcţionale fac parte:
- cheltuielile cu energia electricã, aferente perioadei de derulare a programului, proiectului sau acţiunii culturale;
- cheltuieli cu chiria, aferente perioadei de derulare a programului, proiectului sau acţiunii culturale;
- cheltuieli pentru convorbiri telefonice, aferente perioadei de derulare a programului, proiectului sau acţiunii culturale;
- cheltuieli pentru corespondenţã şi Internet, precum şi orice alte cheltuieli cu caracter administrativ, aferente perioadei de derulare a programului, proiectului sau acţiunii culturale.
(4) Cheltuielile funcţionale pot fi acoperite într-un procent de maximum 8% din valoarea totalã a cheltuielilor aprobate pentru a fi finanţate prin contractul încheiat.
ART. 33
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1



ADMINISTRAŢIA FONDULUI CULTURAL NAŢIONAL

FORMULAR
de solicitare a finanţãrii nerambursabile
pentru programe, proiecte sau acţiuni culturale

Sesiunea de finanţare nr. ..../ AN ...

Numele solicitantului:

Nr. dosar
(doar pentru uz intern)

I. Date de identificare ale operatorului cultural
I.1. Operator cultural persoanã juridicã de drept privat
1. Denumirea şi sediul:
Denumirea ........, localitatea .......... str. ......... nr. .....,
sectorul/judeţul ......... codul poştal .......... telefon ........,
fax. ...... e-mail ..........
codul fiscal nr. ...... din data de ....... emis de .......,
Cont bancar nr. ...... deschis la banca ......... sucursala/filiala/
agenţia
2. Numãrul şi data înscrierii legale:
Dosarul nr. ...........,
Sentinţa civila nr. ..... din data de ......, eliberatã de .......
3. Structura de conducere a persoanei juridice de drept privat:
a) Date de identificare ale conducãtorului:
Numele ........ prenumele ....... data naşterii ........ actul de
identitate ...... seria ....... nr. .... cod numeric .............
personal ........ profesia ......... funcţia ......... locul de
muncã ........ domiciliul: localitatea ........., str. ...........
nr. ....., sectorul/judeţul ....... codul poştal ................;
b) Date de identificare ale responsabilului financiar:
Numele ....... prenumele ........ data naşterii ......, actul de
identitate ........ seria ........ nr. ......, codul numeric
personal ......... profesia ....., funcţia ...... locul de
muncã ....... domiciliul: localitatea ......... str. ...........
nr. ....... sectorul/judeţul ......, codul poştal ..............
4. Resursele umane ale persoanei juridice de drept privat:
Total
..........................................
din care:
- salariaţi
..........................................
- colaboratori
..........................................
- voluntari
..........................................
5. Filialele/sucursalele persoanei juridice de drept privat:
..........................................
(Precizaţi dacã organizaţia are filiale, temeiul juridic în baza
cãruia au fost înfiinţate acestea, numãrul total de filiale,
denumirea, adresa, numele persoanei care o conduce.)
6. Resursele materiale ale persoanei juridice de drept privat:
(mijloace fixe, dotãri, ectiipamente, imobile):
...........................................
7. Vã rugãm anexaţi copii dupã bilanţurile contabile pentru fiecare
dintre ultimii trei ani, precum şi un raport de activitate pentru
ultimul an,

I.2. Operator cultural persoanã fizicã
1. Date de identificare ale operatorului cultural:
Numele ..... prenumele ...... data naşterii ..........., actul de
identitate ........ seria ............ nr. ........., cod numeric
personal ..........., profesia ........, funcţia ........, locui de
muncã ............, domiciliul: localitatea ........., str. .......
nr. ....., sectorul/judeţul ......, codul poştal ............;
2. Date de contact:
telefon ......... fax .......... e-mail

I.3. Operator cultural persoanã juridicã de drept public
1. Denumirea şi sediul:
Denumirea ........, localitatea .......... str. ..... nr. .....
sectorul/judeţul ......, codul poştal ........ telefon .......,
fax ........... e-mail ...........
codul fiscal nr. ..... din data de ......, emis de ...........
Cont bancar nr. ........ deschis la banca .......... sucursala/
filiala/agenţia
2. Temei legal de organizare şi funcţionare:
..............................................................
3. Conducerea persoanei juridice de drept public:
a) Date de identificare ale conducãtorului:
Numele ........ prenumele ........ data naşterii ....., actul de
identitate ........ seria ...... nr. ....., cod numeric
personal ....... profesia ......... funcţia ........, domiciliul:
localitatea ......, str. ........ nr. ......sectorul/judeţul ......
codul poştal .........;
b) Date de identificare ale responsabilului financiar:
Numele ....... prenumele ......., data naşterii .......actul de
identitate ........ seria ....... nr. ...., codul numeric
personal ..........., profesia ...... funcţia ......domiciliul:
localitatea ......., str. ........ nr. ......sectorul/judeţul ......,
codul poştal ..........
4. Resursele umane ale persoanei juridice de drept public:
Total
.......................................
din care:
- salariaţi
.......................................
- colaboratori
.......................................
5. Resursele materiaie ale persoanei juridice de drept public
(mijloace fixe, dotãri, echipamente, imobile):
6. Vã rugãm anexaţi copii dupã bilanţurile contabile pentru
fiecare dintre ultimii trei ani, precum şi un raport de activitate
pentru ultimul an.

II. Experienţa operatorului cultural

II.1. Experienţã în derularea unor programe/proiecte/acţiuni
culturale similare

Vã rugãm sã realizaţi o descriere detaliatã a programelor/proiectelor/
acţiunilor culturale derulate de organizaţia dumneavoastrã în ultimii
trei ani în domeniul cultural, având grijã sã identificaţi pentru
fiecare proiect:

┌──────┬─────────┬───────────┬──────────────────┬──────┬──────────────────────┐
│ │Scopul si│ │Rolul organizatiei│ │Finantatorii(nume, │
│ │obiecti- │ │dumneavoastra │ │adresa si e-mail, nr. │
│Titlul│vele │Rezultatele│(solicitant sau │Costul│telefon, suma cu care │
│ │ │ │pertener) si nive-│ │au contribuit │
│ │ │ │lul de implicare │ │ │
├──────┼─────────┼───────────┼──────────────────┼──────┼──────────────────────┤
│1 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────┼───────────┼──────────────────┼──────┼──────────────────────┤
│2 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────┼───────────┼──────────────────┼──────┼──────────────────────┤
│3 │ │ │ │ │ │
└──────┴─────────┴───────────┴──────────────────┴──────┴──────────────────────┘

II.2. Alte cereri de finanţare înaintate unor instituţii interne sau
înternaţionale
a. Finanţãri nerambursabile, contracte sau împrumuturi obţinute în ultimii
trei ani de la instituţii Interne sau internaţionale:

┌─────┬────────────────────────┬─────────────┬────────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Titlul proiectului │ Suma (RON) │ Data la care s-a │Finanţator│
│crt. │ │ │ obţinut finanţarea │ │
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
└─────┴────────────────────────┴─────────────┴────────────────────┴──────────┘

b. Cereri de finanţare înaintate (sau în curs de a fi înaintate) la
instituţii interne sau înternaţionaie în anul în curs:

┌─────┬────────────────────────┬─────────────┬────────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Titlul proiectului │ Suma (RON) │ Data la care s-a │Finanţator│
│crt. │ │ │ depus/se va depune │ │
│ │ │ │ cererea │ │
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
└─────┴────────────────────────┴─────────────┴────────────────────┴──────────┘

III. Date tehnice privind programul, proiectul sau acţiunea culturalã
pentru care se solicitã finanţarea

III.1. Denumirea programului/proiectului /acţiunii culturale:
.................................................
III.2. Obiectivele programului /proiectului /acţiunii culturale:
.................................................
.................................................
.................................................
III.3. Oportunitatea programului/proiectului/actiunii culturale în
raport cu prioritãţile comunitãţii:
.................................................
.................................................
(Precizaţi cãror nevoi culturale, educaţionale, sociale etc. rãspunde
programul/proiectul /acţiunea propusã.)

III.4. Beneficiari
a. Beneficiari direcţi
b. Beneficiari indirecţi

III.5. Durata programului/proiectului/acţiunii culturale:
a) Programul cultural:
- se deruleazã din data de .......... pânã în data de ........
- urmeazã sã se deruleze din data de ....... pânã în data de ........ .
h) Proiectul cultural:
- din data de ............ pânã în data de ..............
c) Acţiunea culturalã:
- se deruleazã din data de ........ pânã în data de ................
- se deruleazã în data de ..................

III.6. Locul (locurile) de desfãşurare a programului/proiectului/
acţiunii culturale .....................................
Ţara Judeţ(e) localitate(ãţi):

III.7. Descrierea programului/proiectului/acţiunii culturale:
a) Rezumat
Maximum 10 rânduri. Se vor include informaţii despre: (a) scopul
proiectului, (b) grupul(rile) ţintã şi (c) activitãţile principale.

b) Descrierea detaliatã a activitãţilor
Maximum 6 pagini. Includeţi titlul şi descrierea detaliatã a fiecãrei
activitãţi avute în vedere pentru obţinerea rezultatelor, specificând,
unde este cazul, rolul fiecãrui partener în proiect.

c) Metodologia
Maximum 3 pagini. Descrierea detaliatã a:
a) metodelor de implementare
b) motivelor pentru alegerea metodologiei propuse
c) rezultatele aşteptate ale programului, proiectului sau acţiunii
culturale
d) indicatorii programului, proiectului sau acţiunii culturale
e) nivelul de implicare şi activitatea altor organizaţii (parteneri
sau alţii) în program, proiect, acţiune culturalã
f) echipa propusã pentru implementarea programului, proiectului sau
acţiunii culturale (pe funcţii: nu este nevoie sã se includã aici
numele persoanelor).

III.8. Date privind coordonatorul programului/proiectulul/acţiunii
culturale:
Numele ...... prenumele ....., profesia ....., funcţia ......, locul
de muncã ...... domiciliul: localitatea ...... str. ...... nr. .....,
sectorul/judeţul....... telefon ....... telefonul de acasã ........,
e-mail ........... codul poştal .........

III.9. Resurse preconizate pentru a fi utilizate în derularea programului/
proiectului/acţiunii culturale:
................................

III.10. Modalitãţi concrete de colaborare şi parteneriat

Descrierea partenerilor:
Aceastã secţiune trebuie completatã pentru fiecare organizaţie partener.
Copiaţi descrierea de mai jos de câte ori aveţi nevoie pentru a introduce
informaţii despre toţi partenerii.
Aceastã cerere de finanţare trebuie sã fie însoţitã de o declaraţie de
parteneriat semnatã, ştampilatã şi datatã atât de cãtre solicitantul
principal, cât şi de câtre fiecare partener, în copie.

1. Denumirea oficialã completã (numele
organizaţiei): ..................................
2. Acronim (unde este cazul): ................................
3. Statut juridic: ...........................................
4. Cod fiscal: ...............................................
5. Adresa oficialã: ..........................................
6. Adresa poştalã: ...........................................
7. Persoana de contact: ......................................
8. Numãr de telefon: .........................................
9. Numãr de fax: .............................................
10. Adresa E-mail: ...........................................
11. Web site: ................................................

III.11. Posibilitãţi privind continuarea programulul/proiectului/
acţiunii culturale dupã încetarea perioadei de finanţare din Fondul
Cultural Naţional
..............................................................
III.12. Alte surse de finanţare

Cereri de finanţare înaintate (sau în curs de a fi înaintate) la instituţii
interne sau internaţionale în anul în curs pentru acest program/proiect/
acţiune culturalã:

┌─────┬────────────────────────┬─────────────┬────────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Finantatori/sponsori/..│ Suma (RON) │ Data la care s-a │Finanţator│
│crt. │ │ │ depus cererea/s-a │ │
│ │ │ │ obtinut finantarea │ │
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
├─────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────────┼──────────┤
└─────┴────────────────────────┴─────────────┴────────────────────┴──────────┘

IV. Finanţarea solicitatã din Fondul Cultural Naţional
┌────────────────────────┬──────────────────────────────┬────────────────────┐
│ Costul total │ Suma solicitatã din Fondul │ % din costul total │
│ │ Cultural Naţional │ │
├────────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────┤
│RON │RON │ % │
├────────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────┤
├────────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────┤
├────────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────┤
└────────────────────────┴──────────────────────────────┴────────────────────┘




ANEXA 2



FORMULAR PENTRU DESCRIEREA PROGRAMULUI, PROIECTULUI SAU ACŢIUNII
CULTURALE, PRECUM ŞI A BUGETULUI DE VENITURI ŞI CHELTUIELI


I. DESCRIEREA PROGRAMULUI, PROIECTULUI SAU ACŢIUNII CULTURALE
1. Solicitant:
.......................................
2. Programul/proiectul/acţiunea .............................
3. Data şi locul desfãşurãrii ...............................

II. BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI AL PROGRAMULUI, PROIECTULUI
SAU ACŢIUNII CULTURALE - mii lei RON -
┌───────────────────────────────┬──────┬──────┬──────┬──────┬───────────┬─────┐
│Denumirea indicatorilor │ │ │ │ │ │ │
│VENITURI - │Tranşa│Tranşa│Tranşa│Tranşa│Procentul │Total│
│din care: │I │II │III │IV │veniturilor│ │
│ │ │ │ │ │din totalul│ │
│ │ │ │ │ │bugetului │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│1.contributia beneficiarului │ │ │ │ │ │ │
│(a+b+c+d), constând din: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│a) centribuţie proprie │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│b) donaţii (dacã este cazul) │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│c) sponsorizãri (dacã este │ │ │ │ │ │ │
│cazul) │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│d) alte surse (se vor │ │ │ │ │ │ │
│nominaliza │ │ │ │ │ │ │
│...............................│ │ │ │ │ │ │
│...............................│ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│2. Finanţare nerambursabilã │ │ │ │ │ │ │
│FCN │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│3. Dobânzi aferente │ │ │ │ │ │ │
│disponibilitãţilor în cont │ │ │ │ │ │ │
│provenite din finanţare │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│TOTAL GENERAL │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI │ │ │ │ │ │ │
│din care: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│1. Fond de premiere pentru │ │ │ │ │ │ │
│participanţi │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│2. Onorarii cuvenite │ │ │ │ │ │ │
│participanţilor │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│3. Remuneraţii colaboratori │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│4. Cheltuieli materiale şi │ │ │ │ │ │ │
│servicii, │ │ │ │ │ │ │
│din care: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│4.1 cazare, transport şi masã: │ │ │ │ │ │ │
│pentru participanţi │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│4.2 manifestãri specifice: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│4.2.1 inchirieri de spatii si │ │ │ │ │ │ │
│aparatura │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│4.2.2. acţiuni promoţionale şi │ │ │ │ │ │ │
│de publicitate │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│4.2.3. tipãrituri │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│5. Cheltuieli funcţionale │ │ │ │ │ │ │
│din care: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│5.1. cheltuieli cu energia │ │ │ │ │ │ │
│electrica │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│5.2. cheltuieli cu chiria │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│5.3. cheltuieli pentru │ │ │ │ │ │ │
│convorbiri telefonice │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│5.4. cheltuieli pentru │ │ │ │ │ │ │
│corespondenta si internet │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│6. Alte cheltuieli (se vor │ │ │ │ │ │ │
│nominaliza): │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│6.1. ........................ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────────┼─────┤
│6.2. ........................ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────────┴─────┘

III. DEVIZUL

1. cheltuieli de cazare ale participinţilor;
2. cheltuieli de transport ale participanţilor;
3. cheltuieli de masã ale participanţitor;
4. cheltuieli funacţionale aferente programului; proiectului sau
actiunii culturale,
5. alte cheltuieli specifice acestor manifestiri, precum:
a) realizarea de studii şi cercetari;
b) organizarea de intalniri preliminarii, seminarii; conferinţe,
ateliere da lucru etc;
c) stagii de formare;
d) achiziţionarea de dotãri necesare derularii programului proiectului
sau acţiunii culturale;
e) inchirieri de spatii si aparatura
f) actiuni promotionale si de publicitate, tiparituri;
g) remuneraţii;
h) onorarii;
i) salarii;
j) acordarea de premii
k) burse;
l) granturi individuale
m) altele asemenea

Conducãtorul operatorului cultural
...................................
(numele, prenumele şi semnãtura)

Responsabilul financiar al organizaţiei,
...................................
(numele, prenumele şi semnãtura)

Data ........... Ştampila



ANEXA 3


DECLARAŢIE

Subsemnatul ......... domiciliat în localitatea ......, str. ........
nr. ..., bl. ...., ap. .... sectorul/judeţul ....... codul poştal .....
posesor al actului de identitate ......... seria ...... nr. .....
codul numeric personal .......... în calitate de reprezentant al
operatorului cultural ......... declar cã am luat cunoştinţã de
prevederile Ordonanţei Guvernului nr. ......... aprobatã cu modificãri
şi completãri prin Legea nr. ......... ale ordinului ministrului
culturii şi cultelor nr. ....... pentru aprobarea Normelor metodologice.
Declar pe propria rãspundere cã nu mã aflu/persoana juridicã pe care o
reprezint nu se aflã în nici una dintre urmãtoarele situaţii:
a) în incapacitate de platã;
b) cu plãţile/conturile blocate conform unei hotãrâri judecãtoreşti
definitive;
c) nu am încãlcat /a încãlcat cu bunã ştiinţã prevederile unui alt
contract finanţat din fonduri publice;
d) nu sunt vinovat de declaraţii false cu privire la situaţia
economicã;
e) nu am/nu are restante cãtre bugetul de stat, bugetul asigurãrilor
sociale de stat, bugetul asigurãrilor sociale de sãnãtate, bugetele
locale sau fondurile speciale;
f) nu sunt condamnat pentru: abuz de încredere, gestiune frauduloasã,
înşelãciune, delapidare, dare sau luare de mitã, mãrturie mincinoasã,
fals, uz de fals, deturnare de fonduri.
Cunoscând pedeapsa prevãzutã de art. 292 din Codul penal pentru
infracţiunea de fals în declaraţii, am verificat datele din prezenta
declaraţie, care este completã şi corectã.

Data ..........

Semnãtura operatorului cultural ...........



ANEXA 4



DECLARAŢIE DE IMPARŢIALITATE

Subsemnatul ......... deţin, ca membru al Comisiei de Evaluare şi
Selecţionare a programelor/proiectelor şi acţiunilor culturale care
solicitã finanţare nerambursabilã din Fondul Cultural Naţional,
calitatea de evaluator al programelor/proiectelor/acţiunilor culturale
înaintate comisiei.
Declar prin prezenta cã nici eu şi nici soţul/soţia, rudele sau afinii
mei pânã la gradul al II-lea inclusiv, nu avem nici un interes
patrimonial sau nepatrimonial în legãturã cu cererile de acordare a
finanţãrilor programelor/proiectelor/acţiunilor culturale înaintate
Comisiei de evaluare şi selecţionare programelor/proiectelor/acţiunilor
culturale care solicitã finanţare nerambursabilã din Fondul Cultural
Naţional.
Confirm cã, în situaţia în care aş descoperi, în cursul actinii de
selecţionare şi evaluare, cã un astfel de interes existã, voi declara
imediat acest lucru si mã voi retrage din Comisie.

Data ...................
Semnãtura ....................



ANEXA 5

CONTRACT - CADRU
Nr. ..... din data de ...........

În temeiul dispoziţiilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 10/2005 privind reglementarea unor mãsuri financiare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 146/2005 , ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 802/2005 privind organizarea şi funcţionarea Administraţiei Fondului Cultural Naţional, şi în baza hotãrârii comisiei de evaluare şi selectare a programelor/proiectelor/acţiunilor culturale din data de ........, a intervenit urmãtorul contract între:

Pãrţile contractante

Art. 1. Administraţia FONDULUI CULTURAL NAŢIONAL, cu sediul în .........., str. ........... nr. ......, sectorul/judeţul ......, codul fiscal ....., cont virament ....., deschis la ......, reprezentat de ........, având funcţia de ...... şi de ......... având funcţia de contabil şef, numit în continuare Finanţator,
şi
a) operatorul cultural persoanã juridicã de drept privat ........, cu sediul în localitatea ......, str. ..... nr. ...., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap, ... sectorul/judeţul ......, înregistratã în Registrul persoanelor juridice prin Sentinţa civilã nr. .... din .... a Tribunalului ........., codul fiscal nr. ...... din ...... având contul nr. ...... deschis la ......., reprezentatã de ...... cu funcţia de ...... având calitate de coordonator al programului/proiectului/acţiunii culturale, şi ......, contabil-şef/responsabil financiar ..........................;
sau
b) operatorul cultural persoanã fizicã Numele ..... prenumele ....., data naşterii ............ actul de identitate ........ seria ...... nr. ...... cod numeric personal ....... profesia ......... funcţia ......... locul de muncã ........., cu domiciliul în localitatea ....... str. ..... nr. ....., sectorul/judeţul ......, codul poştal ...... şi ..... responsabil financiar ......., data naşterii ....... actul de identitate ..... seria ......, nr. ...., codul numeric personal ..........., profesia ...... funcţia ....., locul de muncã ....... domiciliul: localitatea ....., str. ..... nr. ...., sectorul/judeţul ....... codul poştal ............;
sau
c) operator cultural persoanã juridicã de drept public ......... cu sediul în localitatea ........., str. ....... nr. ...., sectorul/judeţul ......, codul fiscal nr. ..... din data de ..... emis de ........ cont bancar nr. ...... deschis la banca ........... sucursala/filiala/agenţia ....... reprezentat de ...... cu funcţia de ....... având calitatea de coordonator de program/proiect/acţiune, şi ..............., contabil-şef/responsabil financiar ...........; în calitate de Beneficiar, numit în continuare Beneficiar.

Obiectul contractului

Art. 2. - (1) Obiectul contractului îl constituie alocarea sumei de ....... lei de cãtre Finanţator, în vederea realizãrii de cãtre Beneficiar a programului/proiectului/acţiunii culturale .....................
(2) Acordarea sumelor cãtre beneficiar se face în ......... tranşe, pe bazã de documente justificative. Prima tranşã este consideratã avans.
(3) Nivelul avansului, precum şi al celorlalte tranşe se stabilesc dupã cum urmeazã:
- tranşa I (avans) .......................;
- tranşa a II-a .............................;
- tranşa a III-a ............................;
- tranşa a IV-a ..............................
(4) La solicitarea urmãtoarei tranşe, beneficiarul se obligã sã prezinte finanţatorului un raport privind stadiul implementãrii programului/ proiectului /acţiunii culturale, din punct de vedere fizic, financiar şi al contribuţiei operatorului cultural, şi documentele justificative, reprezentând utilizarea a cel puţin 75% din tranşa anterioarã. Restul de cel mult 25% se justificã la solicitarea urmãtoarei tranşe.
(5) Cuantumul ultimei tranşe va fi rectificat, dupã caz, în funcţie de nevoile reale identificate, în vederea finalizãrii programului/proiectului/acţiunii culturale. Justificarea utilizãrii ultimei tranşe se va efectua înainte de momentul inchiderii programului/proiectului/acţiunii culturale.
(6) Sumele alocate rãmase necheltuite dupã finalizarea programului/proiectului/acţiunii culturale vor fi returnate Finanţatorului în termen de maximum 30 de zile.
(7) Finanţarea şi cheltuirea sumelor acordate se vor efectua potrivit prevederilor legale în vigoare.
Art. 3. - Suma reprezentând finanţarea nerambursabilã va fi viratã din contul Finanţatorului nr. ..... deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti/......., în contul beneficiarului nr. ....., deschis la Banca ......, filiala ...... potrivit legii.

Durata contractului şi etapele de derulare a programului/proiectului/ acţiunii culturale

Art. 4. - Prezentul contract se încheie pentru perioada cuprinsã între data semnãrii acestuia şi .................
Art. 5. - Programul/proiectul/acţiunea culturalã prevãzut la art. 2 alin. (1) se va realiza în urmãtoarele etape:

etapa I:
- în perioada ......................................;
- acţiuni derulate .................................;
- cheltuieli din finanţarea alocatã ............ lei;

etapa a II-a:
- în perioada ......................................;
- acţiuni derulate .................................;
- cheltuieli din finanţarea alocatã ............ lei;

etap III-a:
- în perioada ......................................;
- acţiuni derulate .................................;
- cheltuieli din finanţarea alocatã ............. lei.

etapa a IV-a:
- în perioada ......................................;
- acţiuni derulate .................................;
- cheltuieli din finanţarea alocatã .............lei.

Art. 6. - Modul de realizare a fiecãrei etape se consemneazã într-un formular de raportare intermediarã, completat de reprezentanţii beneficiarului, potrivit anexei nr. 4. la Normele metodologice.

Drepturile şi obligaţiile pãrţilor

Art. 7. - Finanţatorul:
- se angajeazã sã asigure finanţarea, în baza hotãrârii comisiei de evaluare şi selecţie a programelor/proiectelor/actiunilor culturale din data de din ............ a ..............., potrivit prevederilor legale în vigoare;
- are dreptul sã solicite beneficiarului rapoarte privind derularea programului/proiectului/acţiunii culturale;
- are dreptul sã modifice cuantumul finanţãrii alocate sau sã rezilieze prezentul contract dacã beneficiarul comunicã date, informaţii sau înscrisuri false ori eronate, precum şi în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzãtoare a obligaţiilor contractuale asumate de cãtre beneficiar.
Art. 8. - Beneficiarul:
- are dreptul sã primeascã sumele reprezentând finanţarea, în condiţiile prevãzute în prezentul contract;
- are dreptul sã prelungeascã durata etapelor prevãzutã în prezentul contract, în cazul efectuãrii cu întârziere a plãţilor de cãtre finanţator, dacã aceasta genereazã modificãri substanţiale în procesul derulãrii programului/proiectuiui/acţiunii culturale;
- se obligã sã utilizeze finanţarea numai în scopul realizãrii programului/proiectului/acţiunii culturale prevãzute la art. 2 alin. (1);
- se obligã sã respecte etapele realizãrii programului/proiectului/acţiunii culturale în conformitate cu prevederile art. 5;
- se obligã sã reflecte corect şi la zi, în evidenţele sale contabile, toate operaţiunile economico-financiare ale programului/proiectului/acţiunii culturale şi sã le prezinte Finanţatorului ori de câte ori îi sunt solicitate, pe durata derulãrii contractului;
- se obligã sã întocmeascã exact şi corect toate docunnentele justificative privind utilizarea finanţãrii;
- se obligã sã facã dovada cã dispune de echipamentele necesare realizãrii programului/proiectului/acţiunii culturale;
- se obligã sã specifice, pe durata desfãşurãrii programului/proiectului/acţiunii culturale, pe afişe, cataloage, alte materiale publicitare, pe copertele CD-urilor, cãrţilor şi altor bunuri similare, faptul cã acestea au fost realizate prin finanţare din Fondul Cultural Naţional;
- se obligã sã prezinte finanţatorului un raport intermediar de activitate la data/datele de ....... completat potrivit formularului din anexa nr. 5 la Normele metodologice aprobate prin ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. .......;
- se obligã sã prezinte finanţatorului, în termen de 15 zile de la data încetãrii contractului, un raport final de activitate, completat potrivit formularului menţionat la paragraful anterior; raportul final nu este intermediar.
- se obligã sã accepte controlul şi verificãrile finanţatorului, în legãturã cu modul de utilizare a fondurilor ce constituie finanţarea primitã.

Modificarea, rezilierea şi încetarea contractului

Art. 9. - Prezentul contract poate fi modificat prin act adiţional numai în urma intervenirii unui caz de forţã majorã şi numai în ceea ce priveşte dispoziţiile art. 5.
Art. 10. - Prezentul contract poate fi reziliat de plin drept, fãrã a fi necesarã intervenţia instanţei de judecatã, în termen de 10 zile calendaristice de la data primirii notificãrii prin care pãrţii în culpã i s-a adus la cunoştinţã cã nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale. Notificarea va putea fi comunicatã in termen de 10 zile calendaristice de la data constatãrii neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzãtoare a uneia sau a mai multor obligaţii contractuale.
Art. 11. - Prezentul contract înceteazã sã producã efecte la data rezilierii acestuia sau, dupã caz, la data prevãzutã la art. 4.

Garanţia de bunã execuţie

Art. 12. - (1) Pentru programele/proiectele/acţiunile culturale finanţate din Fondul Cultural Naţional, beneficiarul va constitui o garanţie de bunã execuţie a contractului, în scopul asigurãrii finanţatorului de îndeplinirea cantitativã, calitativã şi în termen a contractului.
(2) Garanţia se va constitui în cuantunn de 10% din valoarea contractului.
(3) Garanţia de bunã execuţie se exprima în lei şi poate fi constituitã în urmãtoarele forme:
- scrisoare de garanţie bancarã în favoarea finanţatorului;
- ordin de platã în contul finanţatorului;

Clauze speciale

Art. 13. - (1) Prezentul contract intrã în vigoare la data semnãrii lui de cãtre ambele pãrţi şi este valabil pânã la finalizarea programului/proiectului/acţionii culturale prevãzute la art. 2 alin. (1)
(2) Perioada de implementare a programului/proiectului/acţiunii culturale este de ............
(3) Utilizarea finanţãrii în alte scopuri decât cele prevãzute în prezentul contract este interzisã şi atrage rezilierea acestuia fãrã intervenţia instanţei judecãtoreşti.
(4) În cazul în care beneficiarului i s-a notificat rezilierea prezentului contract din vina sa, acesta este obligat ca, în termen de 30 de zile de la data primirii notificãrii, sã restituie finanţatorului sumele primite.
(5) În ceea ce priveşte restituirea sumelor primite, beneficiarul datoreazã dobânzi şi penalitãţi de întârziere, conform legislaţiei privind colectarea creanţelor bugetare, care se fac venit la bugetul de stat sau, dupã caz, la bugetul local

Forţa majorã

Art. 14. - (1) Este exoneratã de rãspundere pentru neexecutare sau executare necorespunzãtoare a obligaţiilor ce-i revin partea care a fost împiedicatã de intervenţia unui caz de forţã majorã.
(2) Este forţã majorã evenimentul absolut imprevizibil, imposibil de împiedicat şi independent de voinţa pãrţilor, care le opreşte sã-şi execute obligaţiile ce le revin potrivit prezentului contract.
(3) Intervenţia forţei majore trebuie comunicatã de partea care o invocã în termen de doua zile calendaristice de la data apariţiei acesteia.

Dispoziţii finale

Art. 15. - Comunicãrile între pãrţi în legãturã cu executarea prezentului contract vor fi fãcute numai în scris.
Art. 16. - Prezentul contract constituie titlu executoriu pentru satisfacerea creanţelor rezultate în urma rezilierii.
Art. 17. - Clauzele prezentului contract se interpreteazã potrivit prevederilor Codului civil.
Art. 18. - Eventualele litigii dintre pãrţi urmeazã a fi soluţionate pe cale amiabilã. In cazul nerezolvãrii pe cale amiabilã, litigiile urmeazã a fi soluţionate de instanţele competente, potrivit legii.
Art. 19. - Prezentul contract a fost încheiat în trei exemplare având aceeaşi forţã juridicã, dintre care douã exemplare pentru finanţator şi unul pentru beneficiar.



Finanţator: Beneficiar:

Administraţia Fondului Cultural Naţional
Operator cultural
Director .........................
.................... Coordonatorul programului
....................
....................

Contabil-şef/
............... Responsabil financiar



ANEXA 6


FORMULAR
pentru raportãri intermediare şi finale

Contract nr. ..................................
Data încheierii contractului .........................
Operatorul cultural ..................................
adresa ...............................................
telefon/fax .............. e-mail ....................
Denumirea programului/proiectului/acţiunii culturale
......................................................
Data înaintãrii raportului ...........................
Instituţia, numele şi funcţia persoanei care a primit
raportul .............................................

I. Raport de activitate
1. Descrierea pe scurt a activitãţilor culturale desfãşurate
pânã la data întocmirii raportului;
(Descrierea nu va depãşi o paginã şi va cuprinde datele necesare
unei evaluãri de ansamblu a derulãrii programului/proiectului/
acţiunii culturale şi verificãrii realitãţii prestaţiilor:
beneficiari, ecouri de presã, colaborarea cu alţi parteneri etc.)
2. Realizarea activitãţilor propuse:
(Au putut fi desfãşurate aceste activitãţi în timpul planificat
DA/NU
Dacã NU, menţionaţi mãsurile ce urmeazã a fi luate în continuare
pentru realizarea tuturor activitãţilor prevãzute în contract)
3. Rezultate obţinute şi rezultate aşteptate:
(Rezultatele obţinute şi rezultatele aşteptate vor fi consemnate
în raport cu fiecare activitate desfãşuratã, în concepte mãsurabile,
indicatori de eficienţã.
Anexaţi documente relevante, dupã caz.)
4. Propuneri pentru continuarea sau dezvoltarea programului/proiectului/
acţiunii culturale:
(Menţionaţi de ce fel de sprijin aveţi nevoie pentru continuarea sau
dezvoltarea programului/proiectului/acţiunii culturale.)
5. Alte comentarii (dupã caz):

II. Raport financiar
1. Date despre operatorul cultural finanţat:
Cont bancar nr. ...... deschis la Banca ....../(denumirea şi sediul)

2. Date despre finanţare:
Valoarea finanţãrii din Fondul Cultural Naţional, în conformitate cu
contractul încheiat: ..............................................
Valoarea finanţãrii cumulate la data întocmirii raportului ........
Dobânzile bancare (cumulate pentru perioada respectivã) ...........

3. Se anexeazã în copie actele justificative pentru cheltuielile
efectuate conform prevederilor legale: facturi, chitanţe fiscale,
bonuri, extrase de cont, ordine şi dispoziţii de platã.
4. Situaţia centralizatoare pentru fiecare capitol de cheltuieli
(dupã modelul prezentat mai jos):
┌───────────┬────────────────┬─────────────────────┬───────────────────────┐
│Categoria │ Numãrul şi │ │ Suma decontatã │
│ de │ data │ Suma aprobatã │ │
│cheltuieli │ documentului │ │ │
│ │ justificativ │ │ │
├───────────┼────────────────┼─────────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │
├───────────┼────────────────┼─────────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ Total(RON): │ │
└───────────┴────────────────┴─────────────────────┴───────────────────────┘

6. Bugetul de venituri şi cheltuieli al programului/proiectului/acţiunii
culturale (program şi realizãri în conformitate cu structura prezentatã
în anexa nr. 2 la normele metodologice)

Conducãtorul operatorului cultural ......./(numele, prenumele şi
semnãtura) ...............

Coordonatorul programului/proiectului/acţiunii culturale ......../
(numele, prenumele şi semnãtura) .......................

Responsabilul financiar al organizaţiei....../(numele, prenumele
şi sennnãtura)

Data .............
Ştampila


_____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016