Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 9 ianuarie 2003  privind procedura si conditiile de acordare a autorizatiei de executare a operatiunilor de recuperare a titeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei si a altor produse petroliere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 9 ianuarie 2003 privind procedura si conditiile de acordare a autorizatiei de executare a operatiunilor de recuperare a titeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei si a altor produse petroliere

EMITENT: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 113 din 24 februarie 2003
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Autorizaţia de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere atesta calitatea agenţilor economici de a realiza recuperarea acestor produse.
(2) Agenţii economici autorizaţi sa execute operaţiuni de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere pot desfasura astfel de operaţiuni atât la punctele proprii de lucru, cat şi la titularii de acord de concesiune a activitãţii de transport al ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi al altor produse petroliere, cu acceptul acestora.
(3) Autorizaţia de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere se emite de cãtre Comisia de autorizare a executãrii operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere, denumita în continuare Comisia de autorizare.
(4) Autorizaţia de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere are o valabilitate de un an de la data emiterii.

CAP. 2
Procedura de acordare a autorizaţiei de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere

ART. 2
Autorizaţia de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere, denumita în continuare autorizaţie, se acorda agenţilor economici care îndeplinesc cumulativ condiţiile minime prevãzute în anexa nr. 1a), pe baza urmãtoarelor documente obligatorii:
a) cerere-tip întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 1b);
b) certificatul de înregistrare eliberat de registrul comerţului sau orice act juridic echivalent privind înfiinţarea (copie);
c) codul fiscal (copie);
d) statutul din care sa rezulte ca în obiectul de activitate este inclusã recuperarea produselor petroliere;
e) autorizaţia de mediu (copie), pentru punctele de lucru în care urmeazã sa se desfãşoare activitãţile de recuperare/prelucrare/stocare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere;
f) autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor;
g) declaraţia pe propria rãspundere privind regimul terenurilor pe care sunt amplasate sediul şi punctele de lucru;
h) declaraţia pe propria rãspundere privind dotarea tehnica de care dispune;
i) situaţia privind personalul încadrat cu contract individual de munca, vizata de inspectoratul teritorial de munca;
j) declaraţia pe propria rãspundere ca în ultimii 3 ani nu a primit sancţiuni contravenţionale în baza prevederilor legale privind regimul activitãţilor de transport, comercializare şi recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere.
ART. 3
Cererea pentru acordarea autorizaţiei, însoţitã de documentaţia necesarã, se depune la secretariatul Comisiei de autorizare prin registratura Ministerului Industriei şi Resurselor.
ART. 4
(1) Comisia de autorizare va analiza documentele prevãzute la art. 2 şi va stabili dacã sunt sau nu îndeplinite condiţiile minimale pentru acordarea autorizaţiei.
(2) Concluziile analizei se consemneazã într-un proces-verbal, document ce sta la baza acordãrii autorizaţiei, respectiv a respingerii cererii pentru acordarea autorizaţiei.
ART. 5
În termen de 10 zile de la data depunerii cererii pentru acordarea autorizaţiei, Comisia de autorizare elibereazã autorizaţia solicitatã, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1c), sau comunica în scris solicitantului motivul respingerii cererii pentru acordarea autorizaţiei.
ART. 6
Autorizaţia de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere se reînnoieşte în baza unei cereri de reinnoire, însoţitã de o copie a autorizaţiei şi a documentelor actualizate, prevãzute la art. 2.
ART. 7
Comisia de autorizare monitorizeazã agenţii economici autorizaţi sa execute activitãţi de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere.
ART. 8
Agenţii economici autorizaţi sa execute activitãţi de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere transmit Comisiei de autorizare, semestrial, pana la data de 25 a lunii urmãtoare semestrului, informaţiile prevãzute în anexa nr. 1d).

CAP. 3
Procedura de suspendare sau de anulare a autorizaţiei de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere

ART. 9
(1) În cazul în care organele de control prevãzute la <>art. 14 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 271/2000 privind regimul activitãţilor de transport, comercializare şi recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 207/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aplica sancţiuni agenţilor economici autorizaţi sa execute operaţiuni de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere, informeazã Comisia de autorizare pentru suspendarea sau anularea autorizaţiei de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere.
(2) Anularea autorizaţiei atrage o perioada de 3 ani în care agentul economic respectiv nu mai poate fi autorizat sa execute operaţiuni de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere.
ART. 10
Produsele recuperate se pot comercializa numai dupã prelucrarea acestora de cãtre agenţii economici specializaţi în prelucrarea produselor petroliere, cãrora agenţii economici autorizaţi trebuie sa le facã dovada provenientei produselor livrate.

CAP. 4
Dispoziţii finale

ART. 11
Anexele nr. 1a)-1d) fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1a)
---------
la norme
--------

CONDIŢII MINIME
pentru acordarea autorizaţiei de executare a
operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului,
etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere

1. Contract cu titularii de acord de concesiune a activitãţii de transport al ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi al altor produse petroliere sau cu agenţii economici care desfãşoarã activitãţi de depozitare şi/sau de prelucrare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere, care sa prevadã obligaţiile pãrţilor pentru recuperarea acestor produse
2. Spaţii de depozitare amenajate la fiecare punct de lucru sau contract încheiat cu operatorul unui depozit de deşeuri de produse petroliere
3. Tehnologie de recuperare a produselor petroliere
4. Echipamente şi instalaţii pentru recuperarea produselor petroliere
5. Laboratoare proprii sau contract cu laboratoarele care sa analizeze produsele petroliere recuperate.


ANEXA 1b)
---------
la norme
--------


Agentul economic ........
Nr. ............./.......

CERERE
pentru acordarea autorizaţiei de executare a
operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei,
condensatului, etanului lichid,
benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere

Agentul economic ........., cu sediul în ......, str. ....... nr. ........., judeţul/sectorul .........., înregistrat la Oficiul registrului comerţului sub nr. ......, codul fiscal .........., telefon/fax ......, reprezentat prin ........, având funcţia de .........., solicita acordarea autorizaţiei de executare a operaţiunilor de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere, conform prevederilor <>art. 4 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 271/2000 privind regimul activitãţilor de transport, comercializare şi recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 207/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru urmãtoarele produse: ......................................
.........................................................................
Anexãm documentele prevãzute la art. 2 din Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 11/2003.
Ne asumam rãspunderea, potrivit legii penale, ca documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul.

Data .............

Conducãtorul agentului economic,
...............................
(semnatura şi ştampila)


ANEXA 1c)
---------
la norme
--------

MINISTERUL INDUSTRIEI ŞI RESURSELOR
Comisia de autorizare a executãrii operaţiunilor
de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului,
etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor
produse petroliere


AUTORIZAŢIE
de executare a operaţiunilor de recuperare a
ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid,
benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere
Nr. ...../Data ........

Agentul economic .........., cu sediul în ........., str. ....... nr. ..., judeţul/sectorul ........, înregistrat la oficiul registrului comerţului sub nr. ..., este autorizat sa execute operaţiuni de recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere.
Prezenta autorizaţie s-a eliberat în baza prevederilor <>art. 4 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 271/2000 privind regimul activitãţilor de transport, comercializare şi recuperare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului, etanului lichid, benzinei, motorinei şi a altor produse petroliere, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 207/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru recuperarea urmãtoarelor produse:
1. .................
2. .................
3. .................
Valabilã pana la data de ......... numai însoţitã de o copie a dosarului de autorizare, vizata de Comisia de autorizare.

Preşedintele Comisiei de autorizare,
....................................


ANEXA 1d)


la norme
--------

(Model de raportare semestriala
cu date cumulate de la începutul anului)

Agentul economic ...............
Localitatea ....................
Str. ...........................
Autorizaţia nr. ................

Cap. I - Produse recuperate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea U.M. Cantitãţi Cantitãţi Prelucrator Stoc
produsului recuperate livrate produse
petroliere
recuperate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- ţiţei
- gazolina
- condensat
- etan lichid
- benzina
- motorina
- alte produse petroliere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cap. II. - Dotãri existente
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea U.M.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
-
-
-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cap. III. - Personalul angajat la data raportarii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Încadrare Nr. salariaţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total,
din care:
- muncitori calificaţi
- maiştri
- tehnicieni
- ingineri
- economişti
- alte incadrari
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016