Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 14 iunie 2005  privind constituirea, administrarea si utilizarea Fondului de protectie a victimelor strazii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 14 iunie 2005 privind constituirea, administrarea si utilizarea Fondului de protectie a victimelor strazii

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 537 din 24 iunie 2005

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Potrivit <>art. 61 din Legea nr. 136/1995 privind asigurãrile şi reasigurãrile în România, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Fondul de protecţie a victimelor strãzii se constituie în vederea protejãrii cetãţenilor români şi a rezidenţilor în România, persoane pãgubite prin accidente produse pe teritoriul României de autovehicule supuse înmatriculãrii, precum şi de tramvaie, în care autorul a rãmas neidentificat sau autovehiculul, respectiv tramvaiul, nu este asigurat printr-o asigurare obligatorie de rãspundere civilã pentru pagube produse prin accidente de autovehicule, denumitã în continuare asigurare obligatorie RCA.
(2) Fondul de protecţie a victimelor strãzii nu acoperã prejudiciile provocate de autovehicule înmatriculate în strãinãtate, cu excepţia prejudiciilor suferite de cetãţeni români şi/sau de rezidenţi.
(3) Cetãţenii strãini prejudiciaţi prin evenimente rutiere produse pe teritoriul României vor putea fi despãgubiţi din Fondul de protecţie a victimelor strãzii pe bazã de reciprocitate.
(4) Fondul de protecţie a victimelor strãzii, denumit în continuare Fond, se constituie prin contribuţia asigurãtorilor din România autorizaţi de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sã practice asigurarea obligatorie RCA şi a asigurãtorilor autorizaţi de autoritãţile competente din statele membre care practicã asigurarea obligatorie RCA în România, conform dreptului de stabilire şi liberã circulaţie a serviciilor, denumiţi în continuare asigurãtori RCA, şi este destinat atât plãţilor de despãgubiri pentru vãtãmãri corporale şi/sau decese, dacã autorul a rãmas neidentificat, cât şi plãţilor despãgubirilor pentru avarierea ori distrugerea de bunuri sau vãtãmãri corporale şi/sau decese, dupã caz, produse de autovehicule ori de tramvaie care nu au o asigurare obligatorie RCA valabilã la data accidentului. Cheltuielile ocazionate de constituirea, administrarea şi/sau utilizarea Fondului se acoperã din disponibilitãţile acestuia, potrivit <>art. 61^1 alin. 1 din Legea nr. 136/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
(1) În conformitate cu <>art. 61 alin. 5 din Legea nr. 136/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Fondul se constituie, se administreazã şi se utilizeazã de cãtre Biroul Asigurãtorilor de Autovehicule din România, denumit în continuare Administrator.
(2) Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor stabileşte anual cota procentualã ce se aplicã asupra volumului de prime brute încasate din activitatea de asigurare obligatorie de rãspundere civilã pentru pagube produse terţilor prin accidente de autovehicule pe teritoriul României, în limitele prevãzute de <>art. 61 alin. 2 din Legea nr. 136/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Cota procentualã prevãzutã la alin. (2) se aprobã prin ordin al preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor şi se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, în conformitate cu prevederile <>art. 9 din Legea nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. II
Constituirea Fondului

ART. 3
(1) Asigurãtorii RCA au obligaţia de a contribui la constituirea Fondului.
(2) Obligaţia virãrii sumelor datorate acestui Fond revine asigurãtorilor RCA, chiar dacã la termenul scadent al virãrii respectivelor contribuţii aceştia nu mai practicã acest produs de asigurare.
ART. 4
Sumele ce reprezintã contribuţia asigurãtorilor RCA la Fond se vireazã pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare trimestrului expirat sau urmãtoarea zi lucrãtoare, în cazul în care aceastã datã este zi nelucrãtoare, în contul "Disponibil din venituri proprii aferente Fondului de protecţie a victimelor strãzii" deschis pe seama Administratorului.
ART. 5
(1) Pentru nevirarea la termen a sumelor cuvenite Fondului se datoreazã dobânzi şi penalitãţi de întârziere, calculate potrivit reglementãrilor legale, aplicabile în materia colectãrii creanţelor bugetare, conform prevederilor <>art. 62 din Legea nr. 136/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Dobânzile şi penalitãţile de întârziere se evidenţiazã distinct pe ordinul de platã şi se vireazã în contul Fondului, prevãzut la art. 4.
ART. 6
(1) Potrivit <>Legii nr. 136/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, veniturile Fondului constau în:
- contribuţii datorate de asigurãtorii RCA;
- dobânzi şi penalitãţi de întârziere pentru neplata la termen a contribuţiei la Fond;
- sume rezultate în urma fructificãrii disponibilitãţilor Fondului;
- sume obţinute din recuperarea creanţelor Fondului;
- sume recuperate în urma acţiunilor în regres.
(2) Administratorul are obligaţia urmãririi încasãrii veniturilor Fondului, precum şi a respectãrii prevederilor legale privind calculul cuantumului contribuţiei datorate, al dobânzilor şi penalitãţilor de întârziere pentru neplata la termen a acestora.
(3) Administratorul transmite trimestrial Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare trimestrului expirat sau urmãtoarea zi lucrãtoare, în cazul în care aceastã datã este zi nelucrãtoare, Raportarea privind contribuţia la Fondul de protecţie a victimelor strãzii şi plãţile de despãgubiri efectuate, conform anexei nr. 1.
ART. 7
În contabilitatea asigurãtorilor RCA constituirea obligaţiei de platã a contribuţiei cãtre Fond se reflectã în debitul contului 643 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic distinct, prin creditul contului 443 "Fonduri speciale privind activitatea de asigurare", analitic distinct.
ART. 8
(1) Verificarea respectãrii prevederilor legale privind virarea obligaţiilor la Fond revine Administratorului.
(2) Constatarea contravenţiilor prevãzute la <>art. 63 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 136/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, la sesizarea şi la propunerea Administratorului.
ART. 9
(1) Actul prin care se constatã şi se individualizeazã obligaţia de platã a unui asigurãtor RCA la Fond, întocmit sau emis de Administrator, constituie titlu de creanţã potrivit legii.
(2) Titlul de creanţã prevãzut la alin. 1 devine titlu executoriu la data expirãrii termenului de platã prevãzut la art. 4.
ART. 10
Asigurãtorii RCA au posibilitatea de a efectua regularizãri şi/sau compensãri de sume virate la Fond, pe baza documentelor justificative, cu aprobarea prealabilã a Administratorului.
ART. 11
Sumele calculate şi virate cu titlu de contribuţii la Fond nu se returneazã asigurãtorilor RCA care înceteazã de a mai practica definitiv sau temporar asigurarea obligatorie RCA.
ART. 12
(1) Asigurãtorii RCA care datoreazã sume la Fond au obligaţia de a întocmi lunar Raportarea privind virarea contribuţiei la Fondul de protecţie a victimelor strãzii, în forma prezentatã în anexa nr. 2.
(2) Asigurãtorii RCA preiau informaţiile cuprinse în raportarea privind virarea obligaţiilor la Fond din evidenţele contabile şi operative, pe care au obligaţia sã le conducã potrivit prevederilor <>art. 20 alin. 3 din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Raportarea privind virarea contribuţiei la Fond se transmite Administratorului pentru luna imediat expiratã, pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare sau în urmãtoarea zi lucrãtoare, în cazul când aceastã datã este zi nelucrãtoare.

CAP. III
Administrarea Fondului

ART. 13
(1) Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor aprobã bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului.
(2) Administratorul transmite Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor trimestrial, pânã la data de 25 a lunii urmãtoare trimestrului expirat sau urmãtoarea zi lucrãtoare, în cazul în care aceastã datã este zi nelucrãtoare, contul de execuţie al bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului.
ART. 14
(1) Cheltuielile din Fond se vor efectua în limita disponibilitãţilor existente şi a prevederilor din bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
(2) Dacã disponibilitãţile Fondului nu sunt suficiente pentru efectuarea plãţilor despãgubirilor, acestea se vor plãti pe mãsura alimentãrii cu resursele prevãzute de lege.
(3) Plãţile de despãgubiri se fac numai din disponibilitãţile Fondului. Nu pot fi executate pentru obligaţii ale Fondului alte sume, bunuri mobile sau imobile aparţinând Administratorului.
ART. 15
Excedentul bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului la finele anului financiar se reporteazã în anul urmãtor cu aceeaşi destinaţie.
ART. 16
În cursul anului financiar, în caz de deficit al bugetului Fondului, pentru acoperirea obligaţiilor acestuia, Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor poate majora contribuţia aprobatã conform art. 2 alin. 2.
ART. 17
Evidenţierea operaţiunilor de încasãri şi plãţi din Fond se face distinct în contabilitatea Administratorului, potrivit prevederilor <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã.

CAP. IV
Utilizarea Fondului

ART. 18
Din disponibilitãţile Fondului se acordã despãgubiri în condiţiile prevãzute la art. 1, astfel:
- pentru vãtãmãri corporale şi/sau decese, în condiţiile în care se confirmã rãspunderea proprietarului sau conducãtorului autovehiculului vinovat de producerea accidentului, dar identitatea lor a rãmas necunoscutã;
- pentru avarierea ori distrugerea de bunuri sau vãtãmãri corporale şi/sau decese, dupã caz, atunci când proprietarul unui autovehicul identificat, care a cauzat prejudiciul, nu are încheiatã o asigurare obligatorie RCA, valabilã la data producerii accidentului.
ART. 19
(1) În vederea obţinerii despãgubirii din Fond, persoana pãgubitã avizeazã Administratorul direct sau prin intermediul oricãrui asigurãtor RCA.
(2) Avizarea daunei va fi însoţitã de actul încheiat de organele abilitate sã cerceteze accidentele de autovehicule, din care sã rezulte cã autorul care a produs accidentul nu este identificat sau cã pentru autovehiculul care a produs accidentul nu existã o asigurare RCA valabilã la data accidentului.
ART. 20
(1) Dupã primirea avizãrii de daunã, Administratorul va comunica persoanei pãgubite, în termen de 10 zile calendaristice, dupã caz:
a) informaţii complete privind societatea de asigurare care va instrumenta dosarul de daunã;
b) motivul respingerii cererii de despãgubire, în cazul în care persoana pãgubitã nu este îndreptãţitã sã primeascã despãgubiri din Fond.
(2) În vederea instrumentãrii dosarelor de daunã care urmeazã a fi plãtite din Fond, Administratorul va încheia contracte de prestãri de servicii cu asigurãtori RCA.
ART. 21
(1) Instrumentarea dosarelor de daunã se va face în limitele şi în condiţiile prevãzute de Normele privind aplicarea legii în domeniul asigurãrilor obligatorii de rãspundere civilã pentru pagube produse prin accidente de autovehicule, în vigoare la data producerii accidentului.
(2) În cazul în care pentru autovehiculul care a produs accidentul nu existã o asigurare obligatorie RCA valabilã la data accidentului, autorul poate sã participe la constatarea pagubelor materiale. În acest sens, societatea care instrumenteazã dosarul de daunã are obligaţia de a comunica, în scris, autorului data şi locul efectuãrii constatãrii.
ART. 22
În termen de cel mult 10 zile calendaristice de la data depunerii de cãtre persoana pãgubitã a ultimului document necesar finalizãrii instrumentãrii dosarului de daunã, asigurãtorul RCA prevãzut la art. 20 alin. (2) are obligaţia de a transmite Administratorului dosarul de daunã în original.
ART. 23
(1) Dosarul de daunã se analizeazã şi se aprobã de cãtre Administrator, care vireazã despãgubirile cuvenite persoanelor pãgubite, fie în conturile comunicate de acestea, deschise la o bancã comercialã, fie prin mandat poştal, în termen de 10 zile calendaristice de la data primirii dosarului de daunã.
(2) În nici un caz despãgubirea plãtitã din Fond nu va depãşi limitele stabilite în Normele privind aplicarea legii în domeniul asigurãrilor obligatorii de rãspundere civilã pentru pagube produse prin accidente de autovehicule şi autorizarea asigurãtorilor pentru practicarea asigurãrii obligatorii de rãspundere civilã pentru pagube produse prin accidente de autovehicule, valabile la data producerii accidentului.
(3) În cazul despãgubirilor pentru daune materiale plãtite din Fond, se aplicã o franşizã deductibilã de 100 euro/persoanã pãgubitã, la cursul de referinţã al Bãncii Naţionale a României valabil la data producerii accidentului.
ART. 24
În cazul în care persoanele pãgubite au înaintat o acţiune directã în justiţie împotriva persoanei responsabile de accident sau a proprietarului unui autovehicul care nu are asigurare obligatorie RCA, aceştia nu sunt despãgubiţi pe cale amiabilã din Fond. În acest caz, Fondul va fi citat în mod obligatoriu în proces prin Administrator, despãgubirea urmând a fi plãtitã de cãtre Fond în baza hotãrârii judecãtoreşti irevocabile.
ART. 25
Potrivit prezentelor norme nu se acordã despãgubiri din Fond în oricare dintre urmãtoarele cazuri:
a) pentru persoanele pãgubite aflate de bunã voie în autovehiculul care a provocat accidentul, atunci când existã dovezi cã acestea ştiau cã autovehiculul nu dispune de asigurare obligatorie RCA;
b) pentru persoanele pãgubite aflate de bunã voie în autovehiculul care a provocat accidentul şi care nu dispune de asigurare obligatorie RCA, atunci când existã dovezi cã acestea ştiau cã autovehiculul este furat;
c) pentru pagube aduse drumurilor publice, diferitelor obiecte şi/sau accesorii aparţinând drumurilor publice, instalaţiilor electrice şi de comunicaţii, precum şi/sau panourilor/firmelor de publicitate, produse prin accidente de autovehicule şi/sau de tramvaie neasigurate pentru rãspundere civilã obligatorie RCA sau provocate de autori neidentificaţi;
ART. 26
Nu se acordã despãgubiri pentru pagube materiale din Fond dacã persoana pãgubitã poate fi despãgubitã în baza unui contract de asigurare facultativã, care acoperã riscuri specifice autovehiculelor.
ART. 27
Societãţile de asigurare care au compensat în vreun fel, parţial sau integral, persoana pãgubitã nu au dreptul de a solicita recuperarea sumelor de la Fond.
ART. 28
Administratorul se subrogã în drepturile persoanei pãgubite, având dreptul de a recupera pe cale de regres despãgubirea plãtitã, toate cheltuielile aferente instrumentãrii şi lichidãrii daunei, precum şi dobânda legalã calculatã de la data efectuãrii plãţii, astfel:
a) de la cel care a provocat paguba, precum şi de la persoana care nu şi-a îndeplinit obligaţia de a încheia sau a menţine valabilitatea unui contract de asigurare obligatorie RCA la data producerii accidentului;
b) de la persoana rãspunzãtoare de producerea pagubei dacã, ulterior efectuãrii plãţii despãgubirii, aceasta a fost identificatã de cãtre organele competente, precum şi de la persoana care nu şi-a îndeplinit obligaţia de a încheia ori a menţine valabilitatea unui contract de asigurare obligatorie RCA la data producerii accidentului;
c) de la asigurãtorul autovehiculului implicat în producerea pagubei dacã, ulterior plãţii despãgubirii, se dovedeşte cã respectivul autovehicul dispunea de asigurare obligatorie RCA valabilã la data producerii accidentului;
d) de la asigurãtorul de bunuri dacã, ulterior plãţii despãgubirii, se dovedeşte cã despãgubirea plãtitã putea fi achitatã în baza unei asigurãri facultative de bunuri, conform art. 26.
ART. 29
În cazuri bine justificate se poate renunţa, total sau parţial, la recuperarea sumelor menţionate la art. 28 lit. d).
ART. 30
(1) Administratorul efectueazã plãţile de despãgubiri din Fond cãtre persoana pãgubitã, independent de existenţa unui litigiu al acesteia cu un asigurãtor RCA, având ca obiect valabilitatea contractului de asigurare obligatorie RCA.
(2) În cazul în care, ulterior plãţii despãgubirilor de cãtre Administrator, instanţa stabileşte, prin hotãrâre judecãtoreascã definitivã şi irevocabilã, obligaţia asigurãtorului RCA de a suporta despãgubirea, acesta va vira în contul Fondului, menţionat la art. 4, suma care a fost plãtitã conform prevederilor alin. (1).
(3) Administratorul despãgubeşte persoana pãgubitã, independent de refuzul ori de imposibilitatea de platã a autorului identificat, ca fiind entitatea rãspunzãtoare pentru prejudiciul provocat. Prevederile art. 28 se aplicã în mod corespunzãtor.
ART. 31
Administratorul are obligaţia de a notifica persoanei împotriva cãreia urmeazã sã exercite acţiunea în regres toate informaţiile referitoare la pejudiciile produse care au fost sau urmeazã a fi acoperite din disponibilitãţile Fondului, precum şi asupra tuturor elementelor dosarului de daunã. Notificarea se face cu cel puţin 7 zile calendaristice înainte de efectuarea plãţii despãgubirii.
ART. 32
Asigurãtorul prevãzut la art. 28 lit. c) şi d) este obligat sã vireze în contul Fondului, menţionat la art. 4, suma totalã, stabilitã conform art. 23 alin. (1) de Administratorul Fondului, în termen de 20 de zile calendaristice de la data primirii notificãrii prevãzute la art. 31.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 33
(1) În vederea administrãrii Fondului, în cadrul Administratorului se înfiinţeazã un compartiment specializat, ale cãrui organigramã şi regulament de organizare şi funcţionare se supun avizãrii prealabile de cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
(2) Conducãtorul compartimentului specializat trebuie sã îndeplineascã condiţiile de studii şi de experienţã în domeniul asigurãrilor, aplicabile personalului de conducere al asigurãtorilor potrivit prevederilor legale în vigoare, urmând a fi aprobat de cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
(3) În termen de 45 de zile calendaristice de la data publicãrii prezentelor norme în Monitorul Oficial al României, Partea I, Administratorul este obligat sã îşi modifice în mod corespunzãtor statutul în ceea ce priveşte constituirea Fondului şi sã întreprindã toate demersurile legale necesare administrãrii şi utilizãrii acestuia.
ART. 34
În termen de 15 zile calendaristice de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentelor norme sau în termen de 15 zile de la data scadenţei depozitelor la termen, dupã caz, Administratorul vireazã în contul prevãzut la art. 4 toate sumele acumulate în Fond.
ART. 35
Neplata la termen de cãtre asigurãtori a sumelor cuvenite Fondului se sancţioneazã potrivit <>art. 63 din Legea nr. 136/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 36
(1) Încãlcarea de cãtre asigurãtori, în orice mod, a prevederilor prezentelor norme se sancţioneazã potrivit <>art. 69^1 alin. 2 din Legea nr. 136/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, raportat la <>art. 8 şi 39 din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Nerespectarea de cãtre Administrator a prevederilor prezentelor norme atrage revocarea acestuia din calitatea de administrator al Fondului, precum şi rãspunderea pentru prejudiciile cauzate, în condiţiile legii.


ANEXA 1
la norme

RAPORTARE
privind contribuţia la Fondul de protecţie a
victimelor strãzii şi plãţile de despãgubiri efectuate

Încasãri în trimestrul de raportare...



- lei -
┌────┬────────────┬──────────┬────────┬──────┬──────┬────────┬──────────┬──────┐
│Nr. │Asiguratorii│ Total │Contri- │Suma │Dife- │Dobânzi │Dobânzi şi│Dife- │
│crt.│autorizaţi │ prime │buţia │viratã│renţe │ şi pe- │penalitãţi│renţe │
│ │sã practice │ brute │datoratã│ │(+/-) │nalitãţi│ de întãr-│(+/-) │
│ │asigurarea │ încasate │la Fon- │ │ │de în- │ ziere- │ │
│ │obligatorie │din asigu-│dul de │ │ │târziere│ virate │ │
│ │ RCA │ rarea │protec- │ │ │datorate│ │ │
│ │ │obligato- │ţie a │ │ │ │ │ │
│ │ │ rie RCA │victi- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │melor │ │ │ │ │ │
│ │ │ │strãzii │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼────────┼──────────┼──────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │5=(4-3│ 6 │ 7 │8=(7-6│
├────┼────────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼────────┼──────────┼──────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼────────┼──────────┼──────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼────────┼──────────┼──────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼────────┼──────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴──────────┴────────┴──────┴──────┴────────┴──────────┴──────┘



Soldul contului disponibil din Fondul de protecţie a victimelor strãzii la data de ... este ... lei.
Plãţi/rezerve de daune constituite în trimestrul de raportare...
I. În cazul evenimentelor rutiere provocate de autori neidentificaţi


- lei -
┌───┬────────────────────┬─────────────┬──────────────────────────┬────────────┐
│Nr.│Numele şi prenumele │Despãgubirile│ Rezerva de primã consti- │ Recuperãri │
│crt│persoanelor pãgubite│ │ tuitã pentru daunele │ │
│ │ │ │ avizate, dar nelichidate │ │
├───┼────────────────────┼─────────────┼──────────────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼─────────────┼──────────────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────┴─────────────┴──────────────────────────┴────────────┘



II. În cazul evenimentelor rutiere provocate de autovehicule, inclusiv tramvaie neasigurate RCA

- lei -


┌────┬───────────┬───────────┬───────────────┬───────────┬───────────┬─────────┐
│Nr. │Forma │Numãrul de │ Despãgubirile │Rezerva de │Numãrul de │Recupe- │
│crt.│juridicã a │daune avi- │plãtite, cumu- │primã con- │daune neli-│rãrile │
│ │persoanelor│zate, cumu-│lat de la înce-│stituitã │chidate, │cumulate │
│ │pãgubite │lat de la │putul exerci- │pentru da- │cumulat de │de la │
│ │ │începutul │ţiul financiar │unele avi- │începutul │începutul│
│ │ │exerciţiu- │de raportare │zate, dar │exerciţiu- │exerci- │
│ │ │lui finan- ├───────┬───────┤nelichidate│lui finan- │ţiului │
│ │ │ciar de │ a │ b │ │ciar de │financiar│
│ │ │raportare │ │ │ │raportare │de rapor-│
│ │ │ │ │ │ │ │ tare │
├────┼───────────┼───────────┼───────┼───────┼───────────┼───────────┼─────────┤
│ 1. │Persoane │ │ │ │ │ │ │
│ │fizice │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼───────┼───────┼───────────┼───────────┼─────────┤
│ 2. │Persoane │ │ │ │ │ │ │
│ │fizice │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴───────────┴───────┴───────┴───────────┴───────────┴─────────┘

a - vãtãmãri corporale
b - daune materiale




ANEXA 2
la norme

RAPORTARE
privind virarea contribuţiei la Fondul de protecţie a victimelor strãzii

Societatea de asigurãri .......................
Luna de raportare .............................



- lei -
┌───────────┬───────────┬──────┬───────┬───────────┬───────────┬───────┬───────┐
│Total prime│Contribuţia│ Suma │Dife- │Dobânzile │Dobânzile │Dife- │ Docu- │
│brute înca-│datoratã la│viratã│renţe │şi penali- │şi penali- │renţe │mentul │
│sate din │Fondul de │ │(+/-) │tãţile de │tãţile de │(+/-) │ de │
│asigurarea │protecţie a│ │ │întârziere │întârziere │ │platã │
│obligatorie│victimelor │ │ │datorate │virate │ │ │
│ RCA │strãzii │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼──────┼───────┼───────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │4=(3-2)│ 5 │ 6 │7=(6-5)│ 8 │
├───────────┼───────────┼──────┼───────┼───────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴───────────┴──────┴───────┴───────────┴───────────┴───────┴───────┘



------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016