Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA VETERINARA din 2 martie 2004  privind sistemul de identificare si inregistrare a suinelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA VETERINARA din 2 martie 2004 privind sistemul de identificare si inregistrare a suinelor

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 227 din 16 martie 2004
ART. 1
(1) Prezenta normã veterinarã stabileşte sistemul de identificare şi înregistrare a animalelor din specia suine, fãrã a prejudicia reglementãrile mai detaliate care pot fi stabilite pentru eradicarea bolilor sau în scopuri de control.
(2) Prezenta normã veterinarã se va aplica fãrã a prejudicia legislaţia comunitarã specificã transpusã în legislaţia veterinarã naţionalã privind corelarea probelor prelevate pentru examinarea reziduurilor cu animalele şi cu fermele lor de origine şi implementarea reglementãrilor stabilite în conformitate cu prevederile comunitare specifice, referitoare la principiile care reglementeazã organizarea de controale veterinare pentru animalele care intrã în Comunitate din ţãri terţe şi ţinând cont de reglementarea comunitarã specificã transpusã ce stabileşte administrarea integratã a unui sistem de control pentru anumite proiecte de sprijin comunitar.
ART. 2
În sensul prezentei norme veterinare, prin urmãtorii termeni se înţelege:
a) animal - orice animal din specia suine;
b) exploataţie - orice unitate, construcţie sau, în cazul unei ferme în aer liber, orice loc în care sunt ţinute, deţinute sau manipulate animale;
c) deţinãtor - orice persoanã fizicã sau juridicã responsabilã, chiar temporar, de animale;
d) proprietar - orice persoanã fizicã sau juridicã ce are în proprietate animale;
e) persoanã fizicã sau juridicã competentã - persoana fizicã şi/sau juridicã cãreia autoritatea veterinarã centralã a României i-a delegat competenţa pentru implementarea şi administrarea sistemului de identificare şi înregistrare a suinelor conform prevederilor prezentei norme veterinare;
f) comerţ intracomunitar - comerţul dintre statele membre ale Uniunii Europene;
g) export - schimb economic cu animale din specia suine, între România şi state membre ale Uniunii Europene (pânã la data aderãrii României la Uniunea Europeanã) şi între România şi ţãri terţe.
ART. 3
(1) Sistemul de identificare şi înregistrare a suinelor cuprinde urmãtoarele elemente:
a) crotalia auricularã, care permite identificarea individualã a animalelor;
b) registru, care trebuie ţinut la zi pentru fiecare exploataţie;
c) baza de date informatizatã.
(2) Autoritatea veterinarã centralã a României (direct sau prin autoritãţile veterinare judeţene) va avea acces nemijlocit la toate informaţiile structurate sau nestructurate în baze de date, prevãzute în prezenta normã veterinarã, în calitatea acesteia de autoritate de reglementare. Autoritatea veterinarã centralã a României va lua mãsurile necesare pentru a asigura accesul la aceste date al pãrţilor interesate, cu condiţia respectãrii protejãrii datelor şi a cerinţelor de confidenţialitate prevãzute de legislaţia în vigoare.
ART. 4
(1) Toate animalele din specia suine vor fi identificate, începând cu data naşterii animalului şi înainte ca animalul sã pãrãseascã exploataţia de origine, conform alin. (2), într-o perioadã care nu trebuie sã depãşeascã data de 30 iunie 2006. Acest termen este maxim, deţinãtorul de animale având obligaţia de a asigura toate condiţiile în vederea identificãrii animalelor din exploataţia sa, la termenele fixate de autoritatea veterinarã.
(2) Animalele trebuie sã fie identificate printr-o crotalie auricularã, conform descrierii din secţiunea A a anexei nr. 1.
(3) Orice animal importat dintr-o ţarã terţã, care a fost supus controalelor veterinare reglementate de normele veterinare în vigoare, pentru animalele care intrã în România din ţãri terţe şi rãmân pe teritoriul României, trebuie identificat în exploataţia de destinaţie în conformitate cu prevederile alin. (2), într-un interval de timp de maximum 30 de zile de la data la care au avut loc controalele şi în orice caz înainte de a pãrãsi exploataţia. Codul de identificare iniţial, stabilit de ţara terţã, va fi înregistrat în registrul de exploataţie prevãzut la art. 5, împreunã cu codul de identificare alocat animalului respectiv la exploataţia de destinaţie. Aceastã identificare nu este necesarã pentru animalele destinate tãierii, dacã animalele sunt transportate direct de la postul de inspecţie de frontierã la un abator situat în România şi vor fi tãiate într-un interval de 30 de zile de la efectuarea controalelor menţionate.
(4) Orice animal provenit dintr-un stat membru al Uniunii Europene îşi pãstreazã identificarea iniţialã a statului membru. Identificarea iniţialã, stabilitã de statul membru, va fi înregistratã în registrul de exploataţie prevãzut la art. 5.
(5) Nici un mijloc de identificare nu poate fi eliminat sau înlocuit fãrã aprobarea autoritãţii veterinare. În cazul în care un mijloc de identificare devine ilizibil sau s-a pierdut, un alt mijloc de identificare care sã îl înlocuiascã, purtând acelaşi cod, trebuie aplicat conform prezentului articol. Autoritatea veterinarã poate permite, sub control strict, ca noul mijloc de identificare sã poarte un cod de identificare diferit, cu condiţia ca trasabilitatea sã nu fie compromisã mai ales în cazul animalelor identificate conform alin. (3) şi (4). Toate cheltuielile datorate reînlocuirii mijloacelor de identificare sunt suportate de cãtre proprietarul de animale.
(6) Crotaliile auriculare sunt alocate unei exploataţii, distribuite şi aplicate animalelor conform modalitãţilor stabilite la art. 9 alin. (1).
(7) România va comunica statelor membre ale Uniunii Europene modelul crotaliei auriculare şi metoda de identificare utilizate pe teritoriul ei.
ART. 5
(1) Fiecare deţinãtor de animale, cu excepţia transportatorului, trebuie sã ţinã un registru la zi, care conţine cel puţin informaţiile prevãzute în secţiunea A a anexei nr. 2.
(2) Registrul este conform modelului prevãzut în secţiunea B a anexei nr. 2, se ţine pe suport hârtie sau în format electronic şi trebuie sã fie disponibil în orice moment pentru a fi prezentat autoritãţii veterinare în cazul controlului. Deţinãtorul de animale este obligat sã pãstreze registrul o perioadã de minimum 5 ani. Menţinerea acestui registru pentru înregistrarea animalelor este opţionalã dupã intrarea în funcţiune a bazei de date de înregistrare a porcinelor.
(3) Fiecare deţinãtor de animale trebuie sã furnizeze autoritãţii veterinare, la cerere, toate informaţiile referitoare la originea, identificarea şi, dacã este cazul, destinaţia animalelor pe care le-a deţinut, transportat, comercializat sau tãiat în ultimii 3 ani.
(4) România va comunica statelor membre ale Uniunii Europene modelul registrului de exploataţie folosit pe teritoriul ei.
ART. 6
(1) Mişcarea suinelor pe teritoriul României se face pe baza certificatului veterinar de sãnãtate prezentat în anexa nr. 3, completat de medicul veterinar oficial sau, când este cazul, de medicul veterinar cãruia i-a fost delegatã competenţa.
(2) Circulaţia suinelor care nu sunt identificate conform prezentei norme veterinare este interzisã dupã data de 30 iunie 2006.
(3) Deţinãtorul de animale din exploataţia de destinaţie este obligat sã pãstreze documentul de mişcare pentru o perioadã minimã de 3 ani. La solicitarea autoritãţii veterinare, el trebuie sã furnizeze o copie de pe acest document.
(4) România va comunica statelor membre ale Uniunii Europene modelul documentelor de mişcare folosite pe teritoriul ei pentru mişcarea animalelor.
ART. 7
(1) Autoritatea veterinarã centralã a României va înfiinţa o bazã de date informatizatã, în conformitate cu anexa nr. 4, care va cuprinde toate animalele identificate şi înregistrate potrivit prevederilor prezentei norme veterinare şi legislaţiei în vigoare, bazã de date ce va fi integratã registrului exploataţiilor de animale din România, aflat în exploatare în cadrul autoritãţii veterinare centrale.
(2) Autoritatea veterinarã centralã a României va înştiinţa fiecare proprietar al unei exploataţii de animale asupra codului alocat exploataţiei respective, prin remiterea unui document identificator. Acest document rãmâne în posesia proprietarului şi va fi prezentat medicului veterinar în vederea înregistrãrii evenimentelor din viaţa animalelor de pe respectiva exploataţie.
(3) Fiecare deţinãtor de animale, cu excepţia transportatorului, trebuie sã furnizeze autoritãţii veterinare informaţiile necesare pentru instituirea bazei de date la care se referã alin. (1).
(4) Fiecare deţinãtor de animale, cu excepţia transportatorului, trebuie sã furnizeze autoritãţii veterinare, în termen de 7 zile, informaţiile referitoare la orice mişcare a animalelor, aşa cum sunt stabilite în documentul de mişcare a animalelor la care se referã art. 6 alin. (1).
(5) Transportul animalelor se va putea efectua de cãtre persoane fizice sau juridice abilitate, exclusiv pe baza unei autorizãri a mijlocului de transport pentru o perioadã nu mai mare de 3 ani. Mijloacele de transport astfel autorizate vor fi introduse în baza de date în vederea monitorizãrii transporturilor efectuate.
ART. 8
(1) Dupã identificarea animalelor din exploataţie potrivit prevederilor prezentei norme veterinare, deţinãtorul este obligat sã anunţe autoritãţii veterinare, în termen de maximum 7 zile lucrãtoare, dispariţia, furtul, moartea sau tãierea animalului. Moartea sau tãierea animalului va fi probatã autoritãţii veterinare prin prezentarea şi predarea mijlocului de identificare a animalului mort sau tãiat.
(2) Autoritatea veterinarã judeţeanã va organiza prin unitãţile teritoriale procedurile de colectare, depozitare şi distrugere a crotaliilor colectate conform alin. (1).
ART. 9
(1) Agenţia Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va organiza o procedurã de achiziţie publicã conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 212/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru desemnarea persoanei fizice sau juridice competente care va realiza:
1. furnizarea mijloacelor de identificare;
2. aplicarea mijloacelor de identificare;
3. proiectarea, construirea, implementarea, operarea şi întreţinerea unui sistem informatic privind identificarea şi înregistrarea suinelor din România;
4. gestionarea datelor legate de efectivele de suine identificate şi gestiunea documentelor de identificare a exploataţiilor.
(2) Agenţia Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va elabora norme veterinare cu privire la:
1. controalele ce trebuie efectuate pentru verificarea respectãrii prevederilor prezentei norme veterinare;
2. nivelul minim de controale ce trebuie efectuate;
3. sancţiunile aplicate în caz de nerespectare a prevederilor prezentei norme veterinare.
ART. 10
Anexele nr. 1, 2, 3 şi 4 fac parte integrantã din prezenta normã veterinarã.


ANEXA 1
la norma veterinarã


SECŢIUNEA A

Mijlocul de identificare

1. Crotalia auricularã la care se referã art. 4 alin. (2) se aplicã în urechea animalului şi poartã un cod de înregistrare unic.
2. Crotalia trebuie aplicatã într-o poziţie în care este uşor vizibilã de la distanţã.
3. Crotalia trebuie sã poarte inscripţionate urmãtoarele:
a) acronimul autoritãţii veterinare centrale a României, cu litere majuscule, respectiv AVSA, inscripţionat în partea de sus a crotaliei, unde este prevãzut sistemul de prindere a celor douã pãrţi;
b) codul de bare reprezentând codul de identificare a animalului;
c) codul ISO al ţãrii, respectiv RO pentru România, urmat de 3 cifre: prima cifrã reprezintã specia, respectiv 3 - porcine, iar urmãtoarele douã cifre reprezintã numãrul seriilor de câte 9.999.999 de crotalii (de exemplu: 01 pentru prima serie de 9.999.999 de crotalii, 02 pentru a doua serie de 9.999.999 de crotalii etc.); toate aceste caractere au înãlţimea de 4 mm;
d) ultimul rând de caractere este format din 7 cifre, grupate semantic, cu înãlţimea de 5 mm.
4. Codul de identificare a animalului va fi format din 12 caractere alfanumerice, literele RO urmate de 10 cifre.
5. Crotalia trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) sã fie formatã din douã pãrţi, adicã partea "tatã" şi partea "mamã";
b) partea "tatã" trebuie sã aibã minimum douã caneluri de tãiere;
c) decupajul realizat prin tãiere trebuie sã fie mai mare decât pinul de penetrare, astfel încât crotalia sã se poatã roti liber în jurul axei;
d) canalul de joncţiune din partea "mamã" trebuie sã fie de tip "deschis";
e) corpul conic al pinului de penetrare trebuie sã fie din material dur, eventual metalic, celelalte pãrţi fiind din material mai moale;
f) pinul conic trebuie sã permitã ventilarea şi aerarea;
g) sã fie confecţionatã din poliuretan sau orice alt material plastic;
h) sã fie reciclabilã;
i) sã fie rezistentã la temperaturi ambientale ridicate/scãzute şi sã fie uşor de citit pe toatã durata vieţii animalului;
j) sã nu conţinã substanţe care sunt nocive;
k) sã nu fie reutilizabilã;
l) imprimarea sã fie lizibilã prin tehnologie Laser şi imposibil de modificat;
m) imprimarea se va realiza exclusiv pe partea "tatã";
n) sã confere o cât mai bunã şi rapidã vindecare auricularã;
o) aplicarea crotaliei sã nu se facã prin presare, ci prin incizie a auriculului (la momentul aplicãrii crotaliei), astfel încât pielea sã fie tãiatã şi nu presatã în crotalia "mamã".

SECŢIUNEA B
Modelul crotaliei auriculare pentru porcine

NOTA C.T.C.E.
Modelul crotaliei auriculare pentru porcine se gaseste în Monitorul Oficial al României, Nr. 227 din 16.03.2004, Partea I, la pagina 4 (a se vedea imaginea asociatã).

Nota: toate dimensiunile sunt în milimetri (mm)

ANEXA 2
la norma veterinarã

SECŢIUNEA A
Registrul de exploataţie

1. Registrul de exploataţie trebuie sã cuprindã urmãtoarele informaţii, actualizate la zi:
a) date referitoare la exploataţie:
- codul de identificare a exploataţiei;
- adresa exploataţiei;
- numele şi adresa deţinãtorului;
b) date referitoare la animalele din exploataţie:
- codul de identificare a animalului;
- data naşterii;
- data identificãrii;
- sexul;
- rasa şi genotipul, dacã se cunoaşte;
- ziua, luna şi anul în care animalul a decedat în exploataţie;
- informaţii despre orice înlocuire a crotaliilor sau a dispozitivelor electronice;
c) date referitoare la animalele nou-intrate în exploataţie:
- codul de identificare a animalului;
- codul de identificare a exploataţiei de la care animalele au fost transferate;
- data intrãrii;
d) date referitoare la animalele care pãrãsesc exploataţia:
- codul de identificare a exploataţiei sau a abatorului de destinaţie;
- data plecãrii;
- numãrul de înmatriculare al mijlocului de transport (inclusiv remorca).




SECŢIUNEA B
Modelul registrului de exploataţie

REGISTRU DE EXPLOATAŢIE
al Exploataţiei RO .................................
Deţinãtor: Numele ..................................... prenumele
................................... C.N.P. ........................





┌──────┬───┬───┬──────┬─────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┬────┐
│Codul │ │ │Data │Data │ Intrãri │Ieşiri │In- │
│de │ │ │de │iden-├────┬───────────────────────┼────┬────┬──────────────────┤for-│
│iden- │ │ │naşte-│tifi-│Data│ Cumpãrare/donaţie │ │Data│ Vânzare/tãiere/ │ma- │
│tifi- │Ra-│Sex│re a │cãrii│naş-├────┬─────┬──────┬─────┤ │ │ mutare │ţii │
│care │ │ │anima-│ani- │te- │De- │Adre-│Codul │Data │Data│tã- ├────┬────┬───┬────┤ │
│al │ │ │lului │malu-│rii │ţi- │sa │ex- │in- │mor-│ie- │Des-│Ex- │Da-│Nu- │des-│
│anima-│ │ │ │lui │ │nã- │ex- │ploa- │trã- │ţii │rii │ti- │plo-│ta │mã- │pre │
│lului │ │ │ │ │ │to- │ploa-│taţiei│rii │ │ani-│na- │ata-│pã-│rul │în- │
│ │ │ │ │ │ │rul │ta- │de │în │ │ma- │ţie │ţia/│rã-│ │lo- │
│ │ │ │ │ │ │ex- │ţiei │prove-│ex- │ │lu- │(de-│aba-│si-│mij-│cui-│
│ │ │ │ │ │ │plo-│de │nienţã│ploa-│ │lui │ţi- │tor │rii│lo- │rea │
│ │ │ │ │ │ │ata-│pro- │sau │taţie│ │pen-│nã- │de │ │cu- │cro-│
│ │ │ │ │ │ │ţiei│veni-│ţara │ │ │tru │tor:│des-│ex-│lui │ta- │
│ │ │ │ │ │ │de │enţã │şi co-│ │ │uz │nume│ti- │plo│de │lii-│
│ │ │ │ │ │ │pro-│ │dul │ │ │in- │şi │na- │ata│t │lor │
│ │ │ │ │ │ │ve- │ │exploa│ │ │tern│adre│ţie:│ţi-│r │(da-│
│ │ │ │ │ │ │ni- │ │taţiei│ │ │(în │sa) │cod │ei │a │cã e│
│ │ │ │ │ │ │en- │ │de │ │ │ex- │ │de │ │n │ca- │
│ │ │ │ │ │ │ţã │ │origi-│ │ │plo-│ │ex- │ │s │zul)│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ne în │ │ │ata-│ │plo-│ │p │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │cazul │ │ │ţie)│ │ata-│ │o │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │impor-│ │ │ │ │ţie │ │r │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tului │ │ │ │ │ │ │t │ │
├──────┼───┼───┼──────┼─────┼────┼────┼─────┼──────┼─────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───┴───┴──────┴─────┴────┴────┴─────┴──────┴─────┴────┴────┴────┴────┴───┴────┴────┘




ANEXA 3
la norma veterinarã

Modelul certificatului veterinar de sãnãtate
pentru animale vii din specia porcinã

[ STEMA ]

ROMÂNIA
AGENŢIA VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR

DIRECŢIA VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR Nr...........
Jud............................

Numele şi prenumele medicului veterinar
Codul medicului veterinar .........................


CERTIFICAT VETERINAR DE SĂNĂTATE

PENTRU ANIMALE VII DIN SPECIAL PORCINĂ

I. Codul exploataţiei ________________________________

Deţinãtorul animalelor (nume, prenume, CNP) ________________________

II. Identificarea animalelor



┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
│Numãrul de iden- │ Specia │ Codul Exploataţiei│Alte acţiuni ve- │
│tificare al ani- │ (porcinã) │ de destinaţie │terinare (vacci- │
│ malului │ │ │nãri, tratamente │
│ │ │ │antiparazitare, │
│ │ │ │interne, externe) │
├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
└──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘



III. Transportul animalelor

Mijloc de transport __________________________________________________
(indicaţi mijloacele de transport şi numerele de inmatriculare -
inclusiv remorca)

IV. Informaţii cu privire la statusul de sãnãtate

Subsemnatul, medic veterinar certific urmãtoarele:
1. Animalele descrise în prezentul certificat:
a) sunt identificate astfel încât sã se poatã realiza cu promptitudine
trasabilitatea pânã la exploataţia de origine.
b) au fost inspectate astãzi la îmbarcare şi nu au prezentat semne clinice
de boalã
c) nu sunt animale care urmeazã a fi distruse printr-un program de eradicare
a unei boli infecto-contagioase
d) nu provin dintr-o exploataţie care constituie subiect al unei interdicţii
din motive de sãnãtate a animalelor şi nu au venit în contact cu animale dintr-o
astfel de exploataţie:
e) fiecare animal a rãmas, în ultimele 30 de zile sau de la naştere, dacã are
vârsta mai micã de 30 de zile, intr-o singurã exploataţie situatã în centrul unui
cerc cu diametrul de 20 km., unde, conform constatãrilor oficiale ale autoritãţilor
veterinare
Provin dintr-o exploataţie care este liberã de brucelozã, rabie, antrax
f) animalele nu au venit în contact cu alte animale care au status diferit de
sãnãtate



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ g) au trecut prin târgul de animale......codul...... din localitatea......│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ (parafa) ............................................................... │
│ (semnãtura şi parafa medicului veterinar responsabil al târgului│
│ de animale) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│se va completa numai în cazul în care animale trec printr-un târg de animale│
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



2. Toate mijloacele de transport sau containerele în care au fost încãrcate
animalele sunt autorizate sanitar veterinar şi asigurã normele privind bunãstarea
animalelor pe timpul transportului, au fost curãţate şi dezinfectate în pre-
alabil cu un dezinfectant înregistrat şi omologat în România.

Prezentul certificat este valabil 3 zile de la data emiterii.

Întocmit la............... data..............


..........................................
( Ştampila ) (semnãtura şi parafa medicului veterinar)


---------------
Eliberarea prezentului Certificat NU este condiţionatã de prezentarea Biletului
de adeverire a proprietãţii

ANEXA 4
la norma veterinarã


Bazã de date informatizatã

1. Agenţia Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor este proprietarul bazei de date informatizate pentru identificarea şi înregistrarea porcinelor.
2. Baza de date informatizatã trebuie sã conţinã cel puţin urmãtoarele date pentru fiecare exploataţie:
a) codul de identificare a exploataţiei;
b) adresa exploataţiei;
c) numele şi adresa deţinãtorului;
d) specia de animale;
e) codurile de identificare a animalelor;
f) rezultatul inventarului de animale menţionat la art. 5 alin. (4) şi data când s-a fãcut acest inventar;
g) un câmp de date rezervat autoritãţii veterinare, în care se pot introduce informaţii despre sãnãtatea animalului
- de exemplu: restricţii asupra mişcãrilor, statutul sau alte informaţii relevante în cadrul programelor comunitare sau naţionale;
h) un câmp de date care sã permitã înregistrarea informaţiilor privitoare la orice mişcare a animalelor şi care trebuie sã cuprindã: numãrul animalelor deplasate şi codul acestora, codul de identificare a exploataţiei de plecare, data plecãrii, codul de identificare a exploataţiei de destinaţie, data sosirii.

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016