Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA SANITARA VETERINARA din 8 aprilie 2003  privind conditiile de sanatate animala si de sanatate publica, precum si certificarea veterinara pentru activitatile de import de carne tocata si carne preparata din tari terte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA SANITARA VETERINARA din 8 aprilie 2003 privind conditiile de sanatate animala si de sanatate publica, precum si certificarea veterinara pentru activitatile de import de carne tocata si carne preparata din tari terte

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 392 din 6 iunie 2003


┌───────┬───────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬─┐
│Lot. No│Nature of meat (species)*4)│ Number of individual items or packages │ │
│Nr. lot│Natura carnii (specia)*4) │Numãrul de articole sau pachete separate│ │
├───────┼────────────────────────┬──┼────────────────────────────────────────┼─┤
│ │ │ │Storage and transport temperature │ │
│ │ │ │Temperatura de depozitare şi transport │ │
├───────┼────────────────────────┼──┼────────────────────────────────────────┼─┤
│ │ │ │Storage life │ │
│ │ │ │Durata de depozitare │ │
├───────┼────────────────────────┼──┼────────────────────────────────────────┼─┤
│ │ │ │Net weight │ │
│ │ │ │Greutatea neta │ │
├───────┼────────────────────────┼──┼────────────────────────────────────────┼─┤
│ │ │ │Nature of products*5) │ │
│ │ │ │Natura produselor*5) │ │
└───────┴────────────────────────┴──┴────────────────────────────────────────┴─┘


II. Origin of minced meat
II. Originea carnii tocate

Address(es) and veterinary approval number(s) of approved manufacturing establishment(s):
..................................................................
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de autorizare veterinara al/ale întreprinderilor (unitãţilor) autorizate care fabrica
.................................................................
Address(es) and approval number(s) of approved cold store(s)*6):
....................................................................
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de autorizare al/ale frigoriferului, autorizat*6)
...................................................................
Address(es) of place of loading .......................................
.......................................................................
Adresa/adresele locului de încãrcare ..................................
.......................................................................
Name and address of consignor ........................................
.......................................................................
Numele şi adresa expeditorului ........................................
.......................................................................
Name and address of consignee .........................................
.......................................................................
Numele şi adresa destinatarului .......................................
.......................................................................
The meat will be sent to: (country and place of destination) ..........
Carnea va fi trimisa la: (ţara şi locul de destinaţie) ................
by the following means of transport*7)
prin urmãtoarele mijloace de transport*7)


┌───────────────────────┬──────────────┬──────────────────┬───────────────────┐
│ Railway wagon │ Lorry │ Aircraft │ Ship │
│ Vagon de cale feratã│ Camion │ Avion │ Vapor │
├───────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼───────────────────┤
└───────────────────────┴──────────────┴──────────────────┴───────────────────┘


III. Destination of minced meat*6)
III. Destinaţia carnii tocate*6)
IV. Health attestation
IV. Atestat de sãnãtate

I, the undersigned, certify that I have read and understood Council Directive 94/65/EC and that the mincend meat described above:
Eu, subsemnatul, certific ca am citit şi am înţeles prevederile Directivei 94/65/EC , iar carnea tocata descrisã anterior:
a) consists of meat derived from the species referred to în I above that:
a) consta din carne provenitã de la specii la care se referã paragraful de mai sus şi care:
1. satisfies the relevant animal health requirements laid down în Commission Decision (s) 94/65/CE *8);
1. îndeplinesc cerinţele relevante de sãnãtate animala stabilite de Decizia Comisiei 94/65/CE *8);
and/or*9)
şi/sau*9)
2. originates în a Member State of the European Community satisfying the requirements of Council Directive 64/433/EEC *10);
2. este originara dintr-un stat membru al Comunitãţii Europene ce îndeplineşte cerinţele Directivei Consiliului 64/433/CEE *10);
b) was produced în accordance with the requirements laid down în Article 3 and 7 of Directive 94/65/EC ;
b) a fost produsã în concordanta cu cerinţele stabilite la art. 3 şi 7 din Directiva 94/65/CE ;
c) comes from an establishment or establishments offering the guarantees provided for în Annex I of Directive 94/65/EC ;
c) provine de la o unitate sau de la unitãţi ce oferã garanţiile prevãzute la anexa nr. 1 la Directiva 94/65/CE ;
d) has been deep-frozen at the production plant or plants of origin;
d) a fost congelata la temperatura joasa la fabrica de producţie sau la fabricile de origine.

Done at .................., on ........................
(place) (date)
Întocmit ................., din .......................
(locul) (data)

(Stamp and signature of official veterinarian)*11)
(Ştampila şi semnatura medicului veterinar oficial)*11)


..................................................
(Name în capital letters)
(Numele cu majuscule)

-----------------
*1) Within the meaning of Article 3 (1) of Directive 94/65/EC .
*1) În sensul art. 3 (1) din Directiva 94/65/CE .
*2) Issued by the competent authority.
*2) Eliberat de autoritatea veterinara competenta.
*3) Name of the country of origin which must be the same as the country of export.
*3) Numele tarii de origine care trebuie sa fie acelaşi cu cel al tarii de export.
*4) Bovine, pigs, sheep and goats.
*4) Bovine, porcine, ovine şi caprine.
*5) Mention any ionizing radiation for medical reasons.
*5) Mentionati orice iradiere cu radiatii ionizante din motive medicale.
*6) If necessary, III. Destination of minced meat.
*6) Dacã este necesar, III. Destinaţia carnii tocate.
*7) For railway wagons or lorries, the registration number should be given, where known. For bulk containers, the number of the container. The number of the seal must be indicated.
*7) Pentru vagoane sau camioane va fi dat numãrul de înmatriculare, atunci când este cunoscut. Pentru containerele de vrac se va da numãrul containerului. Trebuie sa fie indicat numãrul sigiliului.
*8) Number of relevant and current Decision (s) for fresh meat of the corresponding susceptible domestic species must be included. Only meat from the concerned exporting third country can be utilized în the manufacture of the minced meat.
*8) Trebuie sa fie inclus numãrul deciziei/deciziilor relevante şi în vigoare pentru carnea proaspãta provenitã de la speciile domestice receptive corespondente. Numai carnea provenitã din ţara terta exportatoare respectiva poate fi utilizata la fabricarea carnii tocate.
*9) Delete as appropriate.
*9) Se elimina, dupã caz.
*10) Only meat of species and categories for which imports from the concerned third are authorized by the EC can be sourced from the Member States for utilization în the manufacture of the minced meat.
*10) Numai carnea de la speciile şi categoriile pentru care activitãţile de import din respectiva ţara terta sunt autorizate de cãtre Comunitatea Europeanã poate fi folositã de România la producerea carnii tocate.
*11) The signature and the seal must be în a different colour to that of the printing.
*11) Semnatura şi sigiliul trebuie sa fie de o alta culoare decât cea a textului.


ANEXA 2
--------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

ANIMAL AND PUBLIC HEALTH CERTIFICATE FOR MEAT PREPARATIONS*1)

CERTIFICAT DE SÃNÃTATE PUBLICA ŞI SÃNÃTATE ANIMALA
PENTRU CARNE PREPARATA*1)

Note for the importer: This certificate is only for veterinary purposes and has to accompany the consignment until it reaches its destination.
Nota pentru importator: Acest certificat este utilizat doar pentru scopuri veterinare şi trebuie sa însoţeascã transportul pana ce acesta ajunge la destinaţie.



┌───────────────────┐
│ Coded number*2) │
│ Numãrul de cod*2) │
└───────────────────┘

Country of destination ...........................................
Ţara de destinaţie ...............................................
Exporting country*3) ........ Code of territory ..................
Ţara exportatoare*3) ........ Codul teritoriului .................
Ministry .........................................................
Ministerul .......................................................
Competent issuing authority ......................................
Autoritatea competenta emitenta ..................................

I. Identification of meat preparation
I. Identificarea carnii preparate





┌─────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┬─┐
│ │Number of individual items│ │
│ Nature of meat (species)*4) │ or packages │ │
│ Natura carnii (specia)*4) │ Numãrul de articole │ │
│ │ sau pachete separate │ │
├───────────────────────────────┬┬───────────────┬┼──────────────────────────┼─┤
│Bovine and farmed cloven-hoofed││Farmed pigs ││ Storage and transport │ │
│game (excluding swine) ││Porci de ││temperature │ │
│Bovine şi vanat biongulat ││crescatorie ││Temperatura de depozitare │ │
│(excluzând porcinele) ││ ││şi transport │ │
│ ││ │├──────────────────────────┼─┤
│ ││ ││ Storage life │ │
├───────────────────────────────┼┼───────────────┼┤ │ │
│Farmed ovine and caprine ││ Wild swine ││ Durata de depozitare │ │
│Ovine şi caprine de ferma ││Porci salbatici│├──────────────────────────┼─┤
├───────────────────────────────┼┼───────────────┼┤ Net weight │ │
│Wild cloven-hoofed game ││Wild leporidae ││ Greutatea neta │ │
│(excluding swine) ││ Leporide ││ │ │
│Vanat biongulat salbatic ││ sãlbatice ││ │ │
│(excluzând porcinele) ││ ││ │ │
├───────────────────────────────┼┼───────────────┼┼──────────────────────────┼─┤
│Wild game birds ││Domestic rabbit││ Nature of products*5) │ │
│Vanat cu pene ││ Iepuri ││ Natura produselor*5) │ │
│ ││ domestici ││ │ │
├───────────────────────────────┴┴───────────────┼┼──────────────────────────┼─┤
│Farmed poultry and farmed feathered game ││ │ │
│Pãsãri de ferma şi vanat cu pene de crescatorie ││ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴┴──────────────────────────┴─┘


II. Origin of meat preparation
II. Originea carnii preparate

Address(es) and veterinary approval number(s) of approved manufacturing establishment(s)
..................................................................
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de autorizare veterinara al/ale întreprinderilor (unitãţilor) autorizate care fabrica
..................................................................
Address(es) and approval number(s) of approved cold store(s)*6)
................................................................
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de autorizare al/ale frigoriferului/frigoriferelor autorizat/autorizate*6)
................................................................
Address(es) of place of loading ................................
................................................................
Adresa/adresele locului de încãrcare ...........................
................................................................
Name and address of consignor ..................................
................................................................
Numele şi adresa expeditorului .................................
................................................................

III. Destination of meat preparations
III. Destinaţia carnii preparate
Name and address of consignee ..........
Numele şi adresa destinatarului ........
The meat will be sent to (country and place of destination) .......
Carnea va fi trimisa la (ţara şi locul de destinaţie) ...........
by the following means of transport*7)
prin urmãtoarele mijloace de transport*7)


┌───────────────────────┬──────────────┬──────────────────┬───────────────────┐
│ Railway wagon │ Lorry │ Aircraft │ Ship │
│ Vagon de cale feratã│ Camion │ Avion │ Vapor │
├───────────────────────┼──────────────┼──────────────────┼───────────────────┤
└───────────────────────┴──────────────┴──────────────────┴───────────────────┘


IV. Health attestation
IV. Atestat de sãnãtate
I, the undersigned, certify that I have read and understood Council Directive 94/65/EC and that the minced meat described above:
Eu, subsemnatul, certific faptul ca am citit şi am înţeles prevederile Directivei Consiliului 94/65/CE , iar carnea tocata descrisã anterior:
a) consists of meat derived from the species referred to în I above that:
a) consta din carne provenitã de la specii la care se referã paragraful de mai sus şi care:
1. satisfies the relevant animal health requirements laid down în Commission Decision (s) ......*8);
1. îndeplinesc cerinţele relevante de sãnãtate animala stabilite de Decizia Comisiei .......*8);
and/or*9)
şi/sau*9)
2. originates în a Member State of the European Community satisfying the requirements of Council Directive 64/433/EEC *10);
2. este originara dintr-un stat membru al Comunitãţii Europene ce îndeplineşte cerinţele Directivei Consiliului 64/433/CEE *10);
3. în the case of fresh meat from domestic bovine, porcine, sheep and goats, the requirements of Council Directive 64/433/EEC *9);
3. în cazul carnii proaspete provenite de la animale domestice, din speciile bovine, porcine, ovine şi caprine, cerinţele normei sanitare veterinare menţionate anterior*9);
4. în the case of fresh meat from domestic poultry, the requirements of Council Directive 91/494/EEC *9);
4. în cazul carnii proaspete provenite de la pãsãri domestice, cerinţele Directivei Consiliului 91/494/CEE *9);
5. în the case of rabbit meat and farmed game meat, the requirements of Articles 3, 4, 5 and 6 of Council Directive 91/495/EEC *8);
5. în cazul carnii de iepure şi carnii de iepure de crescatorie, cerinţele art. 3, 4, 5 şi 6 din Directiva Consiliului 91/495/CEE *8);
6. în the case of wild game meat, the requirements of Articles 3, 4, 5 and 6 of Council Directive 92/45/EEC *9);
6. în cazul carnii de vanat salbatic, cerinţele art. 3, 4, 5 şi 6 din Directiva Consiliului 92/45/CEE *9);
b) were produced în accordance with the requirements laid down în Article 5 and 7 of Directive 94/65/EC ;
b) au fost produse în concordanta cu cerinţele stabilite la art. 5 şi 7 din Directiva 94/65/CE ;
c) comes from an establishment or establishments offering the guarantees provided for în Annex I of Directive 94/65/EC ;
c) provine de la o întreprindere sau de la întreprinderi ce oferã garanţiile prevãzute la anexa nr. 1 la Directiva 94/65/CE ;
d) has been deep-frozen at the production plant or plants of origin;
d) a fost congelata la temperatura joasa la fabrica de producţie sau la fabricile de origine.

Done at ................., on ..........................
(place) (date)
Întocmit ................, din .........................
(locul) (data)

(Stamp and signature of official veterinarian)*11)
(Ştampila şi semnatura medicului veterinar oficial)*11)



...........................................
(Name în capital letters)
(Numele cu majuscule)
--------------
*1) Within the meaning of Article 5(1) of Directive 94/65/EC .
*1) În sensul art. 5(1) din Directiva 94/65/CE .
*2) Issued by the competent authority.
*2) Eliberat de autoritatea veterinara competenta.
*3) Name of the country of origin which must be the same as the country of export.
*3) Numele tarii de origine care trebuie sa fie acelaşi cu cel al tarii de export.
*4) To mark with a "x" în the empty box as appropriate.
*4) A se nota cu "x" cutiile goale, dupã caz.
*5) Mention any ionizing radiation for medical reasons.
*5) A se mentiona orice iradiere cu radiatii ionizante din motive medicale.
*6) If necessary.
*6) Dacã este necesar.
*7) For railway wagons or lorries, the registration number should be given, where known. For bulk containers the number of the container. The number of the seal must be indicated.
*7) Pentru vagoane sau camioane va fi dat numãrul de înmatriculare, atunci când este cunoscut. Pentru containerele de vrac se va da numãrul containerului. Trebuie sa fie indicat numãrul sigiliului.
*8) Number of the relevant and current Decision (s) for fresh meat of the corresponding susceptibile species must be included. Only meat from the concerned exporting third country can be utilised în the manufacture of the meat preparations.
*8) Trebuie inclus numãrul deciziei/deciziilor relevante şi în vigoare pentru carnea proaspãta provenitã de la speciile receptive corespondente. Numai carnea provenitã din ţara terta exportatoare respectiva poate fi utilizata la fabricarea preparatelor din carne.
*9) Delete as appropriate.
*9) Se elimina, dupã caz.
*10) Only meat of species and categories for which imports from the concerned third country are authorized by the EC can be sourced from the Member States for utilization în the manufacture of the meat preparations.
*10) Numai carnea de la speciile şi categoriile pentru care activitãţile de import din ţara terta respectiva sunt autorizate de cãtre Comunitatea Europeanã poate fi folositã de România la producerea preparatelor din carne.
*11) The signature and the seal must be în a different colour to that of the printing.
*11) Semnatura şi sigiliul trebuie sa fie de o alta culoare decât cea a textului.

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016