Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
NORMA SANITARA VETERINARA din 6 noiembrie 2003 privind Programul de masuri pentru prevenirea poluarii laptelui materie prima cu reziduuri de pesticide sau substante utilizate in agricultura si in tratamentele medicale la animale
CAP. I Responsabilitãţile direcţiilor sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti
Direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti au urmãtoarele responsabilitãţi: 1. supravegherea respectãrii aplicãrii legislaţiei sanitare veterinare în vigoare cu privire la avizarea, producerea, distribuţia, comercializarea şi utilizarea substanţelor destinate utilizãrii în tratamentul medicamentos al animalelor producãtoare de lapte materie prima; 2. supravegherea respectãrii prevederilor din Programul de supraveghere, profilaxie şi combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om şi de protecţie a mediului de cãtre medicii veterinari oficiali; 3. supravegherea modului de aplicare în unitãţile de procesare a laptelui şi produselor lactate a programelor proprii de autocontrol; 4. popularizarea, prin mass-media, a pericolului reprezentat de utilizarea substanţelor interzise în tratamentul animalelor şi comercializarea şi consumul de lapte obţinut de la animale tratate cu substanţe interzise.
CAP. II Responsabilitãţile laboratoarelor sanitare veterinare de stat
Laboratoarele sanitare veterinare de stat au urmãtoarele responsabilitãţi: 1. asigurarea capacitãţii analitice în funcţie de ponderea pe care o reprezintã sectorul lapte şi produse lactate în zona deservita de cãtre fiecare laborator sanitar veterinar judeţean; 2. monitorizarea rezultatelor analizelor de laborator şi transmiterea informaţiilor cãtre Institutul de Igiena şi Sãnãtate Publica Veterinara în vederea centralizarii acestora, informãrii şi luãrii deciziilor ce se impun; 3. activarea Sistemului rapid de alerta în cazul constatãrii depãşirii limitelor maxime admise în raport cu parametrii analizati şi luarea mãsurilor ce se impun.
CAP. III Responsabilitãţile unitãţilor procesatoare de lapte şi produse lactate
Unitãţile procesatoare de lapte şi produse lactate au urmãtoarele responsabilitãţi: 1. asigurarea condiţiilor referitoare la construcţie, dotare, igiena şi flux tehnologic, în conformitate cu prevederile legale în vigoare; 2. întocmirea şi respectarea programelor proprii de autocontrol, vizate de cãtre autoritãţile sanitare veterinare competente, cu evidentierea stricta a siguranţei materiilor prime şi a produselor finite; 3. colectarea şi receptionarea de cãtre unitãţile procesatoare de lapte şi produse lactate numai a laptelui şi produselor lactate necontaminate.
CAP. IV Responsabilitãţile direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti
Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti au urmãtoarele responsabilitãţi: 1. supravegherea modului de utilizare a substanţelor pesticide, ierbicide, fungicide şi insecticide în cultura plantelor; 2. interzicerea folosirii în agricultura a altor substanţe decât cele prevãzute de legislaţia nationala în vigoare, conform prescripţiilor de utilizare aprobate.
──────────────────
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email