Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA nr. 15 din 2 august 2006  privind transmiterea indicatorilor primari prin intermediul Sistemului informatic de raportare catre Banca Nationala a Romaniei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA nr. 15 din 2 august 2006 privind transmiterea indicatorilor primari prin intermediul Sistemului informatic de raportare catre Banca Nationala a Romaniei

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 720 din 23 august 2006

În baza <>art. 48 şi 49 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României,

Banca Naţionalã a României emite prezenta normã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta normã reglementeazã metodologia de transmitere a indicatorilor primari prin intermediul Sistemului informatic de raportare cãtre Banca Naţionalã a României de cãtre instituţiile de credit, Trezoreria Statului şi TransFonD - S.A.
ART. 2
În înţelesul prezentei norme, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
a) Sistemul informatic de raportare cãtre Banca Naţionalã a României (denumit în continuare SIRBNR ) - sistemul electronic prin care Banca Naţionalã a României colecteazã indicatori primari de la entitãţile raportoare, în scopul prelucrãrii şi diseminãrii, potrivit atribuţiilor şi competenţelor sale;
b) entitãţi raportoare - instituţiile prevãzute la art. 1 care au obligaţia legalã de a raporta indicatori primari cãtre Banca Naţionalã a României;
c) indicator primar - date şi informaţii colectate de Banca Naţionalã a României prin intermediul SIRBNR, pentru ducerea la îndeplinire a atribuţiilor sale legale; caracterul de primar al indicatorului priveşte natura acestuia în raport cu cerinţele Bãncii Naţionale a României;
d) nivel de detaliere - mod de defalcare a indicatorului primar în funcţie de un anumit criteriu stabilit de Banca Naţionalã a României şi cãruia i se poate asocia un nomenclator general sau unul specific;
e) raportare - set de indicatori primari solicitaţi de Banca Naţionalã a României prin acelaşi act, care au aceeaşi periodicitate de transmitere şi acelaşi termen de raportare;
f) canal de raportare - canal de comunicaţie utilizat pentru colectarea indicatorilor primari de la entitãţile raportoare şi transmiterea mesajelor de rãspuns;
g) format de raportare - format standardizat folosit de SIRBNR pentru transferul de date; standardul formatului de raportare este XML (eXtensible Markup Language);
h) reguli de sistem - document prin care se stabilesc termenii şi condiţiile care trebuie respectate în vederea participãrii la SIRBNR, modul de acces în sistem, cerinţele minime privind dotarea tehnicã a entitãţilor raportoare, detaliile tehnice privind codificarea, transmiterea şi recepţionarea indicatorilor primari, orarul de transmitere a indicatorilor primari, regulile de validare, procedurile ce trebuie urmate în cazul unor evenimente neprevãzute, precum şi alte condiţii privind funcţionarea sistemului.
ART. 3
Transmiterea indicatorilor primari prin intermediul SIRBNR are la bazã urmãtoarele principii generale:
a) principiul transmiterii datelor şi informaţiilor la nivel de indicator primar: datele şi informaţiile transmise de entitãţile raportoare sunt structurate sub formã de indicatori primari;
b) principiul unicitãţii indicatorilor primari: indicatorii primari, determinaţi conform metodologiilor stabilite de Banca Naţionalã a României în domeniile sale de competenţã, sunt transmişi în mod unic de cãtre entitãţile raportoare;
c) principiul canalului unic: indicatorii primari sunt transmişi Bãncii Naţionale a României prin intermediul unui singur canal de raportare;
d) principiul formatului unic: indicatorii primari sunt transmişi Bãncii Naţionale a României prin mesaje având un format standard de raportare;
e) principiul accesului la informaţii: entitãţile raportoare au acces la indicatorii primari proprii transmişi, precum şi la informaţii agregate, în condiţiile legii.

CAP. II
Raportarea indicatorilor primari

ART. 4
(1) Entitãţile raportoare au obligaţia de a transmite indicatorii primari aferenţi raportãrilor incluse în anexã, în format XML, prin intermediul canalului de raportare, conform regulilor de sistem.
(2) Indicatorii primari, metodologia lor de determinare, momentul mãsurãrii, nivelurile de detaliere, unitatea de mãsurã, periodicitatea transmiterii şi termenul de raportare sunt prevãzute în actele în vigoare care stau la baza determinãrii şi raportãrii lor cãtre Banca Naţionalã a României, acte care sunt menţionate în anexã, în cadrul coloanei "Baza legalã".
ART. 5
Transmiterea indicatorilor primari la Banca Naţionalã a României prin intermediul SIRBNR şi consultarea rapoartelor generate de sistem se realizeazã numai de cãtre persoane împuternicite de fiecare entitate raportoare. Datele de identificare ale acestora, precum şi orice modificare privind persoanele împuternicite sunt notificate de îndatã Bãncii Naţionale a României.
ART. 6
(1) În cazul constatãrii de cãtre entitãţile raportoare a unor defecţiuni tehnice privind funcţionarea SIRBNR care compromit transmiterea indicatorilor primari, persoanele împuternicite în conformitate cu art. 5 înştiinţeazã de îndatã Banca Naţionalã a României. Dacã aceste defecţiuni nu se pot remedia în timp util, entitãţile raportoare transmit indicatorii primari prin modalitatea alternativã convenitã cu Banca Naţionalã a României.
(2) În cazul constatãrii de cãtre Banca Naţionalã a României a unor defecţiuni tehnice ale SIRBNR, aceasta informeazã entitãţile raportoare şi împreunã convin asupra modalitãţii alternative de transmitere a indicatorilor primari. Banca Naţionalã a României informeazã entitãţile raportoare cu privire la repunerea în funcţiune a SIRBNR.
(3) În cazul transmiterii indicatorilor primari prin modalitatea alternativã, entitãţile raportoare au obligaţia retransmiterii acestora prin SIRBNR la repunerea în funcţiune a acestuia.
(4) Modalitãţile alternative de transmitere a indicatorilor primari sunt stabilite prin regulile de sistem.
ART. 7
Mesajele XML aferente indicatorilor primari transmişi de entitãţile raportoare Bãncii Naţionale a României prin intermediul SIRBNR au asociatã semnãtura electronicã, conform legislaţiei în vigoare.
ART. 8
Banca Naţionalã a României stabileşte regulile de validare a indicatorilor primari raportaţi de entitãţile raportoare prin intermediul SIRBNR, care sunt incluse în regulile de sistem.
ART. 9
(1) În cazul în care sunt îndeplinite toate criteriile de validare, sistemul genereazã şi transmite automat cãtre entitatea raportoare un mesaj de confirmare referitor la preluarea indicatorilor primari.
(2) În cazul în care cel puţin unul dintre criteriile de validare nu este îndeplinit, sistemul genereazã şi transmite automat un mesaj de eroare cãtre entitatea raportoare.
ART. 10
Entitãţile raportoare au obligaţia de a corecta erorile semnalate prin mesajele de eroare generate de sistem, precum şi orice alte erori constatate ulterior şi de a retransmite indicatorii primari, cu respectarea termenelor de raportare prevãzute de actele în vigoare.
ART. 11
Entitãţile raportoare au acces, în cadrul SIRBNR, la indicatorii primari proprii transmişi, la rapoartele conţinând indicatorii primari proprii, generate de SIRBNR, precum şi la acei indicatori agregaţi, pe care Banca Naţionalã a României îi disemineazã, în condiţiile legii.

CAP. III
Sancţiuni

ART. 12
Pentru nerespectarea dispoziţiilor prezentei norme, Banca Naţionalã a României poate aplica sancţiunile prevãzute de <>Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României, cu modificãrile ulterioare, <>Legea nr. 58/1998 privind activitatea bancarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, <>Legea nr. 541/2002 privind economisirea şi creditarea în sistem colectiv pentru domeniul locativ, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 97/2000 privind organizaţiile cooperatiste de credit, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 200/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dupã caz.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 13
Persoanele împuternicite cu transmiterea, recepţionarea, consultarea şi procesarea indicatorilor primari au obligaţia de a pãstra confidenţialitatea acestora şi de a-i utiliza numai în scopul pentru care au fost transmişi/solicitaţi, potrivit prevederilor legale în vigoare.
ART. 14
Entitãţile raportoare au obligaţia de a pãstra documentele primare care au stat la baza determinãrii şi raportãrii indicatorilor primari, conform legislaţiei în vigoare.
ART. 15
Banca Naţionalã a României arhiveazã mesajele XML conţinând indicatorii primari transmişi de entitãţile raportoare, în funcţie de politica de revizuire a datelor pentru fiecare raportare.
ART. 16
Anexa face parte integrantã din prezenta normã.
ART. 17
(1) Prezenta normã intrã în vigoare la data de 1 ianuarie 2007.
(2) Pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei norme, Banca Naţionalã a României pune la dispoziţia entitãţilor raportoare, în mod eşalonat, pentru fiecare raportare inclusã în anexã, regulile de sistem minime necesare pentru transmiterea indicatorilor primari.
(3) Entitãţile raportoare au obligaţia ca în termen de 3 luni de la comunicarea de cãtre Banca Naţionalã a României a regulilor de sistem, conform alin. (2), pentru fiecare raportare, sã asigure condiţiile necesare transmiterii indicatorilor primari prin intermediul SIRBNR.
(4) De la data expirãrii termenului prevãzut la alin. (3), raportãrile incluse în anexã se transmit prin modalitãţile existente anterior punerii în funcţiune a SIRBNR, în paralel cu transmiterea indicatorilor primari prin intermediul SIRBNR, pentru o perioadã de cel mult 6 luni, în funcţie de raportare.
ART. 18
Raportãrile cãtre Banca Naţionalã a României care nu sunt incluse în anexã sunt transmise conform prevederilor actelor Bãncii Naţionale a României ce stau la baza acestora.
ART. 19
La data expirãrii termenului prevãzut la art. 17 alin. (4) se abrogã orice dispoziţii contrare.

Preşedintele Consiliului
de administraţie al
Bãncii Naţionale a României,
Mugur Constantin Isãrescu

Bucureşti, 2 august 2006.
Nr. 15.


ANEXĂ

LISTA
raportarilor incluse in SIRBNR




┌────┬─────────────────────┬───┬─────────────┬──────────────────────────────┬────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumire raportare │Cod│Periodicitate│ Entitati raportoare │ Termen de raportare │ Baza legala │
│crt.│ │ │ │ │ (electronica) │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 1. │Tranzactii efectuate │110│ zilnica │Institutie de credit │In fiecare zi bancara │<>Regulamentul BNR nr. 4/2005 privind │
│ │pe piata valutara │ │ │autorizata de Banca Nationala │intre orele 16.00-17.00 │regimul valutar; Regulamentul BNR │
│ │interbancara │ │ │a Romaniei sa actioneze ca │pentru tranzactiile │nr. 6/2005 pentru modificarea si │
│ │ │ │ │intermediar pe piata valutara │valuta contra monedei │completarea Regulamentului BNR nr. │
│ │ │ │ │interbancara │nationale din ziua │4/2005; <>Norma BNR nr. 13/2004 privind│
│ │ │ │ │ │curenta si intre orele │raportarea tranzactiilor efectuate pe│
│ │ │ │ │ │9.00-10.00, pentru │piata valutara interbancara │
│ │ │ │ │ │tranzactiile valuta │ │
│ │ │ │ │ │contra valuta aferente │ │
│ │ │ │ │ │zilei bancare precedente│ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 2. │Tranzactii efectuate │120│ zilnica │Banca, persoana juridica │In fiecare zi bancara │Instructiunile privind efectuarea │
│ │pe piata monetara │ │ │romana; Sucursala din Romania │pana la orele 17.00 │operatiunilor in vederea raportarii │
│ │interbancara │ │ │a unei institutii de credit │pentru tranzactiile din │activelor si pasivelor interbancare │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │ziua curenta │prin RCI; <>Norma BNR nr. 4/1995 │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │privind functionarea pietei monetare │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │interbancare │
│ │ │ │ │locativ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 3. │Situatia zilnica a │350│ zilnica │Banca, persoana juridica │In fiecare zi bancara │<>Norma nr. 8/2006 privind operatiunile│
│ │soldului caselor de │ │ │romana; Sucursala din Romania │pana la ora 09.45 pentru│cu numerar ale institutiilor de │
│ │circulatie ale │ │ │a unei institutii de credit │ziua precedenta │credit si Trezoreriei Statului in │
│ │institutiilor de │ │ │straine; Casa centrala a │ │relatia cu BNR si decontarea acestor │
│ │credit si Trezoreriei│ │ │cooperativelor de credit; │ │operatiuni │
│ │Statului │ │ │Trezoreria statului │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 4. │Pozitii valutare │430│ zilnica │Banca, persoana juridica │Ziua bancara lucratoare │<>Norma BNR nr. 4/2001 privind │
│ │ │ │ │romana │ulterioara datei pentru │supravegherea pozitiilor valutare ale│
│ │ │ │ │ │care se face raportarea │bancilor; <>Norma BNR nr. 14/2004 │
│ │ │ │ │ │ │privind modificarea si completarea │
│ │ │ │ │ │ │<>Normelor BNR nr. 4/2001 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 5. │Raportarea pozitiilor│290│ saptamanala │Sucursala din Romania a unei │3 zile lucratoare │<>Norma BNR nr. 8/1995 privind nivelul │
│ │valutare rezultate │ │ │institutii de credit straine │ulterioare datei pentru │pozitiilor valutare ale sucursalelor │
│ │din tranzactiile │ │ │ │care se intocmeste │din Romania ale societatilor bancare,│
│ │valuta contra lei ale│ │ │ │raportarea, respectiv │persoane juridice straine, pentru │
│ │sucursalelor din │ │ │ │pentru datele de 7, 15, │tranzactiile valuta contra lei │
│ │Romania ale bancilor,│ │ │ │23, 30/31 │efectuate pe piata valutara │
│ │persoane juridice │ │ │ │ │interbancara; <>Circulara nr. 17/2005 │
│ │straine │ │ │ │ │pentru modificarea limitei pozitiei │
│ │ │ │ │ │ │nete totale a tranzactiilor valutare │
│ │ │ │ │ │ │ale sucursalelor din Romania ale │
│ │ │ │ │ │ │bancilor, persoane juridice straine, │
│ │ │ │ │ │ │prevazuta de <>Normele BNR nr. 8/1995 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 6. │Balanta de plati - │190│ decadala │Banca, persoana juridica │Pentru decada 1: pana la│<>Norma BNR nr. 2/2004 privind │
│ │operatiuni efectuate │ │ │romana; Sucursala din Romania │data de 30/31 a lunii │raportarea statistica la BNR a unor │
│ │de clientii rezidenti│ │ │a unei institutii de credit │respective; pentru │operatiuni valutare; Norma BNR │
│ │ai institutiilor de │ │ │straine; Casa centrala a │decada 2: pana la data │nr. 4/2004 privind raportarea │
│ │credit │ │ │cooperativelor de credit; Casa│de 10 a lunii urmatoare;│statistica a datelor pentru │
│ │(formulare DIE/DPE) │ │ │de economii pentru domeniul │pentru decada 3: pana la│elaborarea balantei de plati a │
│ │ │ │ │locativ │data de 20 a lunii │Romaniei; <>Norma BNR nr. 8/2005 pentru│
│ │ │ │ │ │urmatoare │prelungirea perioadei de aplicare a │
│ │ │ │ │ │ │prevederilor art. 8, alin. (1) din │
│ │ │ │ │ │ │<>Norma BNR nr. 4/2004 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 7. │Baza de calcul pentru│130│ lunara │Banca, persoana juridica │3 zile lucratoare de la │<>Regulamentul BNR nr. 6/2002 privind │
│ │determinarea │ │ │romana; Sucursala din Romania │expirarea perioadei de │regimul rezervelor minime │
│ │rezervelor minime │ │ │a unei institutii de credit │observare pentru care se│obligatorii; Circulara BNR │
│ │obligatorii │ │ │straine; Casa centrala a │face raportarea │nr. 28/2003 pentru completarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │<>Regulamentului BNR nr. 6/2002 ; │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │<>Circulara BNR nr. 9/2004 pentru │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │modificarea si completarea │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │<>Regulamentului BNR nr. 6/2002 ; │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │<>Circulara BNR nr. 26/2004 pentru │
│ │ │ │ │ │ │completarea Regulamentului BNR nr. │
│ │ │ │ │ │ │6/2002; <>Circulara BNR nr. 6/2005 │
│ │ │ │ │ │ │pentru modificarea si completarea │
│ │ │ │ │ │ │<>Regulamentului BNR nr. 6/2002 ; Adresa│
│ │ │ │ │ │ │BNR nr. I/141/VII/693/07.02.2003; │
│ │ │ │ │ │ │<>Circulara BNR nr. 24/2005 pentru │
│ │ │ │ │ │ │modificarea ratelor rezervelor minime│
│ │ │ │ │ │ │obligatorii si modificarea anexelor │
│ │ │ │ │ │ │la <>Regulamentul BNR nr. 6/2002 │
│ │ │ │ │ │ │privind regimul rezervelor minime │
│ │ │ │ │ │ │obligatorii, astfel cum a fost │
│ │ │ │ │ │ │modificat prin <>Circulara nr. 6/2005 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 8. │Datele necesare │135│ lunara │Banca, persoana juridica │3 zile lucratoare de la │<>Regulamentul BNR nr. 6/2002 privind │
│ │calcularii ratei │ │ │romana; Sucursala din Romania │expirarea perioadei de │regimul rezervelor minime │
│ │medii a dobanzilor la│ │ │a unei institutii de credit │observare pentru care se│obligatorii; Circulara BNR nr. │
│ │vedere │ │ │straine; Casa centrala a │face raportarea │28/2003 pentru completarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │<>Regulamentului BNR nr. 6/2002 ; │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │<>Circulara BNR nr. 9/2004 pentru │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │modificarea si completarea │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │<>Regulamentului BNR nr. 6/2002 ; │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │<>Circulara BNR nr. 26/2004 pentru │
│ │ │ │ │ │ │completarea Regulamentului BNR nr. │
│ │ │ │ │ │ │6/2002; <>Circulara BNR nr. 6/2005 │
│ │ │ │ │ │ │pentru modificarea si completarea │
│ │ │ │ │ │ │<>Regulamentului BNR nr. 6/2002 ; Adresa│
│ │ │ │ │ │ │BNR nr. I/141/VII/693/07.02.2003 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 9. │Comportamentul │150│ lunara │Banca, persoana juridica │Data de 20 a lunii │Nota Directiei Studii si Publicatii │
│ │financiar al │ │ │romana; Sucursala din Romania │urmatoare perioadei de │nr. 644/07.08.2002 aprobata de dl. │
│ │populatiei si │ │ │a unei institutii de credit │referinta │Viceguvernator Cristian Popa │
│ │agentilor economici │ │ │straine │ │ │
│ │in profil teritorial │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│10. │Bilantul monetar │170│ lunara │Banca, persoana juridica │15 zile de la sfarsitul │Scrisorile circulare ale BNR nr. │
│ │agregat al │ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii pentru care se │I/410 si IV/344/09.02.1998; │
│ │institutiilor de │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │Scrisoarea circulara nr. │
│ │credit │ │ │straine; Casa centrala a │ │ED/246/27.04.2005 │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │ │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │ │
│ │ │ │ │locativ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│11. │Balanta de plati - │180│ lunara │Banca, persoana juridica │Pana la data de 20 a │<>Norma BNR nr. 4/2004 privind │
│ │operatiuni efectuate │ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii urmatoare │raportarea statistica a datelor │
│ │de institutiile de │ │ │a unei institutii de credit │perioadei de referinta │pentru elaborarea balantei de plati a│
│ │credit, in nume si │ │ │straine; Casa centrala a │ │Romaniei; <>Norma BNR nr. 8/2005 pentru│
│ │cont propriu │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │prelungirea perioadei de aplicare a │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │prevederilor art. 8, alin. (1) din │
│ │ │ │ │locativ │ │<>Norma BNR nr. 4/2004 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│12. │Situatia conturilor │200│ lunara │Banca, persoana juridica │10 zile de la sfarsitul │<>Norma BNR nr. 2/2004 privind │
│ │in lei detinute de │ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii pentru care se │raportarea statistica la B.N.R. a │
│ │nerezidenti │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │unor operatiuni valutare │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │ │ │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │ │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │ │
│ │ │ │ │locativ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│13. │Ratele medii ale │230│ lunara │Banca, persoana juridica │15 zile de la sfarsitul │<>Norma BNR nr. 2/2003 privind │
│ │dobanzilor practicate│ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii pentru care se │determinarea si raportarea ratelor │
│ │in sistemul bancar │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │medii ale dobanzilor practicate in │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │ │sistemul bancar │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │ │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │ │
│ │ │ │ │locativ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│14. │Raportarea statistica│240│ lunara │Banca, persoana juridica │10 zile de la sfarsitul │<>Norma BNR nr. 2/2004 privind │
│ │la BNR privind │ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii pentru care se │raportarea statistica la BNR a unor │
│ │schimbul valutar cu │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │operatiuni valutare │
│ │numerar si substitute│ │ │straine; Casa centrala a │ │ │
│ │de numerar pentru │ │ │cooperativelor de credit │ │ │
│ │persoane fizice │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│15. │Clasificarea │280│ lunara │Banca, persoana juridica │17 zile de la sfarsitul │<>Regulamentul BNR nr. 5/2002 privind │
│ │creditelor si │ │ │romana; Casa centrala a │lunii pentru care se │clasificarea creditelor si │
│ │plasamentelor si │ │ │cooperativelor de credit; Casa│intocmeste raportarea │plasamentelor, precum si │
│ │stabilirea │ │ │de economii pentru domeniul │ │constituirea, regularizarea si │
│ │necesarului de │ │ │locativ │ │utilizarea provizioanelor specifice │
│ │provizioane specifice│ │ │ │ │de risc de credit; Regulamentul BNR │
│ │de risc de credit │ │ │ │ │nr. 7/2002 privind modificarea si │
│ │ │ │ │ │ │completarea Regulamentului BNR nr. │
│ │ │ │ │ │ │5/2002; <>Regulamentul BNR nr. 8/2005 │
│ │ │ │ │ │ │pentru modificarea Regulamentului BNR│
│ │ │ │ │ │ │nr. 5/2002; Norma metodologica BNR │
│ │ │ │ │ │ │nr. 12/2002 pentru aplicarea │
│ │ │ │ │ │ │<>Regulamentului BNR nr. 5/2002 ; │
│ │ │ │ │ │ │<>Regulamentul BNR nr. 13/2005 privind │
│ │ │ │ │ │ │modificarea Normelor metodologice ale│
│ │ │ │ │ │ │BNR nr. 12/2002; Norma BNR │
│ │ │ │ │ │ │nr. 11/2006 pentru modificarea si │
│ │ │ │ │ │ │completarea Normelor metodologice ale│
│ │ │ │ │ │ │BNR nr. 12/2002 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│16. │Situatia lunara a │340│ lunara │Banca, persoana juridica │In primele 3 zile │<>Norma nr. 8/2006 privind operatiunile│
│ │soldului caselor de │ │ │romana; Sucursala din Romania │lucratoare ale lunii │cu numerar ale institutiilor de │
│ │circulatie ale │ │ │a unei institutii de credit │imediat urmatoare │credit si Trezoreriei Statului in │
│ │institutiilor de │ │ │straine; Casa centrala a │perioadei de raportare │relatia cu BNR si decontarea acestor │
│ │credit si Trezoreriei│ │ │cooperativelor de credit; │ │operatiuni │
│ │Statului │ │ │Trezoreria statului │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│17. │Operatiuni cu │381│ lunara │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │clientela - │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │mod. 4014 │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul lunii pentru │periodice si a normelor metodologice │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │care se face raportarea │privind intocmirea si utilizarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│18. │Situatia │392│ lunara │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │patrimoniului - │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │mod. 4000 │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul lunii pentru │periodice si a normelor metodologice │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │care se face raportarea │privind intocmirea si utilizarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│19. │Creante restante, │396│ lunara │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │creante indoielnice │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │si riscuri de tara - │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul lunii pentru │periodice si a normelor metodologice │
│ │mod. 4026 │ │ │straine; Casa centrala a │care se face raportarea │privind intocmirea si utilizarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│20. │Provizioane - │397│ lunara │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │mod. 4027 │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │ │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul lunii pentru │periodice si a normelor metodologice │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │care se face raportarea │privind intocmirea si utilizarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica persoana│ │ │
│ │ │ │ │juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│21. │Contul de profit si │398│ lunara │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │pierdere - │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │mod. 4080 │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul lunii pentru │periodice si a normelor metodologice │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │care se face raportarea │privind intocmirea si utilizarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│22. │Rezultatul din │399│ lunara │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │operatiuni cu │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │instrumente │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul lunii pentru │periodice si a normelor metodologice │
│ │financiare derivate -│ │ │straine; Casa centrala a │care se face raportarea │privind intocmirea si utilizarea │
│ │mod. 4081 │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│23. │Fonduri proprii ale │440│ lunara │Banca, persoana juridica │17 zile de la sfarsitul │<>Norma BNR nr. 11/2003 privind │
│ │bancilor │ │ │romana; Casa de economii │lunii pentru care se │supravegherea pe baza individuala si │
│ │ │ │ │pentru domeniul locativ; Banca│intocmeste raportarea │consolidata a fondurilor proprii; │
│ │ │ │ │de credit ipotecar; Institutie│ │<>Norma BNR nr. 12/2006 pentru │
│ │ │ │ │emitenta de moneda │ │modificarea si completarea Normei │
│ │ │ │ │electronica, persoana juridica│ │nr. 11/2003 │
│ │ │ │ │romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│24. │Fondurile proprii │450│ lunara │Casa centrala a cooperativelor│17 zile lucratoare de la│<>Norma BNR nr. 14/2002 privind │
│ │ale cooperativelor │ │ │de credit │sfarsitul lunii pentru │fondurile proprii ale organizatiilor │
│ │de credit │ │ │ │care se intocmeste │cooperatiste de credit si ale │
│ │ │ │ │ │raportarea │retelelor cooperatiste de credit │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│25. │Lichiditate │460│ lunara │Banca, persoana juridica │17 zile de la sfarsitul │<>Norma BNR nr. 1/2001 privind │
│ │ │ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii pentru care se │lichiditatea bancilor; Norma BNR nr. │
│ │ │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │3/2001 pentru modificarea Normelor │
│ │ │ │ │straine │ │BNR nr. 1/2001; Norma BNR nr. 1/2002 │
│ │ │ │ │ │ │privind modificarea si completarea │
│ │ │ │ │ │ │<>Normelor BNR nr. 1/2001 ; Norma BNR │
│ │ │ │ │ │ │nr. 7/2003 pentru modificarea si │
│ │ │ │ │ │ │completarea <>Normelor BNR nr. 1/2001 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│26. │Situatia numarului de│550│ lunara │Banca, persoana juridica │15 zile de la sfarsitul │Scrisoarea BNR nr. 100/BM/29.01.2001;│
│ │salariati si salariul│ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii pentru care se │Scrisoarea BNR nr. 241/BM/11.03.2004;│
│ │mediu brut/net │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │Scrisoarea BNR nr. 254/BM/15.03.2004 │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │ │ │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │ │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │ │
│ │ │ │ │locativ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│27. │Situatia creditelor │560│ lunara │Banca, persoana juridica │17 zile de la sfarsitul │Scrisoarea BNR nr. │
│ │acordate persoanelor │ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii pentru care se │VIII/1/EM/12271/10.10.2003 │
│ │fizice, aflate in │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │ │
│ │sold la finele lunii │ │ │straine; Casa centrala a │ │ │
│ │(valoare bruta) │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │ │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │ │
│ │ │ │ │locativ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│28. │Situatia privind │580│ lunara │Banca, persoana juridica │15 zile de la sfarsitul │Scrisoarea BNR nr. 517/BM/19.05.2004 │
│ │volumul creditelor de│ │ │romana; Sucursala din Romania │lunii pentru care se │ │
│ │consum cu scadenta │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │ │
│ │finala in luna de │ │ │straine; Casa de economii │ │ │
│ │raportare si │ │ │pentru domeniul locativ │ │ │
│ │restantele │ │ │ │ │ │
│ │inregistrate │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│29. │Situatia debitorilor │220│trimestriala │Banca, persoana juridica │15 zile de la sfarsitul │<>Norma BNR nr. 17/2002 privind │
│ │persoane juridice si │ │ │romana; Sucursala din Romania │trimestrului pentru care│raportarea statistica la BNR a │
│ │fizice fara numar │ │ │a unei institutii de credit │se intocmeste raportarea│operatiunilor valutare de capital de │
│ │RDPE │ │ │straine; Casa centrala a │ │natura datoriei private externe pe │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit │ │termen mediu si lung; Norma BNR │
│ │ │ │ │ │ │nr. 3/2004 pentru modificarea Normei │
│ │ │ │ │ │ │BNR nr. 17/2002 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│30. │Raportare privind │270│trimestriala │Banca, persoana juridica │15 zile de la sfarsitul │<>Regulamentul BNR nr. 4/2002 privind │
│ │operatiunile cu │ │ │romana; Sucursala din Romania │trimestrului pentru care│tranzactiile efectuate prin │
│ │instrumente de plata │ │ │a unei institutii de credit │se intocmeste raportarea│intermediul instrumentelor de plata │
│ │electronica │ │ │straine │ │electronica si relatiile dintre │
│ │ │ │ │ │ │participantii la aceste tranzactii │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│31. │Repartizarea │383│trimestriala │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │plasamentelor, │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │resurselor si │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul trimestrului │periodice si a normelor metodologice │
│ │angajamentelor din │ │ │straine; Casa centrala a │pentru care se face │privind intocmirea si utilizarea │
│ │afara bilantului in │ │ │cooperativelor de credit; Casa│raportarea │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │functie de durata │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ramasa de scurs - │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │mod. 4028 │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│32. │Operatiuni intre │385│trimestriala │Casa centrala a cooperativelor│Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │organizatiile │ │ │de credit │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │cooperatiste de │ │ │ │sfarsitul trimestrului │periodice si a normelor metodologice │
│ │credit din cadrul │ │ │ │pentru care se face │privind intocmirea si utilizarea │
│ │aceleiasi retele - │ │ │ │raportarea │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │mod. 4030 │ │ │ │ │credit │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│33. │Indicatori de │391│trimestriala │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │activitate - │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │mod. 4090 │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul trimestrului │periodice si a normelor metodologice │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │pentru care se face │privind intocmirea si utilizarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│raportarea │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│34. │Angajamente in afara │394│trimestriala │Banca, persoana juridica │Cel mult 17 zile │<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │bilantului │ │ │romana; Sucursala din Romania │calendaristice de la │Modelelor situatiilor financiare │
│ │(Instrumente │ │ │a unei institutii de credit │sfarsitul trimestrului │periodice si a normelor metodologice │
│ │financiare │ │ │straine; Casa centrala a │pentru care se face │privind intocmirea si utilizarea │
│ │derivate) - │ │ │cooperativelor de credit Casa │raportarea │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │mod. 4023 │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│35. │Solvabilitate, │470│trimestriala │Banca, persoana juridica │17 zile de la sfarsitul │<>Norma BNR nr. 12/2003 privind │
│ │expuneri mari │ │ │romana; Casa centrala a │trimestrului pentru care│supravegherea solvabilitatii si │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│se intocmeste raportarea│expunerilor mari ale institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit; <>Norma BNR nr. 9/2004 pentru │
│ │ │ │ │locativ │ │completarea si modificarea Normelor │
│ │ │ │ │ │ │BNR nr. 12/2003; Circulara BNR │
│ │ │ │ │ │ │nr. 12/2004 pentru modificarea │
│ │ │ │ │ │ │<>Normelor BNR nr. 12/2003 ; Norma BNR │
│ │ │ │ │ │ │nr. 12/2005 pentru modificarea si │
│ │ │ │ │ │ │completarea <>Normelor BNR nr. 12/2003 ;│
│ │ │ │ │ │ │<>Norma BNR nr. 9/2006 pentru │
│ │ │ │ │ │ │modificarea <>Normelor BNR nr. 12/2003 │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│36. │Structura capitalului│500│trimestriala │Banca, persoana juridica │17 zile de la incheierea│Scrisoarea BNR nr. IV/4258/04.04.2005│
│ │social al bancilor si│ │ │romana; Sucursala din Romania │perioadei pentru care se│ │
│ │participatiile │ │ │a unei institutii de credit │intocmeste raportarea │ │
│ │straine la acesta │ │ │straine; Casa centrala a │ │ │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │ │
│ │ │ │ │de economii pentru │ │ │
│ │ │ │ │domeniul locativ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│37. │Situatia creditelor │570│trimestriala │Banca, persoana juridica │17 zile de la finele │Scrisoarea BNR nr. 207/FG/11.04.2005 │
│ │si angajamentelor │ │ │romana; Sucursala din Romania │trimestrului pentru care│ │
│ │asumate in numele │ │ │a unei institutii de credit │se intocmeste raportarea│ │
│ │clientilor garantate │ │ │straine; Casa de economii │ │ │
│ │de societati de │ │ │pentru domeniul locativ │ │ │
│ │asigurare/reasigurare│ │ │ │ │ │
│ │cu depozite │ │ │ │ │ │
│ │colaterale sau │ │ │ │ │ │
│ │titluri de stat │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│38. │Raportare privind │275│ anuala │Banca, persoana juridica │Aproximativ 130 de zile │Scrisoarea BNR nr. 17/FG/19.01.2006 │
│ │operatiunile de plati│ │ │romana; Sucursala din Romania │de la expirarea │ │
│ │si decontari │ │ │a unei institutii de credit │perioadei de observare │ │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │ │ │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │ │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │ │
│ │ │ │ │locativ, Transfond S.A.; │ │ │
│ │ │ │ │Institutie emitenta de moneda │ │ │
│ │ │ │ │electronica, persoana juridica│ │ │
│ │ │ │ │romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│39. │Situatia activelor │387│ anuala │Banca, persoana juridica │In termen de 120 de zile│<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │imobilizate - │ │ │romana; Sucursala din Romania │de la incheierea │Modelelor situatiilor financiare │
│ │mod. 4032 │ │ │a unei institutii de credit │exercitiului financiar │periodice si a normelor metodologice │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │pentru care se │privind intocmirea si utilizarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│intocmeste │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│40. │Repartizarea │402│ anuala │Banca, persoana juridica │In termen de 120 de zile│<>Ordin BNR nr. 6/2005 pentru aprobarea│
│ │profitului - │ │ │romana; Sucursala din Romania │de la incheierea │Modelelor situatiilor financiare │
│ │mod. 4084 │ │ │a unei institutii de credit │exercitiului financiar │periodice si a normelor metodologice │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │pentru care se │privind intocmirea si utilizarea │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│intocmeste │acestora, aplicabile institutiilor de│
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │credit │
│ │ │ │ │locativ; Institutie emitenta │ │ │
│ │ │ │ │de moneda electronica, │ │ │
│ │ │ │ │persoana juridica romana │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│41. │Situatia actionarilor│480│ anuala │Banca, persoana juridica │30 zile de la incheierea│<>Norma BNR nr. 11/2004 privind │
│ │semnificativi │ │ │romana; Sucursala din Romania │exercitiului financiar │modificarile in situatia bancilor, │
│ │ │ │ │a unei institutii de credit │precedent │institutiilor emitente de moneda │
│ │ │ │ │straine; Casa centrala a │ │electronica, altele decat bancile, a │
│ │ │ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │caselor de economii pentru domeniul │
│ │ │ │ │de economii pentru domeniul │ │locativ si a sucursalelor │
│ │ │ │ │locativ │ │institutiilor de credit straine │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│42. │Situatia privind │510│ anuala │Banca, persoana juridica │10 zile de la data │Scrisoarea BNR nr. │
│ │informatii │ │ │romana; Sucursala din Romania │incheierii exercitiului │IV/3/MA/4197/31.03.2005 │
│ │referitoare la │ │ │a unei institutii de credit │financiar │ │
│ │bancile care │ │ │straine; Casa centrala a │ │ │
│ │desfasoara activitati│ │ │cooperativelor de credit; Casa│ │ │
│ │de depozitare pentru │ │ │de economii pentru domeniul │ │ │
│ │fonduri deschise de │ │ │locativ │ │ │
│ │investitii si │ │ │ │ │ │
│ │societati de │ │ │ │ │ │
│ │investitii │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼───┼─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│43. │Raportarea statistica│210│ ocazionala │Institutie de credit care │30 zile de la data │<>Norma BNR nr. 17/2002 privind │
│ │la BNR a │ │ (evenimente │contracteaza un angajament de │incheierii contractului,│raportarea statistica la BNR a │
│ │operatiunilor │ │la raportor) │natura datoriei private │respectiv 15 zile de la │operatiunilor valutare de capital de │
│ │valutare de capital │ │ │externe pe termen mediu sau │data producerii │natura datoriei private externe pe │
│ │de natura datoriei │ │ │lung │modificarilor sau 15 │termen mediu si lung; Norma BNR │
│ │private externe pe │ │ │ │zile ale lunii urmatoare│nr. 3/2004 pentru modificarea │
│ │termen mediu si lung │ │ │ │celei in care s-a │<>Normei BNR nr. 17/2002 │
│ │ │ │ │ │efectuat operatiunea de │ │
│ │ │ │ │ │tragere sau plata │ │
└────┴─────────────────────┴───┴─────────────┴──────────────────────────────┴────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016