Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA nr. 15.476 din 21 ianuarie 1999  privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA nr. 15.476 din 21 ianuarie 1999 privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 202 din 11 mai 1999

NORME METODOLOGICE

CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
În baza prevederilor <>art. 1 din Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, republicatã, astfel cum a fost modificatã şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 72/1998 , pentru completarea surselor de finanţare necesare în vederea proiectãrii, construirii, modernizãrii, reabilitãrii, repararii, întreţinerii şi exploatãrii drumurilor publice, se înfiinţeazã Fondul special al drumurilor publice.
Veniturile Fondului special al drumurilor publice se constituie dupã cum urmeazã:
1. Prin aplicarea unei cote de 25% asupra:
a) preţului cu ridicatã, exclusiv accizele, pentru carburanţii auto livrati la intern de producãtori;
b) valorii în vama, stabilitã conform legii, pentru carburanţii auto importati.
2. Prin aplicarea unei cote de 5% asupra:
a) preţului cu ridicatã, exclusiv accizele, pentru autovehiculele şi remorcile livrate de producãtorii din ţara şi destinate vânzãrii pe piata interna, cu excepţia tractoarelor şi a vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole, inmatriculabile, pentru care se va aplica o cota de 2,5% începând cu data de 1 ianuarie 1998, precum şi a autovehiculelor şi remorcilor achiziţionate din fonduri nerambursabile PHARE, pentru care nu se aplica cota de 5%;
b) valorii în vama a autovehiculelor şi remorcilor importate, indiferent de regimul vamal aplicabil, inclusiv a celor introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, cu excepţia celor achiziţionate din fonduri nerambursabile PHARE.
3. Prin plata de cãtre proprietarii de autovehicule şi remorci sau de utilizatorii de autovehicule şi remorci introduse în ţara, în scopul utilizãrii în sistem leasing, ori închiriate din strãinãtate, supuse înmatriculãrii în România, a unor sume fixe anuale.
Sumele fixe anuale vor fi actualizate anual, prin hotãrâre a Guvernului, în funcţie de rata inflaţiei, pana la data de 31 decembrie a anului precedent.
Plãtitorilor li se elibereazã documentul care atesta dreptul de utilizare a drumurilor publice, denumit rovigneta, individualizat în funcţie de categoria autovehiculului, valabil numai pentru un an calendaristic.
Modelul, forma şi condiţiile de eliberare a rovignetei se stabilesc anual, pana la data de 30 noiembrie a fiecãrui an premergãtor anului de aplicare, prin ordin al ministrului transporturilor, la propunerea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu avizul direcţiilor de specialitate din Ministerul Transporturilor. Editarea rovignetelor se face prin grija şi pe cheltuiala Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România". Rovignetele sunt documente nepurtatoare de valoare.
ART. 2
În aplicarea prevederilor <>art. 5 din Legea nr. 118/1996 , republicatã, astfel cum au fost modificate şi completate prin <>Ordonanta Guvernului nr. 72/1998 , se va proceda dupã cum urmeazã:
Persoanele fizice şi juridice, producãtori sau importatori de carburanţi auto, au obligaţia sa înscrie în documentele de livrare emise, precum şi în evidentele lor patrimoniale, pe propria rãspundere, în mod distinct:
a) cantitãţile şi valorile carburantilor auto vanduti în scopul utilizãrii pentru alimentarea vehiculelor auto care folosesc drumurile publice, pentru care cota de 25% este calculatã conform prevederilor art. 1 pct. 1 din prezentele norme metodologice;
b) cantitãţile şi valorile carburantilor vanduti cumparatorilor pentru folosirea în consum, în scopul desfãşurãrii altor activitãţi decât cea menţionatã la alineatul precedent. În aceste cazuri, cumpãrãtorii vor prezenta comanda şi declaraţia pe propria rãspundere, din care va reieşi scopul achiziţiei.
Dacã se efectueazã livrãri de carburanţi fãrã documentele menţionate la lit. b) pentru cantitãţile respective, agentul economic respectiv datoreazã cota de 25% la Fondul special al drumurilor publice.
Persoanele fizice sau juridice, producãtori din ţara sau importatori de carburanţi auto, au obligaţia de a mentiona pe documentele de plata cãtre bugetul Fondului special al drumurilor publice urmãtoarele informaţii:
- baza de calcul, asa cum este stabilitã la art. 1 din prezentele norme metodologice;
- cantitatea livrata sau importata de carburanţi auto;
- perioada pentru care s-a calculat obligaţia şi se efectueazã plata.
Producãtorii interni şi/sau importatorii de autovehicule şi remorci auto vor organiza, pe propria rãspundere, evidenta livrãrii şi/sau a importului acestora, astfel încât sa se poatã stabili numãrul autovehiculelor şi remorcilor şi baza de calcul pentru sumele datorate la Fondul special al drumurilor publice.
Producãtorii interni de autovehicule şi remorci auto au obligaţia de a mentiona pe documentele de plata cãtre bugetul Fondului special al drumurilor publice urmãtoarele informaţii:
- perioada pentru care se efectueazã plata;
- tipul şi numãrul de identificare ale fiecãrui autovehicul.
În cazul efectuãrii plãţii pentru mai multe tipuri de autovehicule, la ordinul de plata se va anexa un tabel cu datele mai sus menţionate, completat pe propria rãspundere de cãtre conducãtorul agentului economic respectiv.
Tabelul se va pãstra şi ca anexa la ordinul de plata vizat de banca plãtitorului.
Obligaţia de a calcula şi a vãrsa sumele datorate la Fondul special al drumurilor publice revine producãtorilor din ţara sau importatorilor de autovehicule şi remorci, dupã caz. Pentru eventualele modificãri ale autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate nu se datoreazã cota prevãzutã la art. 1 pct. 2 din prezentele norme metodologice.
Pentru achitarea unor obligaţii restante se va emite un ordin de plata distinct, în care se vor defalca cota reprezentând 25%, 2,5% sau 5%, dupã caz, şi majorãrile de întârziere stabilite ca urmare a neachitarii la termen şi integral a sumelor datorate.
Importatorii de autovehicule vor mentiona în ordinul de plata tipul autovehiculelor, numãrul şi valoarea în vama a acestora.
Proprietarii de autovehicule şi remorci, utilizatorii de autovehicule şi remorci introduse în ţara în sistem de leasing ori închiriate din strãinãtate, supuse înmatriculãrii în România, au obligaţia sa plãteascã sumele fixe stabilite anual, potrivit art. 1 pct. 3 din prezentele norme metodologice, excepţie fãcând:
a) proprietarii de autovehicule şi remorci radiate din circulaţie sau neutilizate temporar timp de 3 luni în cursul unui an, în construcţii sau în agricultura, ca urmare a întreruperii activitãţii productive, din cauza caracterului sezonier sau a calamitãţilor;
b) utilizatorii rulotelor turistice, ai motocicletelor, motoretelor, precum şi cei ai autovehiculelor şi remorcilor, autorizate provizoriu pe aceasta perioada şi numai pentru aceste categorii de vehicule;
c) persoanele cu handicap, proprietare ale unei singure autoutilitare sub 3,5 tone sau ale unui singur autoturism amenajat pentru aceste persoane, pentru care este confirmatã în cartea de identitate amenajarea în acest scop şi pe care le utilizeazã, în exclusivitate, persoanele cu handicap, potrivit declaraţiei date pe propria rãspundere şi prezentate la Secţia de drumuri naţionale din subordinea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu ocazia eliberãrii rovignetei cu menţiunea "gratuit";
d) pe o perioada de 12 luni de la data primei înmatriculãri.
Începând cu anul 1999, pentru toate categoriile de persoane fizice şi persoane juridice exceptate de la plata sumei fixei anuale se va elibera o rovigneta, cu menţiunea "gratuit", valabilã numai pe perioada de exceptare de la plata.
Rovigneta cu menţiunea "gratuit" se elibereazã prin secţiile de drumuri naţionale ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", nominalizate în anexa nr. 8 la prezentele norme metodologice.
Secţiile de drumuri naţionale vor elibera rovigneta cu menţiunea "gratuit", valabilã pentru perioada de exceptare de la plata aferentã anului 1999, şi proprietarilor de autovehicule care în anul 1998 au beneficiat de gratuitate. La eliberarea rovignetei se va retine documentul eliberat în anul 1998 privind gratuitatea.
Proprietarii de autovehicule şi remorci auto au obligaţia sa aplice rovigneta pe parbrizul fiecãrui autovehicul, în coltul din stanga jos, pe interior sau în loc sigur şi vizibil, în cazul remorcii.
ART. 3
Fondul special al drumurilor publice se repartizeazã astfel:
a) 65% pentru drumurile naţionale;
b) 35% pentru drumurile judeţene şi comunale.
Din încasãrile la Fondul special al drumurilor publice se pot efectua cheltuielile menţionate în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
ART. 4
Obiectivele şi lucrãrile finanţate din Fondul special al drumurilor publice se aproba prin programe anuale care stau la baza elaborãrii bugetului acestui fond.
Programele anuale pentru drumurile naţionale se elaboreazã şi se fundamenteazã de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".
Programele anuale pentru drumurile aflate în administrarea consiliilor judeţene şi locale se supun verificãrii şi controlului prevederilor <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 şi se vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" prin grija unitãţilor sale teritoriale, organizate potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.275/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Programele anuale pentru drumurile din administrarea consiliilor locale, altele decât cele aflate în administrarea municipiilor, se vor include în programele consiliilor judeţene.
Propunerile consiliilor locale se vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" prin grija consiliilor judeţene.
Programele pentru consiliile judeţene şi locale se transmit Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", dupã aprobarea bugetului Fondului special al drumurilor publice, cu încadrarea stricta în veniturile alocate în acest sens, pe capitole de cheltuieli.
Programele anuale, cu repartizarea pe trimestre şi pe luni a bugetului Fondului special al drumurilor publice, se avizeazã de Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", de direcţiile functionale din Ministerul Transporturilor, de secretarul de stat şi se aproba de ministrul transporturilor.
Bugetul Fondului special al drumurilor publice se elaboreazã şi se fundamenteazã la termenele prevãzute pentru fundamentarea bugetului de stat prin <>Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare. Elaborarea şi fundamentarea bugetului Fondului special al drumurilor publice se fac de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", conform modelului prezentat în anexa nr. 2 şi, respectiv, 2.1, se avizeazã de cãtre Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor şi, la propunerea Guvernului, se aproba de Parlament ca anexa la legea anuala a bugetului de stat, care va cuprinde şi repartizarea pe judeţe. Criteriile în baza cãrora se elaboreazã şi se fundamenteazã programele anuale şi, respectiv, se aloca sumele din Fondul special al drumurilor publice sunt prezentate în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.
În situaţia în care, potrivit prevederilor art. 137 alin. (3) din Constituţia României, legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurãrilor sociale de stat nu au fost adoptate cu cel puţin 3 zile înainte de expirarea exerciţiului bugetar, se aplica în continuare bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale ale anului precedent pana la adoptarea noilor bugete. Angajarea şi efectuarea cheltuielilor se vor face pe structura aprobatã, în limita surselor financiare prevãzute şi realizate în aceste bugete, şi numai pentru cele pentru care exista certitudinea continuãrii şi cuprinderii lor în bugetul anului urmãtor.
În cazuri bine justificate, pe parcursul execuţiei anuale, dar nu mai târziu de 31 octombrie, ministrul transporturilor, la propunerea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu avizul direcţiilor de specialitate din Ministerul Transporturilor, poate aproba modificãri ale repartizãrii sumelor pe obiective, pe lucrãri, pe trimestre şi pe luni, cu condiţia încadrãrii în bugetul anual aprobat.
CAP. 2
Încasarea veniturilor Fondului special al drumurilor publice
ART. 5
Veniturile anuale ale bugetului Fondului special al drumurilor publice se fundamenteazã de Ministerul Transporturilor la termenele prevãzute pentru elaborarea bugetului de stat prin <>Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare, pe baza datelor statistice ale anului anterior şi a prognozelor pentru anul de referinta, pe categoriile de surse ale veniturilor stabilite potrivit clasificatiei bugetare.
Obligaţia de a calcula şi a vãrsa sumele care constituie sursele Fondului special al drumurilor publice revine persoanelor fizice şi persoanelor juridice care:
- produc sau importa carburanţi auto;
- produc sau importa autovehicule şi remorci;
- produc şi livreaza pe piata interna tractoare şi vehicule specializate pentru lucrãri agricole, pentru care se va aplica cota de 2,5% începând cu data de 1 ianuarie 1998;
- sunt deţinãtori sau utilizatori de autovehicule şi remorci introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate şi de deţinãtorul produsului importat;
- sunt proprietari de autovehicule şi remorci, cu excepţiile prevãzute la <>art. 5 din Legea nr. 118/1996 , republicatã, modificatã şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 72/1998 .
Prevederile de mai sus se aplica şi persoanelor fizice sau juridice strãine, în mãsura în care prin tratatele internaţionale la care România este parte nu se stabileşte altfel.
ART. 6
Sumele datorate se stabilesc:
a) la data livrãrii la intern de cãtre producãtor sau de unitãţile sale a carburantilor auto şi, respectiv, a autovehiculelor, remorcilor, tractoarelor şi vehiculelor specializate pentru lucrãri agricole;
b) la data efectuãrii formalitãţilor de vamuire pentru produsele din import, inclusiv pentru cele introduse în ţara în scopul utilizãrii în sistem leasing, indiferent de regimul vamal aplicabil;
c) prin hotãrâre a Guvernului, în funcţie de rata inflaţiei, pana la data de 31 decembrie a anului precedent, pentru sumele fixe anuale datorate de cãtre proprietarii de autovehicule şi remorci sau de utilizatorii de autovehicule şi remorci în sistem leasing ori închiriate din strãinãtate, persoane fizice sau juridice, indiferent de data achiziţionãrii.
Pentru carburanţii auto produşi în ţara sau importati, precum şi pentru autovehiculele sau remorcile importate ori produse şi destinate folosirii în interesul propriu al agenţilor economici se datoreazã cotele stabilite potrivit prevederilor art. 1 pct. 1, 2 şi 3 din prezentele norme metodologice, la data trecerii în consum propriu sau în utilizare.
Sumele calculate şi datorate de persoanele fizice şi juridice care se încadreazã în prevederile art. 6 lit. a) şi b) din prezentele norme metodologice se vãrsa în contul Fondului special al drumurilor publice pana la data de 10 a lunii urmãtoare celei în care au fost stabilite.
La înmatricularea autovehiculelor sau remorcilor importate persoanele fizice şi juridice vor prezenta, în mod obligatoriu, documentele care atesta plata sumelor aferente cotei de 5% prevãzute la art. 1 pct. 2 din prezentele norme metodologice.
Vãrsarea sumelor datorate se face în contul Fondului special al drumurilor publice cu nr. 644560124 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti pe seama Ministerului Transporturilor, cont în care se vor incasa veniturile şi din care se vor efectua plãţile.
Proprietarii de autovehicule şi remorci sau utilizatorii de autovehicule şi remorci în sistem leasing sau închiriate din strãinãtate plãtesc anual, pana la data de 30 iunie, sumele fixe anuale prin unitãţile C.E.C. nominalizate în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice.
Unitãţile C.E.C. vor incasa de la persoanele fizice şi juridice, proprietare de autovehicule sau remorci, şi amenzile stabilite potrivit prevederilor <>art. 9^1 din Ordonanta nr. 72/1998 . Plata amenzii nu-l scuteşte pe plãtitor de achitarea sumei fixe anuale datorate.
Suma fixa anuala se datoreazã şi pentru autovehiculele şi remorcile aflate în patrimoniul agenţilor economici care efectueazã transport de cãlãtori în comun şi al instituţiilor publice care au fost exceptate de la plata potrivit prevederilor <>Legii nr. 118/1996 , republicatã, înmatriculate în circulaţie dupã data de 27 august 1998 sau a cãror perioada de gratuitate de 12 luni de la data înmatriculãrii expira dupã data publicãrii în Monitorul Oficial al României a <>Ordonanţei Guvernului nr. 72/1998 .
Unitãţile C.E.C. vor elibera plãtitorilor persoane fizice chitanţe (cod C.E.C./24.10.60) care atesta plata în numerar a sumelor fixe anuale datorate, aceştia completand, pe propria rãspundere, sub semnatura, buletinul de varsamant (cod C.E.C./24.10.59) cu urmãtoarele date strict necesare pentru identificarea fiecãrui autovehicul şi a categoriei acestuia:
- seria şi numãrul certificatului de înmatriculare;
- categoria vehiculului, conform grupãrii din anexa la <>Ordonanta Guvernului nr. 72/1998 ;
- suma fixa anuala datoratã.
Pentru persoanele juridice încasarea în numerar de cãtre unitãţile C.E.C. a sumelor fixe anuale datorate se va efectua pe baza de tabele centralizatoare, întocmite în trei exemplare, semnate de director şi de contabilul-şef, care cuprind desfãşurarea întregului parc auto din proprietatea acestora. Elementele strict necesare care se vor mentiona în tabelele centralizatoare sunt:
- seria şi numãrul certificatului de înmatriculare pentru fiecare autovehicul şi remorca din dotare în parte;
- categoria de încadrare a vehiculului, conform grupãrii din anexa la <>Ordonanta Guvernului nr. 72/1998 ;
- sumele fixe anuale datorate pentru fiecare autovehicul şi remorca din fiecare categorie şi pentru întregul parc auto.
O data cu chitanţa, unitatea C.E.C. va restitui persoanei juridice un exemplar din centralizator, pe care va aplica ştampila unitãţii C.E.C. şi va face menţiunea "Încasat suma de ......... lei, conform chitanţei nr. ........... şi/sau ordinului de plata.
Persoanei juridice plãtitoare i se va elibera o singura chitanţa (cod C.E.C./24.10.60) aferentã sumei plãtite în numerar, pentru întregul parc auto nominalizat în tabelul centralizator pentru care a efectuat plata.
Persoanele juridice care plãtesc prin virament sumele fixe anuale vor efectua plata în contul C.E.C. pentru contul colector nr. 2511.010304.9850, deschis pe numele Ministerului Transporturilor la toate sucursalele sau filialele C.E.C. nominalizate în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice. Dupã efectuarea plãţii se va prezenta unitãţii C.E.C. o copie de pe ordinul de plata vizat de banca, însoţitã de tabelul centralizator întocmit pe propria rãspundere şi semnat de director şi de contabilul-şef al persoanei juridice, care va conţine datele de identificare menţionate mai sus.
Unitãţile C.E.C. vor confirma încasarea, dupã apariţia în extrasul de cont, prin aplicarea ştampilei pe tabel, alãturi de menţiunea "Încasat prin ordinul de plata nr. .......... data .............................".
Pentru toate persoanele fizice şi juridice plãtitoare ale sumei fixe anuale unitãţile C.E.C. vor verifica corecta stabilire a sumelor fixe anuale datorate pentru fiecare categorie de vehicule nominalizate în anexa la <>Ordonanta Guvernului nr. 72/1998 şi pentru întregul parc auto. În cazul constatãrii de erori, documentaţia se restituie plãtitorului.
O data cu eliberarea chitantelor (cod C.E.C./24.10.60), pentru plata integrala a sumelor fixe anuale sau la prezentarea copiei de pe ordinul de plata, dupã confirmarea sumei în extrasul de cont, însoţit de tabelul centralizator, unitãţile C.E.C. vor elibera, începând cu anul 1999, câte o rovigneta pentru fiecare autovehicul şi remorca.
În aceste cazuri plãtitorii sumelor fixe anuale se vor prezenta la unitãţile C.E.C., în termen de 30 de zile, pentru ridicarea rovignetei.
În vederea încasãrii sumelor fixe anuale cuvenite, C.E.C. va deschide un cont colector centralizator, nepurtator de dobanda la C.E.C. - Sucursala de credite a municipiului Bucureşti, având numãrul 2511.010304.9850, pe numele Ministerului Transporturilor, cont care se va deschide din oficiu şi la nivelul sucursalelor C.E.C. judeţene, orãşeneşti şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
Deschiderea contului se face în baza normelor metodologice ale C.E.C.
În prima zi lucrãtoare a fiecãrei sãptãmâni unitãţile C.E.C. vor vira sumele încasate şi înregistrate în contabilitate în contul colector, nepurtator de dobanda la C.E.C., deschis la Sucursala de credite a municipiului Bucureşti.
La nota de decontare se vor anexa extrasele de cont şi documentele justificative, care au stat la baza înregistrãrii sumelor în cont.
Înregistrarea sumelor primite în contul colector, nepurtator de dobanda, deschis la Sucursala de credite a municipiului Bucureşti pe numele Ministerului Transporturilor, se va face pe fiecare suma primitã cu nota de decontare de la fiecare sucursala sau filiala.
Ministerul Transporturilor va plati C.E.C. un comision care se va stabili anual prin convenţie încheiatã între pãrţi, calculat asupra sumelor înregistrate în contul colector centralizator, deschis la Sucursala de credite a municipiului Bucureşti, ce se va retine în momentul virarii sumelor în contul Fondului special al drumurilor publice, deschis pe numele Ministerului Transporturilor.
Sucursala de credite a municipiului Bucureşti va vira la datele de 10, 20 şi în ultima zi a fiecãrei luni sumele colectate, mai puţin comisionul, în contul Fondului special al drumurilor publice cu nr. 644560124 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Ministerului Transporturilor la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti.
La datele de 10, 20 şi în ultima zi a fiecãrei luni Sucursala de credite a municipiului Bucureşti va pune la dispoziţie reprezentantului Ministerului Transporturilor extrasul de cont, la care se anexeazã:
- copiile de pe notele de decontare de la unitãţile C.E.C.;
- documentul privind calculul comisionului reţinut de C.E.C.;
- ordinul de plata cu care Sucursala de credite a municipiului Bucureşti a efectuat viramentul sumelor din contul colector central pentru contul Ministerului Transporturilor, deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti.
Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti va transmite extrasele de cont şi documentele justificative Ministerului Transporturilor.
Ministerul Transporturilor, prin grija Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", va pune la dispoziţie unitãţilor C.E.C. tabele conţinând sumele fixe anuale, pentru a fi expuse la sediile unitãţilor C.E.C., în vederea informãrii publicului, precum şi modelele de certificate de înmatriculare pe care le-ar putea prezenta plãtitorul.
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" aprovizioneaza anual, pana la data de 15 decembrie, unitãţile C.E.C. cu rovignete în cantitãţile necesare, plus o marja de 15%, potrivit numãrului estimat de autovehicule şi remorci înmatriculate în fiecare judeţ, puse la dispoziţie de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R.
Predarea-preluarea rovignetelor se va face pe baza de proces-verbal încheiat între Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi fiecare unitate C.E.C.
Rovignetele neutilizate la sfârşitul fiecãrui an calendaristic se restituie Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", pe baza de proces-verbal de predare-preluare.
Furtul, distrugerea, deteriorarea rovignetelor, care nu se datoreazã unor motive imputabile C.E.C. ori care sunt datorate unor cazuri de forta majorã, exonereaza de rãspundere unitãţile C.E.C., intocmindu-se în acest scop documentele justificative legale.
În cazul distrugerii sau deteriorarii rovignetelor, datoratã unor cauze neimputabile proprietarului autovehiculului sau al remorcii, acesta se va adresa, proband cu documentele emise de Inspectoratul General al Poliţiei, dupã cum urmeazã:
- unitãţilor C.E.C. la care a efectuat plata, pentru a obţine o adeverinta privind dovada plãţii sumei fixe anuale;
- Ministerului Transporturilor, prin Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", pentru a obţine rovigneta, pe baza adeverintei privind plata sumei fixe anuale menţionate la alineatul precedent, însoţitã de actul constatator emis de Inspectoratul General al Poliţiei.
ART. 7
Pentru neplata în termen a sumelor datorate de agenţii economici la Fondul special al drumurilor publice se aplica o majorare pentru fiecare zi de întârziere, conform legislaţiei fiscale. Sumele aferente majorãrilor de întârziere se vireazã în contul Fondului special al drumurilor publice nr. 644560124 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Ministerului Transporturilor la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti.
Controlul calculului sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice, al respectãrii termenului de plata şi al concordanţei dintre utilizarea realã şi cea din declaraţia data pe propria rãspundere, prevãzutã la art. 2 lit. b) din prezentele norme metodologice, se realizeazã conform programelor de control aprobate de ministrul transporturilor. Controlul se executa de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi de cãtre organele abilitate ale Ministerului Transporturilor, constituite în mod distinct pentru aceasta activitate.
La solicitarea organelor de control agenţii economici au obligaţia de a pune la dispoziţie documente, situaţii şi justificãri pe propria rãspundere, în legatura cu modul de determinare şi achitare a obligaţiilor de plata la Fondul special al drumurilor publice.
Efectuarea controlului se va realiza cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, cu completãrile şi modificãrile ulterioare, ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 625/1998 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Rutiere Romane - A.R.R., ale <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 313/1997 pentru exercitarea controlului privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice şi ale <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 pentru exercitarea controlului privind utilizarea sumelor alocate consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Fondul special al drumurilor publice, precum şi ale altor reglementãri ulterioare.
În cazul constatãrii neachitarii la termen şi integral a sumelor fixe anuale datorate potrivit prevederilor art. 1 pct. 3 din prezentele norme metodologice, organele de control ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi ale Ministerului Transporturilor vor întocmi procese-verbale de contravenţie.
Rezultatele controalelor efectuate şi propunerile aferente se prezintã spre aprobare ministrului transporturilor.
Executarea silitã a creanţelor la bugetul Fondului special al drumurilor publice se face potrivit legislaţiei privind urmãrirea şi executarea silitã a creanţelor bugetului de stat, prin împuterniciţii proprii ai Ministerului Transporturilor.
Eliberarea cãrţii de identitate a autovehiculului sau a remorcii se va face de cãtre organele abilitate numai dupã prezentarea dovezii privind virarea cotelor stabilite potrivit prevederilor art. 1 pct. 2 din prezentele norme metodologice. La acordarea licenţei de transport prevãzute la <>art. 34 din Ordonanta Guvernului nr. 44/1997 privind transporturile rutiere, cu modificãrile ulterioare, se va face dovada achitãrii sumei fixe anuale, prezentatã la art. 1 pct. 3 din prezentele norme metodologice.
ART. 8
Pot fi utilizate pentru efectuarea transporturilor rutiere numai acele autovehicule şi remorci pentru care a fost plãtitã suma fixa anuala, potrivit prevederilor art. 1 pct. 3 din prezentele norme metodologice.
În cazul în care la controlul în trafic, efectuat de organele abilitate ale Ministerului de Interne, conducãtorii auto nu prezintã rovigneta prevãzutã la art. 1 pct. 3 din prezentele norme metodologice, agentul constatator va întocmi un proces-verbal de constatare a contravenţiei, conform modelului prezentat în anexa nr. 9 la prezentele norme metodologice.
Lunar, pentru stabilirea realã a obligaţiilor de plata ale agenţilor economici, prevãzute la art. 2 din prezentele norme metodologice, Ministerul Finanţelor, prin Direcţia Generalã a Vamilor, va transmite Ministerului Transporturilor situaţia privind importatorii de carburanţi şi cantitãţile importate pentru luna anterioarã.
CAP. 3
Utilizarea sumelor pentru finanţarea cheltuielilor aprobate din Fondul special al drumurilor publice
ART. 9
Din sumele colectate în Fondul special al drumurilor publice Ministerul Transporturilor aloca sume Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" pentru finanţarea cheltuielilor, dupã urmãtoarea procedura:
Pentru drumurile naţionale, unitãţile teritoriale transmit lunar Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", pana la data de 27 a fiecãrei luni, cereri justificative pentru cheltuielile curente şi de capital necesare în luna urmãtoare, conform modelului prezentat în anexele nr. 3a) şi 3b) la prezentele norme metodologice.
Pentru drumurile judeţene şi comunale, cererile justificative [anexele nr. 3a) şi 3b)], întocmite de consiliile judeţene şi consiliile locale, se transmit Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" pana la data de 27 a fiecãrei luni, prin unitãţile teritoriale din subordine.
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" prezintã ministrului transporturilor, lunar, pana la data de 5 a lunii, cererile justificative pentru necesarul de cheltuieli ce urmeazã a se efectua în luna respectiva, conform modelului prezentat în anexele nr. 4a), 4b) şi 4c) la prezentele norme metodologice, atât pentru drumuri naţionale, cat şi pentru drumuri judeţene şi comunale. Datele se fundamenteazã cu încadrarea în prevederile programelor aprobate şi în limita disponibilitãţilor colectate în contul Fondului special al drumurilor publice, existente în ultima zi a lunii precedente. Cererile vor fi prezentate spre aprobare ministrului transporturilor, dupã avizarea lor de cãtre Direcţia tehnica, investiţii şi concesiuni, Direcţia economicã, secretarul de stat, Departamentul transporturilor terestre.
Situaţia repartizãrii pe subunitatile Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi, respectiv, pe consiliile judeţene şi locale, astfel cum a fost aprobatã de ministrul transporturilor, se transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".
Cu sumele primite în plus fata de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative, întocmite de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi de consiliile judeţene şi locale, se vor diminua sumele rezultate din cererile justificative întocmite pentru luna urmãtoare.
ART. 10
Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative, Ministerul Transporturilor vireazã, pana la data de 10 a fiecãrei luni, sumele fundamentate conform art. 9 din prezentele norme metodologice.
Viramentele se efectueazã în contul Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" nr. 64.45 "Disponibil din cota de 65% repartizata din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti. Pentru sumele cuvenite consiliilor judeţene şi locale, viramentele se efectueazã în contul Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cod 64.45 "Disponibil din cota de 35% repartizata din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti.
La solicitarea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", trezoreriile din teritoriu vor deschide pe seama direcţiilor regionale de drumuri şi poduri din cadrul acesteia conturi distincte cu nr. 50.25... "Disponibil din cota repartizata din Fondul special al drumurilor publice".
La solicitarea consiliilor judeţene şi locale, trezoreriile teritoriale ale statului vor deschide pe seama acestora conturi distincte cu nr. 50.25... "Disponibil din cota repartizata din Fondul special al drumurilor publice".
Pentru municipiul Bucureşti (în sectoarele în care nu funcţioneazã trezorerii ale statului) şi pentru judeţul Ilfov se deschid urmãtoarele conturi la Banca Comercialã Romana - S.A.:
65.25... "Disponibil din sume repartizate din Fondul special al drumurilor publice", pe seama Primãriei Municipiului Bucureşti;
64.21... "Disponibil din sume repartizate în Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Direcţiei de drumuri şi poduri din cadrul Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".
ART. 11
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", în baza viramentelor şi a anexelor transmise de Ministerul Transporturilor, efectueazã alimentarea conturilor menţionate mai sus, deschise la unitãţile teritoriale ale trezoreriei statului sau ale Bãncii Comerciale Romane - S.A., dupã caz, pe seama unitãţilor de administrare a drumurilor publice naţionale sau a consiliilor judeţene şi locale, dupã caz.
ART. 12
Rãspunderea pentru modul de utilizare a sumelor din Fondul special al drumurilor publice revine Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi unitãţilor din subordinea sa, pentru sumele aferente drumurilor naţionale din administrare şi, respectiv, consiliilor judeţene şi locale, pentru drumurile din administrarea acestora.
Cheltuielile de capital finanţate din Fondul special al drumurilor publice se efectueazã în conformitate cu normele metodologice emise de Ministerul Finanţelor, aprobate prin Ordinul nr. 2.487/1996 , modificate prin <>Ordinul nr. 1.169/1997 şi republicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 din 30 iunie 1997.
ART. 13
Fondurile rãmase disponibile la sfârşitul anului în conturile deschise la trezoreriile statului şi, respectiv, la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti, pe seama Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", a unitãţilor teritoriale de drumuri ale acesteia şi a consiliilor judeţene şi locale, se vireazã la Ministerul Transporturilor în contul nr. 644560124 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti, fãrã a solicita acceptul titularului de cont.
CAP. 4
Raportarea utilizãrii sumelor din Fondul special al drumurilor publice
ART. 14
Soldul Fondului special al drumurilor publice, rãmas neutilizat la data de 31 decembrie, se utilizeazã de cãtre Ministerul Transporturilor în anul urmãtor pentru finanţarea cheltuielilor prevãzute a se efectua în acel an.
ART. 15
Lunar, pana la data de 16, unitãţile teritoriale ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" vor verifica şi apoi vor transmite acesteia decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare [anexa nr. 5a)], întocmit de consiliile judeţene şi locale pentru care au fost stabilite sarcini conform prevederilor <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 .
ART. 16
Lunar, pana la data de 20, pe baza datelor rezultate din balantele de verificare contabile, Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" va depune la Ministerul Transporturilor decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare din Fondul special al drumurilor publice atât de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" (pentru drumurile naţionale), cat şi de consiliile judeţene şi locale. La acesta se anexeazã o copie de pe deconturile justificative primite de la unitãţile teritoriale ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi, respectiv, de la consiliile judeţene şi locale.
Deconturile justificative se vor întocmi în baza datelor rezultate din balantele contabile lunare [anexele nr. 5a) şi 5b)] la prezentele norme metodologice.
Înregistrarea pe cheltuielile Ministerului Transporturilor a sumelor utilizate din Fondul special al drumurilor publice se face în baza decontului justificativ prezentat de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", avizat de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Transporturilor, şi se aproba de ministrul transporturilor.
ART. 17
Ministerul Transporturilor va raporta, lunar, pana la data de 18, Ministerului Finanţelor contul de execuţie privind Fondul special al drumurilor publice pentru Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi pentru consiliile judeţene şi locale pe formularul prezentat în anexa nr. 15b) la raportarile statistice, pe structura prevãzutã în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice.
CAP. 5
Contabilitatea execuţiei Fondului special al drumurilor publice
ART. 18
La nivelul Ministerului Transporturilor:
a) conturi contabile utilizate:
- 148 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice";
- 220 "Debitori" (analitic "Debitori din Fondul special al drumurilor publice");
- 348 "Fondul special al drumurilor publice";
- 448 "Cheltuieli din Fondul special al drumurilor publice";
b) înregistrãri contabile:
- primirea sumelor virate de persoanele fizice şi juridice plãtitoare ale sumelor care se constituie în Fondul special al drumurilor publice:
148 = 348
- virarea sumelor cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" în vederea efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege:
220 = 148
- la prezentarea deconturilor justificative de cheltuieli:
448 = 220
- la sfârşitul anului, închiderea contului de cheltuieli:
348 = 448
Evidenta analitica a încasãrilor şi a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil şi cheltuieli se organizeazã distinct pe subdiviziunile clasificatiei veniturilor şi cheltuielilor Fondului special al drumurilor publice, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.394/1995.
ART. 19
La nivelul consiliilor judeţene şi locale:
Consiliile judeţene şi locale înregistreazã încasãrile, plãţile şi disponibilitãţile privind Fondul special al drumurilor publice cu ajutorul conturilor:
- 148 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice";
- 337 "Fondul cu destinaţie specialã" (analitic "Sume primite din Fondul special al drumurilor publice" cont 337.36) pentru cota acordatã conform prevederilor legale;
- 421 "Cheltuieli din fondul cu destinaţie specialã" (analitic "Cheltuieli din sumele primite din Fondul special al drumurilor publice" cont 421.36).
Evidenta analitica a plãţilor de casa şi a cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil şi cheltuieli se organizeazã distinct pe subdiviziunile clasificatiei veniturilor şi cheltuielilor Fondului special al drumurilor publice, aprobate prin Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.394/1995.
Sumele cheltuite din Fondul special al drumurilor publice se raporteazã trimestrial de cãtre consiliile judeţene şi locale pe formularul "Disponibil din fonduri cu destinaţie specialã", prezentat în anexa nr. 15, şi pe formularul prezentat în anexa nr. 15b), din formularele statistice, pe structura formularului prevãzutã în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice, o data cu darea de seama contabila privind execuţia bugetului, la direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti. Un exemplar din contul de execuţie se transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" pana la data de 20 a lunii urmãtoare încheierii fiecãrui trimestru.
ART. 20
La nivelul Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" repartizarea, utilizarea şi gestionarea fondurilor primite de aceasta se vor reflecta în contabilitatea proprie, potrivit metodologiei stabilite pentru agenţii economici.
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi unitãţile sale teritoriale de administrare a drumurilor naţionale evidenţiazã sumele primite şi folosirea acestora prin conturile contabile (analitic distinct):
- 118 "Alte fonduri";
- 121 "Profit şi pierderi";
- 162 "Credite bancare pe termen lung şi mediu";
- 168 "Dobânzi aferente împrumuturilor şi datoriilor asimilate";
- 208 "Alte imobilizari necorporale";
- 212 "Mijloace fixe";
- 230 "Imobilizari necorporale în curs";
- 231 "Imobilizari corporale în curs";
- 2677 "Alte creanţe imobilizate";
- 280 "Amortizari privind imobilizarile necorporale";
- 281 "Amortizari privind imobilizarile corporale";
- 300 "Materii prime";
- 301 "Materiale consumabile";
- 321 "Obiecte de inventar";
- 322 "Uzura obiectelor de inventar";
- 323 "Baracamente şi amenajãri provizorii";
- 331 "Produse în curs de execuţie";
- 332 "Lucrãri şi servicii în curs de execuţie";
- 341 "Semifabricate";
- 345 "Produse finite";
- 346 "Produse reziduale";
- 351 "Materii şi materiale aflate la terţi";
- 381 "Ambalaje";
- 401 "Furnizori";
- 404 "Furnizori de imobilizari";
- 408 "Furnizori - facturi nesosite";
- 409 "Furnizori - debitori";
- 411 "Clienţi";
- 421 "Personal - remuneraţii datorate";
- 423 "Personal - ajutoare materiale acordate";
- 425 "Avansuri acordate personalului";
- 426 "Drepturi de personal neridicate";
- 427 "Reţineri din remuneraţii datorate terţilor";
- 428 "Alte datorii şi creanţe în legatura cu personalul";
- 4311 "Contribuţia unitãţii la asigurãrile sociale";
- 4312 "Contribuţia personalului pentru pensia suplimentarã";
- 4371 "Contribuţia unitãţii la fondul de şomaj";
- 4372 "Contribuţia personalului la fondul de şomaj";
- 444 "Impozit salarii";
- 4426 "T.V.A. deductibilã";
- 4427 "T.V.A. colectata";
- 4428 "T.V.A. neexigibila";
- 446 "Alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate";
- 447 "Fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte asimilate";
- 461 "Debitori diversi";
- 462 "Creditori diversi";
- 471 "Cheltuieli înregistrate în avans";
- 481 "Decontãri între unitate şi subunitati";
- 482 "Decontãri între subunitati";
- 5121 "Conturi la bãnci, în lei";
- 5124 "Conturi la bãnci, în devize";
- 5125 "Sume în curs de decontare";
- 5311 "Casa în lei";
- 5328 "Alte valori";
- 541 "Acreditive";
- 542 "Avansuri de trezorerie";
- 581 "Viramente interne";
- 600 "Cheltuieli cu materiile prime";
- 601 "Cheltuieli cu materialele consumabile";
- 602 "Cheltuieli privind obiectele de inventar";
- 603 "Cheltuieli privind baracamentele şi amenajãrile provizorii";
- 604 "Cheltuieli privind materialele nestocate";
- 605 "Cheltuieli privind energia şi apa";
- 607 "Cheltuieli privind mãrfurile";
- 608 "Cheltuieli privind ambalajele";
- 611 "Cheltuieli de întreţinere şi reparaţii";
- 612 "Cheltuieli cu redevenţele, locatiile de gestiune şi chiriile";
- 613 "Cheltuieli cu primele de asigurare";
- 614 "Cheltuieli cu studiile şi cercetãrile";
- 621 "Cheltuieli cu carburanţii";
- 623 "Cheltuieli de protocol, reclama şi publicitate";
- 624 "Cheltuieli cu transportul de bunuri şi de personal";
- 625 "Cheltuieli cu deplasãri, detaşãri şi transferãri";
- 626 "Cheltuieli poştale şi taxe de telecomunicaţii";
- 627 "Cheltuieli cu serviciile bancare şi asimilate";
- 628 "Alte cheltuieli cu serviciile executate de terţi";
- 635 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate";
- 641 "Cheltuieli cu remuneraţiile personalului";
- 6451 "Cheltuieli privind contribuţia unitãţii la asigurãrile sociale";
- 6452 "Cheltuieli privind contribuţia unitãţii pentru ajutorul de şomaj";
- 6458 "Alte cheltuieli privind asigurãrile şi protecţia socialã";
- 658 "Alte cheltuieli de exploatare";
- 666 "Cheltuieli privind dobânzile";
- 671 "Cheltuieli excepţionale privind operaţiunile de gestiune";
- 681 "Cheltuieli de exploatare privind amortizarea imobilizarilor";
- 708 "Venituri din activitãţi diverse";
- 711 "Venituri din producţia stocata";
- 722 "Venituri din producţia de imobilizari corporale".
În evidenta contabila a Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" operaţiunile se reflecta astfel:
a) primirea sumelor de la Ministerul Transporturilor:
5121 = %
481 - cota de 65%, cuvenitã Regiei Autonome
"Administraţia Nationala a Drumurilor din România";
462 - cota de 35%, cuvenitã consiliilor judeţene şi locale.
Virarea sumelor de cãtre Regia Autonomã "Administraţia
Nationala a Drumurilor din România":
- la direcţiile regionale de drumuri şi poduri:
481 = 5121
- la consiliile judeţene şi locale:
462 = 5121.
ART. 21
Din sumele repartizate conform programelor anuale aprobate se suporta şi taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor finanţate şi executate din Fondul special al drumurilor publice, creditele interne, creditele externe, împrumuturile nerambursabile sau contribuţia Guvernului României la creditele contractate.
Regimul taxei pe valoarea adãugatã aferente lucrãrilor executate în antrepriza sau în regie proprie de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" ori de subunitatile sale este stabilit prin <>Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 , republicatã, şi prin normele metodologice aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 512/1998 .
ART. 22
Plãţile efectuate în plus sau eronat în contul Fondului special al drumurilor publice pot fi reţinute din obligaţiile ulterioare ale agentului economic sau pot fi solicitate Ministerului Transporturilor pentru rambursare.
Persoanele juridice care solicita rambursarea vor anexa la cerere documentele din care sa rezulte suma real datoratã şi dovada plãţii.
Sumele vor fi restituite de Ministerul Transporturilor în urma efectuãrii, de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sau de organele abilitate ale Ministerului Transporturilor, a verificãrii temeiniciei cererii, scop în care se va încheia o nota de constatare, vizata de Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare şi de Direcţia generalã juridicã şi contencios din cadrul Ministerului Transporturilor şi aprobatã de ministrul transporturilor.
Verificarea şi restituirea sumelor virate în plus sau eronat se vor efectua în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data înregistrãrii cererii la Ministerul Transporturilor.
Sumele solicitate nu pot fi reţinute din propria initiativa a persoanei juridice din obligaţiile de plata ulterioare transmiterii cererii de restituire la Ministerul Transporturilor.
Persoanele fizice care solicita Ministerului Transporturilor restituirea eventualelor sume virate eronat sau în plus în contul Fondului special al drumurilor publice vor anexa documentele legalizate care atesta baza de calcul al obligaţiilor, precum şi al plãţilor efectuate.
Restituirea sumelor se va efectua pe baza notei întocmite de organele Ministerului Transporturilor, abilitate sa efectueze controlul respectãrii prevederilor <>Legii nr. 118/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare. Nota va fi vizata de Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare şi de Direcţia generalã juridicã şi contencios din cadrul Ministerului Transporturilor şi va fi aprobatã de ministrul transporturilor.
ART. 23
Contravaloarea comisioanelor bancare sau a taxelor poştale aferente operaţiunilor de restituire se suporta de beneficiarii sumelor respective.
ART. 24
Agenţii economici care datoreazã sume în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 118/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, înregistreazã cronologic în evidentele contabile, la data efectuãrii operaţiunilor, sumele destinate Fondului special al drumurilor publice în creditul contului 447 "Fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic "Sume datorate Fondului special al drumurilor publice", prin debitul contului 635 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic distinct.
Evidentierea modului de constituire şi de vãrsare de cãtre agenţii economici a sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice se raporteazã semestrial, prin formularul "Impozite, taxe şi alte obligaţii datorate şi vãrsate", anexa nr. 5c) la bilanţul contabil, respectiv anexa nr. 4 la raportarea semestriala contabila.
ART. 25
Recepţia obiectivelor şi lucrãrilor, executate în regie sau cu terţi, se face în conformitate cu reglementãrile specifice în vigoare.
ART. 26
În sensul prezentelor norme metodologice, carburanţii auto sunt numai acei carburanţi clasificati la urmãtoarele coduri din Tariful vamal de import al României:
1. 27 10 00 27, 27 10 00 29, 27 10 00 32, pentru benzina pentru motoare cu conţinut de plumb care sa nu depãşeascã 0,013 g/l;
2. 27 10 00 34, 27 10 00 36, pentru benzina pentru motoare cu conţinut de plumb de peste 0,013 g/l;
3. 27 10 00 66, 27 10 00 67, 27 10 00 68, pentru motorina.
Dacã la controlul efectuat de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sau de organele abilitate ale Ministerului Transporturilor se constata înscrieri eronate în Declaraţia vamalã de import privind codul carburantilor importati, Ministerul Transporturilor va sesiza în scris Ministerul Finanţelor - Direcţia Generalã a Vamilor şi Ministerul de Interne.
ART. 27
Ministerul Transporturilor împreunã cu Ministerul Finanţelor vor analiza în anul 1999 posibilitatea ca, începând cu anul 2000, încasãrile veniturilor Fondului special al drumurilor publice sa se efectueze prin trezoreriile bugetului de stat.
ART. 28
Anexele nr. 1-9 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
Pe data intrãrii în vigoare a prezentelor norme metodologice se abroga <>Normele metodologice nr. 3.321/22.947 din 21 iulie 1997 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, emise de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Finanţelor, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 176 din 30 iulie 1997.
Prezentele norme metodologice se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin grija Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".

Ministrul transporturilor,
Traian Basescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA 1

LISTA
cuprinzând principalele cheltuieli finanţate din Fondul special al drumurilor publice

I. CHELTUIELI CURENTE,
din care:
A. Cheltuieli pentru reparaţii curente, întreţinerea şi administrarea drumurilor şi podurilor, a construcţiilor, utilajelor, echipamentelor şi mijloacelor de transport specifice sectorului de drumuri, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, a variaţiei stocului de materiale, precum şi a avansurilor lunare, acordate potrivit prevederilor legale,
din care:
. cheltuieli cu salariile personalului care executa lucrãri de întreţinere, reparare, exploatare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , modificatã şi completatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 612/1998 .
B. Reparaţii capitale la drumuri, poduri şi construcţii aferente acestora, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, a variaţiei stocului de materiale, precum şi a avansurilor lunare, acordate potrivit prevederilor legale,
din care:
. cheltuieli cu salariile personalului care executa lucrãri de întreţinere, reparare, exploatare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , modificatã şi completatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 612/1998 .
C. Comisionul şi alte cheltuieli de administrare a Fondului special al drumurilor publice:
. comision, taxe de timbru, cheltuieli de judecata, cheltuieli pentru aprovizionarea şi distribuirea rovignetelor.
II. CHELTUIELI DE CAPITAL
III. RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE
IV. RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE
N O T A :
Prin ordin al ministrului transporturilor se va stabili nomenclatorul lucrãrilor de drumuri şi poduri.

ANEXA 2

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

BUGETUL
Fondului special al drumurilor publice pe anul ......


- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Capitol Sub- Titlu/ Denumirea Program Repartizarea
ca- Arti- indicatorului anual pe trimestre
pi- col ────────────
tol I II II IV
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0012 VENITURI - TOTAL
1112 I. VENITURI CURENTE
3312 A. VENITURI FISCALE
1212 A2. IMPOZITE INDIRECTE
1712 ALTE IMPOZITE INDIRECTE*)
07 Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru carburanţii
auto livrati la intern de cãtre pro-
ducatori şi asupra valorii în vama
pentru carburanţii auto importati
08 Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru autovehi-
culele şi remorcile livrate de cãtre
producãtorii din ţara pe piata
interna şi asupra valorii în vama a
autovehiculelor şi remorcilor impor-
tate
09 Suma fixa anuala plãtitã de pro-
prietarii de autovehicule şi remorci
pentru utilizarea drumurilor publice
5012 CHELTUIELI - TOTAL**)
01 CHELTUIELI CURENTE
02 CHELTUIELI DE PERSONAL***)
10 Cheltuieli cu salariile
11 Contribuţia pentru asigurãri sociale
de stat
12 Cheltuieli pentru constituirea
Fondului pentru plata ajutorului de
şomaj
14 Contribuţii pentru constituirea
Fondului de asigurãri sociale de
sãnãtate
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII****)
27 Reparaţii curente, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome şi
ale societãţilor comerciale cu capi-
tal de stat
85 RAMBURSĂRI DE CREDITE
EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE
8501 Rambursãri de credite externe
8502 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite externe
88 RAMBURSĂRI DE CREDITE
INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE AFERENTE ACES-
TORA
8801 Rambursãri de credite interne
8802 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite interne
6812 ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
6912 a) pentru drumuri naţionale
01 CHELTUIELI CURENTE
02 CHELTUIELI DE PERSONAL***)
10 Cheltuieli cu salariile
11 Contribuţia pentru asigurãri sociale
de stat
12 Cheltuieli pentru constituirea
Fondului pentru plata ajutorului de
şomaj
14 Contribuţii pentru constituirea
Fondului de asigurãri sociale de
sãnãtate
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII****)
27 Reparaţii curente, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome şi
ale societãţilor comerciale cu capi-
tal de stat
85 RAMBURSĂRI DE CREDITE
EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE AFERENTE ACES-
TORA
8501 Rambursãri de credite externe
8502 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite externe
88 RAMBURSĂRI DE CREDITE
INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE AFERENTE ACES-
TORA
8801 Rambursãri de credite interne
8802 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite interne
05 Drumuri şi poduri
7012 b) pentru drumuri locale
7112 ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
01 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SER-
VICII
27 Reparaţii curente, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome şi
ale societãţilor comerciale cu capi-
tal de stat
05 Drumuri şi poduri
9812 EXCEDENT/DEFICIT
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Inclusiv încasãrile din restantele din anii precedenti, care în execuţie se vor evidenţia distinct.
**) Disponibilul din anii precedenti la Fondul special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice se va utiliza în limita cheltuielilor aprobate.
***) Cheltuielile de personal aferente personalului care executa cheltuieli de întreţinere, reparare, exploatare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , modificatã şi completatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 612/1998 .
****) Inclusiv diferenţa rãmasã neacoperita de la bugetul de stat pentru contribuţia partii romane la lucrãrile realizate din împrumuturi externe.

ANEXA 2.1

FUNDAMENTAREA
bugetului Fondului special al drumurilor publice
pe anul .......



- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Realizari Program Propuneri
Denumirea indicatorilor Cod rând în anul pentru pentru
precedent curent bugetar
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. VENITURI - TOTAL 01
1. Cota asupra preţului cu ridicatã, 02
exclusiv accizele, pentru
carburanţii auto livrati la intern
de cãtre producãtori şi asupra
valorii în vama pentru carburan-
tii auto importati
2. Cota asupra preţului cu ridicatã, 03
exclusiv accizele, pentru
autovehiculele şi remorcile livrate
de cãtre producãtorii din ţara pe
piata interna şi asupra valorii în
vama a autovehiculelor şi remorcilor
importate
3. Suma fixa anuala plãtitã de proprietarii 04
de autovehicule şi remorci pentru
utilizarea drumurilor publice
II. CHELTUIELI - TOTAL
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI DE PERSONAL*), din care:
- Cheltuieli cu salariile
- Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat
- Cheltuieli pentru constituirea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj
- Contribuţii pentru constituirea Fondului de asigurãri
sociale de sãnãtate
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII**), din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome şi ale societãţilor
comerciale cu capital de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE
DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE EXTERNE,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE
DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE INTERNE,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite interne
a) pentru drumuri naţionale
ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI DE PERSONAL*), din care:
- Cheltuieli cu salariile
- Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat
- Cheltuieli pentru constituirea Fondului pentru plata
ajutorului de şomaj
- Contribuţii pentru constituirea Fondului de asigurãri
sociale de sãnãtate
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII**), din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome şi ale societãţilor
comerciale cu capital de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE
DOBÂNZI ŞI COMISIOANE AFERENTE ACESTORA,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE
DOBÂNZI ŞI COMISIOANE AFERENTE ACESTORA,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite interne
b) pentru drumuri locale
ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome şi ale societãţilor
comerciale cu capital de stat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Cheltuielile de personal aferente personalului care executa lucrãri de întreţinere, reparare, exploatare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , modificatã şi completatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 612/1998 .
**) Inclusiv diferenţa rãmasã neacoperita de la bugetul de stat pentru contribuţia partii romane la lucrãrile realizate din împrumuturi externe.

ANEXA 3

CRITERIILE
de repartizare a sumelor în cadrul programelor anuale din Fondul special
al drumurilor publice

a) Pentru drumurile naţionale din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România"
Repartizarea surselor financiare anuale pentru drumurile naţionale se face pe luna şi pe activitãţi, în conformitate cu anexa nr. 1, în funcţie de necesitãţile reţelei, lungimea reţelei de administrare, pe categorii de lucrãri.
b) Pentru drumurile din administrarea consiliilor judeţene şi locale
Repartizarea surselor financiare anuale se face de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", în funcţie de starea tehnica a reţelei, de datele din recensãmântul de trafic şi de lungimea reţelei din administrare.
În cadrul cheltuielilor curente se va prevedea o cota de minimum 15% din totalul volumului acestora pentru acţiuni şi lucrãri privind siguranta circulaţiei rutiere.

ANEXA 3a)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
REGIA AUTONOMĂ "ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA"
Direcţia regionala de drumuri şi poduri .....................
Consiliul Judeţean ............................................
Consiliul Local ..............................................

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente care se finanţeazã
din Fondul special al drumurilor publice pe luna ............. 199 ......


- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
din care:
───────────────────────────────
contribuţia
reparaţii Guvernului
Denumirea indicatorului TOTAL, curente, României
întreţinere, pentru
adminis- reparaţii reabilitari
trare capitale ale dru-
murilor
naţionale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului, cumulat pana la finele
lunii pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la incepu-
tul anului pana la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alo-
câte pana la finele lunii precedente lunii
pentru care se face solicitarea în baza cere-
rilor justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul jus-
tificativ prezentat la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sumele de alocat în limita disponibilului

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

D.R.D.P.

Director, Director economic,
.............. ................

CONSILIUL JUDEŢEAN

Preşedinte, Contabil-şef, Vizat
───────
............... ................ D.R.D.P.

CONSILIUL LOCAL

Primar, Contabil-şef, Vizat
───────
............... ................ D.R.D.P.



N O T A :
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie în parte, a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.
Rândul 8 se va completa de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.

ANEXA 3b)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
REGIA AUTONOMĂ "ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA"
Consiliul Judeţean ..........................................
Consiliul Local .............................................

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile de capital care se finanţeazã
din Fondul special al drumurilor publice pe luna ................ 199....


- mii lei -
────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului, cumulat pana la finele
lunii pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la incepu-
tul anului pana la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alo-
câte pana la finele lunii precedente lunii
pentru care se face solicitarea în baza cere-
rilor justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul jus-
tificativ prezentat la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sumele de alocat în limita disponibilului

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

D.R.D.P.

Director, Director economic,
................... ...................

CONSILIUL JUDEŢEAN

Preşedinte, Contabil-şef, Vizat
───────
................. ................ D.R.D.P.

CONSILIUL LOCAL

Primar, Contabil-şef, Vizat
───────
............... .............. D.R.D.P.



N O T A :
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie în parte, a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.
Rândul 8 se va completa de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.

ANEXA 4a)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
REGIA AUTONOMĂ "ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA"


Aprobat
──────
Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente care se finanţeazã
din Fondul special al drumurilor publice pe luna ............... 199.....

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────
din care:
───────────────────────────────────────────────
contribuţia
reparaţii Guvernului
TOTAL, curente, României
întreţinere, pentru
adminis- reparaţii reabilitari
trare capitale ale dru-
murilor
naţionale
────────────────────────────────────────────────

1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului, cumulat pana la finele
lunii pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la incepu-
tul anului pana la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alo-
câte pana la finele lunii precedente lunii
pentru care se face solicitarea în baza cere-
rilor justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul jus-
tificativ prezentat la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sumele de alocat în limita disponibilului

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
...................... ......................

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Avizat
──────
Secretar de stat, DIRECŢII DE SPECIALITATE
...........................



N O T A :
În anexa se va prezenta pentru drumurile naţionale repartizarea sumelor de alocat în limita disponibilului pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" întocmeşte separat pentru drumurile locale o anexa în care se prezintã centralizat, pentru fiecare consiliu judeţean şi local în parte, indicatorii 1-8.
Rândul 8 se va completa de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.

ANEXA 4b)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
REGIA AUTONOMĂ "ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA"



Aprobat
───────
Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile de capital care se finanţeazã
din Fondul special al drumurilor publice pe luna ................. 199....

- mii lei -
─────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului, cumulat pana la finele
lunii pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la incepu-
tul anului pana la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alo-
câte pana la finele lunii precedente lunii
pentru care se face solicitarea în baza cere-
rilor justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul jus-
tificativ prezentat la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sumele de alocat în limita disponibilului

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
...................... .......................

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Avizat
───────

Secretar de stat, DIRECŢII DE SPECIALITATE
........................



N O T A :
În anexa se va prezenta pentru drumurile naţionale repartizarea sumelor de alocat în limita disponibilului pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Rândul 8 se va completa de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" întocmeşte separat pentru drumurile locale o anexa în care se prezintã centralizat, pentru fiecare consiliu judeţean şi local în parte, indicatorii 1-8.

ANEXA 4c)

MINISTERUL TRANSPORTURILOR
REGIA AUTONOMĂ "ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA"


Aprobat
───────
Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru rambursãri de credite interne (externe), plati de dobânzi şi comisioane la credite, care se finanţeazã din Fondul special al drumurilor publice pentru drumuri naţionale pe luna ............ 199 .....

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
din care:
────────────────────────────
Explicaţii TOTAL, rambursãri plati de dobânzi
de credite şi comisioane
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului, cumulat pana la finele
lunii pentru care se face solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la incepu-
tul anului pana la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului,
alocate pana la finele lunii precedente lunii
pentru care se face solicitarea în baza cere-
rilor justificative anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul jus-
tificativ prezentat la finele lunii precedente
lunii în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului
8. Sume de alocat în limita disponibilului

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
................. .....................

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Avizat
──────

Secretar de stat, DIRECŢII DE SPECIALITATE
.....................



N O T A :
Prezenta anexa se întocmeşte separat pentru rambursãri de credite, plati de dobânzi şi comisioane la credite interne şi externe.
Rândul 8 se va completa de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" în limita disponibilului comunicat de Ministerul Transporturilor.

ANEXA 5a)


MINISTERUL TRANSPORTURILOR
REGIA AUTONOMĂ "ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA"
Direcţia regionala de drumuri şi poduri ..........................
Consiliul Judeţean ...............................................
Consiliul Local ..................................................

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din Fondul special al drumurilor publice pentru
luna .........

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Explicaţii Luna pentru care Cumulat de la
se justifica începutul anului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Sume alocate din Fondul special al drumuri-
lor publice pentru efectuarea de:
A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)
B. Cheltuieli de capital
II. Sume utilizate pentru cheltuieli totale,
din care:
A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)
B. Cheltuieli de capital
III. Diferenţa de regularizat (I-II)

Datele se confirma pe propria rãspundere.

D.R.D.P.

Director, Director economic,
(Contabil-şef),
.................. ...........................

CONSILIUL JUDEŢEAN

Preşedinte, Contabil-şef, Vizat
───────
........... .............. D.R.D.P.

CONSILIUL LOCAL

Primar, Contabil-şef, Vizat
──────
............. ................. D.R.D.P.



N O T A :
În anexa se vor prezenta:
. pentru cheltuieli curente - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna.............) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate;
. pentru cheltuieli de capital - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna.............) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri, conform programelor aprobate.


─────────
*) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.


ANEXA 5b)
MINISTERUL TRANSPORTURILOR
REGIA AUTONOMĂ "ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA"





Aprobat
────────
Ministru,

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ....
- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Explicaţii Luna pentru care Cumulat de la
se justifica începutul anului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Sume alocate din Fondul special al drumuri-
lor publice pentru efectuarea de:
A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)
B. Cheltuieli de capital
C. Rambursãri de credite externe, plati de
dobânzi şi comisioane, din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane
D. Rambursãri de credite interne, plati de
dobânzi şi comisioane, din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane
II. Sume utilizate pentru cheltuieli totale,
din care:
A. Cheltuieli curente, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
- Contribuţia în lei a partii romane*)
B. Cheltuieli de capital
C. Rambursãri de credite externe, plati de
dobânzi şi comisioane aferente acestora,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane
D. Rambursãri de credite interne, plati de
dobânzi şi comisioane aferente acestora,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane
III. Diferenţa de regularizat (I-II)

Datele se confirma pe propria rãspundere.

REGIA AUTONOMĂ "ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA"

Director general, Director economic,
................... .....................

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Avizat
──────
Secretar de stat, DIRECŢII DE SPECIALITATE
...................



N O T A :
În anexa se vor prezenta:
. pentru cheltuieli curente - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna ..........) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate;
. pentru cheltuieli de capital - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi în luna .......) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri, conform programelor aprobate.



───────────
*) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.

ANEXA 6

MINISTERUL TRANSPORTURILOR





CONT DE EXECUŢIE
privind Fondul special al drumurilor publice la data de ................

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea indicatorilor Program Realizari
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. VENITURI - TOTAL
Venituri curente
A. Venituri fiscale
A2. Impozite indirecte
Alte impozite indirecte*)
Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv
accizele pentru carburanţii auto livrati la
intern de cãtre producãtori şi asupra valorii
în vama pentru carburanţii auto importati
Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv
accizele pentru autovehiculele şi remorcile
livrate de cãtre producãtorii din ţara pe piata
interna şi asupra valorii în vama a autovehiculelor
şi remorcilor importate
Suma fixa anuala plãtitã de proprietarii de
autovehicule şi remorci pentru utilizarea
drumurilor publice
II. CHELTUIELI - TOTAL**)
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI DE PERSONAL***), din care:
- Cheltuieli cu salariile
- Contribuţii pentru asigurãrile sociale de stat
- Cheltuieli pentru constituirea Fondului pentru
plata ajutorului de şomaj
- Contribuţii pentru constituirea Fondului de
asigurãri sociale de sãnãtate
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII****), din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome şi ale societãţilor
comerciale cu capital de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE EXTERNE, din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE INTERNE, din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite interne
a) pentru drumuri naţionale
ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI DE PERSONAL***), din care:
- Cheltuieli cu salariile
- Contribuţii pentru asigurãrile sociale de stat
- Cheltuieli pentru constituirea Fondului pentru
plata ajutorului de şomaj
- Contribuţii pentru constituirea Fondului de
asigurãri sociale de sãnãtate
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
Contribuţia în lei a partii romane****)
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome şi ale
societãţilor comerciale cu capital de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE EXTERNE, din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE DOBÂNZI ŞI
COMISIOANE LA CREDITE INTERNE, din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite interne
Drumuri şi poduri
b) pentru drumuri locale
ACŢIUNI ECONOMICE
TRANSPORTURI ŞI COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII, din care:
- Reparaţii curente, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
CHELTUIELI DE CAPITAL, din care:
- Investiţii ale regiilor autonome şi ale societãţilor
comerciale cu capital de stat
- Drumuri şi poduri
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Inclusiv încasãrile din restantele din anii precedenti.
**) Disponibilul din anii precedenti la Fondul special pentru dezvoltarea şi modernizarea drumurilor publice se va utiliza în limita cheltuielilor aprobate.
***) Cheltuielile de personal aferente personalului care executa lucrãri de întreţinere, reparare, exploatare, modernizare şi reabilitare la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , modificatã şi completatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 612/1998 .
****) Contribuţia în lei a partii romane la cofinantarea lucrãrilor şi obiectivelor cuprinse în acordurile de împrumut încheiate de statul roman sau de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", având garanţia statului, cu organisme financiare internaţionale.

ANEXA 7


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sucursale C.E.C.:
──────────────────────────────
judeţene orãşeneşti Adresa
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Alba Alba Iulia, piata Iuliu Maniu nr. 13
Aiud Aiud, piata Cuza Voda nr. 24
Arad Arad, Bd Revoluţiei nr. 5-7
Arges Pitesti, Bd Republicii bl. E3b, centru
Campulung Campulung, str. Nicolae Leonard bl. A10
Bacau Bacau, Bd Unirii nr. 11
Moinesti Moinesti, str. Tudor Vladimirescu bl. F
Onesti Onesti, bd Belvedere nr. 1
Bihor Oradea, Piata Independentei bl. A3-A4
Bistrita-Nasaud Bistrita, str. Mihai Eminescu nr. 2
Botosani Botosani, Piata Revoluţiei nr. 3
Dorohoi Dorohoi, str. Dobrogeanu Gherea nr. 6
Braşov Braşov, Str. Muresenilor nr. 6
Fagaras Fagaras, Bd Unirii nr. 6B
Brãila Brãila, Bd Independentei bl A2+A2 bis
Buzau Buzau, Bd Unirii bl. 141 JK 15A
Caras-Severin Resita, piata 1 Decembrie 1918 nr. 9
Caransebes Caransebes, str. Mihai Viteazul nr. 12
Calarasi Calarasi, Str. Progresului nr. 23
Oltenita Oltenita, Str. Argesului nr. 78
Cluj Cluj-Napoca, bd 21 Decembrie nr. 23-35
Dej Dej, str. 1 Mai nr. 9
Turda Turda, Piata Romana nr. 14, bl. O
Constanta Constanta, bd Tomis nr. 79-89
Medgidia Medgidia, Str. Halei nr. 1
Covasna Sfantu Gheorghe, str. Mihai Viteazul nr.
2
Dambovita Targoviste, Bd Independentei nr. 3
Gaesti Gaesti, str. 1 Decembrie nr. 4
Dolj Craiova, str. Sfantu Dumitru bl. 1-3-5
Bailesti Bailesti, Str. Victoriei nr. 166
Galaţi Galaţi, str. Domneascã nr. 24, bl. Modern
Tecuci Tecuci, str. Ion Petrovici nr. 2
Giurgiu Giurgiu, Str. Garii nr. 1, bl. 48
Gorj Targu Jiu, str. Traian bl. C1
Harghita Miercurea-Ciuc, str. N. Balcescu nr. 2/A
Gheorgheni Gheorgheni, str. Nicolae Balcescu nr. 15
Odorheiu- Odorheiu-Secuiesc, bd Kossuth Lajos nr. 1
Secuiesc
Hunedoara Deva, bd 22 Decembrie nr. 90, bl. 26
Hunedoara Hunedoara, str. Avram Iancu nr. 14
Petrosani Petrosani, str. 1 Decembrie 1918 nr. 61
Ialomita Slobozia, str. Matei Basarab bl. A5
Iaşi Iaşi, str. A. Pann nr. 38, bl. 1-A1
Pascani Pascani, Piata Moldovei bl. Moldova
Maramures Baia Mare, Bd Unirii nr. 12A
Sighetu Sighetu Marmatiei, piata 1 Decembrie nr.
1
Marmatiei
Mehedinti Drobeta-Turnu Severin, str. D. Cantemir
nr. 6
Mures Targu Mures, bd 1 Decembrie 1918 nr. 1
Reghin Reghin, Bd Unirii bl. 19
Sighisoara Sighisoara, str. 1 Decembrie 1918 nr.
8-10
Neamt Piatra Neamt, str. Ozana nr. 2, bl. M1
Roman Roman, piata Ştefan cel Mare bl. 6
Olt Slatina, bd Alexandru Ioan Cuza nr. 32
Caracal Caracal, Str. Trandafirilor bl. ABC
Prahova Ploiesti, str. Cuza Voda bl. B1-B2
Campina Campina, str. Carol I bl. BC 32-34
Satu Mare Satu Mare, Calea Traian nr. 2
Carei Carei, str. Mihai Viteazul nr. 2, bl. MV
18-20
Salaj Zalau, bd Mihai Viteazul bl. D
Sibiu Sibiu, str. Samuel Brukenthal nr. 2
Medias Medias, str. L. Roth nr. 19
Suceava Suceava, str. Curtea Domneascã bl. 14
Campulung Campulung Moldovenesc, str. D. Cantemir
Moldovenesc bl. 31
Radauti Radauti, Aleea Primaverii
Vatra Dornei Vatra Dornei, str. M. Eminescu nr. 42
Teleorman Alexandria, str. Bucureşti nr. 59
Rosiori de Vede Rosiori de Vede, Calea Dunãrii nr. 32
Turnu Magurele Turnu Magurele, Str. Independentei bl.
D16
Timis Timişoara, str. E. Carusso nr. 1
Lugoj Lugoj, str. Astalas nr. 1-3
Tulcea Tulcea, str. Babadag nr. 11, bl. 5
Vaslui Vaslui, str. Ştefan cel Mare nr. 75, bl.
75
Barlad Barlad, Str. Republicii nr. 200, bl. D1-8
Husi Husi, str. General Teleman nr. 1, bl. A1
Valcea Ramnicu Valcea, Calea lui Traian nr. 150,
bl. Anton Pann
Dragasani Dragasani, str. Gib Mihaescu bl. A1
Vrancea Focsani, str. Alexandru Vlahuta nr. 27
Sucursala C.E.C. a
Municipiului Bucureşti Bucureşti, Calea Victoriei nr. 11
Sectorul 1 Bucureşti, sos. Ştefan cel Mare nr. 1-3,
bl. 1
Sectorul 2 Bucureşti, sos. Ştefan cel Mare nr. 31,
bl. 29
Sectorul 3 Bucureşti, str. Dristor nr. 81-88, bl.
B13P
Sectorul 4 Bucureşti, Str. Straduintei nr. 2,
Complex Metalurgiei
Sectorul 5 Bucureşti, str. Iatropol nr. 35
Sectorul 6 Bucureşti, str. Ion Campineanu nr. 23
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 8

SECŢIILE TERITORIALE
ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" care distribuie gratuit rovignete



Direcţia regionala de drumuri şi poduri Bucureşti Bucureşti, bd Dinicu
Golescu nr. 38
fax: 6387385

Secţii:
──────
Bucureşti Nord sos. Chitila nr. 232, sectorul 1
Bucureşti Sud Autostrada Bucureşti-Pitesti km 10+200
Alexandria str. 1 Mai nr. 107, bl. 11, sc. A, et. 3, judeţul Teleorman
Pitesti Str. Depozitelor nr. 14 bis, judeţul Arges
Targoviste Str. Rodnei nr. 41, judeţul Dambovita
Ploiesti str. Maramures nr. 6, judeţul Prahova
Buzau Str. Independentei nr. 63, judeţul Buzau

Direcţia regionala de drumuri şi poduri Craiova Craiova, str. N.
Titulescu nr. 171A,
judeţul Dolj
fax: 051/182231

Secţii:
──────
Craiova judeţul Dolj
Turnu Severin Str. Topolnitei nr. 24, judeţul Mehedinti
Targu Jiu Calea Severinului nr. 213, judeţul Gorj
Ramnicu Valcea Calea lui Traian nr. 15, judeţul Valcea
Slatina str. Pitesti nr. 187, judeţul Olt

Direcţia regionala de drumuri şi poduri Timişoara Timişoara, Str.
Giurgiului nr. 18,
judeţul Timis
fax: 190609

Secţii:
───────
Arad Calea Ardealului, judeţul Arad
Caransebes str. Sesul Roşu nr. 12A, judeţul Caras-Severin
Deva Str. Randunicii nr. 3A, judeţul Hunedoara
Orşova Str. Garii nr. 9, judeţul Mehedinti
Timişoara str. Emil Zola nr. 159, judeţul Timis

Direcţia regionala de drumuri şi poduri Cluj Cluj-Napoca, str. Karl
Marx nr. 128,
judeţul Cluj
fax: 432446

Secţii:
───────
Cluj-Napoca Str. Dunãrii nr. 24, judeţul Cluj
Bistrita str. Petru Maior nr. 1, judeţul Bistrita-Nasaud
Alba Iulia Str. Garii nr. 2, judeţul Alba
Baia Mare str. Horea nr. 2, judeţul Maramures
Oradea Str. Sucevei, judeţul Bihor
Zalau Str. Nucilor nr. 1, judeţul Salaj
Satu Mare str. Gheorghe Baritiu nr. 127, judeţul Satu Mare

Direcţia regionala de drumuri şi poduri Braşov Braşov, Str. Castelului
nr. 148, judeţul Braşov
fax: 152343

Secţii:
──────
Braşov Str. Spicului nr. 2, judeţul Braşov
Sibiu Str. Graului nr. 27, judeţul Sibiu
Miercurea-Ciuc str. Pictor Nagy Imre nr. 77, judeţul Harghita
Sfantu Gheorghe Str. Ciucului nr. 139, judeţul Covasna
Targu Mures str. Sinaia nr. 4, judeţul Mures

Direcţia regionala de drumuri şi poduri Iaşi Iaşi, str. Gh. Asachi
nr. 19, judeţul Iaşi
fax: 214432

Secţii:
──────
Iaşi str. Ghica Voda nr. 46, judeţul Iaşi
Barlad calea Tecuci nr. 12, judeţul Vaslui
Suceava str. Alex. Ghica nr. 10, judeţul Suceava
Botosani str. Victoria nr. 9, judeţul Botosani
Piatra-Neamt str. Elena Cuza nr. 8, judeţul Neamt
Galaţi str. Traian nr. 397, judeţul Galaţi
Bacau str. C. Musat nr. 1, judeţul Bacau
Campulung
Moldovenesc str. Ciprian Porumbescu nr. 33, judeţul Suceava
Focsani str. 1 Decembrie 1918, judeţul Vrancea

Direcţia regionala de drumuri şi poduri Constanta Constanta, str. I.C.
Bratescu nr. 1, jude-
tul Constanta
fax: 674371

Secţii:
──────
Constanta str. Alba Iulia nr. 17, judeţul Constanta
Tulcea Str. Isaccei nr. 123, judeţul Tulcea
Brãila str. Grivita nr. 205, judeţul Brãila
Fetesti Str. Depoului nr. 57, judeţul Ialomita
Atelierul Mecanic
Constanta Bd I.C. Bratianu nr. 140, judeţul Constanta
Calarasi Prelungirea Bucureşti nr. 389, judeţul Calarasi
Slobozia Str. Viilor nr. 633, judeţul Ialomita
Agenţia
Taxare Agigea Tel.: 041/742728
Agenţia Taxare
Negru Voda Comanda 222
Agenţia Taxare
Giurgeni Tel.: 041/870245
Agenţia Taxare
Fetesti Tel.: 043/362822



ANEXA 9

MINISTERUL DE INTERNE
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului .....................
Poliţia .......................................

PROCES-VERBAL Seria A


Data .........., ora ....., localitatea ...........................
Agent ....., posesor al ecusonului nr. ......, constat ca .........,
în varsta de .... ani, cu cetãţenia ...., cu domiciliul în .........
str. ....... nr. ..., bl. .., sc. ..., et. .., ap. ..., sectorul ...,
judeţul .., ocupaţia .., locul de munca ....., localitatea .........., str. ....... nr. ....., sectorul ..., judeţul ..........., posesor al legitimatiei, buletinului de identitate/cãrţii de identitate seria ... nr. ...., eliberata de .... la data de .... pãrinţi (tutore) ........,
în ziua de ..., în jurul orei ......... a sãvârşit urmãtoarele: .......
..............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................,
fapta prevãzutã în art. ........................ din ................. .
Contravenientul declara ca .............................................
........................................................................................................................................................................................................................
nu se obliga (se obliga) ca în decurs de 48 de ore sa achite la C.E.C. în contul Ministerului de Interne nr. ......... se obliga jumãtate din minimul amenzii, adicã ......................... lei, şi sa trimitã chitanţa la poliţie.
Stabilesc amenda, (avertisment) (................................) lei.
Avarii auto .................... Avarii auto ..........................
............................... ......................................
............................... ......................................
............................... ......................................

Contravenientul nu este de fata/refuza/nu poate sa semneze procesul-verbal. De fata a fost martorul .............., cu domiciliul în ....., str. ... nr.., bl.., sc. .., et. .., ap. ..., sectorul .....,
judeţul ....., posesor al buletinului de identitate/cãrţii de identitate seria ........... nr. ............., eliberat/eliberata de ......... la data de ................. .
Drept care am încheiat prezentul proces-verbal.

Agent constatator, Martor, Contravenient,
..................... ............. .................

Am primit copia de pe procesul-verbal.

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI
Inspectoratul de Poliţie al .....................
Nr. ................. din .......................
Cãtre .......................
(numele şi prenumele)
Comuna (oraşul) ....., str. ...... nr. .., bl...., sc. .. et. .....,
ap. ......., sectorul ..........., judeţul ..................... .
Va trimitem în copie procesul-verbal de constatare a contravenţiei (pe verso).
Contravenientul este obligat sa plãteascã amenda în termen de 15 zile de la comunicare. În caz contrar se va proceda la executarea silitã.
Şeful Inspectoratului de Poliţie, RECOMANDAT
L.S................. Nr. .......... din ..................


| Subsemnatul ................, deţinãtor al ............................... |
| (numele şi prenumele cu majuscule) |
| având domiciliul (adresa) în str. .............. nr. .., bl. ..., sc. ......,|
|et. .., ap. .., adresa asigurat sectorul ............., judeţul .............,|
|conducãtor auto profesionist, asigurat (neasigurat* )în baza condiţiilor |
|speciale cu contractul nr. ...... pentru anul ....., emis de ASIROM - S.A., |
|municipiul (judeţul) ................. pentru autovehiculul nr. .............,|
|incuviintez (consimt) ca despãgubirea datoratã persoanei pagubite sa se |
|stabileascã pe baza înţelegerii între pãrţi, cu acordul ASIROM - S.A. |
| *) Subsemnatul conducãtor auto profesionist, neasigurat în baza condiţiilor|
| speciale, ma oblig sa suport contravaloarea pagubelor ce vor fi stabilite şi | |plãtite de ASIROM - S.A. |
| Semnatura conducatorului auto (deţinãtorului) ............................. |
|Prezenta tine loc şi de înştiinţare la ASIROM - S.A. de cãtre asiguratul |
|persoana fizica despre producerea accidentului. |
|NOTA: |
|Se anuleazã textul care nu corespunde. |
|Data în fata noastrã......................................................... |
| (semnatura organului de poliţie) |
------------------------------------------------------------------------------


-----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016