Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA METODOLOGICA nr. 11 din 24 iulie 1997  privind intocmirea si verificarea raportarilor semestriale ale societatilor bancare pe anul 1997    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA METODOLOGICA nr. 11 din 24 iulie 1997 privind intocmirea si verificarea raportarilor semestriale ale societatilor bancare pe anul 1997

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 229 bis din 3 septembrie 1997


1. ÎNTOCMIREA ŞI DEPUNEREA RAPORTARILOR SEMESTRIALE
1.1. GENERALITATI
Societãţile bancare persoane juridice cu sediul în România şi subunitatile cu sediul în România ce aparţin unor societãţi bancare cu sediul în strãinãtate (denumite în continuare "societãţi bancare") au obligaţia, potrivit <>art. 1 şi 46 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , precum şi <>Circularei Bãncii Naţionale a României nr. 23/1997 , sa întocmeascã şi sa depunã raporturi contabile semestriale.
Potrivit <>art. 22 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 şi pct. 120 din Regulamentul de aplicare a acesteia, pentru verificarea înregistrãrii corecte în contabilitate a operaţiunilor patrimoniale se întocmesc lunar balante de verificare de cãtre toate societãţile bancare, indiferent de forma de organizare şi tipul de proprietate.
Societãţile bancare care au în subordine subunitati (sucursale, filiale, agenţii, reprezentante în ţara şi în strãinãtate) vor verifica şi centraliza balantele de verificare ale acestora, întocmind raportarile semestriale, centralizat, la nivelul societãţii bancare.

1.2 PREZENTAREA ŞI MODUL DE COMPLETARE A RAPORTARILOR SEMESTRIALE

Societãţile bancare, indiferent de forma de organizare şi tipul de proprietate, vor întocmi şi prezenta urmãtoarele formulare:
1. Rezultate financiare (cod 01);
2. Situaţia patrimoniului (cod 02);
3. Situaţia creanţelor şi datoriilor (cod 03);
4. Date informative (cod 04);
5. Impozite, taxe şi alte obligaţii datorate şi vãrsate (cod 05);
6. Creanţe şi angajamente în valuta (cod 06).
Societãţile bancare vor înscrie în formulare, datele de identificare (unitate, adresa, telefonul şi numãrul de la Registrul Comerţului), precum şi cele referitoare la încadrarea corecta în forma de organizare, ramura şi codul fiscal, citeţ, fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale. În casute se vor trece codurile extrase din nomenclatoarele prevãzute în prezentele norme care delimiteaza încadrarea societãţii bancare.
Necompletarea pe prima pagina a formularelor "Rezultate financiare" (cod 01) şi "Situaţia patrimoniului" (cod 02), a datelor prevãzute mai sus conduce la imposibilitatea identificarii societãţii bancare şi, în consecinta, se considera ca lucrarea nu a fost depusa, societatea bancarã fiind sancţionatã potrivit prevederilor art. I, pct. 8, lit. e) din O.G. nr. 22/1996.
În vederea alinierii la nomenclatorul activitãţilor Uniunii Europene, în formularele "Rezultate financiare" şi "Situaţia patrimoniului", societãţile bancare înscriu pe lângã codul de ramura prevãzut în nomenclatorul stabilit de Ministerul Finanţelor şi codul privind activitatea din clasificarea activitãţilor din economia nationala (CAEN), care pentru societãţile bancare este 65.
Societãţile bancare vor întocmi şi prezenta raportarile semestriale pentru anul 1997 atât în forma scrisã (pe raport de hârtie), cat şi pe suport magnetic.
În acest scop, odatã cu prezentele norme metodologice, societãţile bancare vor primi şi o disketa HD/1,44 Mb cu fisierul cuprinzând machetele tuturor formularelor ce trebuie completate cu datele pentru raportarile semestriale, care va constitui baza pentru editarea în forma scrisã, prin listare, a formularelor respective.
Este interzisã modificarea în orice fel a conţinutului fisierului.
O copie a acestui fisier, conţinând machetele formularelor, completate cu datele raportarilor semestriale întocmite pentru anul 1997, se va pãstra de cãtre societatea bancarã potrivit <>art. 23 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 .
Datele care raporteazã prin formularele "Rezultate financiare" (cod 01) şi parţial cele din formularul "Date informative" (cod 04) sunt cumulate de la inceputului anului pana la sfârşitul perioadei de raportare. La creanţe şi datorii se înscriu soldurile existente la sfârşitul perioadei de raportare, iar la plãţile restante se înscriu sumele de la sfârşitul perioadei de raportare care au depãşit termenul de plata prevãzut în contracte sau acte normative.
Totalurile de control stabilite prin însumarea datelor înscrise pe randurile care nu au corelatii între ele, indiferent de natura indicatorilor, servesc la înlãturarea eventualelor erori determinate de înscrierea unor sume gresite ca ordin de mãrime.
Formularele respective, precum şi raportul de gestiune, se semneazã de administratorul unitãţii (conducãtorul unitãţii) şi conducãtorul compartimentului financiar-contabil, iar în lipsa acestora, de cãtre înlocuitorii lor de drept.
Administratorul unitãţii şi conducãtorul compartimentului financiar-contabil poarta rãspunderea, potrivit legii, asupra realitãţii şi exactitatii datelor cu privire la situaţia patrimoniului şi realizãrii indicatorilor economico-financiari prezenţi în raportarile semestriale.
Conducãtorul compartimentului financiar - contabil are obligaţia sa verifice respectarea prevederilor din normele metodologice privind întocmirea şi verificarea raportarilor semestriale, asigurarea respectãrii corelatiilor între indicatorii din formulare, urmãrind realitatea datelor care se raporteazã, precum şi respectarea termenelor de întocmire şi depunere la organele în drept.
Societãţile bancare care au în subordine sucursalele, filiale sau alte subunitati fãrã personalitate juridicã, care desfãşoarã activitate şi au sediul în strãinãtate, vor evalua, în lei, rulajele şi soldurile exprimate în valuta, din balantele de verificare a conturilor sintetice transmise de acestea, la cursul valutar din ultima zi a perioadei de raportare şi le vor centraliza cu balanţa de verificare întocmitã pentru operaţiunile economico-financiare desfãşurate în ţara.
Formularele de raportare semestriala se depun, în câte un exemplar, la direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului, respectiv, a municipiului Bucureşti, de care aparţine societatea bancarã şi la Direcţia generalã autorizate, reglementare şi supraveghere prudentiala a societãţilor bancare din cadrul Bãncii Naţionale a României, la termenul prevãzut în prezentele Norme, împreunã cu o copie dupã codul fiscal, raportul de gestiune (raportul administratorilor), precum şi o copie dupã balanţa de verificare a conturilor sintetice.
În adresa de inaintare, cãtre Banca Nationala a României a raporturilor semestriale pentru anul 1997, semnatã de conducãtorul societãţii bancare şi de cãtre cel al compartimentului financiar-contabil, se va preciza ca toate formularele au fost editate în condiţiile prevãzute la pct. 1.2. din prezentele Norme metodologice, precum şi faptul ca odatã cu cele doua exemplare ale raporturilor semestriale pentru anul 1997, se prezintã şi disketa conţinând fisierul, cu machetele completate cu date, pe baza cãrora au fost listate formularele respective.
Exemplarul raporturilor semestriale pentru direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv, a municipiului Bucureşti nu va putea fi depus fãrã viza Direcţiei generale autorizate, reglementare şi supraveghere prudentiala a societãţilor bancare din cadrul Bãncii Naţionale a României, care verifica şi avizeazã aceste raportari în ceea ce priveşte:
a) înscrierea de cãtre societãţile bancare, pe formularele de raporturi semestriale, a datelor de identificare şi a codului fiscal, precum şi a celor referitoare la încadrarea în forma de proprietate, ramura şi activitatea, în mod citeţ şi fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale, potrivit datelor proprii şi codurilor extrase din nomenclatoarele prevãzute de normele metodologice;
b) întocmirea de cãtre societãţile bancare a raporturilor semestriale potrivit modelelor de formulare stabilite prin norme;
c) existenta tuturor formularelor şi filelor acestora din componenta raportarilor semestriale, precum şi a amprentei ştampilei şi a semnaturilor, în original, pentru fiecare formular, potrivit modelelor de formulare şi a normelor metodologice de completare a acestora;
d) respectarea principiului contabil al intangibilitatii bilanţului, potrivit cãruia, bilanţul de deschidere a unui exerciţiu (situaţia semestriala a patrimoniului) trebuie sa corespundã cu bilanţul de închidere al exerciţiului precedent;
e) concordanta nivelului capitalului social, înscris în raportarile semestriale, cu cel înscris la Registrul Comerţului şi încadrarea acestuia în nivelul aprobat de Banca Nationala a României;
f) concordanta dintre nivelul capitalului social înscris în "Situaţia patrimoniului", cu datele evidentiate în celelalte formulare ale raportarilor semestriale;
g) existenta corelatiilor în cadrul fiecãrui formular al raportarilor semestriale, precum şi între formularele respective prevãzute de normele metodologice.
Raportarile semestriale întocmite de cãtre societãţile bancare se depun personal de conducãtorul compartimentului financiar-contabil şi, în mod excepţional, de o alta persoana autorizata care sa fie în mãsura sa dea explicaţiile necesare şi sa efectueze eventualele corecturi prin certificarea şi aplicarea ştampilei.
Societãţile bancare autorizate de Banca Nationala a României care nu au desfãşurat activitate în semestrul I 1997 nu întocmesc raportari semestriale, urmând sa depunã o declaraţie pe proprie rãspundere din care sa rezulte acest lucru, la direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv, a municipiului Bucureşti de care aparţin şi la Direcţia generalã autorizare, reglementare şi supraveghere prudentiala a societãţilor bancare din Banca Nationala a României, din care sa rezulte toate datele de identificare a societãţii:
- denumirea completa (conform certificatului de înmatriculare);
- adresa şi numãrul de telefon;
- numãrul de înregistrare la Registrul Comerţului;
- codul fiscal;
- capitalul social.

1.3. TERMENELE PENTRU DEPUNEREA RAPORTARILOR SEMESTRIALE

Pentru semestrul I a.c., societãţile bancare vor depune raportari la direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv, a municipiului Bucureşti, pana la data de 15 august 1997.
Pentru asigurarea timpului necesar efectuãrii verificãrilor prevãzute la pct. 1.2. din prezentele Norme metodologice şi vizarii raportarilor, societãţile bancare vor depune raportarile semestriale pe anul 1997 la Direcţia generalã autorizare, reglementare şi supraveghere prudentiala a societãţilor bancare din cadrul Bãncii Naţionale a României, în doua exemplare, pana la data de 8 august 1997.
De asemenea, pana la aceeaşi data se depun şi declaraţiile societãţilor bancare care nu au desfãşurat activitate.
Nedepunerea raportarilor semestriale sau, dupã caz, a declaraţiilor la termenul prevãzut în prezentele Norme metodologice, precum şi prezentarea unor raportari care conţin date eronate, necorelate sau nu este respectata unitatea de mãsura înscrisã la fiecare formular sau rând, constituie contravenţie şi se sancţioneazã conform prevederilor <>art. 39 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , actualizatã şi completatã cu Ordonatã Guvernului nr. 22/1996.

REZULTATE FINANCIARE (cod 01)

Formularul cuprinde totalitatea veniturilor realizate, cheltuielilor aferente acestora şi rezultatele financiare obţinute (profit sau pierdere).
Pentru completarea formularului, pe randuri, se fac urmãtoarele precizãri:
Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la începutul anului. În situaţia în care au fost efectuate înregistrãri prin creditorul conturilor de cheltuieli sau prin debitul conturilor de venituri (operaţiuni contabile privind asocierea în participare, corectãri prin înregistrãri contabile inverse etc.), datele sunt reprezentate de soldurile conturilor de venituri şi cheltuieli înainte de a fi transferate asupra contului "Profit şi pierdere", cumulate de la începutul anului.
06 - reprezintã veniturile din vânzarea titlurilor de plasament (diferenţe favorabile dintre valoarea contabila a titlurilor de plasament şi preţul de cesiune);
07 - reprezintã veniturile din scontarea efectelor comerciale;
09 - reprezintã dividentele aferente titlurilor de participare;
10 - reprezintã veniturile aferente titlurilor imobilizate ale activitãţii de portofoliu, pe care unitatea patrimonialã le dobândeşte de la alte societãţi la care nu intervine în gestiunea acestora;
11. - reprezintã veniturile aferente altor titluri de valoare deţinute pe o perioada îndelungatã;
12. col. 1 - reprezintã diferenţe favorabile de curs valutar din operaţiuni efective de încasãri şi plati în valuta, aferente operaţiunilor proprii ale bãncii, precum şi diferenţe favorabile rezultate din evaluarea elementelor patrimoniale exprimate legal în valuta (cu excepţia celor evidentiate în conturile "Decontãri cu actionarii privind capitalul" şi "Capital social") în conformitate cu prevederile Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. 3262/1996 privind evidentierea în contabilitate, în cursul anului 1996, a diferenţelor de curs valutar de cãtre societãţile bancare;
12. col. 2 - reprezintã diferenţe favorabile de curs valutar din operaţiuni efective de încasãri şi plati în valuta, aferente operaţiunilor proprii ale bãncii, potrivit pct. 1 din <>Precizãrile Bãncii Naţionale a României nr. 3/24.02.1997 ;
14. - cuprinde rulajul creditor al contului "Venituri din producţia de imobilizari necorporale";
15. - cuprinde rulajul creditor al contului "Venituri din producţia de imobilizari corporale";
16. - cuprinde veniturile din creanţe reactivate privind clienţii şi debitorii;
17. - cuprinde veniturile din provizioane privind activitatea de exploatare: provizioane pentru riscuri şi cheltuieli, provizioane pentru deprecierea imobilizarilor necorporale, corporale şi financiare, precum şi a imobilizarilor în curs, provizioane pentru deprecierea activelor circulante şi provizioane specifice de risc de credit şi dobanda;
28. - reprezintã cheltuielile privind titlurile de plasament cedate (diferenţele nefavorabile dintre valoarea contabila a titlurilor de plasament şi preţul de cesiune);
29. - reprezintã cheltuielile privind sconturile acordate în cadrul operaţiunilor de resortare;
33. col. 1 - reprezintã diferenţe nefavorabile de curs valutar din operaţiuni efective de încasãri şi plati în valuta, aferente operaţiunilor proprii ale bãncii, precum şi diferenţe nefavorabile rezultate din evaluarea elementelor patrimoniale exprimate legal în valuta (cu excepţia celor evidentiate în conturile "Decontãri cu acţionari privind capitalul" şi "Capital social") în conformitate cu prevederile Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/3262/31.05.1996 privind evidentierea în contabilitate, în cursul anului 1996, a diferenţelor de curs valutar de cãtre societãţile bancare;
33. col. 2 - reprezintã diferenţe nefavorabile de curs valutar din operaţiuni efective de încasãri şi plati în valuta, aferente operaţiunilor proprii ale bãncii, potrivit pct. 1 din <>Precizãrile Bãncii Naţionale a României nr. 3/1997 ;
34. la 37. - cuprinde valoarea consumurilor de materii şi materiale, energie, apa şi alte cheltuieli materiale;
39. - cuprinde cheltuielile cu remuneraţiile şi alte drepturi cuvenite personalului unitãţii;
40. - cuprinde sumele acordate personalului, potrivit legii, pentru protecţia socialã, contribuţia unitãţii la asigurãrile sociale şi la constituirea fondului de şomaj;
42. - cuprinde cheltuielile cu întreţinerea şi reparaţiile executate de terţi, cheltuielile cu redevenţe, locatii de gestiune şi chirii, cheltuielile cu primele de asigurare, cheltuielile cu studiile şi cercetãrile executate de terţi, cheltuielile cu colaboratorii pentru prestaţiile efectuate, cheltuielile de protocol, reclama şi publicitate, cheltuielile privind transportul de bunuri şi de personal executate de terţi, cheltuielile cu deplasãri, detaşãri şi transferãri, cheltuielile poştale şi taxe de telecomunicaţii, precum şi alte cheltuieli cu serviciile executate de terţi;
43. - cuprinde sumele datorate, potrivit legii, bugetului statului sau altor instituţii publice reprezentând cheltuieli cu impozitele, taxele şi vãrsãmintele asimilate inclusiv contribuţiile la Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar;
44.45. - cuprinde datele privind amortizarea imobilizarilor necorporale şi corporale;
46. - cuprinde cheltuielile privind provizioanele constituite pentru activitatea de exploatare: provizioane constituite pentru riscuri şi cheltuieli când acestea privesc exploatarea, provizioane constituite pentru deprecierea imobilizarii necorporale, corporale şi financiare, precum şi a imobilizarilor în curs, provizioane constituite pentru deprecierea activelor circulante şi provizioane specifice de risc de credit şi dobanda;
50. - 52. - cuprinde sumele trecute pe cheltuieli când are loc realizarea riscului;
57. - se completeazã cu veniturile de la bugetul statului şi de la alte instituţii publice;
58. - cuprinde veniturile excepţionale privind operaţiile de gestiune reprezentând valoarea bunurilor sau valorilor primite gratuit, valoarea bunurilor rezultate din dezmembrarea unor imobilizari, drepturile de personal neridicate, prescrise;
59. - reprezintã preţul de vânzare al activelor imobilizate cedate, exclusiv taxa pe valoarea adãugatã;
60. - cuprinde veniturile excepţionale obţinute din provizioane: provizioane reglementate, provizioane pentru riscuri şi cheltuieli, provizioane pentru deprecierea creanţelor - debitori diversi şi provizioane aferente imobilizarilor necorporale sau corporale, potrivit legii;
63. - cuprinde cheltuielile excepţionale privind operaţiile de gestiune reprezentând valoarea despãgubirilor, amenzilor şi penalitatilor; valoarea debitelor prescrise sau a debitorilor insolvabili, scoşi din evidenta; valoarea pierderilor din calamitati şi valoarea donatiilor şi subvenţiilor acordate;
64. - se completeazã cu cheltuieli reprezentând valoarea neamortizata a imobilizarilor necorporale, corporale, sau financiare, cedate sau scoase din evidenta;
65. - reprezintã cheltuieli excepţionale privind provizioanele: provizioane aferente imobilizarilor necorporale, sau corporale, provizioane reglementate, provizioane pentru riscuri şi cheltuieli când acestea au caracter excepţional, provizioane pentru deprecierile cu caracter excepţional survenite în conturile de creanţe - debitori diversi;
66. - cuprinde cheltuieli excepţionale aferente amortizarii imobilizarilor necorporale sau corporale;
75. col. 1 - se completeazã de contribuabilii mici cu sumele reprezentând cheltuiala cu impozitul pe profit care se preiau din rulajul debitor al contului "Cheltuieli cu impozitul pe profit" şi de contribuabilii mari cu sumele reprezentând avansuri din impozitul pe profit, care se preiau din rulajul debitor al contului "Impozitul pe profit", calculate potrivit O.G. nr. 70/1994;
75. col. 2 - se completeazã cu sumele reprezentând impozitul pe profit datorat, determinat potrivit prevederilor <>Legii nr. 73/1996 , care se preiau din rulajul debitor al contului "Cheltuieli cu impozitul pe profit". Societãţile bancare care au beneficiat de reducerea impozitului pe profit, vor înscrie la acest rând, col. 1 şi 2, impozitul datorat, corectat cu reducerea aferentã.

SITUAŢIA PATRIMONIULUI (col. 02)

Formularul prezintã în forma sinteticã, patrimoniul societãţilor bancare şi este structurat pe elemente de activ şi pasiv.
Situaţia patrimoniului se întocmeşte pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice, puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiunile financiar-contabile aferente activitãţii perioadei raportate. Soldurile conturilor din balanţa de verificare se grupeazã şi se înscriu în activul sau pasivul bilanţului, în funcţie de conţinut.
Pentru completarea formularului, pe randuri, se fac urmãtoarele precizãri:
01 - se completeazã cu valoarea cheltuielilor de constituire a societãţii şi de cercetare-dezvoltare (taxe şi alte cheltuieli de înscriere şi înmatriculare, cheltuieli cu prospectarea pieţei, de publicitate, cheltuieli privind emisiunea şi vânzarea de acţiuni şi obligaţiuni, valoarea lucrãrilor şi proiectelor de cercetare-dezvoltare etc.), diminuata cu valoarea amortizarii şi provizioanelor constituite;
02 - se completeazã cu valoarea fondului de comerţ evidenţiatã în contul "Fond comercial" diminuata cu valoarea amortizarii şi provizioanelor constituite. În contul "Fond comercial" se evidenţiazã fondul de comerţ care nu figureazã în cadrul celorlalte elemente de patrimoniu, dar care concura la menţinerea sau la dezvoltarea potenţialului unitãţii, cum sunt: clientela, vadul, reputaţia şi alte elemente necorporale.
03 - reprezintã valoarea concesiunilor, brevetelor, licenţelor şi a altor drepturi şi valori raportate, achiziţionate sau dobândite pe alte cai, a programelor informatice etc., diminuata cu valoarea amortizarii şi provizioanelor aferente;
04 - reprezintã valoarea imobilizarilor necorporale în curs, diminuata cu valoarea provizioanelor constituite pentru deprecierea imobilizarilor necorporale în curs;
06 la 10 - reprezintã valoarea imobilizarilor corporale care cuprind terenurile, amenajãrile de terenuri şi mijloacele fixe la valoarea de intrare în patrimoniu (costul de achiziţie, costul de producţie pentru mijloacele fixe realizate în regie proprie, valoarea de utilitate pentru cele obţinute cu titlu gratuit sau constatate în plus la inventariere, valoarea rezultatã în urma reevaluarii ca urmare a unor dispoziţii legale), diminuata cu valoarea amortizarii şi provizioanelor aferente;
11 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor corporale în curs (investiţiilor neterminate), realizate în regie proprie sau facturate de furnizori, evacuate la costul de producţie, respectiv la costul de achiziţie, precum şi a avansurilor acordate furnizorilor de imobilizari, diminuata cu provizioanele aferente;
13 - reprezintã valoarea titlurilor de participare (drepturile sub forma de acţiuni sau alte titluri de valoare în capitalul altor unitãţi patrimoniale, care asigura unitãţii patrimoniale deţinãtoare exercitarea unui control sau a unei influente notabile, respectiv realizarea unui profit) diminuata cu vãrsãmintele de efectuat cu ocazia achiziţionãrii titlurilor de participare respective şi cu provizioanele aferente;
14 - reprezintã valoarea titlurilor imobilizate ale activitãţii de portofoliu (titluri pe care unitatea patrimonialã le dobândeşte, în vederea realizãrii unor venituri financiare, fãrã a putea interveni în gestiunea unitãţii patrimoniale emitatoare) diminuata cu vãrsãmintele de efectuat cu ocazia achiziţionãrii titlurilor imobilizate ale activitãţii de portofoliu respective şi cu provizioanele aferente;
15 - se completeazã cu suma creditelor subordonate, diminuata cu provizioanele aferente. Creditele subordonate reprezintã acele credite cu termen de rambursare mai mare de 5 ani, acordate pe baza unor contracte de credite, prin care nu se prevede rambursarea anticipata a acestora, cu excepţia cazurilor intrãrii în lichidare a societãţilor bancare care au primit împrumuturile subordonate respective;
16 - se completeazã cu valoarea altor imobilizari financiare diminuata cu vãrsãminte de efectuat cu ocazia achiziţionãrii acestora şi cu provizioanele aferente;
19, 21, 22 - se completeazã cu valoarea stocurilor de materiale, obiectelor de inventar şi stocurilor aflate la terţi, corectatã cu uzura obiectelor de inventar şi cu provizioanele aferente;
27 - se completeazã cu valoarea altor stocuri existente, diminuata cu provizioanele aferente, precum şi cu valoarea bunurilor imobile şi mobile provenite din executarea creanţelor şi preluate temporar în patrimoniul societãţii bancare pana la valorificarea acestora;
29 - se includ toate dobânzile de încasat indiferent de vechimea acestora şi conturile în care sunt evidentiate (curente, restante, în litigiu etc.);
36 - se completeazã cu soldurile debitoare, sintetice sau analitice, dupã caz, ale conturilor de decontãri cu bugetul statului şi alte instituţii publice, reprezentând impozit pe profit, taxa pe valoarea adãugatã, impozit pe salarii, alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate, fonduri speciale inclusiv contribuţiile la Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, precum şi alte creanţe cu bugetul statului şi cu alte instituţii publice;
37 - se completeazã cu soldurile debitoare, sintetice sau analitice, dupã caz, ale conturilor de decontãri cu asigurãrile sociale, ajutor de şomaj, alte creanţe sociale;
38 - se completeazã cu soldurile debitoare, sintetice sau analitice, dupã caz, ale conturilor de decontãri cu personalul, reprezentând avansuri acordate personalului, precum şi alte creanţe în legatura cu personalul;
39 - reprezintã sumele subscrise de acţionari la constituirea sau majorarea capitalului social dar nevarsate, reflectate în sold la sfârşitul perioadei;
40 - se completeazã cu valoarea acţiunilor proprii rãscumpãrate existente în stoc (în condiţiile <>art. 25 lit. b) din Legea nr. 33/1991 privind activitatea bancarã), a acţiunilor şi a obligaţiunilor emise şi rãscumpãrate, neanulate, precum şi a altor titluri de plasament şi creanţe asimilate cumpãrate, diminuata cu provizioanele aferente;
41 - reprezintã valorile de încasat, cum sunt: cecurile şi efectele comerciale primite de la clienţi;
68 - se includ toate categoriile de credite acordate, mai puţin cele curente, indiferent de vechimea acestora şi conturile în care sunt evidentiate;
30, 69 - reprezintã soldul contului "Provizioane specifice de risc" constituite conform <>Normelor Bãncii Naţionale a României nr. 3/1994 , <>H.G. nr. 335/1995 şi <>Circularei nr. 35/1995 a Bãncii Naţionale a României;
71 - se completeazã cu suma depozitelor constituite la alte bãnci reprezentând acreditive deschise;
74 - reprezintã valoarea imobilizarilor puse în funcţiune, achiziţionate sau realizate pe cont propriu, ce depãşeşte fondul de dezvoltare constituit;
75 col. 2 - reprezintã influente nefavorabile rezultate din reevaluarea elementelor patrimoniale exprimate în valuta (cu excepţia celor evidentiate în conturile "Decontãri cu actionarii privind capitalul" şi "Capital social") în conformitate cu pct. 3 din <>Precizãrile Bãncii Naţionale a României nr. 3/24.02.1997 ;
79 - reprezintã suma primelor de rambursare a obligaţiunilor şi se determina ca diferenţa între valoarea de emisiune şi valoarea de rambursare a obligaţiunilor;
87 - reprezintã primele stabilite cu ocazia emisiunii, fuziunii sau aportului de capital;
88 - reprezintã soldul contului "Fondul de rezerva" constituit potrivit <>art. 27 din Legea nr. 33/1991 privind activitatea bancarã;
89 - reprezintã soldul contului "Rezerva generalã pentru riscul de credit", constituit potrivit O.G. nr. 70/1994 şi <>Normele nr. 10/1995 ale Bãncii Naţionale a României;
100 - se completeazã cu valoarea amortizarii existenta în soldul contului "Fondul de dezvoltare" neutilizata pentru investiţii (soldul contului "Repartizari din amortizare privind fondul de dezvoltare");
101 - reprezintã provizioanele reglementate constituite pe seama cheltuielilor, potrivit dispoziţiilor legale;
103 - se completeazã cu sumele reprezentând provizioane pentru litigii, provizioane pentru depozite şi dobânzi aferente, provizioane pentru garanţii acordate clienţilor şi alte provizioane pentru riscuri, potrivit legii;
104 - se completeazã cu suma reprezentând provizioane pentru cheltuieli de repartizat pe mai multe exercitii, provizioane pentru pierderi din schimb valutar şi alte provizioane pentru cheltuieli;
115, 116 - se completeazã cu sumele reprezentând disponibilitati în lei şi, respectiv, în valuta ale instituţiilor financiare, definite conform art. 6 din Instrucţiunile Ministerului Finanţelor privind metodologia de calcul şi formularistica corespunzãtoare referitoare la impozitul pe profit, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 974/1994 ;
130, 131 - se completeazã cu sumele reprezentând depozite în lei şi, respectiv, în valuta ale instituţiilor financiare, definite conform art. 6 din Instrucţiunile Ministerului Finanţelor privind metodologia de calcul şi formularistica corespunzãtoare referitoare la impozitul pe profit, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 974/1994 ;
136 - se completeazã cu suma împrumuturilor subordonate. Împrumuturile subordonate reprezintã acele împrumuturi cu termen de rambursare mai mare de 5 ani, primite pe baza unor contracte de credite, prin care nu se prevede rambursarea anticipata a acestora, cu excepţia cazurilor intrãrii în lichidare a societãţilor bancare care au primit împrumuturile subordonate respective;
143 - se completeazã cu valoarea împrumuturilor din emisiuni de obligaţiuni nerambursate;
152 - se completeazã cu soldurile creditoare, sintetice sau analitice, dupã caz, ale conturilor de deconturi cu bugetul statului şi alte instituţii publice, reprezentând impozit pe profit, taxa pe valoarea adãugatã, impozit pe salarii, alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate, fonduri speciale, inclusiv contribuţiile la Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, precum şi alte datorii cu bugetul statului şi cu alte instituţii publice;
153 - se completeazã cu soldurile creditoare sintetice sau analitice, dupã caz, ale conturilor de decontãri cu asigurãrile sociale, ajutor de şomaj, alte datorii sociale;
154 - se completeazã cu soldurile creditoare, sintetice sau analitice, dupã caz, ale conturilor de decontãri cu personalul, reprezentând remuneraţii datorate, ajutoare, participarea personalului la profit, precum şi alte datorii în legatura cu personalul;
166 col. 2 - reprezintã influente favorabile rezultate din reevaluarea elementelor patrimoniale exprimate în valuta (cu excepţia celor evidentiate în conturile "Decontãri cu actionarii privind capitalul" şi "Capital social") în conformitate cu pct. 3 din <>precizãrile Bãncii Naţionale a României nr. 3/1997 .

SITUAŢIA CREANŢELOR ŞI DATORIILOR (cod 03)

În acest formular sunt evidentiate creanţele şi datoriile societãţilor bancare la finele perioadei de raportare, defalcate pe termene de lichidare, respectiv, exigibilitate.
01 - se completeazã cu soldul creanţelor legate de creditele subordonate;
02 - se completeazã cu soldul conturilor de dobânzi de încasat neinfluentate de provizioane specifice de risc de dobanda şi indiferent de vechimea şi conturile în care sunt evidentiate;
03 la 19 - se completeazã cu creanţele din active circulante, care se preiau din soldurile conturilor corespunzãtoare randurilor respective;
28 la 33 - se completeazã cu soldul conturilor de credite acordate, neinfluentate de provizioanele specifice de risc de credit şi indiferent de vechimea şi conturile în care sunt evidentiate;
41 - se completeazã cu suma creanţelor reprezentând depozite constituite la alte bãnci pentru acreditive deschise;
64 - se completeazã cu sumele datorate privind împrumuturile subordonate (datoria subordonata);
78 - se completeazã cu suma datoriilor reprezentând depozite constituite pentru acreditive primite;
79 la 97 - se completeazã cu sumele datorate furnizorilor, valoarea efectelor comerciale de plati, sumele datorate bugetului statului (impozitul pe profit, impozitul pe salarii, taxa pe valoarea adãugatã şi alte impozite şi taxe) sumele datorate asigurãrilor sociale, sumele datorate personalului (remuneraţii, ajutoare materiale, stimulente, drepturi de personal neridicate, sume reţinute de la salarii datorate terţilor etc.), sumele datorate actionarilor privind dividendele de plata etc., care se preiau din soldurile conturilor corespunzãtoare randurilor respective.

DATE INFORMATIVE (cod 04)

Pentru completarea formularului, pe randuri şi coloane, se fac urmãtoarele precizãri:
01 şi 02 col. 2 - privesc activitatea totalã a societãţilor bancare;
03 - numãrul mediu de salariaţi cu contract de munca se determina ca medie aritmetica simpla a numãrului zilnic al salariaţilor, corespunzãtoare zilelor calendaristice din luna respectiva. Pentru o perioada mai mare, numãrul mediu de salariaţi se determina prin însumarea numerelor medii lunare din perioada data şi raportarea rezultatului la numãrul lunilor din acea perioada;
04 şi 05 - cuprinde numãrul de colaboratori, respectiv de salariaţi, existent la finele perioadei de raportare;
06 - cuprinde salarii brute, sporuri, indemnizaţii, sume plãtite sub forma de indexare sau compensare, premii, avantaje în natura acordate salariaţilor, care sunt reflectate în creditul conturilor "Personal - remuneraţii datorate". "Personal - ajutoare materiale datorate". "Alte datorii şi creanţe în legatura cu personalul", în corespondenta cu contul "Cheltuieli cu remuneraţiile personalului".
07 - cuprinde drepturile bãneşti cuvenite colaborarilor în baza contractelor încheiate, care sunt reflectate în creditul contului "Furnizori în corespondenta cu contul "Cheltuieli cu colaboratorii".
09 la 11 - se completeazã de toate societãţile bancare care efectueazã cheltuieli de învãţãmânt (grãdiniţe, şcoli, pregãtirea cadrelor), cheltuieli de sãnãtate (crese, cabinete medicale), precum şi alte cheltuieli social-culturale (procurarea de daruri pentru copii, transportul la şi de la locul de munca al salariaţilor, contribuţia unitãţii la plata biletelor de tratament şi odihna pentru salariaţii proprii şi membrii de familie etc.), conform prevederilor din <>Legea bugetului nr. 72/1997 ;
12 la 16 - reprezintã numãrul subunitatilor teritoriale în funcţiune, existente perioadei de raportare;
17 la 21 - reprezintã numãrul subunitatilor autorizate sa funcţioneze în strãinãtate, existente la finele perioadei de raportare;
22 la 28 - se completeazã cu sumele reprezentând titlurile de participare, la finele perioadei de raportare, deţinute în capitalul social al categoriilor respective de societãţi comerciale;
29 la 33 col. 2 - se completeazã cu necesarul de provizioane specifice de risc de credit potrivit ultimei clasificari a creditelor;
29 la 33 col. 3 - se completeazã cu sumele evidentiate la finele perioadei de raportare în soldul conturilor de provizioane specifice de risc de credit, determinate conform <>Normelor nr. 3/1994 ale Bãncii Naţionale a României, <>H.G. nr. 335/1995 şi <>Circularei nr. 35/1995 a Bãncii Naţionale a României;
34 la 38 col. 2 - se completeazã cu necesarul de provizioane specifice de risc de dobanda potrivit ultimei clasificari a dobânzilor;
34 la 38 col. 3 - se completeazã cu sumele evidentiate la finele perioadei de raportare în soldul conturilor de provizioane specifice de risc de dobanda, determinate conform <>Normelor nr. 3/1994 ale Bãncii Naţionale a României, <>H.G. nr. 335/1995 şi <>Circularei nr. 35/1995 a Bãncii Naţionale a României;
47 - reprezintã soldul la finele perioadei de raportare al creditelor acordate debitorilor aflaţi în relaţii speciale cu societatea bancarã, asa cum s-a reglementat prin <>Normele nr. 10/1992 ale Bãncii Naţionale a României;
48 - reprezintã soldul la finele perioadei de raportare al creditelor acordate persoanelor prevãzute de pct. 2 lit. e din <>Normele nr. 10/1992 ale Bãncii Naţionale a României. Prin acţionar semnificativ se înţelege acel acţionar, persoana juridicã sau fizica, care deţine cel puţin 5% din capitalul social al societãţii bancare;
49 la 53 - reprezintã soldul la finele perioadei de raportare al creditelor acordate categoriilor respective de persoane;
54 şi 55 - se completeazã cu sumele aferente soldurilor împrumuturilor mari acordate clienţilor, stabilite conform <>Normelor nr. 5/1992 ale Bãncii Naţionale a României, existente la finele perioadei de raportare;
Plãţile restante se definesc ca reprezentând suma tuturor obligaţiilor restante ale societãţilor bancare, inclusiv obligaţiile restante fata de furnizorii şi creditorii interni, indiferent de forma de proprietate a acestora. Ele se diminueazã cu sumele amânate la plata, anulate şi, respectiv, reduse, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 137/1996 privind acordarea unor înlesniri referitoare la majorãrile de întârziere, modificatã prin <>Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 2/1997 .
Datele se vor prelua din soldurile creditoare la sfârşitul perioadei de raportare (30 iunie 1997), ale conturilor de datorii.
57 - cuprinde obligaţiile de plata restante fata de furnizori, care se vor prelua din soldurile creditoare ale conturilor corespunzãtoare de furnizori şi conturi asimilate, conform termenelor din contracte sau cele care depãşesc 30 de zile, dacã în contract nu se specifica termenul;
62 - cuprinde contribuţia restanta a societãţii bancare la asigurãrile sociale (din soldul creditor al contului "Contribuţia unitãţii la asigurãrile sociale");
63 - cuprinde contribuţia restanta a personalului pentru pensia suplimentarã (din soldul creditor al contului "Contribuţia personalului pentru pensia suplimentarã");
64 - cuprinde contribuţia restanta a societãţii bancare şi a personalului la fondul de şomaj (din soldurile creditoare ale conturilor "Contribuţia unitãţii la fondul de şomaj" şi "Contribuţia personalului la fondul de şomaj");
65 - cuprinde obligaţiile restante fata de alţi creditori;
66 - cuprinde obligaţiile de plata restante fata de bugetul de stat (de exemplu: impozitul pe profit, impozitul pe salarii, taxa pe valoarea adãugatã de plata, accize, taxe vamale, impozit pe dividende etc.);
67 - cuprinde obligaţiile de plata restante fata de bugetele locale (de exemplu: taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat, impozit pe clãdiri şi terenuri, taxa asupra mijloacelor de transport etc.).
Impozitele şi taxele neplãtite la termen, înscrise pe randurile 66 şi 67, sunt structurate conform <>Legii nr. 29/1996 , datele preluandu-se din soldurile creditoare ale conturilor "Impozitul pe profit", "Taxa pe valoarea adãugatã de plata", "Impozitul pe salarii", "Alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate" şi "Alte datorii şi creanţe cu bugetul statului".
Datele privind investiţiile strãine în România se completeazã de toate societãţile bancare cu participare de capital strãin şi serveşte la culegerea de informaţii cu privire la investiţiile strãine în România.
Datele se vor completa în dolari la cursul prin leu la data când tranzacţia a fost înregistratã în contabilitatea societãţii. Transformarea celorlalte valute în dolari SUA se face la cursul de schimb de la data când a avut loc tranzacţia.
80 - se completeazã cu partea din capitalul social vãrsat de investitorul strãin (persoana fizica sau juridicã) pana la data de 01.01.1997, în valuta (preluat din soldul creditor al contului "Capital subscris vãrsat" la 01.01.1997);
81 - se completeazã cu creşterea capitalului social în cursul semestrului I 1997 prin cumpãrãri de acţiuni de cãtre investitorul strãin (din rulajul creditor al contului "Capital subscris vãrsat");
82 - se completeazã cu partea din dividendele cuvenite investitorului strãin, reinvestite în capitalul social (din rulajul creditor al contului "Capital subscris vãrsat");
83 - se completeazã cu creşterea capitalului social având ca sursa conversia de împrumuturi în acţiuni (din rulajul creditor al contului "Capital subscris vãrsat");
86 - se completeazã cu descresterea capitalului social în cursul semestrului I 1997 prin restituiri din capitalul social cãtre investitorul strãin sub forma de vânzãri de acţiuni (din rulajul debitor al contului "Capital subscris vãrsat");
131 - se înscrie soldul contului analitic "Fondul de rezerva din diferenţe favorabile de curs valutar", reprezentând diferenţe favorabile de curs valutar aferente activelor şi pasivelor în valuta, înregistrate per sold la 31.12.1993 şi care nu au fost utilizate pentru majorarea capitalului social, conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 58/1994 şi <>Hotãrârii Guvernului nr. 97/1994 ;
133 - se înscrie soldul contului analitic "Rezerve din diferenţe de curs aferente operaţiunilor de subscriere şi vãrsare a capitalului social în valuta", reprezentând diferenţe favorabile de curs valutar dintre momentul subscrierii şi cel al varsarii efective a capitalului social în valuta, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 252/1996 , Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996, pct. 6 din <>Precizãrile Bãncii Naţionale a României nr. 7028/1996 , pct. 8 din Precizãrile Bãncii Naţionale a României nr. 2/1997 şi <>Precizãrile nr. 3/1997 ;
134 - se înscrie soldul contului analitic "Rezerve din influente de curs aferente disponibilitãţilor în valuta reprezentând capital social vãrsat în valuta", cuprinzând influente favorabile de curs valutar aferente disponibilitãţilor în valuta reprezentând capital social vãrsat în valuta care se regãsesc în patrimoniul net în valuta al societãţii bancare, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 252/1996 , Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996, pct. nr. 6 din Precizãrile Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996, pct. 9 şi 10 din Precizãrile Bãncii Naţionale a României nr. 2/13.02.1997 şi <>Precizãrile nr. 3/24.02.1997 ;
135 - se înscrie soldul contului analitic "Rezerve din influente de curs provenite din reevaluarea activelor şi pasivelor în valuta înregistrate la 31.12.1994", reprezentând influente favorabile de curs valutar din reevaluarea activelor şi pasivelor în valuta, potrivit Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. XII/G/63/1995;
136 - se înscrie soldul contului analitic "Rezerve din influente de curs aferente aprecierii, pana la 31.12.1994, a capitalului social vãrsat în valuta, reprezentând aprecierea capitalului social în valuta potrivit Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. 1/14.03.1996 ;
140 - se completeazã cu primele de emisiune sau de aport şi a altor prime legate de capital, integral încasate, rãmase dupã plata şi acoperirea cheltuielilor neamortizate efectuate cu astfel de operaţiuni, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;
141 şi 142 - se completeazã cu rezervele constituite pe seama primelor de emisiune sau de aport şi a altor prime legate de capital, utilizate pentru majorarea capitalului social, conform Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;
143 - se completeazã cu sumele alocate din profitul realizat în perioada de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare, potrivit legii, pana la data de 31.12.1995, drept surse proprii de constituire a fondului de dezvoltare, în limita valorii clãdirilor şi terenurilor destinate exclusiv sediilor unitãţii bancare, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;
144 - se completeazã cu aporturile în natura la capitalul social aduse de acţionari, constând în clãdiri şi terenuri destinate exclusiv sediilor unitãţii bancare, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;
145 - se completeazã cu dividendele cuvenite actionarilor, dupã plata impozitului pe dividende, utilizate pentru majorarea capitalului social, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;
146 şi 147 - se completeazã cu rezervele constituite din profitul net, utilizate pentru majorarea capitalului social, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;
148 - se completeazã cu fondul de rezerva constituit din diferenţe favorabile de curs valutar, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 58/1994 şi <>Hotãrârii Guvernului nr. 97/1994 , utilizat pentru majorarea capitalului social, conform Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;
149 - se completeazã cu sumele înregistrate la alte rezerve provenite din diferenţele de curs aferente operaţiunilor de subscriere şi vãrsare a capitalului social în valuta, utilizate pentru majorarea capitalului social, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;
150 - se completeazã cu sumele înregistrate la alte rezerve provenite din influente de curs aferente disponibilitãţilor în valuta, reprezentând capital social vãrsat în valuta care se regãsesc în patrimoniu net în valuta al societãţii bancare, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 40/1996 şi Precizãrilor Bãncii Naţionale a României nr. III/7028/1996;

IMPOZITE, taxe ŞI OBLIGAŢII DATORATE ŞI VĂRSATE (cod 05)

Formularul conţine date cumulate de la începutul anului privind totalitatea impozitelor, taxelor şi altor obligaţii datorate, vãrsate şi rãmase de vãrsat la sfârşitul perioadei de raportare. Se menţioneazã cu structura indicatorilor din formular este în conformitate cu <>Legea bugetului nr. 72/1997 .
Pentru completarea datelor din formular, se precizeazã urmãtoarele:
col. 1 - cuprinde sumele reprezentând soldurile la 1 ianuarie 1997, cumulate cu rulajele creditoare la finele perioadei de raportare ale conturilor corespunzãtoare randurilor respective;
col. 2. - cuprinde sumele reprezentând rulajele creditoare aferente perioadei de raportare ale conturilor respective;
col. 3 - cuprinde sumele reprezentând rulajele debitoare aferente perioadei de raportare ale conturilor respective;
col. 4 - cuprinde sumele rãmase de vãrsat cãtre bugetul de stat, bugetele locale sau alte organisme asimilate, de societãţile bancare, cu termen de plata pana la 30.06.1997;
col. 5 - cuprinde sumele rãmase de vãrsat, cu termen de plata în anul 1997;
col. 6 - cuprinde sumele reprezentând soldurile debitoare aferente perioadei de raportare ale conturilor corespunzãtoare randurilor din formular.
Pe randuri formularul se completeazã, astfel:
02 - se completeazã de toate societãţile bancare plãtitoare de impozit pe profit cu sumele reprezentând impozitul pe profit calculat conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 70/1994 , <>H.G. nr. 974/1994 şi <>H.G. nr. 759/1995 şi <>Legii nr. 73/1996 ;
03 - se completeazã cu sumele reprezentând impozitul pe salarii calculat conform <>Legii nr. 32/1991 , <>Ordonanţei Guvernului nr. 8/1996 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 32/1991 , republicatã în Monitorul Oficial al României nr. 185/1996;
04 - se completeazã de societãţile bancare plãtitoare de TVA, cu sumele reprezentând TVA de plata calculatã conform <>ordonanţei Guvernului nr. 3/1992 , completatã şi modificatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 2/1996 şi <>Ordonanta Guvernului nr. 21/1996 ;
05 - cuprinde textele speciale de consumaţie (accize) pentru produsele din producţia interna sau din import potrivit <>Legii nr. 42/1993 , republicatã în temeiul <>Ordonanţei Guvernului nr. 22/1995 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 100/1995 ;
07 - cuprinde impozitul pe dividende la societãţile bancare potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 26/1995 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 101/1995 ;
08 - cuprinde majorãrile, penalitãţile şi amenzile calculate pentru neplata în termen a obligaţiilor cãtre bugetul de stat potrivit <>Legii nr. 87/1994 , <>Ordonanţei Guvernului nr. 34/1995 , <>Legii nr. 12/1995 , <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 , <>Ordonanţei Guvernului nr. 13/1996 , <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/1997 şi <>Hotãrârii Guvernului nr. 8/1997 ;
09 - cuprinde sumele reprezentând alte impozite, taxe şi alte obligaţii cãtre bugetul de stat, inclusiv sumele rãmase în sold reprezentând fondul special de cercetare-dezvoltare, nevirate la termen.
16 - cuprinde majorãrile calculate pentru neplata în termen a obligaţiilor cãtre bugetele locale;
17 - cuprinde alte impozite, taxe şi alte obligaţii datorate bugetelor locale;
28 - cuprinde contribuţia pentru constituirea resurselor financiare ale Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 39/1996 ;
36 - cuprinde soldul debitor la 31.12.1996 plus rulajul debitor pe anul 1997 al contului "Taxa pe valoarea adãugatã de recuperat";
37 - cuprinde rulajul creditor al contului "Taxa pe valoarea adãugatã de recuperat" şi reprezintã T.V.A. încasatã sau compensata;
38 - cuprinde soldul debitor al contului "Taxa pe valoarea adãugatã de recuperat" la 30.06.1997.

CREANŢE ŞI ANGAJAMENTE ÎN VALUTA (cod 06)

În acest formular este evidenţiatã structura conturilor reprezentând creanţele şi angajamentele în valuta, în sold la 31 decembrie 1996 şi, respectiv, la 30 iunie 1997.
Pentru completarea formularului, se fac urmãtoarele precizãri:
col. 1 şi 3 - se completeazã cu sumele în echivalent dolari SUA, determinate în funcţie de cursurile în lei ale valutelor stabilite de Banca Nationala a României pentru 31 decembrie 1996 şi, respectiv, 30 iunie 1997;
col. 2 - se completeazã cu sumele reprezentând echivalentul în mii lei ale poziţiilor înscrise pe col. 1 în funcţie de cursul valutar de referinta al Bãncii Naţionale a României pentru dolar SUA valabil la 31 decembrie 1996;
col. 4 - se completeazã cu sumele reprezentând echivalentul în mii lei ale poziţiilor înscrise pe col. 3, în funcţie de cursul de schimb al pieţei valutare pentru dolar SUA, valabil pentru 30.06.1997, respectiv cel comunicat de Banca Nationala a României în ziua de 27.06.1997.

Guvernator,
Mugur Isarescu



2. CORELATII ÎN CADRUL FORMULARELOR ŞI ÎNTRE FORMULARE
2.1. CORELATII ÎN CADRUL FORMULARELOR
1. REZULTATE FINANCIARE (COD 01)

1. Rd.13 col. 1 şi 2 = Rd.01 la 12 col. 1 şi 2
2. Rd.22 col. 1 şi 2 = Rd.13 la 17 +21 col. 1 şi 2
3. Rd.38 col. 1 şi 2 = Rd.34 la 37 col. 1 şi 2
4. Rd.41 col. 1 şi 2 = Rd.39+40 col. 1 şi 2
5. Rd.54 col. 1 şi 2 = Rd.23 la 25+27 la 33+38+41+42 la
46+50 la 53 col. 1 şi 2
6. Rd.55 col. 1 şi 2 = Rd.22 - Rd.54 col 1 dacã
Rd.22 col. 1 >Rd.54 col. 1
7. Rd.55 col. 1 şi 2 = Rd.22 - Rd.54 col 1 dacã
Rd.22 col. 1 >Rd.54 col. 2
8. Rd.56 col. 1 şi 2 = Rd.54 - Rd.22 col 1 dacã
Rd.54 col. 1 >Rd. 22 col. 1
9. Rd.56 col. 1 şi 2 = Rd.54 - Rd.22 col 1 dacã
Rd.54 col. 1 >Rd.22 col. 2
10. Rd.55 col. 1 şi 2 = Rd.22 - 54 col. 1 şi 2
11. Rd.62 col. 1 şi 2 = Rd.57 la 61 col. 1 şi 2
12. Rd.68 col. 1 şi 2 = Rd.63 la 67 col. 1 şi 2
13. Rd.69 col. 1 şi 2 = Rd.62 - Rd.68 col. 1 Rd. 62
col. 1 > Rd.68 col. 1
14. Rd.69 col. 1 şi 2 = Rd. 62 - Rd.68 col. 1 Rd.
62 col. 1 > Rd.68 col. 2
15. Rd.70 col. 1 şi 2 = Rd.68 - Rd.62 col. 1 Rd. 68
col. 1 > Rd.62 col. 1
16. Rd.70 col. 1 şi 2 = Rd.68 - Rd.62 col. 1 Rd. 68
col. 1 > Rd.62 col. 2
17. Rd.69-70 col. 1 şi 2 = Rd.62 - 68 col. 1 şi 2
18. Rd.71 col. 1 şi 2 = Rd.22+62 col. 1 şi 2
19. Rd.72 col. 1 şi 2 = Rd.54+68 col. 1 şi 2
20. Rd.73 col. 1 şi 2 = Rd.71-72 col. 1 dacã Rd.71
col. 1 >Rd. 72 col. 1
21. Rd.73 col. 1 şi 2 = Rd.71-72 col. 1 dacã Rd.71
col. 1 >Rd.72 col. 2
22. Rd.74 col. 1 şi 2 = Rd.72-71 col. 1 dacã Rd.72
col. 1 >Rd.71 col. 1
23. Rd.74 col. 1 şi 2 = Rd.72-71 col. 1 dacã Rd.
72 col. 1 >Rd.71 col. 2
24. Rd.73-74 col. 1 şi 2 = Rd.71-72 col. 1 şi 2
25. Rd.55 col. 1 = 0 dacã Rd.22 col. 1 = Rd.54 col. 1
26. Rd.55 col. 1 = 0 dacã Rd.22 col. 2 = Rd.54 col. 2
27. Rd.56 col. 1 = 0 dacã Rd.22 col. 1 = Rd.54 col. 1
28. Rd.56 col. 1 = 0 dacã Rd.22 col. 2 = Rd.54 col. 2
29. Rd.69 col. 1 = 0 dacã Rd.62 col. 1 = Rd.68 col. 1
30. Rd.69 col. 2 = 0 dacã Rd.62 col. 2 = Rd.68 col. 2
31. Rd.70 col. 2 = 0 dacã Rd.62 col. 1 = Rd.68 col. 1
32. Rd.70 col. 2 = 0 dacã Rd.62 col. 2 = Rd.68 col. 2
33. Rd.73 col. 2 = 0 dacã Rd.71 col. 1 = Rd.72 col. 1
34. Rd.73 col. 2 = 0 dacã Rd.71 col. 2 = Rd.72 col. 2
35. Rd.73 col. 2 = 0 dacã Rd.74 col. 1 > 0
36. Rd.73 col. 2 = 0 dacã Rd.74 col. 2 > 0
37. Rd.73 col. 2 = 0 dacã Rd.74 col. 1 = 0
38. Rd.73 col. 2 = 0 dacã Rd.74 col. 2 = 0
39. Rd.74 col. 2 = 0 dacã Rd.71 col. 1 = Rd.72 col. 1
40. Rd.74 col. 2 = 0 dacã Rd.71 col. 1 = Rd.72 col. 1
41. Rd.74 col. 1 > 0 dacã Rd.73 col. 1 = 0
42. Rd.74 col. 2 > 0 dacã Rd.73 col. 2 = 0
43. Rd.74 col. 1 = 0 dacã Rd.73 col. 1 > 0
44. Rd.74 col. 2 = 0 dacã Rd.73 col. 2 > 0
45. Rd.76 col. 1 = 0 dacã Rd.77 col. 1 > 0
46. Rd.76 col. 2 = 0 dacã Rd.77 col. 2 > 0
47. Rd.76 col. 1 > 0 dacã Rd.77 col. 1 = 0
48. Rd.76 col. 2 > 0 dacã Rd.77 col. 2 = 0
49. Rd.77 col. 1 = 0 dacã Rd.76 col. 1 > 0
50. Rd.77 col. 2 = 0 dacã Rd.76 col. 2 > 0
51. Rd.77 col. 1 > 0 dacã Rd.76 col. 1 = 0
52. Rd.77 col. 2 > 0 dacã Rd.76 col. 2 = 0
53. Rd.77 col. 1 = Rd.74+75 col. 1 dacã Rd.73 col. 1 = 0
54. Rd.77 col. 2 = Rd.74+75 col. 2 dacã Rd.73 col. 2 = 0
55. Rd.77 col. 1 = Rd.74+75-73 col. 1 dacã Rd.75
col. 1 > Rd.73 col. 1
56. Rd.77 col. 2 = Rd.74 + 75 - 73 col. 2 dacã Rd.75
col. 2 > Rd.73 col. 2
57. Rd.76 col. 1 = Rd.73 - 75 col. 1 dacã Rd.73
col. 1> Rd.75 col. 1
58. Rd.76 col. 2 = Rd.73 - 75 col. 2 dacã Rd.73
col. 2> Rd.75 col. 2
59. Rd.76-77 col. 1 şi 2 = Rd.73-74-75 col. 1 şi 2.


2. SITUAŢIA PATRIMONIULUI (COD 02)

1. Rd.05 col. 1 şi 2 = Rd.01 la 04 col. 1 şi 2
2. Rd.12 col. 1 şi 2 = Rd.06 la 11 col. 1 şi 2
3. Rd.17 col. 1 şi 2 = Rd.13 la 16 col. 1 şi 2
4. Rd.18 col. 1 şi 2 = Rd.05+12+17 col. 1 şi 2
5. Rd.28 col. 1 şi 2 = Rd.19+21+22+24 la 27 col. 1 şi 2
6. Rd.32 col. 1 şi 2 = Rd.29 - 30 + 31 col. 1 şi 2
7. Rd.45 col. 1 şi 2 = Rd.33 + 35 la 44 col. 1 şi 2
8. Rd.46 col. 1 şi 2 = Rd.28 + 32 + 45 col. 1 şi 2
9. Rd.59 col. 1 şi 2 = Rd.47 la 51 + 53 + 55 la 58 col. 1 şi 2
10. Rd.66 col. 1 şi 2 = Rd.60 la 66 col. 1 şi 2
11. Rd.70 col. 1 şi 2 = Rd.67+68-69 col. 1 şi 2
12. Rd.72 col. 1 şi 2 = Rd.59+66+70+71 col. 1 şi 2
13. Rd.78 col. 1 şi 2 = Rd.73+75 la 77 col. 1 şi 2
14. Rd.80 col. 1 şi 2 = Rd.18+46+72+78+79 col. 1 şi 2
15. Rd.85 col. 1 şi 2 = Rd.86 col. 1 şi 2
16. Rd.85 col. 1 şi 2 > 0
17. Rd.102 col. 1 şi 2 = Rd.85+87 la 91-92+93-94-95+96 la
99-100+101 col.1 şi 2
18. Rd.105 col. 1 şi 2 = Rd.103+104 col.1 şi 2
19. Rd.120 col. 1 şi 2 = Rd.106 la 119 col.1 şi 2
20. Rd.135 col. 1 şi 2 = Rd.121 la 134 col.1 şi 2
21. Rd.135 col. 1 şi 2 = Rd.136+137+139 la 145 col.1 şi 2
22. Rd.135 col. 1 şi 2 = Rd.149 +151 la 156+158+160 la 163
col.1 şi 2
23. Rd.135 col. 1 şi 2 = Rd.165 la 168 col.1 şi 2
24. Rd.135 col. 1 şi 2 = Rd.102+105+120+135+146+148+164+169
col.1 şi 2


3. SITUAŢIA CREANŢELOR ŞI DATORIILOR (COD 03)

1. Rd.20 col. 1 la 4 = Rd.02+03+04+06+07+12 la 19 col.1 la 4
2. Rd.27 col. 1 la 4 = Rd.21 la 26 col.1 la 4
3. Rd.34 col. 1 la 4 = Rd.35+38+39 col.1 la 4
4. Rd.35 col. 1 la 4 = Rd.36+37 col.1 la 4
5. Rd.40 col. 1 la 4 = Rd.28+31+34 col.1 la 4
6. Rd.47 col. 1 la 4 = Rd.42+44 la 46 col.1 la 4
7. Rd.48 col. 1 la 4 = Rd.01+20+27+40+41+47 col.1 la 4
8. Rd.01* col. 1 = Rd.01* col. 2+3+4

──────────
*) se repeta de la rd. 02 la rd. 48

9. Rd.63 col. 1 la 4 = Rd.49 la 62 col. 1 la 4
10. Rd.77 col. 1 la 4 = Rd.64+65+67 la 76 col. 1 la 4
11. Rd.98 col. 1 la 4 = Rd.79+81+82+87 la 90+92+94 la 97
col 1 la 4
12. Rd.103 col. 1 la 4 = Rd.99 la 102 col. 1 la 4
13. Rd.104 col. 1 la 4 = Rd.63+77+78+98+103 col. 1 la 4
14. Rd.49* col. 1 = Rd.49 *) col. 2+3+4

─────────
*) se repeta de la rd. 50 la rd. 104

4. DATE INFORMATIVE (COD 04)

1. Rd.01+02 col. 1 = 1
2. Rd.08 col. 1 şi 2 = Rd.09 la 11 col. 1 şi 2
3. Rd.22 col. 1 şi 2 = Rd.23 + 26 col. 1 şi 2
4. Rd.29 col. 1, 2 şi 3 = Rd.30 la 33 col. 1, 2 şi 3
5. Rd.34 col. 1, 2 şi 3 = Rd.35 la 38 col. 1, 2 şi 3
6. Rd.39 col. 1 şi 2 = Rd.40 la 45 col. 1 şi 2
7. Rd.47 col. 1 şi 2 = Rd.48+49+51+53 col. 1 şi 2
8. Rd.56* col. 1 = Rd.56* col. 2+3

────────
*) se repeta de la rd. 57 la rd. 75.

9. Rd.56 col. 1, 2 şi 3 = Rd.57+61+65 la 68+73 col. 1, 2 şi 3
10. Rd.61 col. 1, 2 şi 3 = Rd.62 la 64 col. 1,2 şi 3
11. Rd.68 col. 1, 2 şi 3 = Rd.69 la 72 col. 1, 2 şi 3
12. Rd.76* col. 3 = Rd.76 col. 1-2

──────────
*) se repeta pentru randurile 77 şi 78

13. Rd.80 col. 1 = Rd.81 la 84 col. 1
14. Rd.85 col. 1 = Rd.86 la 88 col. 1
15. Rd.89 col. 1 = Rd.79+80-85 col. 1
16. Rd.92 col. 1 = Rd.03 la 07+74+75+91 col. 1
17. Rd.92 col. 2 = Rd.03 la 07+74+75 col. 2
18. Rd.132 col. 1 şi 2 = Rd.133 la 137 col. 1 şi 2
19. Rd.151 col. 1 şi 2 = Rd.139 la 150 col. 1 şi 2
20. Rd.155 col. 1 şi 2 = Rd.152 la 154 col. 1 şi 2
21. Rd.156 col. 1 şi 2 = Rd.138+151-155 col. 1 şi 2
22. Rd.162 col. 2 = Rd.157+159+161 col. 2
23. Rd.163 col. 2 = Rd.162 col. 2: Rd.157 col. 1


5. IMPOZITE, taxe ŞI ALTE OBLIGAŢII DATORATE
ŞI VĂRSATE (COD 05)

1. Rd.01 col. 1 la 6 = Rd.02 la 09 col. 1 la 6
2. Rd.10 col. 1 la 6 = Rd.11 la 17 col. 1 la 6
3. Rd.18 col. 1 la 6 = Rd.19 la 28 col. 1 la 6
4. Rd.32 col. 1 la 6 = Rd.33+34 col. 1 la 6
5. Rd.35 col. 1 la 6 = Rd.01+10+18+32 col. 1 la 6
6. Rd.38 col. 1 = Rd.36-37 col. 1
7. Rd.01* col. 1 = Rd.01 col. 3+4+5-6

────────
*) se repeta de la rândul 02 la rândul 35


6. CREANŢE ŞI ANGAJAMENTE ÎN VALUTA (COD 06)

1. Rd.24 col. 1 la 4 = Rd.01 la 05+07 la 11+13 la 23
col. 1 la 4
1. Rd.28 col. 1 la 4 = Rd.25 la 27 col. 1 la 4
1. Rd.29 col. 1 la 4 = Rd.24+28 col. 1 la 4
1. Rd.56 col. 1 la 4 = Rd.30 la 48+50+52 la 55 col. 1 la 4
1. Rd.60 col. 1 la 4 = Rd.57 la 59 col. 1 la 4
1. Rd.61 col. 1 la 4 = Rd.56+60 col. 1 la 4


2.2. CORELATII ÎNTRE FORMULARE

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indicatorii din formular Corespund cu indicatorii din formular
crt. ───────────────────────────── ─────────────────────────────────
Cod Nr. Coloana Cod Nr. Coloana
formular rând formular rând
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 01 76 2 02 93 2
02 01 77 2 02 94 2
03 01 76 2 04 01 2
04 01 77 2 04 02 2
05 02 31 2 03 03 1
06 02 36 2 03 07 1
07 02 37 2 03 12 1
08 02 38 2 03 13 1
09 02 39 2 03 14 1
10 02 42 2 03 17 1
11 02 43 2 03 18 1
12 02 71 2 03 41 1
13 02 73 2 03 42 1
14 02 74 2 03 43 1
15 02 75 2 03 44 1
16 02 76 2 03 45 1
17 02 121 2 03 49 1
18 02 122 2 03 50 1
19 02 123 2 03 51 1
20 02 124 2 03 52 1
21 02 125 2 03 53 1
22 02 126 2 03 54 1
23 02 127 2 03 55 1
24 02 128 2 03 56 1
25 02 129 2 03 57 1
26 02 130 2 03 58 1
27 02 131 2 03 59 1
28 02 132 2 03 60 1
29 02 133 2 03 61 1
30 02 134 2 03 62 1
31 02 135 2 03 63 1
32 02 136 2 03 64 1
33 02 137 2 03 65 1
34 02 138 2 03 66 1
35 02 139 2 03 67 1
36 02 140 2 03 68 1
37 02 141 2 03 69 1
38 02 142 2 03 70+71+72 1
39 02 143 2 03 73+74 1
40 02 144 2 03 75 1
41 02 145 2 03 76 1
42 02 146 2 03 77 1
43 02 147 2 03 78 1
44 02 148 2 03 78 1
45 02 149 2 03 79 1
46 02 150 2 03 80 1
47 02 151 2 03 81 1
48 02 152 2 03 82 1
49 02 153 2 03 87 1
50 02 154 2 03 88 1
51 02 155 2 03 89 1
52 02 156 2 03 90 1
53 02 157 2 03 91 1
54 02 158 2 03 92 1
55 02 159 2 03 93 1
56 02 160 2 03 94 1
57 02 161 2 03 95 1
58 02 162 2 03 96 1
59 02 163 2 03 97 1
60 02 164 2 03 98 1
61 02 165 2 03 99 1
62 02 166 2 03 100 1
63 02 167 2 03 101 1
64 02 168 2 03 102 1
65 02 169 2 03 103 1
66 02 85 1 04 138 1
67 02 85 2 04 156 1
68 02 86 1 04 138 2
69 02 86 2 04 156 2
70 02 146+164 2 >04 56 1
71 02 48 1 şi 2 06 08 2 şi 4
72 02 50 1 şi 2 06 10 2 şi 4
73 02 53 1 şi 2 06 11 2 şi 4
74 02 54 1 şi 2 06 12 2 şi 4
75 02 56 1 şi 2 06 18 2 şi 4
76 02 57 1 şi 2 06 14 2 şi 4
77 02 58 1 şi 2 06 15 2 şi 4
78 02 61 1 şi 2 06 16 2 şi 4
79 02 63 1 şi 2 06 18 2 şi 4
80 02 64 1 şi 2 06 17 2 şi 4
81 02 65 1 şi 2 06 19 2 şi 4
82 02 108 1 şi 2 06 30 2 şi 4
83 02 109 1 şi 2 06 31 2 şi 4
84 02 111 1 şi 2 06 32 2 şi 4
85 02 112 1 şi 2 06 33 2 şi 4
86 02 116 1 şi 2 06 34 2 şi 4
87 02 117 1 şi 2 06 35 2 şi 4
88 02 123 1 şi 2 06 36 2 şi 4
89 02 124 1 şi 2 06 37 2 şi 4
90 02 126 1 şi 2 06 38 2 şi 4
91 02 127 1 şi 2 06 39 2 şi 4
92 02 131 1 şi 2 06 40 2 şi 4
93 02 132 1 şi 2 06 41 2 şi 4
94 02 140 1 şi 2 06 43 2 şi 4
95 02 141 1 şi 2 06 44 2 şi 4
96 02 159 1 şi 2 06 52 2 şi 4
97 03 08 1 05 02 2 şi 4
98 03 83 1 05 02 2 şi 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

3. NOMENCLATOR - FORME DE PROPRIETATE

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod Denumire
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 PROPRIETATE DE STAT
12 Societãţi comerciale cu capital de stat
20 PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat şi privat)
PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - sub 50%)
21 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin
22 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin
23 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
24 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - 50% şi peste 50%)
25 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin
26 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin
27 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi privat autohton
28 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

30 PROPRIETATE PRIVATĂ
(cu capital: privat autohton, privat autohton
şi strãin, privat strãin, societãţi agricole)
31 Societãţi comerciale în nume colectiv
32 Societãţi comerciale în comanditã simpla
33 Societãţi comerciale în comanditã pe acţiuni
34 Societãţi comerciale pe acţiuni
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

4. NOMENCLATOR - RAMURI

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
COD DENUMIRE RAMURA
RAMURA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22 FINANŢE, BĂNCI, ASIGURĂRI
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


5. CLASIFICAREA ACTIVITĂŢILOR DIN ECONOMIA NATIONALA (CAEN)

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DIVIZIUNEA DENUMIREA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 Agricultura şi servicii auxiliare
02 Silvicultura, exploatarea forestierã şi economia vânatului
05 Piscicultura şi pescuitul
10 Extractia şi prepararea carbunelui (inclusiv
sisturile şi nisipurile bituminoase)
11 Extractia petrolului şi gazelor naturale (exclusiv prospectiunile)
12 Extractia şi prepararea minereurilor radioactive
13 Extractia şi prepararea minereurilor metalifere
14 Alte activitãţi extractive
15 Industria alimentara şi a bãuturilor
16 Industria tutunului
17 Industria textila şi a produselor textile
18 Industria confecţiilor din textile, blanuri şi piele
19 Industria pielariei şi incaltamintei
20 Industria de preparare a lemnului
21 Industria celulozei, hârtiei şi cartonului
22 Edituri, poligrafie şi reproducerea înregistrãrilor pe suporti
23 Industria de prelucrare a ţiţeiului, cocsificarea
carbunelui şi tratarea combustibililor nucleari
24 Industria chimica şi a fibrelor sintetice şi artificiale
25 Industria de prelucrare a cauciucului şi a maselor plastice
26 Industria altor produse din minerale nemetalice
27 Industria metalurgica
28 Industria construcţiilor metalice şi a produselor din
metal (exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii)
29 Industria de maşini şi echipamente
30 Industria de mijloace ale tehnicii de calcul şi de birou
31 Industria de maşini şi aparate electrice
32 Industria de echipamente, aparate de radio, televiziune şi
comunicaţii
33 Industria de aparatura şi instrumente medicale, de
precizie, optice şi ceasornicarie
34 Industria mijloacelor de transport rutier
35 Industria altor mijloace de transport
36 Producţia de mobilier şi alte activitãţi neclasificate
37 Recuperarea deşeurilor şi resturilor de materiale reciclabile
40 Producţia, transportul şi distribuţia de energie
electrica şi termica, gaze şi apa calda
41 Captarea, tratarea şi distribuţia apei
45 Construcţii
50 Vânzarea, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi
motocicletelor, comerţ cu amãnuntul al carburantilor pentru
autovehicule
51 Comerţ cu ridicatã (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor)
52 Comerţ cu amãnuntul (cu excepţia autovehiculelor şi
motocicletelor), repararea bunurilor personale şi gospodãreşti
55 Hoteluri şi restaurante
60 Transporturi terestre; transporturi prin conducte
61 Transporturi pe apa
62 Transporturi aeriene
63 Activitãţi anexe şi auxiliare de transport
64 Posta şi telecomunicaţii
65 Activitãţi ale instituţiilor financiare şi bancare cu
excepţia activitãţilor de asigurãri şi a caselor de pensii
66 Activitãţi de asigurãri şi ale caselor de pensii cu
excepţia asistenţei sociale obligatorii
67 Activitãţi auxiliare ale instituţiilor financiare
70 Tranzacţii imobiliare
71 Închirierea maşinilor şi echipamentelor fãrã
operator şi a bunurilor personale şi gospodãreşti
72 Informatica şi activitãţi conexe
73 Cercetare-dezvoltare
74 Alte activitãţi de servicii prestate, în principal, întreprinderilor
75 Administraţie publica şi apãrare; asistenta socialã obligatorie
80 Învãţãmânt
85 Sãnãtate şi asistenta socialã
90 Asanarea şi îndepãrtarea gunoaielor, salubritate
şi activitãţi similare
91 Activitãţi asociative diverse
92 Activitãţi recreative, culturale şi sportive
93 Alte activitãţi de servicii
95 Activitãţi ale personalului angajat în gospodãrii personale
99 Activitãţi ale organizaţiilor şi organismelor extrateritoriale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



BANCA NATIONALA A ROMÂNIEI

FORMULARE DE RAPORTARE SEMESTRIALA 1997

JUDEŢUL FORMA DE PROPRIETATE
UNITATEA RAMURA
ADRESA LOC: sector (Cod Ministerul Finanţelor,
ramura preponderenta)
STR. nr. ACTIVITATEA
TELEFON (Cod diviziune CAEN, activitatea preponderenta)
NUMĂRUL DIN CODUL FISCAL
REGISTRUL COMERŢULUI

REZULTATE FINANCIARE
la data
(se completeazã cumulate de la începutul anului)

- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea indicatorilor Nr. Realizari aferente perioadei de raportare
rd. ──────────────────────────────────────────
an precedent an curent
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Venituri din dobânzi la conturile de disponibilitati 01
Venituri din dobânzi la conturile de depozit 02
Venituri din dobânzi la creditele curente 03
Venituri din dobânzi la creditele restante 04
Venituri din comisioane, taxe şi speze bancare 05
Venituri din titluri de plasament 06
Venituri din scoaterea efectelor comerciale 07
Venituri din dobânzi la creditele subordonate 08
Venituri din participatii 09
Venituri din titluri imobilizate ale
activitãţii de portofoliu 10
Venituri din alte imobilizari financiare 11
Venituri din diferite de curs valutar 12
Cifra de afaceri (rd. 01 la 12) 13
Venituri din producţia de imobilizari necorporale 14
Venituri din producţia de imobilizari corporale 15
Venituri din creanţe reactivate 16
Venituri din provizioane, din care: 17
- venituri din provizioane de risc de credit 18
- venituri din provizioane de risc de dobanda 19
- venituri din provizioane pentru riscuri şi cheltuieli 20
Alte venituri din exploatare 21

I. VENITURI DIN EXPLOATARE

TOTAL (rd. 13 la 17+21) 22
Cheltuieli cu dobânzi la conturile de disponibilitati 23
Cheltuieli cu dobânzi la conturile de depozit 24
Cheltuieli cu dobânzi la împrumuturile
primite, din care: 25
- cheltuieli cu dobazi la împrumuturile primite -
lombard (overdraft) 26
Cheltuieli cu comisioane, taxe şi speze bancare 27
Cheltuieli privind titlurile de plasament 28
Cheltuieli cu rescontarea efectelor comerciale 29
Cheltuieli cu dobânzi la împrumuturile subordonate 30
Cheltuieli cu dobânzi la împrumuturile din obligaţiuni 31
Cheltuieli cu primele privind rambursarea
obligaţiunilor amortizate 32
Cheltuieli din diferenţe de curs valutar 33
Cheltuieli cu materii şi materiale 34
Cheltuieli cu energia şi apa 35
Cheltuieli cu uzura obiectelor de inventar 36
Alte cheltuieli materiale 37
Cheltuieli materiale - total (rd. 34 la 37) 38
Cheltuieli cu remuneraţiile personalului 39
Cheltuieli privind asigurãrile şi protecţia socialã 40
Cheltuieli cu personalul - total (rd 39 + 40) 41
Cheltuieli cu lucrãri şi servicii executate de terţi 42
Cheltuieli cu impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate 43
Cheltuieli cu amortizarea imobilizarilor necorporale 44
Cheltuieli cu amortizarea imobilizarilor corporale 45
Cheltuieli cu provizioane, din care: 46
- cheltuieli cu provizioane de risc de credit 47
- cheltuieli cu provizioane de risc de dobanda 48
- cheltuieli cu provizioane pentru
riscuri şi cheltuieli 49
Cheltuieli privind pierderi din credite 50
Cheltuieli privind pierderi din dobânzi 51
Pierderi din alte creanţe 52
Alte cheltuieli de exploatare 53
II. CHELTUIELI PENTRU EXPLOATARE -
TOTAL (rd. 23 la 25+27 la
33+38+41+42 la 46+50 la 53) 54
A. REZULTATUL DIN EXPLOATARE
PROFIT (rd. 22-54) 55
PIERDERI 56
Venituri de la bugetul statului şi de la instituţii
publice 57
Venituri din operaţii de gestiune 58
Venituri din operaţii de capital 59
Venituri excepţionale din provizioane 60
Alte venituri excepţionale 61
III. VENITURI EXCEPŢIONALE
- TOTAL (rd.57 la 61) 62
Cheltuieli excepţionale privind operaţiile de gestiune 63
Cheltuieli privind operaţiile de capital 64
Cheltuieli excepţionale privind provizioanele 65
Cheltuieli excepţionale privind amortizarile 66
Alte cheltuieli excepţionale 67
IV. CHELTUIELI EXCEPŢIONALE -
TOTAL (rd. 63 la 67) 68
B. REZULTATUL EXCEPŢIONAL
PROFIT (rd. 62-68) 69
PIERDERE (rd. 68-62) 70
VENITURI TOTALE (rd. 22+62) 71
CHELTUIELI TOTALE (rd. 54+68) 72
C. REZULTATUL BRUT AL EXERCIŢIULUI
PROFIT (rd. 71 - 72) 73
PIERDERE (rd. 72 - 71) 74
Impozit pe profit 75
D. REZULTATUL NET AL EXERCIŢIULUI
PROFIT (rd. 73 -75) col. 1 şi 2 76
PIERDERE (rd. 74+75) col. 1 şi 2
(rd. 75-73) col. 1 şi 2 77
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(Conducãtorul unitãţii) (Conducãtorul compartimentului
Numele, prenumele şi financiar-contabil)
semnatura Numele, prenumele şi semnatura



JUDEŢUL FORMA DE PROPRIETATE
UNITATEA RAMURA
ADRESA LOC: sector (Cod Ministerul Finanţelor, ramura preponderenta)
STR. nr. ACTIVITATEA
TELEFON (Cod diviziune CAEN, activitatea preponderenta)
NUMĂRUL DIN REGISTRUL CODUL FISCAL
COMERŢULUI

SITUAŢIA PATRIMONIULUI
la data
- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ACTIV Nr. Sold la:
rd. ──────────────────────────────────────
începutul anului sfârşitul perioadei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IMOBILIZARI NECORPORALE
Cheltuieli de constituire şi de cercetare-dezvoltare 01
Fond comercial 02
Alte imobilizari necorporale 03
Imobilizari necorporale în curs 04
TOTAL (rd. 01 la 04) 05
IMOBILIZARI CORPORALE
Terenuri 06
Clãdiri 07
Construcţii speciale 08
Maşini, utilaje şi mijloace de transport 09
Alte imobilizari corporale 10
Imobilizari corporale în curs 11
TOTAL (rd. 06 la 11) 12
IMOBILIZARI FINANCIARE
Titluri de participare 13
Titluri imobilizate ale activitãţii de portofoliu 14
Credite subordonate 15
Alte imobilizari financiare 16
TOTAL (rd. 13 la 16) 17
I. ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 05+12+17) 18
STOCURI
Materiale, din care 19
- materiale pentru investiţii 20
Obiecte de inventar 21
Stocuri aflate la terţi, din care: 22
- stocuri pentru investiţii 23
Animale 24
Mãrfuri 25
Ambalaje 26
Alte stocuri 27
TOTAL (rd. 19+21+22+24 la 27) 28
DOBÂNZI, COMISIOANE ŞI taxe DE ÎNCASAT
Dobânzi de încasat 29
Provizioane specifice de risc de dobanda 30
Comisioane şi taxe de încasat 31
TOTAL (rd. 29-30 +31) 32
ALTE ACTIVE CIRCULANTE
Debitori diversi, din care: 33
- debitori pentru investiţii 34
Efecte comerciale de primit 35
Decontãri cu bugetul statului şi alte instituţii publice 36
Decontãri cu asigurãrile sociale 37
Decontãri cu personalul 38
Decontãri cu actionarii privind capitalul 39
Titluri de plasament 40
Valori de încasat 41
Alte valori 42
Decontãri din operaţiuni interbancare 43
Alte decontãri 44
TOTAL (rd. 33+35 la 44) 45
II. ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL (rd. 28+32+45) 46
DISPONIBILITATI BĂNEŞTI
Casa în lei 47

Casa în valuta 48
Disponibilitati la BNR, în lei 49
Disponibilitati la BNR, în valuta 50
Disponibilitati la bãnci din ţara, în lei, din care: 51
- disponibilitati pentru investiţii 52
Disponibilitati la bãnci din ţara, în valuta, din care: 53
- disponibilitati pentru investiţii 54
Disponibilitati la instituţii financiare din ţara, în lei 55
Disponibilitati la instituţii financiare din ţara, în valuta 56
Disponibilitati la bãnci din strãinãtate, în valuta 57
Disponibilitati la instituţii financiare din strãinãtate,
în valuta 58
TOTAL (rd. 47 la 51+53+55 la 58) 59
DEPOZITE BĂNEŞTI
Depozite la bãnci din ţara, în lei 60
Depozite la bãnci din ţara, în valuta 61
Depozite la instituţii financiare din ţara, în lei 62
Depozite la instituţii financiare din ţara, în valuta 63
Depozite la bãnci din strãinãtate, în valuta 64
Depozite la instituţii financiare din strãinãtate,
în valuta 65
TOTAL (rd.60 la 65 66
CREDITE
Credite curente 67
Credite restante şi în litigiu 68
Provizioane specifice de risc de credit 69
TOTAL (rd. 67+68-69) 70
ACREDITIVE DESCHISE
Depozite constituite pentru acreditive deschise 71
III. DISPONIBILITATI, DEPOZITE, CREDITE ŞI
ACREDITIVE
TOTAL (rd. 59+66+70+71) 72
CONTURI DE REGULARIZARE ŞI ASIMILATE
Cheltuieli înregistrate în avans, din care: 73
- cheltuieli înregistrate în avans pentru imobilizari 74
corporale ce depãşesc fondul de dezvoltare constituit
Decontãri din influente de curs valutar 75
Decontãri tranzitorii din operaţiuni intrabancare 76
Decontãri din operaţiuni în curs de clarificare 77
IV. CONTURI DE REGULARIZARE ŞI ASIMILATE -
TOTAL (rd. 73+75 la 77) 78
V. PRIME PRIVIND RAMBURSAREA
OBLIGAŢIILOR 79
TOTAL ACTIV
(rd. 18+46+72+78+79) 80
Capital social, din care: 85
- capital subscris, vãrsat 86
Prime legate de capital 87
Fondul de rezerva 88
Rezerva generalã pentru riscul de credit 89
Alte rezerve 90
Rezultatul raportat
Profitul nerepartizat 91
Pierderea neacoperita 92
Rezultatul exerciţiului
Profit 93
Pierdere 94
Repartizarea profitului 95
Fondul imobilizarilor corporale 96
Fondul de dezvoltare 97
Fondul de participare la profit 98
Alte fonduri 99
Repartizari la fondul de dezvoltare 100
Provizioane reglementate 101
I. CAPITALURI PROPRII
TOTAL (rd. 85+87 la 91-92+
93-94-95+96 la 99 - 100+101) 102
Provizioane pentru riscuri 103
Provizioane pentru cheltuieli 104
II. PROVIZIOANE PENTRU RISCURI ŞI CHELTUIELI-
TOTAL (rd. 103+104) 105
Disponibilitati ale agenţilor economici, în lei 106
Disponibilitati ale persoanelor fizice, în lei 107
Disponibilitati ale agenţilor economici, în valuta 108
Disponibilitati ale persoanelor fizice, în valuta 109
Disponibilitati ale bãncilor din ţara, în lei 110
Disponibilitati ale bãncilor din ţara, în valuta 111
Disponibilitati ale bãncilor din strãinãtate, în valuta 112
Disponibilitati de la trezoreria statului 113
Disponibilitati ale instituţiilor publice 114
Disponibilitati ale instituţiilor financiare
din ţara, în lei 115
Disponibilitati ale instituţiilor financiare
din ţara, în valuta 116
Disponibilitati ale instituţiilor financiare
din strãinãtate, în valuta 117
Alte disponibilitati, în lei 118
Alte disponibilitati, în valuta 119
III. DISPONIBILITATI BĂNEŞTI-TOTAL
(rd. 106 la 119) 120
Depozite ale agenţilor economici, în lei 121
Depozite ale persoanelor fizice, în lei 122
Depozite ale agenţilor economici, în valuta 123
Depozite ale persoanelor fizice, în valuta 124
Depozite ale bãncilor din ţara, în lei 125
Depozite ale bãncilor din ţara, în valuta 126
Depozite ale bãncilor din strãinãtate, în valuta 127
Depozite de la trezoreria statului 128
Depozite ale instituţiilor publice 129
Depozite ale instituţiilor financiare din ţara, în lei 130
Depozite ale instituţiilor financiare
din ţara, în valuta 131
Depozite ale instituţiilor financiare
din strãinãtate, în valuta 132
Alte depozite, în lei 133
Alte depozite, în valuta 134
IV. DEPOZITE BĂNEŞTI - TOTAL (rd. 121 la 134) 135
Împrumuturi subordonate (datoria subordonata) 136
Împrumuturi de refinantare de la BNR, din care: 137
- împrumuturi "lombard" (overdraft) 138
Împrumuturi de la bãnci din ţara, în lei 139
Împrumuturi de la bãnci din ţara, în valuta 140
Împrumuturi de la bãnci din strãinãtate, în valuta 141
Împrumuturi de la instituţii financiare 142
Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni 143
Alte împrumuturi, în lei 144
Alte împrumuturi, în valuta 145
V. ÎMPRUMUTURI-TOTAL
(rd. 136+137+139 la 145) 146
Depozite constituite pentru acreditive primite 147
VI. ACREDITIVE PRIMITE - TOTAL (rd. 147) 148
Furnizori, din care: 149
- furnizori de imobilizari 150
Efecte comerciale de plãtit 151
Decontãri cu bugetul statului şi instituţii publice 152
Decontãri cu asigurãrile sociale 153
Decontãri cu personalul 154
Dividende de plata 155
Creditori diversi, din care: 156
- creditori pentru investiţii 157
Decontãri din ordine de plata, din care: 158
- decontãri din ordine de plata în valuta 159
Decontãri din operaţiuni interbancare 160
Dobânzi de plãtit 161
Comisioane şi taxe de plãtit 162
Alte datorii 163
VII DATORII- TOTAL
(rd. 149+151 la 156+158+160 la 163) 164
Venituri înregistrate în avans 165
Decontãri din influente de curs valutar 166
Decontãri tranzitorii din operaţiuni intrabancare 167
Decontãri din operaţiuni în curs de clarificare 168
VIII. CONTURI DE REGULARIZARE ŞI ASIMILATE-
TOTAL (rd. 165 la 168) 169
TOTAL PASIV
(rd. 102+105+120+135+146+148+164+169) 170
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(Conducãtorul unitãţii) (Conducãtorul compartimentului
Numele, prenumele şi financiar-contabil)
semnatura Numele, prenumele şi semnatura


SITUAŢIA CREANŢELOR ŞI DATORIILOR

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la sfârşitul Termen de lichiditate a activului
CREANŢE rd. perioadei ─────────────────────────────────
(col. 2+3+4) sub 1 an 1-5 ani peste 5 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. CREDITE SUBORDONATE 01
Dobânzi de încasat 02
Comisioane şi taxe de încasat 03
Debitori diversi, din care: 04
- debitori pentru investiţii 05
Efecte comerciale de primit 06
Decontãri cu bugetul statului şi alte
instituţii publice, din care: 07
- impozitul pe profit 08
- impozitul pe salarii 09
- taxa pe valoarea adãugatã 10
- alte impozite şi taxe 11
Decontãri cu asigurãrile sociale 12
Decontãri cu personalul 13
Decontãri cu actionarii
privind capitalul 14
Titluri de plasament 15
Valori de încasat 16
Alte valori 17
Decontãri din operaţiuni
interbancare 18
Alte decontãri 19
II. TOTAL CREANŢE DIN ACTIVE
CIRCULANTE
(rd. 02+03+04+06+07+12 la 19) 20
Depozite la bãnci din ţara, în lei 21
Depozite la bãnci din ţara, în valuta 22
Depozite la instituţii financiare din
ţara, în lei 23
Depozite la instituţii financiare din
ţara, în valuta 24
Depozite la bãnci din strãinãtate,
în valuta 25
Depozit la instituţii financiare din
strãinãtate, în valuta 26
III. TOTAL CREANŢE DIN
DEPOZITE BĂNEŞTI
(rd. 21 la 26) 27
Credite în lei, din care: 28
- garantate de stat 29
- garantate de alte bãnci 30
Credite în valuta, din care: 31
- garantate de stat 32
- garantate de alte bãnci 33
Împrumuturi pentru datoria publica
total (rd. 35+38+39), din care: 34
Împrumuturi în contul datoriei publice
interne, conform <>Legii nr. 7/1992 -
total (rd. 36+37), din care: 35
- aferente creditelor pentru investiţii
devenite neperformante şi pierderi
preluate la datoria publica interna,
conform <>Legii nr. 7/1992 36
- aferente creditelor pentru exporturi
şi lucrãri de construcţii-montaj, pe
baza de acorduri guvernamentale,
comerciale şi de cooperare cu alte
tari, devenite neperformante,
preluate la datoria publica interna,
conform <>Legii nr. 7/1992 37
Împrumuturi în contul datoriei publice
interne, conform O.G. nr. 1/1994 38
Împrumut pentru finanţarea investiţiei
Krivoi-Rog, conform
<>Legii nr. 95/1993 39
IV. TOTAL CREANŢE DIN CRITERIILE
ACORDATE (rd. 28+31+34) 40
V. DEPOZITE CONSTITUITE PENTRU
ACREDITIVE DESCHISE 41
Cheltuieli înregistrate în avans,
din care: 42
- cheltuieli înregistrate în avans pentru
imobilizari corporale ce depãşesc
fondul de dezvoltare constituit 43
Decontãri din influente de
curs valutar 44
Decontãri tranzitorii din operaţiuni
intrabancare 45
Decontãri din operaţiuni în curs de
clarificare 46
VI. TOTAL CREANŢE DIN ALTE
ACTIVE (rd. 42+44 la 46) 47
TOTAL CREANŢE
(rd. 01+20+27+40+41+47)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la sfârşitul Termen de exigibilitate a pasivului
DATORII rd. perioadei ─────────────────────────────────
(col. 2+3+4) sub 1 an 1-5 ani peste 5 ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Depozite ale agenţilor economici,
în lei 49
Depozite ale persoanelor fizice,
în lei 50
Depozite ale agenţilor economici,
în valuta 51
Depozite ale persoanelor fizice,
în valuta 52
Depozite ale bãncilor din ţara,
în lei 53
Depozite ale bãncilor din ţara,
în valuta 54
Depozite ale bãncilor din strãinãtate,
în valuta 55
Depozite de la trezoreria statului 56
Depozite ale instituţiilor publice 57
Depozite ale instituţiilor financiare
din ţara, în lei 58
Depozite ale instituţiilor financiare
din ţara, în valuta 59
Depozite ale instituţiilor financiare
din strãinãtate, în valuta 60
Alte depozite, în lei 61
Alte depozite, în valuta 62
I. TOTAL DATORII PRIVIND
DEPOZITE BĂNEŞTI
(rd.49 la 62) 63
Împrumuturi subordonate
(datoria subordonata) 64
Împrumuturi de refinantare de la BNR,
din care: 65
- împrumuturi "lombard"
(overdraft) 66
Împrumuturi de la bãnci din ţara,
în lei 67
Împrumuturi de la bãnci din ţara,
în valuta 68
Împrumuturi de la bãnci din
strãinãtate, în valuta 69
Împrumuturi de la instituţii
financiare, din ţara, în lei 70
Împrumuturi de la instituţii
financiare, din ţara, în valuta 71
Împrumuturi de la instituţii
financiare, din strãinãtate,
în valuta 72
Împrumuturi din emisiuni
de obligaţiuni, în lei 73
Împrumuturi din emisiuni
de obligaţiuni, în valuta 74
Alte împrumuturi, în lei 75
Alte împrumuturi, în valuta 76
II. TOTAL DATORII DIN
ÎMPRUMUTURI
(rd.64+65+67 la 76) 77
III. DEPOZITE CONSTITUITE
PENTRU ACREDITIVE
PRIMITE 78
Furnizori, din care: 79
- furnizori de imobilizari 80
Efecte comerciale de plãtit 81
Decontãri cu bugetul statului şi alte
instituţii publice, din care: 82
- impozitul pe profit 83
- impozitul pe salarii 84
- taxa pe valoarea adãugatã 85
- alte impozite şi taxe 86
Decontãri cu asigurãrile sociale 87
Decontãri cu personalul 88
Dividende de plata 89
Creditori diversi, din care: 90
- creditori pentru investiţii 91
Decontãri din ordine de plata,
din care: 92
- decontãri din ordine de plata, în
valuta 93
Decontãri din operaţiuni
interbancare 94
Dobânzi de plãtit 95
Comisioane şi taxe de plãtit 96
Alte datorii 97
IV. TOTAL DATORII PRIVIND
PERSONALUL ŞI TERŢII
(rd.79+81+82+87
la 90+92+94 la 97) 98
Venituri înregistrate în avans 99
Decontãri din influente de curs
valutar 100
Decontãri tranzitorii din
operaţiuni intrabancare 101
Decontãri din operaţiuni în curs
de clarificare 102
V. TOTAL ALTE DATORII
(rd. 99 la 102) 103
TOTAL DATORII
(rd. 63+77+78+98+103) 104
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(Conducãtorul unitãţii) (Conducãtorul compartimentului
Numele, prenumele şi financiar-contabil)
semnatura Numele, prenumele şi semnatura



DATE INFORMATIVE
- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Numãr Sume
rd. unitãţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A b 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Date informative privind rezultatele înregistrate
Unitãţi care au înregistrat profit 01
Unitãţi care au înregistrat pierderi 02
B. Date informative privind situaţia indicatorilor
Numãr mediu de salariaţi (cu contract de munca) 03
Numãr colaboratori(cu contract civil) 04
Numãr salariaţi 05
Salarii brute 06
Drepturi bãneşti cuvenite colaboratorilor 07
Cheltuieli social-culturale - total
(rd. 09 la 11) 08
- învãţãmânt 09
- sãnãtate 10
- alte cheltuieli 11
Numãr subunitati teritoriale în funcţiune, în ţara, din care: 12
- sucursale 13
- filiale 14
- agenţii 15
- reprezentante 16
Numãr subunitati autorizate în strãinãtate din care: 17
- sucursale 18
- filiale 19
- agenţii 20
- reprezentante 21
Titluri de participare deţinute în capitalul social al altor
societãţi comerciale - total (rd.23+26) din care: 22
- Titluri de participare deţinute în capitalul social al
altor societãţi bancare, din care: 23
- titluri de participare la societãţile bancare din ţara 24
- titluri de participare la societãţile bancare din
strãinãtate 25
- Titluri de participare deţinute în capitalul social al
societãţilor comerciale bancare, din care: 26
- titluri de participare la societãţile comerciale
nebancare din ţara 27
- titluri de participare la societãţile comerciale
nebancare din strãinãtate 28
Provizioane specifice de risc de credit
- total (rd. 30 la 33, din care: 29
- pentru credite "pierdere" 30
- pentru credite "indoielnice" 31
- pentru credite "substandard" 32
- pentru credite "în observatie" 33
Provizioane specifice de risc de dobanda
- total (rd. 35 la 38), din care: 34
- pentru dobânzi "pierdere" 35
- pentru dobânzi "indoielnice" 36
- pentru dobânzi "substandard" 37
- pentru dobânzi "în observatie" 38
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Sold la:
rd. ────────────────────────────────────
începutul anului sfârşitul perioadei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

A b 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
C. Date informative privind evoluţia creditelor
Credite acordate, nerambursate la scadenta-
TOTAL (rd. 40 la 45), din care: 39
- pana la 30 zile 40
- 30-90 zile 41
- 90-180 zile 42
- 180-270 zile 43
- 270-360 zile 44
- peste 1 an 45
Dobânzi neîncasate aferente creditelor acordate 46
Credite acordate debitorilor aflaţi în relaţii speciale cu
societãţile bancare-total(rd.48+49+51+53) din care: 47
- credite acordate actionarilor semnificativi, precum şi
societãţilor comerciale aflate sub control efectiv
direct sau indirect al acestor acţionari 48
- credite acordate societãţilor comerciale nebancare la
al cãror capital social societatea bancarã deţine
titluri de participare, din care: 49
- credite acordate societãţilor comerciale nebancare
la al cãror capital social societatea bancarã are o
participaţie de cel puţin 10% 50
- credite acordate personalului propriu al societãţilor
bancare, din care: 51
- credite acordate cu dobanda preferentiala
personalului propriu al societãţilor bancare 52
- alte credite acordate debitorilor aflaţi în relaţii
speciale cu societatea bancarã 53
Împrumuturi mari acordare clienţilor - total, din care:
- împrumuturi mari ce depãşesc 20% din fondurile 54
proprii ale societãţii bancare 55
D. Date informative privind plãţile restante
Plati restante - TOTAL
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Total din care:
rd. (col. 2+3) ──────────────────────────
pentru pentru
activitatea investiţii
curenta
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(rd. 57+61+65 la 68+73), din care: 56
Furnizori restanti - Total, din care: 57
- peste 30 zile 58
- peste 90 zile 59
- peste 1 an 60
Creditori restanti - Total (rd. 62 la 64), din care: 61
- contribuţie unitãţi la asigurãrile sociale 62
- contribuţia salariaţilor pentru pensia suplimentarã 63
- contribuţia unitãţii şi a personalului la fondul de şomaj 64
Obligaţii restante fata de alţi creditori 65
Impozite şi taxe neplãtite al termenul
stabilit la bugetul de stat 66
Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit
la bugetele locale 67
Împrumuturi primite nerambursate la
scadenta - total (rd. 69 la 72), din care: 68
- restante pana la 30 zile 69
- restante dupã 30 zile 70
- restante dupã 90 zile 71
- restante dupã 1 an 72
Dobânzi neplãtite aferente împrumuturilor primite 73
Credite acordate agenţilor economici pentru activitatea
curenta sau pentru investiţii, garantate de cãtre stat
conform H.G. nr. 610/1993, H.G. nr. 620/1993 - Total, din care: 74
- restante 75
E. Date privind regularizarea cu bugetul de stat şi Banca
Nationala Romana
Sume reprezentând diferenţe de dobânzi bonificate
pentru credite acordate, din care: 76
- de la Banca Nationala a României 77
- de la bugetul statului 78
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Suma
rd. (se completeazã în echivalent dolari)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
F. Date privind instituţiile strãine în România
Total capital social vãrsat, în valuta, de investitorul strãin
pana la data de 1 ianuarie 1997 79
Creşterea capitalului vãrsat de investitorul strãin
în cursul semestrului I 1997 (rd. 81 la 84) 80
- cumpãrãri de acţiuni 81
- dividende de împrumuturi în acţiuni 82
- conversii de împrumuturi în acţiuni 83
- alte modalitãţi 84
Descresterea capitalului social vãrsat de investitorul strãin
în cursul semestrului I 1997 (rd. 86 la 88) 85
- vânzãri de acţiuni 86
- restituiri de capital 87
- alte modalitãţi 88
Total capital social vãrsat de investitorul strãin
(rd. 79+80-85) 89
Cota de participare a investitorului strãin (%) 90
Împrumuturi acordate de investitorul strãin 91
TOTAL DE CONTROL (rd. 03 la 07+74+75+91 col. 1);
(rd. 03 la 07+74+75 col. 2) 92
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Sold la:
rd. ───────────────────────────────
începutul sfârşitul
anului perioadei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
G. Conturi în afarã bilanţului
Active şi pasive necuprinse în bilanţ - total 93
- valori şi documente de valoare în lei primite
spre pãstrare, încasare sau valorificare 94
- valori şi documente de valoare în lei, remise
spre pãstrare încasate sau valorificate 95
- valori şi documente de valoare în valuta, primite
spre pãstrare, încasate sau valorificate
- valori şi documente de valoare în valuta remise
spre pãstrare, încasare sau valorificare 97
- angajamente, în lei 98
- angajamente în valuta, din care: 99
- garanţii emise 100
- angajamente externe 101
- debitori insolvabili din credite şi dobânzi 102
- diverse creanţe, sume şi valori de recuperat sau
valorificat, din care: 103
- debitori scoşi din activ, urmãriţi în continuare 104
- creanţe şi debite de la alte instituţii lichide 105
- cecuri şi alte imprimate 106
- alte sume de recuperat 107
- mijloace fixe scoase din funcţiune, neamortizate
integral 108
- alte valori, sume sau documente în evidenta, din care: 109
- mijloace fixe şi alte mijloace materiale luate
cu chirie, în folosinta sau custodie 110
- angajamente şi titluri de garanţie primite 111
- garanţii depuse pe librete de economii CEC 112
- diverse documente şi valori proprii în evidenta 113
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA Capital social subscris
────────────────────────────────────────────────
INDICATORILOR Nr. la începutul anului la sfârşitul anului
rd. Total din care: Total din care:
-mii lei- în valuta în valuta -mii lei-
în valuta în valuta
(echivalent (echivalent (echivalent (echivalent
───────────────────── ────────────────────────
mii lei) USD) mii lei) USD)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Capital social, din care: 114
- F.P.S. 115
- F.P.P. (S.I.F.) 116
- regii autonome 117
- societãţi comerciale
rezidente 118
- societãţi comerciale
nerezidente 119
- persoane fizice
rezidente 120
- persoane fizice
nerezidente 121
Capital social, din care: 122
- F.P.S. 123
- F.P.P. (S.I.F.) 123
- regii autonome 125
- societãţi comerciale
rezidente 126
- societãţi comerciale
nerezidente 127
- persoane fizice
rezidente 128
- persoane fizice
nerezidente 129
Fondul de rezerva-Total, din care: 130
- Fondul de rezerva din diferenţe
favorabile de curs valutar, conform
<>H.G. nr. 58/1994 şi 131 <>H.G. nr. 97/1994
Alte rezerve - total (rd. 133 132
la 137), din care:
- Rezerve din diferenţe de curs
aferente operaţiunilor de subscriere
şi vãrsare a capitalului social în
valuta, conform <>H.G. nr. 252/1996 133
- Rezerva din influente de curs aferente
disponibilitãţilor în valuta
reprezentând capital social vãrsat în
valuta, conform <>H.G. nr. 222/1996 134
- rezerve din influente de curs provenite
din reevaluarea activelor şi pasivelor 135
în valuta înregistrate la 31.12.1994
- Rezerve din influente de curs aferente
aprecierii, pana la 31.12.1994, a 136
capitalului social vãrsat în valuta
- Alte rezerve 137
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Capital capital
rd. social subscris
subscris vãrsat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CAPITAL SOCIAL
LA INCEPUTULUI ANULUI 138
MODALITĂŢI DE MAJORARE A CAPITALULUI SOCIAL
Aporturi noi din partea actionarilor 139
Utilizarea primelor de emisiune sau de aport şi a altor
prime legate de capital 140
Încorporarea fondului de rezerve constituit pe seama primelor
de emisiune sau de aport şi a altor prime legate de capital 141
Încorporarea altor rezerve constituite pe seama primelor
de emisiune sau de aport şi a altor prime legate de capital 142
Sumele alocate din profitul realizat de la obţinerea
autorizaţiei de funcţionare pana la data de 31.12.1995
drept surse proprii de constituire a fondului de dezvoltare 143
Aporturile în natura, constând în clãdiri şi terenuri destinate
exclusiv sediilor unitãţilor bancare 144
Utilizarea dividendelor din profitul net cuvenit actionarilor
dupã plata impozitului pe dividende 145
Utilizarea fondului de rezerva constituit din profitul net 146
Utilizarea altor rezerve constituite din profitul net 147
utilizarea sumelor înregistrate la fondul de rezerva constituit
din diferenţe favorabile de curs valutar 148
utilizarea sumelor înregistrate la alte rezerve constituite
din diferenţe de curs aferente operaţiunilor de subscris
şi vãrsarea capitalului social în valuta 149
Utilizarea sumelor înregistrate la alte rezerve constituite
din influente de curs aferente disponibilitãţilor în valuta
reprezentând capital social vãrsat în valuta 150
TOTAL MODALITĂŢI DE MAJORARE A CAPITALULUI
SOCIAL (rd. 139 la 150) 151
Rãscumpãrarea acţiunilor proprii potrivit Legilor nr. 33/1991
privind activitatea bancarã 152
Sume utilizate pentru acoperirea pierderilor 153
Alte modalitãţi de reducere a capitalului social potrivit legii 154
TOTAL MODALITĂŢI DE REDUCERE A CAPITALULUI
SOCIAL (rd. 152 la 154) 155
CAPITAL SOCIAL
LA FINELE PERIOADEI (rd. 138+151-155) 156
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Valuta
rd. echivalent Lei
USD
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Capital social subscris şi vãrsat în
valuta, la cursul de subscriere 157
Alte rezerve constituite din diferenţe de
curs aferente operaţiunilor de subscriere
şi vãrsare a capitalului social în valuta 158 x
stabilite potrivit <>H.G. nr. 252/1996
Alte rezerve din diferenţe de curs aferente
operaţiunilor de subscriere şi vãrsare a capitalului
social în valuta, utilizare pentru majorarea 159 x
capitalului social potrivit O.G. nr. 40/1996
Alte rezerve constituite din influente de
curs aferente disponibilitãţilor în valuta
reprezentând capital social vãrsat în 160 x
valuta, stabilite potrivit <>H.G. nr. 252/1996
Alte rezerve din influente de curs aferente
disponibilitãţilor în valuta reprezentând
capital social vãrsat în valuta utilizate
pentru majorarea capitalului social 161 x
potrivit O.G. nr. 40/1996
Capital social subscris şi vãrsat în valuta
rezultat dupã majorarea acestuia prin utilizarea
rezervelor din diferenţe de curs valutar, 162 x
potrivit O.G. nr. 40/1996 (rd. 157+159+161)
Cursul valutar corespunzãtor capitalului social
subscris şi vãrsat în valuta, rezultat dupã 163 x
majorarea acestuia potrivit O.G. Nr. 40/1996
(rd.162 col. 2; rd. 157 col.1)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(CONDUCĂTORUL UNITĂŢII) (CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele şi FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele şi
Semnatura



- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Datorat Vãrsat Rãmas de vãrsat
Total din care: efectiv ────────────────────
constituite termen de Cu termen Cu în V
pentru anul plata de plata plus a
Nr. 1997 pana la dupã (3-1) r
DENUMIREA INDICATORILOR rd. finele perioada s
perioadei de a
de raportare t
raportare
───────────────
(col. 1-3=4+5)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BUGET DE STAT - TOTAL
(rd. 02 la 09) 01
Impozit pe profit 02
Impozit pe salarii 03
Taxa pe valoarea adãugatã 04
Taxe speciale de consumaţie
(accize) 05
Taxe vamale de la persoane
juridice 06
Impozit pe dividende 07
Majorãri, penalitãţi şi amenzi
pentru neplata
în termen a obligaţiilor cãtre
bugetul de stat 08
Alte impozite, taxe şi alte
obligaţii datorate
bugetului de stat 09
BUGETE LOCALE - TOTAL
(rd. 11 la 17) 10
Taxa pentru folosirea terenurilor
proprietate de stat 11
Impozite pe clãdiri şi impozit pe teren 12
Taxa asupra mijloacelor de transport
deţinute de societãţile bancare 13
Impozitul pe veniturile persoanelor
juridice nerezidente 14
Taxa pe timbru 15
Majorãri, penalitãţi şi amenzi pentru
neplata în termen a obligaţiilor cãtre
bugetul local 16
Alte impozite, taxe şi alte obligaţii
datorate bugetelor locale 17
FONDURI SPECIALE - TOTAL
(rd. 19 la 28) 18
Fond special pentru sãnãtate 2% 19
Fond special pentru sãnãtate 10% 20
Fond special pentru sãnãtate 1% 21
Fond special pentru dezvoltarea şi
modernizarea drumurilor publice 22
Fond special pentru dezvoltarea şi
modernizarea punctelor vamale 23
Fond special pentru dezvoltarea
sistemului energetic 24
Fond de şomaj 1% 25
Fond de şomaj 5% 26
Fond de risc de accident 27
Contribuţiile pentru constituirea
resurselor financiare ale Fondului
de garantare a depozitelor în
sistemul bancar, conform
O.G. nr. 39/1996, din care: 28
- contribuţia iniţialã 29
- contribuţia anuala 30
- contribuţia specialã 31
ASIGURĂRI SOCIALE - TOTAL
(rd. 33+34) 32
C.A.S. (mai puţin 2%) 33
Fond pentru pensie suplimentarã 34
TOTAL (rd. 01+10+18+32) 35
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


─────────────────────────────────────────────────
Denumirea indicatorilor Nr. Sume
rd.
─────────────────────────────────────────────────
A B 1
─────────────────────────────────────────────────
T.V.A. de recuperat
- Constituit 36
- Recuperat 37
- Diferenţa 38
─────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(CONDUCĂTORUL UNITĂŢII) (CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele şi FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele şi
Semnatura


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CREANŢE Nr. Sold la:
rd. ───────────────────────────────────────────
începutul anului sfârşitul perioadei
────────────────────────────────────────────────
Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
în USD în mii lei în USD în mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Titluri de participare 01
Credite subordonate 02
Dobânzi de încasat 03
Comisioane şi taxe de încasat 04
Debitori diversi, din care: 05
- debitori pentru investiţii 06
Decontãri cu actionarii privind
capitalul 07
Casa 08
Cecuri 09
Disponibilitati la BNR 10
Disponibilitati la bãnci din ţara,
din care: 11
- disponibilitati pentru investiţii 12
Disponibilitati la instituţii
financiare din ţara 13
Disponibilitati la bãnci din
strãinãtate 14
Disponibilitati la instituţii
financiare din strãinãtate 15
Depozite la bãnci din ţara 16
Depozite la bãnci din strãinãtate 17
Depozite la instituţii financiare
din ţara 18
Depozite la instituţii financiare
din strãinãtate 19
Credite curente 20
Credite restante şi în litigiu 21
Depozite constituite pentru
acreditive deschise 22
Alte active în valuta*) 23
TOTAL ACTIVE DIN BILANŢ
ÎN VALUTA (rd. 01 la 05 +
+ 07 la 11+13 la 23) 24
Valuta cumpãratã şi neprimitã privind
tranzacţii valutare la vedere încheiate
de cãtre societãţile bancare şi nume
şi cont propriu 25
Valuta cumpãratã şi neprimitã
privind tranzacţii valutare la termen
încheiate de cãtre societatea
bancarã şi nume şi cont propriu 26
Alte creanţe în valuta reflectate în
afarã bilanţului **) 27
TOTAL CREANŢE ÎN AFARĂ
BILANŢULUI ÎN VALUTA
(rd. 25 la 27) 28
TOTAL CREANŢE ÎN VALUTA
(rd. 24 +28) 29
Disponibilitati ale agenţilor economici 30
Disponibilitati ale persoanelor fizice 31
Disponibilitati ale bãncilor din ţara 32
Disponibilitati ale bãncilor din strãinãtate 33
Disponibilitati ale instituţiilor financiare
din ţara 34
Disponibilitati ale instituţiilor financiare
din strãinãtate 35
Depozite ale agenţilor economici 36
Depozite ale persoanelor fizice 37
Depozite ale bãncilor din ţara 38
Depozite ale bãncilor din strãinãtate 39
Depozite ale instituţiilor financiare
din ţara 40
Depozite ale instituţiilor financiare
din strãinãtate 41
Împrumuturi subordonate (datoria
subordonata) 42
Împrumuturi de la bãnci din ţara 43
Împrumuturi de la bãnci din strãinãtate 44
Împrumuturi de la instituţii financiare
din ţara 45
Împrumuturi de la instituţii financiare din
strãinãtate 46
Depozite constituite pentru acreditive
primite 47
Furnizori, din care: 48
- furnizori de imobilizari 49
Creditori diversi, din care: 50
- creditori pentru investiţii 51
Decontãri din ordine de plata 52
Dobânzi de plãtit 53
Comisioane şi taxe de plãtit 54
Alte pasive în valuta*) 55
TOTAL PASIVE DIN BILANŢ ÎN VALUTA
(rd. 30 la 48+50+52 la 55) 56
Valuta de livrat privind tranzacţii valutare la
vedere încheiate de cãtre societatea bancarã
în nume şi cont propriu 57
Valuta de livrãri privind tranzacţii valutare la
termen încheiate de cãtre societãţile bancarã
în nume şi cont propriu 58
Alte angajamente în valuta reflectate în afarã
bilanţului **) 59
TOTAL ANGAJAMENT ÎN AFARĂ
BILANŢULUI ÎN VALUTA (rd. 57 la 59) 60
TOTAL ANGAJAMENT ÎN VALUTA
(rd. 56 + 60) 61
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Randurile 23 şi 55 respectiv sumele reprezentând "Alte active în valuta"
şi "Alte pasive în valuta" se detaliazã pe fiecare cont de activ şi de pasiv,
indicandu-se denumirea exactã a conturilor, potrivit planului de conturi
utilizat de societatea bancarã.
**) Randurile 27 şi 59, respectiv sumele reprezentând "Alte creanţe în valuta
reflectate în afarã bilanţului" şi "Alte angajamente în valuta reflectate în
afarã bilanţului" se detaliazã pe fiecare cont în afarã bilanţului
indicandu-se denumirea exactã a conturilor, potrivit planului de conturi
utilizat de societatea bancarã.

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(CONDUCĂTORUL UNITĂŢII) (CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele şi FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele şi
Semnatura


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la:
rd. ────────────────────────────────────────────
începutul anului sfârşitul perioadei
─────────────────────────────────────────────
ACTIVE Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
(denumirea conturilor) în USD în mii lei în USD în mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ALTE ACTIVE - TOTAL,
(rd. 02 la ....), din care: 01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(CONDUCĂTORUL UNITĂŢII) (CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele şi FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele şi
Semnatura


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la:
rd. ────────────────────────────────────────────
începutul anului sfârşitul perioadei
─────────────────────────────────────────────
PASIVE Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
(denumirea conturilor) în USD în mii lei în USD în mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ALTE PASIVE- TOTAL,
(rd. 02 la ....), din care: 01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(CONDUCĂTORUL UNITĂŢII) (CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele şi FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele şi
Semnatura


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la:
rd. ───────────────────────────────────────────
începutul anului sfârşitul perioadei
─────────────────────────────────────────────
ALTE CREANŢE Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
(denumirea conturilor) în USD în mii lei în USD în mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ALTE CREANŢE - TOTAL,
(rd. 02 la ....), din care: 01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(CONDUCĂTORUL UNITĂŢII) (CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele şi FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele şi
Semnatura


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la:
rd. ──────────────────────────────────────────
începutul anului sfârşitul perioadei
─────────────────────────────────────────────
ALTE ANGAJAMENTE Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
(denumirea conturilor) în USD în mii lei în USD în mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ALTE ANGAJAMENTE - TOTAL,
(rd. 02 la ....), din care: 01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
(CONDUCĂTORUL UNITĂŢII) (CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele şi FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele şi
Semnatura






──────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016