Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
NORMA din 24 mai 2000 privind conditiile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar vamal
1. Inspectoratele de carantina fitosanitara vamalã sunt împuternicite sa efectueze controlul fitosanitar în punctele de control pentru trecerea frontierei. 2. Pentru realizarea controlului fitosanitar inspectoratele de carantina fitosanitara vamalã trebuie sa dispunã de: - echipamente şi instrumente necesare în vederea depistarii şi diagnosticarii organismelor dãunãtoare; - spaţii adecvate pentru pãstrarea şi carantina fitosanitara a mãrfurilor, pentru aplicarea unor tratamente, precum şi pentru distrugerea integrala sau parţialã a mãrfii, în caz de necesitate; - acces permanent la instrucţiunile de efectuare a controlului fitosanitar, la legislaţia privind carantina fitosanitara, la adresele şi numerele de telefon ale laboratoarelor specializate, în vederea identificarii organismelor dãunãtoare, precum şi la rezultatele analizelor şi expertizelor efectuate la Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara. 3. Inspectoratele de carantina fitosanitara vamalã au obligaţia: - sa îşi adapteze programul de inspecţii fitosanitare la condiţiile concrete din fiecare punct de control pentru trecerea frontierei, ţinând seama de riscul fitosanitar; - sa detina informaţii la zi privind interceptarea transporturilor de plante, produse vegetale sau alte articole reglementate. 4. Inspectorii fitosanitari vamali în sarcina cãrora se afla efectuarea inspectiilor la punctul de control vor fi instruiti şi examinati periodic de Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara în special în domeniul detectarii organismelor dãunãtoare şi au competenta sa efectueze analize pentru identificarea organismelor dãunãtoare. 5. Facilitãţile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar vamal sunt: a) facilitãţi administrative: - sistem de comunicare rapida cu Agenţia Nationala Fitosanitara, Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara, cu direcţiile fitosanitare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi cu autoritãţile vamale; - sistem de multiplicare a documentelor; b) facilitãţi de inspecţie: rampa, mese de lucru, iluminare adecvatã, microscop, stereomicroscop, echipament pentru inspecţii vizuale şi echipament pentru dezinfectarea instrumentarului; c) facilitãţi pentru ridicarea probelor: materiale adecvate pentru ambalarea şi identificarea fiecãrei probe, materiale pentru ambalarea probelor în vederea expedierii la Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara, sigilii şi ştampile oficiale, iluminare adecvatã.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email