──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Condiţiile de utilizare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Apa necesarã Pentru toate produsele definite la art. 5
Sucuri de fructe Pentru "gem"
Sucuri de fructe roşii Pentru "gem extra" şi "gem", atunci când sunt
obţinute din unul sau mai multe dintre urmã-
toarele fructe: mãceţe, cãpşuni, zmeurã,
coacãze, coacãze roşii şi prune
Suc de sfeclã roşie Pentru "gem" şi "jeleu", în cazul în care au
fost obţinute din una sau mai multe dintre
urmãtoarele fructe: cãpşuni, zmeurã, coacãze,
coacãze roşii şi prune
Uleiuri volatile din citrice Pentru "marmeladã"
Uleiuri şi grãsimi Ca agenţi antispumanti pentru toate produsele
comestibile definite la art. 5
Pectinã lichidã (produse Pentru toate produsele definite la art. 5
conţinând pectinã şi derivate
din tescovinã de mere uscate
sau din coji uscate de citrice
ori dintr-un amestec al celor
douã, prin acţionarea acidului
diluat urmatã de neutralizarea
parţialã cu sãruri de sodiu
sau de potasiu)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Condiţiile de utilizare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Ingrediente comestibile în cantitãţi
suficiente pentru modificarea aromei:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) suc de citrice în produsele obţinute Pentru "gem extra" şi "gem"
din alte tipuri de fructe
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) bãuturi spirtoase Pentru toate produsele definite
la art. 5
c) vin şi lichior
d) nuci, alune, migdale
e) miere
f) plante medicinale
g) mirodenii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
h) altele Supuse legislaţiei naţionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Coaja de citrice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Frunzele de Pelargonium odoratissimum Pentru produsele: "gem extra",
"gem", "jeleu extra", "jeleu",
în cazul în care sunt obţinute
din gutui
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Vanilie: Pentru produsele: "gem extra",
"gem", "jeleu extra", "jeleu",
a) extract de vanilie în cazul în care sunt obţinute
din mere, gutui sau din
b) vanilinã mãceşe şi în produsul "piure de
castane îndulcit"
c) etilvanilinã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pectinã şi pectinã amidatã (E 440) Pentru toate produsele definite
la art. 5 conţinutul de pec-
ţinã şi/sau de pectinã amidatã
al produsului finit nu va
depãşi 1%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Acid lactic (E 270) Pentru produsele definite la
art. 5, în cantitãţile necesare
pentru standardizarea pH
Lactat de sodiu (E 325)
Acid citric (E 330)
Citraţi de sodiu (E 331)
Citraţi de calciu (E 333)
Acid tartric (E 334)
Tartrat de sodiu (E 335)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Lactat de calciu (E 327) Pentru toate produsele definite
la art. 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Acidul L-ascorbic (E 300) Pentru toate produsele, în
cantitãţile necesare pentru
efectul antioxidant
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Mono- şi digliceride ale acizilor graşi Pentru toate produsele definite
(E 471) la art. 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────